ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ


Σε τρεις ζώνες χωρίζεται το «βουνό των θεών» και μειώνεται ο πυρήνας απόλυτης προστασίας, σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον εθνικό δρυμό Ολύμπου, που παρουσίασε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα τεθεί σε διαβούλευση για ένα μήνα.
Τα 40.000 στρέμμ. απόλυτης προστασίας στον ορεινό όγκο θα μειωθούν σε 35.000 Οι παρεμβάσεις φαίνεται ότι συνδέονται με πληροφορίες για αγορές μεγάλων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή από ξένους επενδυτές, κυρίως Ρώσους.
Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου, ο υψηλότερος στη χώρα και ο δεύτερος στα Βαλκάνια, καταλαμβάνει περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει σχεδόν κυκλικό σχήμα, με μέση διάμετρο 25 χλιόμετρα και περίμετρο 80 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνεται στις σημαντικές για την ορνιθοπανίδα περιοχές της Ευρώπης και το 1981 κηρύχθηκε από την UNESCO «απόθεμα της βιόσφαιρας».
Το διάταγμα του 1938, το πρώτο που αφορά εθνικό δρυμό στη χώρα μας, καλύπτει 238.411 στρέμματα, από τα οποία τα 40.000 αποτελούν τη ζώνη απόλυτης προστασίας και για άγνωστους λόγους βρίσκονται μόνο στο κομμάτι που ανήκει στο νομό Πιερίας. Η αυθαίρετη δόμηση είναι περιορισμένη, αλλά επιβαρυντικές είναι διάφορες δραστηριότητες, όπως ανάβαση με «γουρούνες» και πτήσεις με ελικόπτερα.
Με τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται στα 35.000 στρέμματα η ζώνη απόλυτης προστασίας, αφού εξαιρέθηκε η περιοχή γύρω από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Στη Β’ ζώνη, που καλύπτει 46.000 στρέμματα, επιτρέπονται μικρές εγκαταστάσεις αναψυχής, ενώ θεσπίζεται και Γ’ ζώνη, επιφάνειας 155.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές των οικισμών. Οι βασικές διατάξεις προβλέπουν:
* Δόμηση, όπου επιτρέπεται, σε γήπεδα 10 στρεμμάτων και διατηρείται παρέκκλιση για τα 4 στρέμματα, εφ’ όσον όμως υπήρχαν στις 31/3/2011, ημέρα ψήφισης του νόμου για τη βιοποικιλότητα. Οι μικρότερες παρεκκλίσεις καταργούνται.
* Απομάκρυνση όλων των παράνομων εγκαταστάσεων μέσα σε δύο χρόνια.
* Απαγόρευση του κυνηγιού και των χημικών σκευασμάτων καταπολέμησης ασθενειών στη βλάστηση.
* Μεταφορά του πεδίου βολής που λειτουργεί κοντά στο Λιτόχωρο.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ


Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph συζητήσεις λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες σχετικά με το πώς θα γίνει η διαχείριση μίας ελληνικής πτώχευσης στο βραχυπρόθεσμο με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

'Δεν είναι πλέον θέμα το αν αλλά το πότε θα πτωχεύσει η Ελλάδα' ανέφερε πηγή της εφημερίδας με γνώση των συζητήσεων, σύμφωνα με την Telegraph.

Στο σχέδιο που συζητείται καθοριστικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αναμένεται να αγοράσει πολύ μεγάλο όγκο ελληνικών ομολόγων για να αποτρέψει την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη μόλυνση του ευρωπαϊκού και ιδιαίτερα του γαλλικού, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Επιπλέον, η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο τμήμα των κεφαλαίων που έχει στη διάθεση της, ύψους 2,2 τρις ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την Ιταλία και την Ισπανία. Οι παρεμβάσεις και ο ρόλος της ΕΚΤ θα είναι δραματικά μεγαλύτερες από το τρέχων πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται η εφημερίδα, η Γαλλία επιθυμεί η ΕΚΤ να αναλάβει μεγάλη δράση αλλά η Γερμανία ανησυχεί ότι θα αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις αλλά και να σπάσει το σημερινό status quo σύμφωνα με το οποίο η Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να λειτουργεί όπως η αμερικανική FED.

