ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΡΙΣΗ


ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΧΘΗΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΑ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.
Πότε αλήθεια θα καταλάβει στο σύνολό του ο ελληνικός λαός, πως αυτό που ζει δεν είναι απλώς μία οικονομική κρίση;

Η πατρίδα μας πλήττεται καθημερινά και εδώ και χρόνια σε πολλαπλό επίπεδο. Οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό, πολιτισμικό, ιστορικό.

Οικονομικά έχουμε την λεηλάτηση του δημόσιου χρήματος. Να θυμηθούμε τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα υπερτιμολογισμένα έργα υποδομής και ασφάλειας; Να θυμηθούμε πως ΟΛΑ τα έργα δόθηκαν να εκτελεστούν σε ξένο εργατικό δυναμικό και όχι σε εγχώριο; ΟΛΑ τα είδη ένδυσης κατασκευάστικαν στην ΚΙΝΑ καθώς και όλα τα διαφιμιστικά και αναμνηστικά δωράκια. Από την μεγάλη πίτα των εκατομμυρίων ευρώ, επωφελήθηκαν οι ελάχιστοι. ΟΛΑ τα έργα υποδομής κοστολογήθηκαν 5-6 φορές πιο πάνω από την πραγματική τους αξία. Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ του αιώνα…

Να πιάσουμε το χρηματηστήριο, όταν ο τότε πρωθυπουργός ΣΗΜΙΤΗΣ καθως και ο υπουργός οικονομικών, σαν άλλα παπαγαλάκια του Χρηματιστηρίου, παρακινούσαν τους πολίτες να βάλουν όλα τους τα χρήματα αλλά να δανειστούν κιόλας προκειμένου να τα παίξουν στον χρηματηστηριακό τζόγο; Αποτέλεσμα; Το σύνολο των χρημάτων των ελλήνων πολιτών να αλλάξουν χέρια, να πάνε και πάλι σε χέρια πλουσίων και να δημιουργηθούν καινούριες στρατιές νεόπτωχων.

Πολιτισμικά η κυβερνήσεις δρουν σαν πράκτορες ξένων κέντρων που προσπαθούν να επιβαλλουν τον διεθνισμό. Επιβάλλουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας, το παρελθόν μας, τους αγώνες τον προγόνων μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, το ένδοξο παρελθόν των αρχαίων προγόνων μας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια και υποχρεώσεις. Όλα σαν να έπρεπε να μπουν στο χωνευτήρι της παγκoσμιοποιησης και την ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ που προσπαθούν να φέρουν.

Θα μπορούσα να γράφω αμέτρητες ώρες σχετικά με την λεηλασία που έχει δεχτεί αυτό το έθνος. Και όμως, οι ίδιοι που έχουν κλέψει, σπαταλήσει, καταχραστεί τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, έχουν την απαίτηση να πληρώσουμε τα κλεψιμέϊκα. Μας εκβιάζουν, μας τρομοκρατούν.

Έχουν στήσει ένα στρατοκρατούμενο κράτος που με την βοήθεια των κατευθυνόμενων ΜΜΕ αλλοιώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε. Κάθε αντίθετη φωνή πνίγεται στα δακρυγόνα, τα χημικά, τις βίαιες καταστολές….

Άραγε όλα αυτά γίνονται μόνο για να αντιμετωπιστεί η δήθεν οικονομική κρίση;
Παράλληλα βλέπουμε τις άγαστες προσπάθειες ώστε ο Έλληνας να ξεχάσει ποιος έιναι, ποιο είναι το πραγματικό δυναμικό του, ποιος είναι ο σκοπός του σε αυτόν τον κόσμο. Κατάφεραν να μας κάνουν ένα απλό οικονομικό μέγεθος που στο ισοζύγιο βγαίνουμε ελλειματικοί. Είναι όμως έτσι?

