ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ


Προς νέο γύρο διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών φαίνεται ότι οδεύουν...
Ελλάδα και ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία όταν άσκησε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008.

Το υπουργείο Εξωτερικών αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης υπογράμμισε ότι το Δικαστήριο της Χάγης δεν θεωρεί απαραίτητο να διατάξει την Ελλάδα να μην ασκήσει στο μέλλον βέτο για ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνής οργανισμούς, ενώ η απόφαση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα της διαφοράς για την ονομασία. Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας μας να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. «Η χώρα μας δηλώνει την ετοιμότητά της για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας erga omnes υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών» υπογράμμισε ο Λουκάς Παπαδήμος.



Την ίδια στιγμή ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς πρότεινε νέες διαπραγματεύσεις για οριστική λύση στο θέμα του ονόματος και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις δύο χώρες και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μόνιμης λύσης. «Τις τελευταίες μέρες, έχω επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις (Ελλάδας και ΠΓΔΜ) και τις παρότρυνα να δουν αυτό το γεγονός ως μια ευκαιρία να σκεφτούν δημιουργικά για την αμοιβαία σχέση τους και να εξετάσουν μια νέα πρωτοβουλία ώστε να επιτευχθεί μια οριστική λύση στο θέμα του ονόματος» σημείωσε ο Μάθιου Νίμιτς.

Η απόφαση της Χάγης δεν επηρεάζει την στάση του ΝΑΤΟ

Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης δεν αλλάζει την στάση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απέναντι στην ΠΓΔΜ και την απόφαση που ελήφθη στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008. «Λαμβάνω υπόψιν ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έβγαλε την απόφαση του για το διμερές θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η απόφαση δεν επηρεάζει την απόφαση που έλαβαν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008» ανέφερε ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Συμφωνήσαμε ότι μία πρόκληση θα παραταθεί στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αμέσως μόλις βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Αυτή η απόφαση επαναλήφθηκε σε μεταγενέστερη Σύνοδο και σε υπουργικές συναντήσεις» κατέληξε σε ανακοίνωση του ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Ικανοποίηση στην ΠΓΔΜ

Μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες με τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την απόφαση.

Ο Νικολά Γκρούεφσκι υπογράμμισε ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε αποδεκτά όλα τα βασικά αιτήματα της ΠΓΔΜ και παράλληλα απέρριψε σχεδόν όλα τα επιχειρήματα της Ελλάδας. «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι το Δικαστήριο έκανε αποδεκτή την προσφυγή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και παρεμπόδισε αναιτιολόγητα την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ» σημείωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και χαρακτήρισε την απόφαση θετική για την χώρα του.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Νικολά Γκρουέφσκι υπογράμμισε ότι η ΠΓΔΜ θα σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Χάγης, η οποία σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εμποδίζει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για θριαμβολογία και ευφορία παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως υφίστανται σημαντικοί λόγοι γι' αυτό. Ζητούμε από τους πολίτες να σεβαστούν αυτή τη στάση. Δεν είναι σωστό να γίνεται λόγος για νικητές και ηττημένους, καθώς η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Στο κοινοβούλιο το θέμα των Σκοπίων

Με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε χθες στην Βουλή την καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια. «Με τον τρόπο αυτό θα αφαιρέσουμε από τα Σκόπια την δυνατότητα να επανέλθουν, ενώ παράλληλα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και ΟΗΕ θα πάρουν το μήνυμα ότι έχουμε ορισμένες ευαισθησίες. Δεν χρειάζονται λαϊκισμοί και στείροι λόγοι εθνικοφροσύνης αυτή την ώρα», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Θα μελετήσουμε σε βάθος την απόφαση, αλλά δεν αλλάζει κάτι στην εθνική μας στρατηγική η οποία είναι κρυστάλλινη και έχει ευρύτατη στήριξη. Θα έχουμε την ευκαιρία στα αρμόδια όργανα να συζητήσουμε λεπτομερώς τις κινήσεις μας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα διέπονται από το δόγμα του απόλυτου σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης έστειλε ένα μήνυμα στην πλευρά των Σκοπίων λέγοντας ότι «αν οι φίλοι και γείτονες μας παρεξηγήσουν την απόφαση δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους».

«Θέλουμε να λύσουμε αυτό το αγκάθι, αλλά όσα έγιναν στο Βουκουρέστι είναι η βάση που θα κινηθούμε και στο μέλλον. Έχουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Δείτε πως θα είναι η Ευρώπη το 2016 με εμφανή πια τα αποτελέσματα της...
οικονομικής κρίσης και την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος σε όλη την ευρωζώνη! Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Vigousse στην Ελβετία ετοίμασε έναν χάρτη, με την κατάσταση της Ευρώπης την επόμενη ημέρα από την οικονομική κρίση.
Όπως βλέπετε, όλες οι χώρες ανήκουν σε κάποια τράπεζα, η δε Ελλάδα υπάγεται στην Τράπεζα της Κίνας, η Goldman Sachs ελέγχει τη μισή Β. Ευρώπη, ενώ στη Γαλλία επικρατεί η τράπεζα BNP Paribas…Ήδη το σατιρικό σκίτσο κάνει το γύρο του κόσμου, με αναδημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και τα κοινωνικά δίκτυα…


ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ


Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν...
έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες.
Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ!

Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις.

Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου, παραμένει για αιώνες ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν και η μόνη ιστορική αναφορά που υποστηρίζει ότι ο Αγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., εν τούτοις για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα! Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.

