ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΛΑΘΡΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ


Μέσα σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Βαρβάσαινας βρέθηκαν τέσσερις αρχαίες πλάκες την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ενημέρωσε

τις Αρχές πως στην περιοχή Άγιος Ηλίας, υπάρχουν αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στα οποία έγινε λαθρανασκαφή.

Στην πρώτη αυτοψία που έγινε από την προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή, συνοδεία αστυνομικών στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις πλάκες μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών, πιθανότατα από κογχυλιάτη λίθο, τμήματα κάποιου κτιρίου, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ταυτότητά του. Το σημείο δεν έχει παρουσιάσει άλλα αρχαιολογικά ευρήματα και σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για την τοπική Εφορεία.

Εκτιμάται πως τα τμήματα αυτά ήρθαν στο φως μετά από κατολίσθηση, αποτέλεσμα της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και είναι πιθανή η λαθρανασκαφή, μιας και στο σημείο είχαν απομακρυνθεί όγκοι χώματος και είχαν ερευνηθεί τα αντικείμενα.

Χθες εκ νέου κλιμάκιο αρχαιολόγων της Ζ’ ΕΠΚΑ πήγε πάλι στο σημείο για να ερευνήσει το χώρο, δεν υπήρξαν άλλα ευρήματα και οι πλάκες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για περαιτέρω διερεύνηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More