Αλήθεια, ποιες είναι οι προσπάθειες εδώ και χρόνια ώστε να αναδειχθεί η ζωτικότητα και η ευφυία αυτού του λαού? Απολύτως καμία! Χρόνια τώρα ο θεσμός της οικογένειας που είναι ο πιο σημαντικός για την ανάπτυξη και την ευημερία κάθε λαού, χτυπιέται αλύπητα. Έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, γενιά χλευάζονται και γελοιοποιούνται. Μετρατράπηκαν σε έννοιες που στο σύνολο του ο ελληνικός λαός ντρέπεται να τις προφέρει. Κατάφεραν να γελοιοποιήσουν την φυσική υπόστασημας και να αποχαυνώσουν τον Έλληνα ώστε να μην αντιδρά σε αυτό…

Βλέπει ο γονιός στα βιβλία της Ιστορίας να δισάσκεται μια διαστραβλωμένη προς το γένος μας Ιστορία, κοινώς αλλοτριώνουν το παιδί του και κάθεται απαθής, δημιουργούν νεογεννίτσαρους και οι γονείς σφυρίζουν αδιάφορα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα τους κόψουν κανένα 100ρικο απο το μισθό και τι φόροι θα μπούνε. Το τυρί το βλεπουμε, την φάκα όμως δεν την βλέπουμε…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βοηθήσατε έναν άγνωστο; Θυμηθήκατε τους νεκρούς στα Ίμια; Πήγατε μια οικογενειακή εκδρομή σε ένα χωριό; Πότε φάγατε όλη η οικογένεια μαζί γύρω από ένα τραπέζι; Πόσες φορές χαρήκατε για ένα ηλιοβασίλεμα, για μια ζεστή αγκαλιά; Αλήθεια, θυμάστε την ζεστή αγκαλιά ή πλέον χαίρεστε με τα poke και τα like στο facebook; Πόσο καιρό έχεται να δείτε τον/την κολλητό/τή; Πότε ήταν η τελευταία φορά που δάκρυσες στο άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου; Ναι, μιλάω για αυτόν τον Ύμνο που μιλάει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που σου χάρησαν κάποιοι θυσιάζοντας ότι πιο πολύτιμο είχαν. Την ζωή τους…

Προσωπική άποψη είναι πως το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται εδώ και 30 χρόνια φτάνει στο αποκορύφωμά του. Οι οικονομικές και πολιτικές κρίσεις είναι στάχτη στα μάτια. Βρισκόμαστε όλοι στο σπήλαιο του Πλατωνα και πρέπει να σπάσουμε τον φόβο και να κάνουμε την κίνηση να βγούμε από την ασφάλεια της σπηλιάς. Η επιστροφή στις ρίζες μας, είναι το υπέρτατο όπλο μας. Η αφύπνισή μας είναι ο φόβος τους. Μας πιέζουν και θα μας πιέσουν περισσότερο. Η απάντησή και αντίδρασή μας είναι γραμμένη στα βιβλία των αρχαίων φιλοσόφων μας, αυτά που ντρεπόμαστε να ανοίξουμε, είναι στην Ιστορία μας, αυτήν που φοβόμαστε να πούμε, είναι στην διπλανή μας πόρτα στον συνάνθρωπό μας.

Δεν πρόκειται για σενάρια συνομοσίας αλλά για μια τρομακτική πραγματικότητα που όσο καθόμαστε απαθείς απλά θα μας μετατρέψει σε άβουλα, άψυχα όντα… Ένας αριθμός μέσα σε δισεκατομύρια άλλους!

Κάθόμαστε και φοβόμαστε από τις απειλές αυτών που μας κατέστρεψαν. Οξύμορο ε; Αυτοί που μας κατέστρεψαν, μας προσφέρουν και την λύση…Ο κλέφτης ζητάει να πληρώσουμε τα κλοπιμαία… Μας μαυρίζουν την ψυχή καθημερινά. Μια βόλτα στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές και θα καταλάβεται τί εννοω… Είναι τυχαίο άραγε; Ο απελπισμένος και ο φοβισμένος είναι έτοιμος να δεχτεί ότι και αν του προσφέρεις. Με αντάλλαγμα τί όμως; Για σκεφτείτετο λιγο.

