ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Υ

Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, θα γίνει στην πόλη της Κατερίνης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

Για το Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τις 46355 & 46356/04-11-2011 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται για την ημέρα αυτή:

1. Γενικός Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση

Από της 8η πρωινής της 27ης Νοεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ, των Οργανισμών και των Τραπεζών, τα ιδιωτικά καταστήματα και οι οικίες.

Από το βράδυ της Κυριακής 27 Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Οργανισμών και Τραπεζών.

2. Ώρα 11.00΄

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης. Ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, κα Τσουμπάρη Ιωάννα.

3. Ώρα 11.20 ΄

Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, τα πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης, τις πολιτικές νεολαίες και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Τιμές κατά την προσέλευση των επισήμων στη Δοξολογία και κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και Στρατιωτικό Τμήμα.

Παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές του Νομού, της πόλης της Κατερίνης, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ. και Ι.Δ., και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά την τέλεση της Δοξολογίας, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση, καλλωπισμό και σημαιοστολισμό των χώρων που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.

Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ Γιώργος Φυδάνογλου και Γιώργος Μίχος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More