Το EFSF θα πρέπει να είναι έτοιμο να συνδράμει στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην επαναγορά ομολόγων μέχρα τα μέσα Οκτωβρίου αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ξεπεραστεί ένα μεγάλο πρόβλημα: Οι υποχρεώσεις του EFSF προσμετρώνται στα ελλείμματα των κρατών μελών που το χρησιμοποιούν και σε μία τέτοια περίπτωση η διάσωση του τραπεζικού κλάδου της Γαλλίας θα σήμαινε απώλεια της ΑΑΑ βαθμολογίας της, κάτι που ο Σαρκοζί δεν πρόκειται να αποδεχτεί, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


Τελικά ο Στρος Καν τα θέλει και τα παθαίνει. Στη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον 4μηνο Γολγοθά του άρχισε πάλι τις φιλελληνικές κορώνες του. «Βεβαίως η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας ώστε και η Ελλάδα να σωθεί και η Ευρώπη να μη διαλυθεί.»

Φαίνεται ξέχασε τι έγινε την τελευταία φορά που μίλησε για την Ελλάδα και εξέθεσε τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «ναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε μυστικές συνομιλίες προκειμένου να βάλει τη χώρα του στο ΔΝΤ».

…Λίγες μέρες μετά συνελήφθη ως κοινός κακοποιός με το γνωστό τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε στα αμερικάνικα ΜΜΕ. Ξέχασε ότι το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει ήταν για να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να βρουν μια κοινή λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας έτσι ώστε να σώσουν την Ευρωζώνη.

…Και ενώ είχε μπει μέσα στο αεροπλάνο για να πάει στην συνάντηση τον συνέλαβαν σαν κοινό εγκληματία και τον φυλάκισαν έτσι ώστε και το ελληνικό πρόβλημα χρέους να μη βρει λύση και να αποτρέψουν μια συνεργασία Στρος Καν-Μέρκελ υπέρ της Ευρωζώνης.

Και ενώ το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο Στρός Καν συνεχίζει να επιμένει φιλελληνικά και φιλοευρωπαϊκά. Άρα να περιμένουμε οσονούπω τι άλλο θα πάθει… Αξίζει να θυμηθούμε τι γράφαμε τον περασμένο Μάιο όταν είμαστε οι μόνοι που συνδέσαμε την… κακοτυχία του με τις φιλελληνικές και φιλοευρωπαϊκές απόψεις του. Ο ‘Κύριος’ τιμωρεί όποιον εκθέτει τον Πρωθυπουργό μας !!!

Ας υποθέσουμε ότι ο Ντομινίκ δεν ήξερε καλά ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν ήξερε…Δεν ρώταγε; (!!!) Και πως είναι δυνατόν να μην ήξερε; Αφού και τον ίδιον (τον Ντομινίκ) ο ίδιος ισχυρός ‘Κύριος’ τον διόρισε πρόεδρο του ΔΝΤ. Γιατί πρόεδρος του ΔΝΤ χωρίς την έγκριση (ή μάλλον την πρόταση) του ‘Κυρίου’ δεν γίνεσαι.

Μόνο που ο ίδιος ‘Κύριος’ βοήθησε και τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θέση απείρως ισχυρότερη πολιτικά της θέσης του προέδρου του ΔΝΤ αφού ο Γιώργος προεδρεύει σε 50 πρωθυπουργούς και σε άλλους τόσους αρχηγούς αξιωματικών αντιπολιτεύσεων. Ενώ ο Ντομινίκ προεδρεύει μόνο του Οργανισμού του. Ε αυτά όφειλε να τα ξέρει. Εκτός εάν τα ήξερε αλλά δεν τους έδινε πολύ σημασία ιδιαίτερα τώρα τελευταία που οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία τον έβγαζαν σίγουρο αρχηγό τον Σοσιαλιστών και ακόμα πιο σίγουρο Πρόεδρο της Γαλλίας.

