ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΤΡΙΩΡΟΦΗ ΕΠΑΥΛΗ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τριώροφη έπαυλη, της ύστερης αρχαιότητας, έκτασης 1.200 τετραγωνικών μέτρων, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Δίον. Η σχετική ανακοίνωσε έγινε κατά τη διάρκεια του 23ου Αρχαιολογικού Συνέδριου Θεσσαλονίκης. Η έπαυλη εντοπίστηκε στο κέντρο της αρχαίας πόλης του Δίου, απέναντι από την επισκοπική βασιλική του 4ου αιώνα μ.Χ., αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και έχει δωμάτια που οργανώνονται γύρω από μια περίστυλη αυλή. Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στο φως τέσσερα δωμάτια, τμήμα της αυλής, καθώς και μια κτιστή κρήνη στο κέντρο της αυλής.Όπως τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Αριστοτέλης Μέντζος, το κτήριο πρέπει να χτίστηκε για πρώτη φορά γύρω στο 400 μ.Χ., ενώ έχει και μια επόμενη φάση ανοικοδόμησης στο τέλος των πρωτοβυζαντινών χρόνων (μετά τον 6ο αιώνα μ.Χ.). Η οικία φαίνεται ότι κατοικούνταν ως τον 7ο ή 8ο μ.Χ. αιώνα. Δεν εντοπίστηκαν πολλά κινητά ευρήματα, καθώς πρέπει να λεηλατήθηκε συστηματικά ανά τους αιώνες. Από τα ευρήματα ξεχωρίζει λυχνάρι με παράσταση του Δανιήλ του τέλους του 5ου αιώνα μ.Χ.

ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Διαθέτει πάνω από 18.000 τίτλους βιβλίων, έχει 2929 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους κατέγραψε 18.746 συνολικά δανεισμούς. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, που στεγάζεται στον Α΄ όροφο του Πνευματικού Κέντρου, λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου και με τα ποικίλης θεματολογίας βιβλία της βρίσκεται στη διάθεση κάθε παιδιού, μαθητή, ενήλικα και μελετητή.«Στόχος μας είναι ο συνεχής εμπλουτισμός και η αναβάθμιση των υπηρεσιών της», λέει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι μαθητές των σχολείων της πόλης.«Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων του δήμου, η ανάπτυξη, η καλλιέργεια της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας και γενικότερα η πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, αποτελούν προτεραιότητες για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης», τονίζει ο κ. Καρατζόγλου.Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους την επισκέπτονται οργανωμένα μαθητές σχολείων, σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας. «Είναι σύνηθες τα παιδιά αυτά να επιστρέφουν προκειμένου να δανεισθούν βιβλία για να τα αξιοποιήσουν σε σχολικές τους εργασίες», λέει η βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιβλιοθήκη έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο internet, η οποία γίνεται είτε μέσω των βιβλιοθηκονόμων, είτε απευθείας από το αναγνωστικό κοινό. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται με πολλές νέες εκδόσεις, από αγορές, αλλά και δωρεές.

Ενδεικτικά Στατιστικά Στοιχεία Μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Τον φετινό Γενάρη οι βιβλιόφιλοι της Κατερίνης δανείστηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη 1269 τίτλους βιβλίων. Ο μεγαλύτερος αριθμός δανεισμού σε μία μέρα (185 βιβλία) καταγράφηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Τον ίδιο μήνα έγιναν 51 εγγραφές νέων μελών.Τον Φεβρουάριο (έως και τις 23) η Βιβλιοθήκη δάνεισε 1288 τίτλους βιβλίων, μια Δευτέρα (21 Φεβρουαρίου) σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός δανεισμού σε μία μέρα (250 βιβλία), ενώ τον ίδιομήνα, ενεγράφησαν και 78 νέα μέλη.
Οι ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα 14:00 -20:30, Τρίτη-Παρασκευή 08:00-15:00. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2351024594

ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ (630 – 565 π.Χ.)


