ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ


Η προπαγάνδα περί «πολυπολιτισμικής Βαλκανικής Μητροπόλεως»

«Αναφερόμαστε στην ιστορική μνήμη στην Ελλάδα και συνήθως ο λόγος γίνεται για τις χαμένες πατρίδες στην Μ. Ασία. Ξεχνάμε όμως ότι πάνω από μισό εκατομμύριο μουσουλμάνοι, άφησαν χαμένες πατρίδες στα Βαλκάνια. Ποιος θυμάται ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια χαμένη πατρίδα για τους Εβραίους;…»
Αντώνης Λιάκος, καθηγητής «Ελληνικής»(!) Ιστορίας
Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών...

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αυτού του τόπου, έχουν δηλώσει ευθέως ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά, πρόκειται να μετατραπεί σε μία πολυεθνική μεγαλούπολη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων και να καταστεί η «Μητρόπολη των Βαλκανίων». Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην συνέντευξη που παρεχώρησε στα πλαίσια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ George Παπανδρέου, εκτός των άλλων γελοίων και τυχάρπαστων που είπε (όπως π.χ. ότι χαίρεται όταν ένας ξένος κρατάει την Ελληνική σημαία), μίλησε επανειλημμένως για μία «σύγχρονη, ανοικτή και πολυπολιτισμική» Θεσσαλονίκη, που πρέπει να αντισταθεί στην «λογική της ξενοφοβίας» και να διατηρήσει τον… «πολυπολιτισμικό» της χαρακτήρα…
Τον περασμένο Ιούνιο, επίσης, στην συμπρωτεύουσα, με πρωτοβουλία του ιδρύματος Κόκκαλη και του Αμερικανικού Κολλεγίου, έγινε επίσημη παρουσίαση ενός βιβλίου με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Θεσσαλονίκη – πόλη των φαντασμάτων Χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων» (προσέξτε: όχι Ελλήνων αλλά… Χριστιανών!).
Συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου κάποιος «καθηγητής» Μαζάουερ, απ’ το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιληφθεί κανείς, ότι και μόνο ο τίτλος αυτού του βιβλίου αμφισβητεί ευθέως τον εθνικό ελληνικό χαρακτήρα, όχι μόνον της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολοκλήρου της Μακεδονίας!
Χαρακτηριστική είναι η παρουσίαση του βιβλίου από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου στο ένθετο «Βιβλιοδρόμιο», μεταξύ άλλων έγραψε: «Στο νέο του βιβλίο ο Μαρκ Μαζάουερ σηκώνει το πέπλο της διακοινοτικής κληρονομιάς της συμπρωτεύουσας και δημιουργεί ένα αλληγορικό σύμπαν γεμάτο θαυμασμό για τις χαμένες πατρίδες της ανεκτικότητας και της πολυπολιτισμικότητας»!!!
Γιατί όμως τόσο ενδιαφέρον για την Ελληνική Συμπρωτεύουσα; Ποιοι είναι που θέλουν την Θεσσαλονίκη –την νύμφη του Ελληνικού Βορρά-, μία «πολυεθνική» και «πολυπολιτισμική» τερατούπολη των Βαλκανίων και δεν το κρύβουν;

Οι Εβραίοι και η… «Μητέρα του Ισραήλ»!

Απόλυτα σχετικό προς τα ανωτέρω, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλες επενδύσεις στην οικονομία της πόλεως από εβραϊκά κεφάλαια. Σύμφωνα με έγκυρους οικονομικούς αναλυτές, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της οικονομίας της Θεσσαλονίκης ελέγχεται από πολυεθνικές που είτε εξυπηρετούν ισραηλινά συμφέροντα, είτε ανήκουν απευθείας σε εβραίους. Ανάμεσα στις άλλες επενδύσεις τους (καζίνο, βιομηχανικά κέντρα κ.λπ.), βρίσκεται και η αγορά μέσων μαζικής ενημερώσεως (εφημερίδες, τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί κ.ά.).
Κάνοντας μια απλή μαθηματική σύγκριση στις μερικές χιλιάδες που αριθμεί η εβραϊκή κοινότητα στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, και τα ποσοστά επενδύσεων και ιδιοκτησιών που κατέχει, αντιλαμβανόμαστε την ισχύ και την δύναμη της παρασιτικής αυτής μειοψηφίας στην Ελληνική συμπρωτεύουσα.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι για τους απανταχού σιωνιστές η Θεσσαλονίκη ήταν και παραμένει η «Μητέρα του Ισραήλ». Οι ίδιοι δεν κρύβουν ότι θέλουν τον έλεγχό της σαν προγεφύρωμα από το Ισραήλ στην Ευρώπη και προς τούτο έχουν εργαστεί ποικιλοτρόπως και συστηματικώς. Δεν είναι καθόλου τυχαία π.χ. η ανέγερση τα τελευταία χρόνια πολλών εβραϊκών μνημείων και μουσείων, που υπενθυμίζουν σε όλους την… εβραϊκότητα και το δήθεν εβραϊκό ιστορικό παρελθόν της πόλεως αυτής.
Η Ιστορία όμως δεν γράφεται ούτε με ανεγέρσεις μνημείων «ολοκαυτώματος», ούτε με αμερικανόφερτες μελέτες υπόπτου καταγωγής «καθηγητών»…

Ιστορική αναδρομή

Κατά τους αιώνες του Βυζαντίου, η Θεσσαλονίκη αποτελούσε το δεύτερο πληθυσμιακό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Αυτοκρατορίας –την Συμβασιλεύουσα του Βυζαντινού Ελληνισμού. Εικοσιτρία χρόνια πριν την Άλωση της θρυλικής Πόλεως των Κωνσταντίνων, μόλις στα 1430, η Θεσσαλονίκη θα βυθιστεί στο σκοτάδι της μαύρης σκλαβιάς για τους επόμενους 5 αιώνες, πέφτοντας στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων, στις ορδές των βαρβάρων του Μουράτ…
Την περίοδο εκείνη της Αλώσεως, η εβραϊκή παρουσία στην Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά ισχνή. Ουδέποτε, άλλωστε, από την αρχαιότητα, η Θεσσαλονίκη διέθετε ισχυρή εβραϊκή κοινότητα. Από την ίδρυση μάλιστα της πόλεως (4ος αι. π.Χ.) μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός της περιελάμβανε τόσο μηδαμινό αριθμό εβραίων, που οι ιστορικοί απαξιούσαν την καταγραφή του.
Η μεγάλη πλημμύρα της Θεσσαλονίκης απ’ την εβραϊκή λαίλαπα ξεκίνησε κατά τον 16ο αιώνα, μετά την ομαδική εγκατάλειψη των εβραίων της Ισπανίας, εξαιτίας των διώξεων που υπέστησαν εκεί από την Ιερά Εξέταση. Μία δεύτερη μαζική εγκατάσταση θα παρατηρηθεί επίσης γύρω στα 1720, από εβραίους προερχόμενους απ’ την Ιταλία. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Τούρκος κατακτητής έφερε και εγκατέστησε σε αυτή την πόλη τους εβραίους ως συνεργάτες του.
Οι βδέλλες αυτές, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο την δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει ο Ελληνισμός κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση, την τοκογλυφία, θησαυρίζοντας εις βάρος του ελληνικού στοιχείου. Όπως οι ίδιοι ομολογούν στα «Χρονικά»: «Από τον 18ο αιώνα, καθώς ο χρηματικός φόρος γενικεύθηκε στην οθωμανική αυτοκρατορία, ολοένα και περισσότερα χωριά άρχισαν να δανείζονται από πλούσιους εβραίους ή τούρκους με πολύ υψηλό επιτόκιο, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σταδιακά σε τσιφλίκια, στο βαθμό που οι κάτοικοι των χωριών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στους βαρείς φόρους και τους αυξανόμενους τόκους. Πολλά χωριά από τη Θεσσαλονίκη είχαν αυτή την τύχη» («Χρονικά», Μάιος-Ιούνιος 1994).
Η απομυζητική δραστηριότητα των εβραίων εις βάρος του Μακεδονικού Ελληνισμού συνεχίστηκε και κατά τα χρόνια της Επαναστάσεως. Όπως προκύπτει από το ίδιο εβραϊκό περιοδικό: «Στα 1821, κατά την έκρηξη της ελληνικής επανάστασης, πολλοί "χριστιανοί" της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν. Για την απελευθέρωσή τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εισέπραξαν ως λύτρα 440.000 γρόσια.
Για να συγκεντρώσουν αυτό το ποσόν οι "χριστιανοί", δανείσθηκαν από Εβραίους τραπεζίτες προς 30-50% επιτόκιο, με ενέχυρο τιμαλφή και σκεύη των ναών, λαμβάνοντας μετρητά το ένα δεύτερο ή ένα τρίτο της αξίας. Δυστυχώς δεν ξέρουμε από ποιους τραπεζίτες».
Εκτός της «αργυραμοιβίας» (ήπιος και εξωραϊσμένος όρος της τοκογλυφίας), οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης –και γενικότερα της Μακεδονίας-, πιστοί στην απαράβατη εντολή του σιωνισμού, όπως αυτός πηγάζει απ’ τις ραββινικές παραδόσεις περί αιώνιας διαπάλης Ελληνισμού-Εβραϊσμού, επιδόθηκαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στην καταστολή του εθνοαπελευθερωτικού Αγώνος των Ελλήνων, πάντοτε συνεπικουρώντας στα βάρβαρα μογγολικά ένστικτα των Τούρκων Οθωμανών. Το όνομα του εβραϊκής καταγωγής σφαγέως του Μακεδονικού Ελληνισμού Ταάλ Μπέη προκαλούσε τον φόβο και τον τρόμο στους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μακεδονικής επικράτειας. Επίσης, στην καταστροφή της Ναούσης (Απρίλιος 1822), ειδικό ρόλο υπέρ των Τούρκων, έπαιξε ένοπλο τμήμα 700 εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Η παροικία τους στην πόλη αυτή προσέφερε αναμφίβολα κάθε είδους πολύτιμες υπηρεσίες στους Τούρκους, αφού οι εκπρόσωποί της διακρίθηκαν σε πλείστες περιπτώσεις, εκτός από φοροεισπράκτορες, και σαν καταδότες των Ελλήνων…

Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13

Είναι γεγονός ιστορικά τεκμηριωμένο, ότι οι εβραίοι ουδέποτε μπόρεσαν να «χωνέψουν» την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και μέρους της ανέκαθεν Ελληνικής Μακεδονίας, από τον Ελληνικό Στρατό, κατά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13… Η πολυεθνική σύνθεση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η καταπίεση του εθνικού και πολιτικού αισθήματος των Ελλήνων και πολλοί άλλοι παράγοντες, επέτρεπαν επί αιώνες ολόκληρους στο εβραϊκό στοιχείο να ασκεί ανενόχλητο την οικονομική του δραστηριότητα, παρασιτώντας επί του γηγενούς πληθυσμού και απολαμβάνοντας πληρών ελευθεριών από την Οθωμανική εξουσία.
Όταν όμως η Θεσσαλονίκη ενσωματώθηκε στο νέο Ελληνικό κράτος, η εβραϊκή δραστηριότητα έμελλε –φαινομενικά, έστω- να λάβει άδοξο τέλος. Ο διεθνής σιωνισμός στόχευε ανέκαθεν στην απόσπαση της Μακεδονίας από τον ελλαδικό κορμό και οι ραδιουργίες που χρησιμοποίησε σε όλα τα επίπεδα κατά την διάρκεια του 20ού αιώνος (μέχρι και σήμερα…) το αποδεικνύουν περίτρανα.
Είναι άγνωστο σε πολλούς ότι η ίδρυση του «Μακεδονικού Κομιτάτου» των Βουλγάρων, τρομοκρατική-δολοφονική οργάνωση που τόσο βασάνισε τους Έλληνες της Μακεδονίας κατά τα έτη 1900-1908, υπήρξε έμπνευση των βουλγαριζόντων κρυπτοεβραίων Γιοζέφ και Γιάγκωφ. Όπως επίσης ότι η περίφημη επανάσταση του «Ίλιντεν» το 1905, στηρίχθηκε κατά ένα μέρος στους εβραίους, υπό την ενεργό συμμετοχή των αδελφών Καμχή.
Κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήλεγχαν την στοά “Alliance”, συγκέντρωσαν υπό μορφή εράνου το αμύθητο ποσό των 650.000 χρυσών λιρών, το οποίο και παρέδωσαν στην Τουρκία (βλ. δημοσίευμα εφημ. «Εστία», 9.10.1912), ενώ μέλη της εβραϊκής κοινότητος συγκρότησαν εθελοντικό σώμα το οποίο πολέμησε κατά του Ελληνικού Στρατού στο πλευρό των Τούρκων.
Εξ άλλου, σε συνέδριο που διεξήχθη το 1992 στην Θεσσαλονίκη, με θέμα τις εβραϊκές κοινότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη τους τελευταίους πέντε αιώνες, η εβραία «ιστορικός» Ρένα Μολχό παραδέχθηκε την αντίδραση των εβραίων της περιοχής στην ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στην ελληνική επικράτεια. Προβαίνοντας ταυτοχρόνως σε ψευδέστατους ισχυρισμούς της μορφής ότι από τα… Ελληνιστικά χρόνια η πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ήσαν εβραίοι!
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η δολοφονία του βασιλέως Γεωργίου Α΄, μόλις λίγο διάστημα μετά την απελευθέρωση της συμπρωτεύουσας. Δολοφονία που χρεώθηκε σε έναν τρελό μεθύστακα, ονόματι Σχινά, αλλά στην ουσία απετέλεσε την απαρχή του καταστροφικού Εθνικού Διχασμού που επακολούθησε τα επόμενα χρόνια και οδήγησε στον τραυματισμό της Μεγάλης Ιδέας στην αποβάθρα της Σμύρνης, καθώς και στον βίαιο ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους εξισλαμισμένους εβραίους –«ντομνέδες» του Κεμάλ.
«Συμπτωματικά»: ο Κεμάλ γεννήθηκε στην εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης και ηγήθηκε του Κινήματος των Νεοτούρκων, κηρύσσοντας και κάνοντας πραγματικότητα την γενοκτονία όλων των χριστιανικών πληθυσμών της εναπομείνασας Οθωμανικής επικράτειας (Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, Αρμενίων κ.ά.). Κι άλλη μία «σύμπτωση» (όταν η σύμπτωση είναι διαρκώς επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…): τα ανθελληνικά πογκρόμ του τουρκικού όχλου ενάντια στην Ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινουπόλεως, τον Σεπτέμβριο του 1955, υποκινήθηκαν από την φήμη της δήθεν τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του «Πατέρα των Τούρκων» Μουσταφά Κεμάλ, στην Θεσσαλονίκη. Οικία που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να θεωρείται «τόπος προσκυνήσεως» των Τούρκων, αλλά και των δήθεν «ελλήνων» μουσουλμάνων της Θράκης.

Υπονόμευση της Μακεδονίας και εβραϊκές ραδιουργίες

Οι σιωνιστικές ραδιουργίες για την υπονόμευση της Μακεδονίας και της Ελληνικής Συμπρωτεύουσας, συνεχίστηκαν και κατά τα χρόνια που ακολούθησαν την Απελευθέρωση. Η πρώτη πολύ καλά οργανωμένη αντίδραση του Μακεδονικού πληθυσμού ενάντια στους εβραίους εκμεταλλευτές του, εκφράστηκε με την πυρπόληση της εβραϊκής συνοικίας Καμπέλ, καθώς και της συναγωγής της, από την Ελληνική Εθνική Ένωση, γνωστή με τα αρχικά Ε.Ε.Ε. Ήταν μία απάντηση των Θεσσαλονικέων στις απάνθρωπες και μισελληνικές ενέργειες των αιωνίων καταπιεστών τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στην εβραϊκή κοινότητα «Φεντερασιόν» της Θεσσαλονίκης, αναπτύχθηκε η πρώτη κομμουνιστική οργάνωση (ΣΕΚΕ), με ιδρυτικά στελέχη αποκλειστικά εβραίους! Το ανθελληνικό μένος των σιωνιστών βρήκε έκφραση στο μετέπειτα ΚΚΕ, ένα κόμμα το οποίο σε κρίσιμες για το Έθνος μας περιόδους διαδραμάτισε έναν αισχρό και προδοτικό ρόλο, εξυπηρετώντας δουλικά και ανερυθρίαστα τα σχέδια του σλαβικού επεκτατισμού.
Το εβραιογενές ΚΚΕ, άλλωστε, ουδέποτε απέκρυψε τις επιδιώξεις του για απόσπαση της Μακεδονικής γης από τον ελλαδικό κορμό και προς τον σκοπό αυτό έδρασε με αιματηρότατα αποτελέσματα για την Πατρίδα μας (καταστροφικός συμμοριτοπόλεμος 1944-49). Ήδη όμως από το 1927, οι εβραίοι ιδρυτές του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κουν Βεντούρα, ως εκλεγμένοι βουλευτές, έθεσαν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως της Μακεδονίας μέσα στην Ελληνική Βουλή!!
Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε για τους εβραίους της Θεσσαλονίκης στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, κατά την διάρκεια της Γερμανικής στρατιωτικής παρουσίας στην χώρα μας στα έτη 1941-44. Είναι χαρακτηριστικό ότι προπολεμικώς η πόλη αυτή αριθμούσε 158 χιλιάδες κατοίκους, εκ των οποίων οι 62 χιλιάδες ήσαν εβραίοι. Πριν την ανταλλαγή πληθυσμών του 1922 οι Τούρκοι αριθμούσαν 46.000, ενώ το ελληνικό στοιχείο υπολειπόταν (40.000). Δεν είναι υπερβολή, λοιπόν, να πούμε ότι εν έτει 1944, η Θεσσαλονίκη, μετά την συστηματική εκκένωσή της από τους εβραίους, είχε καταστεί από «διαμάντι της εβραϊκής διασποράς», πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά!

Αντί επιλόγου

Ερχόμενοι στο σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι οι σημερινές πολιτικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές και πολύ πιο επικίνδυνες για το Έθνος μας από αυτές των παρελθουσών δεκαετιών. Το προαιώνιο σχέδιο της αποσύνθεσης και εξόντωσης του Ελληνισμού δεν βρίσκεται στην αρρωστημένη φαντασία κάποιων «ακραίων εθνικιστικών κύκλων», αλλά αποτελεί μία καθημερινή πραγματικότητα.
Τα ύπουλα σχέδια του διεθνούς σιωνισμού -που ελέγχει την παγκόσμια υπερδύναμη των ΗΠΑ-, για «επαναχάραξη των συνόρων στη Βαλκανική» και «αναδιάταξη των βαλκανικών κρατών» βρίσκονται στα σκαριά. Μετά την παραχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας μας στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων, έπεται η αμφισβήτηση της Ελληνικότητος αυτής της ίδιας της Ελληνικής Μακεδονίας. Γεγονότα όπως η… ανακάλυψη «καταπιεζομένων μειονοτήτων» εκεί όπου δεν υπάρχουν, η ισχυροποίηση του αλβανικού εθνικισμού και η προπαγάνδα περί «πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης», όχι μόνο δεν είναι συμπτωματικά και άσχετα μεταξύ τους, αλλά αποτελούν μέρη της ίδιας συνομωσίας του Αιώνιου Τοκογλύφου, στην προσπάθειά του να αφανίσει τον μοναδικό αντίπαλό του από καταβολής της Ιστορίας.
Χρέος των Ελλήνων Εθνικιστών, χθες, σήμερα, πάντοτε, να αντισταθούν στην λήθη που έχουν επιβάλει στον λαό μας και να ματαιώσουν για πάντα τα σχέδια του Ενός και Μοναδικού Εχθρού, για την καταστροφή του διαχρονικού αντιπάλου του σκοταδισμού: του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ιωάννης Μάνεσης

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ....ΑΡΗ


To Ισραήλ άπλωσε χέρι συνεργασίας στους Ελληνες για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας. Μετά την επιδείνωση των σχέσεών του με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νετανιάχου, συζήτησε με τον Ελληνα ομόλογό του Γ. Παπανδρέου την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τις ισραηλινές ακτές έως την Ελλάδα.
Στον φυσικό πλούτο της χώρας μας εναποθέτουν πλέον αρκετοί αναλυτές τις ελπίδες τους για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, κάτι που φαίνεται να ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως προανήγγειλε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, δρομολογεί τη σύσταση δημόσιου φορέα που θα αναλάβει να προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι πολλάκις τα τελευταία χρόνια έχει χυθεί πολύ? μελάνι περί ύπαρξης «μαύρου χρυσού» στη χώρα μας, ωστόσο η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν αποκλείεται να επιταχύνει κάποιες εξελίξεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο όποιος φυσικός πλούτος μπορεί να έχει η Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος φορέας αναμένεται να πάρει? «σάρκα και οστά» τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με την κυβέρνηση μάλιστα να προωθεί fast track διαδικασίες για την έναρξη των επενδύσεων (στο Ιόνιο σε πρώτη φάση), καθώς έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους κολοσσούς του εξορυκτικού και πετρελαϊκού κλάδου.

Εξάλλου, σε δύο συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα προέκυψαν ενθαρρυντικά δεδομένα για την ύπαρξη φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης και του Ιονίου, αλλά και κοιτασμάτων πετρελαίου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

300 δισ. δολάρια «κρύβει» το ελληνικό υπέδαφος

Τ α δυνητικά έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Ελλάδα αγγίζουν τα? 300 δισεκατομμύρια δολάρια!

Στον τομέα του πετρελαίου, παράγοντες του χώρου μιλάνε για 8 έως 10 περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο με πιθανότητα ύπαρξης πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Δεδομένη είναι η ύπαρξη μικρού κοιτάσματος στο Κατάκολο (που μπορεί να μας δώσει 2.000 βαρέλια ημερησίως για 20 χρόνια).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα νέα στοιχεία που προκαλούν ενδιαφέρον υπάρχουν για τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη καθώς και στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, καθώς ήδη στην Ανατολική που εντάσσεται στην ίδια γεωλογική λεκάνη, η Τουρκία έχει εντοπίσει περίπου 20 μικρά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα αερίου.

Ο κ. Αντώνης Φώσκολος, καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπογράμμισε σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΛΚΕΘΕ ότι σύντομα ολόκληρη η Ευρώπη θα εξαρτάται από τους πόρους των περιοχών μας», τονίζοντας με έμφαση: «Γιατί άραγε οι Νορβηγοί αγοράζουν αυτή την εποχή ελληνικά ομόλογα; Μήπως επειδή οι εταιρείες που ειδικεύονται στην έρευνα και εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων είναι νορβηγικές και άρα βλέπουν μια προοπτική στη χώρα μας».

