ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ


ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ,ΠΩΣ,ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ KISSINGER OTAN ΕΙΠΕ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΝΤΑΙ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΡΙΖΕΣ : ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ. ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, Η ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ, ΕΤΣΙ

ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

(H. KISSINGER 1974 ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ)

ΑΠΛΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000.000 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ

Έχουμε γράψει κι άλλες φορές ότι τα πολιτικά κόμματα θα την “πατήσουν” με το αποκαλούμενο “Κίνημα των Αγανακτισμένων”, όπως την “πάτησαν” και με το Πολυτεχνείο του 1973.

Αραγμένες οι τότε πολιτικές ηγεσίες στα αντιστασιακά “καφέ” των Παρισίων και του Μονάχου, ή στα επαναστατικά κοζερί στα σαλόνια του Κολωνακίου, άργησαν πολύ να πάρουν χαμπάρι τι συνέβαινε τότε γωνία Πατησίων και Στουρνάρα.

Έτσι και σήμερα. Κλεισμένες στα πολιτικά τους γραφεία, αποκλεισμένες στην Βουλή, απομονωμένες από στρατιές συμβούλων και ειδικών της επικοινωνίας θεωρούν τους ξεσηκωμένους πολίτες “προσωρινούς αγανακτισμένους”, κάτι αναμενόμενο μεν, παροδικό δε, και ελπίζουν ότι η θερινή ραστώνη και το χωνευτήρι των διακοπών θα τις σώσουν.

Η χθεσινή νέα μαζική συγκέντρωση τους διέψευσε. Δεν ήταν ο κόσμος της προηγούμενης Κυριακής, αλλά ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που πήγαν πάλι πλατεία. Πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης. Οικογένειες με τα παιδιά τους. Μανάδες με καροτσάκια. Πήγαιναν, περιδιάβαιναν, έφευγαν και συνεχώς έρχονταν κι άλλοι.

Και η στιγμή που έκαναν “δοκιμαστική” για τον αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου έδειξε την δύναμη και την οργή της μάζας, που θα έλεγε και ένας κοινωνιολόγος (δείτε το βίντεο). Ένα τσακ ήθελε για να πυρποληθούν τα πάντα.

Ξυπνήστε !!!

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι …
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.


Κωστής Παλαμάς
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ
ΑΠΛΑ ΞΥΠΝΑΜΕ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ



Για πρώτη φορά εμφανίζεται στις μέρες μας ένα κίνημα αυτο-οργανωμένο με κεντρικό του σύνθημα την άμεση δημοκρατία. Ένα κίνημα που αμφισβητεί το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και την κομματοκρατία που το στηρίζει. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ενώνονται μαζικά, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, κι αυτό δεν είναι μια διαμαρτυρία.

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Public Issue, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτούν μια καμπή στο πολιτικό σκηνικό αυτού του τόπου. Η επιρροή των δυο μεγάλων κομμάτων αγγίζει μόλις το 35% του εκλογικού σώματος, γεγονός πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα. Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων είναι ολοκληρωτική, ενώ την ίδια στιγμή, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κινητοποιούνται ανεξάρτητα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι δεν αντέχουν άλλο να καταστρέφεται η ζωή τους για να επιβιώσουν οι τράπεζες. Αρνούνται να δεχτούν να πληρώσουν αυτοί για να σωθεί ένα άθλιο και χρεοκοπημένο σύστημα.

Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε αυτό το κίνημα στις πλατείες, μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 1.500.000 κόσμος έχει περάσει μόνο από το Σύνταγμα. Οι 500.000 που κατέβηκαν στην τελευταία συγκέντρωση στην Αθήνα, μαζί με τις δεκάδες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, δεν οργανώθηκαν από κανένα κόμμα. Κάθε άλλο. Οι ηγεσίες των κομμάτων στην αρχή αμήχανα, όχι μόνο ενοχλήθηκαν αλλά σαμποτάρισαν αυτές τις κινητοποιήσεις και προσδοκούσαν στην αποτυχία τους. Αισθάνονται ότι χάνουν την ισχύ τους και το ρόλο ύπαρξής τους. Πώς είναι δυνατόν συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πραγματοποιούνται χωρίς τη συμβολή και τη σφραγίδα των κομμάτων;

Ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας δεν κράτησε μια κινητοποίηση χωρίς κόμματα, ενάντια στο σύστημα, τόσες πολλές μέρες. Η κοινωνία διακατέχεται από μια μεγάλη επιθυμία να αυτοκυβερνηθεί και αυτή η θέλησή της είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την πραγματοποίηση της άμεσης δημοκρατίας στις μέρες μας.

Η πολιτική δεν είναι επιστήμη που χρειάζεται ειδικούς γνώστες της για να την ασκήσουν. Πολιτική σημαίνει έκφραση του λαού και όχι των ειδημόνων αντιπροσώπων του.

Η αντιπροσώπευση είναι εξ ορισμού αντίθετη με την άμεση δημοκρατία. Στην άμεση δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται σε κανένα άτομο, οργάνωση ή κόμμα το δικαίωμα να θεσπίζει νόμους, να παίρνει αποφάσεις και να τις εκτελεί, να κυβερνά και να δικάζει αντί για τους πολίτες. Δημοκρατία σημαίνει δήμος, κράτος πολιτών και όχι κομμάτων ή αντιπροσώπων του.

Όχι απλά δεν χρειάζονται τα κόμματα για τη λειτουργία της δημοκρατίας αλλά σήμερα είναι και επικίνδυνα για τη λειτουργία της. Τα κόμματα είναι δεμένα με την ύπαρξη του ολιγαρχικού συστήματος. Μπαίνει, λοιπόν, σε αμφισβήτηση ο ρόλος και η αναγκαιότητά τους, απειλούνται να μπουν στο περιθώριο, ο κόσμος να τα αγνοήσει κι έτσι να αυτοκαταργηθούν, γι’ αυτό και τρέφουν μίσος για την άμεση δημοκρατία.

Η πολιτική κυριαρχία των κομμάτων μέχρι τώρα εμφανιζόταν σαν φυσική και αναπόφευκτη. Κάθε κόμμα πίστευε ότι οφείλει να ασκήσει εξουσία μέσα από τις εκλογές και έτσι ήταν δεδομένο γι’ αυτό, ότι οι πολίτες-ψηφοφόροι του τού έχουν μεταβιβάσει εσαεί το δικαίωμά τους στην εξουσία. Από την άλλη, κάθε πολίτης-ψηφοφόρος πίστευε ότι τα κόμματα είναι οι φυσικοί φορείς της εξουσίας και ότι με την παραχώρηση αυτού του δικαιώματος στους αντιπροσώπους του, ο ίδιος κυβερνά. Αυτή η αυταπάτη γίνεται σήμερα κατανοητή μ’ έναν οδυνηρό τρόπο από την κοινωνία και έτσι η αμφισβήτηση της πολιτικής κυριαρχίας των κομμάτων είναι ένα φυσικό επακόλουθο.

Η εξουσία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Η εναλλαγή στην εξουσία των πολιτών και όχι των κομμάτων είναι η έκφραση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Οι άνθρωποι δεν θεωρούν πλέον τους θεσμούς που τους είχε επιβάλει το πολιτικό σύστημα δίκαιους. Οι κανόνες δικαίου δεν ρυθμίζονται από τους ίδιους αλλά από την εκάστοτε κρατική εξουσία. Ήταν δοσμένοι και αμετάβλητοι, κομμένοι και ραμμένοι για να εξυπηρετούν την ολιγαρχία και το σύστημά της.

