ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Θυμός μεγάλος θα καταλάμβανε τους Ευρωπαίους πολίτες -και ιδίως των χωρών που υποφέρουν υπό το καθεστώς επαχθέστατων και ολέθριων Μνημονίων- αν συνειδητοποιούσαν πραγματικά τι έγινε την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς θορυβώδεις και γελοίες συνεδριάσεις και συνόδους κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα σε μία και μόνη μέρα μοίρασε… μισό τρισεκατομμύριο ευρώ (529,5 δισεκατομμύρια για την ακρίβεια) στις τράπεζες! Μαζί με άλλο μισό τρισεκατομμύριο (489 δισεκατομμύρια) που είχε δώσει και πάλι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στις 21 Δεκεμβρίου, μέσα σε μόλις δύο μήνες έχει μοιράσει στις τράπεζες πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ! Τζάμπα χρήμα, δάνεια για τρία χρόνια με επιτόκιο της πλάκας, μόνο… 1%!!!

«Τυπώνει χρήμα» αδίστακτα δηλαδή η ΕΚΤ όταν πρόκειται να το δώσει στις τράπεζες. Αντιθέτως, όταν είναι να δανείσει κάποια χώρα της Ευρωζώνης ή της ΕΕ αρνείται κατηγορηματικά να το κάνει. Ακούμε λόγους δραματικούς για το πόσο ολέθριο για τη σταθερότητα του ευρώ θα ήταν να αγοράσει η ΕΚΤ απευθείας ομόλογα ενός κράτους.

Ελιωσαν στη λιτότητα οι ηγέτες της Ευρωζώνης π.χ. δέκα εκατομμύρια Πορτογάλους για να τους δανείσουν 65 δισεκατομμύρια ευρώ. Τους λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, τους γυρίζουν χρόνια πίσω. Τους αναγκάζουν να υποφέρουν τα πάνδεινα για 65 δισεκατομμύρια, ποδοπατούν την εθνική τους κυριαρχία. «Απειλεί την Ευρώπη» ένα δάνειο 65 δισ. ευρώ σε μια χώρα, λένε. Δίνουν όμως αδίστακτα ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες χωρίς κανέναν απολύτως όρο. Το αντίθετο, χαλάρωσαν ακόμη και τις εγγυήσεις για τις τράπεζες που δανείζονται και τους δίνουν… όσα λεφτά ζητήσουν! Κυριολεκτικά!

Ιταλοί, Ισπανοί, Γάλλοι τραπεζίτες είναι αυτοί που παίρνουν τα πολλά δάνεια. Οι τράπεζες και των τριών αυτών χωρών μαζί πήραν τον Δεκέμβρη και τώρα πάνω από… 700 δισεκατομμύρια ευρώ! Δέκα φορές περισσότερα από όσα πήρε η Πορτογαλία ως κράτος! Μία και μόνη ιταλική τράπεζα, η Ιντέζα Σανπάολο, πήρε 36 δισεκατομμύρια πάνω από τα μισά από όσα πήρε η Πορτογαλία, ολόκληρη χώρα με δέκα εκατομμύρια κατοίκους! Τραγική απόδειξη του ότι έχουμε να κάνουμε με μια «ΕΕ των τραπεζών» και όχι «ΕΕ των κρατών και των εθνών». Ακόμη και οι πορτογαλικές τράπεζες πήραν από την ΕΚΤ 37 δισ. ευρώ συνολικά.

Τι κάνουν τα λεφτά, αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες; Οχι, δεν τα ρίχνουν στην πραγματική οικονομία, όπως θα φανταζόταν κανείς. Δεν δίνουν δηλαδή δάνεια σε επιχειρήσεις και ιδιώτες για να αναπτύξουν οικονομικές δραστηριότητες ή να κάνουν αγορές που αναζωογονούν την οικονομία. Οι τραπεζίτες απλώς τα βάζουν στις τσέπες τους και στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών τους. Δεν δανείζει καν η μια τράπεζα την άλλη, έστω και για μια νύχτα. Δεν εμπιστεύεται καμία ευρωπαϊκή τράπεζα οποιαδήποτε άλλη! Τόσο χάλια είναι όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Ολες οι ευρωπαϊκές, όχι μόνο οι ελληνικές.

Ξαναγυρίζουν στην… ΕΚΤ (!) οι τράπεζες τα λεφτά που πήραν δανεικά, τα γυρίζουν ως… καταθέσεις με επιτόκιο 0,25%! Τα καταθέτουν έστω και για μία νύχτα καθώς αρνούνται να τα δανείσουν σε άλλη τράπεζα από φόβο μην τα χάσουν. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στην ΕΚΤ ήταν κατατεθειμένα χρήματα τραπεζών ύψους 481 δισεκατομμυρίων – μα… 489 δισ. ευρώ είχαν πάρει στις 21 Δεκεμβρίου! Τα είχαν ξανακαταθέσει όλα!

Χρηματοδότηση των τραπεζιτών και τίποτα παραπάνω δεν είναι αυτή η χορήγηση του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ από την ΕΚΤ. Πριν από την κρίση η ΕΚΤ χορηγούσε στις τράπεζες δάνεια διάρκειας τριών μηνών το πολύ. Ο μέσος όρος ήταν 39 μέρες. Τώρα, μετά και το πρώτο μισό τρισεκατομμύριο του Δεκεμβρίου, η διάρκεια των δανείων της ΕΚΤ προς τις τράπεζες εκτινάχθηκε στις 624 μέρες, πάνω από 20 μήνες. Με το νέο μισό τρισεκατομμύριο αυτής της εβδομάδας θα ξεπεράσει τις 750 ημέρες, πάνω από δύο χρόνια.

Μας κοροϊδεύουν! Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα. Παρά το τρισεκατομμύριο, μάταια θα περιμένουν οι επιχειρηματίες δάνεια και ο κοσμάκης δουλειά. Οι τράπεζες θα ευημερούν και οι κοινωνίες θα δυστυχούν. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ


Η υπερτιμολόγηση των αγροτικών προϊόντων πριν αυτά φτάσουν στους πάγκους της λαϊκής ή των μεγάλων μάρκετ προκαλεί πονοκέφαλο σε αγρότες οι οποίοι βλέπουν τα προϊόντα τους να καπελώνονται μέχρι και με 169% πριν φτάσουν στο πιάτο των πολύπαθων καταναλωτών.

Όπως αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι αγρότες εκβιάζονται από τους χονδρέμπορους να πουλήσουν ολοένα και φτηνότερα. Γεγονός φυσικά που οδήγησε τους παραγωγούς πατάτας να προωθήσουν τα προϊόντα τους κάνοντας πέρα τους μεσάζοντες.

Όπως προκύπτει από τιμοληψίες του υπουργίου Αγροτικής Ανάπτυξης η «ψαλίδα» ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή αγγίζει ακόμα και το 169%.

Τα …σκήπτρα της ακρίβειας κρατά το …καρότο το οποίο ξεκινά από το χωράφι με 0,36 ευρώ το κιλό για να καταλήξει στα ράφια κοντά στο 1 ευρώ το κιλό.

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα το πώς παίρνουν «φωτιά» τα λαχανικά:


Παραγωγός Λιανική Διαφορά %
Αγγουράκι 0,33 0,50 53
Καρότο 0,36 0,97 169
Κολοκυθάκι 0,99 2,07 108
Κουνουπίδι 0,68 1,13 67
Κρεμμύδι Ξερό 0,36 0,69 92
Λάχανο 0,29 0,63 117
Μαρούλι 0,38 0,50 33
Μελιτζάνα 0,98 1,91 96
Μπρόκολο 0,87 1,40 62
Πατάτα 0,34 0,68 99
Πατάτα Γαλλίας 0,30 0,64 112
Πιπεριά μακριά 0,69 1,50 118
Σπανάκι 0,71 1,34 89
Ντομάτα 0,44 1,16 164
Πορτοκάλι Μέρλιν 0,23 0,48 110
Μήλο Γκραν Σμιθ 0,80 1,15 43

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


Αμεση απάντηση δίνει το Κίνημα της Πατάτας στο ΚΚΕ για τις αντιδράσεις στόν τρόπο πώλησης των προϊόντων τους. Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

«Προκαλεί θυμηδίες αλλά κι οργή η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε… για το «ανήθικον» του χαρακτήρα του «κινήματος της πατάτας», από μέρους του Κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας, δηλαδή αυτού του τεθνεόντος αδόξως κομμουνισμού, μεν, αλλά οι ενταύθα εναπομείναντες απογονοί του συνεχίζουν να υπάρχουν παρδαλώς κι δολίως ασχημονούντες.

Η ανακοίνωση είναι γεμάτη επιεικώς από ανοησίες και φαντασιώσεις. Εμπλέκει σκοτεινες συνωμοσίες των Μ.Μ.Ε. και μαυρογοριτών, ενώ είναι γνωστόν ‘ότι:

Το κίνημα είναι γένημα και θρέμα δικό μας, των Εθελοντών Αλληλεγγύης , στο Νέο κόσμο και στην Κατερίνη.

Εξοργισμένοι από την απέραντη ανικανότητα των πολιτικών της σημερινής σκηνής, που μεγαλόστομα φλυαρούν, χωρίς τίποτε το θετικό και πρακτικό να έχουν προσφέρει στον λαό που υποφέρει.

