ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΙ


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝ ΕΔΩΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΝΕΡΟ,ΑΕΡΙΟ,ΟΠΑΠ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ,ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ,ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΔΡΟΜΟΥΣ,ΑΚΙΝΗΤΑ( ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ),ΓΗ

ΔΗΆΔΗ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ

«Πρόσω ολοταχώς» για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου και την ανεμπόδιστη ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων κινείται η κυβέρνηση αφού με τη νέα σύνθεσή της θεωρεί ότι εξουδετερώνει και τις αντιθέσεις μεταξύ των υπουργών που μέχρι πρότινος δημιουργούσαν καθυστερήσεις και εμπόδια.
Το ειδικό βάρος που δίνεται στη στρατηγική αποκρατικοποιήσεων διαφαίνεται και από τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, που δείχνει πέραν όλων των άλλων να έχει διαμορφωθεί και με άξονα να αρθούν τα όποια εμπόδια στην υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον κατάλογο αποκρατικοποιήσεων που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση μέχρι το 2015, σε πρώτη φάση, τέσσερις υπουργοί οι Ε.Βενιζέλος, Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου και Π. Γερουλάνος αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος των αποκρατικοποιήσεων.

Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργείο Υποδομών:

ΟΤΕ, πώληση 10% ή και επιπλέον 6% στην Deutsche Telekom

ΕΥΑΘ: Πώληση 40% μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού,

Επέκταση σύμβασης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και πώληση 21%,

ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πώληση 100%,

Αδειες κινητής τηλεφωνίας,

4 Airbus της πρώην Ολυμπιακής,

Ελληνικά Πετρέλαια,

ΕΛΤΑ το 40%,

ΕΥΔΑΠ το 27%,

Ψηφιακό φάσμα 1 και 2,

Περιφερειακά Αεροδρόμια

Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 1,2 και 3

Εγνατία Οδός μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού

Γ.Παπακωσταντίνου, Υπουργείο Περιβάλλοντος

ΔΕΠΑ, πώληση 55%

ΔΕΣΦΑ, πώληση 31%

ΛΑΡΚΟ, πώληση 55,2%

ΔΕΗ, πώληση 17% και περιουσιακά στοιχεία

Δεξαμενή φυσικού αερίου μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού

Ελληνικό 1 και 2

Π.Γερουλάνος, Υπουργείο Πολιτισμού:

Επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ και πώληση του 34%

ΟΔΙΕ πώληση του 100%

Ε.Βενιζέλος, Υπουργείο Οικονομικών

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πώληση 34%

Εθνική Τράπεζα πώληση 1,2%,

Alpha Bank πώληση 0,6%

Τράπεζα Πειραιώς , πώληση 1,3%

Κρατική Ακίνητη Περιουσία

ΑΤΕ Bank πώληση 38,6%

Κρατικά Λαχεία

ΕΛΒΟ 72,6%

Καζίνο Πάρνηθας 49%

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΧ


ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ( ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ)
Μπορεί να φέρει ύφεση και στην αμερικανική οικονομία...
«Είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να μη χρεωκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν, σημειώνοντας μάλιστα πως μπορεί η χρεωκοπία αυτή να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γκρίνσπαν είπε πως το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο το πολιτικό σύστημα να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να επιλύσει την ελληνική κρίση»

Οι πιθανότητες να χρεωκοπήσει η Ελλάδα είναι «τόσο μεγάλες, ώστε σχεδόν πρέπει να πεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος», είπε ο πρώην επικεφαλής της Fed, το διάστημα από το 1987 έως το 2006.

Η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει τη δυναμική να ωθήσει την αμερικανική οικονομία σε νέα ύφεση, συμπλήρωσε ο Γκρίνσπαν, προσθέτοντας ότι, χωρίς το ελληνικό πρόβλημα, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα μίας δεύτερης ύφεσης στην Αμερική.


Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να λυθεί το πρόβλημα χρέους...
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει λιγοστό χρόνο στη διάθεσή της για να επιλύσει το συνολικό πρόβλημα του δημόσιου χρέους της και την αστάθεια του τραπεζικού τομέα της απέναντι στις εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών και της κοινής γνώμης.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να μοχθήσουν για να κάνουν γρήγορη πρόοδο όσον αφορά την ισχυροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», προειδοποιεί το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεση με τις οικονομικές προβλέψεις του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

«Η ευκαιρία που παρουσιάζεται σήμερα να προετοιμαστεί το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα (...), κυρίως προσφέροντας διαφάνεια όσον αφορά τις λύσεις στην κλίμακα της ευρωζώνης, θα μπορούσε να χαθεί απρόσμενα. Θα μπορούσε να χαθεί εξαιτίας κάποιου γεγονότος στις αγορές, εάν ένα αιφνίδιο άλμα στην αποφυγή κινδύνου (που θα προκαλείτο από άσχετους λόγους) οδηγούσε τους χρηματιστές να περιορίσουν την ανοχή τους προς τις ατελείς πολιτικές λύσεις», σημειώνεται στην έκθεση.

«Θα μπορούσε επίσης να χαθεί λόγω πολιτικών γεγονότων, είτε επειδή τα προγράμματα προσαρμογής θα έχαναν την πολιτική στήριξη των χρεωμένων χωρών, είτε επειδή η κοινή γνώμη των πιστωτριών χωρών θα κουραζόταν να χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα», προστίθεται στο κείμενο.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η κατάσταση στις αγορές δεν σταμάτησε να επιδεινώνεται «λόγω των ανησυχιών για το βαθμό της πολιτικής αποφασιστικότητας που θα ήταν απαραίτητη για να τεθεί σε εφαρμογή η προσαρμογή και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση».

Σύμφωνα πάντα με το ΔΝΤ, «στην περίπτωση ενός σοβαρού πιστωτικού επεισοδίου, το σοκ θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από την ευρωζώνη, τόσο από την διασυνοριακή έκθεση (των τραπεζών που έχουν εκτεθεί στο χρέος των χωρών) όσο και από τη γενικευμένη υποχώρηση της επιθυμίας για ρίσκο».


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΟΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα έλυνε τίποτε και θα σήμαινε...

«την αρχή του τέλους» της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Πιερ Ζουγέ, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AMF). "Αυτό που διακυβεύεται μέσω της Ελλάδας, είναι η αξιοπιστία της ευρωζώνης και...
της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", είπε ο Ζουγέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL και τόνισε ότι :"Μπορεί να είναι η αρχή του τέλους ή η αρχή μιας νέας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης." Αναφορικά με τη διάσταση των απόψεων ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας εκτιμά ότι δεν διακυβεύεται η ουσία αλλά ο τρόπος. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ θα συζητηθεί το θέμα της χώρας μας.


ΚΑΠΟΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


Από τις 9 Ιουνίου 2011 υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα...
της NASA ένα video, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της, στο οποίο προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες "ασκήσεις πληθυσμού" στις ΗΠΑ, από κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με e-mail, αλλά ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο στην ιστοσελίδα της, ώστε - προφανώς - να γίνει ευρέως γνωστό.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι περιμένουν να συμβεί. Κάτι πολύ ισχυρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Δεν εξηγείται αλλιώς, τόση ανησυχία, που μέρα με τη μέρα παίρνει όλο και πιο επίσημους τόνους.

Δείτε το βίντεο και μετά αναλογιστείτε γιατί εδώ και λίγο καιρό, συνεχώς και με κάθε τρόπο, προετοιμάζουν τον κόσμο (επισήμως, πλέον) για εξωγήινες "απειλές" ή φυσικές καταστροφές, μέσα από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις κινηματογραφικές ταινίες κλπ. Μήπως άρχισε κάποιο είδος αντίστροφης μέτρησης και για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Μήπως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, που υποφέρει κάτω από τις προσταγές της παγκοσμιοποίησης και εξεγείρεται;


Το link url με την είδηση από το site της Nasa είναι το:
http://www.nasa.gov/centers/hq/emergency/personalPreparedness/index.html
Ο τίτλος του άρθρου είναι : Family/Personal Preparedness
A major initiative has been placed on Family/Personal Preparedness for all NASA personnel. The NASA Family/Personal Preparedness Program is designed to provide awareness, resources, and tools to the NASA Family (civil servants and contractors) to prepare for an emergency situation. The most important assets in the successful completion of NASA's mission are our employees'Α and their families. We are taking the steps to prepare our workforce, but it is your personal obligation to prepare yourself and your families for emergencies.

Listen to Administrator Bolden's thoughts on why it's important that we “know our stuff” and “be prepared”.

Administrator, Charles F. Bolden, Jr. Video


ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Και ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Κάθε πολιτισμός έχει να παρουσιάσει μια ιστορία δημιουργίας. Αρχέγονα πλάσματα ξεπηδούν από το αρχαίο διάστημα, θεότητες και συχνά τέρατα, που άλλοτε μαλώνουν μεταξύ τους και άλλοτε ενώνονται για να δημιουργήσουν στρατιές αθάνατων πλασμάτων.

Σε άλλους μύθους ο άνθρωπος μοιάζει σαν ένα παραπροϊόν αυτής της διαδικασίας, ενώ σε κάποιους φαίνεται πως ο κόσμος δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για τον άνθρωπο. Θα δούμε στη συνέχεια 10 μύθους δημιουργίας. Του κόσμου, αλλά και των ανθρώπων.

Το σφυρί των Θεών: Νορβηγική Μυθολογία
Με την αφθονία της σε ρωμαλέους και εύρωστους θεούς παρέα με καλόβολες θεές, η αρχαία νορβηγική θρησκεία των σκανδιναβικών και γερμανικών χωρών προσφέρει τον ιδανικό δημιουργικό μύθο για τους λάτρεις των αγώνων πάλης αλλά και της μουσικής Heavy Metal. Σύμφωνα με τις νορβηγικές παραδόσεις πριν από την ύπαρξη της Γης (Midgard) υπήρχε η Muspell, μια φλεγόμενη χώρα με φύλακες που κράδαιναν πύρινα σπαθιά, το αχανές κενό διάστημα (Ginnungagap) και το Niflheim που ήταν μια περιοχή σκεπασμένη με πάγο. Όταν το ψύχος του Niflheim άγγιξε τις φλόγες του Muspell ο γιγάντιος Ymir και η αγελάδα μεγαθήριο Auehumla αναδύθηκαν από τους λιωμένους πάγους. Στη συνέχεια η αγελάδα έγλειψε τον θεό Bor και τη γυναίκα του και τους έφερε στη ζωή. Το ζευγάρι γέννησε τον Buri που έκανε τρεις γιους, τους Odin, Vili και Ve. Οι γιοι μεγάλωσαν και σκότωσαν τον Ymir και από το σώμα του δημιούργησαν: από τη σάρκα του τη Γη, από τα οστά του τα βουνά, από τις τρίχες του τα δέντρα και από το αίμα του τα ποτάμια, τις λίμνες και τη θάλασσα. Τέλος, από το κρανίο του οι θεοί δημιούργησαν τον ουρανό με τα αστέρια.

