ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;


Ο καρκίνος τους δέρματος είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους και επικίνδυνους τύπους καρκίνου και είναι συνυφασμένος με την εκτενή έκθεση στον ήλιο. Δεν κάνει διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες, ενώ εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες μεταξύ 15-34 χρονών.

Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, αυτός ο δύσκολος τύπος καρκίνου μπορεί πλέον να είναι, στο μεγαλύτερο μέρος του, θεραπεύσιμος. Για πρώτη φορά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν τρόπο για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής ενός ασθενή με καρκίνο τους δέρματος, με τη βοήθεια ενός χαπιού, γνωστού ως RG7204.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Royal Marsden NHS Trust του Λονδίνου, το εν λόγω χάπι είναι ικανό να μειώσει σημαντικά το μέγεθος του όγκου, στο 80% των ασθενών που εξετάστηκαν. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν, όταν αποκωδικοποιώντας το ανθρώπινο DNA, ανακάλυψαν ένα γενετικό ελάττωμα τουλάχιστον στις μισές περιπτώσεις.

Το συγκεκριμένο ελάττωμα είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και μετάσταση των καρκινικών κυττάρων. Αυτό όμως που καταφέρνει το RG7204, είναι να βρίσκει και να μπλοκάρει το γονίδιο που οφείλεται στην μετάλλαξη του καρκινικού κυττάρου, με το όνομα BRAF, αναγκάζοντας του όγκους να συρρικνωθούν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φάρμακο θα έχει δραματική επίδραση στους ασθενείς με την μετάλλαξη BRAF.

Ο αρχηγός της έρευνας Dr James Larkin λέει χαρακτηριστικά: «Είναι μια εκπληκτική ανακάλυψη. Ελπίζω ότι θα είναι προσβάσιμο από τους ασθενείς, όσο το συντομότερο δυνατόν. Ίσως μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, ή στις αρχές του 2012». Τα τελικά αποτελέσματα και από τους 700 ανθρώπους που συμμετείχαν στο πειραματικό στάδιο δεν έχουν βγει ακόμα, αν και οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι άνθρωποι που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου, χρησιμοποιώντας το φάρμακο θα κερδίσουν περίπου 7 επιπλέον μήνες ζωής.

Η εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Roche έχει ήδη υποβάλει αίτηση στον Διεθνή Οργανισμό Φαρμάκων για να τους δοθεί άδεια κυκλοφορίας του χαπιού στις χώρες της Ευρώπης και την Αμερική. Προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο από όσους ασθενείς έχουν εγγράφει για τις κλινικές δοκιμές. Οι μοναδικές παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής είναι εξανθήματα και φωτοευαισθησία.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε, την Πέμπτη, ότι η ελληνική φορολογική νομοθεσία, με την οποία χορηγείται απαλλαγή μόνο στους κατοίκους της Ελλάδας από τον οφειλόμενο φόρο για την αγορά πρώτης κατοικίας, παραβιάζει τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, που δικαίωσε την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας, οι διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα έναντι των προσώπων, που δεν κατοικούν στην Ελλάδα και περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ένωσης

Όπως υποστηρίζει το Δικαστήριο, η ελληνική νομοθεσία προβλέπει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, απαλλαγή από τον φόρο για την αγορά πρώτης κατοικίας αποκλειστικά και μόνο για τους αγοραστές που κατοικούν μονίμως στην Ελλάδα και, κατ' εξαίρεση, για τους Έλληνες που δεν κατοικούν στη χώρα οι οποίοι έχουν εργασθεί στην αλλοδαπή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών.