Ο καθηγητής έχει υπολογίσει ότι η χώρα μας μπορεί να έχει έσοδα της τάξης των 32 δισ. δολαρίων από τα 2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και άλλα 247 δισ. από τα 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που εικάζεται ότι υπάρχουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, ειδικός σε θέματα έρευνας υδρογονανθράκων και τέως γεν. διευθυντής Ερευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των Ελληνικών Πετρελαίων, ανέφερε σε ημερίδα ότι «ο υποθαλάσσιος χώρος που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου - Κρήτης θα μπορούσε να περικλείει συνολικά, αποδεδειγμένα και πιθανά αναμενόμενα προς ανακάλυψη και παραγωγή αποθέματα υδρογονανθράκων της τάξης των 15 τρισ. κυβικών μέτρων».

Ειδικότερα για τα κοιτάσματα που φέρεται να υπάρχουν 70 χιλιόμετρα νότια του Κόλπου της Μεσσαράς στην Κρήτη -στην ονομαζόμενη «Λεκάνη του Ηροδότου» -σε θαλάσσιο βάθος 1.650 μ. και μήκους 15 τουλάχιστον χιλιόμετρων, οι αναμενόμενες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν τα επόμενα χρόνια στα επίπεδα των 30 δισ. δολαρίων.

Από τον Πρίνο έχουν αντληθεί περίπου 120 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο και πιθανόν να υπάρχουν άλλα 10-15 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ παράλληλα έχουν αντληθεί και 850 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. Στην περιοχή της Θάσου υπάρχουν ακόμα έξι δομές παρόμοιες με αυτήν του Πρίνου, βάσει γεωλογικών, γεωφυσικών και γεωχημικών δεδομένων.

Για μεταφορά αερίου στην Ευρώπη
Αγωγός συνεργασίας με Ισραήλ

To Ισραήλ άπλωσε χέρι συνεργασίας στους Ελληνες για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας. Μετά την επιδείνωση των σχέσεών του με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νετανιάχου, συζήτησε με τον Ελληνα ομόλογό του Γ. Παπανδρέου την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τις ισραηλινές ακτές έως την Ελλάδα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο όμιλος Noble Energy Inc ανακοίνωσε ότι στην περιοχή «Λεβιάθαν», υπάρχουν πιθανότητες μεγαλύτερες του 50%, ώστε να βρεθεί ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου όγκου 453 δισ. κυβικών μέτρων.

Οπως εκτιμάται, με την υλοποιούμενη επένδυση των 150 εκατ. δολαρίων, υπάρχει πιθανότητα 17% για την εξεύρεση αποθεμάτων φυσικού αερίου ισοδύναμων με 3 δισ. βαρέλια πετρελαίου (σε βάθος 5.800 μέτρων) και 8% για αποθέματα ισοδύναμα με 4,2 δισ. βαρέλια μαύρου χρυσού (σε βάθος 7.200 μέτρων).

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ


Τροχιοδεικτικές βολές προς την ελληνική πλευρά για παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών στη Χάγη φαίνεται ότι ρίχνουν το τελευταίο διάστημα τα Τίρανα, βολιδοσκοπώντας αντιδράσεις. Το κλίμα καλλιεργείται κυρίως από τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς να λείπουν και φωνές από το πολιτικό προσωπικό της γείτονος που μπαίνουν στο παιχνίδι.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας υπεγράφη επισήμως τον Απρίλιο του 2009, αλλά δεν πρόλαβε να κυρωθεί από το αλβανικό Κοινοβούλιο, καθώς, έπειτα από προσφυγή των Σοσιαλιστών (και δάκτυλο της Αγκυρας) το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε κάποια σημεία της αντισυνταγματικά. Οι πληροφορίες λένε ότι το μπλοκάρισμα αφορά το σημείο αναγνώρισης υφαλοκρηπίδας στις Διαπόντιες Νήσους, κάτι που θα αποτελούσε προηγούμενο σε πιθανή συμφωνία με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός, Παντελί Μάικο, χαρακτήρισε τη συμφωνία όχι νομικό, αλλά πολιτικό ζήτημα που τίθεται πλέον μεταξύ των δύο χωρών και εκτίμησε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να την επαναδιαπραγματευτεί. Ωστόσο, αμέσως μετά και σε έναν αγώνα «πατριωτισμού», η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιοζεφίνα Τοπάλι, από το κόμμα του Σαλί Μπερίσα, υποστήριξε ότι εκείνη ήταν που απέτρεψε την κύρωσή της από την αλβανική Βουλή. Είναι η πρώτη φορά που επισήμως εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται ότι δεν ήταν επιθυμητή η κύρωση της συμφωνίας, αφού μέχρι τώρα ο αλβανός πρωθυπουργός επέρριπτε τις ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει κάθε σκέψη επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, τονίζοντας ότι αυτή είναι αμοιβαία επωφελής και έγινε ύστερα από μακροχρόνια διαπραγμάτευση με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. «Η συμφωνία βασίστηκε στη μέθοδο της μέσης γραμμής και χρησιμοποιήθηκαν 150 σημεία για τον ορισμό των θαλασσίων ζωνών, τη στιγμή που στην αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία του 1977 για την υφαλοκρηπίδα είχαν χρησιμοποιηθεί μόλις 20.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά χαμηλούς τόνους και τονίζει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτοί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε και κατά την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας του γενικού γραμματέα του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκαζμέντ Τουρντίου.

Η σημασία της συμφωνίας είναι δεδομένη για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το θέμα των ενεργειακών πόρων βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας, υπογράμμισε ότι αυτή είναι σημαντική, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμη και σε εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών, ενώ επισήμανε και το θετικό αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια κίνηση στην πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.

Οι όποιες εξελίξεις, πάντως, δεν αναμένονται άμεσα, καθώς η διελκυστίνδα αποδεικνύεται ένας αγώνας αντοχής, ο οποίος απαιτεί λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς.

ΙΟΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη σύσταση φορέα υδρογονανθράκων στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής φαίνεται να εκκινεί η σχετική διαδικασία έρευνας - πιθανής εκμετάλλευσης στη χώρα μας. Εξέλιξη για την οποία είχε προϊδεάσει από την αρχή της εβδομάδας ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης προαναγγέλλοντας την ίδρυση Εθνικού Φορέα Ερευνας Υδρογονανθράκων. Ο υφυπουργός είχε, βέβαια, διευκρινίσει πως «δεν θα τοποθετηθεί για το πού και πόσο πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες -καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα- όμως υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουν ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιουνίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν».

Η πλευρά του υπουργείου κράτησε προσεκτική στάση τους τελευταίους πέντε μήνες -απ' όταν ο Γ. Μανιάτης είχε εξαγγείλει πρώτη φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση φορέα- καθώς η ουσιαστική ευθύνη για το ενδεχόμενο ερευνών στο Αιγαίο έχει περάσει στο υπουργείο Εξωτερικών και παραμένει σε εκκρεμότητα η οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.
Ειδικότερα όσον αφορά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση του 1982 - άρθρο 121, παράγραφος 2) αναδεικνύει το Καστελόριζο σε αγκάθι για τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Ομως στους πέντε μήνες, που η ελληνική πλευρά φέρεται να συνεκτιμούσε διάφορες και σύνθετες παραμέτρους προτού προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες της, όλοι ανεξαιρέτως οι γείτονες (με παράκτια πρόσβαση) και εμπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα έσπευδαν ταχύτατα.
Η μεν τουρκική πλευρά, μέσω της περίφημης Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) να καλύψει από τον Μάιο-Ιούνιο τα πρώτα τέσσερα απαραίτητα βήματα που βάζουν σε... ρότα τη δυναμική ερευνών ακόμη και σε περιοχές του Αιγαίου μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2012. Η ΤΡΑΟ έχει προβεί στη διαγωνιστική διαδικασία, στη σύναψη συμβάσεων παραχώρησης και τη νομοθέτηση για αδειοδότηση. Δραστήρια όμως εμφανίζεται και η αλβανική πλευρά, που παρ' ότι συμφώνησε αρχικά με την Ελλάδα για "θαλάσσιο όριο πολλαπλών χρήσεων" με τη μέθοδο της "μέσης γραμμής» στη συνέχεια την ακύρωσε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλβανίας έπειτα από φερόμενη παρέμβαση της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πολύπειρο επιχειρηματία του κλάδου, η αθήνα καλείται τώρα να «τρέξει» όχι μόνο για να καθορίσει τη μορφή που θα έχει ο δημόσιος φορέας αλλά κυρίως για τη διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να προσελκυσθούν τυχόν ενδιαφερόμενοι.
Στην αγορά προεξοφλείται πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στη σύσταση του φορέα προκειμένου να προκηρύξει τους απαραίτητους διαγωνισμούς για έρευνες στην περιοχή της Πελοποννήσου (Ηλεία), της Ζακύνθου, της Ηπείρου, ενώ προς αποσαφήνιση μένει η θέση της Αθήνας αναφορικά με την περιοχή βόρεια της Κέρκυρας. Για την τελευταία περιοχή (6 ν.μ. βόρεια του ακρωτηρίου Δράστη της Κέρκυρας στα Διαπόντια Νησιά ή Οθωνούς/Ερείκουσα-Μαθράκι) έρευνες γαλλικών και καναδικών ερευνητικών ιδρυμάτων κάνουν λόγο για «πλούσια περιοχή».

ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ


«Ακατάλληλη για τουριστική εκμετάλλευση και μή ανυπεράσπιστη η Εθνική Μνήμη-Αδιάλλακτα αντίθετοι σε μνημείο υπέρ Νεότουρκων»

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων». Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.

Ότι οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην Οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1911 , αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.

Ότι αυτοί εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο Κεμαλισμός με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Έλληνες του Πόντου, η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση.

Για το σκοπό αυτό μπορεί να αναδείξει ο κ. Δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.

Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους.
Θεσσαλονίκη 22.11.2010

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης Κωνσταντίνος Γαβρίδης
Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. Δικηγόρος


ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ



ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΛΕΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΛΑΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ
Η ΠΟΛΗ ΕΑΛΩ ΚΑΙ ΕΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ

ΤΕΛΟΣ


Οι αμερικάνοι και η Google έχουν ήδη μοιράσει τη Θράκη και έχουν δημιουργήσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Πάτε στο Google Earth και στην Κομοτηνή και θα δείτε

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ



Oπως δεν ξέχασε την εξαπάτηση του Λαομέδοντος ο Ηρακλής, το ίδιο δεν ξέχασε και εκείνη του Αυγείου, όπου κατά τον πέμπτο του άθλο είχε υποσχεθεί ο βασιλιάς της Ήλιδος στον Ηρακλή αντίδωρο για το κατόρθωμα που υποσχέθηκε στον Αυγεία. Το ένα δέκατο των κοπαδιών του ήταν η συμφωνία που δεν τήρησε ο βασιλιάς όταν έμαθε πως ο άθλος αυτός ήταν επιβεβλημένος από τον Ευρυσθέα στον Ηρακλή. Ο γιός του Δία όμως του υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει μια μέρα να τον τιμωρήσει για την αθέτηση της συμφωνίας του
Όταν λοιπόν έμαθε ο Αυγείας πως ο Ηρακλής είχε ετοιμάσει στρατό από γενναίους Αρκάδες άνδρες και κατευθυνόταν εναντίον του, όρισε ως στρατηγούς των Ηλείων τον Εύρυτο και τον Κτέατο. Αυτοί ήταν ενωμένοι σε ένα σώμα και ξεπερνούσαν σε δύναμη όλους τους ανθρώπους. Ήταν παιδιά της Μολιόνης και του Άκτορα ή ίσως και του Ποσειδώνα όπως λέγεται από κάποιους. Αυτοί ήταν δίδυμοι και γι’ αυτό και τους αναφέρουν ως ένα σώμα. Ο Άκτωρ ήταν αδερφός του Αυγείου. Όμως κατά την διάρκεια της εκστρατείας ο Ηρακλής αρρώστησε και αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει με τους γιούς της Μολιόνης. Λέγεται πως στην πάλη κατά την οποία είχε προσκληθεί από τους Εύρυτο και Κτέατο ο Ηρακλής νικήθηκε. Εξ’ ου και το περίφημο « ουδ’ Ηρακλής προς δύο» !!!