«Τον μέρμηγκα όταν αποφάσισε ο Θεός να τον χαλάσει του έδωσε φτερά για να πετάξει.» λένε στα Επτάνησα. Έτσι λοιπόν ο Ντομινίκ μεθυσμένος από τις επιτυχίες και το λαμπρό του μέλλον δεν δίστασε να εκθέσει χοντρά το Γιώργο. Δηλώνοντας ωμά ότι συζητούσαν για την Ελληνική προσφυγή στο ΔΝΤ πολλούς μήνες πριν γίνει αυτό, λέγοντας μάλιστα: «Το κάναμε υπόγεια μια που ο Γιώργος ήθελε την παρέμβαση του ΔΝΤ αλλά για πολιτικούς λόγους δεν ήθελε τότε να το πει στο Ελληνικό λαό.» Και έγινε σεισμός στην Ελλάδα.

Έτσι στις 5 Μάιου, επίσημη κυβερνητική πηγή αναγκάστηκε να δηλώσει: «Ο κ. Στρος-Καν λέει περισσότερα από όσα πρέπει.» Και το μήνυμα ελήφθη από τον ‘Κύριο’. Μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες ο πολύ δυνατός Πρόεδρος το ΔΝΤ και μελλοντικά σίγουρος Πρόεδρος της Γαλλίας (και νικητής του Σαρκοζί), μεταφέρονταν πελιδνός και σιδηροδέσμιος στο ‘Αλκατραζ’. Απογυμνωμένος από όλες τις εξουσίες, ταπεινός και καταφρονεμένος (με διαγραμμένο το μέλλον) περιμένει την απόφαση του ‘Κυρίου’…

«Πλούσιοι έπτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον ‘Κύριον’ ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».

ΑΛΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Το συνολικό χρέος της Γερμανίας είναι υπερτριπλάσιο από το επίσημο χρέος της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt (23.09.11) επικαλούμενο τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Μπερντ Ραφελχύσεν και την ετήσια έκθεσή του για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Γερμανίας.

Στον υπολογισμό του ο καθηγητής Ραφελχύσεν αθροίζει στα δύο τρισ. του δημόσιου χρέους και άλλα πέντε τρισ. του λεγόμενου «συγκαλυμμένου» χρέους των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης.

Το «συγκαλυμμένο» χρέος προκύπτει από την υπόθεση που κάνει ο ίδιος για τη μελλοντική εξέλιξη των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών ταμείων και τα κενά χρηματοδότησης που θα παρουσιάσουν εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης.

Αυτός ο τρόπος υπολογισμού με την άθροιση του πραγματικού και υποτιθέμενου χρέους είναι αμφιλεγόμενος μεταξύ των οικονομολόγων και δεν ακολουθείται στον προσδιορισμό του δημόσιου χρέους.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει). Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.
Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος.



Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.

Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.
Δείτε επιπρόσθετη επιχειρηματολογία για την αντισυνταγματικότητα του "τέλους ακινήτων"

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.


Στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου:
α) site: www.forologoumenos.gr
β) e-mail: greek.taxpayers@gmail.com ή secretariat@forologoumenos.gr
γ) Τηλέφωνο: 210-3242032
δ) Διεύνθυνση: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, 10556, Αθήνα

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι η χώρα του θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η Κύπρος αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το 2012, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

"Αν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εκεί (στην Κύπρο) δεν ολοκληρωθούν και η ΕΕ δώσει την εκ περιτροπής προεδρία στη νότια Κύπρο, τότε θα υπάρξει πραγματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ", μετέδωσε το Ανατολή επικαλούμενο δηλώσεις του Αταλάι στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο Bayrak των κατεχομένων, κατά την ολοκλήρωση επίσκεψής του στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο.


"Γιατί τότε θα παγώσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ. Κάνουμε την ανακοίνωση αυτή, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταλήξει στην απόφαση αυτή", πρόσθεσε ο Αταλάι όπως μετέδωσε το Ανατολή.
Η Λευκωσία αναμένεται να αναλάβει την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012.

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Τη δική του απάντηση στα κλισέ που κατακλύζουν τον ευρωπαϊκό Τύπο για τους Έλληνες δίνει ο αρθρογράφος Γκίντερ Τεβς, της αυστριακής εφημερίδας Ντι Πρέσε (Die Presse).

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Μια υπεράσπιση της Ελλάδας», ο συντάκτης -παραθέτοντας μόνο στοιχεία- καταρρίπτει τους «ξενόφερτους» μύθους των «τεμπέληδων Ελλήνων», καθώς και τους «εγχώριους», τύπου «μαζί τα φάγαμε».

