ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στο πέρασμα του χρόνου, η Πατρίδα μας, με θυσίες των παιδιών της, ευτύχησε να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει μέσα στο φυσικό της χώρο, την Ευρώπη και να γίνει σεβαστή στη διεθνή κοινότητα, ξεπερνώντας τις μελανές περιόδους της Ιστορίας της, που κυρίως οφείλονταν στην διχόνοια και τον διχασμό.

Τις τελευταίες όμως δεκαετίες, είμαστε όλοι μάρτυρες της σταδιακής αποδόμησης αρχών, αξιών, ιδανικών και θεσμών.

Το Σύνταγμα καταστρατηγείται βάναυσα, ερμηνευόμενο κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το τελευταίο προπύργιο της διαφύλαξης των δημοκρατικών θεσμών και της τήρησης του Συντάγματος, από κεφαλή του κράτους έχει μετατραπεί σε...

ένα αποδυναμωμένο πολιτικά πρόσωπο, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Τομείς της οικονομίας μας, που αποτελούσαν ανέκαθεν την αιχμή του δόρατός της, στην καλύτερη περίπτωση εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, σε ένα ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον ή στη χειρότερη περίπτωση, οδηγήθηκαν έντεχνα στο μαρασμό, αποστερούμενοι τους αναγκαίους ζωογόνους πόρους, με αποτέλεσμα αντί να αναπτυχθούν, σταδιακά να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται. Ελάχιστα παραδείγματα: ναυτιλία, τουρισμός, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία και βιοτεχνία, εμπόριο.

Η παιδεία υποβαθμίζεται συνεχώς με τις συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, με την εισβολή του κομματισμού ακόμα και στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την κατασπατάληση των πόρων, και την συνεχή υποβάθμιση του διδακτικού προσωπικού.

Πολυνομία και οργανωτικά προβλήματα οδήγησαν σε αναποτελεσματική δικαιοσύνη και εξοργιστική ατιμωρησία των ενόχων, ενώ η Εκτελεστική αλλά και η Νομοθετική εξουσία εξασφαλίζουν προκλητικά την ατιμωρησία των στελεχών τους.

Η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες διαρκώς υποβαθμίζονται με την έντεχνη και συνεχή κομματική παρεμβολή στο έργο τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, εγκυμονεί πιθανούς Εθνικούς κινδύνους, ενώ η μονοδιάστατη, άτολμη, υποχωρητική και χωρίς μακρόπνοο σχέδιο εξωτερική πολιτική, σε συνδυασμό με την πολλαπλή εξάρτηση της χώρας, οδήγησε στην άνευ όρων υποταγή σε ξένα κέντρα αποφάσεων, κινδυνεύοντας να καταστούν δυσδιάκριτα τα όρια της εθνικής κυριαρχίας.

Η υποβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας, κύριος πυλώνας της εσωτερικής ασφάλειας, της προστασίας του πολίτη και της πρόληψης και καταστολής κάθε εγκληματικής πράξης, οδήγησε στην έξαρση της εγκληματικότητας και της αθρόας λαθρομετανάστευσης η οποία γιγαντώνεται συνεχώς χωρίς ελέγχους, όρια και κανόνες

Τα σημερινά κόμματα του κοινοβουλίου περιορίστηκαν σε ψηφοθηρική λογική δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν μεγάλο πελατειακό και ιδιοτελή στρατό, οδηγώντας στη διαφθορά και τη σήψη την κρατική μηχανή αλλά και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο, διαγράφοντας όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά του Λαού μας,

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός και η αλαζονεία των δύο μεγάλων κομμάτων απέφερε την σημερινή τους τελική πτώση, αφήνοντας όμως πίσω τους τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής και της απραξίας τους, μια κοινωνία κατακερματισμένη, ένα κράτος υπό ηθική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, μια χώρα που ουσιαστικά έχει απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Το ΠΑΣΟΚ κάνοντας σημαία του τον λαϊκισμό και τον εύκολο πλουτισμό των στελεχών του, αποδόμησε τον κοινωνικό, ηθικό και οικονομικό ιστό, προσδένοντας τελικά τη χώρα στο άρμα των δανειστών και υποθηκεύοντας το μέλλον της για πολλές δεκαετίες, αποτέλεσμα που βιώνουμε σήμερα.

Αποκορύφωμα της πολιτικής του είναι η υπογραφή αντισυνταγματικών μνημονίων αμφιβόλου αποτελέσματος και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τρίτους, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της ''αξιοποίησης''

Πρόθυμο σύμμαχο βεβαίως βρήκαν και τα δύο κόμματα στα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις κάλυπταν πράξεις και παραλείψεις και έδιναν άλλοθι στην κυβέρνηση παραπληροφορώντας το λαό.

Τα μικρότερα κόμματα, είτε εγκλωβισμένα σε παρωχημένους ιδεαλισμούς, σε διχαστικά διλήμματα και αποτυχημένα πολιτικά συστήματα, είτε χρησιμοποιώντας κάθε είδους λαϊκισμό, πελαγοδρομούν, χάνοντας την δυνατότητα να προσφέρουν δημιουργικά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Θλίβομαι όταν βλέπω την Ελλάδα του 2011.