Θα το επιτρέψουμε; Θα αντιδράσουμε;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ


ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ,ΕΞΥΠΝΑΔΑ,ΑΓΑΠΗ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

Αγαπητή κυρία Δημότση,

Σας ευχαριστούμε για το μέιλ σας του καινούργιου μας προγράμματος

Οι τρεις μελέτες περιπτώσεων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το ρεύμα ταινίας υποθέσεων, βασίστηκαν σε αυτό που ήταν κοινή πρακτική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και είχαν χρησιμοποιηθηκαν για να μεταφράσουν, για την προβολή κοινού την μεγάλη εικόνα πίσω από την οικονομική κρίση στην πραγματική ανθρώπινη εμπειρία, παρέχοντας μια εικόνα της χώρας σχετικά με τους φόρους, τις συντάξεις και τις εργασιακές πρακτικές οι οποίες έχουν συμβάλει προς τη χώρα και έχουν επιφέρει τα οικονομικά προβλήματα.


Εκτός από αυτές τις μελέτες περίπτωσης, υπάρχουν σχολιασμοί που έχουν συγκεντρωθεί μέσω συνεντεύξεων εμπειρογνωμόνων και από μια σειρά σεβαστών οικονομικών αναλυτών. Faisal Ισλάμ (Οικονομικός Συντάκτης, Channel 4 News), οικονομολόγος Βίκυ Πράις (Πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Οικονομικής Υπηρεσίας) και Πλάτων Τίνιους (Τμήμα Στατιστικής & Ασφάλειες Πανεπιστήμιο Πειραιώς), ο οποίος ίδρυσε τα πρότυπα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης. Επιπλέον, το πρόγραμμα εξηγεί ότι αυτές οι πρακτικές ήταν κοινές πριν από την κρίση χρέους της Ελλάδας που ήρθε στο φως; – αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πλέον ανατραπεί ως μέρος των μέτρων λιτότητας.

Να είστε βέβαιοι ότι η καταγγελία σας έχει καταγραφεί και θα επισημανθεί για την ενημέρωση των υπευθύνων για τον προγραμματισμό μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που αφιερώσατε για να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εκτιμούμε όλες τις πληροφορίες από τους θεατές μας? Δωρεάν ή με άλλο τρόπο.

Γκρέις Ντόσων


Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ

Αγαπητή κ. Ντόσων

Για να γίνω πλήρως κατανοητή, διότι δεν έγινα προηγουμένως αν και η επιστολή μου ήταν στα Αγγλικά, εγώ όπως και κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θεωρούμε το ριάλιτυ σας προσβλητικό και απαράδεκτο

Ζητούμε την άμεση διακοπή του καθώς και την δημόσια συγνώμη σας για την δυσφήμηση της χώρας μας. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν ζημία στον τουρισμό μας, στην δημόσια εικόνα μας σαν έθνος. Δεν σας δίνεται κανένα παρόμοιο δικαίωμα για να ενεργήσετε εναντίον μας με αυτόν τον τρόπο.

Μπορείτε να το αποσύρετε όσο είναι νωρίς διότι θα βρεθείτε αντιμέτωποι όχι με το Ελληνικό κράτος αλλά το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ το οποίο αριθμεί εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Να σας γνωστοποιήσω πως αν δεν διακοπεί άμεσα το ριάλιτυ θα προβούμε σαν Έλληνες και σε άλλες ενέργειες καταγγελιών αλλά και αγωγών. Θα μπορέσετε να μας αποζημιώσετε για την ζημιά που έχετε προκαλέσει;

Θα επιμείνω με επιστολές σε πρεσβείες, οργανισμούς, υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα μέχρι να δικαιωθώ ως Ελληνίδα. Δεν με ενδιαφέρει να απαντήσετε. Με ενδιαφέρει να διακόψετε το ριάλιτυ άμεσα.

ΔΗΜΟΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ


Προκλητικό είναι το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Le Point, που αναφέρεται στα λάθη...
της ιστορίας και περιλαμβάνει σ’ αυτά και την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ.

Στο πρωτοσέλιδό του το Le Point έχει τρεις φωτογραφίες: αυτές του Ναπολέοντα, του Λουί 14ου και του Παρθενώνα με την ευρωπαϊκή σημαία. Ο τίτλος του περιοδικού είναι: «Τα μεγαλύτερα λάθη στην Ιστορία» και στους υπότιτλους αναφέρεται: «Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ - Η Συνθήκη των Βερσαλλιών κατά της Γερμανίας - Η ανάκληση του Διατάγματος της Ναντ – Η γραμμή Μαζινό».