Ζωροαστρισμός: η θρησκεία της αρχαίας Περσίας
Σύμφωνα με τις δοξασίες της μέσης εποχής της Περσίας ο κόσμος δημιουργήθηκε από τη θεότητα Ahura Mazda. Το μεγάλο βουνό Alburz μεγάλωνε για 800 χρόνια μέχρι που άγγιξε τον ουρανό. Τότε έπεσε βροχή που σχημάτισε τη θάλασσα Vourukasha και δύο μεγάλους ποταμούς. Το πρώτο ζώο που ήταν ένας λευκός ταύρος έζησε στις όχθες του ποταμού Veh Rod. Όμως το κακό πνεύμα Angra Mainyu τον σκότωσε. Το σπέρμα του μεταφέρθηκε στη Σελήνη και εξαγνίστηκε κι έτσι δημιουργήθηκαν πολλά ζώα και φυτά. Δίπλα στον ποταμό ζούσε ο πρώτος άνθρωπος ο Gayomard, που ήταν φωτεινός σαν τον Ήλιο. Ο Angra Mainyu τον σκότωσε και εκείνον. Ο Ήλιος όμως εξάγνισε το σπέρμα του για 40 χρόνια απ’ όπου μετά βλάστησε το φυτό ραβέντι. Το φυτό μεγάλωσε και μεταμορφώθηκε στους Mashya και Mashyanag, τους πρώτους θνητούς. Αντί να τους σκοτώσει όμως ο Angra Mainyu τους ξεγέλασε και τους έκανε να τον λατρεύουν. Μετά από 50 χρόνια γέννησαν δίδυμα, αλλά τα δίδυμα αυτά κουβαλούν τις αμαρτίες των γονέων τους. Μετά από πολύ καιρό γεννήθηκαν άλλα δύο δίδυμα και από αυτά προήλθαν όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι Πέρσες.

Από τους Ποταμούς της Βαβυλώνας
Ο βαβυλωνιακός δημιουργικός μύθος, το Enuma Elish, ξεκινά με τους θεούς των νερών, τον Apsu (φρεσκάδα) και την Tiamat (αλμύρα), που δημιούργησαν διάφορες γενιές θεών με αρχηγό τον Ea και τους πολλούς του αδελφούς. Αλλά αυτοί οι νέοι θεοί έκαναν τόσο θόρυβο που οι Apsu και Tiamat δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Έτσι ο Apsu σχεδίασε να τους σκοτώσει αλλά πρόλαβε και τον σκότωσε ο Ea. Η Tiamat ορκίστηκε εκδίκηση και δημιούργησε μια σειρά από τέρατα, μεταξύ των οποίων ήταν ο τρελός σκύλος και ο άνθρωπος σκορπιός. Ο Ea και η θεά Damkina έκαναν τον Marduk, έναν γιγάντιο θεό με τέσσερα μάτια και τέσσερα αυτιά για να τους προστατεύει. Παλεύοντας με την Tiamat ο Marduk χρησιμοποίησε τους ανέμους σαν όπλα του και εκτόξευσε έναν κακό άνεμο στο λαιμό της με αποτέλεσμα να την εξουδετερώσει. Τότε τη σκότωσε με ένα μοναδικό βέλος που της έριξε στην καρδιά. Χώρισε στη συνέχεια το σώμα της στα δύο και το χρησιμοποίησε για να φτιάξει τους ουρανούς και τη Γη. Αργότερα έφτιαξε τον άνθρωπο για να κάνει τις σκληρές δουλειές που οι θεοί αρνούνταν να κάνουν, όπως την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία.

Τα Πνεύματα της Αρχαίας Αιγύπτου
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν διάφορους μύθους δημιουργίας. Όλοι ξεκινούν με τα στροβιλώδη, χαοτικά νερά της Nun. Ο Atum ήρθε στη ζωή και στη συνέχεια δημιούργησε ένα βουνό, ώστε να υπάρχει ένα μέρος για να σταθεί. Δεν είχε φύλο και διέθετε ένα μάτι που μπορούσε να δει τα πάντα. Γέννησε έναν γιο τον Shu που ήταν ο θεός του αέρα. Στη συνέχεια έκανε εμετό μια κόρη την Tefnut, που ήταν η θεά της υγρασίας. Ο ρόλος τους ήταν να δημιουργήσουν τάξη από το χάος. Ο Shu και η Tefnut δημιούργησαν τον Geb και τη Nut που ήταν αντίστοιχα η γη και ο ουρανός. Στην αρχή ήταν ενωμένοι αλλά στη συνέχεια ο Geb άφησε τη Nut να υψωθεί πάνω από αυτόν. Σταδιακά σχηματίστηκε η κοσμική τάξη, αλλά ο Shu και η Tefnut χάθηκαν στο σκοτάδι που είχε απομείνει. Ο Atum έβγαλε το μάτι του που έβλεπε τα πάντα και το έστειλε για να τους ψάξει. Όταν ο Shu και η Tefnut γύρισαν εξαιτίας του ματιού, ο Atum δάκρυσε από χαρά. Στα σημεία που έπεσαν τα δάκρυα ξεφύτρωσαν οι άνθρωποι.

Μεξικό: οι Αζτέκοι
Η γήινη μητέρα των Αζτέκων, η Coatlicue (‘φούστα από φίδια’) απεικονίζεται με τρόπο που προκαλεί τρόμο, να φοράει ένα περιδέραιο από ανθρώπινες καρδιές και χέρια και μια φούστα από φίδια, όπως υποδηλώνει και το όνομά της. Η Coatlicue έμεινε έγκυος από ένα μαχαίρι από οψιδιανό και γέννησε την Coyolxauhqui, θεά της Σελήνης, και 400 γιους που έγιναν τα άστρα του νότιου ουρανού. Αργότερα έπεσε από τον ουρανό μία μπάλα από φτερά και η Coatlique τη μάζεψε και την έκρυψε στη ζώνη της κι έτσι έμεινε ξανά έγκυος. Η Coyolxauhqui και τα αδέλφια της στράφηκαν εναντίον στη μητέρα τους, θυμωμένοι και σοκαρισμένοι από τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, που δεν ήξεραν από πού προήλθε. Ωστόσο, το παιδί που βρισκόταν μέσα της, ο Huitzilopochtli, θεός του πολέμου και θεός του ήλιου, πήδηξε από τα σπλάχνα της πλήρως μεγαλωμένος και οπλισμένος. Επιτέθηκε στην Coyolxauhqui και τη σκότωσε με τη βοήθεια ενός φλεγόμενου ερπετού. Της έκοψε το κεφάλι και το πέταξε στον ουρανό, όπου έγινε το φεγγάρι, πράγμα που ανακούφισε τη μητέρα του.

Κίνα: το Μέσο Βασίλειο
Ένα κοσμικό αυγό επέπλεε στο άχρονο διάστημα και περιείχε τις αντίθετες δυνάμεις του yin και του yang. Μετά από αιώνες επώασης το πρώτο ον, ο Pan Gu ήρθε στη ζωή. Τα βαριά τμήματα του αυγού (yin) παρασύρθηκαν προς τα κάτω σχηματίζοντας τη Γη. Τα ελαφρύτερα τμήματα (yang) υψώθηκαν και σχημάτισαν τον ουρανό. Ο Pan Gu φοβούμενος ότι τα τμήματα του αυγού θα επανενωθούν, στάθηκε επάνω στη Γη και κράτησε τον ουρανό. Ψήλωνε 3 μέτρα κάθε μέρα για 18.000 χρόνια μέχρι που ο ουρανός έφτασε σε απόσταση 30.000 μιλίων ψηλά. Όταν τελείωσε η αποστολή του, πέθανε. Τα μέλη του μεταμορφώθηκαν σε στοιχεία του κόσμου, κάποια από αυτά έγιναν ζώα, κάποια έγιναν καιρικά φαινόμενα ή ουράνια σώματα. Κάποιοι λένε ότι οι ψύλλοι που κάθονταν πάνω του έγιναν άνθρωποι, αλλά υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή. Η θεά Nuwa ένιωθε μοναξιά και έτσι έφτιαξε τους ανθρώπους από λάσπη που βρήκε στον Κίτρινο Ποταμό. Αυτοί οι πρώτοι άνθρωποι τη γοήτευσαν αλλά επειδή έπαιρνε πολύ χρόνο για να τους φτιάξει, σκόρπισε σταγόνες λάσπης σε όλη τη Γη και κάθε μία από αυτές έγινε ένας νέο άνθρωπος. Αυτοί οι βιαστικά φτιαγμένοι άνθρωποι έγιναν οι κοινοί άνθρωποι, ενώ οι προηγούμενοι ήταν οι εκλεκτοί.

Ιαπωνία: η Γη ως νησί
Οι θεοί δημιούργησαν δύο θεϊκά αδέλφια τον Izanagi και την αδελφή του την Izanami που στάθηκαν πάνω σε μια γέφυρα που έπλεε στον αρχέγονο ωκεανό. Χρησιμοποιώντας την χρυσοποίκιλτη λόγχη των θεών τάραξαν τα νερά και αναδύθηκε το πρώτο νησί, το Onogoro. Τα δύο αδέλφια παντρεύτηκαν επάνω στο νησί και έκαναν τέσσερις απογόνους που ήταν παραμορφωμένοι. Οι θεοί το απέδωσαν σε κάποια παράβαση ενός πρωτοκόλλου. Κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου, η Izanami μίλησε πρώτη. Στην τελετή του γάμου τους τα δύο αδέλφια διεκδίκησαν τον σχηματισμό των νησιών της Ιαπωνίας καθώς και τη δημιουργία μερικών ακόμα θεοτήτων. Ωστόσο, στη γέννα του Kagutsuchi Kami, του θεού της φωτιάς, η Izanami πέθανε. Συντετριμμένος ο Izanagi την ακολούθησε στο Yomi, τη χώρα των νεκρών. Η Izanami που είχε φάει την τροφή του Yomi δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Όταν ο Izanagi είδε ξαφνικά το σώμα της να αποσυντίθεται ένιωσε τρόμο και απομακρύνθηκε τρέχοντας. Η Izanami εξοργίστηκε και τον καταδίωξε παρέα με αποκρουστικές γυναίκες. Ο Izanagi πέταξε κατά πάνω τους προσωπικά αντικείμενα, τα οποία μετατράπηκαν σε διαστροφές. Διαφεύγοντας από τη σπηλιά που ήταν η είσοδος του Yomi την έφραξε με έναν ογκόλιθο και έτσι διαχώρισε για πάντα τη ζωή από το θάνατο.