Το 1624 ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στις στοές του Βατικανού, για την αναζήτηση των οστών του Απόστολου Πέτρου, οι οποίες όμως δεν κράτησαν πολύ, αφού συνοδεύτηκαν από μία σειρά "περίεργων" συμπτώσεων:

ο Πάπας Ουρβανός VIII αρρώστησε, δεκάδες εργάτες έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους, ενώ σταδιακά επικράτησε η η δοξασία ότι ο Αγιος δεν ήθελε να διαταραχθεί η ησυχία του και γι αυτό έστελνε κατάρα σε όποιον τολμούσε να τον ενοχλήσει! Ο φόβος αυτός, σταμάτησε για τουλάχιστον 300 χρόνια κάθε έρευνα στην περιοχή.

Τα αρχαία συγγράμματα με τα μεγάλα μυστικά!
Οι τεράστιες βιβλιοθήκες που εκτείνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη του Βατικανού, φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία που φιλοξενούνται σε αυτές, υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό! Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας!

Η νεκρόπολη παπων και πρωτοχριστιανων


Ακριβώς κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται η "νεκρόπολη των παπων" ενώ λίγο παραπέρα βρίσκονται θαμμένοι και πολλοί Πρωτοχριστιανοί. Η νεκρόπολη του υπόγειου Βατικανού, έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το βιβλίο του Dan Brown "Illuminati". Οι περίφημες "τρύπες φιδιώ" που αναφέρονται στο βιβλίο και στην πραγματικότητα είναι "σωλήνες για νεκρικές σπονδές", περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τον συγγραφέα:


"Οι πρωτοχριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών, γι αυτό χρησιμοποιούσαν τις τρύπες αυτές για να ταΐζουν τους νεκρούς, χύνοντας μέλι και γάλα στις κρύπτες κάτω από το Βατικανό", γράφει.

Η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti!

Μία ακόμη θεωρία για τους θησαυρούς που κρύβει το υπόγειο Βατικανό, είναι αυτή της χρονομηχανής του πατέρα Ernetti. Ο γάλλος καθολικός ιερέας Francois Brune μέσα από το βιβλίο του "Το νέο μυστήριο του Βατικανού", υποστηρίζει οτι ένας καθολικός ιερέας - ο πατέρας Ernetti Pelegrino- λίγο πριν ξεψυχήσει το 1994 του έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη: πως κατάφερε να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου με την οποία κατέγραψε την στιγμή της Σταύρωσης του Ιησού! Η χρονομηχανή -σύμφωνα με τον Fracois Brune- βρίσκεται στα υπόγεια του Βατικανού!!


ΚΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ


Σύμφωνα με το Ινστιτούτο SETI τρία γιγαντιαία Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα πλησιάζουν την Γη, μάλιστα ο ...Αστροφυσικός Craig Kasnov που εργάζεται στο Ινστιτούτο SETI... (δεν θα πρέπει να τον συγχέουμε με τον Craig Kasnoff) ανακοίνωσε ότι, το μήκος του ενός από αυτά, πλησιάζει τα 240 χιλιόμετρα και η προσέγγιση τους στην Γη αναμένετε, στα μέσα Δεκεμβρίου του 2012.
Μέχρι εδώ όλα καλά, τα περίεργα όμως άρχισαν να συμβαίνουν από τότε που αυτή η έρευνα........
είδε το φως της δημοσιότητας. α) Η Ιστοσελίδα του Ινστιτούτο SETI που ήταν μια απλή ιστοσελίδα, έγινε ξαφνικά, μόνο για μέλη υπό πληρωμή και μάλιστα με περιορισμένη πρόσβαση, με ένα κειμενάκι, που προτρέπει να γίνεις μέλος σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για την αναζήτηση ζωής στο σύμπαν. β) Είχαμε δώσει τις συντεταγμένες που μπορούσε κάποιος να δει τα αντικείμενα αυτά στην ιστοσελίδα www.sky-map.org με συντεταγμένες 19 25 12 -89 46 03 για το πρώτο και μεγαλύτερο αντικείμενο όπου και η κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Τώρα σχεδόν ένα χρόνο μετά από εκείνες τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του sky-map έχουν εξαφανιστεί οι σκιές αυτές (κατά την γνώμη μας τεχνηέντως) αλλά στην θέση με το στίγμα 09 52 31 -70 29 15,8 διακρίνεται καθαρά ένας τεράστιος ιπτάμενος δίσκος.

Κάντε το τεστ και μόνοι σας για να δείτε .... πανομοιότυπο ουράνιο σώμα που αποκλείει κάθε παρερμηνεία για το τι παρατηρούμε υπάρχει και στις συντεταγμένες 09 41 40 -60 17 51. ενώ πλήρη σχηματισμό άλλες δύο πανομοιότυπες σκιές στην θέση 08 54 10 -55 36 11 και 09 23 07 -55 21 57.
Τα συμπεράσματα δικά σας.


ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ


Μια θεαματική εξέλιξη, που αφορά άμεσα την Ελλάδα, λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα στον …Περσικό Κόλπο.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή, αναφέρουν ότι το Ιράν, ενόψει του κινδύνου να υποστεί τελικώς τον διεθνή αποκλεισμό και το εμπάργκο στις εξαγωγές προιόντων του, στοκάρει μεγάλες ποσότητες αργού πετρελαίου σε πλωτές δεξαμενές – δηλαδή μεγάλα τάνκερς – ανοικτά του Κόλπου. Δηλαδή, σε διεθνή ύδατα, προκειμένου να αποφύγει έτσι τις επιπτώσεις του εμπάργκο.