Το arret sur images σχολιάζει το άρθρο του Le Point με καυστικό τρόπο. Το γαλλικό blog στον τίτλο του αναφέρει: «Τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία: Το Le Point προσκολλάται στους Έλληνες».

«Πώς να διατηρήσεις καυτό ένα κρύο ιστορικό αρχείο;» διερωτάται ο αρθρογράφος του arret sur images και δίνει μόνος του την απάντηση: «Μιλώντας για την κακή Ελλάδα φυσικά!», επισημαίνοντας ότι το περιοδικό κάνει αφιέρωμα δύο σελίδων στα λάθη του Λουί του 14ου, ενώ σε μισή σχολιάζει γιατί ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Για παραλείψεις κάνει λόγο το arret sur images καθώς και ότι ο αναγνώστης θα παραμείνει ανικανοποίητος από την ανάγνωση του άρθρου, το οποίο αν και σχολιάζει την εξαπάτηση των Ευρωπαίων το 2004 από τα πλαστά στοιχεία της Ελλάδας, δεν επεξηγεί γιατί η ΕΕ δεν αντέδρασε τότε, γράφει το blog.

«Με την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ το 2001 ο μόνος που διατύπωσε τις επιφυλάξεις του ήταν ο Wim Dusenberg της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας. Τρία χρόνια μετά ανακαλύπτουμε την απάτη», γράφει το Le Point και συμπληρώνει: «Δεν είναι η ώρα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, αλλά η ώρα της Ελλάδας του σήμερα»


ΕΝΑΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ


Η Αριστέα Μπουγάτσου γκρεμίζει το προσωπείο του Λουκά Παπαδήμου...

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ και της Τrilateral Commission

Από την Αριστέα Μπουγάτσου


Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου».
Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να... υπαγορεύει στην πολιτική.
Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων.
Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ.
Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.
Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ' αυτήν τεχνοκράτες.
Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.
Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.
Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».
Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».
Λίστα εκλεκτών
Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.
Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.
Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.
Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.
Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι' αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του. *

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πρώτος στόχος της νέας κυβέρνησης - είπε χτες ο κ. Παπανδρέου στο τελευταίο του (;) διάγγελμα ως πρωθυπουργός - είναι «να διασφαλίσει άμεσα την καταβολή της 6ης δόσης»...

Δήλωση που αποτέλεσε και το κερασάκι στην προπαγανδιστική τούρτα των τελευταίων βδομάδων.
Διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει πολιτικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που να μην τον έχουμε δει να κλαίει και να οδύρεται στο ενδεχόμενο «μη και χαθεί η 6η δόση»...

Δεν υπάρχει τηλεαστέρας που να μην κόπτεται για τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού και να μην τον έχουμε ακούσει να θέτει το αδυσώπητο ερώτημα:

«Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί αν δεν πάρουμε την 6η δόση;»...

Δεν υπάρχει τηλεβόας της καθεστωτικής προπαγάνδας που να μην επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, που δεν τον καλεί να υποταχθεί στις απειλές, στους εκβιασμούς, στις πολιτικές απάτες και όλα τούτα στο όνομα της διασφάλισης της 6ης δόσης που «αν δεν εκταμιευτεί τότε δεν θα καταβληθούν τα μεροκάματα και οι συντάξεις»...

Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι υπάρχει πάτος στην αθλιότητα και στα ψέματά τους.

  • Αυτοί που έκοψαν μισθούς (και θέλουν να τους κόψουν κι άλλο),
  • αυτοί που έκοψαν συντάξεις (και θέλουν να τις κόψουν κι άλλο),
  • αυτοί που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και εκατομμύρια στη φτώχεια,
παριστάνουν ότι... αγωνιούν (!) τάχα για τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού!...

Αλλά, πράγματι, γι' αυτό αγωνιούν;
Για να εξασφαλίσουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους νοιάζονται οι συνεταίροι του νέου κυβερνητικού σχήματος;
Γι' αυτό θέλουν την εκταμίευση της περίφημης 6ης δόσης;
Για να τη δώσουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους;

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική:

Και η 6η, και η 7η, και η... 17η δόση, θα πάνε εκεί που πήγαν και όλες οι προηγούμενες.
Η τρέχουσα, η 6η δόση, όπως κι όλες όσες προηγήθηκαν, όπως κι όλες όσες θα ακολουθήσουν, δεν αφορούν το λαό.
Δεν πάνε στο λαό.

