ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ


ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ . ΣΕ ΥΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΛΑΘΟΣ .ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.......ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Δείτε το παρελθόν και το παρόν για να καταλάβετε το μέλλον...
Που και πότε πήγε το ΔΝΤ και τι έκανε:

1976 Βρετανία: Η κατάρρευση της στερλίνας έναντι του δολαρίου ανάγκασε την βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην προσφυγής στο ΔΝΤ. Η Βρετανία ζήτησε δάνειο £ 2,3δισ. Για αυτό το δάνειο το ΔΝΤ απαίτησε επώδυνες περικοπές...
κρατικών δαπανών.

1995 Μεξικό : Το ΔΝΤ έδωσε δάνειο $ 30δισ. σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών των Η.Π.Α. Το αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που επέβαλε το ΔΝΤ στο Μεξικό ήταν η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% και ο αριθμός των Μεξικανών που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας να ξεπεράσει το 50%.

1997-2002 Ασιατικές χώρες :Κατά τη διάρκεια της κρίση στις ασιατικές αγορές το ΔΝΤ έδωσε δάνεια $ 55δισ. στην Κορέα, $ 17δισ. στην Ταϊλάνδη και $ 23δισ. στην Ινδονησία. Τα δάνεια αυτά συνοδεύτηκαν από μέτρα όπως η περικοπή κρατικών δαπανών, αύξηση επιτοκίων, αναδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού συστήματος, ανάκληση αποφάσεων για την προστασία του εμπορίου και η ρευστοποίηση αφερέγγυων επιχειρήσεων.

Βραζιλία :Η Βραζιλία έλαβε $ 41,5 δισ. το 1998 και άλλα $ 30δισ. το 2002. Το ΔΝΤ έθεσε ως όρο να εμφανίσει η χώρα πλεονασματικό προϋπολογισμό, κάτι που σήμαινε χρόνια περικοπών στις δαπάνες και τις θέσεις εργασίας του δημοσίου.
Αργεντινή: Η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους του ΔΝΤ θεωρείται αποτυχημένη, κυρίως γιατί επέβαλε τους ίδιους όρους λιτότητας που είχαν χρησιμοποιηθεί και κατά την ασιατική κρίση του

1997 Αργεντινή. Στα τέλη του 2000 και υπό την απειλή χρεοκοπίας, Η Αργεντινή εξασφάλισε δάνειο $ 40δισ. από το ΔΝΤ. Το 2001 η χώρα δεν αποφεύγει τη χρεοκοπία και το τραπεζικό της σύστημα καταρρέει. Το αποτέλεσμα των όρων του ΔΝΤ ήταν να ακολουθούν τρία χρόνια επώδυνης οικονομικής συρρίκνωσης.

2008:Ισλανδία. Υπό την απειλή χρεοκοπίας, η Ισλανδία πήρε δάνειο $ 2,4δισ. Το ΔΝΤ επέβαλε σκληρούς όρους, όπως μείωση κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων και αύξηση των επιτοκίων.

Ουκρανία :Η κρίση του 2008, ανάγκασε την Ουκρανία να συνάψει δάνειο $ 16,5δισ.με όρους που περιλάμβαναν περικοπές δαπανών και πωλήσεις τραπεζών. Οι όροι του ΔΝΤ δεν τηρήθηκαν και για αυτό πάγωσε η συνεργασία.

Ουγγαρία :Το ΔΝΤ σε συνεργασία με την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Τράπεζα έδωσε στην Ουγγαρία $ 25δισ. Οι όροι που έθεσε το ΔΝΤ περιελάμβαναν αυξήσεις επιτοκίων και περικοπές των κρατικών δαπανών.

Λευκορωσία:Η Λευκορωσία έλαβε δάνειο $ 2,5δισ. συμφώνησε να προχωρήσει στην υποτίμηση του νομίσματος κατά 20% και να παγώσει τους μισθούς.