Τώρα όμως αμφισβητούν την οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση, δεν ανέχονται την υπάρχουσα διαφθορά και σήψη και αναζητούν τους τρόπους μέσα από τη δική τους αυτο-οργάνωση για να γεννηθούν νέοι θεσμοί, νέοι νόμοι κοινωνικά δίκαιοι και ένα οικονομικό σύστημα που θα τους επιτρέψει επιτέλους να ζήσουν. Γιατί το ποιο θα είναι το οικονομικό μοντέλο που θα γεννηθεί αλλά και το ποιοι θα είναι οι κανόνες δικαίου που θα το πλαισιώσουν είναι κάτι που αφορά την απόφαση όλων των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Τα κόμματα εκτός από το κράτος ελέγχουν τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις πρυτανικές αρχές καθώς και όλους τους συλλόγους. Η άμεση δημοκρατία είναι αντίθετη με την αντιπροσώπευση που υπάρχει σ’ αυτά και έτσι η λειτουργία της θα αποδεσμεύσει τα συνδικάτα, τους δήμους και κάθε μορφή οργάνωσης από την εξουσία των κομμάτων και ο έλεγχος ουσιαστικά θα γίνεται από τον ίδιο το λαό.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συγχέουν συνειδητά τη δυναμικότητα της άμεσης δημοκρατίας με το λεγόμενο αυθόρμητο, το οποίο έχει ανάγκη σύμφωνα μ’ αυτούς την «φωτισμένη» ηγεσία με τις ιδέες της για να το κατευθύνει στο «σωστό δρόμο». Αυτό που καθοδηγεί όλα τα κόμματα είναι τα δόγματα και τα αξιώματα και είναι αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν στο λεγόμενο αυθόρμητο για να το ελέγξουν. Άλλωστε η λέξη αυθόρμητο είναι ένα ιδεολόγημα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά εξυπηρετεί τις ανάγκες και το λόγο ύπαρξης των κομμάτων.

Όσο για τους αφορισμούς διαφόρων για το απολίτικο κίνημα αυτών που αυτο-οργανώνονται καθημερινά στις πλατείες, εντέχνως κρύβουν, ότι είναι βαθιά πολιτικοποιημένοι, ενάντια σε όλα τα κόμματα και ότι αναζητούν την απεξάρτησή τους απ’ αυτά.

Υπάρχουν ορισμένες φωνές που διαμαρτύρονται και ισχυρίζονται ότι μέσα από την απαγόρευση των κομμάτων στις λαϊκές συνελεύσεις απαγορεύεται και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Εννοούν, βέβαια, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών των κομμάτων τους, μικρών και μεγάλων, που όλοι μας γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες και όχι την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, γιατί αυτό ήδη συντελείται χάρις στην απουσία των κομμάτων από το αναπτυσσόμενο αυτό κίνημα.

Αν θέλετε, λοιπόν, μέσα σε μια νύχτα να διαλύσετε αυτό το κίνημα, επιτρέψτε σε όλα τα μικρά και μεγάλα κόμματα να πάρουν μέρος. Θα γίνει επιτέλους η ελεύθερη διακίνηση των «ιδεών τους». Τα μεγάλα κόμματα θα καπελώσουν τα μικρά, τα μικρά θα διαμαρτύρονται, οι ιδέες τους θα είναι ελεύθερες αλλά αυτό που θα γίνει σίγουρα είναι ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών θα πάψει να υπάρχει και μαζί τους το κίνημα για την άμεση δημοκρατία θα δεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα.

Από τη στιγμή που δεν μπορεί η κομματοκρατία να ελέγξει αυτό το κίνημα, πρέπει και να το πνίξει. Τα κόμματα δεν μπορούν να πιστέψουν και να αποδεχτούν ότι έχει ανοίξει μια καινούργια σελίδα στην ιστορία όπου δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτοί που κινητοποιούνται ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν, έχουν πολιτική στόχευση και δεν είναι καθόλου αυθόρμητο αυτό το ξέσπασμά τους, αλλά πολύ συνειδητό. Το πώς θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι τους αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους και από κανένα κόμμα ή μεσσία.

Ο λαός απαιτεί να τελειώνει μ’ αυτό το σύστημα που τον καταστρέφει και ταυτόχρονα εκφράζει την αντίθεσή του σε όλη την κομματοκρατία. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο άλμα, τόσο σπουδαίο που έχει αποσυντονίσει τα κόμματα όλων των χρωμάτων και μεγεθών. Το τέλος των κομμάτων και της κομματοκρατίας έχει αρχίσει. Αυτό που ξεκίνησε, ακόμα κι αν πισωγυρίσει προσωρινά, δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αυτό το γύρισμα της σελίδας στην ιστορία.


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ


Μετά τους 1380 γεναίους Ηρακλειώτες που απέστειλαν εξώδικο κατά των βουλευτών τους, με την επιφύλαξη να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.
Το ίδιο έπραξαν και οι Αγανακτισμένοι της Πιερίας, οι οποίοι έκαναν εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.

...Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου...

Το εξώδικο των «Αγανακτισμένων» πολιτών στρέφεται κατά των βουλευτών Κώστα Κουκοδήμο, Θανάση Παπαγεωργίου, Γιάννη Αμοιρίδη και Μαρία Μίχου και μάλιστα οι πολίτες δημιούργησαν ιστοσελίδα προκειμένου να συγκεντρώσουν όσες πιο πολλές υπογραφές μπορούν.

"Eπιφυλάσσομαι να ζητήσω την ποινική δίωξη των βουλευτών του Ν. Πιερίας για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί από την υπογραφή του μνημονίου σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων -καθώς και του ελληνικού κράτους- οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν...", λένε, μεταξύ άλλων...

Οι πολίτες της Πιερίας πήραν την απόφαση να στείλουν την εξώδικη δήλωση κατά τη χθεσινή τους συγκέντρωση στην πλατεία της Κατερίνης., προς τους βουλευτές του νομού τους για το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η εξώδικη διαμαρτυρία των πολιτών της Πιερίας, έχει ως εξής:

"ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Κατερίνη

Οι "Αγανακτισμένοι" της Πιερίας"

Εμείς τί περιμένουμε για να προβούμε σε νόμιμη διαδικασία, όταν θίγεται η αξιοπρέπειά μας, με τον χειρότερο τρόπο από τύπους που μας συμπεριφέρονται ως ζωά στο τσιφλίκι τους.
Σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό πρέπει να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί την πατρίδα που, ο καθένας από δαύτους, την χρησιμοποιούν λες και είναι ..."γκόμενα" για να υπερτονίσουν τον... αντρισμό τους!!!
Τέρμα ο εξεφτελισμός κι ο εμπαιγμός...
Καιρός για δράση...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ


Ερευνητές της εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ, με επικεφαλής τον Έλληνα φυσικοχημικό Φαίδωνα Αβούρη... δημιούργησαν το πρώτο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι ολοκληρωμένα σε ένα τσιπάκι.

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά και ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών υπολογιστών βασισμένων στο γραφένιο και όχι στοπυρίτιο όπως μέχρι σήμερα, με δυνητικές εφαρμογές από τις ασύρματεςεπικοινωνίες μέχρι τους ενισχυτές.

Τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει πρόοδος στη δημιουργία συσκευώνβασισμένων στο πολύ λεπτό γραφένιο, που θεωρείται το «υλικό του μέλλοντος», ενώείχαν κατασκευαστεί μεμονωμένα τρανζίστορ από γραφένιο.