Θλίβομαι όταν βλέπω οπαδούς του ΠΑΣΟΚ όταν μιλάνε για τη Νέα Δημοκρατία να την αποκαλούν Δεξιά.

Θλίβομαι για το πνευματικό τους επίπεδο.

Θλίβομαι όταν ο...

Ελληνικός Λαός παρακαλάει την Αριστερά να ενωθεί για να την.... ψηφίσει και η

Αριστερά διώχνει τους ψηφοφόρους παραμένοντας διαιρεμένη. Θλίβομαι όταν όλοι μας ψάχνουμε για έναν ΗΓΈΤΗ που θα μας οδηγήσει στην λύτρωση και δεν τον βρίσκουμε. Θλίβομαι όταν οι δολοφόνοι των εθνών δρουν ανενόχλητοι και οι λαοί σκύβουν το κεφάλι.

Θλίβομαι όταν κοιτάζω μπροστά και βλέπω μόνο σκοτάδι. Ανατροπή και

Επανάσταση θα διώξουν τη θλίψη. Ανατροπή και Επανάσταση θα διώξουν το σκοτάδι και θα φέρουν το ΦΩΣ.

Ανατροπή και Επανάσταση θα φέρνουν την Λευτεριά και την Ανάσταση!!!!!!!!

Ευτυχώς σιγά-σίγα ξεκίνησαν να υπάρχουν μικρές φωνές που διαμαρτύρονται!

Αυτές οι φωνές δυναμώνουν!

Αυτές οι σποραδικές φωνές και απόψεις, αυτοί οι μικροί χείμαρροι, ενώνονται τώρα σε ένα ορμητικό ποταμό, το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Με βαθειά πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας δημιουργήσαμε τη νέα, γνήσια, λαϊκή, αυθόρμητη, ειλικρινή, πατριωτική, και δημοκρατική πολιτική φωνή της Πατρίδα μας, με στόχους:

Το φαύλο πολιτικό σύστημα εξουσίας να τερματίσει το βίο του και τη θέση του να πάρουν οι νέες δυνάμεις που θα βγάλουν τη Χώρα από το καταπιεστικό αδιέξοδο.

Όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σ' αυτή την τραγική κρίση, όσο ψηλά και να στέκονται, να κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στον Ελληνικό λαό. Οι ημέρες της ασυδοσίας και ατιμωρησίας πέρασαν ανεπιστρεπτί!!!

Η αξιοκρατία και η διαφάνεια θα αποτελούν φάρο και οδηγό μας σε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου βίου, ώστε να προωθούνται και να αναδεικνύονται οι άριστοι και όχι οι αρεστοί.

Ήθος, ισονομία, ίσες ευκαιρίες προς όλους. Δεν διαχωρίζουμε τους Έλληνες. Όλοι μαζί θα λειτουργήσουμε σαν μια δυνατή ομάδα με στόχο μια καλύτερη Πατρίδα. Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη από όλους, μακριά από ιδιοτέλειες και... χρώματα!!!

Επιδιώκουμε

Τη ριζική και σκληρή αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αλλά και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής που θα εξοικονομήσουν πόρους απαλλάσσοντας το κράτος όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τα δυσβάστακτα χρέη και τα οικονομικά αδιέξοδα, δίνοντας τη δυνατότητα για εφαρμογή αποτελεσματικής και δίκαιης κοινωνικής πολιτικής. Ισχυρές, ευέλικτες και εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις ως δύναμη αποτροπής για τους επιβουλείς, εγγύηση της ανεξαρτησίας της χώρας και όπλο στα χέρια της εξωτερικής μας πολιτικής. Άμεση αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Καθορισμό ΑΟΖ και έναρξη ερευνών με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Την ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη οικονομία, στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Όμως οι στρατηγικού και εθνικού χαρακτήρα επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του κράτους και βεβαίως όχι στα χέρια των κακώς εννοουμένων συνδικαλιστικών οργάνων.

Τη δημιουργία σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος, στο οποίο το Κράτος να είναι υποχρεωμένο να αποζημιώνει για αντισυμβατικές του επιλογές.

Την εφαρμογή πενταετούς κυλιόμενου προγράμματος υλοποίησης στόχων, με έλεγχο υλοποίησης ανά εξάμηνο..

Την ανάδειξη της παιδείας ως πρωταρχικού παράγοντα κάθε κοινωνικής διεργασίας και πολλαπλασιαστή ισχύος στον διεθνή ανταγωνισμό.

Τη σύζευξη με τον απόδημο ελληνισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας του Έθνους και της Ορθοδοξίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.

Πιστεύουμε στην εξασφάλιση της θέσης της Χώρας μέσα σε μία ενωμένη Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και όχι όπως την παραδίδουν οι διάδοχοι τους, οι κερδοσκόποι και οι πλουτοκράτες. Παραμονή στο ΕΥΡΩ αλλά χωρίς απεμπόληση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς αντισυνταγματικές συμβάσεις και επιλογές και χωρίς την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.