Αυτοί συνεχίζουν τον άθλιο χαβά τους. Η πρωτοβουλία μας μέσα σε μια εβδομάδα ξεσήκωσε όλους τους ΄Ελληνες και τους ένωσε στον ένα και μόνο στόχο: στην πάταξη της ακρίβειας. Πού ήταν και είναι το Κ.Κ.Ε και τα άλλα κόμματα ώστε να απαλύνουν τον χειμαζόμενο ΄Ελληνα; Ενώ με τα στιγνα μέτρα τον απομυζούν συνεχώς, δεν έλαβαν το παραμικρό μέτρο, κατ΄αναλογία τουλάχιστον, να μετριασθεί η ακρίβεια στα ράφια, όπου οι τιμές όχι μόνον παραμένουν αγέρωχες αλλά κι ολοένα καλπάζουν προς τα ύψη!

Με δύο απλές κινήσεις, οι τιμές σε βασικά αγαθά θα είχαν πέσει αμέσως , όπως άλλωστε έπεσε ..η πατάτα με την παρέμβασή μας σε συνεργασία με τους παραγωγούς…που σταθερα εκμεταλλεύονται τα διάφορα κυκλώματα.

Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Ανήκει σε πολιτικούς, που όμως η παντελής ανικανότητά τους , όπως κάθε ημέρα αποδεικνύεται, μας έφερε στο το χείλος. Δεν είναι οι κυβερνώντες που φέρουν τη πρώτη ευθύνη είναι συνυπεύθυνο και το Κ.Κ.Ε, που ταϊζεται παχυλώς από τον ελληνικό λαό… για να μην κάνει ΤΙΠΟΤΕ, να βγάζει βραχνές φωνές, τάχα μου, για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων…

Και μόλις είδε μια πραγματική λαϊκή πρωτοβουλία , τη δική μας, αποπειράτε να την σπιλώσει! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται οι επαγγελματίες της πολιτικής! Γιατί τέτοια απρόσμενη φαιδρή έκκρηξη εκ μέρους του βρυκολακιασμένου αυτού πολιτικού σχήματος;

Υπάρχει εξήγηση. Μόλις εκδηλώθηκε η κινησή μας, έσπευσαν αμέσως να μας προσεγγίσουν πράκτορες του Κ.Κ.Ε, αλλά τους απομακρύναμε-έχουν εξαφανιστεί ήδη- με τούτο: «Ευπρόσδεκτοι οι πάντες στον αγώνα της πάταξης της ακρίβειας. Κανέναν κομματικό χρωματισμό δεν θα επιτρέψουμε.» -Είναι δημοσιευμένα αυτά! Δεν έχουμε καμιά σχέση με τα κόμματα και πολέμαμε την χρόνια κι εγκληματική αφροσύνη τους…Ο Έλληνας πλέον κατάλαβε… Τα πολιτικά σχήματα έχουν ψωφίσει ανεπιστρεπτί, κατά τον ίδιο τρόπο που πρωτοψώφισε κι ο κομμουνισμός, που τόσον πόνο έσπειρε κυρίως προς τους αγαθούς οπαδούς του.

Τερματίσατε όλοι σας…πακέτο και οι 300 σαλτιμπάγκοι της σημερινής βουλής! Κι αντί να το βάλλετε στα πόδια, μερικοί από σας οραματίζονται νέα κάθοδον στις επερχόμενες εκλογές. Θα σας ψηφίσει εκ νέου ο λαός για τα συγκεκριμένα εγκλήματά σας; Τον θεωρείτε, όπως χθες, τόσο ηλίθιο; !

Ως προς τα μέσα Μ.Μ.Ε που με βλακώδη παλαιοπολιτική αντίληψη επικαλείται το Κ.Κ.Ε λέμε απλά: Το κίνημά της πατάτας σαρώνει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από τη πρώτη στιγμή… ΟΙ ρεπόρτερς κινήθηκαν αυστηρώς από δημοσιογραφική περιέργεια, ως ώφειλαν, στηριζόμενοι στις δικές μας αρχικές ανακοινώσεις… Πού βλέπετε μωρέ όρνεα την κομπίνα, τη σκοπιμότητα και το ανήθικον;… ΄Εχετε δει σάμπως κανέναν από μας στα κανάλια-εκτός από κάποιες μικροεξαιρέσεις από Κατερίνη μεριά; ΄Ισως μας ακούσατε φωνητικά .. αλλά τη φάτσα μας δεν τη προωθήσαμε στα τελεβίζια. Πολιορκούμαστε α αλλά λέμε: ΟΧΙ, κάθετα σε οποιαδήποτε πρόσκληση, θλιβόμενοι που απαγοητεύουμε τους ρεπόρτερς, αυτούς που υβρίζεται πλαγιοσκοπικά, μέσα στην εγκεφαλική αναταραχή σας! Διότι αυτό κάνουμε θα θέλατε πολύ να το κάνετε εσείς.. δι ίδιον και ιδιοτελές κομματικόν όφελος!

Είχατε πολλές ευκαιρίες να βοηθήσετε τον λαό… Και δεν το κάνατε , διότι τίποτε δεν κάνατε..Ούτε εσείς, ούτε τα άλλα κόμματα!

Τώρα πλέον είναι αργά Το κίνημα της πατάτας είναι τσουνάμι. Θα ανατρέψει κι εσάς και τα όσα από σας… επιβλήθηκαν στην αγορά!

Περιμένετε τις επόμενες κινήσεις μας. Πάρτε και κανένα μαντηλάκι… γιατί θα τρίβετε τα μάτια σας…

΄Ένα είναι βέβαιο! Το απόστημα της ακρίβειας θα σπάσει. Θα το σπάσουν οι Εθελοντές Αλληλεγγύης με όλους τους ΄Ελληνες μαζί… Και να μη σας διαφεύγει πως:δεν είμαστε πολιτικοί, δεν θέλουμε να ανήκουμε στο συνάφι σας, όπως το διαμόρφωσε ο τυχοδιωκτισμός σας και η μωροφιλοδοξία σας… Καταλαβαινόμαστε Κουκουέδες , αριστερόφρονοι , δεξιόφρονοι κι άλλα τσιμπράγγαλα που πουλάτε σε τιμή ευκαιρίας Ελλάδα και σωτηρία στον ΄Ελληνα; Για να μην βασανίζεστε.. για όσα θα επακολουθήσουν . καταφεύγετε στην ιστοσελίδα : http:// neoskosmos-athens.blogspot.com..

Kαι όποιος εξ υμών βούλεται να συντρέξει στο κίνημα της… πατάτας.. ευπρόσδεκτος αρκεί να μην κρατάει κομματικά σημαιάκια, σώβρακα ή… κουκούλες! Και παρότρυνση: Κάνε κι εσύ στη γειτονιά σου εκδήλωση φθηνών ελληνικών αγροτικών προϊόντων… ( Θα σας συμπαρασταθούμε ..τεχνικά).Δεν γνοιαζόμαστε για την πατέντα… κι άλλα φαιδρά που απασχολούν την κενότητα των πολιτικών, αλλά για την εξαφάνιση την ακρίβειας που απειλεί πανελλαδικό αίτημα!

Α, ναι, κάποιος παρλαπίπας του Κ.Κ.Ε είπε πως η ακρίβεια δεν χτυπιέται με κινήματα… τύπου πατάτας! Κι αυτό το έχουμε προλαλήσει… εγκαίρως… . Αλλά δεν μας έκανε καμιά πρόταση το Κ.Κ.Ε , ποτέ στον σχεδόν άγονο αιώνα της ύπαρξης του πως πολεμιέται η ακρίβεια!!ν Μα μπιτ…για μπιτ Τιποτε!.. .. Όταν το βρούνε εκεί στον Περισσό… θα περισσεύσουν οι παράδες στην τσέπη μας … Διότι η πατάτα θα έχει ολοκληρώσει το έργο της.!

Ταύτα… Και να μην ξανακούσουμε άλλες ανοησίες από κανέναν πολιτικάντη επαγγελματία…

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ;


Το ΚΚΕ δήλωσε σήμερα την εναντίωσή του στο κίνημα διάθεσης πατάτας σε τιμές παραγωγού, το οποίο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, και να γίνεται προετοιμασία και για διάθεση και άλλων ειδών, όπως το ρύζι και το λάδι.

Το ΚΚΕ δήλωσε πως το κίνημα είναι αποκύημα των «αστικών ΜΜΕ» και πως «η πατάτα είναι το όπιο του αγρότη, ένα μέσο για να τον αποπροσανατολίσει και να πατάξει το αγωνιστικό του φρόνημα».

Επίσης, το Κόμμα σύγκρινε το κίνημα της πατάτας με τα κινήματα των πλατειών, χαρακτηρίζοντας το ως «αποπροσανατολισμό των μικρών φτωχών αγροτών με στόχο την απομάκρυνση απο το αγροτικό κίνημα» και δεν αμέλησε να πεί πως «οι αγρότες παίζουν με τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμμάτων που κάθε μέρα δίνουν μάχη για την επιβίωση».