130.000 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Στοιχεία ανθρώπινης ζωής από τεκμήρια 130.000 χρόνων στην Κρήτη

Τα αποτελέσματα της έρευνας στις περιοχές Πλακιά-Πρέβελη

Παρά τη μακρόχρονη διερεύνηση της Κρητικής προϊστορίας, αδιαμφισβήτητα τεκμήρια κατοίκησης της νήσου πριν τη Νεολιθική περίοδο (7.000-3000 π.Χ.) δεν είχαν μέχρι πρόσφατα εντοπισθεί.Το 2008 και 2009 διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Thomas Strasser (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα ) και της Ελένης Παναγοπούλου (Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος) διενήργησε επιφανειακή έρευνα στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη με στόχο τον εντοπισμό Μεσολιθικών καταλοίπων (10.000-7.000 π.Χ.).
Η ομάδα-σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού- ανακάλυψε όχι μόνο Μεσολιθικές, αλλά και Παλαιολιθικές θέσεις, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα.
Τα εργαλεία (χειροπελέκεις και τσεκούρια) παραπέμπουν στην Αχελαία πολιτισμική παράδοση, η οποία συνδέεται με τους Homo heidelbergensis και Homo erectus και, δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς.
Τα παλαιολιθικά εργαλεία βρέθηκαν σε συνάφεια με ανυψωμένες θαλάσσιες αναβαθμίδες, τις οποίες οι γεωλόγοι χρονολογούν τουλάχιστον στα 130.000 χρόνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας όχι μόνον τεκμηριώνουν θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο, δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα απ' ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά μεταβάλλουν και την εκτίμηση των γνωσιακών ικανοτήτων των πρώιμων μορφών του ανθρώπου.
Η έρευνα στις περιοχές Πλακιά - Πρέβελη συγκαταλέγεται στις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2010 από το περιοδικό Archaeology.

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


«Μυστικός δείπνος» με κεντρικό προσκεκλημένο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και συνδαιτημόνες τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον αμερικανικό παράγοντα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεύμα έχει διοργανωθεί μακριά από τα «αδιάκριτα» μάτια σε έναν από τους ορόφους του ξενοδοχείου και με μεγάλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην εισχωρήσει στα άδυτα του «μυστικού δείπνου» κανένας ανεπιθύμητος.

Φυσικά δεν έχει κληθεί κανένας εκπρόσωπος ΜΜΕ…

Φαίνεται ότι ο Ε.Βενιζέλος οργανώνεται πλέον για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση και βέβαια, όπως κάθε Έλληνας πολιτικός που θέλει να έχει βιώσιμες φιλοδοξίες-πόσο μάλλον αυτός που πρέπει να διορθώσει και τα λάθη του παρελθόντος-πρέπει να καταθέσει τα «διαπιστευτήριά» του στις ΗΠΑ ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να έχει αγαθές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Άλλωστε η ισχύς των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν είναι άμεσα οικονομική, όπως π.χ. της Γερμανίας, αφού οι περισσότερες εταιρείες τους έχουν αποχωρήσει στα «πέτρινα» χρόνια των απο-επενδύσεων, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους συναντάται σήμερα ο υπουργός είναι «το μακρύ χέρι» των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι στο γεύμα από τους διοργανωτές περί τους 50 επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες φτάνουν το μισό … ΑΕΠ της χώρας. Ο Ε.Βενιζέλος πρόκειται να τους παρουσιάσει την ευρύτερη πολιτική του πλατφόρμα, όπως και ειδικότερα θέματα που αφορούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως το νέο νόμο περί προμηθειών κλπ.

Εν συνεχεία θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συνδαιτημόνων του, τόσο για το πώς βλέπει το μέλλον της χώρας, όσο και για τις προτάσεις του σε μία σειρά πολιτικών και αμυντικών θεμάτων. Ειδικά σε ότι αφορά τα τελευταία οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι απλά να αυξήσουν την παρουσία τους, αλλά και να μειώσουν την αντίστοιχη των ανταγωνιστών τους Γάλλων, Ρώσων, Γερμανών κλπ.