Πληρώνουμε ότι πραγματικά χρωστάμε αλλά και διεκδικούμε ότι μας χρωστάνε.

Επιδιώκουμε

Την αποκατάσταση της Εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας.

Την άμεση και χωρίς περιορισμούς κάθαρση του δημόσιου βίου και την απονομή δικαιοσύνης.

Την οργάνωση ενός μικρού και ευέλικτου κρατικού μηχανισμού με έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες με αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και ήθος.

Ελληνίδες, Έλληνες

Ήρθε η ώρα να παραδοθεί πραγματικά η εξουσία στο λαό.

Ο δρόμος δε θα είναι εύκολος, όμως θα πετύχουμε. Αυτό είναι βέβαιο.

Καλούμε όλους εσάς που συμμερίζεσθε την αγωνία και τις ελπίδες μας για το άμεσο και το απώτερο μέλλον, τον πόθο μιας πολιτικής αναγέννησης, να συστρατευθείτε μαζί μας. Δεν ζητάμε να μας ακολουθήσετε. Ζητάμε να προπορευτείτε και να ανοίξετε νέους δρόμους στην ιστορία της Πατρίδας.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλούμε να αποτελέσουν την πρωτοπορία σ' αυτή την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας για μια υπερήφανη Ελλάδα.

Όλοι μαζί θα ξαναχτίσουμε τη χώρα.

Για το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

Για την ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ


Συναυλία Πλέσσα, Ανδρεάτου, Ασλανίδου, Μπάση Με το τραγούδι δικαίωμα στη ζωή για τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης διοργανώνει την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Mediterranean Village» στην Παραλία Κατερίνης μουσική βραδιά με τους Μίμη Πλέσσα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μελίνα Ασλανίδου και Δημήτρη Μπάση. Παρουσιαστής στην εκδήλωση θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας. Θα συμμετέχει επίσης η ορχήστρα νέων Δίου με διευθυντή τον Νίκο Πατρή. Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών είναι αφιλοκερδής με στόχο την οικονομική υποστήριξη του κοινωνικού έργου της «Μέριμνας».

Η τιμή του εισιτηρίου είναι € 10,00 ανά άτομο και θα προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία «ΚΥΒΟΣ» (Μ. Αλεξάνδρου 48 και Ειρήνης 19), στο βιβλιοπωλείο «Μάτι» (Παρμενίονος 2), στο βιβλιοπωλείο «Νέστωρ» (Κανάρη 5), στο καφέ «Κομπολόι» (ώρες 17:00 έως 21:00 Βάρναλη 13), και στο Ε.Κ.Κ.Ε.Ε. (ώρες 8:00 έως 14:00 19ης Μαΐου 3). Επίσης θα διατίθενται και κατά την είσοδο στην εκδήλωση.

Πληροφορίες για την εκδήλωση δίνονται στα τηλέφωνα: 2351038772-3, 2351073919

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν σε αυτή μας την προσπάθεια.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος

Δημήτριος Σολδάτος

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ


«Βγάλαμε όλους τους Έλληνες κλέφτες! Είναι δυνατόν τόσος κόσμος που δουλεύει νυχθημερόν για ένα μισθό να είναι κλέφτες; Ας πάρουμε επιτέλους χαμπάρι ότι έχουμε κάποια δυναμική και ότι δεν είμαστε τα τελευταία τσογλάνια της Ευρώπης», είπε σε συνέντευξή του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε γνωστό περιοδικό.

Επίσης μίλησε και σε προσωπικό επίπεδο, για την κριτική που του έχουν ασκήσει μερικοί για την οικονομική του κατάσταση.

«Είμαι 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή κι έχω μαζέψει 300 χιλιάδες ευρώ. Αυτά είναι τα λεφτά μου. Αγόρασα μια Jaguar, μια γκαρσονιέρα κι ένα μικρό σπίτι στην Τήνο. Εμείς, δηλαδή, βγάλαμε τα λεφτά ή οι δέκα απατεώνες από το χρηματιστήριο; Αλλά αυτό είναι μόνο στην Ελλάδα.«

ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ;


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι δεν λαμβάνει τολμηρότερα βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κατέστησε σαφές ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν τα μεγάλα κόμματα στη χώρα καθώς και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμευθούν γραπτώς να υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.

«Το ευρωπαϊκό νόμισμα βασίζεται σε μια κεντρική τράπεζα που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη νομισματική πολιτική και αυτό υπήρξε προϋπόθεση για την δημιουργία της ένωσης. Αυτή είναι η εντολή. Αυτήν εφαρμόζουμε. Και χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά το να επικρίνουμε την ΕΚΤ» όπως αυτή τη στιγμή κάνουν αυτά τα αριστερά κόμματα, είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε σήμερα το ελληνικό συντηρητικό κόμμα να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις και να μεταπείσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Αθήνα, λέγοντας πως είναι «ακόμα πιο λυπηρό» το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τις προσπάθειες πού κάνει η Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας.