Εξαιρετικά κονωνική η πολιτική και η στάση του ΚΚΕ. Άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το είναι. Αλλά έτσι είναι όταν κάτι δεν γίνεται με τα νερά του Περισσού.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


Πολλές φορές κάποια παιδιά κάνουν χρήση ουσιών και οι γονείς μπορεί να μην το καταλάβουν. Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου σε ενημερώνει ποια είναι τα συμπτώματα ενός παιδιού που κάνει ναρκωτικά…

Οι γονείς έχουν μείνει με την αίσθηση ότι αν το παιδί τους έκανε κατάχρηση ουσιών θα τους ζητούσε πολλά χρήματα. Αυτό όμως αληθεύει για πολύ λίγες ουσίες και κυκλοφορούν αρκετές σε προσιτές τιμές, όπως π.χ. με 10 ευρώ ανά δόση.

Άλλοι γονείς είναι ήσυχοι επειδή νομίζουν ότι αν το παιδί τους έπαιρνε ναρκωτικά θα «πονηρεύονταν» σίγουρα θα σύχναζε σε κακόφημα κέντρα ή «θα έβλεπαν το θολωμένο βλέμμα του».

Ωστόσο, πολλές ουσίες και χαπάκια κυκλοφορούν στην πλατεία της γειτονιάς, ακόμα και έξω από το σχολείο του παιδιού. Παράλληλα, κυκλοφορούν ουσίες που δεν «θολώνουν» καθόλου το βλέμμα, αλλά απεναντίας προκαλούν στα παιδιά υπερδιέγερση και ευφορία. Όταν περάσει η επίδρασή τους, το παιδί δεν παρουσιάζει τίποτα ξεχωριστό στην εμφάνιση ή τη συμπεριφορά του.

Οι πιο πολλοί γονείς έχει διαπιστωθεί ότι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα περίπου 1-2 χρόνια αφότου έχει ξεκινήσει η περιστασιακή χρήση ναρκωτικών από το παιδί τους. Πολλές φορές μάλιστα δεν αναζητούν αμέσως βοήθεια και έτσι χάνουν άλλα 1-2 χρόνια, συχνά με μάταιες προσπάθειες.

Στην αρχή των πειραμάτων είναι δύσκολο να παρατηρηθούν σημαντικές αλλαγές, αλλά στην πορεία τα συμπτώματα μπορεί να είναι κάποιο από τα εξής…

- Πιθανόν το παιδί να δείχνει προτίμηση προς συγκεκριμένες παρέες και να αποφεύγει χωρίς λόγο κάποιες άλλες πιο συμβατικές.

- Μπορεί να αρχίσει να αποφεύγει τη συντροφιά των γονιών.

- Μπορεί να καπνίζει. Τα περισσότερα παιδιά που καπνίζουν ΔΕΝ παίρνουν ναρκωτικά. Ωστόσο τα περισσότερα παιδιά που παίρνουν ναρκωτικά, συνήθως παράλληλα αρχίζουν και να καπνίζουν.

- Το παιδί έχει γενικά αλλάξει συμπεριφορά, δείχνει απόμακρο, κουρασμένο, παραμελεί την ατομική του καθαριότητα, δεν είναι συνεργάσιμο.

- Παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις στη διάθεσή του.

- Ίσως εμφανίζει έντονη υπνηλία ή αϋπνία.

- «Ξεκόβει» από τους παλιούς του φίλους.

- Κάνει συχνά περίεργα τηλεφωνήματα με αξιοσημείωτη μυστικότητα.

- Τον τελευταίο καιρό λέει αρκετά ψέματα.

- Δείχνει γενικά πιο ευερέθιστο και αμυντικό. Ρίχνει πιο εύκολα τις ευθύνες στους άλλους.

- Συμπεριφέρεται με τρόπο που δείχνει ότι ίσως δεν απορρίπτει πια τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

- Ξαφνικά καπνίζει ανοιχτά στο σαλόνι χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση επ’ αυτού.

- Έχει τύχει να μπλέξει σε παραβατική συμπεριφορά που οι γονείς απέδωσαν τότε σε κακή σύμπτωση.

- Αν έχει αλλάξει η στάση του απέναντι στο σχολείο, κάνει κοπάνες και πέφτουν οι βαθμοί.

- Κάνει παρέα με μεγαλύτερα ή συνομήλικα παιδιά που οι γονείς έχουν υπόνοιες ότι δεν αποκλείεται να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

- Προμηθεύεται φάρμακα που οι γονείς δεν ξέρουν σε τι τα χρειάζεται.

- Έχει τύχει να το δουν να παραπατά ή να μιλάει σαν μεθυσμένο χωρίς να έχει πιει.

- Γελάει και χαχανίζει χωρίς λόγο.

- Έχει κατά καιρούς αποχαυνωμένο βλέμμα.

- Ζητάει πολλά γλυκίσματα.

- Αρχίζει ξαφνικά να χρησιμοποιεί διάφορα αρωματικά στόματος.

- Τα μάτια του είναι κατά καιρούς θολά ή πολύ κόκκινα και οι κόρες είναι άλλοτε πολύ διασταλμένες και άλλοτε πολύ μικρές.

- Ίσως τελειώνουν πολύ γρήγορα τα ποτά στο σπίτι.

- Ζητάει παραπάνω χρήματα ή αντίθετα βρίσκεται με πολλά χρήματα που δεν του τα έχετε δώσει εσείς.

- Χρησιμοποιεί «αργκό» που δεν συνήθιζε παλιά.

- Μήπως κάποιος φίλος, γνώριμος ή καθηγητής του είπε ποτέ στο παρελθόν «για πρόβλημα ναρκωτικών» γενικά στην παρέα του παιδιού του;

Αν ο γονιός έχει ήδη υπόνοιες, θα πρέπει ψύχραιμα και ουδέτερα να κοιτάξει το παιδί του σαν αντικειμενικός παρατηρητής και να αναλογιστεί τα εξής:

Πόσο βέβαιος είναι ο ίδιος πως το παιδί του ΔΕΝ έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών. Με απλά λόγια «βάζει το χέρι του στη φωτιά» ή αφήνει ένα μικρό περιθώριο να πέφτει έξω;

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επί δύο περίπου χρόνια ο Ελληνικός λαός ακούει συνεχώς για τους περίπου 2500 Ελληνες καταθέτες στην Ελβετία.
Στην περίπτωση των οφειλετών του δημοσίου υπήρξε δημοσιοποίηση ονομάτων και η δίωξης αυτών. Φυσικά η φοροδιαφυγή αποτελεί ποινικό αδίκημα αλλά και τα λεφτά-αφορολόγητα χρήματα στην Ελβετία ακόμη μεγαλύτερο.
Επειδή κυβερνώντες-συγκυβερνώντες και πολιτικά πρόσωπα με προκλητικό φαρισαϊσμό ‘’ ποιούν την νήσσαν ’’ το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα , ποσά , αριθμούς λογαριασμών και τις τράπεζες στην Ελβετία-Λιχτενστάιν-Γερμάνια-Αγγλία-Βέλγιο κ.λπ. για να πληροφορηθεί επιτέλους ο λαός ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, και μάλιστα σε ακριβή αντιδιαστολή με τίς φορολογικές τους δηλώσεις!
Εμείς έχουμε 3.763 λογαριασμούς..!
Τα εννέα CD και τα αντίγραφα ( τα οποία έχουμε στην κατοχή μας ), για ευνόητους λόγους ευρίσκονται στα χέρια 3 διαφορετικών προσώπων εκ των οποίων το πρώτο ( αντίγραφο) σε δικηγορικό γραφείο σε χώρα του εξωτερικού ....και πάλι για ευνόητους λόγους...!
Προειδοποιούμε ότι κάθε απόπειρα εκβιασμού ή προσπάθεια φίμωσης θα αποφέρει αντίθετα αποτελέσματα και περαιτέρω αποκαλύψεις για offshore εταιρείες! (έρχεται σύντομα και αυτό)
Το πώς ευρίσκονται στα χέρια μας θα αποκαλυφθεί και αυτό διότι το κίνημα μας είναι αδιάφθορο, διάφανο, έντιμο και έχει ως σκοπό την λύτρωση της Ελληνικής κοινωνίας !
Επιτέλους ο λαός θα πρέπει να πληροφορηθεί ποιοι « κατέχουν» (και μάλιστα μαύρα) και ποιοί πληρώνουν τον λογαριασμό της κρίσης !
Δεν πτοούμεθα για πιθανή μας δίωξη λόγο παράβασης της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων , διότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να λογοδοτήσουν πρώτα οι πολιτικοί μας ταγοί γιά την ηθική και φυσική αυτουργία στην οποία ενέχονται με την παράβαση της μη εφαρμογής των σχετικών νόμων του κράτους, εφ΄όσον γνωρίζουν και δεν πράττουν τα δέοντα, για την τιμωρία των καταθετών όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Καλούμε επίσης τον αξιότιμο πρόεδρο του Αρείου Πάγου όπως προχωρήσει στις δέουσες νομικές διαδικασίες και αναθέσει κατεπείγουσα άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπεύθυνου-ων κρατικών λειτουργών, οι οποίοι αν και κατέχουν τις περίφημες λίστες δεν εφαρμόζουν την σχετική νομοθεσία.
Αποτελεί ή όχι κακούργημα το μαύρο χρήμα και μάλιστα στο εξωτερικό?
Είμαστε αποφασισμένοι να απαλλάξουμε τον Ελληνα από την πολιτική ολιγαρχία και θα το πράξουμε.