Τα ποσά των δόσεων επιστρέφουν - πάραυτα - στους δανειστές «μας», στους πιστωτές «μας», στους εγχώριους και ξένους «σωτήρες μας»...

Το μόνο που μένει στο λαό από την κάθε δόση είναι:
Να πληρώνει τους νέους τόκους.
Να επωμίζεται τα νέα βάρη.
Να υφίσταται τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που συνοδεύουν την κάθε δόση.

Ιδού η αλήθεια περί της 6ης δόσης:

Το ποσό της 6ης δόσης ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όμως, και συγκεκριμένα μέσα στους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2011, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει το ποσό των 15,5 δισ. ευρώ σε τόκους και χρεολύσια προς ομολογιούχους και κατόχους έντοκων γραμματίων.

Μέσα στο τρέχον δίμηνο, δηλαδή, ο ελληνικός λαός, πολιτικά όμηρος των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, υποχρεούται να καταβάλει σε τοκογλύφους, σε εγχώριους και διεθνείς κερδοσκόπους ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης!

Να, λοιπόν, πού πάει - όλη - η 6η δόση, όπως όλες οι προηγούμενες και όλες οι επόμενες:
Μέχρι και το τελευταίο της ευρώ, μέχρι και το τελευταίο σεντ της δόσης πάει στους τοκογλύφους!

Ούτε στους μισθούς, ούτε στις συντάξεις.

Η 6η δόση, μαζί με τα κλεμμένα από τα αλλεπάλληλα χαράτσια που τα φορτώνεται ο ελληνικός λαός ώστε να συμπληρώνονται τα ληξιπρόθεσμα που «χρωστάμε», πάνε στα τοκογλυφικά!

Τι θα πάθαινε, επομένως, ο ελληνικός λαός αν δεν εκταμιευόταν το ποσό των 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης;

Τίποτα!

Υπό μια προϋπόθεση:
Οτι ο ελληνικός λαός θα πετάξει πάνω από το σβέρκο του τους τοκογλύφους που του πίνουν το αίμα. Σε αυτή την περίπτωση ο ελληνικός λαός δε θα πάθαινε απολύτως τίποτα!

Αυτοί που θα «πάθαιναν» θα ήταν οι «φίλοι» και οι «σωτήρες» μας, που δε θα εισέπρατταν τα τοκογλυφικά.

Να, επομένως, γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη καμία 6η δόση.

Να γιατί σε κάθε δόση, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να βλέπει τι «παίρνει» - όπως τον κοροϊδεύουν οι «παλιές» και «νέες» κυβερνήσεις - αλλά τι δίνει!

Την 6η δόση - και κάθε δόση - την έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα των καπιταλιστών για να ταΐζει την πλουτοκρατία και να γεμίζει τα σεντούκια των εγχώριων και ξένων «δανειστών» μας.

Να γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να απαλλαγεί και από τις δόσεις και από τις κυβερνήσεις των... «δοσήλογων».

Να γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώνει αυτά τα τοκογλυφικά.

Γιατί εφόσον αρνηθεί να πληρώνει το χρέος που άλλοι το προκάλεσαν και άλλοι το «γλεντάνε», τότε ο ελληνικός λαός - μη πληρώνοντας τους τοκογλύφους, δηλαδή τα μονοπώλια και τις τράπεζες - θα έχει στη διάθεσή του τόσο τα 8 δισ. ευρώ, όσο και τα επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ (μέχρι να συμπληρωθούν τα 15,5 δισ. ευρώ) που τώρα, διά της 6ης δόσης, οδεύουν προς τοκογλύφους!

Να, τελικά, γιατί χρειάζεται μια άλλη εξουσία στην Ελλάδα.
Μια λαϊκή εξουσία,
που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και
θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους.

ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΓΗ


Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα…
Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων…
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό. Όντας Γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για τους Εβραίους.
Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά.
Ακόμα, είχε έναν σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι Ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.
Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με τον σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!
Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.
Συνελήφθη και οι Ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.
Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ’ ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.
Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.
Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Δεν επελέγη.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως “οργανωτής κοινότητας” για το ACORΝ… και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης…
Δυστυχώς, το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει!
Εις μνήμην της – 63 χρόνια μετά…

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Mε ένα άρθρο - κεραυνό η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θέτει καίρια ερωτήματα για τον διορισμό από ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ και τις σκοπιμότητες που αυτός υπηρετεί, ενός τραπεζίτη στην ηγεσία της χώρας. Στο άρθρο-παρέμβαση τίθενται ζητήματα όπως η συμμετοχή του στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η συμμετοχή του στην πλατσογράφηση των στοιχείων για την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη με την βοήθεια της Goldman Sachs κλπ.

Iδού ολόκληρο το άρθρο:

«Δεν είμαι πολιτικός», έσπευσε να δηλώσει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, αμέσως μόλις έλαβε την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Αλλά, ένας βουλευτής, ένας υπουργός, ακόμα κι ένα εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος ενταγμένο σε κορυφαίες λειτουργίες ενός κομματικού μηχανισμού, εξ ορισμού είναι πολιτικός. Πολλώ μάλλον, ένας πρωθυπουργός!

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2011 ο κ. Παπαδήμος, θέλει -δεν θέλει, είναι και πολιτικός. Και ως πολιτικός (και μάλιστα ανωτάτου επιπέδου) οφείλει να τηρεί στο έπακρο τις υποχρεώσεις του.

Μία από αυτές είναι ασφαλώς και το να δίνει εξηγήσεις. Για όσα πράττει, αλλά και για όσα έχει πράξει, ως παράγων του δημόσιου βίου, κατά το παρελθόν.

Για παράδειγμα:

► Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1999-2001, αν είχε αντιληφθεί τί συνέβαινε στο χρηματιστήριο.

► Ποιά ήταν η συμβολή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που έχει διαφανεί ότι ήταν αποτέλεσμα "δημιουργικής λογιστικής" και που ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί αποκάλεσε "λάθος".

► Τί ακριβώς συνέβη με την Goldman Sachs, σε σχέση πάντα με την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.

► Αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους (το λεγόμενο κούρεμα) επιφέρει "πολύ μικρότερα οικονομικά οφέλη, από ό,τι συχνά προβλέπεται" και ότι αυτή "η διαδικασία συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη", όπως ο ίδιος έγραφε, μόλις πριν από δυόμισι εβδομάδες.

Δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτού του είδους τις εξηγήσεις ο κ. Παπαδήμος. Ακόμα και αν τις παρακάμψει, πολιτική θα είναι η στάση του. Και ως τέτοια, θα εκτιμηθεί. Δεόντως...

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ;


Η εφημερίδα Financial Times αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της ότι στην Κομισιόν δρομολογείται μια νέα δομή, μια νέα ιεραρχία, στην οποία ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, φαίνεται πως αποκτά μεγαλύτερη εξουσία από τους ομολόγους του Επιτρόπους και επί της ουσίας μετατρέπεται σε ένα είδος Ευρωπαίου «τσάρου» για τα θέματα οικονομίας, με ενισχυμένες εξουσίες, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει και σε θέματα εθνικής πολιτικής των χωρών-μελών!

«Βάσει αυτού του νέου διακανονισμού, οι άλλοι Επίτροποι δεν θα μπορούν να αντιδρούν στις αποφάσεις του επιτρόπου Οικονομικών, ειδικότερα όταν αφορούν στη μείωση των δημοσίων δαπανών των χωρών-μελών» αναφέρει το δημοσίευμα των FT, καταλήγοντας: «Αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναφέρουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες ώστε να μην μπορούν οι εθνικές κυβερνήσεις να ασκούν πιέσεις στους Επιτρόπους τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τα ευρωπαϊκά και όχι τα εθνικά συμφέροντα».

Έτσι, ο νέος «τσάρος της οικονομίας» θα μπορεί να επιβάλλει σε κράτη-μέλη πειθαρχικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων, χωρίς να έχουν σε αυτό λόγο οι υπόλοιποι Επίτροποι.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι.

Μία θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την επόμενη εβδομάδα, θα διεκδικήσουν τρεις ομάδες μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμύνταιου, το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας και το γυμνάσιο Ζηρίδη της Αθήνας.

