ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με την επισήμανση: «Ας ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τη γενιά του Πολυτεχνείου», η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ δίνει το στίγμα των προθέσεών της απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και της γραφειοκρατικής ιεραρχίας που προωθεί το νόμο – πλαίσιο στην ανώτατη Παιδεία.

Το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της ΟΝΝΕΔ και τις επερχόμενες εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η νεολαία που υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «σε μια εποχή που η κοινωνική δυσαρέσκεια, η μιζέρια και η απαισιοδοξία κυριαρχούν, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επέβαλε το Μνημόνιο στη χώρα επιχειρεί για ακόμα μία φορά να διασφαλίσει την ύπαρξη της».

Η ΟΝΝΕΔ καταγγέλλει το «σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου», που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε «μαγκιά» και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. «Με όχημα τις μεταρρυθμίσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή» επισημαίνει η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

Φθάνει μάλιστα σε ένα πιο προωθημένο σημείο ασκώντας την απαιτούμενη κριτική στα πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται ως η «γενιά του Πολυτεχνείου» λέγοντας ότι αυτή η γενιά είναι η ίδια που έχοντας εξαργυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για προσωπικό όφελος, χαρακτηρίζει σήμερα τη νεολαία διεφθαρμένη και ανίκανη να έχει δική της άποψη. «Αυτοί οι άνθρωποι, που πετώντας τόνους λάσπης μέσα από στημένα δημοσιεύματα, - θέλοντας μια νεολαία φιμωμένη χωρίς μαζικότητα και πολιτικό λόγο - αντιλαμβάνονται πλέον πως ο χρόνος τους τελειώνει και επιχειρούν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε μέσο» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Σκληρή γλώσσα

Η ΟΝΝΕΔ σημειώνει ότι όλοι αυτοί που στα πρόσωπα τους πλέον ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του για ελευθερία, έχτισαν πολιτικές καριέρες, έκαναν τη μίζα επιστήμη και την ανεργία «απλά δύσκολη κατάσταση», δεν πρέπει σήμερα να συνεχίζουν να ορίζουν τα δικά μας όνειρα.

Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς. Δεν είμαστε μικρόψυχοι και δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες τους.

«Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές. Κρατάμε υπεύθυνη στάση, αναγνωρίζοντας πως στο νέο νόμο υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία, τα οποία άλλωστε αποτελούν και δικές μας προτάσεις, αλλά δυστυχώς χάνονται μέσα στη γενικότερη λάθος κατεύθυνση, στην οποία κινείται η μεταρρύθμιση. Έχουμε θέσει κόκκινες γραμμές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την αύξηση του κόστους σπουδών, την οικονομική και ακαδημαϊκή κατάρρευση της ανώτατης εκπαίδευσης, την κομματικοποίηση με νόμο πλέον στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, αλλά και τη φίμωση την οποία θέλουν να επιβάλλουν στους φοιτητές», τονίζεται και η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ εξηγεί: «δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, αλλά πολλά βήματα μπροστά για να αλλάξουμε το νόμο».

«Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αυτή τη γενιά, που κατέστρεψε την Παιδεία, έφτασε την ανεργία των νέων στο 40%, ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία αλλά και να ανατρέψουμε τις συμπεριφορές εκείνων που ισοπέδωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μέσα από δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις, το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε το ενωμένο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, προκειμένου να αλλάξουμε το νόμο. Στηρίζουμε τις ανακοινώσεις και τα πλαίσια που καταθέτει στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μέσα από μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, θα δώσουμε τη μάχη για να ανατραπεί η νοσηρή νοοτροπία που επέβαλε στη χώρα η γενιά της μίζας και της διαπλοκής», καταλήγει η ανακοίνωση και τελειώνει με το σαφές μήνυμα: Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του «Πολυτεχνείου».

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Η ΝΔ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Όλα τα μέτρα, όλες οι αποφάσεις και όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται πως καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς όπως επιβεβαιώνεται από το μηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείο του προϋπολογισμού του κράτους, η δυναμική του χρέους είναι πλέον εκτός ελέγχου...


Όπως αναφέρεται στην έκθεση η μεγάλη αύξηση του χρέους, το υψηλό έλλειμμα το οποίο μάλιστα στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί κατά πολύ τον ετήσιο στόχο, σε συνδυασμό με την βαθύτατη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, για το οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως πλέον είναι εκτός ελέγχου.

Παράλληλα, αναφέρεται πως όλες αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Σε πιο απλή γλώσσα όλες αυτές οι αποφάσεις της Συνόδου για τις οποίες πανηγύριζε η ελληνική κυβέρνηση πέφτουν στον γκρεμό, καθώς πλέον φαίνεται πως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ξέφρενη κούρσα του χρέους.