Όμως δεν είχε καταστείδυνατό να ενοποιηθούν (ολοκληρωθούν) τα τρανζίστορ από γραφένιο με άλλαηλεκτρονικά συστατικά μέσα σε ένα ενιαίο και μοναδικό "τσιπ", αυτό ακριβώς πουκατάφεραν οι ερευνητές της ΙΒΜ.

Η δυσκολία έγκειτο κυρίως στο ότι το γραφένιο δεν κολλάει πολύ καλά στα μέταλλα και τα οξείδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στηβιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.

Ο Φαίδων Αβούρης, που έκανε τηνεπιστημονική δημοσίευση στο περιοδικόScience, καθοδήγησε μια ομάδα ερευνητών του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της ΙΒΜ στη ΝέαΥόρκη, ώστε να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις τεχνικές δυσκολίες, ενοποιώντας σεένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ένα τρανζίστορ γραφενίου και ένα ζεύγος πηνίωνεπαγωγικής αντίστασης πάνω σε μια πλακέτα από καρβίδιο του πυριτίου.

Είναισημαντικό ότι η όλη διαδικασία κατασκευής είναι συμβατή με τις υφιστάμενες συμβατικές μεθόδους παραγωγής ημιαγωγών, πράγμα που διευκολύνει την πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Τα νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα από γραφένιο λειτουργούν σε ραδιοσυχνότητεςμέχρι 10 GHz και είναι κατ' εξοχήν κατάλληλα για συστήματα ασύρματωνεπικοινωνιών.

Η ομάδα του Αβούρη (Nanometer Scale Science and Technology), στην οποία περιλαμβάνεται ο επίσης ελληνικής καταγωγής ερευνητής ΧρήστοςΔημητρακόπουλος, ήδη εργάζεται για να τελειοποιήσει το νέο ολοκληρωμένο κύκλωμααπό γραφένιο, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ακόμα πιο πολύπλοκων κυκλωμάτων γιαπιο εξελιγμένες συσκευές.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναιδυνατόν, στο μέλλον, να συνδυάσουν γραφένιο και πυρίτιο και να δημιουργήσουν "υβριδικά" κυκλώματα με νέες λειτουργικές δυνατότητες.

Το γραφένιο ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄70 και βαθμιαία οι επιστήμονες,μέσα από διαδοχικές ανακαλύψεις, έχουν καταφέρει να παρασκευάζουν "φιλμ" αυτούτου υλικού με πάχος μόλις ένα άτομο. Το φιλμ συνίσταται σε μια εξαγωνικήδιάταξη μορίων άνθρακα και έχει ποικίλα πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι εύκαμπτο,διαφανές και φθηνό.

Προς το παρόν πάντως, το γραφένιο δεν φαίνεται ικανό να αντικαταστήσει τασημερινά τρανζίστορ CMOS, που αποτελούν τη βάση όλων των μικροεπεξεργαστών καιτων μνημών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικώνσυσκευών.

Το γραφένιο δεν έχει τις ίδιες φυσικές ιδιότητες με τα υλικά τωνπαραδοσιακών ημιαγωγών και δεν μπορεί -ακόμα τουλάχιστον- να πετύχει τα ίδιαπράγματα με ένα συμβατικό τρανζίστορ.

Όμως η βιομηχανία ημιαγωγών -στην Ευρώπηκαι την Ασία ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ΗΠΑ- το θεωρεί πολλά υποσχόμενο καιεπενδύει σε αυτό, καθώς, όπως δήλωσε ο Αβούρης, η ενσωμάτωση των συγκριτικάφθηνότερων κυκλωμάτων γραφένιου μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις τιμές πολλώνηλεκτρονικών συσκευών.

Ο Φαίδων Αβούρης γεννήθηκε το 1945 στην Ελλάδα και αποφοίτησε από τοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ πήρε το διδακτορικό του στηνΦυσικοχημεία από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1974. Έκανε τηνμεταδιδακτορική του έρευνα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Λος Ατζελες (UCLA)και μετά εργάστηκε ως ερευνητής στα Εργαστήρια Bell της AT&T.

Το 1978μεταπήδησε στην ΙΒΜ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως κορυφαίος ερευνητής,επικεφαλής του τομέα νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, όπου θεωρείταιπρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής σταπανεπιστήμια Κολούμπια και Ιλινόις.

Η θεωρητική (βασική) και πειραματική (εφαρμοσμένη) έρευνά του εστιάζεται στιςηλεκτρικές, οπτικές και οπτοηλεκτρονικές ιδιότητες των νανοσωλήνων άνθρακα καιτου γραφένιου, έχοντας δημοσιεύσει περισσότερες από 360 επιστημονικές εργασίεςπάνω σε αυτά τα θέματα. Το 1998, η ομάδα του στην ΙΒΜ παρουσίασε το πρώτο στονκόσμο μοριακό τρανζίστορ βασισμένο σε νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο βελτίωσεπεραιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Ο Αβούρης έχει ανοίξει το δρόμο για μιαενοποιημένη ηλεκτρονική και οπτοηλεκτρονική τεχνολογία με βάση τα υλικά απόάνθρακα. Είναι μέλος πολλών επιφανών επιστημονικών και ακαδημαϊκών ενώσεων καιέχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο του.


Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ


Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος βρίσκεται στις Βάσσες Αρκαδίας, κοντά στα σύνορα του νομού με την Μεσσηνία, πάνω σε έναν χαμηλό λόφο. Πολλά έχουν γραφεί για τον συγκεκριμένο ναό αλλά είναι πολλά αυτά που έχουμε να ανακαλύψουμε ακόμη. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ναός δεν ήταν απλά ένα λατρευτικό κτίσμα αφιερωμένο στον Απόλλωνα όπως τόσα άλλα στον Ελλαδικό χώρο. Ο ναός αυτός διαφέρει ξεκάθαρα.

Πρώτα απ όλα αν εξετάσουμε τον αρχιτεκτονικό ρυθμό του θα δούμε ότι αν και εξωτερικά είναι Δωρικού ρυθμού, στο εσωτερικό του είναι καθαρά Ιωνικού ρυθμού αλλά οι κίονες του κοσμούνται με Κορινθιακού ρυθμού κιονόκρανα. Πραγματικά πολύ παράξενο που συνδυάζει και τους τρεις βασικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και είναι το μοναδικό αρχαίο οικοδόμημα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.

Ιστορικά κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ από τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνο μετά από υπόδειξη των ιερέων του Απόλλωνα από τους Δελφούς. Εδώ όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ιερείς του έδωσαν μόνο οδηγίες για το σημείο κατασκευής και τον ρυθμό που θα ακολουθούσε το οικοδόμημα ή και αν του αποκάλυψαν κάποια αρχαία κρυμμένη γνώση σχετικά με το πως θα κάνει τον ναό να περιστρέφετε. Εικάζω πως τέτοια γνώση υπήρχε στην αρχαιότητα αλλά φυλασσόταν από τα εκάστοτε ιερατεία που αναλάμβαναν την φύλαξη των “μυστικών των θεών” δίνοντας τους ιερούς όρκους σιωπής.