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ


Στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη προσχώρησαν η γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Μαρία Ρεπούση και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης, σκληροπυρηνικός τουρκόφρων, Τσετίν Μάντατζη. Ακολουθεί απόσπασμα σχετικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία.

"Σε… απόκομμα τείνει να μεταβληθεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς πέραν της εκλογικής συρρίκνωσης που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις, σε κοινωνικό, κομματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο εκδηλώνονται σημαντικές αποχωρήσεις είτε προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη είτε προς τον υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό φορέα των Χάρη Καστανίδη και Λούκας Κατσέλη.

Χθες έξι από τους διαγραμμένους βουλευτές -επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας»- εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε εκλογική συνεργασία με το κόμμα του κ. Κουβέλη. Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Θεόδωρο Παραστατίδη (Κιλκίς), Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Μάντατζη Τσετίν (Ξάνθης), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλης) και Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας). Οπως προκύπτει, μεταξύ αυτών είναι και ο Τσετίν Μάντατζη, ο σκληροπηρυνικός βουλευτής που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στη Θράκη και κάνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας», προπαγανδίζει ως φερέφωνο της Αγκυρας την ανάγκη δημιουργίας «μειονοτικού κόμματος» και μιλά για «τουρκική μειονότητα» ακόμη και στη Ρόδο και την Κω.
Η συνεργασία του Μάντατζη με το κόμμα του κ. Κουβέλη έρχεται σε συνέχεια της υποψηφιότητας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. -στην Α’ Πειραιώς- της γνωστής Μαρίας Ρεπούση, η οποία έχει διατυπώσει τον εθνικά απαράδεκτο και ανιστόρητο ισχυρισμό περί «συνωστισμού» στη Σμύρνη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή."

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανακοινωθεί η κατάργηση των εθνικών παρελάσεων, με πρόσχημα την περικοπή εξόδων λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω..

Αυτή μας η κρίση δεν είναι τυχαία και βεβιασμένη. Σας υπενθυμίζουμε καταρχάς την ανακοίνωση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων θα μετέχουν στο εξής μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές. Για το ζήτημα είχα την ευκαιρία, την τιμή να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»
Οι δήθεν δηλώσεις περί οικονομίας και περιορισμού των εξόδων είναι εντελώς άκαιρες, όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν στην εθνική μας μνήμη και στην απότιση τιμής σε όσους έπεσαν για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Μέσα από τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου τα νέα παιδιά, μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, δηλώνουν τον σεβασμό τους προς τους ήρωες της πατρίδας, οι οποίοι μας λύτρωσαν από τυραννίες και δεσποτισμούς, ενώ ο λαός τους παρακολουθεί και τους χειροκροτεί με περηφάνια.
Ποιο είναι λοιπόν τελικά το ζητούμενο των πολιτικών που μας κυβερνούν; Να δημιουργήσουν έναν λαό που θα ξεχάσει σε βάθος χρόνου την καταγωγή του, τους αγώνες του και τους νεκρούς του;

ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ


Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι ένα αβγό αποτελεί «προστάτη» της μνήμης;

Και όμως, όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, τα αβγά αλλά και τροφές όπως το κοτόπουλο, τα φασόλια και τα ψάρια που περιέχουν το θρεπτικό συστατικό χολίνη μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνει νέος ο εγκέφαλός μας.
Οι επιστήμονες από τη Βοστόνη ανακάλυψαν ότι άτομα που λάμβαναν στο πλαίσιο της διατροφής τους πολλή χολίνη, η οποία ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Β, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης ενώ αντιμετώπιζαν και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στον εγκέφαλο αλλαγές που συνδέονται με άνοια.

Διατροφική «ασπίδα» για τον εγκέφαλο...


Σύμφωνα με την κύρια ερευνήτρια της μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition» δρα Ρόντα Αου, τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η διατροφή μας μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο γερνά ο εγκέφαλός μας. Ωστόσο η ειδικός προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να θεωρούμε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά ως «μαγικές συνταγές» ενάντια στην άνοια. «Το κύριο μήνυμα της μελέτης είναι ότι το να ακολουθεί κάποιος μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στη μέση ηλικία είναι σημαντικό».
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση ελαιολάδου, φρούτων, λαχανικών και οσπρίων και είναι «φτωχή» σε ζωικά λίπη μπορεί να έχει προστατευτική δράση για τον εγκέφαλο.
Στο πλαίσιο της τελευταίας μελέτης η δρ Αου και οι συνεργάτες της ανέλυσαν τα αποτελέσματα μιας μεγάλης, μακροπρόθεσμης έρευνας σχετικά με την υγεία της καρδιάς στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 1.400 ενήλικες ηλικίας 36 ως 83 ετών. Οι εθελοντές συμπλήρωναν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειές τους μεταξύ του 1991 και του 1995. Στη συνέχεια, μεταξύ του 1998 και του 2001, υποβλήθηκαν σε τεστ μνήμης και άλλων γνωστικών ικανοτήτων καθώς και σε μαγνητική τομογραφία.

Πολλή χολίνη, καλή μνήμη

Σύμφωνα με τα ευρήματα, άνδρες και γυναίκες που λάμβαναν την περισσότερη χολίνη μέσω της διατροφής τους εμφάνιζαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης σε σύγκριση με όσους λάμβαναν τις μικρότερες ποσότητες του θρεπτικού συστατικού.
Τα αποτελέσματα αυτά φάνηκε μάλιστα να ισχύουν ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως το μορφωτικό επίπεδο, η κατανάλωση λιπαρών και η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
Παράλληλα οι εθελοντές που λάμβαναν τις μεγαλύτερες ποσότητες χολίνης αντιμετώπιζαν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίζουν στη μαγνητική τομογραφία βλάβες στη λευκή ουσία του εγκεφάλου. Οι βλάβες αυτές παρουσιάζονται όταν υπάρχει αγγειακή νόσος στον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να αποτελεί σημάδι κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο ή και για άνοια.

Μακροπρόθεσμες διαφορές

Η δρ Αου τονίζει ότι τα άτομα που δεν λαμβάνουν πολλή χολίνη μέσω της διατροφής τους δεν θα παρατηρήσουν κάποια βραχυπρόθεσμη διαφορά. «Ωστόσο, μακροπρόθεσμα πιθανότατα τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν πάρει ένα μονοπάτι ‘νοητικής φθίσης’ σε σύγκριση με συνομηλίκους τους που λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες χολίνης, χωρίς να το γνωρίζουν».
Παρότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν αποδεικνύει ότι η χολίνη προστατεύει τη μνήμη, υπάρχουν καλοί λόγοι για να πιστέψουμε ότι η σύνδεση αυτή ισχύει. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό αποτελεί πρόδρομη ουσία του χημικού του εγκεφάλου ακετυλχολίνη, το οποίο παίζει ρόλο- «κλειδί» στη μνήμη και σε άλλες γνωστικές λειτουργίες. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι τα χαμηλά επίπεδα ακετυλχολίνης συνδέονται με νόσο Αλτσχάιμερ.
Υπογραμμίζεται ότι σε γενικό πλαίσιο οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να λαμβάνουν 550 mg χολίνης την ημέρα και στις γυναίκες 425 mg της θρεπτικής ουσίας ημερησίως.

ΤΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ


Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις δημιουργούν καθημερινά στρες και ένα αίσθημα ανασφάλειας.
Εστιάζοντας στο πεδίο της διατροφής μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή, στο βαθμό που της αναλογεί, μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορείτε να τις έχετε στο συρτάρι του γραφείου σας και να τις καταναλώνετε σαν ένα υγιεινό και ‘αγχολυτικό’ σνακ.
Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι. Όλα τα εσπεριδοειδή, όπως για παράδειγμα...
τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, το γκρέιπφρουτ, είναι καλές πηγές σε βιταμίνη C, η οποία φαίνεται να βοηθάει στη μείωση του στρες. Επίσης η βιταμίνη C επειδή συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής του κολλαγόνου, βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος με αποτέλεσμα να ‘κρύβονται’ οι επιπτώσεις του στρες στο πρόσωπό σας.
Φυλάξτε ανάλατους ξηρούς καρπούς στο συρτάρι σας. Οι ξηροί καρποί μπορούν να μειώσουν το αίσθημα της πείνας, η οποία από μόνη της μπορεί να σας ‘τσιτώσει’ ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια κ.α.) περιέχουν μεγάλες ποσότητες του συμπλέγματος της βιταμίνης Β και μαγνησίου, δηλαδή ουσιών που βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που συνδέεται με την καλή διάθεση και την ευφορία. Όσον αφορά τους ξηρούς καρπούς προσέξτε να μην παρασυρθείτε στην υπερκατανάλωσή τους, γιατί μπορεί να έχουν μικρό όγκο αλλά δεν στερούνται θερμίδων.
Κριτσίνια ολικής άλεσης, μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, ακόμη και σπιτικά ποπ κορν. Τα προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή σεροτονίνης και να συμβάλλουν στη μείωση του στρες. Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες που υπάρχουν σε αυτές τις τροφές μειώνουν το αίσθημα της πείνας.
Έχετε μαζί σας μια μπανάνα. Η μπανάνα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε μαγνήσιο και κάλιο, συστατικά τα οποία συντελούν στη χαλάρωση των μυϊκών συσπάσεων. Επίσης, η μπανάνα περιέχει σημαντικές ποσότητες τρυπτοφάνης. Η τρυπτοφάνη αποτελεί πρόδρομο ουσία της ουσίας της ‘χαράς’, της σεροτονίνης.
‘Φακελώστε’ το χαμομήλι. Όταν είστε σε κατάσταση έντονου στρες, είναι καλό να αποφύγετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, γιατί θα σας κάνουν ακόμη πιο νευρικούς. Αποθηκεύστε φακελάκια χαμομηλιού στο συρτάρι, καθώς έρευνες δείχνουν πως τα ροφήματα χαμομηλιού έχουν ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση.

ΣΦΙΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΕ


Από σύνοδο κορυφής σε σύνοδο κορυφής, κι απ' τον Δεκέμβρη στον Μάρτη με μια στάση στον Γενάρη, έφτασε χτες Παρασκευή, η μέρα για την υπογραφή του νέου συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο και θα σφίξει κατά πολλές τρύπες το ζωνάρι γύρω απ' το λαιμό των ήδη μισολιπόθυμων λαών της Ευρώπης, που εδώ και δυο χρόνια υφίστανται, με πρωτοφανή αγριότητα, τα σαδιστικά παίγνια λιτότητας της κ. Μέρκελ.

Δεν είναι μόνο τα συνήθη υποζύγια του Νότου που μπαΐλντισαν, αλλά η πολύ λιτότητα φαίνεται θόλωσε το μάτι και των λεγόμενων προνομιούχων κρατών του Βορρά, οι αρχηγοί των οποίων, δώδεκα τον αριθμό, από Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Σουηδία και Ισπανία, απέστειλαν εν χορώ και επισήμως στις 20 του Φλεβάρη μακροσκελές μπουγιουρντί προς τον κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων ανάπτυξης για την αποτροπή της ύφεσης και την ανεργίας, που σημειωτέον ξεπέρασε το 10% στην ΕΕ, ως συνέπεια των πολιτικών λιτότητας. Αν και οι προτάσεις των δώδεκα κινούνται περισσότερο προς την κατεύθυνση του ανοίγματος των αγορών και καθόλου προς την κατεύθυνση της προστασίας της εργασίας, εν τούτοις για πρώτη φορά υψώνεται κάποιο τείχος αμφισβήτησης απέναντι στη Μέρκελ, και στην εμμονή αυτής ότι για την ανάπτυξη αρκούν η λιτότητα, η πειθαρχία και, για να μην ξεχνιόμαστε, η τιμωρία.

Η τιμωρία, ακρογωνιαίος πλέον λίθος στο οικοδόμημα της νέας Ευρώπης, βρίσκεται στον πυρήνα και του νέου δημοσιονομικού συμφώνου, όπου η παραβίαση κατά 0.5% του ΑΕΠ των συμφωνηθέντων άνω ορίων ελλείμματος και χρέους θα ισοδυναμεί πλέον με κακουργηματική εγκληματική πράξη, με συνέπεια η χώρα που εγκληματεί να εγκαλείται αυτομάτως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να σέρνεται αλυσοδέσμια στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Άλλαι όμως οι βουλαί της Μέρκελ, άλλα δε η ΕΕ κελεύει. Κι ας δούμε το γιατί.

“Τίποτα απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να δουλέψει”, δηλώνει με βεβαιότητα ο κ. Jean Asselborne, υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel στις 24/1. “Πολύς χρόνος και ενέργεια σπαταλήθηκαν και μάλιστα για το τίποτα. Τα περισσότερα θα μπορούσαν ήδη να ρυθμιστούν εντός του υπάρχοντος πλαισίου. Ούτε η ιδέα των δικαστικών κυρώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να δουλέψει. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση και από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφορετικά, η εν λόγω συνθήκη δεν θα είναι παρά ένα διακρατικό σύμφωνο ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι συνθήκη της ίδιας της ΕΕ”.

Στο ζήτημα της νομιμότητας των αυτόματων κυρώσεων, το Spiegel επανέρχεται τέσσερις μέρες αργότερα, στις 28/1. “Παρά τη θέληση της Μέρκελ”, γράφει, “τα χέρια της Κομισιόν είναι δεμένα, διότι μπορεί να δράσει μόνο εκ μέρους των 27. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η μια χώρα να καταγγέλλει την άλλη, αλλά ως τα τώρα δεν υπάρχει ούτε μία στην ευρωπαϊκή ιστορία που να το έχει πράξει. Μια τέτοια περίπτωση θα αντιστοιχούσε σε κατάφωρη παραβίαση της διπλωματικής εθιμοτυπίας. Αλλά και οι κυρώσεις, δηλαδή τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στις άσωτες χώρες, στο ύψος του 0.1% του ΑΕΠ, επίσης δεν προβλέπονται από κάποιον νόμο της ΕΕ. Άσε δε που έτσι παραβιάζεται και το άρθρο 126 της Συνθήκης της Λισαβόνας, όπως προειδοποιούν εξέχοντες νομικοί”.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, μιας και το εν λόγω Σύμφωνο, δια χειρός Μέρκελ, δεν θα το υπογράψουν η Βρετανία, όπως ήταν ήδη γνωστό από τη Σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου, καθώς και η Τσεχία, η προϋπόθεση της ομοφωνίας πάει περίπατο. Πάνω δε στην ώρα έρχεται και η Ιρλανδία, για ν' ανακοινώσει ότι συνταγματικά κωλύματα δεν τής επιτρέπουν να προβεί σε κύρωση του Συμφώνου χωρίς προηγούμενη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, δια δημοψηφίσματος.

Παρά την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλε το Βερολίνο στη διατύπωση, ώστε το Σύμφωνο να κόψει την όρεξη των απανταχού συνταγματολόγων, η απόφαση την περασμένη Τρίτη του Ιρλανδού γενικού εισαγγελέα, αλλά και η πίεση προς την ίδια κατεύθυνση του Προέδρου Higgins, (ακούτε κ. Παπούλια;), ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ίδια την Ιρλανδική κυβέρνηση, η οποία με κάθε τρόπο πάσχιζε να το αποφύγει, είτε για να μην δυσαρεστήσει το Βερολίνο, είτε απλά για να σώσει το κεφάλι της σε περίπτωση αρνητικής έκβασης. Αν και το Σύμφωνο μπορεί να τεθεί σε ισχύ ακόμα και με την κύρωση 12 χωρών, εν τούτοις μια αρνητική ψήφος θα ήταν αρκετή να ενδυναμώσει την αμφιβολία και σε άλλες χώρες μέλη, να παρακινήσει κι άλλους λαούς να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες, και ν' ανοίξει τρύπες στο top-down μοντέλο διακυβέρνησης της κ. Μέρκελ, όπου οι λαοί παραμένουν απόντες και τα δημοψηφίσματα στον πάγο. Και οι Ιρλανδοί είναι να τους φοβάσαι, καθ’ ότι δυο φορές την περασμένη δεκαετία, στις Συνθήκες της Νίκαιας το 2001 και της Λισαβόνας το 2008, έδειξαν ότι μπορούν να λένε και “όχι”, άσχετα αν μετά σε δεύτερα δημοψηφίσματα τα έπαιρναν πίσω.

Οι πιθανότητες ανάμεσα σε ένα “Ναι” και σ' ένα “Όχι” αυτή τη στιγμή φαίνονται μοιρασμένες. Παρά τον εύλογο ευρωσκεπτικισμό των Ιρλανδών μετά απ' όσα πέρασαν και περνούν, η πλειοψηφία δεν συμφωνεί υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη. Η τελευταία δημοσκόπηση του Ιανουαρίου έδειξε ότι ένα 40% τάσσεται υπέρ του Συμφώνου και ένα 36% κατά, με το υπόλοιπο να παραμένει αναποφάσιστο. Με τη διαφορά μικρή, ο πρωθυπουργός Κένυ έχει κάθε λόγο να δηλώνει αισιόδοξος, διότι αφ' ενός έχει και το μεγαλύτερο μέρος του τύπου με το μέρος του, αφ' ετέρου μπορεί κάλλιστα να παίξει και το χαρτί της εξόδου απ' το ευρώ, μια και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή θα είναι κατ' ουσίαν και η διακύβευση του δημοψηφίσματος.

Βέβαια μια αρνητική ψήφος δεν θα σημάνει και αυτόματη έξοδο, αλλά το σκιάχτρο των αγορών, η μήνις της Μέρκελ και ο μελλοντικός αποκλεισμός από τον ESM, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν πρόκειται να χρειαστεί μια δεύτερη διάσωση, (όπως άλλωστε και κάθε κυβέρνηση λίγο καιρό πριν τη δεχτεί), είναι αρκετά για να λειτουργήσουν εκφοβιστικά και υπέρ της αποδοχής της νέας συνθήκης.