Μέσα σε αυτό το δυσμενέστατο κλίμα πραγματοποιείται ήδη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους ελεγκτές να εντοπίζουν καθυστερήσεις και αποκλίσεις από πολύ κρίσιμους στόχους και τομείς του Μεσοπρόθεσμου εντοπίζουν οι ελεγκτές της τρόικας οι οποίοι επιμένουν στο δραστικό περιορισμό των δαπανών αφού δεν δέχονται καμία αλλαγή στους δημοσιονομικούς στόχους.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα επαφές τους οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι ιδιαίτερα πιεστικοί κυρίως στο μέτωπο των εσόδων, που στο επτάμηνο καταγράφεται υστέρηση 6,4%, αλλά και στην καθυστέρηση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα και έντονος προβληματισμός στην τρόικα προκύπτει από το γεγονός της υπέρβασης των δαπανών που αυξήθηκαν κατά 7,3% στο επτάμηνο κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η τρόικα επίσης υποστηρίζει ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και στις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε οργανισμούς του δημοσίου, ενώ θεωρούν πως και η εργασιακή εφεδρεία κινδυνεύσει να μείνει στα χαρτιά και ζητούν σαφή χρονοδιαγράμματα.

Δυσαρέσκεια στην τρόικα υπάρχει και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων καθώς πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται ο κανόνας πως για κάθε 10 αποχωρήσεις θα γίνεται μόλις μία πρόσληψη.

Παράλληλα, οι ελεγκτές πιέζουν και προς την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, καθώς όπως τονίζουν ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων έχει μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά η κατάργηση των κλαδικών είναι η μοναδική λύση, προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων εμμένουν στον στόχο για έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ έως το τέλος του χρόνου.

Μπροστά σε όλες αυτές τις κίτρινες κάρτες αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας και οι ελεγκτές είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τα πράγματα πάρα πολύ ακόμα και με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων μιας και είναι ανυποχώρητοι στο θέμα του ποσοστού μείωσης του ελλείμματος έως το τέλος του 2011.

Μπροστά σε αυτή την πίεση της τρόικας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αντιτείνει το ρόλο της ύφεσης, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσει να καταφέρει κάτι, καθώς όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στους παραγωγικούς φορείς η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν απόφαση που πάρθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο.

ΔΡΑΧMΗ;


Στην πραγματικότητα οδηγούμαστε στη δραχμή αν συνεχιστεί αυτή η απόκλιση από τους στόχους , είπε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μετέφερε εκτίμηση του κ. Γιούνκερ ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία είναι κοντά στους στόχους τους, γεγονός που δεν συμβαίνει με την Ελλάδα, η οποία προβληματίζει και τελικά ο κίνδυνος αυξάνεται να οδηγηθεί η χώρα σε οικονομική καταστροφή.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΟΣΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

Πέντε χρόνια απομένουν ακόμη στο ευρώ, εκτιμά ο ιστορικός Χανς Γιοακίμ Βοθ, σημειώνοντας ότι η κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος θα αποφευχθεί μόνον εάν η ευρωζώνη μετεξελιχθεί σε πλήρη ένωση μεταφοράς κεφαλαίων με μαζική αναδιανομή.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο ιστορικός υποστηρίζει ότι, πέραν των οικονομικών ανισορροπιών, οι πολιτισμικές διαφορές στην Ευρώπη δεν επιτρέπουν τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος, ενώ ισχυρίζεται ότι η Γερμανία καθώς και οι ισχυρότερες οικονομίες της ευρωζώνης θα ήταν καλύτερο να αποχωρούσαν από την ευρωζώνη.

«Σε πέντε χρόνια το ευρώ θα καταρρεύσει. Το ενιαίο νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει στην παρούσα μορφή του. Μπορούμε, φυσικά, να φτιάξουμε μια ένωση μεταφοράς πόρων, που θα ολοκληρωθεί με την έκδοση ευρωομολόγων και μαζικής δημοσιονομικής ενοποίησης. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έχουμε ένα διαφορετικό ευρώ», υποστήριξε ο ιστορικός, σημειώνοντας ωστόσο ότι μια τέτοια λύση δεν είναι επιθυμητή από τις κυβερνήσεις.

Επίσης, ο Βοθ υπογραμμίζει ότι στη Γερμανία και την Ολλανδία, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κουλτούρα συναίνεσης, ενώ οι οικονομίες των χωρών είναι αξιόπιστες. «Αυτή η βάση συναίνεσης δεν υπάρχει στην Ισπανία», αναφέρει, σημειώνοντας : «Θα πρέπει να αρχίσουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας τις πολιτισμικές διαφορές στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί δεν είναι Ολλανδοί και οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί».

Στα πλαίσια αυτά, ο γερμανός ιστορικός υποστηρίζει ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολη μια αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη παρά της Ελλάδας. «Για τους πολίτες της Νότιας Ευρώπης, το ευρώ ήταν πάντα ένας γάμος με λεφτά. Δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα αυτό που πέτυχαν», αναφέρει.

ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Με μια ιδιαίτερα καυστική επιστολή απάντησαν Μακεδονικές οργανώσεις στο ατόπημα της Άνγκελα Μέρκελ να αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Η επιστολή κοινοποιήθηκε στου κκ Σταύρο Λαμπρινίδη, Υπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο ΚΚΕ, Γιώργο Καρατζαφέρη, Πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ, Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η καγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες στην κρατική τηλεόραση της Κροατίας, αναφερόμενη στις προοπτικές των υπό ένταξη χωρών, τόνισε ότι η η "Μακεδονία θα πρέπει να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα".