Γιατί η εξέλιξη αυτή αφορά στη χώρα μας;

Διότι τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα από τότε που ενέσκυψε η μεγάλη οικονομική κρίση, η εξάρτηση της Ελλάδας από το Ιράν στην προμήθεια αργού, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του, έχει φτάσει πλέον κοντά στο 40%!

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα φάνταζε αδύνατο. Ωστόσο, η έλλειψη ρευστότητας από τη μια πλευρά και η ανάγκη διατήρησης διαύλων επικοινωνίας με τον έξω κόσμο από την άλλη, δημιούργησε αυτή την περίεργη σχέση.

Για την οποία, όπως λέγεται η αμερικανική κυβέρνηση έχει κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στην αντίστοιχη ελληνική, η οποία φέρεται να απάντησε κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι από τη στιγμή που καμμία άλλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα δε κάνει την πίστωση που μας κάνει το Ιράν, οι εναλλακτικές που έχουμε δεν είναι και πολύ μεγάλες.

Γι αυτό κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά συμφέροντα το γεγονός ότι η Τεχεράνη στοκάρει μεγάλες ποσότητες αργού ανοικτά του Κόλπου και γι αυτό η Αθήνα παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ


Αντιμέτωποι με Έλληνες φοιτητές και εργαζομένους βρέθηκαν κατά τη διάρκεια φόρουμ της εφημερίδας Liberation, στη Λυών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Θέμα του φόρουμ που έγινε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ήταν "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;".

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων αποφάσισε να παρέμβει με κείμενο της κατά την διάρκεια της ομιλίας.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές ο συντονιστής της συζήτησης τους ζήτησε τρεις φορές να είναι σύντομοι ενώ στην έναρξη της παρέμβασης τους ένας άνδρας εταιρείας σεκιούριτι ήρθε προς την πλευρά του ατόμου που έκανε την παρέμβαση.

Δείτε το βίντεο:

Ολόκληρη η δήλωση των φοιτητών

"Ως φοιτητές και εργαζόμενοι της Λυών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Καθώς η έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, μιας που η φωνή του λαού έχει πάψει να ακούγεται, αποφασίσαμε να κάνουμε σήμερα αυτήν την παρέμβαση εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Την παρούσα χρονική περίοδο ένα καινούργιο νεοφιλελεύθερο μέτωπο δημιουργείται στο εσωτερικό της χώρας μετά από το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ σοσιαλιστικού κόμματος, δεξιάς κι άκρας δεξιάς, -στηριζόμενη βέβαια από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης-. Οι σημερινοί καλεσμένοι αποτελούν αντιπροσώπους αυτού του νέου μετώπου.

Από τη μία, βρίσκουμε τον κ. Πρετεντέρη, συμπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ο οποίος αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση υποστηρίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τηλεοπτική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ.Πρετεντέρης δε διστάζει να διαστρεβλώνει ειδήσεις και εικόνες. Παραθέτουμε τα εξής δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Την ημέρα του εορτασμού της 17 Νοέμβρη και κατά την αναμετάδοση του ρεπορτάζ της σχετικά ήρεμης πορείας που έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα, προστέθηκαν εικόνες από αναταραχές σε πορεία του καλοκαιριού. Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης διαστρέβλωσης μπορούμε να βρούμε σε ρεπορτάζ σχετικό με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία το Δεκέμβρη του 2008.

Από την άλλη βρίσκουμε την κ. Μπακογιάννη, μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ως πρόεδρος του κόμματος που η ίδια ίδρυσε, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τους οποίους θεωρεί "μεγάλο πρόβλημα". Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να αναγνωρίζει με καθαρά λαϊκιστικό τρόπο τις αδικίες εις βάρος του λαού.

Εν ολίγοις ο κ. Πρετεντέρης και η κ. Μπακογιάννη βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο.

Η κυβέρνηση αυτή δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό και κατ'επέκταση δε χρήζει καμίας νομιμότητας. Για παράδειγμα, τοποθετείται Υπουργός Μεταφορών ο Μ. Βορίδης, γνωστός για τις σχέσεις του με τον Jean Marie Lepen και τον Carl Lang, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος του πρώην δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου κι είναι εξίσου γνωστός για τις βίαιες φασιστικές του δράσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80.

Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι κανείς βουλευτής που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί αλλά ούτε καν παραιτηθεί των καθηκόντων του.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα θέλαμε να συνοψίσουμε τα εξής: η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από μέλη της ακροδεξιάς, με έναν πρωθυπουργό τεχνοκράτη και τιθέμενη στην εξουσία εξυπηρετώντας κατά βάση οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των μεγάλων τραπεζιτών, είναι το αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που καταλύει τις δημοκρατικές αρχές κι εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση για ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων κι Ευρωπαίων βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες".

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ


Σημερινή Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης:

“Πληροφορήθηκα ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε την απόφαση του για το διμερές ζήτημα μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ”.

“Το βούλευμα δεν επηρεάζει την απόφαση που πάρθηκε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην σύνοδο του 2008 στο Βουκουρέστι. Συμφωνήσαμε ότι η πρόσκληση θα παραταθεί για την πΓΔΜ, εώς ώτου βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της Ονομασίας. Η απόφαση επαναλήφθηκε σε μεταγενέστερες συνόδους και υπουργικές συναντήσεις.”



ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη ‘ευελιξία’ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr.

Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.

«Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος» αναφέρεται στο έγγραφο «και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική«.

Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα.

Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ’ ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. «Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα»αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.

Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούςμήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της.

Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018.

Ακολουθεί η συνέχεια του εγγράφουν

Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Σε σαφή καταδίκη της Ελλάδος (με ψήφους 15 έναντι ενός) για παραβίαση του Αρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με αφορμή τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008 προχώρησε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η ανάγνωση της απόφασης βρίσκεται σε εξέλιξη από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής ειπωθεί, η κυβέρνηση Καραμανλή παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία. Ωστόσο, και πάλι με συντριπτική πλέιοψηφία, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των Σκοπίων ώστε η Ελλάδα να συμμορφώνεται πλέον πλήρως στο μέλλον με την απόφαση αυτή σε διεθνείς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, και όσον αφορά στο Αρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, το Δικαστήριο θεώρησε ότι η πρόβλεψη του κειμένου ότι η Ελλάδα δεν θα φέρει αντίρρηση (objection) στην είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς εφόσον η χώρα αποπειράται να εισέλθει με το προσωρινό της όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) έχει ευρεία ερμηνεία. Επομένως, περιλαμβάνει κάθε είδους αντίρρηση και όχι, όπως ισχυρίστηκε η ελληνική πλευρά, ότι το Αρθρο 11, παρ. 1 αφορά μία στενότερη ερμηνεία σχετικά με την ανάγκη η αντίρρηση να εκδηλωθεί με προβολή βέτο ή με αντίρρηση σε ψηφοφορία σε διεθνή οργανισμό.

Επιπλέον, και σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς ότι τα Σκόπια, αφού γίνουν δεκτά σε κάποιον διεθνή ή περιφερειακό οργανισμό θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη συνταγματική τους ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι με βάση το Αρθρο 11, παράγραφος 2, αλλά επίσης με βάση το Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι το αίτημα της ελληνικής πλευράς δεν δικαιολογεί την προβολή αντίρρησης στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως πΓΔΜ.

Ο ΣΛΑΒΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σκοπιανός Τύπος

- Η Νόβα Μακεντονίγια χαρακτηρίζει την απόφαση ως μια “ιστορική αναγνώριση” απο την διεθνή κοινότητα. Αναφέρει επίσης πως τα Σκόπια εξαπολύουν από σήμερα μια διπλωματική αντεπίθεση όπου κυρίαρχη θέση θα έχει η απόφαση της Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Με τον τρόπο αυτό, η εφημερίδα ισχυρίζεται πως τα Σκόπια θα μπορέσουν να λάβουν ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και να γίνουν δεκτά στο ΝΑΤΟ από την προσεχή σύνοδο τον Απρίλιο στο Σικάγο. Πληροφορίες που προέρχονται από το προεδρικό περιβάλλον αναφέρουν πως ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, έχει προγραμματίσει σήμερα συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών μελών της Ε.Ε. έτσι ώστε να τους παρουσιάσει την απόφαση Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ο αρθρογράφος Γκότσε Τρπκόφσκι σχολιάζει στην στήλη του πως με την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου έχουν τώρα ένα πολύ δυνατό επιχείρημα. Στην συνέχεια αναφέρει ότι αν η Ελλάδα ενήργησε λανθασμένα, τότε πρέπει να διορθώσει την στάση της και να τους ξεμπλοκάρει. Επειδή όμως πρόκειται για διεθνείς σχέσεις προβάλει την ερώτηση, τι γίνεται αν δεν τους ξεμπλοκάρει;

- Η Ούτρινσκι Βέσνικ στον σχετικό τίτλο αναφέρει “Καλά νέα από την Χάγη“. Ο συντάκτης Έρολ Ριζάοφ επισημαίνει πως η απόφαση από μόνη της δεν είναι ικανή να τους ανοίξει την πόρτα του ΝΑΤΟ. Η απόφαση έχει τεράστια νομική και ηθική αξία και δεν πρέπει να αναλωθεί σε φτηνή ρητορική. Η καίρια ερώτηση για τον Ριζάοφ είναι τι είναι ικανά τα Σκόπια να κερδίσουν βάσει αυτής της απόφασης.

- Η Ντνέβνικ αναφέρει πως η απόφαση επιβεβαιώνει όσα ήδη ήξεραν. Η αρθογράφος Κατερίνα Μπλαζέφσκα επισημαίνει πως το διεθνές δικαστήριο δεν μπορεί να εμποδίσει την Ελλάδα από το να κάνει το ίδιο και στο μέλλον. Ουσιαστικά για την αρθρογράφο η απόφαση είναι ένας γόρδιος δεσμός άρα τα πάντα εξαρτιώνται από τα Σκόπια και όχι από την Ελλάδα ή την Χάγη. Η Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε για ο,τιδήποτε. Θα λάβει την νέα δόση δανείου καθώς οι Σκοπιανοί θα πρέπει να δουλέψουν και να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, όχι για την Ε.Ε. αλλά για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο έτερος αρθρογράφος που ασχολείται με το ζήτημα, Χρίστο Ιβανόφσκι, σχολιάζει πως η απόφαση σίγουρα δεν τους δίνει ένα εισιτήριο εξπρές για το ΝΑΤΟ αλλά αποτελεί ένα πολύ δυνατό όπλο για την μάχη της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων τους, όπως γράφει, σχετικά με την ονομασία, εθνικότητα και γλώσσα. Είναι σημαντικό για τα Σκόπια να καθορίσουν την παραπέρα στρατηγική τους. Και αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των λόμπι τους. Η νίκη στην Χάγη δείχνει κατά τον αρθρογράφο πως ο πόλεμος για το όνομα μπορεί να κερδηθεί και αυτός.