«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης», είπε η Μέρκελ στην διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα. Πρόκειται για την έκτη δόση της δανειακής σύμβασης ύψους 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ από την μια και την Ελλάδα από την άλλη, το 2010.

Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η αποδέσμευση της δόσης εξαρτάται «όχι μόνο από μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά επίσης και από εκείνη των ελληνικών κομμάτων της αριστεράς που δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης», τόνισε η Άγγελα Μέρκελ στην ομιλία της στη Βουλή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Χρησιμοποιούμε όλοι την λέξη δημοκρατία και τα παράγωγά της σχεδόν καθημερινά. Ομως η άγνοιά μας για το τι είναι δημοκρατία είναι τεράστια. Κι όμως δεν θα πρεπε μια και για να περιγραφεί το τι είναι η δημοκρατία, φτάνει και περισσεύει ένα φύλλο Α4.

Η δημοκρατία είναι μία απλή μέθοδος για να αυτο-κυβερνηθεί ένα σύνολο ανθρώπων. Είναι μια διαδικασία που μοιράζει την πολιτική ισχύ, την εξουσία δηλαδή,εξίσου σε όλα τα μέλη αυτού του συνόλου. Είτε πρόκειται για έναν σύλλογο, είτε πρόκειται για μια ολόκληρη χώρα.

Η δημοκρατία είναι μια διαδικασία που μας δίνει την δυνατότητα να παίρνουμε και να εφαρμόζουμε αποφάσεις, να επιτηρούμε την εφαρμογή τους, και να απονέμουμε δικαιοσύνη, συμμετέχοντας όλοι και άμεσα στα όργανα, τα σώματα και τους θεσμούς, χωρίς αντιπροσώπους.

Στην δημοκρατία προβλέπεται ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΟΡΓΑΝΟ: η γενική συνέλευση όλων των μελών. Αυτή η γενική συνέλευση είναι που αποφασίζει τι άλλα όργανα ή σώματα ή θεσμούς θα συστήσει. Διότι η δημοκρατία αλλάζει διαρκώς τους θεσμούς της. Η δημοκρατία δεν γίνεται ποτέ τέλεια. Παραμένει πάντοτε ατελής. Αλλάζει ή καταργεί όργανα, σώματα και θεσμούς και στην θέση τους βάζει άλλα.

Μπορεί μια δημοκρατία να αποφασίσει πως θα έχει ένα όργανο, για παράδειγμα, που θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, και θα ονομάσει μάλιστα αυτό το όργανο Βουλή, και μετά θα έρχονται τα νομοσχέδια στην γενική συνέλευση για να γίνουν νόμοι. Μπορεί μια άλλη δημοκρατία να αποφασίσει μια εντελώς άλλη διαδικασία για το νομοπαρασκευαστικό έργο.

Με τον ίδιο τρόπο μια δημοκρατία δημιουργεί και αλλάζει συνεχώς και όλους τους άλλους θεσμούς και όργανα που πιστεύει ότι χρειάζεται. Από την κυβέρνηση της ως τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης. Ολα τα μέλη-πολίτες είναι εν δυνάμει πρωθυπουργοί, υπουργοί κλπ. Ολα τα μέλη-πολίτες είναι εν δυνάμει δικαστές καθώς η δημοκρατία υποστηρίζει πως και η απονομή δικαιοσύνης είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα και όχι τεχνικό. Ολοι αυτοί οι θεσμοί και τα όργανα καθώς και οι μορφή τους, αποφασίζονται από την γενική συνέλευση όλων των μελών. Δηλαδή από όλους.

Η γενική συνέλευση έχει κατάλογο εγγεγραμμένων μελών. Δεν γίνεται δημοκρατία χωρίς κατάλογο μελών (με όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο).

Για την ανάδειξη στα αξιώματα χρησιμοποιείται η κλήρωση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων για το κάθε αξίωμα. Οχι η εκλογή. Η εκλογή είναι ολιγαρχικός τρόπος. Με εκλογή, και όχι κλήρωση, γίνεται η ανάδειξη για τις ελάχιστες εκείνες μόνο θέσεις που απαιτούν απαραιτήτως υψηλή εξειδίκευση και κατάρτιση. (Οι υπουργοί για παράδειγμα θα αναδεικνύονταν μάλλον με κλήρωση).

Η θητεία στα αξιώματα δεν υπερβαίνει ποτέ το ένα έτος. Μπορεί να υπάρχουν αξιώματα με διάρκεια ένα 24ωρο. Κανείς δύο φορές στην ίδια θέση. Ιδίως εκείνοι που επιλέχθηκαν με εκλογή. Ολοι είναι ανακλητοί πριν λήξει η θητεία τους και όλοι δίνουν απολογισμό στο τέλος της. Η δημοκρατια πιστεύει πως όλοι οι πολίτες πρέπει να ασκούνται στην εξουσία και στην πολιτική. Γι’ αυτό αλλάζει συχνά τα πρόσωπα στα αξιώματα, ώστε να αποκτούν εμπειρία όσο περισσότεροι γίνεται, και ει δυνατόν όλοι.