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ


Μεγάλο παιχνίδι διεθνών κερδοσκόπων, με σοβαρές γεωπολιτικές διαστάσεις στήνεται αυτές τις ημέρες στα ομόλογα και τις μετοχές, με απώτερο στόχο και τα πετρέλαια.
Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι η Ελλάδα και η Κύπρος
Έτσι ενώ στο παρασκήνιο δρομολογείται λύση προσωρινής ανακούφισης με μερική ρύθμιση του ελληνικού χρέους και χωρίς τυπική αναδιάρθρωση, οι διεθνείς οίκοι καραδοκούν και κάποιοι περιμένουν την αναμενόμενη υποβάθμιση της Moody’s νωρίτερα, προκειμένου να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Τα αντιτιθέμενα συμφέροντα είναι ξεκάθαρα στην εικόνα των μετοχών και των ομολόγων, όπου οι μάχες αγοραστών και πωλητών αγριεύουν, καθώς στο φόντο ξεπροβάλλει η πιθανότητα ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου για την χώρα, όπως είναι δυνητικά οι ανεκμετάλλευτοι υδρογονάνθρακες, οι οποίοι περιπλέκουν τη κατάσταση και φωτίζουν κίνητρα…

Καλά ενημερωμένοι κύκλοι επισημαίνουν, ότι άνοδος των τιμών σε μετοχές και ομόλογα τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι τυχαία, αλλά συναρτάται με την ήδη επιτευχθείσα κρυφή συμφωνία των Ευρωπαίων για μερική ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία μάλιστα είναι ενταγμένη σε «πακέτο» λύσης, το οποίο αφορά το συνολικό πρόβλημα στην Ευρωζώνη.
Μερική ρύθμιση του ελληνικού χρέους χωρίς τυπική αναδιάρθρωση που θα έβλαπτε τα συμφέροντα των δανειστών, είναι η ανταλλαγή των ομολόγων του παλαιού υφισταμένου χρέους που πρέπει να εξοφληθεί στο δύσκολο διάστημα μεταξύ 2011-2016, με νέα ισόποσα ομόλογα (χωρίς «κούρεμα» του ποσού), αλλά με μακρινή ημερομηνία λήξης και πιθανότατα με φθηνότερο επιτόκιο. Τι ετοιμάζουν.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να πληρώσει λιγότερους τόκους η Ελλάδα στο επίμαχο διάστημα, μετά την λήξη του δανεισμού της από τον μηχανισμό, αλλά και να απορροφήσει πιο εύκολα τους ισχυρούς κραδασμούς που προκαλούν στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και όλη την κοινωνία, τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Η ίδια λύση έχει κι άλλα πλεονεκτήματα όπως:
*Δεν βλάπτει σοβαρά τους ξένους και Έλληνες δανειστές και δη τις ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ελληνικά ομόλογα, αφού δεν θα μειωθεί το χρέος, αλλά μόνον οι τόκοι.
*Δεν θεωρείται τυπικά, «αναδιάρθρωση» και έτσι επιτρέπει στην χώρα να έχει καλές σχέσεις με παλαιούς και υποψήφιους δανειστές, καθώς μάλιστα η λύση μπορεί να συμφωνηθεί φιλικά μαζί τους και με την εγγύηση του διευρυμένου ευρωπαϊκού Μηχανισμού του ΕFSF.
*Δεν αφορά το σύνολο του ελληνικού χρέους, αλλά μόνον τα ομόλογα που πρέπει να εξοφληθούν εντός της επόμενης πενταετίας, η εξόφληση των οποίων θα παραταθεί, μέσω της αγοράς τους πιθανότατα από το EFSF και ανταλλαγής τους με νέα ομόλογα που θα λήγουν αργότερα.
*Το γεγονός αυτό αλλά και το κομμάτι των εγγυήσεων που ενδέχεται να ζητηθούν, φέρνει στο προσκήνιο και το ζήτημα της πιθανότητας να υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πέραν των επιβεβαιωμένων μεγάλων κοιτασμάτων στην Κύπρο, η οποία ήδη προχώρησε σε συμφωνία με ο Ισραήλ για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) των δύο χωρών.