Ινδική Κοσμολογία : Ραντεβού με τον Brahma
Η ινδική κοσμολογία περιλαμβάνει πολλούς μύθους δημιουργίας και οι αρχικοί πρωταγωνιστές έχουν ανεβεί και κατεβεί σε σημαντικότητα κατά τη διάρκεια των αιώνων. Το αρχαίο βεδικό κείμενο, η Rig Veda, αναφέρεται σε ένα γιγάντιο ον, το Purusha, που είχε χίλια κεφάλια, μάτια και πόδια και μπορούσε να αγκαλιάσει τη Γη. Όταν οι θεοί το θυσίασαν, το σώμα του παρήγαγε καθαρό βούτυρο από το οποίο δημιουργήθηκαν τα πουλιά και τα ζώα. Τα μέλη του σώματός του μεταμορφώθηκαν στα στοιχεία του κόσμου και στους θεούς Agni, Vayu και Indra. Επίσης, από το σώμα του δημιουργήθηκαν οι τέσσερις κάστες της ινδικής κοινωνίας: οι ιερείς, οι πολεμιστές, οι πολίτες και οι υπηρέτες. Αργότερα στην ιστορία η τριάδα των Brahma (δημιουργός), Vishnu (διατηρητής) και του Shiva (καταστροφέας) απέκτησαν εξέχουσα θέση στην ινδική κοσμολογία. Ο Brahma εμφανίζεται επάνω σε έναν λωτό που ξεφυτρώνει από τον αφαλό του κοιμούμενου Vishnu. Ο Brahma είναι ο δημιουργός του σύμπαντος που διαρκεί για μια μέρα του Brahma, ή 4,32 δισεκατομμύρια χρόνια. Μετά ο Shiva καταστρέφει το σύμπαν και ο κύκλος αρχίζει ξανά.

Οι Έλληνες και οι Τιτάνες
Οι αρχαίοι έλληνες ποιητές εξιστορούσαν πολλές κοσμογονίες. Αυτή που έχει διατηρηθεί καλύτερα είναι η Θεογονία του Ησιόδου. Στο έπος αυτό, μέσα από το αρχέγονο χάος ήρθαν οι πρώτες θεότητες, όπως η Γαία (η μητέρα Γη). Η Γαία δημιούργησε τον Ουρανό για να καλυφθεί. Γέννησαν μια ολόκληρη στρατιά θεών και τεράτων, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Εκατόγχειρες, 3 τέρατα με 50 κεφάλια και 100 χέρια που ονομαζόντουσαν Βριάρεως (στιβαρός), Κόττος (μανιώδης) και Γύης (αυτός που έχει ανίκητα μέλη) και οι Κύκλωπες που είχαν μόνο ένα μάτι στο κέντρο του μετώπου τους. Μετά ήρθαν οι Τιτάνες, 6 γιοι και 6 κόρες. Ο Ουρανός αντιμετώπισε με περιφρόνηση τα παιδιά τέρατα και τα φυλάκισε στα Τάρταρα, τα σπλάχνα της Γης. Η Γη εξοργισμένη έδωσε ένα τεράστιο δρεπάνι στο νεότερο γιο της τον Κρόνο, μαζί με οδηγίες. Όταν μετά ο Ουρανός εμφανίστηκε για να συνουσιαστεί με τη Γαία, ο Κρόνος ξεπήδησε και του έκοψε με το δρεπάνι τα γεννητικά όργανα. Εκεί όπου έπεσε το αίμα και τα τμήματα από τα όργανα του Ουρανού, δημιουργήθηκαν τέσσερα ακόμα πλάσματα, οι Γίγαντες, οι Ερινύες, οι Μελίες Νύμφες και η Αφροδίτη που γεννήθηκε από το σπέρμα του Ουρανού που έπεσε στην αφρισμένη θάλασσα. Αργότερα ο Κρόνος έγινε ο πατέρας της επόμενης γενιάς θεών, του Δία και κάποιων από τους Ολύμπιους.

Η Γένεση των Ιουδεοχριστιανικών και Ισλαμικών Θρησκειών
Η Γένεση είναι το πρώτο βιβλίο της εβραϊκής Torah και της χριστιανικής βίβλου και περιλαμβάνει δύο ιστορίες δημιουργίας, οι οποίες είναι αποδεκτές σήμερα σε μεγάλο βαθμό από Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Στην πρώτη ιστορία λέει ο θεός να γίνει Φως και εμφανίζεται το φως. Σε έξι ημέρες δημιουργεί τον ουρανό, τη γη, τα φυτά, τον ήλιο και το φεγγάρι, τα ζώα και όλα τα πλάσματα μαζί με τους ανθρώπους. Τους εύχεται να αυξάνονται και να πληθαίνουν, πράγμα το οποίο πράττουν. Την έβδομη ημέρα ο θεός ξεκουράζεται και συλλογίζεται το έργο του.

Στη δεύτερη ιστορία ο θεός δημιουργεί τον πρώτο άνθρωπο, τον Αδάμ, από την ίδια τη γη. Του φτιάχνει τον κήπο της Εδέμ, αλλά του απαγορεύει να φάει από το Δέντρο της Γνώσεως του Καλού και του Κακού. Ο Αδάμ απασχολείται με το να δίνει ονόματα στα ζώα, αλλά νιώθει μόνος. Έτσι, ο θεός τον αναισθητοποιεί και παίρνοντας ένα πλευρό του φτιάχνει την πρώτη γυναίκα, την Εύα. Αλλά ένα φίδι που μιλάει την πείθει να δοκιμάσει από τον απαγορευμένο καρπό και στη συνέχεια η Εύα πείθει τον Αδάμ να κάνει το ίδιο. Όταν το ανακαλύπτει ο θεός τους εξορίζει από τον κήπο και τους κάνει θνητούς.

ΖΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΑΣ;


ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ

Άρματα Abrams, ΤΟΜΑ Marder. Πόσο …δωρεάν είναι η δήθεν παραχώρησή τους;

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις δήθεν δωρεάν …προσφορές Αμερικανών και Γερμανών σε άρματα μάχης και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης,κάνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,το οποίο το τελευταίο διάστημα μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους κείμενα , Σε γενικές γραμμές οι συντάκτες του Δικτύου υποστηρίζουν ότι το …τσάμπα πέθανε και ότι οι προσφορές αποσκοπούν αλλού. Το πλήρες κείμενο-ανάλυση:

“Ανάμεσα στις εταιρείες φιλέτο που οδεύουν για ξεπούλημα βρίσκεται η πολεμική βιομηχανία ΕΛΒΟ (σε μεγάλο βαθμό ήδη ιδιωτικοποιημένη αφού το 51% ανήκει στο Δημόσιο και το 49% σε ιδιώτες). Προσπαθώντας να αντικρούσει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί προβληματικών και ελλειμματικών κρατικών πολεμικών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Παναγιώτης Ευλογημένος έθεσε ένα ζήτημα που προκαλεί έκπληξη: «Επί δέκα ολόκληρους μήνες, έχουμε στα χέρια μας προγράμματα συνολικού ύψους 48 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή 309 φορτηγών για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις -τα 38 εκατ.- και για ανακατασκευές οχημάτων του ελληνικού στρατού -τα υπόλοιπα 10 εκατ.- τα οποία δεν μπορούμε να εκτελέσουμε, λόγω έλλειψης ρευστότητας»!

Τι άραγε συμβαίνει; Μήπως πραγματικά η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μπλοκάρει τους πολεμικούς εξοπλισμούς που εποφθαλμιούν τόσοι και τόσοι ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο γύρο κολοσσιαίων πολεμικών δαπανών (23 δις ευρώ έως το 2015) που θα δοθούν προίκα στους αγοραστές της ντόπιας πολεμικής βιομηχανίας, ως αντιπαροχ ή για τη διεκδίκηση μεριδίου για τους Έλληνες εμπόρους και βιομήχανους του ολέθρου που θα συνεργαστούν μαζί τους από τη παγκόσμια σφαγή των λαών; Καθώς Άμυνα και Ασφάλεια αλληλοδιαπλέκονται και αποτελούν πεδία τρομερής κερδοφορίας για το κεφάλαιο, με τις πωλήσεις όπλων να αυξάνονται παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, κορυφώνεται η όξυνση του ανταγωνισμού πολυεθνικών, εγχώριων πολεμικών βιομηχανιών και εμπόρων όπλων για το ποιος θα κλείσει τα χρυσοφόρα συμβόλαια, ενώ βρίσκουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αναδιαρθρώνει τις στρατηγικές συμμαχίες της και να διαφοροποιεί τους προμηθευτές της περιορίζοντας το ρόλο της Ευρώπης και της Ρωσίας, αναβαθμίζοντας την συνεργασία της με τις ΗΠΑ-Ισραήλ, κάνοντας προσεκτικά διερευνητικά ανοίγματα στην Κίνα.

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν πλήθος δημοσιογράφων και αναλυτών που παρακολουθούν τις εξελίξεις και άκουσαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, να δηλώνει στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συμβάσεις των υποβρυχίων: «Είναι το σημαντικότερο πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης τα υποβρύχια; Όχι. Ούτε οικονομικά ούτε επιχειρησιακά. Τα προγράμματα των μαχητικών αεροσκαφών είναι σημαντικότερα. Τα προγράμματα των ελικοπτέρων είναι σημαντικότερα. Τα προγράμματα των αρμάτων εξίσου σημαντικά. Τα προγράμματα επικοινωνιών και πληροφορίας είναι επιχειρησιακά κρισιμότερα».