Με λίγα λόγια, νομοθέτες είναι ΟΛΟΙ οι πολίτες. Κυβερνήτες και δικαστές γίνονται όλοι οι πολίτες, είτε με κλήρωση, είτε εκ περιτροπής, και ελάχιστοι με εκλογή. Δεν γίνονται ποτέ κυβερνήτες, νομοθέτες και δικαστές, οργανωμένες ομάδες πολιτών όπως είναι τα σημερινά κόμματα. Αυτό που γίνεται τώρα με τα κόμματα είναι ολιγαρχία.

Η δημοκρατία επειδή γνωρίζει πως απειλείται και από τον πολύ πλούτο αλλά και από την πολύ φτώχεια παίρνει μέτρα ώστε να μην υπάρχει τίποτε από τα δύο. Πέραν όμως τούτου, η δημοκρατία, επειδή δεν είναι οικονομικό σύστημα όπως ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός, δεν έχει εξαρχής κάποιο οικονομικό σχέδιο ή δόγμα για να εφαρμόσει. Τις οικονομικές αποφάσεις τις παίρνουν όλοι οι πολίτες στην γενική συνέλευση, για κάθε ένα θέμα ξεχωριστά.

Δηλαδή με σημερινούς όρους μπορεί να πάρουν σήμερα για ένα θέμα μια “δεξιά” ή μια “αριστερή” απόφαση. Και αν μετά από ένα διάστημα πειστούν πως πήραν λάθος απόφαση, να την αλλάξουν.

Και τέλος, επειδή το σύνολο που αντιπροσωπεύει η γενική συνέλευση μπορεί να απειληθεί στρατιωτικά, ο κάθε πολίτης είναι ταυτοχρόνως και οπλίτης, σχεδόν εφόρου ζωής. Οι έννοιες πολίτης και οπλίτης για την δημοκρατία είναι αξεχώριστες.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα απάντησε ο Γερμανός Επίτροπος Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Εκθέτοντας έτσι και την προηγούμενη κυβέρνηση και όσους από πλευράς Ν.Δ. συνιστούσαν να "πειΘαρχήσουμε στο νόμο" όπως ο βουλευτής Κ.Χατζηδάκη.


Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.


Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»

Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: «Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».

ΑΙΣΧΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Του Νίκου Μπογιόπουλου
To αισχρό παραμύθι με την 6η δόση συνεχίζεται.

Πρωταγωνιστές του αίσχους δεν είναι άλλοι από αυτούς που έκοψαν τους μισθούς, από αυτούς που έκοψαν τις συντάξεις.

Ολοι αυτοί οι σεσημασμένοι της βαρβαρότητας, εμφανίζονται τώρα ενώπιον εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων και χωρίς τσίπα, χωρίς φιλότιμο παριστάνουν ότι τους τρώει η έγνοια για το «πώς θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»!

Αλλά για ποιους μισθούς, για ποιες συντάξεις μιλούν;

Μα για τους μισθούς και τις συντάξεις που αυτοί ισοπέδωσαν! Που αυτοί εξανέμισαν! Που αυτοί αφάνισαν!

Φυσικά, για τούτη την «πατριωτική» πράξη τους δε μιλούν.

Την προσπερνούν και με τον αέρα του ταγού της «εθνικής σωτηρίας», καθώς παρελαύνουν από τα κανάλια και τα μικρόφωνα, φορούν τη μάσκα του φτηνού θεατρίνου τρίτης διαλογής και αρχίζουν να βγάζουν σπαραξικάρδιες κορόνες ότι αδημονούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης διότι – όπως εξηγούν οι «φιλεύσπλαχνοι» – αγωνιούν για την …πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Πρόκειται για ελεεινούς ψεύτες!

Κατ’ αρχάς – και δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε – αυτοί που καμώνονται ότι «νοιάζονται» για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, είναι σαν τους κροκόδειλους που δακρύζουν ακριβώς την ώρα που καταβροχθίζουν τα θύματά τους.

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ, η κυρία Μπακογιάννη «κλαίνε» για εκείνους τους μισθούς και εκείνες τις συντάξεις που οι ίδιοι πετσόκοψαν!

«Κλαίνε» για την καταβολή εκείνων των δώρων Χριστουγέννων που οι ίδιοι κατάργησαν!

Η τιποτένια δημαγωγία τους ξεπερνάει κάθε όριο μαυρογιαλουρισμού.

Δεύτερον, η τρομοκρατία περί την 6η δόση ουδεμία σχέση έχει με την καταβολή των (εναπομεινάντων) μισθών και των (εναπομεινασών) συντάξεων.

Ολα τα ποσά της 6ης δόσης, όπως συνέβη με την 5η, την 4η, την 3η δόση κ.ο.κ., όπως θα συμβεί με την 7η, την 8η, την 9η δόση κ.ο.κ., δεν πάνε σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, δεν πάνε για μισθούς και συντάξεις.