Ας δούμε όμως ποιά είναι αυτά τα μυστικά που αποκάλυψαν οι ιερείς του Απόλλωνα και τα έκανε πράξη ο Ικτίνος κατασκευάζοντας έναν εντελώς παράξενο ναό. Η πλαγιά που είναι χτισμένος ο ναός έχει έχει διαμορφωθεί τεχνητά σε οριζόντιο επίπεδο και ο ναός τοποθετήθηκε έκκεντρα πάνω σε αυτή με προσανατολισμό που και πάλι θεωρείται παράξενος διότι δεν ακολουθεί τον συνήθη προσανατολισμό του άξονα ανατολής - δύσης αλλά του άξονα βορρά – νότου. Η είσοδος του ναού είναι στην βόρεια πλευρά του με προσανατολισμό τους Δελφούς. Κάποιος θα σκεφτεί ότι αφού οι Ιερείς του Απόλλωνος των Δελφών ζήτησαν να χτιστεί ο ναός, θα ζήτησαν και να βλέπει ο ναός το μεγάλο ιερό του θεού. Όμως δεν είναι έτσι.

Ο προσανατολισμός των ναών στην αρχαιότητα καθοριζόταν από τον άξονα ανατολής – δύσης, πράγμα που υιοθέτησε και ο χριστιανισμός (για διαφορετικούς λόγους) για να κατασκευάζει τους ναούς του. Έτσι στην αρχαιότητα, έτσι και σήμερα, απαγορεύεται να χτιστεί λατρευτικός ναός που δεν είναι προσανατολισμένος σε αυτόν τον άξονα. Όμως στον ναό του Απόλλωνος έγινε μία εξαίρεση και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των Ιερέων του Απόλλωνα. Γιατί έγινε κάτι τέτοιο? Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε τοπική παράδοση να χτίζονται ναοί με αυτόν τον προσανατολισμό λόγω της ύπαρξης και δεύτερου μικρότερου ναού στην περιοχή με τον ίδιο προσανατολισμό. Πρόκειται επίσης για ναό του Απόλλωνος στην κορυφή του όρους Κωτύλιο που αποτέλεσε τον οδηγό για την κατασκευή του μεγάλου ναού του θεού. Θα αναφερθώ όμως σε λίγο εκτενέστερα και σε αυτόν αφού εξετάσουμε λίγο πιό αναλυτικά τον τρόπο κατασκευής του μεγάλου ναού.

Όπως είπα η πλαγιά διαμορφώθηκε τεχνητά δημιουργήθηκε μία πέτρινη “ειδική” βάση που πάνω σε αυτή τοποθετήθηκε ο ναός. Η βάση αυτή είναι ειδική, και μοναδική στον κόσμο, διότι λόγω της μελετημένης κλίσης της, επιτρέπει στον ναό να ολισθαίνει πάνω σε αυτή κατά 50.2 δευτερόλεπτα της μοίρας κάθε χρόνο με σκοπό να στοχεύει διαρκώς στον ίδιο αστρικό σημείο. Για να γίνει πιό κατανοητό αυτό θα αναφέρω ότι ο άξονας της γης δεν είναι ένα σταθερό σημείο. Λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών αλλάζει θέση χρόνο με τον χρόνο αφού έχει μία κλίση 23,5ο (μοίρες) και διαγράφει έναν πλήρη κύκλο κάθε 25.920 χρόνια. Έτσι και ο προσανατολισμός των σταθερών σημείων πάνω στην γη αλλάζει θέση χρόνο με τον χρόνο ακολουθώντας την κίνηση του άξονα της γης. Οι αστερισμοί λ.χ που παρατηρούμε σήμερα σε συγκεκριμένα σημεία του ουρανού πριν από 10.000 χρόνια ήταν σε διαφορετικά σημεία και επίσης σε διαφορετικά σημεία του ουρανού θα είναι μετά από 10.000 χρόνια.

Για να κατορθώσει ο ναός να ολισθαίνει πάνω στην βάση του τοποθετήθηκε πάνω σε αυτή ένα στρώμα άργιλου και ένα στρώμα από βότσαλα θαλάσσης. Πάνω σε αυτά τα στρώματα τοποθετήθηκαν οι πλάκες των θεμελίων του ναού. Κάτω από την βάση έχουν βρεθεί τούνελ που κρατούσαν τον άξονα του ναού. Πάνω λοιπόν στην βάση του ναού τοποθετήθηκαν πολλές στρώσεις από πλάκες που ενώνοντας μεταξύ τους με ανοξείδωτους σιδερένιους συνδετήρες και στο άνοιγμα τους έχυσαν μόλυβδο για να κρατά τους κραδασμούς. Έτσι στην συνέχεια έχτισαν τον ναό ο οποίος λόγω της ιδιαίτερης βάσης του και της σοφά μελετημένης κλίσης της, ολίσθαινε πάνω σε αυτή ακολουθώντας την μετάπτωση των ισημεριών. Ο δεύτερος ναός στην κορυφή του βουνού Κωτύλιο έπαιζε τον ρόλο του δείκτη. Δηλαδή αν κάποιος στεκόταν στην είσοδο του μεγάλου ναού σε πλήρη στοίχιση με τον μικρό ναό της κορυφής, τότε έβλεπε το σημείο 0 του βορρά! Μία τεράστια πυξίδα δηλαδή κατασκευασμένη από γρανίτη και μάρμαρο!

Σήμερα ο ναός του Απόλλωνος είναι σε στάδιο συντήρησης και αποκατάστασης. Η εικόνα που παρουσιάζει είναι τραγική. Λεηλατημένος και απογυμνωμένος από την λαμπρή μαρμάρινη ζωφόρο του (Εκτίθεται στο Βρετανικό μουσείο και αυτή) και κατασκαμμένος με σκοπό την κλοπή των μετάλλων της βάσης του. Ο προσανατολισμός του όμως εξακολουθεί να είναι σταθερά ο ίδιος αν και λόγω της καταστροφής μεγάλου μέρους των θεμελίων του έχει ολισθήσει εκτός του άξονα του.

Σίγουρα έχει πολλά κρυμμένα μυστικά ακόμη που μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί απλά δεν θα μας τα αποκαλύψει ποτέ το αρχαιολογικό κατεστημένο. Σίγουρα αποτελεί σπανιότατη κατασκευή που δυστυχώς καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό και είναι αδύνατη η επαναφορά στην αρχική του μορφή όσες εργασίες αποκατάστασης και να γίνουν. Και τέλος σίγουρα αποτελεί φαντασίωση το να πιστεύουμε ότι με το τέλος των εργασιών θα μας στείλουν πίσω οι “φίλοι” μας οι Άγγλοι τα γλυπτά του ναού που μας έχουν κλέψει. Είναι γνωστό εξάλλου το πόσο πολύ μας αγαπούν αφού στο Βρετανικό μουσείο έχουν μία τεράστια αίθουσα που εκθέτουν τα κλεμμένα γλυπτά μας. Όχι γιατί δεν έχουν δικά τους να εκθέσουν (?), αλλά γιατί όπως προείπα..... μας αγαπούν πολύ!