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ -ΑΓΟΡΕΣ ΝΕΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση μας θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να θέσουμε ορισμένες παραμέτρους που αποκαλύπτουν ολόπλευρα την πολιτική επιλογή του «Λιγότερου Κράτους» και τις συνέπειες αυτού: κολοσσιαία κέρδη για το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, απίστευτα βάρη για τον κόσμο της εργασίας του οποίου λεηλατούν τα δικαιώματα και τον φορτώνουν με βαρείς φόρους στο όνομα «του Έθνους και των Εθνικών κινδύνων, εργασιακές σχέσεις γαλέρας στους εργαζόμενους της πολεμικής βιομηχανίας!

Ο πόλεμος ήταν πάντα μια βρώμικη ιστορία που έκανε λίγους να πλουτίζουν και εκατομμύρια να δυστυχούν.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και το συγκυβερνών ΛΑΟΣ, ρητορεύουν περί εθνικών συμφερόντων, ενώ στην πραγματικότητα ικανοποιούν συγκεκριμένα ταξικά-αστικά συμφέροντα, είναι δέσμια της Διαπλοκής τους με τον επιχειρηματικό κόσμο και χαράσσουν πολιτική με βάση τους σχεδιασμούς του κόσμου του πλούτου, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ Νο1: πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου τις τελευταίες συγκρούσεις μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και του πρώην ΥΠΕΘΑ Β.Μεϊμαράκη, όπου βαριές κουβέντες συνόδευσαν τις τρομακτικές τους καταγγελίες για τη διεφθαρμένη διαπλοκή αναφορικά με τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Επίσης, την τοποθέτηση του Α.Τζοχατζόπουλου που εμμέσως πλην σαφώς έθεσε θέμα συλλογικής ευθύνης του ΚΥΣΕΑ (δηλαδή, των Επιτελών στρατιωτικών, του Κ.Σημίτη, Γ.Παπανδρέου, Ευ.Βενιζέλου κλπ) για τις αμαρτωλές πολεμικές προμήθειες.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ Νο2: Ο Ευ.Βενιζέλος, έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε μέσω της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων να αναθέσει σε ξένους οίκους την αξιολόγηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), που προήλθαν από τη συγχώνευση ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ, καθώς και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ώστε «το γρηγορότερο» και οι τρεις αμυντικές βιομηχανίες να ιδιωτικοποιηθούν. Αν και οι τρεις ελληνικές κρατικές αμυντικές βιομηχανίες παρουσιάζονται ως ζημιογόνες, εμφανίζονται «μνηστήρες» απ’ όλη την παγκόσμια αγορά, καθότι γνωρίζουν ότι διαθέτουν «προίκα» ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα: Για την εξαγορά της ΕΑΒ με τους 1.200 εργαζόμενους, εκδηλώνουν ενδιαφέρον όλες οι μεγάλες βιομηχανίες αεροναυπηγικής (Lockheed «F-16 & F-35» – Boing «F-18» – EADS «Eurofighter» – Dassault «Rafale»), που διεκδικούν το ελληνικό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους 4ης γενιάς, ύψους 5 δισ. ευρώ. Μιλώντας στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τ. Φιλιππάκος διευκρίνισε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η ΕΑΒ σε σχέση με τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες είναι το ανεκτέλεστο έργο που έχει μπροστά της. Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, το ύψος των υπολειπόμενων συμφωνημένων έργων της ΕΑΒ ήταν στο τέλος του 2009 στα 625 εκατ. ευρώ και αφορούσε τα επόμενα 4 χρόνια. Έχοντας ως πιλότο τις διασφαλισμένες μελλοντικές πωλήσεις, ο κ. Φιλιππάκος δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή «δουλεύουμε στην αναδιάρθρωση της εταιρείας, έτσι ώστε η ΕΑΒ να καταστεί σύντομα οικονομικά ανεξάρτητη». Για την εξαγορά των ΕΑΣ με τους 1.600 εργαζόμενους, πέρα από την ΑΤΚ, ενδιαφέρον έχει δείξει και η Rheinmetall, η ισραηλινή IMI και στην πορεία είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν και άλλοι διεκδικητές.

Είναι βέβαιο ότι οι νικητές στην κούρσα των αποκρατικοποιήσεων θα κερδίσουν και την παρτίδα στα μεγάλα αμυντικά προγράμματα: Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, ΝΑΠΕΕ, νέος φορητός οπλισμός του Ε.Σ., πυρομαχικά αρμάτων, πυρομαχικά για κάθε χρήση του Ε.Σ., αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης του τροχαίου υλικού των Ε.Δ. (8.000-11.000 οχήματα). Όπως είναι βέβαιο ότι θα “ κτυπηθούν” και οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στο χώρο αυτό, όχι τόσο για τις βιομηχανίες, αλλά για τα προγράμματα που κρύβονται πίσω από αυτές.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ Νο3: Πρόσφατα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «Τεθωρακισμένο πόλεμο» στους διαδρόμους του υπουργείου Άμυνας. Το ναυάγιο της προμήθειας 450 Τεθωρακισμένων Οχημάτων (ΤΟΜΑ) BMP-3 από τη Ρωσία, προμήθεια για την οποία το ΛΑΟΣ και ο πρόεδρος του Γ.Καρατζαφέρης είχαν ρίξει όλο το βάρος της υποστήριξης τους, με το έκδηλο ενδιαφέρον της ΜΕΤΚΑ του Μυτιληναίου που ανέμενε αντισταθμιστικά οφέλη της τάξης των 300-500 εκατ. ευρώ, ενεργοποίησε τις κυβερνήσεις Γερμανίας και ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να προωθήσουν δικά τους μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ. Η προώθηση των μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων, συνδέεται άμεσα με την ιδιωτικοποίηση και απόκτηση από την ανάλογη εταιρεία της ΕΛΒΟ, που θα αναλάβει την πολυδάπανη επισκευή και συντήρηση των οχημάτων, αλλά και θα είναι προάγγελος για την πώληση των νέων τεθωρακισμένων, στη παραγωγή των οποίων θα συμμετέχει και η ΕΛΒΟ.

ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΘΑΝΕ: ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ MARDER ΚΑΙ «ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ABRAMS!

Το γερμανικό σχέδιο που επιδιώκει να ξεφορτωθεί τα μεταχειρισμένα Marder και διαμέσου αυτών να διεκδικήσει κάθε πρόγραμμα προμήθειας νέου τεθωρακισμένου από τον Ελληνικό Στρατό, έχει ως δούρειο ίππο την εξαγορά της ΕΛΒΟ και αποσαφηνίζεται μέσα από τη διατύπωση των 5 απαιτήσεων της Rheinmetall:

Το πρώτο σκέλος αφορά το τεθωρακισμένο όχημα μάχης Marder, για το οποίο η γερμανική εταιρεία προτίθεται να διαθέσει την τεχνογνωσία στην ΕΛΒΟ, με κόστος το οποίο αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. 2)Το δεύτερο αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας και οργάνωση για την κατασκευή ενός κέντρου υποστήριξης κάθε είδους οπλικού συστήματος της Rheinmetall, τόσο αυτά που βρίσκονται σε υπηρεσία στην Ελλάδα (περισσότερα από 1.000) όσο και στο εξωτερικό. 3)Το τρίτο έχει να κάνει με τη μεταστροφή της ΕΛΒΟ στην παραγωγή στρατιωτικών φορτηγών για χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναβαθμίζοντας την ταυτόχρονα σε τοπικό εταίρο. 4)Το τέταρτο δίνει στην Eλλάδα τη δυνατότητα συμμετοχής με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος (περί τα 10 εκατ. ευρώ) στην ανάπτυξη του νέου τροχοφόρου 8χ8 οχήματος της εταιρείας. Οι Γερμανοί, σημειώνουν στην πρόταση τους ότι η τεχνογνωσία που θα αποκτήσει η ΕΛΒΟ θα της δώσει σημαντικές πιθανότητες να επιλεγεί από τη Rheinmetall ως εργοστάσιο παραγωγής του συγκεκριμένου οχήματος. 5)Το πέμπτο και τελευταίο σκέλος προβλέπει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από πλευράς Rheinmetall (και συγκεκριμένα του προγράμματος ΤΟΜΑ «Puma») για την κατασκευή του μελλοντικού τεθωρακισμένου οχήματος μάχης για το πεζικό του Ελληνικού Στρατού!

Συμπέρασμα. Οι Γερμανοί δίνουν τα μεταχειρισμένα MARDER διεκδικώντας την προμήθεια των PUMA, ζητούν εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για να χρηματοδοτηθεί το νέο στρατιωτικό φορτηγό τους και έχοντας την Ελλάδα ως βάση εφόρμησης θα προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν τις αντίστοιχες πολεμικές προμήθειες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!

Το αμερικανικό σχέδιο παρουσιάζεται από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ως ανταπόδοση των ΗΠΑ για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και προβλέπει τη δωρεάν προσφορά εκατοντάδων αρμάτων μάχης και ΤΟΜΠ. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρονται στις συνήθεις πηγές του Πενταγώνου, πριν το τέλος του έτους τα βαρέα άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα και να εντάσσονται στις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες αντικαθιστώντας τα Μ48Α5 MOLF.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου ξεκινά η λεγόμενη ”Κοινή Οπτική Επιθεώρηση” (Joint Visual Inspection: JVI) και επιλογή από Έλληνες και Αμερικανούς αξιωματικούς. Η LoR αναφερόταν στην παραχώρηση 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, 224 M113A2, 110 τεθωρακισμένα οχήματα-αντιαρματικοί καταστροφείς Μ901Α2 Improved TOW Vehicle M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1, ενός αυτοκινούμενου όλμου Μ106Α2 των 4,2in (107mm) και 3.000 βλημάτων αρμάτων 120mm HEAT τύπου Μ830. Μετά την JVI θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσο, θα μεταφερθούν στα λιμάνια και ια φορτωθούν στα καράβια που θα ενοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση για τη μεταφορά τους. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης Μ577Α2.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Ειδικοί στα Τεθωρακισμένα δηλώνουν: Α. “ Θίγουμε ξεχωριστά το θέμα της προμήθειας πυρομαχικών 120 χιλ που απαιτούνται για τα 400 αυτά άρματα Μ1Α1 ABRAMS καθόσον αυτό λόγω του υψηλότατου κόστους προμηθείας αναιρεί παντελώς την ισχυριζόμενη από ΓΕΣ «φθηνή προμήθεια». Β. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας για πως γίνεται να αντικαταστήσουν άρματα Μ60Α1 και Μ60Α3 τα οποία έχουν αποσυρθεί εδώ και κάποια χρόνια από τις μονάδες Τεθωρακισμένων και ήδη αντικαταστάθηκαν από άρματα LEO 1A5 !!!’ Γ. Το συγκεκριμένο άρμα μάχης αποτέλεσε τη δεύτερη επιλογή του Ελληνικού Στρατού όταν είχε διεξαχθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία – επιχειρησιακή αξιολόγηση, ωστόσο, η τεράστια κατανάλωση καυσίμου λόγω του στροβιλοκινητήρα που φέρουν αποτέλεσε και τότε, αποτελεί και σήμερα, απαγορευτικό παράγοντα για την προμήθειά τους. Τα εν λόγω άρματα εάν αποκτηθούν θα έλθουν στην Ελλάδα με τους στροβιλοκινητήρες AVRO LYCOMING AGT-1500 δύναμης 1.500 ίππων. Οι εν λόγω κινητήρες δίνουν δυνατότητες υψηλής ταχύτητος (μέγιστη 72,5 χλμ ανά ώρα), αλλά έχουν υψηλή κατανάλωση καυσίμων.