Οι Ευρωπαίοι συνήθισαν να αποκαλούν τους Έλληνες «τεμπέληδες που δεν θέλουν να κάνουν οικονομία. Είναι όμως έτσι;» διερωτάται ο Τεβς και στη συνέχεια παραθέτει τη μείωση των μισθών κατά 30% μετά την υπογραφή του Μνημονίου, το γεγονός ότι ο βασικός μισθός έπεσε στα 600 ευρώ, όπως και την αύξηση των οικιακών τιμολογίων για ρεύμα και θέρμανση. Επίσης σημειώνει ότι οι μετακινήσεις έχουν ακριβύνει κατά 50-100%, με την αύξηση στο αντίτιμο των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, όπως και με την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Η περιγραφή της δραματικής κατάστασης συνεχίζεται: εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι «ακόμα και όταν δουλεύουν παίρνουν μισθούς πείνας ή αμείβονται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη».

Επίσης, 165.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αδυνατεί να πληρώσει μισθούς.

Σε όλα αυτά προστίθεται η επιβολή νέων φόρων, με την απειλή της διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής τους, τονίζει ο Αυστριακός συντάκτης.

«Αλλά πού πήγαν τα λεφτά που έδινε τόσα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση;» Σίγουρα όχι στις τσέπες της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν στη δουλειά κι όσοι μπορούν έχουν δεύτερη ή και τρίτη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, όμως όλα τα κοινωνικά κεκτημένα έχουν πλέον εξανεμιστεί, αναφέρει ο Τεβς.

Ως παράδειγμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος αναφέρει το περσινό δείπνο των εκπροσώπων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση που στοίχισε 300 ευρώ το άτομο.

Το κείμενο ολοκληρώνεται με την τρανταχτή διαπίστωση ότι «κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης διότι απλά δεν θα εκλεγόταν ποτέ! Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική γενοκτονία»!

ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ


Τεράστιο πολιτικό ζήτημα προκαλεί η καταγγελία του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου ότι οι ελληνικές αρχές, το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια στα οποία αναγράφεται ως τόπος γέννησης την «Μακεδονία».

Όπως αναφέρει σε αστυνομικό έγγραφο το οποίο κατατέθηκε από τον βουλευτή στην Βουλή σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, «Με αφορμή ερώτημα που υπεβλήθη από υφιστάμενη υπηρεσία μας, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να χορηγηθεί «Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.» του Π.Δ.106/2007 σε πολίτη Βουλγαρίας ο οποίος κατείχε διαβατήριο Βουλγαρικών αρχών, στο οποίο αναγράφεται ως τόπος γέννησης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση το οποίο σας διαβιβάζουμε, το εν λόγω διαβατήριο, όπως άλλωστε και τα ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων χωρών, που αναφέρουν ως τόπο γέννησης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναγνωρίζονται ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και επομένως μπορεί να εκδοθεί η αιτηθείσα « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.».

Το έγγραφο αυτό αποτελεί μία πραγματικά βόμβα μεγατόνων στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική της χώρας αφού με έμμεσο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει την γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα πετώντας στην κάλαθο των αχρήστων την μέχρι στιγμής διατυπωθείσα και συμφωνηθείσα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την μη αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό σφετεριστικό της όνομα.

Ακολουθούν τα έγγραφα που κατέθεσε ο βουλευτής στην Βουλή σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ/1 ΤΜ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤ
Δ/νση: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 10177 ΑΘΗΝΑ
Αρμόδιος: ΑΣΤ.Α' ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 71778/ 11/873169
Γ.Φ./Ε.Φ. Θεματολογίου: (4000/1)

ΑΘΗΝΑ , 01/09/2011

Ηλεκτρονική διακίνηση για τους αποδέκτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο POL.

ΠΡΟΣ: 'ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ'

ΘΕΜΑ: Ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης των κατόχων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.»