Που ποντάρουν οι κερδοσκόποι
Πάντως οι αγορές έχουν αρχίσει ήδη και παίζουν το σενάριο, παρά την εμπλοκή διεθνών οίκων και αντιτιθέμενων συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Χα έκλεισε χθες πάνω από τις 1.500 μονάδες για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, ενώ τα spreads που κινούνται σαν τρελά, μετά την προχθεσινή άνοδό τους , ξανάπεσαν χθες κάτω από τις 850, στις 830 μονάδες βάσης.
Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ευρώ, που καθώς είναι τεράστια αγορά δεν μπορεί να χειραγωγηθεί εύκολα και όμως βρέθηκε χθες σε νέα υψηλά διμήνου, πάνω από τα 1,35 δολάρια. Είναι σαφές, ότι μεγάλοι παίκτες είναι γνώστες της επερχόμενης λύσης και ποντάρουν σε αυτήν, δεδομένου μάλιστα ότι ο καλύτερος τρόπος εισόδου σε ένα νόμισμα είναι μέσω της αγοράς ομολόγων.
Ήδη ελληνικά ομόλογα όπως ιρλανδικά και πορτογαλικά, έχει αγοράσει η ΕΚΤ. Ουσιαστικά διευκολύνει το σενάριο που αναφέραμε παραπάνω, καθώς η Merrill Lynch, υπολογίζει ότι η ΕΚΤ έχει ήδη αγοράσει συνολικά το 20% του χρέους των τριών χωρών. Ομόλογα που θα μπορούσαν να είναι κυρίως βραχυχρόνια και να μεταφερθούν μέσω της ΕΚT στο EFSF.
Στο μεταξύ χθες αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Zeit”, ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τη γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση και είναι παράδοξο πως δεν αναπαρήγαγαν ούτε οι Financial Times ούτε το Blomberg…
Η “Die Zeit” ανέφερε, ότι βάσει του σχεδίου που εξετάζεται η Γερμανία είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις πιστώσεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού για να επαναγοράσει το χρέος της, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη δέσμευση της Αθήνας ότι θα εφαρμόσει πολιτικές που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται να ετοιμάζει έκτακτο σχέδιο διαχείρισης μιας πιθανής χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, εξετάζοντας τις επιπτώσεις για τις γερμανικές τράπεζες αλλά και για τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Αντίθετα χθες κυκλοφορούσαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Moody’s που αναμένεται να μας υποβαθμίσει μέχρι και τον Μάρτιο, επισπεύδει την υποβάθμιση, για να προκαλέσει δυσκολίες και να προκαταλάβει ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια Ελλήνων τραπεζιτών, να μεσολαβήσουν για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Η Moody’s απειλεί επίσης με υποβάθμιση και την Κύπρο, μία χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτό συνιστά ένα παράδοξο, αλλά προφανώς δεν απασχολεί τους ξένους οίκους που προκαλούν δυσκολίες σε μία επίκαιρη χρονική στιγμή.
Στο μεταξύ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) το οποίο θεωρείται βέβαιο πως θα υπερψηφιστεί.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την προσέλκυση επενδυτών.

ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το καινούργιο σήμα της Nέας Δημοκρατίας παρουσίασε το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δεσμευόμενος πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει τα όνειρα της νέας γενιάς.........


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε ότι στο νέο λογότυπο ενσωματώνονται οι αρχές και οι αξίες του κόμματος: απλότητα, αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και ελπίδα για το μέλλον.

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από το όνομα «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές: μια πορτοκαλί και μια πράσινη.

Το νέο λογότυπο αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.

Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

Η παρουσίαση έγινε στα νέα γραφεία του κόμματος, στην λεωφόρο Συγγρού, ενώ παράλληλα, παρουσιάστηκε το καινούργιο portal της Ν.Δ.

Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα βιντεο διάρκειας τριών λεπτών που αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.

Τον πυρσό ως έμβλημα είχε επιλέξει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εποχής, συμβόλιζε το ελληνκό φως και σημειολογικά παρέπεμπε, όπως έλεγαν από τη Ρηγίλλης, «στην απόφαση της παράταξης να εκφράζει τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού».

