ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής: κράτος εν Θράκη

Η Πρωτοβουλία για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και η εφημερίδα «Αντιφωνητής», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου «Ακρίτες», σας προσκαλούν στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνουν με θέμα «Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής: κράτος εν Θράκη» την Κυριακή 18 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Βιέννη» στην Νέα Ορεστιάδα. Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι:

* Κώστας Καραΐσκος, εκδότης της εφημερίδας «Αντιφωνητής»
* Σεμπαεδίν Καραχότζα, δημοσιογράφος- εκδότης της εφημερίδας «Νάτπρες»
* Νεκτάριος Δαπέργολας, δρ. Ιστορίας του ΑΠΘ και διαχειριστής της ιστοσελίδας Προξενείο Stop

Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου Χάρης Κουσινίδης.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More