Τότε λοιπόν βρήκαν ευκαιρία οι Μολιονίδες ( οι γιοί της Μολιόνης Εύρυτος και Κτέατος) και σκότωσαν πολλούς από τους άνδρες του Ηρακλή. Μετά από αυτό ο Ηρακλής έφυγε αλλά κατά την διάρκεια της τρίτης εορτής των Ισθμίων, που οι Μολιονίδες είχαν σταλεί ως εκπρόσωποι των Ηλείων για να λάβουν μέρος στις θυσίες, ο Ηρακλής τους έστησε ενέδρα και τους σκότωσε στις Κλεωνές της Αργολίδας. Μετά από τον θάνατο των Μολιονιδών ο Ηρακλής επιτέθηκε κατά της Ηλείας την οποία και κυρίευσε. Στην μάχη σκότωσε τον Αυγεία και τα παιδιά του εκτός του Φυλέα ο οποίος και τον είχε υποστηρίξει κατά την εκτέλεση του πέμπτου του άθλου, όταν επιβεβαίωσε μπροστά στο δικαστήριο την υπόσχεση που είχε δώσει ο πατέρας του Αυγείας προς τον Ηρακλή. Από τότε ο Αυγείας τον είχε εξορίσει. Ο Ηρακλής λοιπόν επανέφερε τον Φυλέα και τον κατέστησε βασιλιά της Ήλιδας.Τότε μάλιστα ήταν που ο Ηρακλής καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες με έπαθλο τον Κότινο το στεφάνι από κλαδιά ελιάς που έφτιαξε όταν είχε ζητήσει από τον Άτλαντα να πάρει για λίγο στους ώμους του την ουράνια σφαίρα (όταν ο Άτλας ξεγελώντας τον Ηρακλή τον είχε φορτώσει μ’ αυτήν) κατά την επίτευξη του άθλου για τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων. Ακόμη έφτιαξε βωμό προς τιμή του Πέλοπος και έχτισε ακόμη έξη προς τιμή των Δώδεκα Θεών.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;


Η χώρα οφείλει να διαμορφώσει μία συγκροτημένη πολιτική αναζήτησης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες. Mία τέτοια πολιτική οφείλει να περιέχει τις αναγκαίες προκα-ταρτικές δράσεις οριοθέτησης των θαλάσσιων αποκλειστικών οικονομικών ζωνών. Mετά από καθυστερήσεις δέκα ετών και ιστορίες απύθμενης άγνοιας και αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, με πολιτικές ηγεσίες να αδιαφορούν ή να μη αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος, ανακοινώθηκε από το YΠEKA το αυτονόητο. H σύσταση φορέα του Δημοσίου για τη μελέτη και τη διενέργεια διεθνών διαγωνισμών παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Mία ανακοίνωση της οποίας προηγήθηκε ένα παρασκήνιο αντικρουόμενων απόψεων και διαβουλεύσεων μεταξύ σχετικών και ασχέτων συμβούλων που ενδημούν στο YΠEKA και στο YΠEΞ και συμβουλεύουν τις αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες. Mία ανακοίνωση που δεν εγγυάται και την υλοποίηση του στόχου που τέθηκε, καθώς όπως όλοι όσοι ασχολούνται με τα θέματα αυτά γνωρίζουν «ο διάβολος κρύβεται μέσα στη λεπτομέρεια και την αδιαφάνεια».
Κοιτάσματα Tο θέμα για τους αναγνώστες της «H» δεν είναι νέο, αφού είχε παρουσιασθεί τα Xριστούγεννα του 2004(!) με αφορμή την ανακάλυψη κοιτασμάτων 50 τρισ. ft3 φυσικού αερίου στα ανοικτά του δέλτα του Nείλου σε βάθη 1.000 m. H περίπτωση της Aιγύπτου είχε οδηγήσει στο εύλογο ερώτημα για το δυναμικό των γεωλογικών σχηματισμών της Mεσογείου και κατ’ επέκταση στις πιθανότητες ύπαρξης αντίστοιχων κοιτασμάτων στις ελληνικές θάλασσες. Mία καταρχήν απάντηση στηρίχθηκε στη μελέτη με τίτλο «World Conventional Crude Oil and Natural Gas: Identified Reserves, Undiscovered Resources and Futures» της Γεωλογικής Eπιθεώρησης των HΠA (USGS) που δημοσιεύθηκε το 1998 και αφορούσε στις εκτιμήσεις αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως. Oι εκτιμήσεις στηρίζονται στα αποτελέσματα τεσσάρων παγκοσμίων συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό και αναφέρονται σε αποθέματα (futures) που ορίζονται ως το άθροισμα των εκτιμώμενων αναγνωρισμένων αποθεμάτων και της τιμής που έχει αποδοθεί σε αυτά που δεν έχουν ανακαλυφθεί. Oι εμφανιζόμενες εκτιμήσεις αξιολογούνται ως χαμηλές και υψηλές, και σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης η πραγματική τιμή των αποθεμάτων στην εξεταζόμενη περιοχή έχει 90% πιθανότητα να ευρίσκεται ανάμεσα στη χαμηλή και στην υψηλή τιμή. Oι εκτιμήσεις δεν προσδιορίζουν ούτε την ακριβή θέση ούτε την ποιότητα των κοιτασμάτων, όμως παρ’ όλα αυτά αποτελούν χρήσιμη αφετηρία έρευνας.
Μελέτη Mε βάση τη μελέτη αυτή οι ελληνικές θάλασσες ταξινομούνται σε δύο περιοχές. H μία με τον κωδικό 4039 καλύπτει τις περιοχές της Aδριατικής και του Iονίου μέχρι περίπου τις ακτές της B. Aφρικής. H δεύτερη, με τον κωδικό 4038, καλύπτει τις περιοχές του Aιγαίου και του Λιβυκού Πελάγους και επεκτείνεται ανατολικά μέχρι τις δυτικές ακτές της Kύπρου, ενώ νότια προσεγγίζει τη θαλάσσια περιοχή της Aιγύπτου. Mε βάση τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις τα προσδοκώμενα αποθέματα στη λεκάνη 4039, με πιθανότητα 90%, κυμαίνονται μεταξύ 0,1 – 1,0 δισ. βαρ. πετρελαίου και από 6 έως 60 τρισ. κυβ. πόδια (Tcf) φυσικό αέριο. Aκόμη περισσότερο ενδιαφέρουσες είναι οι εκτιμήσεις για τη λεκάνη 4038, όπου τα αντίστοιχα αποθέματα, με πιθανότητα 90%, κυμαίνονται μεταξύ 1 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου και από 120 έως 600 Tcf φυσικού αερίου. Kαθώς οι ποσότητες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να αγνοηθούν, μία επιπλέον σύγκριση της αξιοπιστίας των προβλέψεων της μελέτης με άλλες περιοχές όπου υπάρχουν αντίστοιχες προβλέψεις, για κοιτάσματα που όμως ευρίσκονται πλέον στη φάση της εμπορικής εκμετάλλευσης, είναι διαφωτιστική. Έτσι, σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά αποθέματα πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή του Aιγαίου, αντίστοιχες παραδοχές υπάρχουν για τις περιοχές της B. Θάλασσας και της B. Kασπίας, ενώ υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις για τα αντίστοιχα αποθέματα των κοιτασμάτων της N. Kασπίας. Tέλος, θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το φυσικό αέριο η περιοχή 4038 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά της 5021, στην οποία πραγματοποιούνται οι επιτυχείς υπεράκτιες γεωτρήσεις της Aιγύπτου. Tο 2004 η περίπτωση της ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δεν στάθηκε ικανή να «ευαισθητοποιήσει» τις αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες ακόμη κι όταν η προοπτική ανακάλυψης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις υπεράκτιες περιοχές της Kύπρου έγινε ορατή.
Αναζήτηση Για άλλη μία φορά, συνοψίζοντας και λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε μεγάλα θαλάσσια βάθη και την πορεία των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα αυτό, υποστηρίζω ότι η χώρα οφείλει να διαμορφώσει μία συγκροτημένη πολιτική αναζήτησης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες. Mία τέτοια πολιτική οφείλει να περιέχει τις αναγκαίες προκαταρτικές δράσεις οριοθέτησης των θαλάσσιων αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, τη διαμόρφωση των αναγκαίων επιμέρους πολιτικών και τη χρηματοδότηση ερευνητικών δραστηριοτήτων στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα και ερευνητικά κέντρα. Iδιαίτερα για το θέμα ορισμού της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης η χώρα οφείλει να προχωρήσει ακολουθώντας τον ορισμό όπως αυτός προκύπτει από το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, ακριβώς όπως κάνουν και όλοι οι γείτονες μας στον Eύξεινο Πόντο, στην Aδριατική και στη Mεσόγειο. Eχω υποστηρίξει από το 2004 τη σημασία που είχε και έχει για την εθνική οικονομία η οικονομική αξιοποίηση του νησιωτικού συμπλέγματος του Aιγαίου και ιδιαίτερα του συμπλέγματος των βραχονησίδων, σημασία που αυξάνεται με την προοπτική ανάπτυξης υπεράκτιων πάρκων αιολικής και ηλιακής ενέργειας επάνω σε αυτές. H χώρα εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας, της ολιγωρίας και της άγνοιας που επιδείχθηκε μέχρι τώρα στον τομέα αυτό υστερεί σε υποδομές και τεχνογνωσία, και αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η ενθάρρυνση της μεταφοράς σε αυτή της αναγκαίας τεχνογνωσίας και η παραγωγή του αντίστοιχου ελληνικού επιστημονικού δυναμικού.
Μεταβολή H απόφαση για τη σύσταση του φορέα από το YΠEKA ευρίσκεται προς την ορθή κατεύθυνση, αν δεν αποτελεί άλλοθι για μία ακόμη μακρά περίοδο απραξίας, Aν αυτό δεν συμβαίνει επείγει να γίνει κατανοητό ότι τα δεδομένα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταβολή των γεωπολιτικών ενεργειακών προτεραιοτήτων, ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Eίναι καιρός τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, ιδιαίτερα αυτά που συνδέονται με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, που επιδρούν στις αποφάσεις που σχετίζονται με τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, που συναρτώνται με την εθνική μας ακεραιτότητα και κυριαρχία να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και εθνικής συναίνεσης. Eίναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι σε αυτή τη θέση του πλανήτη είναι αδύνατο να ασκηθεί επιτυχής εξωτερική πολιτική χωρίς συγκροτημένη ενεργειακή πολιτική.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Έρχεται... η αστυνομία τροφίμων! Monsanto: παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!

Οι πείνα του "Ιωσήφ" θα χτυπήσει ξανά την "Αίγυπτο". Θέλουν οπωσδήποτε να λιμοκτονήσουμε:

Αστυνομία τροφίμων
Δημοσιογράφος: Θα μιλήσουμε για τον νόμο περί "εκσυγχρονισμού των τροφών" με τον προσκεκλημένο μας. Γεια σου Τζόρτζ, (George Hemminger: Founder, Survive and Thrive TV) ας μιλήσουμε πρώτα για τον νόμο "S 510". Στην ιστοσελίδα σου γράφεις για το γεγονός ότι οι Αμερικανικές φάρμες και οι τροφές γενικά θα μπουν κάτω από τον έλεγχο των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Αμύνης, προκειμένου να ελέγχουν μην γίνει κάποια μόλυνση. Πες μας τι πιστεύεις για αυτό.