Η εφημερίδα ασχολείται με τον Έλληνα πρέσβη και νόμιμο εκπρόσωπο της Ελλάδος στην Χάγη, Γεώργιο Σαββαϊδη. Σε δηλώσεις του ο Έλληνας πρέσβης δήλωσε ότι η προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης αποτελεί ένα πολιτικό παιχνίδι για την παράκαμψη των διαπραγματεύσεων για το όνομα. Αντί να διαπραγματεύονται με καλή πίστη, τα Σκόπια κίνησαν νομική διαδικασία για να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις. Ο πρέσβης αποσύρθηκε με την υπόλοιπη Ελληνική αποστολή στο γραφείο τους, ενώ δεν επέτρεψε ερωτήσεις στους σκοπιανούς δημοσιογράφους. Η Ντνέβνικ επισημαίνει πως με τις δηλώσεις του ο Έλληνας εκπρόσωπος κατηγόρησε τα Σκόπια για εθνικιστική προπαγάνδα και κλοπή Ελληνικών Ιστορικών συμβόλων παρά το γεγονός, σύμφωνα με την Σκοπιανή εφημερίδα πως το δικαστήριο αποφάσισε κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια.

Η 24 Βέστι, φιλοξενεί δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσρβενκόφσκι. Ο ηγέτης του SDSM επισημαίνει πως η χώρα του κέρδισε δικαστικά την προσφυγή εναντίον της Ελλάδος και η απόφαση είναι δημιουργική, δίκαιη και αντικειμενική. Αναφέρει πως είναι τώρα η ώρα τα Σκόπια να αρχίσουν εκ νέου τις προσπάθειες τους για την Ευρωπαϊκή ένταξη τους.



Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΗΣ
«Η επόμενη ημέρα της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης επιβάλλει σε όλους να επιδείξουν πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της κόκκινης γραμμής που διαμορφώθηκε με εθνική συνεννόηση, προσφέρουν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

H σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού αμοιβαίως επωφελούς που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους, αλλά θα θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς και σταθερής διμερούς σχέσης που θα βασίζεται στην αρχή του σεβασμού της καλής γειτονίας και θα ενισχύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν μπορούν και πρέπει να αναζητήσουν την ευρύτερη συναίνεση γύρω από το θέμα της ονομασίας. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

Την προσεχή περίοδο απαιτούνται αποφασιστικά βήματα ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η επίλυση του οποίου αποτελεί και προϋπόθεση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας, για την οποία η Ελλάδα έχει καταβάλει, και θα συνεχίζει να το πράττει, μεγάλες προσπάθειες.»

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


" Το ΠαΣοΚ αν δεν υπερβεί τον εαυτό του θα πάψει να υπάρχει "

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βγήκε μέσα από τους μηχανισμούς του ΠαΣοΚ αλλά σήμερα έχει το παράδοξο «προνόμιο» να είναι γραμματέας του σε μια περίοδο όπου κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι το κόμμα αυτό και «πού θα πάει». Αλλοι προβλέπουν το τέλος του ΠαΣοΚ «όπως το γνωρίσαμε μετά το '74» και άλλοι μια επική μάχη με αφορμή το συνέδριο για το μέλλον του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει πάντως άποψη για τις θέσεις και τις ρήξεις που θα πρέπει να πρεσβεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τη σημερινή του συνέντευξη ανοίγει τρία τουλάχιστον θέματα τα οποία αποτελούν ταμπού, ή ακόμη και «πολιτικό δηλητήριο» για όποιον τα αγγίζει: ζητεί να ανοίξει το Ασφαλιστικό, χαρακτηρίζει τον αντιαμερικανισμό «εθνικό σπορ» και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν τον ενδιαφέρει πώς ακριβώς θα ονομάζονται τα Σκόπια.


- Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία ανοιχτά μέτωπα στην εξωτερική μας πολιτική, η εξέλιξη των οποίων δεν προοιωνίζεται απαραιτήτως θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα. Πού αρχίζει η ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και πού τελειώνει η ευθύνη των εξωτερικών παραγόντων;

«Ας τελειώνουμε με τα εύκολα άλλοθι. Από τη μια κατηγορούμε τον ξένο παράγοντα για παρεμβάσεις και από την άλλη απαιτούμε από τις ξένες δυνάμεις να μας λύσουν τα προβλήματα. H πορεία των εθνικών θεμάτων είναι επιτυχής όταν εγκαταλείπουμε το σύνδρομο του "όλα ή τίποτα". H εξωτερική πολιτική είναι επιτυχής όταν είμαστε κινητικοί, όταν κατανοούμε ότι χαράσσεται με κανόνες ισχύος, όταν αντιλαμβανόμαστε τους συσχετισμούς δυνάμεων στην εκάστοτε συγκυρία, χωρίς εμμονές και επικίνδυνες ιδεοληψίες. Χρειάζεται πραγματισμός, επίγνωση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών της χώρας. Χρειάζονται επιπλέον κατά περίπτωση συμμαχίες που να εξυπηρετούν σταθερά τα συμφέροντα της χώρας και τον δυτικό της προσανατολισμό. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης στη γειτονιά μας, όπως πρώτος εφάρμοσε ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών».