Το γεγονός πάντως ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα προς τους Ιρλανδούς δεν έχει να κάνει τόσο με τις συνέπειες μιας αρνητικής ψήφου σε αυτούς τους ίδιους, όσο με τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει σε ολόκληρη την ΕΕ, άσχετο αν, μένοντας μόνο στους τύπους, η εφαρμογή της Συνθήκης δεν θα επηρεαστεί. Το μήνυμα όμως, που θα αποσταλεί θα είναι τόσο ισχυρό, ώστε να μπορέσει να αντιστρέψει το σημερινό μοντέλο της top-down της διακυβέρνησης Merkozy με το μοντέλο bottom-up των λαών. Βέβαια, αν αντιγράφαμε τους Ιρλανδούς θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση. Τι λέτε; Να το προσπαθήσουμε;

ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ


Την Πέμπτη 8 Μαρτίου στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στο κτήριο 4, αίθουσα 1, θα εκδικαστεί η μήνυση που έχει καταθέσει η κα Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου, κατά της κας Ελευθερίας Ψυχογιού.
Η εν λόγω μήνυση αφορά στις δηλώσεις της Ελευθερίας Ψυχογιού στην τηλεοπτική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, σχετικά με την απόφαση για κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή είχαν ακουστεί τα ...
εξής:
"Ως κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού (…) καταγγέλλουμε την... κυρία Παγκάλου η οποία καταψήφισε την στήριξη στην Κερατέα. Διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά, διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τον Οτσαλάν, διότι και εμείς δεν φάγαμε και εκείνο το παιδάκι που δεν πρόλαβε να γεννηθεί και η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει την Τρίτη που μπήκαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα".

Η μήνυση στηρίζεται στην αναφορά της Χριστίνας Χριστοφάκη, όχι με το όνομά της, αλλά με την ιδιότητα της συζύγου του Πάγκαλου (!!). Συγκεκριμένα, στην αγωγή της αναφέρει:

"Η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μου με τη χρήση άκρως συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών που ως στόχο είχαν να με εμφανίσουν ως ηθικό ή φυσικό αυτουργό της απώλειας ενός κυοφορούμενου παιδιού αφετέρου δε, ως άνθρωπο ανήθικο. Διεφθαρμένο και αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του".

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της απάντησης της Ελευθερίας Ψυχογιού:

" Η σύζυγος του κ. Παγκάλου επέλεξε για τους δικούς της λόγους, παραφράζοντας τα λεγόμενα μου, υποθέτοντας ότι αναφέρομαι στο πρόσωπό της, να μου κάνει αγωγή ζητώντας μου το ποσό των 300.000 ευρώ και την προσωρινή μου κράτηση διάρκειας δώδεκα μηνών. Ο σύζυγος μου ονομάζεται Βλαβιανός. Ουδέποτε θα θεωρούσα ότι θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου εάν με αποκαλούσε κάποιος κυρία Βλαβιανού.
Πέραν τούτου έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να ισχυρίζομαι ότι δεν έφαγα τα λεφτά κανενός, ότι δεν συμμετείχα στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και βεβαίως ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού ή εμβρύου.
Σημειωτέον, την ημέρα της εκπομπής ήταν κι η μαύρη επέτειος της παράδοσης του Οτσαλάν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εδιώχθη από το σπίτι του Έλληνα Πρέσβη στο Ναϊρόμπι από τον κ. Μπόμπο που για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγείτο των επιχειρήσεων των ΜΑΤ στην Κερατέα ."

Οι αστήρικτες κατηγορίες θα πέσουν στο κενό. Όλοι στα δικαστήρια στην Ευελπίδων!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΤΗΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


«Θα πληρώσω το ρεύμα, όχι όμως και το ειδικό τέλος ακινήτων». Αυτό αποφάσισαν χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι πήγαν στα ATM των τραπεζών και κατέβαλαν στη ΔΕΗ μόνο το...
ποσό του ρεύματος και όχι το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων. Νόμιζαν ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουν καθαρίσει με τις οφειλές τους απέναντι στη ΔΕΗ. Δείτε όμως πόσο έξυπνα στήθηκε η παγίδα.

Το παράδειγμα επικαλέστηκε ο ίδιος ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ στις σημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Εστάλη ο πρώτος λογαριασμός ύψους 1000 ευρώ. Από αυτά, 500 ευρώ αφορούσαν στο ρεύμα και τα υπόλοιπα 500 ευρώ αφορούσαν στο χαράτσι. Πήγε ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης να πληρώσει το ρεύμα και κατέθεσε 500 ευρώ στο ATM. To επόμενο δίμηνο, ήρθε ο επόμενος λογαριασμός. Άλλα 1000 ευρώ. Τα 500 για τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους και τα 500 για τη ΔΕΗ. Και πάλι ο ιδιοκτήτης πήγε στη ΔΕΗ και πλήρωσε 500 ευρώ νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα χρωστάει τίποτα για το ρεύμα. Τι έκανε όμως η ΔΕΗ; Εισέπραξε τα χρήματα και τα απέδωσε για να πληρώσει την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων. Έτσι, ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται να χρωστάει τώρα και στο δημόσιο (τη 2η δόση των 500 ευρώ) αλλά και στη ΔΕΗ (τα υπόλοιπα 500 ευρώ για το ρεύμα).

Βγαίνει το ΣτΕ και λέει ότι είναι αντισυνταγματικό να διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους. Βγαίνει όμως και η ΔΕΗ και λέει ότι μπορεί να κόβει το ρεύμα για οφειλές από ηλεκτρικό ρεύμα. Και οι καταναλωτές που επέλεξαν τη λύση του ΑΤΜ χρωστάνε και στους δύο. Άρα;


Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση. Και το κράτος, θα εισπράξει τα χρήματά του επειδή η ΔΕΗ θα στείλει τα ονόματα όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι στην εφορία.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ


ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ. ΕΝΩ ΕΔΩ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

Τον δικάζουν σαν εγκληματία γιατί δεν τους προστάτευσε από την αδηφαγία των τραπεζών που τελικά έσκασαν σαν φούσκες από τον αλόγιστο δανεισμό κι έφεραν τους Ισλανδούς στη χρεοκοπία.

Προσέξτε ευαισθησία ενός λαού κι απόλυτη λειτουργία της δημοκρατίας: Στο σκαμνί ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, όχι για σκάνδαλα, κλεψιές, για απατεωνιές σε ότι αφορά ελλείμματα και μίζες, αλλά γιατί δεν έβαλε φραγμό στη βουλιμία των τραπεζών.

Κι εδώ με Γιώργο, Παπακωνσταντίνου, «κηπουρούς» και διάφορους αδελφούς, ξαδέλφους, κολλητούς που κατέστρεψαν τη ώρα μας, τι γίνεται;

Με όλους αυτούς που από το 2009 ξηλώνουν ότι χτίσαμε σε αυτή τη χώρα, που εξαπατούν το λαό, που υπογράφουν ότι τους φέρνει η τρόικα, που οδήγησαν πολλούς Έλληνες στην αυτοκτονία, που τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά μας διεθνώς, που δημιούργησαν στρατιές πεινασμένων και σε απόγνωση Ελλήνων, που έκαψαν τα όνειρα των νέων , δεν θα γίνει τίποτα;

Θα μείνουν έτσι ανέγγιχτοι να κάνουν βόλτες το καλοκαίρι με το κανό τους ή να παίζουν ανέμελοι τένις στην Κηφισιά;

Δεν είμαι από αυτούς που φωνάζουν για κρεμάλες, Γουδή, σούβλες κι άλλα τέτοια αιμοβόρα. Είμαι όμως από αυτούς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που ζητάνε επιτέλους να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που εσκεμμένα ή από ανικανότητα μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

Οσμίζομαι ότι αν αυτό δεν γίνει επίσημα από την ελληνική Βουλή θα γίνει ανεπίσημα και ανεξέλεγκτα από κάποιους πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση. Κι αυτό το αποτρόπαιο, μόνο η Βουλή με μία γενναία απόφασή της για δίκη των πρωταιτίων της καταστροφής μας μπορεί να το κάνει.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας γνωστοποίησε επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.

Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται πλέον ο υπάλληλος που:

  • Διώκεται ποινικά για αδικήματα με έντονη κοινωνική απαξία (πχ δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας, παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία),
  • Στερήθηκε την προσωρινή του ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης και
  • Του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης ή της προσωρινής παύσης άνω των 6 μηνών μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.
Σε δυνητική αργία, τίθεται επίσης ο υπάλληλος που:

  • Διώκεται πειθαρχικά για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις,
  • Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εναντίον του για άτακτη διαχείριση, οι οποίες στηρίζονται σε έκθεση της προϊσταμένης αρχής ή του αρμόδιου επιθεωρητή και
  • Εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και ήρθη η προσωρινή κράτηση ή αντικαταστάθηκε με προσωρινούς όρους
Επίσης, αυξάνονται τα χρονικά όρια παραγραφής για τα παραπτώματα ενώ συντομεύονται οι προθεσμίες ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας και της έκδοσης πειθαρχικής απόφασης και γίνονται 2 μήνες από την κλήση σε απολογία ή 4 μήνες από την παραπομπή ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου.

Προβλέπεται ακόμα:

  • Η συμμετοχή 2 εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
  • Αυξάνεται ο χρόνος διαγραφής της πειθαρχικής ποινής του προστίμου ενώ
  • Δεν διαγράφονται ποτέ οι πειθαρχικές ποινές της (οριστικής και) προσωρινής παύσης, καθώς και του υποβιβασμού.
  • Η καταδικαστική πειθαρχική απόφαση παράγει για τον υπάλληλο που δεν υπηρετεί πλέον, σοβαρές δυσμενείς συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο αφού κάθε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου μετατρέπεται, ανάλογα με τη βαρύτητα, σε ποινή προστίμου αποδοχών έως 12 μηνών με δυνατότητα επιβολής και διοικητικής κύρωσης.

ΑΠΕΙΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ


Οι χρήστες του διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο βλέπουν ήδη την ζοφερή εικόνα του μέλλοντος …. τους χρήστες του Διαδικτύου να απειλούνται με 10 χρόνια φυλάκιση …. για «παράνομο downloading» μετά από το κλείσιμο ενός δημοφιλούς site ανταλλαγής μουσικών αρχείων , αφότου η Βρετανία υπέγραψε το περιβόητο νομοσχέδιο της ACTA .

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια κίνηση έχει γίνει εις βάρος των χρηστών του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε το 2009 κανονισμούς που επιτρέπουν στους παρόχους του Διαδικτύου να παρακολουθούν τους χρήστες που κατεβάζουν παράνομο περιεχόμενο από το διαδίκτυο και να απενεργοποιούν τη σύνδεση τους αν δεν είχαν καμία επίδραση οι προειδοποιητικές επιστολές τους .

Αλλά η υπογραφή της συμφωνίας της καταπολέμησης της παραποίησης- Εμπορίου (ACTA) , έφερε τη σύγκρουση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Στην Ευρώπη, οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιφατική εμπορική συμφωνίας καταπολέμησης της παραποίησης, με ορισμένες χώρες αρνούνται να την υπογράψουν.

Τον Φεβρουάριο, το τμήμα κατά του οργανωμένου εγκλήματος της αστυνομίας της Βρετανίας , έκλεισε το RnBxclusive.com, μια εξέχουσα μουσική file-sharing ιστοσελίδα , με περίπου 250.000 συνδρομητές στο Facebook και περίπου 70.000 επισκέπτες ανά ημέρα.

Στην πραγματικότητα, η βρετανική αστυνομία ουσιαστικά ανέλαβε το ρόλο του προσωπικού μπάτσου της δισκογραφική βιομηχανία , καθώς στέκεται ως φρουρός για την προστασία των εταιρικών της κερδών.

Κανονικά, η υπηρεσία σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος Serious Organized Crime Agency (SOCA) αντιμετωπίζει εγκλήματα “που επηρεάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους πολίτες του.”

Τώρα, φαίνεται ότι όσοι κατεβάζουν περιεχόμενο από μια ιστοσελίδα ανταλλαγής αρχείων …. έχουν τεθεί στο ίδιο επίπεδο με “τους εγκληματίες Α Κατηγορίας : ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο ανθρώπων και την εμπορία ανθρώπων προς εκπόρνευση , τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ , την απάτη και το ξέπλυμα χρήματος.”

Η SOCA απειλεί όποιον έχει κατεβάσει περιεχόμενο από RnBxclusive.com ή ακόμα επισκέφθηκε την ιστοσελίδα με έρευνα, ποινική δίωξη, ακόμη και ποινές φυλάκισης.

Οι πρακτικές της SOCA, στην καταστολή του ''παράνομου downloading'' εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα :

” Μια 10-ετη φυλάκιση θα περιμένατε να επιβαλλονταν για πολύ σοβαρά αδικήματα , σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς , ανθρωποκτονία ,” είπε ο Άντριου Πίρσον από τον Σύνδεσμο για τη μεταρρύθμιση του Ποινικού κώδικα. “Δεν θα έπρεπε κανονικά να προβλέπονται για το παράνομο κατέβασμα μουσικής. ”

Η SOCA επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τον ιδιοκτήτη του site, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί απειλεί τους χρήστες με μια δεκαετία πίσω από τα κάγκελα.

Αντ ‘αυτού, απέστειλε δήλωση σύμφωνα με την οποία μπορούν να αποδοθούν ζημίες περίπου των 15 εκατ. λιρών ετησίως εξ αιτίας της δραστηριότητας του RnBxclusive.com

Ένας απλός υπολογισμός δείχνει ότι η διαίρεση των 15 εκατομμύριων λιρών , δια των 250.000 γνωστών χρηστών του RnBxclusive.com , δίνει κατ ‘ανώτατο όριο …… «κλοπιμαία» άξιας 60 λιρών ανά άτομο.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι το βρετανικό δικαστικό σύστημα πιστεύει μια φυλάκιση των 10 ετών αντιστοιχεί με την “κλοπή” μόλις 60 λιρών ;

Το μήνυμα που έστειλε ο SOCA …. έδωσε σε εκείνους που ασχολούνται με την ελευθερία στο Διαδίκτυο , μια δυσάρεστη γεύση για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον, εάν η εγκριθεί η συνθήκη ACTA για την προστασία παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων και την πειρατεία .

Μια νέα Εκστρατεία στο Διαδίκτυο μας πληροφορεί ότι η ανακοίνωση είχε ως στόχο να εκφοβίσει – και ότι στην πραγματικότητα – δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τόσο αυστηρές ποινές σε ατομικούς χρήστες downloaders . Υποστηρίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει το site RnBxclusive.com , με εγκληματικές συμμορίες.

Αυτό που ξεκίνησε με τις απειλές για την κοπή των συνδέσεων των χρηστών … σήμερα έχει γιγαντωθεί σε …. εκφοβισμό …. με τους ανθρώπους να απειλούνται …… με μια δεκαετία πίσω από τα κάγκελα …….

ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑ


Πρωτοήρθα στην Ελλάδα πολύ μικρός, παραδέχεται. Μόλις είχα τελειώσει το σχολείο...
18 ετών και είχα πάρει ένα πάμφθηνο εκδρομικό πακέτο. Θυμάμαι ακόμα την τιμή, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο. Στοίχιζε μόνο 85 λίρες. Με το που πάτησα το πόδι μου στη χώρα σας κατάλαβα ότι αυτόν τον τόπο θα τον λατρέψω, αφού με τους Έλληνες κουβαλάμε την ίδια τρέλα», εξομολογείται ο Χιου Γκραντ.

Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξη του που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, δηλώνει ότι λατρεύει επίσης το σουβλάκι με πίτα ωστόσο σιχαίνεται τον ελληνικό καφέ καθώς του πέφτει βαρύς στο στομάχι.

Ο Χιου Γκραντ σχολίασε και το ελληνικό ταμπεραμέντο λέγοντας «Είστε ένας χαρισματικός λαός μα βαθιά ιστορία, κουλτούρα και έναν τρόπο ζωής έξω καρδιά, στα ωραία και στα άσχημα. Εντυπωσιάζομαι που τα καφέ σας είναι μονίμως γεμάτα και που η βραδινή ζωή ξεκινά στις 11 το βράδυ. Είστε σύγχρονοι Ζορμπάδες και ας διανύετε μια δύσκολη περίοδο. Όλοι εμείς οι λάτρεις σας πιστεύουμε ότι περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες θα βγείτε πιο δυνατοί».

Στην ερώτηση «τι έχετε να πείτε στις Ελληνίδες που σας λατρεύουν» ο Χιου Γκραντ επιστρατεύει το χιούμορ του και απαντά «Συγγνώμη κυρίες μου που δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό».


ΛΑΘΡΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ


Μέσα σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Βαρβάσαινας βρέθηκαν τέσσερις αρχαίες πλάκες την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ενημέρωσε

τις Αρχές πως στην περιοχή Άγιος Ηλίας, υπάρχουν αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στα οποία έγινε λαθρανασκαφή.

Στην πρώτη αυτοψία που έγινε από την προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή, συνοδεία αστυνομικών στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις πλάκες μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών, πιθανότατα από κογχυλιάτη λίθο, τμήματα κάποιου κτιρίου, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ταυτότητά του. Το σημείο δεν έχει παρουσιάσει άλλα αρχαιολογικά ευρήματα και σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για την τοπική Εφορεία.

Εκτιμάται πως τα τμήματα αυτά ήρθαν στο φως μετά από κατολίσθηση, αποτέλεσμα της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και είναι πιθανή η λαθρανασκαφή, μιας και στο σημείο είχαν απομακρυνθεί όγκοι χώματος και είχαν ερευνηθεί τα αντικείμενα.

Χθες εκ νέου κλιμάκιο αρχαιολόγων της Ζ’ ΕΠΚΑ πήγε πάλι στο σημείο για να ερευνήσει το χώρο, δεν υπήρξαν άλλα ευρήματα και οι πλάκες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για περαιτέρω διερεύνηση.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ.

Η ιστορία έχει δώσει αμείλικτες απαντήσεις και έχει κρίνει συστήματα, πολιτισμικές απόπειρες, ιδεολογήματα αλλά και στάση ζωής. Ο κάθε πολιτισμός κρίνεται από το δεδομένο διαχείρισης της Ισχύος. Το Γιατί απέκτησε την Ισχύ και το Πώς την διαχειρίστηκε θα παραμείνουν τα μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης των Εθνών μέσα στις χιλιετίες.

Η συμπεριφορά του νικητή βλέπετε κρίνει και την πραγματική του φύση, αφού σε κάθε εποχή υπήρχαν νικητές και ηττημένοι.