Ιωάννης Καρυοφυλάκης

ΟΧΙ ΠΙΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΕΛΕΟΣ

Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά είναι δύστροπη γλώσσα. Κλίσεις, φωνές, πτώσεις, ένα και μοναδικό απομεινάρι δυϊκού αριθμού, μια συνθετική γλώσσα με στρώματα επί στρωμάτων παλιότερων μορφών.
Εν ολίγοις, μια γλώσσα που δε μοιάζει καθόλου με τα Αγγλικά, τη μόνη γλώσσα που επιτρέπεται να γνωρίζει όποιος θέλει να είναι στην κατηγορία young, hip, trendy, anti-konformisths και άλλα τινά.
Πολύ (ω πόσο πολύ) θα ήθελα να ανοίξω τις πύλες της κολάσεως και να εκφράσω ακριβώς τι με ενοχλεί με τα greeklish (sic), το ελληνικό TXTSPK και άλλες ομορφιές.
Αυτό το άρθρο όμως είναι για εκείνους που αποφάσισαν (εύγε τέκνα μου) να γράφουν ελληνικά σε Η/Υ και δυσκολεύονται να βρουν κάποιους συγκεκριμένους χαρακτήρες, με ευτράπελα αποτελέσματα1. Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε πώς να γράψετε συγκεκριμένα δύσκολα πράγματα σε τέσσερεις ευρείες κατηγορίες υπολογιστών και λειτουργικών συστημάτων.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Για τους βιαστικούς, αυτός ο πίνακας δείχνει τον πιο απλό τρόπο για να πληκτρολογήσετε τους χαρακτήρες που περιγράφει το άρθρο.




Windows Mac Linux
Ερωτηματικό. ; Q Q Q
Διπλή τελεία : Shift + Q Shift + Q Shift + Q
Άνω τελεία · AltGr + ' 2
AltGr + Q AltGr + Q
Αριστερό εισαγωγικό « AltGr + [ AltGr + [ AltGr + ,
Δεξιό εισαγωγικό » AltGr + ] AltGr + ] AltGr + .
Ιώτα με τόνο και διαλυτικά ΐ Shift + W I AltGr + ; I Shift + ; ; I
Ύψιλον με τόνο και διαλυτικά ΰ Shift + W Y AltGr + ; Y Shift + ; ; Y

Πώς Πιέζω Σύνθετους Συνδυασμούς Πλήκτρων;

Αυτό είναι κάπως στοιχειώδες, μπορείτε να το προσπεράσετε.
Κατά συνθήκη, γράφουμε συνδυασμούς πλήκτρων κάπως έτσι: Shift + 1. Δοκιμάστε το: κρατώντας το πρώτο πλήκτρο (Shift) πατημένο, πιέστε το δεύτερο (βγάζει !).
Ακολουθίες πλήκτρων γράφονται χωρίς το συνδετικό +: η ακολουθία 9 Shift + 1 βγάζει 9!
Περίπλοκοι συνδυασμοί γράφονται έτσι: Ctrl + Shift + Esc. Κρατώντας πατημένα όλα τα πλήκτρα πλην του τελευταίου, πιέζετε το τελευταίο και τα ελευθερώνετε όλα. Στα Windows, ο συγκεκριμένος συνδυασμός ανοίγει τον Task Manager.




Δύστροπα Πλήκτρα
Shift: υπάρχουν δύο τέτοια πλήκτρα, και κάνουν το ίδιο πράγμα. Βρίσκονται στη σειρά που θα βρείτε και το Ζ και το Μ. Σε πολλά πληκτρολόγια το Shift εμφανίζεται ως το περίγραμμα ενός βέλους που δείχνει προς τα πάνω.
Alt: υπάρχει ένα τέτοιο πλήκτρο, αριστερά από το πλήκτρο διαστήματος (space bar, στην κάτω σειρά του πληκτρολογίου). Αν έχετε δύο Alt, το δεξί είναι AltGr.
AltGr: υπάρχει ένα τέτοιο πλήκτο, δεξιά από το πλήκτρο διαστήματος (space bar, στην κάτω σειρά του πληκτρολογίου). Σε μερικά πληκτρολόγια εμφανίζεται ως ένα δεύτερο «Alt».
Ctrl, υπάρχουν δύο τέτοια. Στο πληκτρολόγιο του PC βρίσκονται στην κάτω σειρά. Σε πληκτρολόγια Unix, υπάρχει ένα, ακριβώς αριστερά του A. Σε μερικά πληκτρολόγια λέγονται Control.


Αλλαγή Λατινικά-Ελληνικά
Οι Η/Υ συνήθως ξεκινάνε με λατινικό πληκτρολόγιο ( 3 ). Για να το αλλάξετε σε ελληνικό (και τούμπαλιν) χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό πλήκτρων.
Windows
Συνήθως Alt + Shift, αλλά μπορεί να αλλάξει ή να είναι απενεργοποιημένο.
Κάτω δεξιά στην οθόνη σας θα δείτε ένα ορθογώνιο με την ένδειξη «EN». Αυτό είναι το ISO όνομα της γλώσσας ( 4 ). Σας δίνει την ένδειξη του ενεργού πληκτρολογίου.
Πιέζοντας το δεξί κουμπί του ποντικιού μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις και να προσθαφαιρέσετε μεθόδους πληκτρολόγησης και να αλλάξετε τους συνδυασμούς πλήκτρων που αλλάζουν πληκτρολόγιο.

Mac
Στο MacOS, το πληκτρολόγιο αλλάζει με Alt + Space.
Θα πρέπει να δείτε την ελληνική σημαία πάνω δεξιά στην οθόνη, εκεί που εμφανίζεται η ώρα και διάφορα άλλα εικονίδια.

Linux, BSD και Unix
Αυτό εξαρτάται από το desktop environment που χρησιμοποιείτε. Μεταξύ νέων χρηστών, τα πιο συνηθισμένα είναι KDE και GNOME.
Στο KDE, ο κατά συνθήκη συνδυασμός είναι Alt + Shift + K, αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτος. Μπορείτε να τον αλλάξετε από το Control Centre (KDE 3) ή το System Settings (KDE 4).
Αν έχετε GNOME, ακολουθήστε αυτές τις εξαιρετικές οδηγίες για να ρυθμίσετε το πλήκτρο αλλαγής πληκτρολογίου, αν δεν το ξέρετε ήδη.


Ερωτηματικό

Το ελληνικό ερωτηματικό δείχνει κάπως έτσι: ;
Το λατινικό ερωτηματικό, ? δε χρησιμοποιείται στα ελληνικά, παρά μόνο απ'όσους δεν ξέρουν πώς να το γράψουν.
Στο ελληνικό πληκτρολόγιο, το πλήκτρο δεξιά από το L γίνεται το πλήκτρο τόνου/διαλυτικού, και το πλήκτρο διπλής τελείας/ελληνικού ερωτηματικού μεταφέρεται στο Q, που δε χρησιμοποιείται στα ελληνικά από τότε που καταργήθηκε το κόππα. Οπότε:
Ελληνικό ερωτηματικό: Q.


Διπλή Τελεία

Διπλή τελεία τη λένε την άμοιρη, όχι «άνω και κάτω τελεία». Διαβάστε παραπάνω για τις λεπτομέρειες. Αν απλά θέλετε να την πληκτρολογήσετε, πιέζετε Shift + Q.


Άνω Τελεία

Αν το ελληνικό ερωτηματικό είναι δύσμοιρο, η άνω τελεία είναι σχεδόν χαμένη. Δεκάδες συνταγές κυκλοφορούν για να τη μαγειρέψει κανείς, και συνήθως το αποτέλεσμα είναι κάποιος άλλος χαρακτήρας που δεν είναι η διπλή τελεία, απλά μοιάζει.
Το Πρότυπο Unicode λέει ότι η άνω τελεία είναι ο χαρακτήρας με κωδικό U+0386 GREEK ANO TELEIA, αλλά ο προτεινόμενος χαρακτήρας είναι ο U+00B7 MIDDLE DOT.
Windows
Αν έχετε υποστήριξη πολυτονικού, η άνω τελεία μπορεί να εισαχθεί με AltGr + Shift + ].
Αλλιώς, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτής της σελίδας, που θα σας επιτρέψουν να πληκτρολογείτε άνω τελεία με το συνδυασμό AltGr + ' (το πλήκτρο με την απόστροφο, δύο πλήκτρα δεξιά του L).
Mac
Εύκολα: Alt + Q.
Linux και Unix
Υπάρχουν δύο τρόποι: με AltGr + Q. Και με τον παραδοσιακό compose τρόπο5:Compose . ^,Compose ^ ., ήCompose . -.