Πάνε στους τοκογλύφους!

Πάνε στους κερδοσκόπους!

Πάνε στους κατόχους των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους!

Οι δόσεις, μέσω των τραπεζών, πάνε σε εκείνα τα συνδεδεμένα και διαπλεκόμενα με χίλια νήματα με τους τραπεζίτες μονοπώλια, πάνε στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές και στους κεφαλαιοκράτες.

Οι δόσεις τους, δηλαδή, πάνε στα ταμεία της πλουτοκρατίας, για να συνεχίσουν να παραγεμίζουν τα θησαυροφυλάκια εκείνης της τάξης που προκάλεσε το χρέος και που τώρα το πληρώνει ο λαός!

Οσο κι αν η άθλια προπαγάνδα τους έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας,

η αλήθεια είναι συγκεκριμένη και είναι η εξής:

1) Με την μέχρι σήμερα πολιτική του μνημονίου,

από τις 5 δόσεις που έχουν εκταμιευτεί προς την Ελλάδα,

το συνολικό ποσό της εκταμίευσης ισούται

με 65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ομως,

2) κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου
- της περιόδου που υποτίθεται ότι «οι Ελληνες ζουν με τα δανεικά από την τρόικα» (!!) -

η Ελλάδα, δηλαδή ο ελληνικός λαός, έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια προς τους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κάθε λογής κατόχους ελληνικών ομολόγων

το ποσό των 79 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Με άλλα λόγια:

Τα 65 δισ. ευρώ των δόσεων όχι μόνο δεν πήγαν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά, αντίθετα, από τους ρημαγμένους μισθούς και τις λεηλατημένες συντάξεις αφαιρέθηκαν κι άλλα 14 δισ. ευρώ,

κι όλα αυτά μαζί, τα 65 δισ. των δόσεων συν τα 14 δισ. της αρπαγής,

σύνολο 79 δισ. ευρώ,

επέστρεψαν στους «πιστωτές» μας! Ξαναγύρισαν (με τόκο!) στους «δανειστές» μας! Τα έφαγαν οι ντόπιοι και ξένοι «σωτήρες» μας!

Μας «δίνουν», δηλαδή, λεφτά για να μη χάνουν οι ίδιοι τα τοκογλυφικά τους,

μας «δίνουν» λεφτά για να διατηρείται «βιώσιμο το χρέος μας»απέναντί τους που σημαίνει να μας ξεζουμίζουν μια ολόκληρη ζωή,

μας «δίνουν» λεφτά για να μας κρατάνε αιωνίως χρεωμένους,

μας «δίνουν» λεφτά με το ένα χέρι για να τα παίρνουν με το άλλο χέρι στο πολλαπλάσιο,

και πάνω σ’ αυτά τα νέα δάνεια – που επιστρέφουν στους ίδιους – προσθέτουν νέα, μεγαλύτερα, ακόμα πιο δυσβάσταχτα τοκογλυφικά!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την περίφημη 6η δόση.

Οι τόκοι και τα χρεολύσια για τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη ανέρχονται σε 15,5 δισ. ευρώ!

Οπως, λοιπόν, θα ‘ρθουν τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης, έτσι ακριβώς και θα φύγουν, αφού, όμως, πρώτα προστεθούν δίπλα σε αυτά κι άλλα7,5 δισ. ευρώ που θα έχουν αφαιρεθεί από το αίμα του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να εξοφληθούν οι τοκογλύφοι!

Να, επομένως, πού θα πάει (και) η 6η δόση: Σε τόκους και χρεολύσια!

Να τι θα «εισπράξουν» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι: Νέους τόκους, για μια δόση που θα φέρει νέες δόσεις, που με τη σειρά τους θα φέρουν νέους τόκους κ.ο.κ.!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την πολιτική που έχει καθοριστεί από τις «ιστορικές» αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη.

Συμπέρασμα:

Κάθε τους «δόση» ισούται με νέα δυσβάσταχτα μέτρα, με νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεων (για την… πληρωμή των οποίων «αγωνιούν» οι πρασινο-γαλαζό-μαυροι κυβερνώντες)

ώστε δίπλα στα λεφτά της εκάστοτε δόσης να προστίθενται τα κλεμμένα από τα νέα χαράτσια, τα κλεμμένα από τους νέους φόρους, τα κλεμμένα από τη νέα βαρβαρότητα εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων,

και όλα αυτά μαζί,

οι δόσεις από τη μια, τα χαράτσια, οι φόροι, οι περικοπές, από την άλλη,

να ενώνονται, να προστίθενται και να επιστρέφουν (με τόκο!) στους εγχώριους «πατριώτες» και στους ξένους «εταίρους» και «φίλους» μας.

Αυτόν τον φαύλο κύκλο τον βαφτίζουν «σωτηρία».

Αυτή την στυγνή ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου την αποκαλούν «πατριωτισμό».

Δεν πάει άλλο!