Λετονία :Η Λετονία έλαβε δάνεια με συνεργασία ΔΝΤ και ΕΕ. Από το ΔΝΤ πήρε δάνειο ύψους $ 1,7δισ. Στους όρους του δανείου περιλαμβάνονταν περικοπές δαπανών, μισθών και συντάξεων.

Πακιστάν :Το Πακιστάν εξασφάλισε δάνειο 7,6 δισ. δολαρίων. Οι όροι αφορούσαν ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, μείωση κρατικών δαπανών, αυξήσεις φόρων και τα επιτοκίων.

2009 Σερβία: Χρειάστηκε δάνειο 3 δισ. ευρώ για να ξεπεράσει την κρίση του 2008. Για να το εξασφαλίσει συμφώνησε σε σκληρούς όρους, όπως η απώλεια του 1/5 των 70.000 θέσεων εργασίας του δημοσίου τομέα και το πάγωμα των μισθών.

Ρουμανία :Η Ρουμανία έλαβε δάνειο € 20δισ., το 2009 με όρους λιτότητας που περιελάμβαναν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών και συντάξεων και αυξήσεις εμμέσων φόρων
Τέλος υπάρχουν άλλες δύο χώρες, η Ρωσία και η Τουρκία, οι οποίες δανείζονται συστηματικά από το ΔΝΤ.

Ρωσία :Η Ρωσία έλαβε δάνεια τουλάχιστον $ 20 δισ. από το 1992 έως το 1996. Οι οικονομικές πολιτικές δεν απέδωσαν και την οδήγησαν τελικά στη χρεοκοπία.

Τουρκία :Η Τουρκία έχει λάβει δάνεια το 1999, το 2000 και το 2004 ύψους $ 4 δισ., $ 7,5 δισ. και 10 δισ. το 2004. Το ΔΝΤ και εδώ επέβαλε αυστηρούς όρους και περικοπές κρατικών δαπανών.


ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.


ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ,ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΕ ΔΟΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΗ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΧΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ;
ΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ;
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.

Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο

Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα… ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο.

Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε.

«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι’ αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.

«Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ’ όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία»

(ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ....


Μέθοδο ανασύνθεσης της ανθρώπινης σκέψης, ανακάλυψαν ερευνητές από τις ΗΠΑ! Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων τους, κατάφεραν να ανασυνθέσουν από τον εγκέφαλο θεατών, το βίντεοκλίπ που είχαν παρακολουθήσει πριν από λίγη ώρα στο YouTube!

Πιο συγκεκριμένα εθελοντές κλήθηκαν να να δουν ένα φιλμάκι στο YouTube και στη συνέχεια οι ερευνητές κατάφεραν να αναπαράγουν σε μια οθόνη σκηνές από το βίντεο, ακριβώς όπως αυτές είχαν καταγραφεί στο μυαλό των θεατών!


Με τη βοήθεια της τεχνικής της λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης του εγκεφάλου (fMRI), οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών, την ώρα που εκείνοι παρακολουθούσαν τα βίντεο. Πιο αναλυτικά, μέτρησαν τη ροή του αίματος στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου, στον οποίο καταλήγουν τα νευρικά ερεθίσματα από τα δύο μάτια μας, ενοποιώντας τα σε μια πλήρη εικόνα και μεταφράζοντάς τα σε μορφές, αντικείμενα και χρώματα.

Στη συνέχεια προχώρησαν στην ανάλυση των δεδομένων αυτών μέσα από ένα ειδικό λογισμικό που ανέπτυξαν, το οποίο μπορεί να αποκωδικοποιεί τα σήματα στον οπτικό φλοιό και να τα ανακατασκευάζει σε εικόνες.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι οι ερευνητές, αυτό που τελικά έβλεπαν στην οθόνη του υπολογιστή τους, δεν ήταν αυτό καθεαυτό το βίντεοκλιπ, αλλά θολές έγχρωμες εικόνες αντικειμένων και κίνησης, οι οποίες συνδέονταν άμεσα με το περιεχόμενο των σκηνών που παρακολουθούσαν οι εθελοντές.