Τζόρτζ: Διάβασα ποιοι είναι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον νόμο αυτό και ποιοι είναι ενάντια. Ενάντια στον νόμο είναι οι μικρές ενώσεις καλλιεργητών και οι αγρότες, και υπέρ του νόμου, είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σπόρων, φαρμάκων και δημητριακών. Αυτός είναι ένας νόμος που σχεδιάστηκε στα μέτρα των πολυεθνικών. Βλέποντας επίσης την οικονομική κατάσταση, είναι τελείως τρελός αυτός ο νόμος.

Δημοσιογράφος: Στον νόμο αυτόν περιέχεται επίσης η αφαίρεση του δικαιώματος καθαρισμού και αποθήκευσης σπόρων; Εννοώ, ξέρεις θα απαγορεύεται να κάνουν αυτό που αρέσει σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, το να βάζουν σπόρους από λαχανικά και στο κήπο και να τα μεγαλώνουν τα παιδιά;

Τζόρτζ: Αυτό που βλέπουμε με την οικονομική καταστροφή στην Αμερική και ειδικότερα στην Καλιφόρνια, είναι μεγάλη ανάπτυξη σε τοπικές φάρμες και ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν παράγοντας τροφή για να φάνε οι ίδιοι, ενώ την ίδια ώρα, τα πωλούν σε φίλους και γείτονες. Αυτό που κάνει ο νόμος αυτός είναι να ελέγξει και στο τέλος να σκοτώσει αυτούς τους μικροκαλλιεργητές.

Δημοσιογράφος: Φαίνεται ότι υπάρχουν άγνωστες πτυχές στην πολιτική της κυβέρνησης. Άτομα τα οποία εργάζονταν για την Monsanto έχουν τώρα θέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως ο Κλέρενς Τόμας. Βλέπουμε ανθρώπους στο Υπουργείο Τροφίμων και Φαρμάκων που δούλευαν για την Monsanto. Τι πιστεύεις για όλα αυτά;

Τζόρτζ: Αποτελεί ένα μόνο από τα βήματα που παίρνει η κυβέρνηση με στόχο να συνεργαστεί με τις πολυεθνικές εταιρίες. Αυτός ο νόμος και η πολιτική, αποτελούν φασισμό και οδηγεί στην καταστροφή της οικονομίας μας. Πιστεύω ότι όπως έγινε και στην Ισλανδία οι άνθρωποι πρέπει να εξεγερθούν και να διώξουν αυτούς τους ανθρώπους από την διοίκηση της χώρας και να σταματήσουν αυτό που γίνεται σ' αυτή τη χώρα. Είναι απίστευτα γελοίο το να μην σου επιτρέπεται να παράγεις το ίδιο σου το φαϊ.

Δημοσιογράφος: Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια για τις ασθένειες που αυξάνουν όπως ο αυτισμός και οι νέες μορφές καρκίνου... να κατηγορούνται τα πάντα όπως εμβόλια, η μόλυνση του αέρα, αλλά δεν βλέπω και πολλούς να κατηγορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα γι αυτές τις ασθένειες. Γιατί πιστεύεις συμβαίνει αυτό;

Τζόρτζ: Οι μεγάλες αυτές πολυεθνικές έχουν τα δικά τους λόμπι και επηρεάζουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Και... τι άλλο είναι πιο φυσικό από το να παράγεις την ίδια σου την τροφή; Το να παράγεις την τροφή σου θα έπρεπε να είναι φυσικό, όπως το να τρώς την τροφή σου. Αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες να κάνουν ότι μπορούν ώστε να μονοπωλήσουν και να ελέγξουν την διανομή τροφίμων, γιατί θέλουν περισσότερα κέρδη! Και αυτό που θα δούμε στην Αμερική, είναι ο κόσμος να πεινάει γιατί δεν θα μπορούν να αγοράσουν το φαϊ τους από αυτές τις εταιρείες. Χρειαζόμαστε αποκεντροποίηση του αποθέματος τροφών και όχι συγκεντρωτισμό.

Δημοσιογράφος: Είναι πολύ τρομακτική σκέψη ότι το 70% των τροφών προέρχεται από Γενετικά Τροποποιημένα Προϊόντα.

"Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας."
Τόμας Τζέφερσον
Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ


Διαβάστε τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Σε μορφή PDF 128 σελίδων, όσοι ξέρετε Αγγλικά.
Αφού μας ψεκάζουν εδώ στην Δύση συστηματικά επί 11 χρόνια, βασιζόμενοι στην διατροφή του Δυτικού ανθρώπου με κρέατα κάθε είδους και γαλακτοκομικά τώρα βγαίνουν και......
μας το λένε επισήμως.
Αφού σπαταλήθηκαν τόνοι “μελάνης” από τα C.P.D. και τα MK/ultra/kids και τα κάθε είδους ΜΜΚ (Μέσα Μαζικής Κατευθύνσεως) που προσπάθησαν να μας πείσουν “άλλων ρήμασι πειθόμενοι” ότι είναι “εξατμίσεις αεροπλάνων” Τώρα το παραδέχονται επίσημα οι κυβερνήσεις !!!
Τι και αν γράψαμε άρθρα όπως τα κλασσικά πλέον δικά μου “Μετεωρολογικός Πόλεμος 1 & 2” συστηματικά οι καλοθελητές “επιστημονικά τεκμηριωμένοι” λακέδες μας κορόιδευαν. Γιατί όπως ξέρετε είναι ο καλύτερος τρόπος να σε θάψουν, και έχουν σύστημα.
Οι γεμάτοι τοξίνες λόγω της διατροφής τους συνάνθρωποι μας και λόγω της ιδεοληψίας τους, σπεύδανε να μας στείλουν στην πυρά.
Παλιότερα κάνανε κομμάτια την Υπατία : “Φαντάζομαι την έκφραση της Υπατείας όταν της έλεγαν πως “… υπάρχει κάποιος θεός που φροντίζει τους ανθρώπους, και τους αγαπάει, αλλά τους καίει στην κόλαση αν δεν τον προσκυνούν και δεν τον υπακούν τυφλά..”
“Ναι σίγουρα θα έβαλε τα γέλια, μόνο που οι τύποι της αγάπης, που πίστευαν αυτές τις ανοησίες την… έγδαραν ζωντανή με κοχύλια, την περιέφεραν ζωντανή ακόμη στους δρόμους τις Αλεξάνδρειας, διαμέλισαν το σώμα της και πέταξαν τα κομμάτια της σε όλη την πόλη…” Η Αξία Ενός Ανθρώπου
Ποτέ δεν διερωτούνταν τι είναι αυτές οι γραμμές στον ουρανό, η αυτά τα σαν ξασμένο μπαμπάκι σύννεφα. Ούτε γιατί σε μια η δύο ημέρες αρρώσταιναν από “ίωση” ! Τι να πει κανείς αφού ακολουθούν την παράδοση όπου τους συμφέρει (δηλαδή τα κοψίδια). Με την διαφορά ότι οι αρχαίοι και οι παππούδες μας κυνηγούσαν δεν πηγαίνανε στο σουπερμάρκετ να πάρουν έτοιμο το προϊόν, γεμάτο ορμόνες, στρυχνίνη κλπ. Τα νοσοκομεία πλέον είναι γεμάτα 30άρηδες, 40άρηδες, 50άρηδες με σοβαρές παθήσεις 70άρηδων-80άρηδων, λόγω της (και καλά «με μέτρο») κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, και μετά ο κόσμος φοβάται να γίνει χορτοφάγος για να μη πάθει κάτι… Και το ψέκασμα τους αποτελειώνει με το Παθογενές Μυκόπλασμα σε μορφή κρυσταλλικού βιολογικού όπλου και πολλά άλλα καλούδια.

Παρακάτω παραθέτω απόσπασμα από το κλασσικό πλέον άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Άβατον το 2006.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ!
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;
Τεχνητοί τυφώνες με σφραγίδα προελεύσεως, ο τρόπος δημιουργίας τους, γεωμετρικά σύννεφα, ακτινοβολίες ελέγχου καιρού, καθημερινό ψέκασμα των ουρανών, αντίδοτα!
του Ίωνα Μάγγου περιοδικό Άβατον 2006
Εδώ και πολλές δεκαετίες διεξάγεται ένας αόρατος πόλεμος, κυρίως όμως από το σωτήριο (τρoμάρα μας) έτος 1998 πάνω από τα κεφάλια μας. Παραπονιόμαστε για τον απρόβλεπτο καιρό που μας ταλαιπωρεί, αλλά δεν προσέχουμε ποτέ τι συμβαίνει εκεί επάνω.
Ούτε εάν τα πολιτικά αεροπλάνα ακολουθούν τους αεροδιαδρόμους. Ποιοι είναι αυτοί οι διάδρομοι; Μια φορά αν ταξιδέψετε με το αεροπλάνο και δείτε το περιοδικό μπροστά στο κάθισμά σας, τους έχει. Τι δουλειά έχουν αυτά τα αεροσκάφη, που είναι λευκά Μπόινγκ χωρίς διακριτικά, να πετούν σε τεράστιο ύψος με υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς να ακούγονται;
Η NASA πέρσι παραδέχτηκε την ύπαρξή τους και τη χρήση τους για επιστημονικούς σκοπούς (τώρα γελάστε παρακαλώ). Και αυτές οι λευκές γραμμές, δύο συνήθως ή τέσσερις στον αριθμό που αφήνουν πίσω τι είναι;. Παγωμένα καυσαέρια λόγω ύψους, όπως μας δικαιολογούνται; Και πάλι τρομάρα μας.
Πώς πάτε από αλλεργίες; ανοσοποιητικό σύστημα, άσθμα, ανεξήγητη χρόνια κόπωση, υπέρταση, νόσο του Crohn, σκλήρυνση κατά πλάκας, έρπη, ερυθυματώδη λύκο, Αλτζχάιμερ, δυσθυμίες κλπ τα τελευταία χρόνια; Πώς να τα πάτε με χιλιάδες τόνους οξειδίων αλουμινίου-βαρίου, 4-5 είδη παθογενούς μυκοπλάσματος, περίεργες αιμοσφαιρίνες κι πολλά άλλα που μας ψεκάζουν;

Αλλά αυτή είναι μόνο η μία πλευρά. Οι τυφώνες πάνε και έρχονται, πόλεις σβήνουν από το χάρτη, π.χ. Νέα Ορλεάνη. Πότε θα πάψετε να μην αντιδράτε, σαν πρόβατα στο μαντρί; Όταν θα χτυπήσουν και την Ελλάδα; Το Αιγαίο σάς κάνει για πρώτη δόση; (περσινή ανακοίνωση δύο καθηγητών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε εφημερίδα του Βόλου).
Τι λέω; Γιατί, μήπως ψάξατε κανέναν παγκόσμιο χάρτη και τη γήινη σφαίρα των παιδιών σας (αν έχουν, εκτός απο Nitendo, GameBoy, Playstation κλπ); Θα δείτε ότι η λεωφόρος του Σανς Ελυζέ στο Παρίσι (πόλη του φωτός χε,χε,χε) αν την προεκτείνεται σε ευθεία ανατολικά συναντά τη μεγάλη πυραμίδα στην Γκίζα. Και ότι η Γκίζα και η Νέα Ορλεάνη βρίσκονται στις 30 μοίρες βόρειο γεωγραφικό πλάτος!!! Και η σφίγγα κοιτάει ανατολικά ευθεία τη Νέα Ορλεάνη!
Εν τω μεταξύ, στην τελετή λήξεως των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα (29-8-2004), ακριβώς ένα χρόνο πριν χτυπηθεί η Νέα Ορλεάνη, υπήρχε μια μεγάλη κίτρινη σπείρα στο κέντρο. Θυμηθείτε το κλασικό φιλμ νοητικού προγραμματισμού, ο Μάγος του Οζ (ειδικά το Yellow Brick Road σε μορφή σπείρας) και κάποιοι κάτι θα καταλάβετε για το μαζικό προγραμματισμό του συλλογικού ασυνειδήτου.