- H αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ έφερε στο προσκήνιο τα παραδοσιακά αντιαμερικανικά ρεφλέξ μας. Είναι κάτι που βοηθά στην άσκηση πίεσης στους Αμερικανούς και γενικότερα στους κυβερνητικούς χειρισμούς;

«Ο αντιαμερικανισμός έχει γίνει το εθνικό μας σπορ μετά το ποδόσφαιρο. Από τη μια ζούμε αμερικανικά, χωρίς όμως να έχουμε υιοθετήσει τα θετικά στοιχεία και πρότυπα του αμερικανικού τρόπου ζωής, και από την άλλη αποδίδουμε στην Αμερική όλα τα κακά της μοίρας μας. Ο αντιαμερικανισμός ξεκίνησε ως καταγγελία της πολιτικής τής εξάρτησης της Ελλάδας από παρεμβάσεις στη μετεμφυλιακή περίοδο και πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μεταδικτατορικά. Τα πράγματα όμως άλλαξαν μετά το '81. Ο μύθος του κακού και αφελούς Αμερικανού, όσο αναπαράγεται, απλώς εκτονώνει το αίσθημα μειονεξίας εκείνων που εξακολουθούν πεισματικά να βλέπουν την Ελλάδα σαν ψωροκώσταινα. Επιπλέον, το φαινόμενο του αντιαμερικανισμού έχει και μια νέα εκδοχή που δεν πρέπει να μας διαφεύγει: εκτρέφεται στους κόλπους της λαϊκής Δεξιάς, του πλέον συντηρητικού και αντιδραστικού κομματιού της ΝΔ. Εννοείται ότι στεκόμαστε κριτικά σε λανθασμένες επιλογές της αμερικανικής ηγεσίας. Αυτό όμως πρέπει να στέκεται εμπόδιο στους δεσμούς συμμαχίας και στη σταθερή σχέση συνεργασίας που πρέπει να έχει η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με τις ΗΠΑ; Για να το πούμε καθαρά, όταν εισβάλλει ο αντιαμερικανισμός ή οποιαδήποτε θυμική και ισοπεδωτική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, τότε αυτό μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό για τα συμφέροντα της χώρας».

- Πώς πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα στις διαφορές της με την πΓΔΜ;

«H Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία κι αν πάρει η γειτονική χώρα. H οικονομική συνεργασία και η ανάπτυξη αυτής της περιοχής είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθούν και οι όποιες ακραίες τάσεις παρατηρούνται σε ορισμένους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας. Οι λόγοι είναι οι εξής: το 30% της οικονομίας της πΓΔΜ ελέγχεται από ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η οικονομία της είναι υποπολλαπλάσια σε δυναμισμό από αυτή της Ελλάδας. Ταυτόχρονα οι όποιες αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμά της έχουν αποσυρθεί με την ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και εν τέλει η πΓΔΜ γεωγραφικά ανήκει στην ευρύτερη περιοχή που ιστορικά αποκαλείται Μακεδονία. Γνώμη μου είναι ότι μπορούμε να κλείσουμε το θέμα της ονομασίας ώστε να επικεντρωθούμε από εκεί και πέρα απερίσπαστοι στο να γίνουν τα Βαλκάνια ένας χώρος ανάπτυξης και ασφάλειας».

- Με δεδομένο ότι το 2005 είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για τη διευθέτηση πολλών ανοιχτών ζητημάτων στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ποια πιστεύετε θα πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδας;

«H Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο περιθωριοποίησης. Διατρέχει τον κίνδυνο να βγει εκτός πολιτικού παιχνιδιού στη Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Να πω για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Ποιος δεν καταλαβαίνει πως και αυτές αλλάζουν δεδομένα και θα συγκροτηθούν σε άλλη βάση ισορροπίας; Γινόμαστε μάρτυρες ενός αναβαθμιζόμενου ρόλου της Τουρκίας. H επαναδιατύπωση του εθνικού μας συμφέροντος είναι όσο ποτέ αναγκαία. Χρειάζεται να σπάσουμε αγκυλώσεις και να απορρίψουμε ιδεολογήματα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Υπήρξαμε και παραμέναμε θιασώτες της μη αλλαγής των συνόρων στη Βαλκανική την ώρα που αυτά άλλαζαν. Οι εξελίξεις όμως και πάλι τρέχουν. H προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην EE είναι ζήτημα το οποίο θα απασχολεί πλέον την Ευρώπη και την Ελλάδα συνεχώς για τα επόμενα 10 χρόνια. Επίσης, το 2005 επίκειται συζήτηση για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου. Ταυτόχρονα λήγει η προθεσμία για την επανεξέταση της ένωσης Σερβίας - Μαυροβουνίου. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται επιθετική πολιτική, με προτάσεις και επεξεργασμένες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

- Αρχισε μια συζήτηση τελευταία σχετικά με την ταχεία δημογραφική γήρανση του πληθυσμού και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στην όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των γενεών και στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση στο μέλλον. Το βασικότερο πεδίο της σύγκρουσης αναμένεται να είναι το ασφαλιστικό σύστημα. Πρέπει να ανοίξει το Ασφαλιστικό τελικά;

«Μα το Ασφαλιστικό δεν έκλεισε ποτέ οριστικά. H τελευταία ρύθμιση έγινε με την προοπτική της μεσοπρόθεσμης επίλυσης του ζητήματος, με τελική επιδίωξη τη διεξαγωγή ενός ώριμου διαλόγου, σε βάθος χρόνου και σε συνθήκες νηφαλιότητας. Χρειάζεται να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη κρίση από το 2015 και μετά. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2015 το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών ενώ το 2050 τα άτομα αυτής της ηλικίας θα υπερβαίνουν το μισό του πληθυσμού της χώρας. Τι σημαίνει αυτό; Οτι όλο και λιγότεροι οικονομικά ενεργοί πολίτες θα επωμίζονται το βάρος συνταξιοδότησης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλο και περισσοτέρων ατόμων. Δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο το μέλλον των επόμενων γενεών. Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα».