ΣΧΕΤ:
  • α) Υπ.αριθ.63563/11/829332 από 20-8-2011 αναφορά της Υ.Α Κέρκυρας.
  • β) Υπ.αριθ.Α.Π. Φ.39130 από 29-08-2011 έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση.
Με αφορμή ερώτημα που υπεβλήθη από υφιστάμενη υπηρεσία μας, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να χορηγηθεί « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.» του Π.Δ.106/2007 σε πολίτη Βουλγαρίας ο οποίος κατείχε διαβατήριο Βουλγαρικών αρχών, στο οποίο αναγράφεται ως τόπος γέννησης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» , σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση το οποίο σας διαβιβάζουμε, το εν λόγω διαβατήριο, όπως άλλωστε και τα ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων χωρών, που αναφέρουν ως τόπο γέννησης « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναγνωρίζονται ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και επομένως μπορεί να εκδοθεί η αιτηθείσα « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.».

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι τυχόν αυτοκόλλητες θεωρήσεις ( visa) θα επικολλώνται σε ξεχωριστό φύλλο χάρτου (φύλλο ενιαίου τύπου) σύμφωνα με το άρθρο 2 παραγ.8 του Ε.Κ.810/2009 Κώδικα θεωρήσεων και όχι σε σελίδα του διαβατηρίου, εφόσον το διαβατήριο περιέχει την ως άνω απαράδεκτη για τη χώρα μας αναφορά.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών σας που ασχολείται με τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, αλλά και με θέματα αλλοδαπών.

O ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ


Η ανακάλυψη των χαρτών του Πιρί Ρέις απέδειξε ότι οι αρχαιότατοι Έλληνες γνώριζαν όλη την υφήλιο*

Η ανακάλυψη του «χάρτη του Ζήνωνος» (1380) απέδειξε ότι οι αρχαίοι είχαν εξερευνήσει τις χώρες του Αρκτικού κύκλου , αφού σ'αυτόν παρουσιάζονται όρη της Γροιλανδίας , που επισημάνθηκαν μόλις το 1947-49.

Το ίδιο ισχύει και για την Ανταρκτική , όπως απέδειξε η εύρεση του χάρτη που σχεδίασε το 1737 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Φιλίπ Μπυά , ως αντίγραφο πανάρχαιων Ελληνικών χαρτών . Σ'αυτόν η Ανταρκτική παρουσιάζεται να αποτελείται από δύο νησιά , πράγμα που ανακαλύφθηκε μόλις το 1958.

*Ο Πιρί Ρέις , Τούρκος ναύαρχος του 16ου αιώνα , κατάρτησε ένα παγκόσμιο άτλαντα χρησιμοποιώντας χάρτες που κατείχε ένας Ισπανός ( που μετείχε στα 3 ταξίδια του Κολόμβου , ο οποίος οδηγήθηκε από χάρτες των αρχαίων Ελλήνων ) και οκτώ παγκόσμιους χάρτες (που οι Αραβες ονόμαζαν Ζοφεριγιέ) οι οποίοι σχεδιάστηκαν την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Οι χάρτες αυτοί παρουσιάζουν τα δυτικά παράλια της Ευρώπης και Αφρικής , τα ανατολικά της Νοτ. Αμερικής και την παραλιακή γραμμή της Ανταρκτικής.

Οι χάρτες αυτοί :
  • Έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο της Γεωγραφικής προβολής , που υποτίθεται οτι εφευρέθηκε κατά τον 20ον αιώνα.
  • Αναφέρουν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ Ευρώπης - Αφρικής και Αμερικής , οι οποίες μετρήθηκαν μόνο κατά τον 18ο αιώνα.
  • Έχουν τον Νότιο παγωμένο Ωκεανό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα , όπως θα ήταν χωρίς πάγους .
  • Παρουσιάζουν την Ανταρκτική που ανακαλύφθηκε το 1830 , σημειώνοντας τα βουνά της με τα ύψη τους που ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί .
  • Η Υδρογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτών στους οποίους έδωσε ηλικία 5000 ετών.
(οι χάρτες του Πιρί Ρέις που διασώθηκαν βρίσκονται σήμερα στο εθνικό μουσείο της Τουρκίας)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Γεωργίου Γεωργαλά
"Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΑΙΩΝ" εκδόσεις ΤΟΤΕ
από όπου προέρχονται και τα παραπάνω σχόλια.

ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΚΗ


Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου βιώσαμε χθες στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Η Ελληνική Δημοκρατία, έθεσε τους θεσμούς της (στην προκειμένη περίπτωση τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη) στην υπηρεσία των εχθρών του έθνους, ώστε να συνεχιστεί η νομική ομηρία των 39 ΟΥΚάδων, οι οποίοι διώκονται για συνθήματα που φέρονται να φώναξαν στην Αθήνα, στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου του 2010. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου, παρατείνοντας έτσι την ταλαιπωρία των στελεχών της επίλεκτης μονάδας, η οποία κάθε μέρα δίνει την ψυχή της για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στις ελληνικές θάλασσες.


Η γνωστή κομπανία εν δράσει...
Στη διαδικασία, εμφανίστηκε ο γνωστός από ανάλογες υποθέσεις αριστερός δικηγόρος από τη Χαλκίδα Θανάσης Τάρτης, με αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής, εξ ονόματος του γνωστού για τις αντεθνικές του απόψεις Παύλου Βοσκόπουλου, του επικεφαλής της αποσχιστικής & φιλοσκοπιανής οργάνωσης Ουράνιο Τόξο, αλλά και των Ντέιβιντ Βίτκοφ κατοίκου Αθηνών και υπηκόου Σκοπίων και Μιρέλας Τσελνίκου Αλβανίδας υπηκόου (και οι δύο τελευταίοι, στελέχη της γνωστής για το ρόλο της εθνομηδενιστικής οργάνωσης Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι-ΕΠΣΕ, του Παναγιώτη Δημητρά).
Το αίτημα για τον πρώτο, μετά από διακοπή για διάσκεψη απορρίφθηκε, με την αιτιολογία ότι δεν νομιμοποιείται ο τύπος αυτός να αιτείται κάτι τέτοιο. Για τους δύο άλλους, το αίτημα... έγινε δεκτό (!), καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούν τα... τυπικώς απαιτούμενα (μέχρι να αποδειχθεί σε τι συνίσταται η βλάβη...)! Έτσι, ένας Σκοπιανός και μία Αλβανίδα, ενάγουν... Έλληνες στρατιωτικούς (!)... στην Ελλάδα (!). Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, με την Ελληνική Δημοκρατία σε ρόλο αυτόχειρα!


Παράταση της νομικής ομηρίας των ΟΥΚάδων
Ο κ. Τάρτης, ζήτησε διακοπή, ώστε να παραλάβει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να λάβει γνώση και το δικαστήριο συναίνεσε «απλόχερα» (ό,τι ζητούν οι εθνομηδενιστές...), αναβάλλοντας τη δίκη και προσδιορίζοντάς την για τις 16 Δεκεμβρίου 2011, παρατείνοντας τη νομική ομηρία των βατραχανθρώπων μας. Φυσικά, από έδρας μάθαμε ότι ως μάρτυρας κατηγορίας θα παραστεί και ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος πολύ πρόσφατα εξόργισε την ομογένειά μας στην Αυστραλία με αυτά που είπε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η τελευταία αυτή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μεθόδευση, προκάλεσε και πάλι την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων...


«Αστεία δίκη»
Η υπεράσπιση, μεταξύ των οποίων οι δικηγόροι Στέλιος Πυλιώτης και Χριστίνα Τσιαμπάζη αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις της έδρας, λέγοντας ότι η μισή μονάδα των επιλέκτων είναι κατηγορούμενη, κάνοντας λόγο για ένστολους που είναι stand by για να σκοτωθούν και στηλίτευσε το γεγονός ότι ενάμισι χρόνο μετά, η διαδικασία όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά αντίθετα, μεθοδεύεται η αναβολή της, τη στιγμή που επείγει η ολοκλήρωσή της. Επίσης, μίλησε για «αστεία δίκη», η οποία αποτελεί «αν όχι εθνικό έγκλημα, ένα λάθος» και δίνει λαβή για «αντεθνική προπαγάνδα» και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν τελείωσε η ιστορία αυτή με μια απορριπτική πρόταση ή ένα βούλευμα (Στέλιος Πυλιώτης). Επίσης, από την υπεράσπιση σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι τα ¾ των εγγράφων της δικογραφίας, είναι άσχετα με την υπόθεση. Τέλος, τονίστηκε το γεγονός ότι η παράταση της νομικής εκκρεμότητας, καταστρέφει κατηγορούμενο υπαξιωματικό, ο οποίος δίνει εξετάσεις για να ενταχθεί ως οργανικός στις ΕΔ και χρειάζεται σύντομα απαλλακτική απόφαση.