Στις βουλευτικές εκλογές του 1974 και 1977, τα ψηφοφέλτια της Ν.Δ. είχαν την φωτογραφία του Καραμανλή, ενώ ο πυρσός υιοθετήθηκε μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979.

Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώτος είχε υιοθετήσει ως σήμα το ουράνιο τόξο, και ο δεύτερος ( για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) τρία τρίχρωμα περιστέρια.

Ο πυρσός του κόμματος πάντως παραμένει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Όλες οι Ισραηλινές εταιρείες, οι οποίες ζητούν συνεργασίες στην Ελλάδα

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν βρέθηκε στην Αθήνα, και συζήτησε με την ελληνική πολιτική ηγεσία για ολόκληρο το φάσμα της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης σε μια σειρά από επίπεδα.

Ήδη μετά την επίσκεψη του δεύτερου τη τάξει πολιτικού άνδρα του Ισραήλ στην ελληνική πρωτεύουσα διαπιστώνεται μεγάλη κινητικότητα σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, οι οποίες βελτιώνονται στη βάση στρατηγικών προσανατολισμών.

Εξάλλου ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, κ. Χάρης Παμπούκης βρίσκεται σήμερα στο Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσει επαφές για την συγκρότηση κοινού υπουργικού συμβουλίου Ελλάδας – Ισραήλ και θα συζητήσει για την εμβάθυνση των Ελληνο – ισραηλινών σχέσεων, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, πολυμελής αντιπροσωπεία του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, στην οποία μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι Αλαν Σόλοου πρόεδρος και Μάλκολμ Χόενλαϊν, διευθύνων σύμβουλος των Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της American Jewish Committee Ρόμπερτ Ελμαν και ο Τζέισον Αϊζακσον, διευθυντής του Washington Office of Government and International Affairs.

Ενώ, όμως, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές οι διεργασίες, πολλές είναι οι ισραηλινές εταιρείες, οι οποίες έχουν υποβάλλει αιτήματα συνεργασιών στην Ελλάδα μέσω του ελληνο – ισραηλίνού επιμελητηρίου. Το newscode.gr, παρουσιάζει, ανά τομέα δραστηριότητα, τις ισραηλινές εταιρείες που ενδιαφέρονται για συνεργασίες στην Ελλάδα σε τομείς όπως οι δημόσιες σχέσεις, η αγροτεχνολογία, οιχημικές βιομηχανίες, η Άμυνα, η περιβαλλοντική τεχνολογία, η κλωστοϋφαντουργία, η μόδα, η σίτιση, η υγεία κα.


Public relations

Sharon Gefen Marketing communications - worldclass public relations services

Shipping Agents

J.Sassower Ltd-Logistics chain management

Branding and design

Titan Brandwise- Branding & Design services

Agrotechnology

Tapazol Chemicals- for top quality herbicides, fungicides and insecticides

IBG - Agricultural startups and turnkey projects

Meteor- innovative insect and shade nets


Chemical industries

Boron compounds- hexagonal boron nitrate

Defence Industries

MK International Security consultants- the Homeland and corporate security experts