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Δεν ισχύουν για τους blogger τα "αδικήματα περί τύπου".

Αθωώθηκε στο δικαστήριο για ανάρτηση στο blog που αφορούσε τον αντιδήμαρχο Ζαχάρως - «Η ανωνυμία του blogger είναι θεμιτή, άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο»

«Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ' αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο αθώωσε τον υπογράφοντα για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως.

Οπως αναφέρεται:
«Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος-διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων του κατόχου-διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα. Ο κάτοχος-διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός αν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό».

«Επομένως, το ιστολόγιο είναι ένα διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου».

«Το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».

Και σε άλλο σημείο τονίζεται: «Ελλείψει νομοθετικής ρύθμισης και νομολογιακής επίλυσης του υπό έρευνα ζητήματος, η αντιμετώπιση του αναφυέντος κενού νόμου επιτυγχάνεται με αναλογική εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, τόσο σε επίπεδο ουσιαστικού όσο και σε επίπεδο δικονομικού ελέγχου».

«Στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής, συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Νόμος 1178/1981 για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

ΖΕΝΤΝ ΚΥΠΡΟΣ


Μπορεί οι κουμουνιστές στην Κύπρο να απεχθάνονται οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα αλλά οι Ρώσοι έδειξαν και ψες γιατί προοδεύουν σαν λαός. Το πανό που έκανε την εμφάνιση του στην κερκίδα των φανατικών οπαδών της Ζενίτ κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί. Με αφορμή τους φόβους για δημιουργία επεισοδίων, πραγματοποιήθηκε πριν τον αγώνα συνάντηση μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των δυο ομάδων. Σε αυτή επιβεβαιώθηκε ότι οι φόβοι αυτοί ήταν αβάσιμοι αφού αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα. Για να τα αναδείξουν επίσης οι Ρώσοι ενημέρωσαν για την πρόθεση τους να αναρτήσουν το πανό «Κύπρος Γη Ελληνική». Η πρωτοβουλία τους έγινε δεκτή με απέραντη ευχαρίστηση από τους οπαδούς μας ενώ αξιοθαύμαστη ήταν και η στάση της επίσημης Ζενίτ.

Και αυτό γιατί όταν έγινε γνωστή η απόφαση των οπαδών ενημερώθηκαν για τη γνωστή στάση της ΟΥΕΦΑ η οποία απαγορεύει την ανάρτηση πανό τα οποία θεωρούνται «πολιτικού περιεχομένου». Η διοίκηση της Ζενίτ χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε του οργανωμένους της να αναρτήσουν το πανό και θα πληρώσουν το οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο, τολμήσει να τους επιβάλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία! Όπως έγινε επίσης γνωστό τη στιγμή της πρώτης διακοπής του αγώνα λόγω καπνογόνων οι Ρώσοι δεν αρκέστηκαν μόνο στην ανάρτηση του πανό αλλά έκαψαν και μια τουρκική σημαία!

Που να ήξεραν ότι οι αξιολύπητοι στην Κύπρο καίνε τις ελληνικές με τη σιωπηλή ενθάρρυνση του ακελ και αναρτούν στην κερκίδα τους αυτές της Τουρκίας!

AIDS: ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


Αποκαλύπτοντας το 'AIDS' Γειά σας, Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. Το στοίχημα για μας πλέον είναι να διορθώσουμε τις βλάβες που προκλήθηκαν στον οργανισμό όσον καιρό ακολουθούσαμε σαν τα πρόβατα τις θεραπείες που μας πρότειναν ως τη μόνη λύση. Ως γνωστόν, η πολύχρονη χημειοθεραπεία προκαλεί από
μόνη της ανοσοκαταστολή. Για την επαναφορά σε μια κατάσταση υγείας, κατατοπιστικά ήταν τα τρία σεμινάρια της Dr. Juliane Sacher http://www.hivwave.gr/pages/index.php?% ... 3%E1%ED%E9% το 2009 και το 2010 στην Αθήνα. Ηρθε επιπροσθέτως το βιβλίο των Πέτρου Αργυρίου & Beldeu Singh Τι δεν σας λένε οι γιατροί,
http://www.hivwave.gr/pages/index.php?% ... 4%F1%EF%DF εκδόσεις ETRA (τηλ. 210 9811753), για να χαράξουμε ευκολότερα πορεία.