Να επισημανθεί ότι το καύσιμο των εν λόγω κινητήρων είναι η κηροζίνη, που συνεπάγεται άλλες δεξαμενές, άλλα οχήματα μεταφοράς – ανεφοδιασμού καυσίμων από τα ήδη σε χρήση από τον ΕΣ κλπ. Ενώ η κατανάλωση μπορεί να φθάσει και «τέσσερα γαλόνια καυσίμου ανά μίλι (1,525 χλμ)». Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε γίνει ο διαγωνισμός στο Λιτόχωρο για την επιλογή του νέου άρματος για τον ΕΣ – όπου και επεκράτησε το LEOPARD 2Α6 – η GENERAL DYNAMICS είχε τότε προτείνει την αντικατάσταση των υπαρχόντων στροβιλοκινητήρων στα Μ1Α1/Α2 με παραδοσιακούς πετρελαιοκινητήρες ντίζελ όπως οι Γερμανικοί MTU-12 που χρησιμοποιούνται στα LEOPARD 2.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα οχήματα παρέχονται στο Ελληνικό υπουργείο Άμυνας ¨όπως είναι και όπου είναι – As is where is¨ και μάλιστα με την υποσημείωση ότι είναι εκτός λειτουργικής κατάστασης (Non Operational Condition). Προέρχονται από τις επιχειρήσεις του Αμερικανικού Στρατού στον Πόλεμο του Ιράκ, γεγονός το οποίο, για τους γνώστες, σημαίνει ότι η επιχειρησιακή τους κατάσταση είναι πολύ μειωμένη και η επαναφορά τους σε αποδεκτά επιχειρησιακά επίπεδα θα απαιτήσει σημαντικό κόστος το οποίο δεν καλύπτεται από την Αμερικανική πλευρά δηλαδή το κόστος αυτό θα πρέπει να το επωμισθεί το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Η πρόταση θυμίζει την υπόθεση της παραχωρήσεως των αρμάτων μάχης Μ-60Α1 και Μ-60Α3 επί κυβερνήσεως ΝΔ το 1990 όπου τότε ναι μεν τα άρματα παραχωρήθηκαν δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό, πλην όμως δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την συντήρησή τους.

Τα τεθωρακισμένα ABRAMS προπαγανδίζονται ως τα υπερόπλα που έχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο (Depleted Uranium) στην θωράκισή τους, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρουν μία τεράστια πρόκληση επιχειρησιακής αξιοποίησης με ένα πρακτικά αδιάτρητο θώρακα, ακόμα και από τα πυρομαχικά με πυρήνα βολφραμίου -το DM63- που χρησιμοποιούν τα τουρκικά LEO2A4. Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα παραληφθούν και κάποιες χιλιάδες βλήματα με πυρήνα DU, γεγονός που σημαίνει ότι το ισχυρότερο διατρητικό βλήμα του κόσμου θα υπηρετεί εφ’ εξής στον Ελληνικό Στρατό, δίνοντας του πολύτιμα εφόδια στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.

Υπάρχει όμως ένας ισχυρός αντίλογος που αναφέρεται στην χρήση αυτών των ημι-πυρηνικών όπλων και πυρομαχικών. Η αμερικανική εμπειρία από τη χρήση τους στον Πόλεμο του Κόλπου έχει καταδείξει ότι σε περίπτωση διάτρησής τους εκλύεται στην ατμόσφαιρα ραδιενέργεια η οποία προκαλεί αναπόφευκτα ζημιά στο περιβάλλον, σε εχθρούς και φίλους, συμπεριλαμβάνοντας και το στρατιωτικό προσωπικό.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το ότι οι αμερικανικές δυνάμεις φρόντιζαν να γράφουν με σπρέι πάνω στα άρματα που είχαν πληγεί «DU», ως προειδοποίηση, ώστε να μην τα προσεγγίζει το στρατιωτικό προσωπικό και κινδυνεύσει με σοβαρή μόλυνση. Μια μεθόδευση που ήταν απαραίτητη όταν ο Αμερικανικός Στρατός διαπίστωσε ότι οι απώλειες του από την χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου ήταν πολύ μεγαλύτερες συγκρινόμενες με τις απώλειες του από τη δράση του Ιρακινού στρατού

Συμπέρασμα: Διαμέσου της προσφοράς «δωρεάν» αμερικανικών τεθωρακισμένων-ΤΟΜΠ ουσιαστικά επιχειρείται μια επιστροφή στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες για την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων, γυρνώντας την πλάτη στη γερμανική βιομηχανία που είχε κυριαρχήσει από τη δεκαετία του 80’ με τα Leopard. Σύντομα, στο προσκήνιο θα έρθει η ανάγκη ομογενοποίησης των πολεμικών μέσων, εν προκειμένω των τεθωρακισμένων-ΤΟΜΠ, δίνοντας τη δυνατότητα στις αμερικανικές εταιρείες να διεκδικήσουν με σιγουριά, την νέα αγορά.

Το δωρεάν είναι εντελώς προσχηματικό. Οι αμερικανικές εταιρείες άμεσα διεκδικούν τεράστιες δουλειές αφού απαιτούνται σημαντικά κονδύλια που πρέπει να δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των αμερικανικών αρμάτων. Τα προσφερόμενα άρματα μάχης Μ1Α1 κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται σε πολύ μειωμένη επιχειρησιακή κατάσταση και η επαναφορά τους σε αποδεκτά επιχειρησιακά επίπεδα θα απαιτήσει σημαντικό κόστος το οποίο δεν καλύπτεται από την Αμερικανική πλευρά, αλλά θα το επωμισθεί το ΥΠΕΘΑ.

Συχνά, το κόστος συντήρησης και εκσυγχρονισμού ξεπερνά το κόστος απόκτησης ενός προϊόντος. Αυτό αποκαλύπτεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν συνυπολογίσουμε το σημαντικό κόστος που αναπόφευκτα θα απαιτηθεί για την επιχειρησιακή αξιοποίηση – συντήρηση των αρμάτων (προμήθεια απαραίτητων ανταλλακτικών, μηχανημάτων – ειδικών εργαλείων, εκπαίδευση προσωπικού, απόκτηση βιβλιογραφίας, δημιουργία αποθέματος ανταλλακτικών, δημιουργία απαραίτητης εργοστασιακής υποδομής σε προσωπικό – εγκαταστάσεις και μηχανήματα καθώς και μεταφορά και άδεια χρήσης της απαραίτητης τεχνογνωσίας), δεδομένου ότι τα Μ1Α1 είναι εξοπλισμένα με διαφορετικής φιλοσοφίας και τεχνολογίας κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, ερπύστρια – σύστημα ανάρτησης, Σύστημα Ελέγχου Πυρός – Σταθεροποίησης, καθώς και οπτικά – ηλεκτρονικά συστήματα.
Σε ανάλυση επισημαίνονται τα εξής: «Ας μην ξεχνάμε ότι τα υπάρχοντα LEO 2 HEL, LEO2A4 και LEO 1A5 του ΕΣ έχουν μεγάλο βαθμό ομοιοτυπίας ανταλλακτικών, ειδικών εργαλείων, εξοπλισμό συντήρησης κλπ., η οποία δεν θα υπάρξει με την εισαγωγή των Μ1Α1 στο οπλοστάσιο του ΕΣ.

Σήμερα στις μονάδες Τεχνικού που υποστηρίζουν άρματα μάχης αλλά και στους τεθωρακισμένους σχηματισμούς – μονάδες, ακόμα και τα απλά εργαλεία που υπάρχουν είναι εργαλεία του μετρικού συστήματος (χιλιοστά) και όχι σε ίντσες πράγμα με ότι αυτή η κατάσταση συνεπάγεται. Η εισαγωγή ενός νέου για τον Ελληνικό Στρατό άρματος, νομοτελειακά θα επιφέρει κόστος το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην Αμερικανική πρόταση και φυσικά για την υλοποίηση όλων των παραπάνω θα χρειασθούν χρήματα τα οποία τελικό αποδέκτη θα έχουν Αμερικανικές εταιρείες.
Οι ΗΠΑ αναμένουν λοιπόν, στην περίπτωση αποδοχής της πρότασής τους, την εν συνεχεία υπογραφή κερδοφόρων συμβολαίων για την συντήρηση, ανταλλακτικά, εγχειρίδια, εκπαίδευση, μεταφορά τεχνογνωσίας κλπ που θα είναι απολύτως απαραίτητα για την επιχειρησιακή αξιοποίηση των αρμάτων.

Τέλος, υπάρχει και μία άλλη σοβαρή διάσταση που πρέπει να διερευνηθεί: τα M1A1 Abrams, ενδέχεται να είναι «μολυσμένα» λόγω της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου! Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο διενεργείται έρευνα στην περιοχή της Βασόρας όπου διαπιστώνεται αυξημένη θνησιμότητα στους ανθρώπους ιδιαίτερα νεαρότερης ηλικίας λόγω της χρήσης των παραπάνω πυρομαχικών.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ


ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΑΣ ΡΩΤΗΣΩ
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ;
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ;
ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ;
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΙΟ ΦΑΚΗΣ;

Μετά την πρόσφατη εις βάρος μας “αδικία” της Moody's που μας υποβάθμισε, αξίζει να κάνουμε μία ανασκόπηση της τραγικής περιπέτειας που περνά η χώρα μας εδώ και ενάμισι χρόνο από την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι απαιτείται άμεση αλλαγή του αποτυχόντα τραγικά για τη χώρα.
Υπενθυμίζω:

1. Πολύ πριν τις εκλογές ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήξερε την οικομική κατάσταση της χώρας μας.

