ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


Τελικά ο Στρος Καν τα θέλει και τα παθαίνει. Στη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον 4μηνο Γολγοθά του άρχισε πάλι τις φιλελληνικές κορώνες του. «Βεβαίως η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας ώστε και η Ελλάδα να σωθεί και η Ευρώπη να μη διαλυθεί.»

Φαίνεται ξέχασε τι έγινε την τελευταία φορά που μίλησε για την Ελλάδα και εξέθεσε τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «ναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε μυστικές συνομιλίες προκειμένου να βάλει τη χώρα του στο ΔΝΤ».

…Λίγες μέρες μετά συνελήφθη ως κοινός κακοποιός με το γνωστό τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε στα αμερικάνικα ΜΜΕ. Ξέχασε ότι το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει ήταν για να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να βρουν μια κοινή λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας έτσι ώστε να σώσουν την Ευρωζώνη.

…Και ενώ είχε μπει μέσα στο αεροπλάνο για να πάει στην συνάντηση τον συνέλαβαν σαν κοινό εγκληματία και τον φυλάκισαν έτσι ώστε και το ελληνικό πρόβλημα χρέους να μη βρει λύση και να αποτρέψουν μια συνεργασία Στρος Καν-Μέρκελ υπέρ της Ευρωζώνης.

Και ενώ το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο Στρός Καν συνεχίζει να επιμένει φιλελληνικά και φιλοευρωπαϊκά. Άρα να περιμένουμε οσονούπω τι άλλο θα πάθει… Αξίζει να θυμηθούμε τι γράφαμε τον περασμένο Μάιο όταν είμαστε οι μόνοι που συνδέσαμε την… κακοτυχία του με τις φιλελληνικές και φιλοευρωπαϊκές απόψεις του. Ο ‘Κύριος’ τιμωρεί όποιον εκθέτει τον Πρωθυπουργό μας !!!

Ας υποθέσουμε ότι ο Ντομινίκ δεν ήξερε καλά ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν ήξερε…Δεν ρώταγε; (!!!) Και πως είναι δυνατόν να μην ήξερε; Αφού και τον ίδιον (τον Ντομινίκ) ο ίδιος ισχυρός ‘Κύριος’ τον διόρισε πρόεδρο του ΔΝΤ. Γιατί πρόεδρος του ΔΝΤ χωρίς την έγκριση (ή μάλλον την πρόταση) του ‘Κυρίου’ δεν γίνεσαι.

Μόνο που ο ίδιος ‘Κύριος’ βοήθησε και τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θέση απείρως ισχυρότερη πολιτικά της θέσης του προέδρου του ΔΝΤ αφού ο Γιώργος προεδρεύει σε 50 πρωθυπουργούς και σε άλλους τόσους αρχηγούς αξιωματικών αντιπολιτεύσεων. Ενώ ο Ντομινίκ προεδρεύει μόνο του Οργανισμού του. Ε αυτά όφειλε να τα ξέρει. Εκτός εάν τα ήξερε αλλά δεν τους έδινε πολύ σημασία ιδιαίτερα τώρα τελευταία που οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία τον έβγαζαν σίγουρο αρχηγό τον Σοσιαλιστών και ακόμα πιο σίγουρο Πρόεδρο της Γαλλίας.

«Τον μέρμηγκα όταν αποφάσισε ο Θεός να τον χαλάσει του έδωσε φτερά για να πετάξει.» λένε στα Επτάνησα. Έτσι λοιπόν ο Ντομινίκ μεθυσμένος από τις επιτυχίες και το λαμπρό του μέλλον δεν δίστασε να εκθέσει χοντρά το Γιώργο. Δηλώνοντας ωμά ότι συζητούσαν για την Ελληνική προσφυγή στο ΔΝΤ πολλούς μήνες πριν γίνει αυτό, λέγοντας μάλιστα: «Το κάναμε υπόγεια μια που ο Γιώργος ήθελε την παρέμβαση του ΔΝΤ αλλά για πολιτικούς λόγους δεν ήθελε τότε να το πει στο Ελληνικό λαό.» Και έγινε σεισμός στην Ελλάδα.

Έτσι στις 5 Μάιου, επίσημη κυβερνητική πηγή αναγκάστηκε να δηλώσει: «Ο κ. Στρος-Καν λέει περισσότερα από όσα πρέπει.» Και το μήνυμα ελήφθη από τον ‘Κύριο’. Μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες ο πολύ δυνατός Πρόεδρος το ΔΝΤ και μελλοντικά σίγουρος Πρόεδρος της Γαλλίας (και νικητής του Σαρκοζί), μεταφέρονταν πελιδνός και σιδηροδέσμιος στο ‘Αλκατραζ’. Απογυμνωμένος από όλες τις εξουσίες, ταπεινός και καταφρονεμένος (με διαγραμμένο το μέλλον) περιμένει την απόφαση του ‘Κυρίου’…

«Πλούσιοι έπτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον ‘Κύριον’ ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More