ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ


Οι αδελφοί μας Κύπριοι έκαναν αυτό που η ξεπουλημένη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν τόλμησε. Αντί να κάθονται και να υφίστανται τους εκβιασμούς των παραπληγικών των Βρυξελλών, πήγαν και πήραν δάνειο από τη Ρωσία. Το tsantiri τα έχει «χώσει» πολλές φορές στον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά εν προκειμένω του βγάζουμε το κάπελο. Διαβάστε το δημοσίευμα :

(‘Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία του ρωσικού δανείου, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Κληθείς να αναφέρει στο περιθώριο επίσκεψης του στο Στρατόπεδο ”Α. Παναγίδη”, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση της επένδυσης με το Κατάρ, πότε θα δοθεί το δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Καζαμίας είπε ότι ”μπορείτε να μετράται αντίστροφα”.

”Σας είπα ότι το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθεί έμβασμα της πρώτης, από τις τρεις δόσεις του ρωσικού δανείου, που ανέρχεται στα 590 εκατομμύρια ευρώ”, ενώ το Φεβρουάριο θα δοθεί η δεύτερη δόση, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης χρηματοδότησης στην Κύπρο από άλλες σοβαρές πηγές, πέραν της Ρωσίας, ο κ. Καζαμίας είπε ότι θα γίνει ”με παρόμοιους ευνοϊκούς όρους που είχαμε την προσφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοπρασία Γραμματίων και Χρεογράφων του Δημοσίου, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε ικανοποίηση γιατί ”έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος μας” για άντληση 300 εκατομμυρίων ευρώ και ”αυτό είναι πάρα πολύ θετικό γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη επίσημη δοκιμασία μας μετά τον τελευταίο Μάιο όπου άρχισαν και παρουσιάζονταν δυσκολίες πρόσβασης μας στις αγορές”.

”Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που βρήκαμε” στη σημερινή δημοπρασία, πρόσθεσε.)

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία του ρωσικού δανείου, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Κληθείς να αναφέρει στο περιθώριο επίσκεψης του στο Στρατόπεδο «Α. Παναγίδη», όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση της επένδυσης με το Κατάρ, πότε θα δοθεί το δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Καζαμίας είπε ότι «μπορείτε να μετράτε αντίστροφα».

«Σας είπα ότι το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθεί έμβασμα της πρώτης, από τις τρεις δόσεις του ρωσικού δανείου, που ανέρχεται στα 590 εκατομμύρια ευρώ», ενώ το Φεβρουάριο θα δοθεί η δεύτερη δόση, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης χρηματοδότησης στην Κύπρο από άλλες σοβαρές πηγές, πέραν της Ρωσίας, ο κ. Καζαμίας είπε ότι θα γίνει «με παρόμοιους ευνοϊκούς όρους που είχαμε την προσφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Οι Κύπριοι δεν αρκούνται μόνο στο δάνειο από τη Ρωσία, θα αναζητήσουν δάνεια και από άλλες σοβαρές πηγές. Όχι ΔΝΤ, όχι Ε.Ε., όχι από τους εκβιαστές που διαλύουν την Ελλάδα. Η Κύπρος είναι επίσης μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Γιατί η Κύπρος μπορεί και δανείζεται με ευνοϊκούς όρους απ’ όπου θέλει και εμείς όχι; Ο κύριος Παπαδήμος, ο κύριος Παπανδρέου, ο κύριος Καρατζαφέρης και -βεβαίως- ο κύριος Σαμαράς μπορούν να μας διαφωτίσουν; Μπορούν ή είναι όλοι «συνένοχοι» στην τρέλα;

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)

Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.

Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.


Παρακαλούμε αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.eu

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;

Δεν μας ξεγελούν οι όροι «διεθνής, διμερής, συνταγματική»

Δεν μας ξεγελούν οι «γεωγραφικοί» προσδιορισμοί «βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη» (με ή χωρίς παρένθεση)

Η «βόρεια» Μακεδονία συνεπάγεται και «νότια». Η «άνω» Μακεδονία συνεπάγεται και «κάτω».

Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.

Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;

Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς «διμερή» λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.

Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.

Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;

Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.

Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.

Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα «Μακεδονικό» κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;

Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»

Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Την εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:

Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο - Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) – Ελληνο Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) - Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC) - Ελληνικό Κογκρέσσο του Κεμπέκ – Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Αυστραλιανό Μακεδονικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (AMAC)

ΣΠΟΡΟΙ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑΣ;


Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.
Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το.. είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.
Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.
Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.
Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.
Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».
Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων».
Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια».

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΑΣ;


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά και στο υπουργείο Οικονομίας με το δεδομένο ότι τα μέτρα που έχουν οριστεί από την Τρόικα για τη λήψη της 7ης και ουσιαστικής δόσης του δανείου, δεν μπορούν να υλοποιηθούν ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου.



Η αδυναμία λειτουργίας της κυβέρνησης Παπαδήμου με τη δεδομένη ανικανότητα των κρατικών υπηρεσιών να εισπράξουν φόρους, χρέη προς το δημόσιο και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργεί ήδη την εικόνα για τα δημόσια οικονομικά στο τέλος Φεβρουαρίου που είναι η εξής:

Αύξηση του ελλείμματος. Μη κάλυψη της «τρύπας» των 2 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2011. Ύφεση 6,8%. Ανεργία άνω του 22%. Είσπραξη οφειλών προς την Εφορία, όχι μεγαλύτερη από το 20%. Μηδαμινή σχεδόν εκποίηση της κρατικής περιουσίας. Αποτυχία στο εθελοντικό κούρεμα, τα περίφημα PSI του χρέους.

Με τα δεδομένα αυτά η Τρόικα που θα κάνει έλεγχο στην Αθήνα από τις 25 Ιανουαρίου, θα εισηγηθεί τη μη καταβολή της 7ης δόσης.

Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζουν τα εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα, που θα εξελιχθούν με τις εξής, κατά σειρά, φάσεις:

Αδυναμία εξόφλησης του δημόσιου χρέους – δηλαδή ανεξέλεγκτη πτώχευση.

Στάση πληρωμών στην Ελλάδα ( μισθών και συντάξεων του Δημοσίου)

Περιθωριοποίηση της χώρας στο πλαίσιο της Ευρώπης.

Και σαν επίλογος, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δραχμή ή όπως αλλιώς θα λέγεται αυτό.

Στο εφιαλτικό αυτό σενάριο ποντάρουν κατά 80% πλέον οι διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, το μελετούν στην ΕΚΤ αλλά και σε όποιους άλλους μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς, που είναι φορτωμένοι με τα τοξικά κρατικά ελληνικά ομόλογα.

Το σενάριο αυτό προωθούν κι όσοι έχουν τζογάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας (τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου CDS) ΚΙ αυτοί είναι μεγάλοι επενδυτικοί Οίκοι - κυρίως των ΗΠΑ, ιδιώτες επενδυτές τύπου Σόρος , αλλά και Τράπεζες.

Όλοι αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να βρεθεί εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα, μετά το πρώτο δίμηνο του 2012.

Και το ερώτημα αυτή τη στιγμή, λίγο πριν τις «κατοχικές» γιορτές που θα περάσει η χώρα, είναι αν ζούμε τα τελευταία Χριστούγεννα έχοντας σαν νόμισμα το ευρώ.

ΠΩΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ


Νομίζετε ότι οι Γιαννίκος και Κουρής ευθύνονται αποκλειστικά για την κατάρρευση του Alter; Κι όμως, υπήρχαν δίπλα τους μία στρατιά από golden boys - δημοσιογράφους και στελέχη που λάμβανουν μισθούς, που ίσως να ζήλευαν ακόμη και... εφοπλιστές. Διαβαστε, στο planet-greece, πόσα έπαιρνε ο Αυτιάς, ο Ρομπέν... της Εκάλης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Χαρδαβέλλας με τα UFO του, o...
χρυσός Νίκος Χατζηνικολάου (τα λεφτά του είναι... Real!!!), η Miss Marple... Νικολούλη, ο χαφιές της ΕΥΠ (ο ίδιος το παραδέχθηκε) Γιώργος Τράγκας και πολλά μεγαλοστελέχη στο πρόγραμμα κτλ. Δείτε τα νούμερα και ζαλιστείτε....

Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να ενημερώσουμε πως έγινε το μεγάλο φαγοπότι στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας του ALTER δεν είναι όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν και διέρρευσαν από τον Γ. Κουρή για τις σπατάλες του καλού του συνεταίρου Κ. Γιαννίκου ( όπως η πληρωμή από τον σταθμό της προσθετικής στήθους γνωστής παρουσιάστριας, τα ακριβά αυτοκίνητα που παραχωρούσαν σε διευθυντές ακόμα και σε κάποιον που ενώ είχε αποχωρήσει από την εταιρεία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί εταιρικό αυτοκίνητο κλπ). Οι αιτίες του κακού βρίσκονται αλλού.

Το 2009 οι «μαγειρεμένες» οικονομικές καταστάσεις παρουσίαζαν μια ακόμα κερδοφόρα χρονιά με έσοδα και εισπράξεις ανθηρές. Όλα αυτά όμως απείχαν πολύ από την πραγματικότητα. Και βέβαια η φούσκα δεν άργησε να σκάσει με θύματα εμάς τους εργαζομένους. Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τα έτη 2005-2009 οι αμοιβές που δόθηκαν σε διευθυντικά στελέχη και μέλη ΔΣ ανέρχονταν σε αστρονομικά ποσά. Μόνο για το 2009 οι αμοιβές ανέρχονταν σε 5.523.430€. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά τα χρόνια κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν έδωσε σημασία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται μια εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 2000 και μετά να μην έχει δώσει μέρισμα στους μικρομετόχους της αλλά να σκορπίζει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά στα μέλη του Δ.Σ. που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχοί της.

Εμείς θα τολμήσουμε να σας αναφέρουμε ενδεικτικά για το έτος 2009 τις σκανδαλώδεις αμοιβές των μελών του ΔΣ, των διευθυντικών στελεχών και των τηλεοπτικών αστέρων (δεν ξέρουμε βέβαια, αν εσείς θα τολμήσετε να τις δημοσιεύσετε). Δικά σας λοιπόν τα σχόλια για τις αμοιβές της ντροπής.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ετησίως: από 350.000 -450.000€ (μεικτά) ο καθένας.

Τα μέλη του ΔΣ το έτος 2009 ήταν Κ. Γιαννίκος, Γ. Κουρής, Α. Κουρής, Β. Κοσμόπουλος, Χ. Πεχλιβανίδου, Α. Κοντοδήμου, Ξ. Βαλέττας.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ετησίως:

Κοσμάς Σφαέλος, Διευθυντής Ειδήσεων, 420.000€ και μέσω της Κυπριακής offshore εταιρείας GARSTON INVEST 232.500€. Σύνολο 652.500€. Είναι να αναρωτιέστε όλοι τι έκανε αυτός ο διευθυντής και άξιζε τόσα πολλά. Εμείς πάντως ξέρουμε και θα αναφερθούμε σύντομα στο έργο του.

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας, 420.000€. «Φύλακας άγγελος» όχι του ALTER αλλά του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Κ. Γιαννίκου. Μέσω της «Συμμετοχικής Επενδυτικής Θεαμάτων» φαίνεται να έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του Γιαννίκου στην θεατρική επιχείρηση ΕΛΛ.ΘΕΑ .

Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ 420.000€. Εκτός της αμοιβής του έπαιρνε και αμοιβή μέλους Δ.Σ. Συνολική αμοιβή 720.000€. Ο «Διπλός ρόλος» θέλει και διπλή αμοιβή.

Στέλιος Πανταζόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, 520.000€, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, Οικονομικός Διευθυντής 100.000€, Δημήτρης Στολίδης Προϊστάμενος στην Οικονομική Διεύθυνση 85.000€, και οι τρεις τα «αγαπημένα» παιδιά του Γιαννίκου. Αθανασία Γοργόλη, Διευθύντρια Προσωπικού, 93.000€.

Δεν ήταν κακή αμοιβή για κάποια που ξεχνούσε να πατάει το πόδι της στον σταθμό και ασχολούταν συνεχώς με την ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρούσε στην Σίφνο. Να είναι τυχαίο άραγε ότι πριν ξεσπάσει το τσουνάμι στον σταθμό οι Πανταζόπουλος, Γοργόλη και Στολίδης παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους;

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€. Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€. Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.

Αγγελική Νικολούλη 610.000€. Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

Γιώργος Τράγκας 300.000€. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως δεν εισέπρατταν; Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN; Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;

Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€; Και πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς. Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας. Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς. Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER

Υ.Σ Αλήθεια κ. Γιαννίκο και κ. Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More