Οι επιστήμονες του Μπέρκλεϊ, επισημαίνουν πως στο απώτερο μέλλον είναι βέβαιο πως θα είναι εφικτή η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα αναπαράγει τις συνειδητές, αλλά και και τις υποσυνείδητες σκέψεις. Θεωρούν μάλιστα την συγκεκριμένη έρευνα ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστούν πως κάποια στιγμή θα μπορούν να ανασυνθέοσυν τις σκέψεις, τις αναμνήσεις ή και τα όνειρα των ανθρώπων σε... ταινία!

ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ


Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η
Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η
οποία αρνήθηκε...
επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους,
προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία
πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή
έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.
«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην
Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα
βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».
Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του
Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής
του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και
την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί,
ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει
δάνειο 20 δισ. ευρώ.
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται
να...θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι
επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να
προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο
που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια
προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!
Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.».
Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του
Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να
παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!
«Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους
στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με
άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση
ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις
της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική
εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά
αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα
μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.
«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο
του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι
«Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση...
αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη
την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».
Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν
εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν
απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:
«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να
καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους
εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων
μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.
«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό
ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση
της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό
πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική
εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν
θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση
των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά
υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής
περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να
θίξει τα... «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο
σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει
το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε...
3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.
Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την
ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να
μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας
μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά
κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές
επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να
μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι
εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί
τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ.
πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για
τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού
φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων
εσόδων!
Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων
των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις
χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές
δραστηριότητες!
Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι
τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού
συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη
δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα
οποία έχουν ήδη δηλώσει.
Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους
λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες
άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110
εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για
φέτος!
«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά
γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο
του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι
Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.
Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και
θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε
στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των
επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο
που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν
τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.
Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες,
θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών
προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών
εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει
στην ουγγρική κυβέρνηση ότι... δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής
της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει
αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους
ξένους επενδυτές».
Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και
το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές
και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και
άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες
αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.
«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση
τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την
παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών
από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη
εβδομάδα.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.
Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από... ξένες
τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες
ευρωπαϊκές!
Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το
πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού
συστήματος, αλλά οι... Ευρωπαίοι!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν
κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα
καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι
Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!
Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης...ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν
να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής
κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.
Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να
διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους
χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν
στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται
πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο... πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να
σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου
του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το
πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.
Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα
τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό
κατά... 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία)
του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η... Ευρωπαϊκή
Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται
τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για
«καταχρηστικά μέτρα».
Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από
τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η
κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των
«Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της
Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε.,
της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της
Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου
Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων,
της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης...
Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο
Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που
προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών
κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου
να αποφασίσει...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.


Η κουβέντα της κ. Χίλαρι Κλίντον προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «δεν θέλουμε εντάσεις και προκλήσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η πλέον προχωρημένη προειδοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Άγκυρα, η οποία συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά και να απειλεί με πόλεμο την Κύπρο και το Ισραήλ. Η συζήτηση στο ξενοδοχείο WaldorfΑstoria μεταξύ των δύο υπουργών είχε στιγμές έντασης -κυρίως από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας- που αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία από την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κ. Κλίντον το ξέκοψε στον κ. Νταβούτογλου για το θέμα των κυπριακών γεωτρήσεων. Υποστηρίζουμε, του είπε, το δικαίωμα της Κύπρου να αναζητεί νέες πηγές ενέργειας και μάλιστα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φρόντισε να δημοσιοποιήσει την αμερικανική αυτή θέση, που αυτή τη φορά δεν ειπώθηκε από έναν ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο, αλλά από την ίδια την υπουργό Εξωτερικών. Έχω υποστηρίξει πολλές φορές από αυτή τη στήλη ότι «τα πράγματα αλλάζουν στη γειτονιά μας».