2. Πολύ πριν τις εκλογές συναντήθηκε με πολλούς για την οικονομική κατάσταση καθώς και με τον Σοσια-ληστή Στρος Καν και μεθόδευσε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

3. Ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ψευδώς προεκλογικά το γνωστό “λεφτά υπάρχουν” κ.λπ., προκειμένου να εξαπατήσει προφανώς τον Ελληνικό λαό για να εκλεγεί.

4. Ενώ γνώριζε ότι με τον υφιστάμενο φορολογικό νόμο του 2009 που αν δεν τον άλλαζε, και πάλι 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πλήρωναν φόρο, διατήρησε για το 2010 τον ίδιο νόμο χωρίς τεκμήρια κτλ, με αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει τεράστια έσοδα από τα εισοδήματα του 2009 (φορολογικό έτος 2010)

5. Ενώ γνώριζε την κατάσταση της χώρας και έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα στην αρχή του 2010 μεταξύ των οποίων και να δανειστεί άμεσα με το τότε χαμηλό επιτόκιο για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για όλο το 2010 δεν το έκανε. Αν το είχε κάνει θα είχε καιρό να οργανώσει τη χώρα χωρίς μνημόνια ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, χωρίς να διαλύσει την οικονομία.

6. Τους πρώτους μήνες του 2010 δημιούργησε μία κωμική κατάσταση με συζητήσεις ποιοι θα πάρουν αύξηση και πόση, ενώ γνώριζε ότι κανένας δεν θα έπαιρνε.

7. Ενώ έλεγε ότι δεν θα κοπούν τα δώρα των μισθωτών και συνταξιούχων, μετά είπε ότι θα δίνονταν τα μισά για να κόψει μετά όλα. Πάγωσε επίσης τις αποδοχές τους με ένα πληθωρισμό που τρέχει με 5%.

8. Άρχισε να γυρίζει τον κόσμο λέγοντας ότι κυβερνά μία χώρα απατεώνων.

9. Μίλησε μέσω του Υπουργού Οικονομικών του του για “πιστόλι στο τραπέζι”, για Τιτανικό κ.λπ., και συνέχισε επί μήνες να μην παίρνει κανένα μέτρο.

10. Ενώ γνώριζε ότι διαχρονική πολιτική του κράτους ήταν να φορολογούνται μόνον οι μισθωτοί και συνταξιούχοι (επί 30ετία το κράτος έκανε τα στραβά μάτια) με συνέπεια να έχει συσσωρευτεί πλούτος σε πολλούς (καταθέσεις κ.λπ.), άρχισε να απειλεί τους πάντες με αποτέλεσμα δεκάδες δις ευρώ να οδεύσουν στο εξωτερικό.

11. Απείλησε καταθέσεις, επενδύσεις κτλ με φόρους , με αποτέλεσμα πολλές και από αυτές να οδεύσουν στο εξωτερικό.

12. Καθιέρωσε το πόθεν έσχες για κάθε αγορά σπιτιού κτλ (ενώ έπρεπε να ζητεί βεβαίωση ότι τα κεφάλαια υπήρχαν προ των εκλογών του 2009), με αποτέλεσμα να παγώσει η αγορά.

13. Προσέφυγε στο ΔΝΤ (ΙMF) με όρους, όπως απεκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, που ζήτησε ο ίδιος να επιβληθούν στον “απατεώνα” Ελληνικό λαό για να τον συμμορφώσει.

14. Υπέγραψε ένα αντισυνταγματικό και ως εκ τούτου παντελώς παράνομο μνημόνιο που μετέτρεψε όλα τα δάνεια της χώρας που δε ήταν ενυπόθηκα σε ενυπόθηκα.

15. Υπέγραψε ένα μνημόνιο που ως στόχο είχε το δάνειο που πήρε των 110 δις ευρώ να δοθεί άμεσα στις αγορές ούτως ώστε ουσιαστικά αυτές να “ικανοποιηθούν” και όχι οι τρέχουσες ανάγκες του κράτους, αν λάβουμε υπόψη τους τόκους που επί σειράν ετών πλήρωνε η χώρα.

16. Βραβεύτηκε για τη συμπεριφορά του αυτήν, ως λέγεται, από την Ντόϊτσε Μπανκ ή κάποιο άλλο συναφές ίδρυμα της Γερμανίας.

17. Υπέγραψε όρους στο μνημόνιο που ακόμα και ένας αδαής έβλεπε ότι στόχος των όρων αυτών ήταν να οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή και αδυναμία πληρωμών των χρεών της, ώστε να εκποιηθεί “τζάμπα” σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου αυτού ή κατά τους ατσίδες “να αξιοποιηθεί” όλος ο υπάρχων και μελλοντικός υπέργειος, επίγειος και υπόγειος πλούτος της χώρας μας.

18. Έλεγε ανακριβώς εν γνώσει του ότι θα εξοφλούσε το δάνειο των 110 δις ως προέβλεπε το μνημόνιο, ενώ γνώριζε ότι είχαν δημιουργηθεί ανάγκες πληρωμών για κάθε ένα έτος το 2014 και 2015 από 75 δις ευρώ περίπου για το κάθε έτος.

19. Καθιέρωσε φορολογικούς συντελεστές που όχι μόνον δεν προσελκύουν νέες επενδύσεις αλλά διώχνουν και εκτός Ελλάδας τις υπάρχουσες.

20. Όταν δεν μπορούσε πλέον να αποκρυβεί από τον απλό λαό η αλήθεια άρχισε να ζητεί επιμήκυνση της εξόφλησης που “υπερηφανευόταν” ότι θα έκανε σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου και να ζητεί μικρό επιτόκιο σε σχέση με το ληστρικό που είχε υπογράψει με τις χώρες της ΕΕ (πήραν λεφτά από την ΕΚΤ με μικρό επιτόκιο και μα τα έδωσαν με 6% περίπου).

21. Διέλυσε τα πάντα γιατί για αυτόν επιτυχία ήταν μόνον να εφαρμόσει το μνημόνιο που κατέστρεφε την χώρα και τον Ελληνισμό. Έτσι σήμερα τα σχολεία ως λέγεται δεν έχουν πετρέλαιο και ξεπαγώνουν οι μαθητές, τα νοσοκομεία δεν έχουν πολλά βασικά αφού οι προμηθευτές δεν πληρώνονται, οι εργολάβοι έργων δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα να νεκρώσουν τα πάντα, οι φαρμακοποιοί δεν πληρώνονται, οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό δεν χρηματοδοτούνται κτλ.

22. Αυξησε τρομερά κάθε είδους φόρο, π.χ. καύσιμα κτλ με δυσμενέστατα αποτελέσματα στην οικονομία και μείωση αντι αύξηση των φορολογικών εσόδων, αφού π.χ. περιόρισαν όλοι στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ, με επιπτώσεις σε πολλά άλλα (τουρισμός, εστιατόρια κτλ).

23. Ενώ μείωνε τους μισθούς αύξανε κάθε παροχή του κράτους, εισιτήρια λεοφορείων κτλ

24. Με τα όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα δημιούργησε τεράστια ύφεση στη χώρα και τρομερή ανεργία. Συνεπώς δημιούργησε μείωση του ΑΕΠ μείωση των φορολογικών εσόδων, αδυναμία πληρωμών κτλ, σκέτο αδιέξοδο, σκέτη καταστροφή.

25. Αποδέχθηκε τη διαδικασία των επικαιροποιημένων που δεν είναι τίποτε άλλο από μια βήμα βήμα σχεδιασμένη εξαθλίωση του Ελληνισμού και καταστροφή της χώρας ώστε να εκποιηθεί ο εθνικός της πλούτος μισοτιμής.

26. Κατάργησε κάθε εργασιακή σχέση που προστάτευε τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα βαθμιαία οι Έλληνες εργαζόμενοι να αρχίσουν, αν δεν άρχισαν ήδη, να αντικαθίστανται από τους, για τον σκοπό αυτόν, μεθοδικά εισαχθέντες από τους Σημίτηδες, Κωστάκηδες και Γιώργηδες, λαθρομετανάστες.

27. Το χειρότερο υποδούλωσε τη χώρα μετατρέποντας την σε προτεκτοράτο της Global Financial Government που ευαγγελίστηκε μόλις ανέλαβε.

28. Για τα εθνικά τώρα θέματα:

α) Δεν προέβη στην εξάσκηση των δικαιωμάτων της χώρας μας στην ΑΟΖ της με βάση το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας

β) Έστειλε μέλος του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ τον γνωστόν τέως πρέσβη Αποστολίδη να διαπραγματευθεί μυστικά με τους τούρκους για το Αιγαίο.

γ) Δεν απαίτησε (όπως και οι προκάτοχοι του) να αποδεχθεί η τουρκία ως έχει υποχρέωση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προκειμένου να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

δ) Δεν απαίτησε την άρση του casus belli ως όρο για να συνεχίσει η τουρκία τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

ε) Επί πολύ καιρό, ακόμα και σήμερα συνεχίζει να ομιλεί για “υφαλοκρηπίδα” και για προσφυγή στη Χάγη και όχι για εξάσκηση των δικαιωμάτων της χώρας με βάση το διεθνές δίκαιο.

στ) Βιάζεται η τουρκία και “εμείς” για συμφωνία πριν την υποχρεωτική αποδοχή από αυτήν στην ΕΕ του διεθνούς δικαίου.

ζ) Συμπεριφέρθηκε με τρόπο προσβλητικό για τη χώρα στο Ερζερούμ αναφέροντας μάλιστα το φοβερό, “αφετηρία μας το 2004” με ότι αυτό σημαίνει: αλισβερίσι Κύπρου με πρόσδοση της στην τουρκία έναντι του Αιγαίου “που μας το δώριζαν” (προσωρινά σημειώνω) το 2004 οι τούρκοι. Αφήνω τα γελοία για “καρντασιές”

η) ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ , που το φασιστοειδές “διεκδικεί” για την νέα του νεοοθωμανική του ψευτοαυτοκρατορία.