Οι τελετές ενάρξεως και λήξεως στο Athens 2004 περιλαμβάνανε όλα τα προγραμματισμένα γεγονότα, μέχρι το 2008. Τυφώνες, τσουνάμια (θυμάστε το παιδάκι με τη βάρκα και το νερό), κομήτες, ευγονική (ο Θεός να την κάνει, γιατί αφορά μη ανθρώπινο DNA)”
Το PDF της Αμερικανικής κυβερνήσεως http://downloads.climatescience.gov/sap/sap2-3/sap2-3-final-report-all.pdf
Το PDF της Αγγλικής κυβερνήσεως http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200910/cmselect/cmsctech/221/221.pdf

ANTIO


Μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο συγγραφέας Γιάννης Φουράκης, σε κλινική της Κυψέλης όπου νοσηλευόταν.
Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τη θλίψη μου, καθώς ο Γιάννης ήταν φίλος πολλά χρόνια- πριν ακόμη μπει στη ζωή μου και στις τηλεοπτικές οθόνες η εκπομπή "Οι Πύλες του Ανεξήγητου"!

Μαχητής και ονειροπόλος, πιστός και αφοσιωμένος στην αναζήτηση της αλήθειας, ένας άνθρωπος με σοφία και γνώση που συχνά αδυνατούσα να αντιληφθώ σε όλο της το μεγαλείο!

Ολοι οι συνεργάτες των "Πυλών" τον θεωρούσαμε μέλος της ομάδας μας, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσουμε τη βοήθειά του και να μας την αρνηθεί! Αλλά και οι φίλοι της εκπομπής, ζητούσαν με τηλεφωνήματα και email την παρουσία του σε δεκάδες θέματα που τα αποκαλούσαν χαριτολογώντας "φουράκεια": η ομάδα Ε, τα παιδιά Indigo, τα παιδιά του '83, ήταν μόνο μερικά από αυτά!
Θα επανέλθουμε σύντομα με ένα αφιέρωμα- ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του! Για την ώρα, καλό ταξίδι Γιάννη και καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου!

Κώστας Χαρδαβέλλας


ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία βρήκε καταφύγιο ο ιδιοκτήτης του WikiLeaks, Julian Assange ο οποίος συναντήθηκε με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται...
να εκδοθεί και είναι ελεύθερος να συνεχίσει τις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν τον κόσμο.
Ο Mr. WikiLeaks σχεδιάζει να ανεβάσει και τα υπόλοιπα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του, εκμεταλλευόμενος την ελευθερία του διαδικτύου που υπάρχει στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Assange θα εκδώσει και την εφημερίδα “wikinews” !!!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΗΡΩΑΣ


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΑΤΣΑΡΑ

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ


«Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις μια χώρα: Με την βία ή με τα χρέη.»
John Adams [1735-1826] Δεύτερος Πρόεδρος των Η.Π.Α (1797-1801).
Ο Γκαίμπελς, όσον αφορά την έκβαση του πολέμου, δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα κόστισε πανάκριβα στη Γερμανία. Και ο Ελληνικός λαός, που όρθωσε το ανάστημά του στις ναζιστικές ορδές, τιμωρήθηκε με μίσος από τον φασίστα κατακτητή που κατάσχεσε τη γεωργική παραγωγή και κατάστρεψε την οικονομία του Έθνους.

Μόνο τον πρώτο χειμώνα της Κατοχής η Ελλάδα έχασε 300.000 ψυχές από λιμοκτονία. Και για τούτο το έγκλημα η Γερμανία δεν έδωσε λόγο ποτέ. Η καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής είναι ακόμα στα αζήτητα και το ποσό που διεκδικούμε ως κράτος είναι 162 δις. ευρώ χωρίς τους τόκους, αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ ξενόδουλη κυβέρνησης είχε το σθένος να το απαιτήσει. Υπήρξε και αυτό θέμα υπόγειας και μαύρης συναλλαγής. Και να! Οι Έλληνες, υπό το δόγμα Κίσινγκερ και προς υλοποίηση των επιχειρήσεων «OVERKILL» και «ΦΑΙΔΩΡΑ» καθώς και του σχεδίου ανακύρηξης της Θεσσαλονίκης ως νέας Ιερουσαλήμ, οδηγούνται ξανά σε λιμοκτονία με μοναδικό στόχο το φρόνημα του Έλληνα που σέβεται την ιστορική διαδρομή του Έθνους και που, ως σχέδιο σατανικό, έχει οπωσδήποτε και φυλετικά αίτια πηγάζοντα από την διαχρονική σύγκρουση των δύο Εθνών. Η Ελλάδα ζεί σήμερα τον ίδιο και ίσως χειρότερο εφιάλτη Κατοχής πληρώνοντας την μεγαλοσύνη του πνεύματός της, της φιλοσοφίας της, των τεχνών της, των επιστημών της, του πολιτισμού της και του ηρωισμού των παιδιών της.


Πληρώνει την πνευματική εξουσία που ασκεί ανά τους αιώνες παγκοσμίως.
Πληρώνει για το φως που διαχέεται στις ανήλιαγες ΣΤΟΕΣ του δήθεν πολιτισμένου κόσμου και που τυφλώνει τα ανθρωποειδή των ευρωπαϊκών σπηλαίων.
Πληρώνει για τα ευεργετήματά της προς την παγκόσμια κοινότητα χωρίς να έχει λάβει υπ' όψιν της ότι: «ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ».

Η κυνική ομολογία, ενός από τους πολλούς σύμβουλους-σωτήρες του Αμερικανού υπήκοου Τζέφρυ Παπανδρέου, του Ιταλού Σιόπα, ότι: « Όποιος έχει παιδιά 15 χρονών µπορεί να τους πει ότι... στα 30 τους η Ελλάδα θα προχωρεί δυναµικά...», επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή της χώρας μας στις αγορές τύπου Τζώρτζ Σόρος [György Schwartz] και στους «μεγάλους οίκους» του διεθνούς Σιωνισμού. Επιβεβαιώνει την κατάντια των ανερμάτιστων κυβερνήσεών μας που ασελγώντας ασύστολα επί του Έθνους το οδήγησαν υπό κατοχή καταδικάζοντας τις μελλοντικές γενιές στην ανυπαρξία και την απόγνωση. Διεφθαρμένοι και επίορκοι ταγοί αδιαφορώντας για το μέλλον της Ελλάδος, της ιστορίας της και της νεολαία της, υπέγραψαν την καταδίκη της σε σκλαβιά στους υποτιθέμενους δανειστές. Το ανέντιμο ελληνικό κράτος, τα δουλόφρονα ελληνικά κόμματα και τα αργυρώνητα ελληνικά ιερατεία της προπαγάνδας δεν ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ απλώς της διάλυση του ελληνικού Έθνους, αλλά και την προωθούν με υπερβάλλοντα ζήλο. Τα όποια όμως σχέδια «ευρείας μνημονιακής συναίνεσης» που ευελπιστεί να πετύχει η κατοχική κυβέρνηση ΓΑΠ με συνοδοιπόρους και δεκανίκια το ΛΑΟΣ, το ΔΗΣΥ της Ντόρας και τον Κουβέλη, δημιούργησαν έναν «πολιτικό» Φρανκενστάϊν που αρκεί μόνο μία σπίθα για να βγεί εκτός ελέγχου, με συνέπειες τραγικές για το Έθνος και υπεράνω κάθε φαντασίας.

Σήμερα, ως Έθνος, βιώνουμε την γενικευμένη ανομία, την πολιτική ένδεια, την κοινωνική ανεπάρκεια, την κατάπτωση και την παρακμή, την έκπτωση των αξιών, την απαξίωση των θεσμών και η φαυλοκρατία είναι στο αποκορύφωμά της αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ άλλοτε τόσοι λίγοι επέφεραν μέγιστη ζημία. Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της διαφθοράς και του φαύλου εξουσιαστικού μηχανισμού, που γνωρίζει ημέρες δόξας, συντελέσθηκε η χειρότερη Συνταγματική εκτροπή που θα αποτελέσει την μαύρη σελίδα της Ελληνικής ιστορίας. Τώρα το Έθνος το έχουν κυκλώσει οι ορδές των ανόμων θεσμικών σφετεριστών, των εξωθεσμικών κέντρων και των «αγορών» και το κράτος είναι παραδομένο σε συμμορίες οι οποίες πιέζουν με την δράση τους για να υποβάλουν αποφάσεις στην πολιτική ηγεσία και να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε μια «Κυβέρνηση Καραγκιόζηδων», ας μεταχειριστούμε την ρήση του πρώην Υπουργού, και σαν να μην έφτανε αυτό, προς λύπη του εχέφρονος Λαού, νοθεύουν την «Δημοκρατία» καταντώντας την Ελλάδα όνειδος της παγκόσμιας κοινωνίας δικαιώνοντας την κατά το 1907 ρήση του ενάρετου πολιτικού Δημητρίου Γούναρη: «Ερρέτω το κράτος αυτό, τοιούτον κράτος είναι εμπαιγμός της Ιστορίας». Η Νεοταξική εξουσία των καιρών στοχεύει στη μεθοδευμένη γήρανση του συνολικού πληθυσμού της χώρας κλιμακώνοντας και επιταχύνοντας τις διαδικασίες της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους αφού η πείνα, ως το πλέον αποτελεσματικό όπλο, εξαθλιώνει και φέρνει σε κρίση οδύνης τον Λαό. Έτσι επέρχεται η πτώση! Η δωσίλογη εξουσία, μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ που ως οδαλίσκες αναπαράγουν την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα και συντηρούν τον Λαό σε μια διαρκή ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις και στο διεστραμμένο σχέδιο των σκοτεινών δυνάμεων που επιδιώκουν να επιβάλουν την νέα τάξη, κατασκεύασε πολύ έντεχνα μία δουλική νοοτροπία, η οποία ρίζωσε βαθειά στην ελληνική κοινωνία τον φόβο.