Πώς όμως πέθαναν τόσοι και τόσοι από AIDS εδώ και μια εικοσιπενταετία; Ρίξτε μια ματιά στο παραμύθι του HIV και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ο ίδιος ο Dr. Luc Montagnier, μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Ιατρικής το 2008 “για την ανακάλυψη του ιού ΗΙV”, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ House of Numbers:
“Μπορούμε να εκτεθούμε στον HIV πολλές φορές χωρίς να μολυνθούμε. Το αμυντικό μας σύστημα... θα απαλλαγεί από τον ιό μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν έχουμε ένα καλό αμυντικό σύστημα... Ειναι σημαντική γνώση που πολλές φορές αγνοείται τελείως. Οι άνθρωποι πάντα σκέφτονται πρώτα τα φάρμακα και τα εμβόλια... Δεν υπάρχει κέρδος [στη διατροφή]”. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με την "επίσημη άποψη" του AIDS που λέει το ακριβώς αντίθετο. Και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Τόσο κυνικά υπεράνω νόμου και ηθικής έχουν τοποθετηθεί οι "προφήτες" μας, μπορούν να φάσκουν και να αντιφάσκουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Οπότε εμείς πια αποφασίζουμε μόνοι μας. Η συνάντηση των φίλων στο Floral την 1η Δεκεμβρίου 2009 ήταν πανηγυρική και επισφραγίστηκε με μια τηλεοπτική συνέντευξη για τα νέα δεδομένα της υπόθεσης. Στο τελευταίο βιβλίο μου Αντίο AIDS! http://www.hivwave.gr/pages/index.php?% ... AIDS%21%22 (εκδόσεις Οξύ 2008, νέα έκδοση 2010) παρουσιάζω τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω σε ό,τι μου συνέβη: Eφόσον δεν μολύνθηκα ποτέ από τίποτα, πώς προέκυψαν όλα αυτά τα μαρτύρια για μένα και τους γύρω μου, ποιός νόμιζα ότι έφταιγε, ποιός έφταιγε πραγματικά, τι ήταν κάθε φορά αυτό που απέδιδαν στον υποτιθέμενο ιό HIV; Και τι κάνουμε αφότου διαπιστώσουμε ότι η ζωή μας βασίστηκε για 20 χρόνια σε ένα Μεγάλο Ψέμα; Επιχειρώ ακόμα να καταλάβω πώς προέκυψε αυτή η καθολική εξαπάτηση και, παρότι ήμουν τόσο τυχερή ώστε να ξεφύγω από τις δαγκάνες της πριν προλάβει να με σκοτώσει, πώς γίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη. Το βιβλίο βρήκε θερμή υποδοχή από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Impact Investigative Media Publications στην Αγγλία που ανέλαβε και πραγματοποίησε την έκδοσή του σε χρόνο ρεκόρ. Ηδη διατίθεται στα αγγλικά μέσω Amazon.com και Amazon.co.uk σε όλο τον κόσμο.













Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στη Θεατρική Αίθουσα «Εκάβη» της πόλης της Κατερίνης.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η «Ανδρομάχη», μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες, πολιτικές τραγωδίες του Ευριπίδη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντικρουόμενων απόψεων από τη μεριά των μελετητών, διδάχτηκε για πρώτη φορά το 420 π.Χ. στην αυλή του Βασιλιά Θαρύπα των Μολοσσών, στην Ήπειρο. Αφορά στη μοίρα της χήρας του Έκτορα Ανδρομάχης, την οποία παίρνει μαζί του στη Φθία ως λάφυρο πολέμου, μετά την πτώση της Τροίας, ο γιός του Αχιλλέα Νεοπτόλεμος και αποκτά μαζί της ένα παιδί. Η νόμιμη σύζυγος του Νεοπτόλεμου Ερμιόνη, κόρη του βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαου, συνωμοτεί με τον πατέρα της για την εξόντωση της Ανδρομάχης και του παιδιού της. Τον φόνο εμποδίζει ο βασιλιάς Πηλέας, παππούς του Νεοπτόλεμου και πατέρας του Αχιλλέα, ενώ η θεά Θέτις δίνει την τελική λύση.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Σκηνικά: Γρηγόρης & Γιώργος Ριζόπουλος

Κοστούμια: Όλγα Σχοινά

Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης

Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Κώστας Λάσκος, Κλημεντία Πιερράκου, Μαρία Γούλα, Μαρία Δημητρούκα, Δανάη Καλαχώρα, Ζαχαρίας Ρόχας, Γιάννης Νικολαΐδης, Τάσος Πολιτόπουλος, Γιώργος Παπαδημητράκης, Κοραλία Βεργή.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Υ

Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, θα γίνει στην πόλη της Κατερίνης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Για το Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τις 46355 & 46356/04-11-2011 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται για την ημέρα αυτή:

1. Γενικός Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση

Από της 8η πρωινής της 27ης Νοεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ, των Οργανισμών και των Τραπεζών, τα ιδιωτικά καταστήματα και οι οικίες.

Από το βράδυ της Κυριακής 27 Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Οργανισμών και Τραπεζών.

2. Ώρα 11.00΄

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης. Ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, κα Τσουμπάρη Ιωάννα.

3. Ώρα 11.20 ΄

Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, τα πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης, τις πολιτικές νεολαίες και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Τιμές κατά την προσέλευση των επισήμων στη Δοξολογία και κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και Στρατιωτικό Τμήμα.

Παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές του Νομού, της πόλης της Κατερίνης, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ. και Ι.Δ., και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά την τέλεση της Δοξολογίας, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση, καλλωπισμό και σημαιοστολισμό των χώρων που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.

Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ Γιώργος Φυδάνογλου και Γιώργος Μίχος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More