Protrack- camera motion protection software

Ispra- leaders in non lethal riot and crowd control equipment

Packet light networks- optical networking products

Identa- onsite drug and explosive testing sets

Environmental technology

Vortex Ecological Systems for pollution control

Tyrec- recycling of tyres for urban applications

Palgei Mayim- for fully integrated water projects

Solar Power Israel- where ecology meets technology

Gadot Solar Solutions- financed panel and inverter projects worlwide

BoobySmart water tank solutions

Solarian- Solar and wind lighting solutions

Solar memorial candle- the eternal light

Food and beverage

Cham- egg powders and speciality egg liquid products

Lin's Farm- honey based and natural gourmet products

Conceptic-Digital menus for restaurants and coffee shops

Tivitt- Natures healthy snacks

Carmit- confectionary, chocolate coins, marshmallow and gluten free products

Teamey ha'galil- pomegranate wines of distinction

Shanel green- frozen vegetables

Prince Tahina- for healthy cuisine

Gettango - Kosher cookies for passover

Papouchado cookies- the taste that makes the difference

Florasynth- Food flavors for industry

Mavua group- consolidated food shipments from leading suppliers


Home & Garden

Smart storage solutions- for Home & Garden applications

Hollandia - exclusive bedding systems for the discerning client

Tal baby furniture- exquisite designs for the next generation

Tamnun Hop- unique laundry drying applications

Industrial Goods

Tendler-Tissue converting machinery, toilet paper and napkins

KR brushes- toothbrushes, household and industrial brushes

Lehavot- fire fighting systems for industrial, military and commercial

CG Wheels- for quality coated & abrasive products


Jewelry and gifts

Bottle tree- unique citrus fragrances and flowers in glass containers

Lalo treasures- exciting jewelry and home decor

Top touch- biblically inspired stationary, gifts and home decor

Israel poster center- for a huge collection of Israeli posters

Jo-Jo Gallery- metal artwork with clean contours

Bier Enterprises- exciting Silver Judaica from a family business

Michal David designs- for Victorian and vintage designs

Dovgraph- for unique talions with traditional text

Women embroidering dreams- ethnic textile designs

Kakadu- functional art for home and office

Health and Beauty


Christina- it just works-Exceptional cosmetics for the professional market

Mersea- Deadsea cosmetics of exceptional quality

Minipac- individaual sachets for the cosmetics and hospitality industries

S.Shwartz- natural healthy cosmetics

Wetnaps- wipes for home, industry and cosmetic use

Danya cosmetics- a full range of color cosmetics, makeup, lipsticks and much more

Spa Cosmetics- natural vitality from the shores of the Dead sea

ST Health Line- cosmeceuticals for common health disorders

Minus 417- for natural ingredients and unique compositions

Hlavin Industries- cosmecuticals, cosmetics and aluminum free deodorants

Butai- nano technology and natural cosmetcis at its best

Moraz- galilee herbal cosmetics and toiletries

Kamedis- chinese traditions for modern cosmetic ailments

Leorex cosmetics- a breakthrough in anti wrinkle technology

Dr Fischer- anti aging and skincare products

IT and business technologies

GPS Global- for 2 direction tracking and surveillance

Puresight- Internet protection software

Medical Industries

AB dental- superior denatl implanys and prothetics

Trima- generic pharmaceuticals and OTC products

Shekel electronic scales- especially for the medical industry

Elcam medical - for OEM fluid and vital sign monitoring equipment

Syrolight-phototherapeutic medical devices

Nanovobronix- for low intensity acoustic technology

Plastic products and components

Tamuz vacuum forming- design and development of packaging molds

Plastokit- customised high quality plastic components

Orplasthen- unique infant plastic products with exquisite designs

RPM- specialised injection molding for industrial applications

Textile and fashion

Funshine- for textiles that change color in sunlight

La Robe - European style fashion and maternity wear

Imahot- exciting maternity designs

Michal Textile-quality infant and baby products

Ktantanim Baofek- textile products for infants

Ofertex- cleaning products from recycled cloth

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Αλβανία αν δεν λυθεί πρώτα το ζήτημα του αλβανικού εθνικισμού.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκανε γνωστό ότι για το θέμα αυτό το οποίο ανησυχεί σοβαρά τους ελληνικούς κύκλους, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Stefan Füle.

“ Δεν θα κανονίσουμε την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων αν η Αλβανία δεν επιλύσει πρώτα το πρόβλημα του εθνικισμού», δήλωσε ο Φούλε, σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή.

Μέσα στα 12 κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο εθνικισμός είναι καθοριστικής σημασίας.

Για να τεκμηριώσει τις ανησυχίες του ο Κουμουτσάκος, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Χιμάρας, στους τάφους της Μπομποστίτσας και άλλα σχετικά φαινόμενα αλβανικού εθνικισμού.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More