ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ???

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ? ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΡΑΚΗ, ΑΛΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΗ Η ΚΡΗΤΗ? ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΔΙΑ?

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ..... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΛΥΓΙΣΕΙ.

ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ?

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More