Και είναι μία μεγάλη αλήθεια. Το πρόβλημα, αν θέλετε, είναι ότι αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και σε λίγο δεν θα προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι ότι σε αυτή τη φάση τα συμφέροντα της Κύπρου (και κατ’ επέκταση της Ελλάδας) συμπίπτουν απόλυτα με τα αμερικανικά και τα εβραϊκά. Και θα έλεγα πως πρόκειται για θετική εξέλιξη, διότι είναι μία ευκαιρία για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους εις βάρος του Ελληνισμού (πραξικοπήματα και χούντες σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τυφλή υποστήριξη στην Τουρκία). Χωρίς τη διπλωματική και οικονομική βοήθεια της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ, η τουρκική κατοχή θα είχε τερματιστεί προ πολλού. Είναι ένα γεγονός που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Στην Ουάσιγκτον δόθηκε μεγάλη σημασία στην έκκληση του Αμερικανού πρώην πρέσβη Αμπράμοβιτς -και γνωστού μέχρι πρόσφατα φιλότουρκου- προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Του ζήτησε να υπογραμμίσει, στη συνάντηση που είχε στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Αμερική στην περίπτωση πολέμου θα επιλέξει να βοηθήσει το Ισραήλ και όχι την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης του κ. Αμπράμοβιτς, που παλαιότερα ήταν και «πολιτικός ατζέντης» της Άγκυρας στην αμερικανική πρωτεύουσα και στους Εβραιοαμερικανούς, δείχνει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: ότι το Εβραϊκό Λόμπι έλαβε εντολή από το Τελ Αβίβ να συνταχθεί με τις υπόλοιπες αντιτουρκικές δυνάμεις στην Ουάσιγκτον.

Η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν θα σταματήσουν να προκαλούν στην ανατολική Μεσόγειο και να απειλούν την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, μόνο εάν το αμερικανικό μήνυμα είναι ηχηρό και σκληρό ταυτόχρονα. Όσο και να παρουσιάζονται σήμερα ανεξάρτητοι και να δρουν και να αντιδρούν ως υπερδύναμη, οι Τούρκοι εξαρτώνται οικονομικά και κυρίως στρατιωτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να χαϊδεύει τον Ερντογάν ως να είναι ένα «άτακτο παιδί».

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει ισλαμική ατζέντα, είναι επικίνδυνος και με τα τερτίπια του θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα όλων των λαών της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Αμερικής. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν θα συνετιστεί με συμβουλές. Και το μήνυμα που θα τον φοβίσει, περιλαμβάνεται στη δέσμη εισηγήσεων του Αμπράμοβιτς… Οι αναλυτές θεωρούν τις διαβεβαιώσεις του κ. Ομπάμα από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ ως απόφαση για επιλογή του Ισράηλ έναντι της Τουρκίας. Πρόκειται για μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι:
Αλλαγμένο είδαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κράτησε χαμηλούς τόνους και προσπάθησε να αποφύγει συζητήσεις για την τραγωδία στο Μαρί, για να μη μεταφερθούν οι εντάσεις και στην κυπριακή Ομογένεια. Θα κρατήσω τη δήλωσή του ότι συνεχίζονται οι έρευνες και θα αποδοθούν ΣΙΓΟΥΡΑ ευθύνες…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ:
Δεν είδαμε στον ΟΗΕ τον προεδρικό διπλωματικό σύμβουλο Παντελίδη και αρκετοί υπέθεσαν πως οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο Χριστόφια είναι “νεκρές”. Για κάποιον περίεργο λόγο πιστεύω ότι ο εν λόγω πρέσβης, που είχε λάβει μέρος και στις εργασίες της αμαρτωλής Μπίλντενμπεργκ, θα επιβραβευθεί με μεγάλη πρεσβεία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Ελπίζω να είναι μέρος του διπλωματικού παιγνιδιού η προεδρική δήλωση ότι ακόμη και αν δεν υπάρξει λύση, θα βρεθεί τρόπος να ωφεληθούν από τον πλούτο της Κύπρου και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Κύπρος είναι ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση και οι Τουρκοκύπριοι έχουν ταχθεί με τον καταχτητή…

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More