Πολύς κόσμος για τους ΟΥΚάδες
Έξω από το δικαστήριο, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, οι οποίοι υποδέχθηκαν με επευφημίες τους ΟΥΚάδες, φωνάζοντας συνεχώς πατριωτικά συνθήματα και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Όσον αφορά στους παριστάμενους στην αίθουσα, έμειναν με μια πικρή γεύση στο στόμα από τη στάση της έδρας, η οποία δεν δείχνει να κατανοεί τη σημασία που έχει η δίκη αυτή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη δίκη στο πλευρό των ΟΥΚάδων ήταν από πλευράς ΝΔ ο Πέτρος Μαντούβαλος και από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Θάνος Πλεύρης. Όλοι πάντως ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 16 & 19 Δεκεμβρίου του 2011.


Νίκος Χιδίρογλου
Ελεύθερη ώρα

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ


«Αρνούμαι να πληρώσω!!!»
Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου. Οι λόγοι είναι απλοί: Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά.
Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές.

Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι...

...κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους. ... Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε. Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε;

Το συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ποινή που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός). Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του; Στο πρόσωπο του κυρίου Μαντέλη, αναφέρομαι και σε όλα τα λαμόγια πολιτικούς και μη, που κλέψανε τον ιδρώτα μου. Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τί ποινή θα μου επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κύριο Μαντέλη και στον κάθε κύριο Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μαντέλη και να μου απαγγείλει κατηγορία.

Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της. Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός;

Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος. Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα.

Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια. Δεν σας πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταϊζω 301 ανθρώπους και την κλίκα τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζούν εις βάρος του.

Θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια. Θα πληρώσω, όταν το κράτος θα λειτουργήσει σαν κράτος και όχι σαν κομματική επιχείρηση με τα «δικά τους» παιδιά. Θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνάνε και οι δημόσιοι λειτουργοί θα λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν περιουσία.


Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο πολιτικός σας χρόνος (αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα) τελείωσε. Ο Ραγιάς ξύπνησε, από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα νοιώθετε μόνο την οργή του. Υποδουλώσατε τα όνειρα μου και το μέλλον των παιδιών μου. Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα να χάσω...

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ


Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο τα ξημερώματα του Σαββάτου θα καταπέσει στη Γη ο ερευνητικός δορυφόρος της NASA που είναι εκτός έλεγχου.

Η αμερικανική υπηρεσία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμηση της, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την ακριβή ώρα πρόσκρουσης του δορυφόρου Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), ο οποίος εκτοξεύτηκε το 1991.

Αβέβαιο παραμένει και το ακριβές σημείο αν και θα είναι σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, ζώνη που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου αναμένεται να καεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα και να καταστραφεί.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να αντέξουν κάποια κομμάτια και να πέσουν στο έδαφος σε μία ζώνη 400 με 500 χιλιομέτρων σε μήκος. Καθώς όμως το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών περιοχών πρόσκρουσης καλύπτεται από θάλασσα, είναι πιο πιθανόν να πέσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο κίνδυνος για τη ζωή ενός ανθρώπου είναι 1 προς 3.200, ωστόσο η NASA προειδοποιεί τους πολίτες να μην αγγίξουν τα κομμάτια που τυχόν θα βρίσκονται στο έδαφος και να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
ΕΛΛΑΔΑ
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ, ΟΜΟΡΦΟ.
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ, ΣΑ ΝΑ ΤΑΝΕ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.
ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΙΑ ΟΜΟΡΦΗ, ΚΥΜΑΤΙΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ,
ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΤΗΝ ΖΗΛΕΥΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟ, ΚΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΛΗΓΕΣ,
ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ, ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ.
ΜΑ ΕΚΕΙΝΟ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ.
ΜΑ ΠΕΣ ΜΟΥ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΟΝΟ,
ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ,ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ;
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΛΕΕΙ ΜΟΝΟ;
ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΜΜΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ, ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,
ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ.

ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More