Οι πολίτες νοιώθουν ανασφαλείς. Το άγνωστο αύριο κατέστησε τον Έλληνα φοβικό και τα δείγματα αυτής της γενικευμένης φοβικής συμπεριφοράς τα διακρίνουμε παντού στην οργουελική πραγματικότητα που βιώνουμε μέσα σε μία κατ' επίφαση Δημοκρατία. Το κατοχικό καθεστώς, υπό μια θαμπή βιτρίνα δημοκρατίας, υπέβαλε μία «νέα σκλαβιά» με κοινοβουλευτικό προσωπείο και προσέφερε το Έθνος βορά στους εχθρούς και το ίδιο, ως όργανο του κατακτητή και σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, με την σφραγίδα της κοινοβουλευτικής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ εξοντώνει μια μια της κοινωνικές ομάδες. Όμως και η εξαθλίωση προχωρά ακάθεκτη και το ποτάμι της οργής θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Το μίσος έχει ήδη φωλιάσει στην καρδιά του Έλληνα και το δηλητήριό του αρχίζει να κυριεύει τη λογική του. Η ανοχή της κοινωνίας εξαντλείται και η χειροβομβίδα της κοινωνικής αναταραχής έχει πλέον απασφαλιστεί. Τι θα γίνει αυτός ο λαός όταν κοντά ένα εκατομμύριο έχουν μείνει στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς αύριο, χωρίς ελπίδα; Κι αν ο κόσμος εξαγριωθεί; Θα συνεχίσει, άλλη μία φορά, την Εθνική καταστροφή και τον αλληλοσπαραγμό; Και τότε, ποιά δύναμη θα σώσει πλέον τους ληστοσυμμορίτες πολιτικούς; Ήρθε λοιπόν ο καιρός που προφήτευε ο Μεγάλος μας Εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς στο έργο του «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»; «Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν Με βιολιά καί με ζουρνάδες γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν, οι τρανοί σου καί θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες...» Και πού είναι οι ένοχοι; Ποιός ξεκίνησε την καταστροφή; Ποιός κατέστρωσε τα σχέδια του διαμελισμού της χώρας; Ποιός ξεπούλησε την εθνική μας αξιοπρέπεια; Ποιός πέρασε τη θηλιά της απόλυτης υποταγής στο λαιμό της Ελλάδας με την εθνοκτόνο πολιτική που εφάρμοσαν οι παλλακίδες της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης;

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, υπό τους νόμους της «ομερτά» και των κωδίκων σιωπής τύπου μαφίας και κόζα νόστρα μεταξύ των απάτριδων καταστροφέων του ελληνικού Έθνους, ένας λαός άναυδος, προδομένος και περιθωριοποιημένος απορεί, αγωνιά και διερωτάται: Αυτό είναι το δικό μου αύριο; Αυτό είναι το αυριανό μου Έθνος; Κι εμείς, όλοι οι «ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ», υπακούοντας στην επιταγή της ακροτελεύτιας διατάξεως του Συντάγματος [άρθρο 120 παρ. 4] καλούμε τους Έλληνες σε συνειδησιακή, πνευματική και ηθική επανάσταση ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ στεντόρεια: ΟΧΙ!! ΟΧΙ!! ΟΧΙ!! Καλούμε τον ΛΑΟ να σεβαστεί την Ιστορία του και να αντισταθεί, να σταθεί όρθιος στις επάλξεις του Έθνους, να πολεμήσει, να γκρεμίσει το έκτρωμα που επιχειρούν να δημιουργήσουν και να εκδικηθεί τιμωρώντας παραδειγματικά τους αδίστακτους πατριδέμπορους και τους βιαστές της αξιοπρέπειάς του. Καλούμε τους Έλληνες να ανακτήσουν την εθνική τους αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια γιατί έχουν χρέος στα νιάτα αυτού του τόπου και τους υπενθυμίζουμε το διαχρονικό αξίωμα αυτού του Έθνους που διέπει την ιστορική διαδρομή του, ότι: Την θέλησή του να ζήσει ουδέποτε την υπέταξε στην μοίρα του!!!

Οδυσσέας Τηλιγάδας
Αθήνα 04-12-2010

ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ..........ΜΥΡΩΔΙΕΣ

Μπορεί να βγάζει τα άπλυτα της παγκόσμιας διπλωματίας στη φόρα, όμως ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο πολυτιμότερος καταζητούμενος του πλανήτη, έχει τη δική του «βρώμικη» ιστορία...

Ο δημιουργός της ιστοσελίδας Wikileaks, που αποτελεί τις τελευταίες μέρες τον φόβο και τον τρόμο των ηγετών του κόσμου, γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1971 από καλλιτέχνες γονείς που έκαναν συνεχώς περιοδείες.
Από μικρός λοιπόν έμαθε τι σημαίνει να αλλάζεις διαρκώς τόπο, όπως ακριβώς κάνει σήμερα.
Το διαζύγιο των γονιών του αλλά πολύ περισσότερο ο δεύτερος γάμος της μητέρας του με έναν μουσικό στιγμάτισαν τον μικρό Τζούλιαν.
Και αυτό γιατί η μητέρα του πήρε τον ίδιο και τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό του και ζούσαν μισοκυνηγημένοι επί πέντε ολόκληρα χρόνια εν μέσω μιας σαρωτικής δικαστικής κόντρας για την επιμέλεια των παιδιών.
Η πρώτη επαφή του Τζούλιαν με τα κομπιούτερ έγινε τη δεκαετία του ΄80 με ένα «πρωτόγονο» Commodore 64 σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών απέναντι από ένα από τα πολλά σπίτια του. Πήγαινε εκεί κάθε μέρα και «σκάλιζε» διάφορα προγράμματα. Στο τέλος του το αγόρασε η μητέρα του και αυτός... χάθηκε στην οθόνη.
Στα 16 του ήταν ήδη ένας καθιερωμένος χάκερ που έμπαινε και στα πιο απρόσιτα δίκτυα.
Το 1993 αποφάσισε να εγκαταλείψει την παρανομία και δημιούργησε στην Αυστραλία μια από τις πρώτες εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet. Παράλληλα έφτιαχνε ελεύθερο λογισμικό, έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι όλα στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Την ίδια περίοδο σπούδασε Φυσική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Με τη δημιουργία του WikiLeaks το 2006 ξεκίνησε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί ως τότε: να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό «γραμματοκιβώτιο» στο οποίο θα καταλήγουν οι διαρροές από ολόκληρο τον κόσμο.
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το WikiLeaks είναι αναμφίβολα η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών που υπάρχει επειδή δημοσιεύουμε υλικό από πρωτογενείς πηγές και αναλύσεις βασισμένες σε αυτές» είχε δηλώσει στο CΝΝ πριν από λίγο καιρό. Ο κατάλογος των αποκαλύψεών του δεν έχει τελειωμό. Από τα τεκταινόμενα στο Γκουαντάναμο ως το περιεχόμενο του λογαριασμού της Σάρα Πέιλιν στο Υahoo και από τα μυστικά έγγραφα του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ως τον σημερινό πακτωλό αποκαλύψεων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το 2008 το WikiLeaks δημοσίευσε απόρρητα εγχειρίδια της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και οι δικηγόροι της απαίτησαν την άμεση αφαίρεσή τους από το Ιnternet. Ο Ασάνζ απάντησε βγάζοντας περισσότερα στοιχεία και δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση, είτε αυτή προέρχεται από ελβετικές τράπεζες είτε από αφρικανούς ηγέτες που έχουν κατακλέψει τα ταμεία της χώρας τους.
Τον Τζούλιαν Ασάνζ βαρύνουν σήμερα 31 κατηγορίες για ηλεκτρονικό έγκλημα, το μελανότερο όμως σημείο της μέχρι τώρα πορείας του, είναι η σκιά ενός διπλού βιασμού.
Ο Ασάνζ θεωρείται ύποπτος για τον βιασμό δύο γυναικών στη Σουηδία, όπου είχε πάει το περασμένο καλοκαίρι για ένα σεμινάριο. Εκεί φαίνεται ότι είχε σεξουαλική επαφή με δύο γυναίκες οι οποίες αργότερα τον κατήγγειλαν στην αστυνομία για κακομεταχείριση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εντάσσονται στο πλαίσιο εκστρατείας για τη δυσφήμησή του.
Ο δικηγόρος του λέει ότι οι επαφές ήταν συναινετικές και ότι δεν έγινε χρήση βίας. Αφήνει δε να εννοηθεί, ότι δεν είναι τυχαίο που το ένταλμα συνέπεσε με την τελευταία διαρροή των 240.000 χιλιάδων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε βάλει την υπόθεση στο συρτάρι αμέσως μετά τις καταγγελίες και ότι ο φάκελος ξανάνοιξε ένα μήνα αργότερα.
Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της σουηδικής δικαιοσύνης.
Την περασμένη Πέμπτη ο «Ιndependent» έγραψε ότι ο Ασάνζ βρίσκεται κάπου στη Βρετανία και ότι η Σκότλαντ Γιαρντ γνωρίζει διεύθυνση και τηλέφωνο, αλλά περιμένει εντολή «άνωθεν» για την ενδεχόμενη σύλληψή του.


ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Σχεδόν 90 χρόνια μετά τον ξεριζωμό των προγόνων τους από τον Πόντο, οι απόγονοί τους, κάτοικοι της κοινότητας Κομνηνά Πτολεμαΐδας, συνεχίζουν να διατηρούν στο ακέραιο τις... μουσικές και τους χορούς που κληρονόμησαν από τις οικογένειές τους. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη των πρακτικών του συμποσιασμού των Πόντιων προσφύγων στην περιοχή της Μακεδονίας, την οποία διεξήγαγε η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασιλική Τυροβολά.

«Στις μουσικές και τα τραγούδια τους, οι Πόντιοι, ακόμα και οι νεότερες γενικές, διατηρούν ακόμα και σήμερα τις ίδιες παραδοσιακές φόρμες που κληρονόμησαν από τους κατοίκους τους», εξηγεί η ερευνήτρια. Η ίδια αποδίδει το φαινόμενο της περιορισμένης αλλοίωσης των παραδόσεων στη συχνή ύπαρξη αυθόρμητων εκδηλώσεων συμποσιασμού. «Οι κάτοικοι στα Κομνηνά, ακόμα και οι νεότεροι, δεν χρησιμοποιούν τους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μόνο στις προκαθορισμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο πολιτιστικός τους σύλλογος. Θεωρούν τις πρακτικές αυτές του συμποσιασμού ως αναπόσπαστο τοιχείο της καθημερινότητάς τους». Όπως συμπεραίνει η ίδια, «η σημασία των κοινών αναμνήσεων είναι εξαιρετικά σημαντική. Η μνήμη και η προφορική παράδοση λειτουργούν για τους απόγονους των προσφύγων ως μέσο της πολιτισμικής τους επιβίωσης και ταυτότητας».

Η κοινότητα Κομνηνά Πτολεμαΐδας αριθμεί περίπου 40.000 κατοίκους, εκ των οποίων 65% Πόντιοι, προερχόμενοι κυρίως από τις περιοχές της Ορντού, της Κερασούντας, της Τραπεζούντας και του Καρς.