- Το κόμμα σας μοιάζει να περνάει μια κρίσιμη φάση και πολλοί θεωρούν ότι δεν θα είναι σύντομα έτοιμο να κυβερνήσει γιατί δεν μπορεί καν να βρει στίγμα και στόχο. Τι απαντάτε σε αυτή τη διαπίστωση;

«Το ΠαΣοΚ, αν δεν καταφέρει να υπερβεί τον εαυτό του, θα πάψει να υπάρχει. Το ΠαΣοΚ απέτυχε στις τελευταίες εκλογές γιατί στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει την ελληνική κοινωνία παραμέλησε τη δική του εξέλιξη και προσαρμογή στα νέα κοινωνικά δεδομένα. H τεράστια προσπάθεια ανανέωσης που επιχειρούμε τώρα, με κύριο εκφραστή και οραματιστή της τον πρόεδρό μας, αποδεικνύει ότι είμαστε ζωντανοί, είμαστε παρόντες με φρέσκες ιδέες και μεταρρυθμιστικές προτάσεις».

- Πολλοί ρωτούν γιατί παραμένετε σε μια θέση, αυτή του Γραμματέα, που μοιάζει αποδυναμωμένη και κατά πάσα πιθανότητα θα πάψει να υπάρχει μετά το συνέδριο του ΠαΣοΚ; «Πολύ απλά, διότι έτσι μου ετάχθη».

- Ο «εκσυγχρονισμός» έφτασε στα όριά του, και μήπως αυτά είχαν να κάνουν με δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει;

«Οι βελτιώσεις που μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να διαταραχθεί η βαθιά δομή του υφιστάμενου συστήματος έχουν "πιάσει ταβάνι". Το ζήσαμε με το ΠαΣοΚ του εκσυγχρονισμού. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να αλλάξουμε την ίδια μας τη νοοτροπία. Το ζητούμενο είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών να συνοδευτεί από τον εκσυγχρονισμό της ίδιας της κοινωνίας. H πρόοδος δεν έρχεται με την περιχαράκωση στα κεκτημένα. Ο φόβος απέναντι στο νέο είναι τόσο ισχυρός ώστε να μας αποτρέπει από αναγκαίες προσαρμογές. Λείπει ο προγραμματισμός, λείπει η γενναιότητα να γίνουμε και δυσάρεστοι όταν πρέπει, λείπει η διάθεση ρεαλισμού στις διαπραγματεύσεις που υπαγορεύει ότι για να κερδίσεις τα πολλά πρέπει ίσως να διακινδυνεύσεις τα λίγα που ήδη έχεις, να κάνεις κάποιες προσωρινές παραχωρήσεις. Μόνο με ένα τέτοιο πνεύμα κόντρα στο βόλεμα και στον φόβο του πολιτικού κόστους θα μπορέσουμε να ανοίξουμε όλα τα μεγάλα θέματα και να αναζητήσουμε βιώσιμες λύσεις».

- Ολοι, και πρώτα απ' όλα η ΝΔ, μιλούν για συναίνεση. Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα ή είναι το άλλοθι που ζητεί πάντοτε το ένα ή το άλλο κόμμα για να μη «σπάσει αβγά»;

«H συναίνεση, έτσι όπως την εννοεί η ΝΔ, σκοτώνει την πολιτική. Στην πολιτική η συναίνεση έχει νόημα μόνο όταν προκύπτει ως προϊόν σύγκρουσης ιδεών και προτάσεων, ως σύνθεση αντιτιθέμενων θέσεων και αντιλήψεων. Ετσι προάγεται ο ουσιαστικός διάλογος, ενθαρρύνεται η συμμετοχή της κοινωνίας και τελικά η πολιτική κερδίζει την κοινωνία. H πρότασή μου στη ΝΔ είναι ουσιαστική συναίνεση στην κατανομή του πολιτικού κόστους, ώστε στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το αύριο της χώρας το κάθε κόμμα να μην οχυρώνεται πίσω από αντιδραστικές και ψηφοθηρικές στάσεις. Να τολμήσουμε να ανοίξουμε με ειλικρίνεια και στις πραγματικές διαστάσεις τα ζητήματα. Να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, και όχι μόνο».

ΝΟΜΙΜΗ ΟΔΟ


Τη νομική οδό επέλεξαν δυο Ελληνίδες οι οποίες προσέφυγαν στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ

Πρόκειται για τις Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου και η Τάνια – Μαρία Γεριτσίδου, οι οποίες κατέθεσαν προσφυγή κατά του Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως νόμιμα εκλεγμένο.

Η προσφυγή κατά του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών.

Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ’ εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων / καρκινοπαθών, τυφλών, αναπήρων, συνταξιούχων, επιστημόνων, στρατιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, εργατών, και κάθε Έλληνα Πολίτη που ακόμα δεν έχει καν έρθει στον κόσμο ενώ από τουλάχιστον το 1980 ο Διεθνής Νόμος απαγορεύει την καταδίκη σε φτώχεια και εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης μίας ολόκληρης κοινωνίας ή Λαού για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε χρέους νόμιμου, παράνομου ή ειδεχθούς.