Ο φιλόσοφος αυτός ήταν Σκυθικής καταγωγής. Έχοντας όμως ζήλο φλογερό να αποκτήσει γνώσεις, ήρθε στην Αθήνα, όπου και συνέδεσε στενή φιλία με τον νομοθέτη Σόλωνα, πήγε δε και στην Κόρινθο, δημιουργώντας και εκεί την ανάλογη σχέση με τον άρχοντά της, τον διάσημο σοφό Περίανδρο.
Ο αδερφός του Σαύλιος ήταν βασιλιάς στη χώρα του, κατά δε το έτος 565 π.Χ. σκότωσε τον φιλόσοφο ο ίδιος με το τόξο του, φέρνοντας για σχετικό πρόσχημα το ότι ο τελευταίος ήθελε να εισάγει στη Σκυθία τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Ο Αναχάρσις διακρινόταν για την πολυμάθεια του και το αυστηρό του ήθος. Όταν κάποτε ένας, ονόματι Αττικός, τον μέμφθηκε για τη Σκυθική καταγωγή του, σε απάντηση του είπε το γνωστό: `Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι`, δηλαδή: `Εμένα μεν η πατρίδα μου με ντροπιάζει, ενώ εσύ (με τον τρόπο σου αυτό) ντροπιάζεις την πατρίδα σου`.
Τα αποφθέγματά του διακρίνονται για τη θαυμαστή ορθοκρισία και οξύνοιά του, καθώς και για την πλήρη γνώση των ελληνικών πραγμάτων, την οποία είχε ο φιλόσοφος αυτός.

ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ (444 – 370 π.Χ.)


Γεννήθηκε στην Αθήνα και αρχικά υπήρξε μαθητής του Γοργία, κατόπι όμως, θαυμάζοντας την υποδειγματική ζωή και διδασκαλία του Σωκράτη, έγινε οπαδός και θαυμαστής του. Μετά το θάνατο του Σωκράτη ίδρυσε δική του φιλοσοφική Σχολή, πλησίον στο Γυμνάσιο του Κυνοσάργους.
Ήταν ηθικών αρχών άνθρωπος και συγκαταλεγόταν μεταξύ των αποκαλούμενων `κυνικών` ήταν παράλληλα, και σπουδαίος ρήτορας. Πολλοί τον θεωρούν και ως τον αρχηγό της Σχολής των κυνικών φιλοσόφων. Ως πιο αναγκαίο μάθημα θεωρούσε την αποβολή των κακών έξεων και της πολυλογίας, καθώς και την αυτοεξέταση του βίου, του οποίου σαν υπέρτατο σκοπό καθόρισε την αρετή.
Έγραψε αρκετά συγγράμματα και λόγους ρητορικούς, που όπως αναφέρεται, κάλυπταν δέκα ολόκληρους τόμους, αλλά δυστυχώς δε διασώθηκαν.
Τις ιδέες του ο Αντισθένης τις δίδασκε με ύφος χαριέστατο, με στόμφο και ρητορική δεινότητα. Είχε φήμη φοβερού ρήτορα, αντιπαραβαλλόμενος προς τον Ισοκράτη. Και τη γλώσσα του τη θεωρούσαν ως υπόδειγμα καλλιέπειας του λεγόμενου `Αττικού πεζού λόγου`.
Μεταξύ των μαθητών του ήταν και ο περίφημος κυνικός Διογένης, στην αγκαλιά του οποίου και πέθανε, σε ηλικία 86 ετών, πάσχοντας από φυματίωση.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ (540-468π.χ.)