Εισαγωγικά («»)

Ο ASCII χαρακτήρας " δεν είναι το ελληνικό εισαγωγικό ( 6 ). Τα ελληνικά εισαγωγικά είναι « και ».
Windows
Ευτυχώς αυτό είναι εύκολο. AltGr + [ και AltGr + ].
Mac
Περίπου όπως και στα Windows, Alt + [ και Alt + ].
Linux και Unix
AltGr + [ και AltGr + ].
Επίσης, AltGr + ,.
Αν το πληκτρολόγιό σας έχει ένα πλήκτρο μεταξύ του αριστερού Shift και του Z, πχ \, τότε τα εισαγωγικά βγαίνουν και με AltGr + \ και AltGr + shift + \.
Με compose, Compose < < και Compose > >.


Διαλυτικά με τόνο

Windows
Ο πιο απλός τρόπος στα Windows είναι AltGr + ; I βγάζει ΐ και AltGr + ; Y βγάζει ΰ.
Επίσης έχει θεαθεί και ο λίγο πιο εύκολος συνδυασμός Shift + W I. Δοκιμάστε τον, δεν έχετε τίποτα να χάσετε!
Mac
Περίπου όπως και στα Windows, Alt + ; I βγάζει ΐ και Alt + ; Y βγάζει ΰ.
Linux και Unix
Απλά πιέζετε το πλήκτρο του τόνου, το πλήκτρο των διαλυτικών και ι ή υ: ; : I βγάζει ΐ.
Επίσης, με compose: Compose ' " Ι ή Compose " ' Ι.
  1. Όπως την de facto κατάργηση του ελληνικού ερωτηματικού.
  2. Απαιτεί μια μικρή αλλαγή στα Windows.
  3. Εκτός κι αν έχετε ορισμένες εκδόσεις Windows, που το πληκτρολόγιο είναι ελληνικό στην εκκίνηση. Έτσι, για να ψάχνετε επί τρεις μήνες γιατί το σύνθημά σας δε γίνεται ποτέ δεκτό.
  4. EN = Αγγλικά, EL = Ελληνικά. Η χρήση του συγκεκριμένου προτύπου είναι τελείως λάθος γιατί άλλο γλώσσα, άλλο γραφή. Αλλά ας συγχωρήσουμε την αμερικανική Microsoft — πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που αναγνωρίζουν ότι κάποιοι βιτσιόζοι Ευρωπαίοι έχουν «κινέζικα» γράμματα και θέλουν να τα χρησιμοποιούν.
  5. Τα πληκτρολόγια PC δεν έχουν πλήκτρο Compose (το X11 το λέει και «Multi Key»), αλλά μπορείτε να αναθέσετε ένα από τα πλήκτρα δεξιά του πλήκτρου διαστήματος σ'αυτή τη λειτουργία.
  6. Δεν είναι καν το αγγλικό εισαγωγικό, που, όπως το ελληνικό, διαφοροποιείται σε άνοιγμα και κλείσιμο



ΗΛΙΟΘΕΑΣΗ


Ολοι μας έχουμε δει στις τηλεοράσεις προ καιρού, τον Ινδό ασκητή Hira Ratan Manek, o οποίος ζει χωρίς να τρέφεται εδώ και χρόνια. ¨Οταν συνταξιοδοτήθηκε, ασχολήθηκε με την θέαση του Ηλίου, μιά πανάρχαια μέθοδο, γνωστή στους Αιγυπτίους, ¨Ελληνες και Ιθαγενείς της Αμερικής !


Στις μέρες μας έχει μείνει γνωστό " θα φάμε αέρα κοπανιστό ", χωρίς όμως να είμαστε γνώστες της μεθόδου και της αποτελεσματικότητας της !

Η εφαρμογή βασίζεται στην ικανότητα του Η/Υ που έχουμε στην κεφαλή και ακούει στο όνομα εγκέφαλος ! Κανένας υπολογιστής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες του. Το ότι στις μέρες μας, καλλίτερα τα τελευταία 10-12.000 χρόνια, χρησιμοποιούμε μόνον ένα μικρό μέρος του, από 7-12 με μέγιστο 32% κατα Αινστάιν, δεν μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε ούτε το εύρος των δυνατοτήτων του, ούτε την πλήρη χρησιμότητα του !

Οι οφθαλμοί, ως Πύλες εισόδου, ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας αναλόγως. Το συστημικό μας κατεστημένο, χρησιμοποιεί κατά κόρον αυτήν την δυνατότητα, με άλογους επιρρεασμούς, για τους οποίους πολλά γράφονται και πολλοί τρόποι, ίσως μας είναι γνωστοί.

Ο εγκέφαλος για να μπορέσει να βγεί από τον επιβεβλημένο σκοταδισμό του, απαιτείται να δραστηριοποιηθεί εκ νέου ! Η ηλιακή ενέργεια είναι η πηγή και το μέσον αυτής της διαδικασίας!

Τα μάτια / πύλες είναι πολύπλοκα όργανα τα οποία έχουν 5 δισεκατομμύρια μέρη, πιο πολλά ακόμα και από ένα διαστημόπλοιο. Από αυτό καταλαβαίνουμε τις αμέτρητες δυνατότητες του ανθρώπνιου ματιού .

Χρήσιμα παραδείγματα Ηλιοθέασης, λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας. ¨Ολοι μας γνωρίζουμε πως τα λουλούδια, κατά την διάρκεια της ημέρας, στρέφονται προς τον ήλιο, ανοίγοντας τα πέταλά τους, για να συλλέξουν την πολυπόθητη και ευεργετική ενέργεια του Θεού ¨Ηλιου ! Αντίθετα την νύχτα κλείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της επόμενης γήινης περιστροφής ! Επίσης βλέπουμε και την ανάπτηξη των κλαδιών και φυτών πάντοτε προς τα πάνω, έχοντας φορά προς τον ήλιο !

Ο Ζωοδότης ¨Ηλιος είναι αυτός που δίνει κίνηση, ενέργεια, ευεξία, δραστηριότητα και διάθεση για την
ζωή. Αντίθετα το σκότος, επιρρεάζει αρνητικά την ψυχοσύνθεση μας, γεμίζοντας μας με αρνητικά συναισθήματα. Οι ¨Ανθρωποι έχουν αρνητικές και θετικές ικανότητες. Απομακρυσμένοι από την φυσικό περιβάλλον, γίνονται ευάλωτοι σε κάθε άλλου είδους επιρροές, αρχή γενομένης από τον ίδιο τον εργασιακό χώρο. Εκατομμύρια άνθρωποι, στις πιό παραγωγικές ώρες της ημέρας, βρίσκονται κλεισμένοι σε γυάλινα μεγαθήρια, χωρίς παράθυρα, με τεχνητό φωτισμό και κλιματισμό. Σε σημείο που άθελά τους να μην μπορούν να δεχθούν με ευγνωμοσύνη, τους φυσικούς πόρους, εξαρτημένα αγκιστρωμένοι στην παραπλανητική τεχνολογία και την παραπληροφόρηση !!