Τα τρία σχολεία κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ στο Άμπου Ντάμπι θα διαγωνιστούν με χιλιάδες μαθητές από 35 χώρες του κόσμου, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Οι μαθητές του 2ου δημοτικού Αμύνταιου δημιούργησαν ένα ρομποτάκι με αποστολή του να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου, συγκεντρώνοντας στην πορεία του τρεις μπάλες, με ακρίβεια και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Το σενάριο του λυκείου Πτολεμαϊδας διεξάγεται σε ένα υποτιθέμενο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου το ρομποτάκι θα πρέπει να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει κύβους, που προορίζονται για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και χρώμα. Τέλος το γυμνάσιο Ζηρίδη, θα κληθεί να φέρει σε πέρας με επιτυχία την άνοδο και κάθοδο ενός αυγού σε σκάλες με διαφορετικό ύψος, μέσω ρομποτικού μηχανισμού. Τα σχολεία κατασκεύασαν τους μηχανισμούς τους με υλικά lego και αισθητήρε

ΠΟΙΟΙ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ


Μέχρι χθες δεν τους ένωνε τίποτε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ηταν ξένοι στο ίδιο σπίτι, καθώς ο ένας κοιτούσε τον άλλο με καχυποψία. Στην περίπτωσή τους μιλάμε για…ξαφνικό έρωτα, που ακούει στο όνομα “συγκυβέρνηση”. Είναι οι άνθρωποι που έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει το “μετέωρο βήμα” που πλήγωσε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο λόγος για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Οι δυο τελευταίοι δήλωναν “μουτζαχεντίν” του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και καθοδηγητές της σκληρής γραμμής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που όταν ο πρώτος έκανε δηλώσεις που τον διαφοροποιούσαν από την επίσημη γραμμή ζητούσαν τον αποκεφαλισμό του. Όσο για το Δημήτρη Αβραμόπουλο πήρε τα πάνω του μετά την αναγόρευσή του σε Αντιπρόεδρο του κόμματος, αλλά και τη μετακόμιση στη Συγγρού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τις μεγάλες του αποστολές στο εξωτερικό. Δυο από τα πρόσφατα ταξίδια του ήταν στη Μόσχα και στις ΗΠΑ. Η επίσκεψή του στην Αμερική και το ραντεβού του με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται πως του έδωσαν καλή πληροφόρηση για το πως σκεπτονται οι δάνειες δυνάμεις αλλά και ο ισχυρός παραγων για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πάντα ήταν υπέρμαχος των συγκλήσεων. Διπλωμάτης από τη φύση του απέφευγε πάντα τις αντιπαραθέσεις και τις κόκκινες γραμμές. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που όταν είχαν το πάνω χέρι οι “προεδρικοί” εκείνος φρόντιζε διακριτικά να βρισκεται εκτος κάδρου. Ήταν. όπως και ο έτερος Αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας διακριτικά “ασφαλής” και προσεκτικός. Δεν ήθελε να μπαίνει σε μονομαχίες που θα τον “σκονιζαν ” και θα του τραυμάτιζαν το προφίλ. Πίστευε ότι στη σκληρή πατριωτική γραμμή του κ. Σαμαρά δεν είχε ρόλο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να πει την αποψη του ως αποδεκτός από τους πάντες. Ο «κυριος τίποτα» κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο πάντα ήξερε να περιμένει. Τελικά η συγκατοίκησή του με τον κ. Σαμαρά στον ίδιο όροφο, οδήγησε τη ΝΔ στο…Μαξίμου από την πισω πόρτα, με …συγκάτοικους και μεταβατικό πρωθυπουργό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Ο Θεσσαλονικιός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ και παλιός του φιλος , Δημήτρης Σταμάτης δεν ξέρουμε για ποιο λόγο θα περάσει στην πολιτική ιστορία του τόπου, αλλά εμείς βρήκαμε τον έναν. Είναι ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα δήλωνε ότι “συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αυτή τη στιγμή θα συνιστούσε “κοινοβουλευτική χούντα” και επέμενε στις εκλογές επειγοντως κατηγορώντας το κ. Καρατζαφέρη ότι πουλάει τακτική εκδούλευση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ένθερμος υποστηρικτής της σκληρής γραμμής μέσα σε μια βραδιά έγινε θιασώτης του «ναι» στη συγκυβέρνηση. Προφανώς οι προηγούμενες δηλώσεις του ήταν κάτι σαν και αυτό : Λέμε και κανενα αστειο για να περνάει η ώρα. Όχι απλώς «κατάπιε» οτι ειχε πει αλλά λίγο έλειψε και να έρθει στα χέρια, (σύμφωνα με δημοσιεύματα), με άλλους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά που διαφωνούσαν με την μεταβατική κυβέρνηση. Η «κολοτούμπα» του ήταν τέτοια που μετείχε και στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο και τους συνεργάτες του στις 6 Νοεμβρίου (όχι ιδιαίτερα μαχόμενος όπως επιμενουν οι πληροφορίες), αλλά και στη χθεσινο ραντεβου για την μοιρασια των Υπουργείων .Στην κυβέρνηση Καραμανλή μετείχε σε διάφορες θέσεις, καθώς δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Γεννημένος στην Νέα Υόρκη το 1954 ήρθε στην Ελλάδα το 1958. Θεωρείται ο άνθρωπος που ανήκει στο στενότερο πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρίζεται ότι γράφει τις ομιλίες του Προέδρου της ΝΔ και γενικά είναι ο άνθρωπος στα μέσα και στα έξω. Το μεγάλο του παθος είναι τα media μιας και έχει δημοσιογραφήσει κατά καιρούς. Η μεγάλη του αγάπη για την προβολή είναι αυτή που πολλές φορές τον έχει βγάλει στο..γυαλί, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία ισχυριζονται οι ασπονδοι φιλοι του . Θέλοντας να αγγίξει ευαίσθητες εθνικες χορδές δεν παραλείπει να αναφέρει στο βιογραφικό του ότι υπηρέτησε τη του θητεία στα τεθωρακισμένα. Έως τώρα φάνταζε ως ο σκληρός πατριώτης αφού και το πέρασμά του από το “Δίκτυο 21” αλλά και η αρθρογραφία του έκανε κάποιους να ξεχνούν το αριστερό του παρελθόν (υπήρξε μέλος του Ρήγα Φεραίου της νεολαιας του του ΚΚΕ εσωτερικού. Στην επταετία μάλιστα είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο ΕΑΤ -ΕΣΑ). Το “λουκ” του παραπέμπει περισσότερο σε στρατιωτικό, όπως και η φρασεολογία του. Οι σπουδές του όμως είναι πανω στα οικονομικά, όπου κατεχει και διδακτορικό στην Οικονομετρία.