θ) Επέτρεψε μέσω του εκπροσώπου του, του Ανανιακού ΥΠΕΞ Δρούτσα, στον φασίστα Νταβούτογλου να ομιλεί για κοινό του σπίτι το Αιγαίο μας με τους τούρκους.

ι) Είπε το τρομερό για Πρωθυπουργό της Ελλάδας (δεν γράφω Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί δεν θα το έλεγε αν αισθανόταν Έλληνας και Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται Έλληνας), ότι υπεράνω των εθνικών θεμάτων είναι η διεθνής αλληλεγγύη.

κ) Υπενθυμίζω επίσης τα παλιά, όπως, τη συμφωνία της Μαδρίτης με την “αναγνώριση” στους τούρκους “νόμιμων” και “ζωτικών” δικαιωμάτων στο Αιγαίο, να δώσουμε λίγα στρέμματα γης, για να κοιμόμαστε ήσυχοι, το σχέδιο Ανάν, της συμφωνίας του με τον Ισμαήλ Τζεμ για να ελέγχουν οι Τούρκοι τη συγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας μας, την αποδοχή του να μην καταθέσει ο φασίστας Ερτογάν στεφάνι στο Μνημείο του ένδοξου άγνωστου Έλληνα στρατιώτη, ενώ αυτός κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ κτλ

Με τα ανωτέρω είναι προφανές ότι ο Βασιλεύς που απεδείχθη τουλάχιστον ¨γυμνός” έβλαψε τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και το κόμμα του και προφανώς δεν “πάει” άλλο και για το καλό του Ελληνισμού επείγει να ληφθούν χάριν της χώρας πρωτοβουλίες κυρίως μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ


ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ! ΕΙΜΑΣΤΕ ! ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ.
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ
(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ έλληνες ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ
Α) ΟΧΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Β) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ) ΑΜΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ
Δ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Ε) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ DE FACTO ΛΥΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
ΤΟ ΠΑΝΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ,
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΡΕΥΜΑ,ΝΕΡΟ,ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΜΟΜΑ), ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΥΨΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ
ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΔΥΣΤΙΧΙΑ,ΠΟΝΟ.ΑΙΜΑ,ΔΑΚΡΥΑ
ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.
ΕΣΕΙΣ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ

Είναι γνωστό πως οι Σκοπιανοί αντιλαμβάνονται την Τέχνη ως ακόμα ένα μέσο για να προβάλουν την προπαγάνδα τους. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν να μεταδώσουν την προπαγάνδα τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα. Η επίκληση στο συναίσθημα είναι ίσως η πιο αποτελεσματική και απροκάλυπτη μέθοδος προπαγάνδας, αφού υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι, λιγότερο φανερές αλλά εξίσου δόλιες.

Με την ευκαιρία λοιπόν του προσεχούς συνεδρίου του ακραίου Εθνικιστικού Οργανισμού των σκοπιανών της Διασποράς, UMD, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο την τέχνη. Ένας Σκοπιανός “καλλιτέχνης” ανέλαβε να ζωγραφίσει με λάδι, την “Διπλή Γενοκτονία” – όπως την ονόμασε – των Ψευτο-Μακεδόνων και των Ισραηλιτων. Ο λόγος προφανής και ξεκάθαρος. Για να προωθήσουν την γελοία προπαγάνδα τους οι Σκοπιανοί, επέλεξαν την χρησιμοποίηση μιας λογικής πλάνης.

Ο παραλληλισμός με μια γενικά αποδεκτή κατάσταση, η οποία συνήθως προκαλεί στον πολύ κόσμο συμπάθεια και οίκτο, ονομάζεται Επίκληση στο συναίσθημα και θεωρείται μια λογική πλάνη. Ο παραλληλισμός γίνεται, ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες ομοιότητες μεταξύ ανόμοιων ιδεών/καταστάσεων.

Στην περίπτωση μας βέβαια, η δήθεν “Γενοκτονία” των ψευτο-Μακεδόνων βρίσκεται μόνο στα νοσηρά μυαλά αυτών που την διαφημίζουν. Όπως ακριβώς και ο σφετερισμός από τους Σκοπιανούς, του αρχαίου Έλληνα στρατηλάτη Αλεξανδρου, καθώς και της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού των Μακεδόνων.

ΕΛΑΤΕ ΚΟΣΜΕ......


ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ Η ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΑ;
ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.ΚΑΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ (ΦΙΛΟΙ ) ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΙΑ
Έτσι, διαβλέποντας τον κίνδυνο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης στέλνει μήνυμα προς το κράτος των Αθηνών λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Αστυνομίας και της Ασφάλειας του Πολίτη». Και οι Αστυνομικοί της Ροδόπης είναι απολύτως σαφείς στο μήνυμά τους, αφού διαβλέπουν τις προθέσεις της Αθήνας και τον κίνδυνο που διαγράφεται για την ίδια την Θράκη, μέσα από πολιτικές μηδενικού εθνικού περιεχομένου.

Η ανακοίνωση των Αστυνομικών Ν. Ροδόπης
Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης έχουν προκαλέσει τα μέτρα για τα σώματα ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία την 28-06-2011. Συγκεκριμένα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (σύμφωνα και με το υπ’ αριθ. 500/1/10 από 09-06-2011 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.), οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν μείωση κατά 315,36 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 16,4%. Ειδικότερα, για πληρωμή αποδοχών, μείωση 259,93 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 15% εκ των οποίων:

1) Μείωση κατά 189,39 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 12,6% για καταβολή μισθών ένστολου κ.λ.π. προσωπικού.

2) Μείωση 70,54 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 49,2% των δαπανών για καταβολή πρόσθετων μισθολογικού χαρακτήρα παροχών.

3) Μείωση κατά 11,79 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 23,3% για μετακινήσεις ένστολου προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας.

4) Μείωση κατά 13,75 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 13,4% των λειτουργικών δαπανών.

5) Μείωση κατά 20,79 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 28,6% για προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού.

6) Μείωση κατά 8,16 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 16,8% δαπανών για την παραγωγή νέου τύπου διαβατηρίων.

«Το ήδη πενιχρό εισόδημα του Έλληνα αστυνομικού, ψαλιδίζεται άγρια για άλλη μια φορά. Περικόπτονται ακόμη και οι αποζημιώσεις «ψίχουλα» που δίδονται για την νυχτερινή καθώς και για την πέραν του πενθημέρου εργασία. Ενώ ήδη προωθήθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Κώδικα Μεταθέσεων που επιφορτίζει τους μετατιθέμενους αστυνομικούς με τα έξοδα μετακίνησής τους, το νέο μνημόνιο έρχεται να προσθέσει νέες μειώσεις στις αποζημιώσεις για μετακινήσεις ένστολου προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας. Επιβάλει νέα μείωση λειτουργικών δαπανών και προμηθειών υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού, κατεβάζοντας οριστικά πλέον τα ρολά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες αναγκάζοντάς τες να υπολειτουργούν. Εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων μας υποχρεώνοντας τους στη χρήση ακατάλληλου και πεπαλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που καθίσταται επικίνδυνος γι’ αυτούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και κατά συνέπεια υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες».

Στο σφυρί αστυνομικά κτίρια
«Όπως παρουσιάζεται σε πίνακα με «Χώρους Γραφείων Διαχείρισης ΚΕΔ» που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου, ανάμεσα στα κτίρια που θα μπορούν να πωληθούν σε ιδιώτες το 4ο τρίμηνο του 2011 και στη συνέχεια το Δημόσιο θα πληρώνει ενοίκια στους νέους ιδιοκτήτες, με τη διαδικασία επαναμίσθωσης «sale & leaseback» περιλαμβάνονται τα κτίρια των Α.Δ. Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, Γ.Α.Δ. Θεσ/νίκης, Γ.Α.Δ. Αττικής, Τμήματος Αλλοδαπών Αττικής και Έκδοσης Διαβατηρίων! Είναι φανερό ότι επιθυμούν να μαζέψουν χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο, θέλουμε όμως να μας εξηγήσουν πως θα τα βολέψουν στη συνέχεια με τις περικομένες λειτουργικές δαπάνες, όταν σ’ αυτές προσθέσουν και τα ενοίκια που θα χρειαστεί να καταβάλλουν μετά στους νέους ιδιοκτήτες; Για την ασφάλεια του πολίτη τι θα περισσέψει; Οικονομικό όφελος μπορεί κάλλιστα να προκύψει από την άμεση αναδιοργάνωση – αναδιάρθρωση – συγχώνευση υπηρεσιών – μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή είναι λοιπόν η Νέα Αστυνομία που σχεδιάζουν».

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε σειρά δυναμικών περιφερειακών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας το δεύτερο δεκαήμερο Ιουνίου 2011 και ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα το τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου, δηλώνοντας, ότι: «δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Αστυνομίας και της ασφάλειας του πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης.


Λέτε σε λίγο καιρό η Αστυνομία στην Θράκη να έχει ταμπέλα "Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Θράκης" με έδρα την Κωνσταντινούπολη;

ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών...
FSB για το σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή (λόγω της τότε ακολουθούμενης ενεργειακής πολιτικής), που εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες», αλλά και τον ρόλο του σύμβουλου του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου, έρχονται στο φως. της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο Άλεξ Ρόντος φέρεται να είχε ενημερώσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου για το σχέδιο αυτό. Έτσι δεν είναι τυχαία η επίσκεψη την Πέμπτη, του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Μπίκα στον πρωθυπουργό για να συζητήσουν επί του θέματος

Το θέμα αποκάλυψε το περιοδικό «Επίκαιρα» την Πέμπτη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο φύλλο της Παρασκευής και ο «Ριζοσπάστης» με τίτλο «Αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας Κ. Καραμανλή»

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και...

οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους συμμάχους.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήταν γνωστά παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια, καθώς τα spread βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες.

