ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι.

Μία θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την επόμενη εβδομάδα, θα διεκδικήσουν τρεις ομάδες μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμύνταιου, το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας και το γυμνάσιο Ζηρίδη της Αθήνας.

Τα τρία σχολεία κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ στο Άμπου Ντάμπι θα διαγωνιστούν με χιλιάδες μαθητές από 35 χώρες του κόσμου, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Οι μαθητές του 2ου δημοτικού Αμύνταιου δημιούργησαν ένα ρομποτάκι με αποστολή του να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου, συγκεντρώνοντας στην πορεία του τρεις μπάλες, με ακρίβεια και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Το σενάριο του λυκείου Πτολεμαϊδας διεξάγεται σε ένα υποτιθέμενο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου το ρομποτάκι θα πρέπει να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει κύβους, που προορίζονται για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και χρώμα. Τέλος το γυμνάσιο Ζηρίδη, θα κληθεί να φέρει σε πέρας με επιτυχία την άνοδο και κάθοδο ενός αυγού σε σκάλες με διαφορετικό ύψος, μέσω ρομποτικού μηχανισμού. Τα σχολεία κατασκεύασαν τους μηχανισμούς τους με υλικά lego και αισθητήρε

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More