Στην επιστολή τους τα μέλη Παμμακεδονικών Ενώσεων, συστήνει προσοχή στην κυρία Μέρκελ όταν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο.
Σημειώνουν ότι η η Μακεδονική ταυτότητα πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα και χαρακτηρίζουν ανιστόρητες αυτές τις αναφορές.
Μάλιστα, φέρνουν και ένα ενδιαφέρον παράδειγμα αναφερόμενοι στους Βαυαρούς και την πιθανότητα κάποιο γειτονικό έθνος να αρχίσει να αμφισβητεί το ότι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Γερμανοί.
Τέλος, σημειώνουν ότι είναι προσβλητικό ένα κράτος της ΕΕ να ταυτίζει τους Σλάβους της ΠΓΔΜ με τους αρχαίους Μακεδόνες βασιζόμενη σε αμφισβητούμενες επιστημονικές θεωρίες.

Ολόκληρη η επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ

"Εξοχότατη,
Εμείς, τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις εκπροσωπώντας εκατομμύρια Μακεδόνων (Έλληνες από τη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλληνες και υπερήφανοι για την Μακεδονική πολιτιστική τους ταυτότητα για χιλιετίες), γράφουμε για να σας επιστήσουμε την προσοχή στη χρήση του όρου "Μακεδονία" κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς σας στον τηλεοπτικό σταθμό HTV (Hrvatska Radiotelivizija) του Ζάγκρεμπ, τώρα τελευταία.
Με την παρούσα δηλώνουμε πως η Μακεδονική ταυτότητα πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι μια αυτοαποκαλούμενη «εθνική Μακεδονική» ταυτότητα της χώρας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας (ΠΓΔΜ) της οποίας ο πληθυσμός αποτελείται από Σλάβους και Αλβανούς είναι ψευδεπίγραφη και εξαιρετικά επικίνδυνη.
Η ψευδεπίγραφη αυτή ταυτότητα είναι άκρως προσβλητική στην δική μας Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητα η οποία αποτελεί μέρος του ελληνισμού εδώ και 2500 χρόνια. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ανάλογο με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Μακεδόνων είναι η πολιτιστική ταυτότητα των Βαυαρών της Γερμανίας. Οι Βαυαροί είναι πολιτιστικά Βαυαροί. Εθνολογικά και γλωσσικά όμως είναι Γερμανοί και κανείς στον κόσμο δεν αρνείται την προφανή ταυτότητά τους.
Θα μπορούσε ποτέ κανείς να δεχθεί ότι μπορεί ένα κράτος γειτονικό της Γερμανίας, να οικειοποιηθεί την κρατική ονομασία "Δημοκρατία της Βαυαρίας", και να μετονομάσει το λαό του σε "Βαυαρικό έθνος", και να ισχυρίζεται ότι μια μη Γερμανική εθνότητα θα μπορούσε να αποτελέσει Βαυαρική μειονότητα στη Γερμανία;
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψει την Αρχή του αυτοπροσδιορισμού να επηρεάσει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα αυτών που ανήκουν σε άλλο έθνος για χιλιετίες.
Η χρήση εθνολογικού όρου ο οποίος πολιτισμικά και ιστορικά ανήκει σε άλλο έθνος για αιώνες δεν πρέπει να επιτραπεί. Στην περίπτωσή μας θα πρέπει να εκληφθεί ως μια προφανής προσπάθεια οικειοποίησης οτιδήποτε Μακεδονικού, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα της πολιτιστικής μας Μακεδονικής ταυτότητας
Χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία» εσφαλμένα ή απρόσεχτα φαίνεται πως η Γερμανία είναι προκατειλημμένη έναντι της μιας πλευράς σε μια προσβλητική για την Ελλάδα σύγκρουση και αντιτίθεται με την απόφαση του ΟΗΕ στο θέμα αυτό.
Επιπλέον σε σχέση με τον ιστορικό αναθεωρητισμό που προωθείται από την ΠΓΔΜ ως μέσο δημιουργίας ταυτότητάς της στο σύγχρονο κόσμο, 371 επιστήμονες από πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά κέντρα παγκοσμίως γνωστά, συμπεριλαμβανομένων των βέλτιστων ιδρυμάτων της Γερμανίας, διακήρυξαν την ελληνικότητα της Μακεδονία και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ δημοσίως παραδέχτηκε: "Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα...Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, δεν έχουμε καμιά ιστορική ή πολιτιστική σχέση μαζί τους".
Είναι προσβλητικό για εμάς πως η Καγκελάριος της Γερμανίας – κράτος της ΕΕ – ταυτίζει ασυναίσθητα τους Σλάβους της ΠΓΔΜ με τους αρχαίους Μακεδόνες βασιζόμενη σε ανιστόρητες και μη επιστημονικές θεωρίες εθνογένεσης που επιστημονικά αντιμετωπίζονται με χλευασμό.
Εξοχότατη, σας παρακαλούμε δεχτείτε την έκφραση της βαθύτατης εκτίμησής μας"

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More