Ο ¨Ηλιος που διαλύει το σκοτάδι, φανερώνει και διαλύει, όλα όσα δεν μπορούν να υπάρχουν κάτω από την ενέργεια του.

Με την έλλειψη της Ηλιακής ευεργεσίας, η ανθρώπινη διανόηση περιορίζεται σε τέτοιο βαθμό που αδυνατεί να αποκρυσταλλώσει απόψεις από τις αντικρουόμενες πληροφορίες, με αποτέλεσμα σημάδια κατάθλιψης, φόβου και ανασφάλειας να είναι οι μάστιγες της ! Οι αρρώστιες αποδεκατίζουν τις υπάρξεις μας ποικιλοτρόπως. Ο εγκέφαλος, ως ρυθμιστής της ισορροπημένης σωματικής μας λειτουργίας μειώνει την ικανότητά του, αφού είναι αυτός που ρυθμίζει την ροή της prana (ενέργεια) στα όργανα του σώματός μας , βασικός παράγοντας της σωματικής μας υγείας !

Με την ηλιοθέαση, μειώνεται η επιθυμία της πείνας, αφού αυτή η αίσθηση εξαρτάται από την ανάγκη λήψης ενέργειας , παίρνοντάς την έμμεσα μέσω των τροφών, αφού αυτή έχει ήδη προ-παραχθεί κατά την καλλιέργεια τους !

Τίποτα δεν είναι ζωντανό χωρίς τον ήλιο !

ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ


Τον Μάρτιο, καθώς γινόταν φανερό ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητούσε από την Ευρώπη περισσότερα χρήματα για την οικονομίας της, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σκεφτόταν σοβαρά ένα ριζοσπαστικό σχέδιο για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα χρέους μια και καλή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των ΝΥΤ ημερομηνία 08/06/2011 , το σχέδιο προέβλεπε η Ελλάδα να μεταφέρει περί τα 133 δις. ευρώ ή 40% του κυβερνητικού της χρέους στην ΕΚΤ, η οποία στη συνέχεια θα πλήρωνε τις ελληνικές υποχρεώσεις, εκδίδοντας ένα δικό της ευρωομόλογο.

Θα ήταν μια «αναδιάρθρωση χωρίς κούρεμα» , σύμφωνα με αυτούς που πρότειναν με ενθουσιασμό το σχέδιο στον Γιώργο Παπανδρέου σε μια σειρά από μυστικά ραντεβού αυτόν τον Μήνα, αναφέρουν οι NYT.

Το ιδανικό αποτέλεσμα αυτού του σχεδίου θα ήταν η ελάφρυνση της ελληνικής οικονομίας από το χρέος, η ικανοποίηση των τραπεζιτών και των οίκων αξιολόγησης, και η επιστροφή στην ανάπτυξη. Μάλιστα θα λειτουργούσε ως αντίβαρο στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας για περισσότερη λιτότητα σαν αντάλλαγμα για περισσότερα δάνεια.

«Και ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να ζητήσει από ένα πολιτικό του σύμμαχο, και από τους δυο ιθύνοντες νόες του σχεδίου, έναν Βρετανό και έναν Έλληνα οικονομολόγο, να πιέσουν τους Ευρωπαίους να το αποδεχτούν» αναφέρουν οι ΝΥΤ.

Αλλά σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αντίθετος σε ένα τέτοιο σχέδιο, με το επιχείρημα ότι η Γερμανία δεν θα το δεχόταν ποτέ, για να μην αναφέρουμε την ΕΚΤ. Έτσι, η πρόταση μπήκε στο συρτάρι, και η Ελλάδα τώρα αναμένει ένα ακόμη πακέτο βοήθειας για να ξεφύγει από την απειλή της χρεοκοπίας.

«Ήταν μια καλή ιδέα αλλά όχι υποστηρίξημη υπό τις παρούσες περιστάσεις» τονίζει ο Ντάνιελ Γκρος, επικεφαλής του Κέντρου για Ευρωπαϊκές Οικονομικές Μελέτες (CEPS) στις Βρυξέλλες, ο οποίος έλαβε μέρος σε ένα από τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο. «Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να προτείνει κάτι τέτοιο είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θα έπρεπε να είναι Γερμανός» τονίζει ο ο Γκρός.

Οι NYT σχολιάζουν το σχέδιο Παπανδρέου να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους στην ΕΚΤ και ότι οι πιθανότητες να πείσει τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ να πάρει ακόμα περισσότερο χρέος (θα έφτανε κοντά στα 200 δις. ευρώ) θα ήταν μια μακρά προσπάθεια.

Οι δύο αρχιτέκτονες του σχεδίου

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ οι δυο αρχιτέκτονες του σχεδίου έχουν πολύχρονες και στενές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Χαρακτηρίζουν τη πρότασή τους ως μετριοπαθή. Ο ένας είναι ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης του πανεπιστημίου των Αθηνών, που έχει διατελέσει σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου από το 2004 έως το 2006. Ο άλλος είναι ο Άγγλος Stuart Holland, πρώην ανώτατο στέλεχος του κόμματος των Εργατικών, και παλιός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Βαρουφάκης απέστειλε πριν μερικές ημέρες ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του να απορρίψει τους επαχθείς όρους της δεύτερης αυτής διάσωσης. «Όταν χρεοκοπείς, δεν λύνεις τα προβλήματα δανειζόμενος εκ νέου. Πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να πει στους Γερμανούς φορολογούμενους ότι δεν μπορεί να πάρει κι άλλα λεφτά από αυτούς, τα οποία απλά θα καταλήξουν στους τραπεζίτες…».

Η βασική θέση του σχεδίου του είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να ξεπληρώσει το χρέος της. Σε αυτό συμφωνούν πολλοί. Με το να ωθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου να παρουσιάσει αυτή την πραγματικότητα στους Ευρωπαίους, το σχέδιο θυμίζει τη ρήση του John Maynard Keynes: Αν σου χρωστάω μια λίρα έχω πρόβλημα, αλλά αν σου χρωστάω ένα εκατομμύριο λίρες, εσύ έχεις το πρόβλημα. Έτσι, το ελληνικό χρέος αποτελεί πρόβλημα τόσο της ίδιας της Ελλάδας όσο και της ΕΚΤ.

«Αυτή η πραγματικότητα τονίστηκε αυτή την εβδομάδα όταν η ΒIS (Bank for International Settlements) έδωσε στην δημοσιότητα δεδομένα που δείχνουν ότι οι Ευρωπαικές Τράπεζες που έχουν έκθεση στο ελληνικό χρέος, την μειώνουν συμπεριλαμβανομένων των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών.

Σύμφωνα με την BIS οι γερμανικές τράπεζες κατείχαν $22,7 δισ. του ελληνικού κρατικού χρέους στα τέλη του Δεκέμβρη του 2010, με τις γαλλικές τράπεζες να έχουν αντίστοιχα ομόλογα ύψους $15 δισ. ευρώ.

Οι δανειστές και από τις δύο χώρες ισοδυναμούν με το 70% από τα $54,2 δισ. ελληνικού χρέους που κατέχουν οι τράπεζες από 24 χώρες, που αναφέρονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

“Αυτό εξηγεί γιατί η ΕΚΤ, η οποία κουβαλάει αρκετό από το ελληνικό χρέος, αντιτίθεται σε κάθε κουβέντα αναδιάρθρωσης του χρέους με haircut”.