«Το άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία "ομάδα Εργασίας" της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας"», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας ήταν η διοργάνωση επιχειρήσεων «αντιπαρακολούθησης», επιχειρήσεις στις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Αφορμή για τη σύσταση της ομάδας ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή,

Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».
Μάλιστα όπως αναφέρει το έγγραφο σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά κατά τις απογευματινές ώρες μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η όλη «εμπλοκή» δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

«Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Το Σχέδιο Πυθία και τα τέσσερα κύρια σημεία
Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή είχε σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησής της.
Το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:
*Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
*Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
*Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
*Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές, και πιο συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος και περιγράφει αναλυτικά όλα τα γεγονότα και τη δράση της «ομάδας Εργασίας» της FSB.

Οι Ρώσοι για την τρομοκρατία
Σύμφωνα με το έγγραφο, «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες».
Μάλιστα μετά η «ομάδα Εργασίας» της FSB κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μέσα από τη «χαρτογράφηση» των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, τις οποίες και κατατάσσει σε δύο κατηγορίες:
Σε αυτές που ασκούν αντάρτικο πόλεων και σε αυτές που ειδικεύονται σε ληστείες και απαγωγές.

Αναλυτικά το απόρρητο έγγραφο όπως το παραθέτει το δημοσίευμα

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Ε.Χ.)
ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009
ΘΕΜΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤ.: Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53/13-1-2009
1. Σε συνέχεια του σχετικού, θέτουμε υπόψη σας νεότερα αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που ομοίως προέρχεται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας):
α. «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
– Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές, όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ: Του κ. Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
– Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα επίσης εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λπ. στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), τόσο το μήνα Μάρτιο όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές, όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).
– Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου, καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία: (α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής, (β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης –πλησίον της εκκλησίας– συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων.
– Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της FSB» ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες εκ των οποίων τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN, μάρκας FORD TRANSIT, τρεις (3) άνδρες, και στο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, δύο (2) γυναίκες. Πέραν των ατόμων αυτών, το προαναφερόμενο κλιμάκιο «αντιπαρακολούθησης της FSB» κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι (20) άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στον Αντιεξουσιαστικό Χώρο. Επιπρόσθετα, από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων. Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που –όπως εκτιμήθηκε– ήταν Ευρωπαίοι, μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.
– Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθήμερου 20 και 25 Απριλίου του 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπισθεί το όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή, ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
– Εντός του προαναφερόμενου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ. Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και:
• Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα των GOODY’S επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό. Επιπλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής της Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
• Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.
• Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
• Υλικά καμουφλάζ (καινούρια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
• Τηλεχειριστήριο.
• Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
• Σκηνές.

Το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ 1»

β. Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
– Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
– Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
– Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
– Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της Χώρας που έχει την κωδική ονομασία «ΠΥΘΙΑ 1» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:
• Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
• Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
• Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
• Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
– Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.
2. Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων:
α. Τα αναφερόμενα «σημεία εντοπισμού» της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς κατ’ ανάγκη αυτό να σημαίνει και υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης «εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας». Ωστόσο, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, το σημείο εντοπισμού στη Λ. Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης, το σημείο εντοπισμού στο CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας, ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.
β. Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία «ελεγχόμενης» εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο «Σημεία επί Χάρτου», η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για «έκνομη ενέργεια».
γ. Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη, μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (ΑΕΜ), σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
3. Επισημαίνεται ότι, και για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των «αντικειμενικών στοιχείων» (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λπ.) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ. Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται –ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ. Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις, όπως π.χ. Βατοπαίδιο, τρομοκρατία κ.λπ.– γεννά στην Υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
4. Σε κάθε περίπτωση, παρέλκει να επισημάνουμε, από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφάλειας του κ. Πρωθυπουργού.
ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ


Το ύψιστο «εργαλείο» επιβολής των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων είναι η στρατιωτική ισχύς. Ένας, ο βασικότερος ίσως, μηχανισμός στρατιωτικής ισχύος είναι το υπό αμερικανικό έλεγχο NATO. Mε το NATO οι ΗΠΑ οργάνωσαν τις συμμαχίες των «φίλων» και υποτελών τους, προκειμένου να διαφυλάξουν το έπαθλο που κατέκτησαν με τη νίκη τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Σύμφωνα με μια κυνική αλλά απόλυτα σαφή περιγραφή, το NATO είναι ο μηχανισμός που κρατά τη Γερμανία «κάτω», τη Ρωσία «έξω» και τις ΗΠΑ «μέσα» στην Ευρώπη.

Από τη στιγμή που κορυφαίοι γεωπολιτικοί συμφωνούν ότι δε νοείται παγκόσμια κυριαρχία χωρίς τον έλεγχο της Ευρώπης, αντιλαμβάνεται κανείς το διακύβευμα: Η ισχυρή πια Γερμανία, η αναζωογονημένη και πλούσια σε ενεργειακούς πόρους Ρωσία και η διψασμένη για οικονομική ανάπτυξη και επέκταση Κίνα, έχουν κάθε συμφέρον (και τη δύναμη) να. επιχειρήσουν την αλλαγή των αμερικανικών κανόνων. Σαφές είναι επίσης, ότι η ισχυρότερη από στρατιωτικής τουλάχιστον άποψης χώρα του κόσμου, η αμερικανική αυτοκρατορία, δε θα παραιτηθεί τόσο εύκολα της ηγεμονίας.

Η αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον να διασφαλίσει τα κεκτημένα στην Ευρώπη καταγράφεται στο σχέδιο για την ένταξη της Ευρώπης κάτω από την αμερικανική αντιβαλλιστική ασπίδα (ballistic missile defense – BMD).

To σχέδιο με απλά λόγια περιλαμβάνει την εγκατάσταση πυραυλικών (και άλλων στρατιωτικών υποδομών) βάσεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία κ.λπ.). Ποιος είναι ο εχθρός από τον οποίο οι Αμερικανοί θέλουν να «προστατέψουν» τους Ευρωπαίους συμμάχους τους;

Οι εξηγήσεις και οι δικαιολογίες που έχουν διατυπωθεί (από τη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν) είναι αστείες και δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα: Η Αμερική «πολεμά» να κρατήσει τον έλεγχο στην Ευρώπη. Και το δυτικό της κομμάτι, που ελέγχει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και το ανατολικό, που προέκυψε ως έπαθλο από τη νίκη της στον Ψυχρό Πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Με την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας οι ΗΠΑ υπογραμμίζουν in στρατιωτική τους παρουσία (και δυνατότητες) στην περιοχή θέτοντας διλήμματα και ανεβάζοντας το κόστος του στοιχήματος της αμφισβήτησης της αμερικανικής ισχύος σε Γερμανία και Ρωσία. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε ότι ενάντια στην εγκατάσταση των αμερικανικών πυραύλων είναι με σαφή τρόπο η Ρωσία και, συγκαλυμμένα, την υπονομεύει η Γερμανία…

Φοβούνται επιστροφή της Ρωσίας.

Η αμερικανική αντιβαλλιστική ασπίδα όμως – όπως παρατηρεί – προειδοποιεί το Stratfor – δεν είναι to μόνο ζήτημα το οποίο περιγράφει τη ρευστή (άρα και επικίνδυνη) γεωπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη. Οι χώρες που σχηματίζουν έναν διάδρομο (Intermarium Corridor) στη κεντρική Ευρώπη (Βαλτικές Δημοκρατίες, Πολωνία, Τσεχία. Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Βουλγαρία) εμφανίζονται αποφασισμένες (με την αμερικανική υποστήριξη) να αντιταχθούν στην «επιστροφή» της Ρωσίας στην περιοχή.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι οι Αμερικανοί (Stratfor) προβλέπουν (ή μήπως απειλούν;) για την επερχόμενη ευρωπαϊκή κρίση στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις οι χώρες που σχηματίζουν τον διάδρομο μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης και της Ρωσίας δεν έχουν κανένα λόγο να μετατραπούν σε σκακιέρα πάνω στην οποία μπορεί να εξελιχθεί ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Υπ’ αυτήν την έννοια οι χώρες αυτές ήδη συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να βάλουν φρένο στην επανεμφάνιση της Ρωσίας στην περιοχή.

Στόχος αυτών των χωρών είναι, σύμφωνα πάντα με το Stratfor, να περάσουν αμετάκλητα στο «δυτικό» στρατόπεδο και να μη μετατραπούν – όπως η διαιρεμένη Γερμανία κατά τον Ψυχρό Πόλεμο του 20ού αιώνα -σε πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι χώρες αυτές ήδη συνασπίζονται στρατιωτικά και ενισχύουν τις διμερείς τους σχέσεις με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα λοιπό με ένα χρονοδιάγραμμα που παρουσιάζει το Stratfor:
  • 2013: Ξεκινά μια μόνιμη παρουσία αμερικανικών αεροπορικών μονάδων στην Πολωνία
  • 2014: Η Λιθουανία προστίθεται στη στρατιωτική συμμαχία των σκανδιναβικών χωρών (Nordic Battlegroup), στην οποία συμμετέχουν ακόμη Εσθονία. Φινλανδία, Ιρλανδία. Λιθουανία, Νορβηγία και Σουηδία
  • 2015: Εγκαθίστανται τμήματα της αντιβαλλιστικής ασπίδας στη Ρουμανία
  • 2016: Η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία (visegrad group) συγκροτούν στρατιωτικές δυνάμεις με επιχειρησιακές δυνατότητες.
  • 2018: Η Πολωνία μπαίνει κάτω από την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα (δηλαδή αμερικανικοί πύραυλοι εγκαθίστανται στην Πολωνία).

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Γεια σας,
Είμαι ο Γιώργος Παξιμάδης, θαλάσσιος βιολόγος στο WWF Ελλάς.
Εδώ και πολλά χρόνια, οι συνεργάτες μου κι εγώ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την προστασία
των θαλασσών μας.
Πολλοί από εσάς ήδη στέκεστε στο.....
πλευρό μας.
Γνωρίζετε όμως ότι τα δελφίνια που απολαμβάνουμε να κολυμπούν δίπλα στο "πλοίο της γραμμής" το καλοκαίρι, τα γνωστά «κοινά δελφίνια», δεν είναι πια τόσο «κοινά» γιατί απειλούνται με εξαφάνιση;
Βοηθήστε μας να προστατεύσουμε αυτά τα μοναδικά πλάσματα που ζουν στις θάλασσές μας από την αρχαιότητα.
Υιοθετήστε τώρα ένα δελφίνι
Ευχαριστώ πολύ,
Γιώργος Παξιμάδης,
Yπεύθυνος θαλάσσιου περιβάλλοντος
WWF Ελλάς

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More