Υπήρξε επιφανής πολιτικός και στρατηγός των Αθηναίων. Στη μάχη του Μαραθώνα ήταν ένας απ` τους 100 Έλληνες στρατηγούς και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε Άρχοντας των Αθηνών. Εκτός από τη μεγάλη σωφροσύνη και φιλοπατρία του, τον διέκρινε μια αυστηρότατη προσήλωση στο πνεύμα της δικαιοσύνης γι` αυτό και η ιστορία, δίπλα στο όνομά του, του κόλλησε τον χαρακτηρισμό `Ο δίκαιος`.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και πέθανε πάμπτωχος το 468 π.Χ., σε ηλικία 72 ετών.
Επειδή είχε αντιταχθεί στο ναυτικό πρόγραμμα του Θεμιστοκλή, οι τότε κρατούντες τον εξόρισαν. Σε λίγο, όμως, ξαναγύρισε και πήρε μέρος ενεργό και ένδοξο στη ναυμαχία κατά των Περσών στη Σαλαμίνα. (Μεταξύ των άλλων κατέλαβε τότε και το νησί Ψυτάλλεια). Το 473 π.Χ. στρατήγησε των Αθηναίων στη σπουδαία μάχη τους στις Παλαιές.
Η παράδοση μας διέδωσε και το εξής περιστατικό, που δείχνει την ποιότητα του εκλεκτού αυτού τέκνου της Αθήνας: Όταν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση των Αρχόντων για να εξοριστεί ο Αριστείδης, ένας αγράμματος πολίτης, που δεν τον γνώριζε ούτε στην όψη του, συναντώντας τον Αριστείδη καθοδόν, του ζήτησε να γράψει πάνω στο όστρακο το όνομα `Αριστείδης`. Οπότε, χωρίς καν να του φανερωθεί εκείνος, τον ρώτησε τι κακό είχε κάνει ο Αριστείδης και ζητούσε να τον εξορίσουν. Τότε ο πολίτης του απάντησε πως τίποτε μεν δεν είχε κάνει το κακό, αλλά κουράσθηκε να ακούει συνέχεια να τον λένε όλοι `δίκαιο – δίκαιο`. Και ο Αριστείδης, μετά από αυτό, χωρίς καθόλου να διστάσει, έγραψε επάνω στο όστρακο το όνομά του.

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ



Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;
Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.
Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.
Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010
Μίκης Θεοδωράκης

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ
ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΡΥΚΤΑ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΧΡΥΣΟΣ Η ΑΣΗΜΙ
ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ,ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΕΡΧΕΤΑΙ).

Από το περιοδικό NEMECIS
Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;
Είναι ένα μέταλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.
Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία.Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι.Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους.
Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχετε στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια,η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος.
Οι φυλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι :
Η τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).
Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη : "Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια."
Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκη, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αγαίο.
Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αγαίου.Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα.Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α,τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!
Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!! Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού! Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!
Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα,περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.
Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου...

ΑΣ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ


ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΒΟΡΕΙΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ Η ΣΑΤΥΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΣ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ Η ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΥΡΙΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ
ΤΟ ΒΑΝΤΡΑΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


* Μπροστά σε άμεσο κίνδυνο διαμελισμού, πραξικοπήματος ή εμφυλίου βρίσκονται τα Σκόπια...
* Η άρνηση του Γκρούεφσκι σε λύση του προβλήματος της ονομασίας τον φέρνει αντιμέτωπο με τις ΗΠΑ που θέλουν να "κλείσουν" την υπόθεση αυτή
* Την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην ΠΓΔΜ, διατυπώνουν, με κοινή γραπτή τους δήλωση, οι επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ, στη χώρα

Όπως αναφέρεται στη δήλωση αυτή, αναφορές πολιτικών ηγετών και άλλων μεμονωμένων ατόμων στην ΠΓΔΜ, όπου γίνεται λόγος για διαμελισμό της χώρας, σύγκρουση, αποχώρηση από τη Συμφωνία Οχρίδας κ.α., «προκαλούν ανησυχία και είναι αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι θεσμοί και οι χώρες που εκπροσωπούν».
Παράλληλα, οι επικεφαλής των αποστολών στην ΠΓΔΜ διαπιστώνουν «διολίσθηση του πολιτικού διαλόγου» στη χώρα και καλούν όλους τους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εμπέδωση της διεθνοτικής αρμονίας και να απέχουν από κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό».
Εξάλλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, επισήμανε ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. «Οφείλετε να βρείτε λύση για το πρόβλημα του ονόματος, διαφορετικά μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι για να φθάσετε σε λύση θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι αποδεκτό από εσάς και όχι σε αυτό, που θεωρείτε απορριπτέο».

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ
ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ;
ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ(ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ)ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΛΕΤΕ;

Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας σε «περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία και αλλού»!!!

Δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" ("Fronti per Bashkimin Kombetar"), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίασαν μυστικά το Σάββατο στην Χιμάρα, προβάλλοντας ανθελληνικά μηνύματα.
Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς και της ένωσής της με την Αλβανία.

Η Χιμάρα, προπύργιο του Ελληνισμού, την Ελληνικότητα της οποίας αμφισβητούν οι Αλβανοί, δεν επιλέχθηκε τυχαία για...

τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Σ' αυτή συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, που κοινός τους παρανομαστής είναι το μένος εναντίον της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της χώρας με την Αλβανία και μένει απαθής.
Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του Μετώπου συμφώνησαν στην συγγραφή μνημονίου, το οποίο θα αποσταλεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αλβανικό κοινοβούλιο, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Το μνημόνιο θα απαιτεί:
• Κατάργηση του νόμου του εμπολέμου με την Ελλάδα.
• Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας σε «περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία και αλλού»!!!
• Ακριβή αριθμητικά στοιχεία των «αυτοχθόνων Αλβανών» που ζουν στην Ελλάδα καθώς και των Αλβανών μεταναστών με σκοπό τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων.
Η Ελλάδα να διερευνήσει και να επιλύσει το ζήτημα «των μαζικών τάφων Τσάμηδων(!) στην ελληνική επικράτεια», και την ανοικοδόμηση Μνημείου στην μνήμη τους.

ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ..... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ;


«Η ονομασία ‘«Μακεδονική» προεδρία 2010’ είναι η πιο κατάλληλη ονομασία για την ανάληψη της επικείμενης προεδρίας της πΓΔΜ του Συμβουλίου της Ευρώπης’, δήλωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle o ΥΠΕΞ των Σκοπίων υποστήριξε ότι η χώρα τους έχει προετοιμαστεί να αναλάβει την προεδρία αυτή με την ονομασία «Μακεδονική» για λόγους «εθνικής αξιοπρέπειας» και δεν θα ήθελε να έλθει «σε σύγκρουση με τους κανόνες του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά σε κάθε περίπτωση ακολουθεί το πνεύμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ‘ΜΙΑ’, ο επιθετικός προσδιορισμός ‘μακεδονική’ προέρχεται από τη σλαβομακεδονική γλώσσα, τον πολιτισμό, το λαό ή τις μειονότητες και όλων των οργάνων του κράτους των Σκοπίων.


Ο Torbjorn Jagland γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε την ευχή να μην φέρει η σκοπιανή πλευρά το θέμα της ονομασίας στο Συμβούλιο, γιατί αυτή η διένεξη μπορεί να επιλυθεί μόνον από τον ΟΗΕ. «Εμείς εδώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για να αλλάξουν τα πράγματα, όλα θα εξαρτηθούν από τη διαδικασία που καθοδηγείται από τον ΟΗΕ. Η ανάληψη της Προεδρίας θα επιτρέψει στην πΓΔΜ να ενισχύσει τη θέση της, τη φήμη της, όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτήν και γι’ αυτό οφείλει να λειτουργεί η προεδρία με πραγματιστική βάση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Σ.τ.Ε. Στο Στρασβούργο υπάρχει φόβος ότι η διαμάχη της ονομασίας θα μπορούσε να επισκιάσει την προεδρία της πΓΔΜ, σε περίπτωση επανάληψης περιστατικών τα οποία διαδραματίστηκαν στο παρελθόν με συναντήσεις εκπροσώπων των δύο χωρών.

Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι προγραμματισμένη να κάνει ψηφοφορία με την οποία θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τον τίτλο της προεδρίας. Ο επίσημος τίτλος της ονομασίας της χώρας που θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γνωστοποιηθεί σε ένα δεκαήμερο. Το σκοπιανό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δρομολόγησε πρωτοβουλία αμφισβήτησης του επιθέτου «Μακεδονικής» στην ανάληψη της προεδρίας από την πΓΔΜ. Στις 11 Μαίου 2010 στην 120η Σύνοδο της Επιτροπής των Υπουργών, τα Σκόπια θα αναλάβουν την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελβετία.

Όταν το κράτος των Σκοπίων έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, γράφει το αναφερόμενο πρακτορείο, έγινε δεκτό με την προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Με το όνομα αυτό οι εκπρόσωποι των Σκοπίων συμμετέχουν σε εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οποιαδήποτε (σ.σ. αυθαίρετη) χρήση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων προσπάθησαν να ‘περάσουν’ οι Σκοπιανοί, συναντούσαν την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της Ελλάδας που απαιτούσαν τη χρήση της προσωρινής ονομασίας.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More