Ήταν ο εμπνευστής του θεσμού της “εργασιακής εφεδρείας” που τελικά το ΠΑΣΟΚ την έκοψε και την έραψε στα μέτρα του. Εχει εντρυφήσει στη θεωρία του χάους. Ίσως αυτόν τον επηρέασε στο να «ψησει» τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει μια αναλογη επιλογή.

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ


"Η αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας είναι για μένα στόχος ζωής"
δήλωσε ο πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας
και πρόσθεσε ότι "βασικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού προβλήματος".

Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τα 80χρονα του σωματείου «Διγενής Ακρίτας» Μόρφου, στη....

Λευκωσία, ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι ενώπιον ενός προσφυγικού σωματείου, ενός σωματείου της κατεχόμενης Μόρφου, "τονίζουμε ότι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις κορυφαίες προκλήσεις για τον τόπο και το λαό μας".

Καταβάλλουμε, τόνισε, προσπάθειες με επιμονή και συνέπεια για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης και υπογράμμισε ότι «χωρίς την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει λύση».

Ο Κύπριος πρόεδρος επισήμανε παράλληλα ότι, δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση, γιατί η διχοτόμηση είναι καταστροφή για την Κύπρο.

"Θα χάσουμε για πάντα τη μισή μας πατρίδα, θα χάσουμε για πάντα την πολυαγαπημένη Μόρφου. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εξαφανισθεί κάτω από το βάρος του συνεχιζόμενου εποικισμού.

Οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουμε να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Πρέπει με πραγματισμό, αλλά και με αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα να συνεχίσουμε αταλάντευτοι την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχει άλλη εφικτή επιλογή, εάν πραγματικά θέλουμε να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση" υπογράμμισε.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More