Τι προέβλεπε το σχέδιο

Το σχέδιο που τελικά απορρίφθηκε, θα χρησιμοποιούσε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ως μοχλό αναχρηματοδότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, και προώθησης ενός προγράμματος τύπου New Deal για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η μεταφορά του ελληνικού χρέους στα λογιστικά βιβλία της ΕΚΤ θα ήταν κρίσιμη, επειδή η τράπεζα, που έχει τη πλήρη στήριξη του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος , μπορεί να δανείζεται με πολύ χαμηλότερα επιτόκια απ ότι η Ελλάδα. Σύμφωνα με το σχέδιο, το χρέος θα πουλιόταν ως δεκαετές ομόλογο με επιτόκιο 3%, και η Ελλάδα θα ξεπλήρωνε την ΕΚΤ με το ίδιο 3% για δέκα χρόνια. Θεωρητικά, δεν θα υπήρχε κανένα κόστος για την ΕΚΤ.

«Ο Παπανδρέου καταλαβαίνει πως η τελευταία πρόταση για λιτότητα δεν μπορεί να πετύχει», λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης και συμπληρώνει «Για αυτό και θα πειστεί πως το εναλλακτικό αυτό σχέδιο είναι και η μόνη ελπίδα για τον ελληνικό λαό… σήμερα ο πρωθυπουργός είναι σαν κάποιο άθεο που σταυροκοπιέται, ελπίζοντας στο θαύμα…».

ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ
ΑΣ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΤΗ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ,
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ.
ΕΓΩ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Α) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ,ΤΟ ΑΣΗΜΙ,ΤΟ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
Β) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ(ΟΠΛΑ,ΑΡΜΑΤΑ.ΠΛΟΙΑ,ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ,ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ) ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;
Γ) ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΥΚ
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΓΚΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;

1) Μαγνησιο καλυπτει το 46% της παραγωγης της Δ. Ευρωπης.
2) Αλουμινιου 1η στην Ευρωπη.
3) Bωξιτης 1η στην Ε.Ε.
4) Σμηκτιτης 2η στο κοσμο
5) Νικελιο Μοναδικη στην Ε.Ε.
6) Ελια/Λαδι/Κροκος Σαφραν 3η στο κοσμο.
7) Βαμβακι 7η κοσμο
8) Τουρισμος 18η στο κοσμο (15% του AEΠ)
9) Τυρι 16η στο κοσμο
10)ΝΑΥΤΙΛΙΑ 1η στο Κοσμο

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οπως μας λενε;;

ΔΡΑΧΜΗ.....ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ


Με ένα γιγαντιαίο χιλιάρικο στο χέρι ζήτησε ο Ολλανδός πολιτικός Χέερτ Βίλντερς...
την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή και, μάλιστα, έβγαλε... λόγο μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Χάγη! Ο εθνικιστής πολιτικός -ηγέτης του PVV- κάλεσε τα ΜΜΕ της...
χώρας έξω από την πρεσβεία μας και εξέπληξε τους πάντες με την προκλητική του κίνηση. Στόχος του, όπως είπε, ήταν να επιδώσει επιστολή με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Η ελληνική πρεσβεία, που είχε ενημερωθεί για το τι επρόκειτο να συμβεί αφού ο ίδιος ο κ. Βίλντερς το είχε ανακοινώσει μέσω Ίντερνετ, αρνήθηκε να τον δεχτεί. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, προσθέτοντας πως δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος του PVV έβγαλε το άχτι του, πάντως, αφού προέβη σε... παραλήρημα με εθνικιστικές «κορώνες» μπροστά στις κάμερες, με φόντο την πρεσβεία μας και το χιλιάρικο - γίγας στο χέρι! «Η έκκληση του ηγέτη του PVV για διακοπή της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα είναι ανόητη και επικίνδυνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, Νουτ Γουέλινγκ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και χαρακτήρισε τον κ. Βίλντερς «ψευδοπροφήτη της οικονομίας». Τον ευχαριστούμε, πάντως, που μας θύμισε πως ήταν το παλιό μας χαρτονόμισμα...

ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Αχίλλεια για αιμορραγία, καρότο για ερπετά. Αλλά και ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, στα θεραπευτικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούσαν. "Θαυματουργό", στη σωστή δοσολογία, το κώνειο.

Τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων αποκάλυψαν Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Αναλύοντας αρχαία παρασκευάσματα, ερευνητική ομάδα στην Ουάσιγκτον εντόπισε ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βελανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι, αχίλλεια και ιβίσκο. Θεωρούν ότι πρόκειται για υπολείμματα θεραπευτικών ουσιών, καθώς οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτά για να αντιμετωπίσουν παθήσεις και τραύματα.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος, με αφορμή την 3η Αμφικτιονία Εταιρειών και Συλλόγων Ιστορίας Ιατρικής και Ηθικής - Δεοντολογίας, η οποία πραγματοποιείται στην Κω.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι σύγχρονες μελέτες επικεντρώνονται στο κατά πόσο τα φυτικά εκχυλίσματα που βρέθηκαν στα αρχαία παρασκευάσματα μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες. Οι επιστήμονες αναζητούν, επίσης, τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες ιατροί για να καθορίσουν τη δοσολογία.
Σε πολλά αρχαία κείμενα αναφέρεται η θεραπευτική δράση των βοτάνων. Η αχίλλεια σταματούσε την αιμορραγία κάποιου τραύματος, ενώ ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης -που θεωρείται ο πρόδρομος των φαρμακοποιών- περιγράφει το καρότο ως πανάκεια. Θεωρούσε, για παράδειγμα, ότι -εάν κάποιος καταναλώσει καρότο προληπτικά- δεν θα κινδυνεύει από τα ερπετά.
Οι Ελληνες πρώτοι απ' όλους τους λαούς κατέταξαν τα φάρμακα σε κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση τους και έβγαλαν ή προσπάθησαν να βγάλουν το παγανιστικό - θεοκρατικό στοιχείο από τις συνταγές που χορηγούσαν. Σε αυτό πρωτοστάτησε ο Ιπποκράτης, που μετέτρεψε τις θεοκρατικές απόψεις σε φιλοσοφικές.
Η παρασκευή των φαρμάκων της αρχαιότητας δεν ήταν απλή υπόθεση. Πεπειραμένοι ριζοτόμοι, δηλαδή οι συλλέκτες βοτάνων και ορυκτών, μάζευαν τα βότανα. Τα επεξεργάζονταν, ξεραίνοντας και σταθεροποιώντας τα, και στη συνέχεια τα παρέδιδαν στους γιατρούς.
Ο κ. Γερουλάνος διευκρινίζει ότι την εποχή εκείνη στα φάρμακα υπολογίζονταν και τα δηλητήρια και δεν είναι τυχαίο ότι το κώνειο που δόθηκε στον Σωκράτη αναφέρεται ως φάρμακο. Η διαφορά μεταξύ δηλητηρίου και φαρμάκου -εξηγεί- είναι μικρή και αφορά κυρίως τη δοσολογία.
Η θεραπευτική προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων ήταν τόσο εξειδικευμένη και αποτελεσματική, που τα φάρμακα της εποχής κυριαρχούσαν μέχρι και τον 19ο αιώνα! Ακόμη και σήμερα, σημαντικοί επιστήμονες ερευνούν σχολιαστικά τα ιπποκρατικά φάρμακα και ανακαλύπτουν συνεχώς νέες θεραπευτικές ιδιότητες.


Δημήτρης Καραγιώργος, Εφημερίδα


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More