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ


Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα είναι που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα και θεωρείται πιθανότατο ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την κρίση στην οικονομία προκειμένου να προχωρήσει σε «λύσεις» στα εθνικά, που θα συνιστούν μεγάλες και οδυνηρές υποχωρήσεις. Κυπριακό και Αιγαίο αναμένεται να βρεθούν στη δίνη, μάλλον βρίσκονται ήδη στη δίνη εντονότατων διεργασιών, κυρίως «μυστικών» και παρασκηνιακών, με στόχο να πάμε σε προσυμφωνημένες «λύσεις» επώδυνων συμβιβασμών και υποχωρήσεων ανεπίτρεπτων. Μάλιστα όλος ο εσμός που συνιστά τη «συμμαχία των προθύμων», κυβέρνηση, Καρατζαφέρης, Ντόρα, ίσως και το κόμμα του Κουβέλη, με την ενεργό στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ, ήδη προλειαίνουν το έδαφος. Και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η ίδρυση του κόμματος της Ντόρας ειδικά τούτη την περίοδο, όπου οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η εξεύρεση «συμμάχων» για την κυβέρνηση. Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι με κάποιες παραλλαγές οι παραπάνω αποτέλεσαν και τη «συμμαχία των προθύμων» (Γιώργος, Ντόρα, Κουβέλης) να περάσουν το επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν, κάτι που τότε (το 2004) δεν το πέτυχαν, αλλά τώρα ευελπιστούν ότι θα τα καταφέρουν (μια παραλλαγή, επουσιώδη δηλαδή, του Σχεδίου Ανάν). Και τα πράγματα γίνονται περισσότερο ανησυχητικά αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι στην ίδια μ' αυτούς κατεύθυνση κινείται και ο νυν Πρόεδρος της Κύπρου Δημ. Χριστόφιας, του οποίου όλες σχεδόν οι τοποθετήσεις εκεί παραπέμπουν... Δεν λείπουν δε και οι ιστορικές συγκρίσεις περιόδων. Τότε, το 1965, ο Μητσοτάκης διέσπασε την Ένωση Κέντρου μέσω αποστασίας προκειμένου να περάσουν εξελίξεις στο Κυπριακό αρεστές στην Ουάσινγκτον... Τώρα, το 2010, η Ντόρα διασπά τη ΝΔ μέσω μιας νέας αποστασίας, προκειμένου να περάσουν εξελίξεις απαράδεκτες σε Αιγαίο και Κυπριακό. Με μια διαφορά. Τότε, το 1965, ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν απέναντι απ' τον Μητσοτάκη. Τώρα, το 2010, η κόρη του Μητσοτάκη είναι αρωγός στον εγγονό Γιώργο Παπανδρέου! «Πακέτα» Κυπριακό... Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είναι στο παρασκήνιο έτοιμη μια -επί της ουσίας- ανώδυνη παραλλαγή του απαράδεκτου Σχεδίου Ανάν, που επιχειρήθηκε να περάσει το 2004 και στην ουσία διχοτομούσε την Κύπρο. Τότε, το 2004, απ' τους πιο αδιάλλακτους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν στην Ελλάδα ήσαν ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο τότε ενιαίος ΣΥΝ. Τα επαίσχυντα σχέδια δεν πέρασαν, επειδή στην Ελλάδα συγκροτήθηκε ένα πατριωτικό μέτωπο απόρριψης του σχεδίου, αποτελούμενο απ' το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, αριστερούς αγωνιστές (όπως ο Μανώλης Γλέζος), ανθρώπους των γραμμάτων, πανεπιστημιακούς, ενώ και η τότε κυβέρνηση Καραμανλή πήρε μεν μια μεσοβέζικη θέση, αλλά στην ουσία αποενοχοποίησε το ΟΧΙ. Αλλά κυρίως το επαίσχυντο σχέδιο δεν πέρασε επειδή συγκροτήθηκε στην Κύπρο ένα ευρύ πατριωτικό μέτωπο, με επικεφαλής τον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, που αντιστάθηκε. Σ' αυτό το ευρύ μέτωπο εντάχθηκε με βαριά καρδιά και στο τέλος -κυριολεκτικά- της προ του δημοψηφίσματος περιόδου ο Δημ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, επειδή πιέστηκαν αφόρητα απ' την κομματική τους βάση. Σήμερα, ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας είναι σε εντελώς άλλη κατεύθυνση. Και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι και ο έλληνας πρωθυπουργός είναι θιασώτης ενδοτικών «λύσεων», συνεπικουρούμενος και απ' το νέο κόμμα της Ντόρας, το κλίμα είναι διαφορετικό. Και οι θιασώτες του ενδοτισμού ευελπιστούν ότι σήμερα μια παραλλαγή (επαναλαμβάνουμε, ανώδυνη) του Σχεδίου Ανάν θα έχει διαφορετική τύχη. Ίσως όμως να σκοντάψουν και πάλι στον απρόβλεπτο παράγοντα που λέγεται «λαός». Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα... ... και Αιγαίο! Εργώδεις είναι επίσης και οι εξελίξεις που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ετοιμάζεται «λύση» συνεκμετάλλευσης και -στην ουσία- συγκυριαρχίας στο Αιγαίο! Ούτως ή άλλως διεξάγονται μυστικές διαβουλεύσεις, που μάλιστα έχουν προχωρήσει. Οι δε σχετικές διαβεβαιώσεις του Γιώργου περί του αντιθέτου, στη Βουλή την Παρασκευή, έχουν τόση αξία όση και οι διαβεβαιώσεις του ότι... λεφτά υπήρχαν. Σύμφωνα μάλιστα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες: – Στις σχετικές συζητήσεις, και στο σημείο που αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), έχει μείνει απʼ έξω το Καστελλόριζο με απαίτηση των Τούρκων. Αλλά το ακριτικό μας νησί αποτελεί σημείο-κλειδί για τον καθορισμό της ΑΟΖ. – Χωρίς να έχει η Τουρκία εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις της περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και περί διεκδίκησης περίπου 300 βραχονησίδων, χωρίς να έχει πάρει πίσω το casus belli, η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχτηκε το «τυρί» απ' την Άγκυρα και συζητά το εφεύρημα των χωρικών υδάτων... «δαντέλα», που αλλού θα είναι 6 μίλια, αλλού 8, αλλού 10. Μάλιστα μια πιθανή επ' αυτού συμφωνία θα εμφανιστεί σαν... ελληνική νίκη! – Η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα για τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Και δείχνει ακριβώς ότι στο μυστικό παρασκήνιο πολλά τεκταίνονται. Έγινε μάλιστα χωρίς κανείς να το ξέρει, πλην του Γιώργου φυσικά, χωρίς να έχει ενημερωθεί κάποιος πολιτικός αρχηγός, ενώ θεωρείται de facto αναβάθμιση της Τουρκίας και αρνητική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα. – Η αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού της πρόσκλησης του Ερντογάν να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που οργανώνει η τουρκική κυβέρνηση, όπου ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στους τούρκους διπλωμάτες στο Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας, δείχνει ότι πράγματι στο παρασκήνιο συζητούνται τα πάντα και είναι σχεδόν έτοιμες «λύσεις» για το Αιγαίο. Αλλά ποιες λύσεις ετοιμάζονται; Αυτοί οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν υπογραμμίζουν ότι: • Τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η τουρκική, διαπραγματεύονται πάνω στην αμερικάνικη πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, με συγκεκριμένα ποσοστά για την Ελλάδα, την Τουρκία και την... Ουάσινγκτον, που θα είναι και ο «εγγυητής» αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας! • Αυτή η συνεκμετάλλευση εκ των πραγμάτων οδηγεί και στο μοίρασμα του Αιγαίου, που μπαίνει απ' την πίσω πόρτα, αλλά η προεργασία έχει ήδη ξεκινήσει (μη αναχαίτιση τούρκικων μαχητικών πέραν του 25ου μεσημβρινού, κατάργηση στρατηγείων Λάρισας και Σμύρνης κ.λπ.). Ήδη η Τουρκία κάνει λόγο για την ύπαρξη πλαισίου βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και όλοι γνωρίζουμε την ερμηνεία που δίνει η Τουρκία σ' αυτόν τον όρο... Επισημαίνεται ότι στην προχθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς στην ουσία πρόβλεψε ότι πάμε σε «λύσεις» ενδοτικές σε Αιγαίο και Κύπρο. Και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό: – Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μυστική διπλωματία γύρω απ' τα ελληνοτουρκικά κι ακόμα περισσότερο ανησυχητικές φήμες. Που αφορούν κυρίως το Αιγαίο... – Τους προειδοποιήσαμε με κάθε αίσθημα ευθύνης να μην προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις, όταν η χώρα βρίσκεται σ' αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση. – Απευθύνω σήμερα στον κ. Παπανδρέου μια ακόμα προειδοποίηση: Να μη χρησιμοποιήσετε, κύριε Παπανδρέου, την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα.

ΜΟΝΟ ΣΛΑΥΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ


ΟΥΤΕ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
« ‘Σλαβομακεδόνες’ στην Βουλγαρία δεν υπάρχουν σύμφωνα με το βουλγαρικό κράτος, αλλά εμείς ζητάμε μόνον να γίνει σεβαστή η εθνική ταυτότητά μας».
Αυτό τονίστηκε στο Πρίλεπ, σε εκδήλωση που έγινε για την 30η επέτειο της λειτουργίας της μόνης εφημερίδας στη σλαβομακεδονική γλώσσα στο βουλγαρικό Πιρίν, η οποία αποτελεί και διαθήκη του πάλαι ποτέ βουλγαρικού κομμουνιστικού κόμματος.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί δωρεάν, ενώ στο......
πρόσφατο παρελθόν, για ένα διάστημα, είχε κατασχεθεί.
Ο κύριος στόχος και σκοπός της εφημερίδας – όπως γράφει το δημοσίευμα- είναι να πει την αλήθεια για τη σλαβική ιστορία και τον πολιτισμό (σ.σ. που τον έχουνε βαφτίσει ‘μακεδονικό’).«Οι άνθρωποι στη βουλγαρική κοινωνία, το βουλγαρικό κράτος και οι βουλγαρικές αρχές θα πρέπει να καταλάβουν ότι αγαπάμε τη συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό», δήλωσε ο εκδότης της ‘Ναρόντνα Βόλια’, Γιαν Πιρίνσκι.
Οι σλαβομακεδόνες στη Βουλγαρία, στην περιοχή του Πιρίν, ζουν κάτω από τρομερή πίεση των αρχών, καθώς βιώνουν τις τεράστιες προπαγανδιστικές εκστρατείες τους, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.«Φοβούνται να δηλώσουν ότι είναι σλαβομακεδόνες, αν και έχουν διαμαρτυρηθεί, δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από την κυβέρνηση των Σκοπίων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
« Δεν έχουμε καμία συνεργασία με την κυβέρνηση των Σκοπίων, δεν έχουμε καμία βοήθεια εμείς εδώ, κι όμως ξέρουμε ότι (η κυβέρνηση των Σκοπίων) βοηθά πάρα πολύ τους αδελφούς μας στην Ελλάδα που έχουν το ‘Ουράνιο Τόξο’»δήλωσε ο Στόϊκο Γκεοργκίεφ μέλος του ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν και πρόσθεσε ότι «φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε σλαβομακεδόνες γιατί θα μας αποβάλλουν από την εργασία και δεν θα διδάξουν στα παιδιά μας».
«Συνέχεια λένε στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση της Βουλγαρίας, δημοσιεύουν πληροφορίες καθημερινά, ότι δεν υπάρχουν ‘Μακεδόνες’», είπε ο Γκεόργκι Ραντούλφ, συνεργάτης της ‘Λαϊκής Θέλησης’ – ‘Ναρόντνα Βόλια’.
Οι σλαβομακεδόνες της Βουλγαρίας δήλωσαν ότι μελλοντικά στόχος είναι να κυκλοφορήσουν και άλλα τέτοια έντυπα, ώστε να διαδοθεί ο σλαβικός πολιτισμός στη Βουλγαρία.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΣ


Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η σφιχτή οικονομική σχέση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με την αγγλοκαναδική εταιρεία EUROPEAN GOLDFIELDS ( η οποία θα κάνει την εξόρυξη του χρυσού), την ΑΚΤΩΡ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα), την DEUTSCHE BANK (το εργαλείο της Μέρκελ για να εκβιάζει την Ελλάδα), την ROTCHILD BANK και την ROYAL BANK OF CANADA.


Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, παίρνει άδειες για όλα τα σχέδια της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.

Η εταιρεία σκοπεύει να...

ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπίας στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μάιου.

Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Η συμφωνία με την καναδική εταιρεία είναι απίστευτα αρνητική και ετεροβαρής για την Ελλάδα, στην οποία θα αφήνονται μόνο… ψήγματα χρυσού από αυτά που θα βγάζει από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More