ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών;

Τη φορά αυτή το θράσος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ξεπέρασε κάθε όριο. Ανάρτησαν (με IP που δρομολογείται από την Άγκυρα) στο facebook το παρακάτω προβοκατόρικο κείμενο: "…21 Μαΐου απέχουν από την εργασία Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και όλοι οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, απέχουμε από την εργασία. Αν τα μέλη του group ξεπεράσουμε τα 10.000 το υλοποιούμε. Ενημερώστε τους Διοικητές ή Διευθυντές σας και πείτε τους ότι δεν θα παρουσιαστείτε τη συγκεκριμένη μέρα. Αν ο Διοικητής σας είναι στόκος και δεν έχει καταλάβει που πάει το πράγμα, πείτε του τη συγκεκριμένη μέρα ότι είστε άρρωστος. Το πιο πιθανό όμως είναι να είναι κι αυτός άρρωστος. Τη μέρα εκείνη θα παρουσιαστεί κανονικά το προσωπικό ασφαλείας.."

Στόχος του κειμένου της ΜΙΤ είναι να προσελκύσει …10.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ξεκινά ζητώντας τους να απέχουν από την υπηρεσία τους στις 21 Μαΐου.
Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η ύποπτη αυτή κίνηση της ΜΙΤ τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση της μεταπολίτευσης. Είναι άραγε όλα αυτά τυχαία, τη στιγμή που την ερχόμενη εβδομάδα επισκέπτεται τη χώρα ο Ερντογάν με το σύνολο σχεδόν του υπουργικού του συμβουλίου;
Η κυβέρνηση θα κάνει επιτέλους κάτι;

http://www.antinews.gr/?p=44892

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ. ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ.... ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΣΕΙΣ......ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More