Αυτή η σύγκριση φανερώνει την διαχρονική υπεροχή του Ελληνικού πολιτισμού που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τον πυρφόρο μαχητή που γκρεμίζει πύλες για να ρίξει άπλετο φως σε σκοτεινά υπόγεια - αποθήκες ψυχών. Ναι, αυτός ήταν ο ρόλος της Ελληνικής ισχύος και όχι η γενοκτονία των τοπικών πληθυσμών ώστε να καρπωθεί ανενόχλητος τους πόρους άλλων λαών.

Ακόμα και με το ξίφος, οι Έλληνες ηγέτες υπηρετούσαν τον Σκοπό, το Πνεύμα σε αντίθεση δυστυχώς με όλες τις άλλες αυτοκρατορίες της οικουμένης αλλά και με την σύγχρονη χρηματωπιστωτική λαίλαπα που παραπέμπει στην στυνγή βαρβαρότητα των Ούννων.

Τρανή απόδειξη, ο πρώτος που η ιστορία ονόμασε Μέγα.Ο Αλέξανδρος που ένωσε τους Έλληνες και αποθέωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του γνωστού κόσμου. Ο Εκπολιτιστής Ηγέτης που κάποιες ασημαντότητες ασθμαίνοντας προσπαθούν να τον συγκρίνουν με τους σφαγείς των αιώνων. Βασιζόμενοι πάντα στην αμάθεια των νέων γεννεών που έντεχνα καλλιεργούν για να επιβάλλουν την Λήθη εναντι της Αληθείας.

Μα ποιός ηγέτης στην ιστορία έγινε δεκτός με πανηγύρισμούς ακόμα και από την οικογένεια του αντίπαλου αυτοκράτορα; Ποιός ηγέτης μνημονεύεται εδώ και αιώνες από τους λαούς που υποτίθεται ότι κατέσφαξε; Ο Τζέκινγκς Χαν; Ο Ταμερλάνος; Ο Χίτλερ; Ή μήπως νομίζετε ότι θα μνημονεύετε ο Σόρος από τις επόμενες γενιές;

Το γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος υμνείται ακόμα σαν Θεός από τους λαούς της Ανατολής δείχνει το πραγματικό άδολο φως του Ελληνισμού απέναντι στην λύσσα των άλλων κατακτητών. Ο Μέγας Αλέξανδρος μεταλαμπάδευε έναν ανώτερο πολιτισμό. Έναν πολιτισμό που προστάτευε τον αδύνατο απέναντι στις ορέξεις του δυνατού. Έφερνε την γυναίκα και το παιδί ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας όταν πριν την έλευση του εθεωρούντο "Res" (αντικείμενα).

Ο Μέγας Αλέξανδρος σφράγιζε τις πύλες απέναντι στο σκότος διδάσκοντας τον Ελληνικό ανθρωπισμό στους λαούς. Ο Ελληνισμός δεν πήγαινε ως κατακτητής αλλά ως απελευθερωτής από τα δεσμά της Τυραννίας, της Αμαθείας, της Κτηνωδίας.

Ο Ελληνισμός δεν ήταν ληστής και δολοφόνος. Απόδειξη, ο αμύθητος θησαυρός της Βακτριανής που έμεινε ανέγγιχτος από τους 'Ελληνες βασιλείς αλλά έμελλε να εκποιηθεί από τους Ταλιμπάν και τους σύγχρονους "απελευθερωτές"... Όταν όλες οι άλλες εκφάνσεις επεκτατισμού συνοδεύοντο από ανείπωτες σφαγές και γενοκτονίες. Ο τοπικός πληθυσμός έπρεπε να εξαλειφθεί για να ληστευούν οι φυσικοί πόροι χωρίς αντίσταση.

Διότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του βάρβαρου κατακτητή, του Ούννου ή Οθωμανού σφαγέα είναι το Έθνος που είναι ζυμωμένο με την Γη του. Διότι δεν πρόκειται να την παραδώσει, δεν θα την ατιμάσει.

Αυτήν την θηριωδία ζούμε δυστυχώς και σήμερα. Ποιός θα αμφισβητήσει την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα στους τομείς της παιδείας και της υγείας από αυτούς που επιβουλεύονται τα "ασημικά" της; Από τους "συνωστισμούς" στα Γενόσημα του θανάτου, η κοιτίδα του Πανελληνισμού παραμένει ο στόχος των παγκόσμιων εξουσιαστών...
...και η απάντηση θα έλθει μόνο όταν το άδολο αυτό φως ξαναλάμψει στην κοιτίδα του και φωτίσει την ανθρωπότητα δείχνοντας ότι η απάντηση στην ασυδοσία των τοκογλύφων, μπορεί να είναι μόνο Ελληνική!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

- Περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις

- 3.984 σπίτια, διαμερίσματα και εξοχικά

- 19.879.401 τ.μ. σε γη

Περισσότερα, από 60 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, 3.984 ακίνητα και 19.879.401 τ.μ. γης κατέχουν οι 300 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής σύμφωνα με εντυπωσιακή καταμέριση που παρουσιάζει το Olympia.gr.

Αναλυτικά, οι συντάκτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν μηχανογραφήσει αναλυτικά όλα τα «πόθεν έσχες» που παρουσιάζουν την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών για το 2009 και παραθέτουν το σύνολο των εισοδημάτων, των καταθέσεων και των ακινήτων που διαθέτει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την καταγραφή του Olympia.gr οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις των 300 της Βουλής ανήλθαν το 2009 σε 63.568.999 ευρώ ενώ τα συνολικά τους εισοδήματα (βουλευτική αποζημίωση, άλλες πηγές και εισοδήματα συζύγων) ανέρχονται σε 44.252.944,92 ευρώ.

Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής: η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 24.348.227,57 ευρώ, επιπροσθέτως σε 9.709.701,39 ευρώ ανέρχονται τα συνολικά εισοδήματα από άλλες πηγές ενώ σε 10.195.015,96 ευρώ ανέρχονται τα εισοδήματα των συζύγων των βουλευτών.

Πέραν τούτων, το σύνολο των ακινήτων των ελλήνων βουλευτών ανέρχεται σε 3984 ή 229.908,73 τ.μ. που σημαίνει πως σε κάθε ένα αντιστοιχούν 13,2 ακίνητα ή περίπου 766 τ.μ.!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο που προκύπτει από την πρόσθεση όλων των αγροτεμαχίων που κατέχουν οι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, στους εθνοπατέρες ανήκουν 19.879.401,79 τ.μ.!

Όμως, εκτός από την ακίνητη περιουσία, οι βουλευτές συγκεντρωτικά εμφανίζουν τεράστιο μετοχολόγιο του οποίου η αξία ανέρχεται σε 14.968.949,24 ευρώ καθώς και 642 οχήματα.

ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ


Η αλήθεια είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φανταζόμασταν τον Αλκίονο Ιωαννίδη να ξεσπά. Κι όμως ακούγοντας έναν Βρετανό δημοσιογράφο να κατηγορεί την Ελλάδα για την οικονομική κατάσταση των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών έκαναν τον τραγουδοποιό να βγει από τα ρούχα του.

«We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής "Local Stranger" στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων. Τι να απαντήσω; Τι να του πω;», γράφει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανώς εξοργισμένος από την αντίδραση Βρετανού δημοσιογράφου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ συναντώντας τον τραγουδοποιό κατηγόρησε την Ελλάδα για την κακή οικονομία των χωρών της Ευρώπης. Φυσικά ο Αλκίνοος γνωστός για τις απόψεις του, δεν θα μπορούσε να μείνει με το στόμα κλειστό, έτσι λοιπόν μέσα από την προσωπική του σελίδα έγραψε: «Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα...

"We blame you!" Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν' έτσι... Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;», γράφει ενώ λίγο παρακάτω συνεχίζει: «Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ' τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε...», γράφει και καταλήγει: «Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ' τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα 'χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!», καταλήγει.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ


ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,

Το κίνημα της πατάτας στην Ελλάδα έχει πάρει διεθνείς πλέον διαστάσεις…

Το θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό και τον διεθνή Τύπο, κάνει πλέον το γύρο και της Γαλλίας καθώς ένα σημερινό δημοσίευμα στο Nouvel Observateur κάνει λόγο για την πρωτοβουλία των Ελλήνων κατά της ακρίβειας.

«Όπως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έτσι και αυτό το Σάββατο τόνοι πατάτας διακινήθηκαν χωρίς μεσάζοντες», τονίζει το άρθρο το οποίο κάνει λόγο για το πως ξεκίνησε η πρωτοβουλία από τους εθελοντές του Νομού Πιερίας και επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Οι Έλληνες δεν έχουν τη συνήθεια της κοινωνικής δράσης», δηλώνει μια απο τους εθελοντές. »Κριτικάρουν αλλά περιμένουν τα πάντα από τους άλλους», τονίζει.

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με το mediagate.gr, μιλά επίσης για τα πανάκριβα αγαθά στην Ελλάδα, καθώς οι τιμές στα σουπερμάρκετ είναι αρκετά υψηλότερες από την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Το κίνημα των καταναλωτών μπορεί να αλλάξει τα πράγματα», υπογραμμίζουν οι εθελονές καθώς το κίνημα της πατάτας έχει ήδη οδηγήσει στην πτώση των τιμών, όπως αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More