Προσφεύγουμε με κάθε δυνατό μέσο στην Διεθνή Κοινότητα ώστε να λάβει θέση ενώπιον των Λαών του Κόσμου και να αποδείξει εάν συνεχίζει να υπηρετεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά ψηφίστηκαν και κυρώθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την επίσημη εξαφάνιση της ναζιστικής Γερμανίας».

ΕΝΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΜΕ ΣΤΟΛΗ


Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα αρνητικά σχόλια για τη χώρα μας από τους ξένους να πληθαίνουν αλλά στην ιστορία έχουν υπάρξει πραγματικοί φιλέλληνες που μας στήριξαν.

Ένας εξ αυτών ήταν ο Όσκαρ Ουάιλντ ο οποίος είχε δηλώσει μαγεμένος με τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1877. Είχε περάσει ένας χρόνος από τον θάνατο του πατέρα του και ήρθε με τον φιλέλληνα και ελληνολάτρη Τζων Πέντλαντ Μάχαφυ, σημαίνοντα ιστορικό και φιλόλογο, και υπεύθυνο καθηγητή του στο Τρίνιτυ Κόλλετζ του Δουβλίνου. Το ταξίδι όμως αυτό δεν ήταν η πρώτη γνωριμία του Όσκαρ Φίνγκαλ Ο' Φλάερτυ Ουίλλς Ουάιλντ, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, με τον ελληνικό πολιτισμό. Η μητέρα του, Τζέην Φρανσέσκα Ουάιλντ, είχε μελετήσει τα ελληνικά από πολύ νεαρή ηλικία, πράγμα ασυνήθιστο για τα κορίτσια της εποχής της. Ένας βιογράφος της γράφει πως μετά τον θάνατο του συζύγου της συνήθιζε να κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού της πλατείας Μέριον, και να διαβάζει στα ελληνικά, με δυνατή φωνή, τον Προμηθέα Αισχύλο, αδιαφορώντας αν την άκουγαν. Ο Ουάιλντ, τρία χρόνια πριν το ταξίδι του στην Ελλάδα, είχε διακριθεί με ένα βραβείο στα αρχαία ελληνικά κατά την αποφοίτησή του από το Τρίνιτυ Κόλλετζ.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία στην οποία φοράει ελληνική ενδυμασία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 7 Απριλίου του 1877 στην Ανδρίτσαινα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του εκεί.Ο ίδιος είχε δηλώσει «Ήμουν σχεδόν δεκάξι χρόνων όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι το θαύμα και το κάλλος της αρχαίας ελληνικής ζωής. Ξαφνικά, μου φάνηκε πως έβλεπα λευκές φιγούρες να ρίχνουν πορφυρές σκιές πάνω στις ηλιόλουστες παλαίστρες' ομάδες γυμνών νέων και νεαρών παρθένων να κινούνται μέσα σ' ένα βαθύ γαλάζιο φόντο σαν να ήταν πάνω στη ζωφόρο του Παρθενώνα... Από αγάπη σε όλα αυτά, άρχισα να μελετώ ελληνικά με ενθουσιασμό και όσο πιο πολύ τα μελετούσα, τόσο περισσότερο μαγευόμουν... Από μικρός συνήθιζα να ταυτίζομαι με κάθε ξεχωριστό χαρακτήρα που διάβαζα στα βιβλία, αλλά, εκεί ανάμεσα στα δεκαπέντε με δεκάξι, παρατήρησα, με κάποια απορία, ότι μου ήταν πιο εύκολο να με φαντάζομαι ως Αλκιβιάδη ή Σοφοκλή, παρά ως Αλέξανδρο ή Καίσαρα. »

Η ΣΟΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ;

Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου.
Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας!



Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο δρ Sircus γράφει:
«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».

Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ


Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αξιολογήσει το αποτέλεσμα του δικαστηρίου και ιδιαίτερα την απόφαση που αφορά ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πουθενά τον Ήλιο της Βεργίνας και τα άλλα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Χάγης δεν επηρεάζει την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι το 2008.

Στη χώρα μας για μια ακόμα φορά προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το γεγονός για μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.
Όμως οι διεθνείς αναλυτές που ασχολούνται χρόνια με το Σκοπιανό υποστηρίζουν ότι: “Δεν πρέπει να ανησυχούμε με την απόφαση της Χάγης. Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα. Αρκεί οι Έλληνες πολιτικοί να σταματήσουν τις υποχωρήσεις”.

Ως γνωστόν το δικαστήριο της Χάγης δεν βγάζει τις αποφάσεις του με νομικά κριτήρια, αλλά καθαρά πολιτικά. Υπενθυμίζουμε ότι η ενδιάμεση συμφωνία υπεγράφη το 1995 μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ.

Τα Σκόπια παραβίαζαν συστηματικά τη συμφωνία με τον Ήλιο της Βεργίνας προκαλώντας με διάφορα προπαγανδιστικά φυλλάδια και δηλώσεις ότι τα σύνορά τους είναι μέχρι τη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα τραγελαφικά.

Η ελληνική πολιτική

Ακολουθήθηκε η τακτική της σιωπής με το σκεπτικό ότι οι Σκοπιανοί θα καμφθούν ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Μάλιστα οι Σκοπιανοί επειδή γνωρίζουν την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας έστειλαν επιστολή στον εντολοδόχο πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο προκειμένου να τους βοηθήσει ώστε να ενταχθούν στην Ε.Ε. Το συμπέρασμα είναι ότι οι Σκοπιανοί μας χρειάζονται, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν ως κράτος.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More