ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Τό μνημόνιο σύντομα θά καταρρεύση.
Δεν το λέμε εμείς, αλλά οικονομολόγος μεγάλης συμβουλευτικής εταιρίας επενδύσεων, της Capital Economics.
Σύμφωνα με τον Ben May, το μνημόνιο θα καταρρεύσει, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν στην Ελλάδα χρήματα, χρόνο ή αν θα προχωρήσουν σε μείωση επιτοκίων.
“Υποπτεύομαι ότι κάποιο αντίτιμο θα συμφωνηθεί στο τέλος αλλά αμφιβάλλω εάν θα εγγυάται τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ” είπε ο Μπεν Μέι.
“Θα είναι λίγο σαν το τρενάκι του τρόμου”.
“Πιστεύω ότι στο τέλος αναπόφευκτα το μνημόνιο θα καταρρεύσει και δεν έχει καμία σημασία ποιος θα δώσει τη χαριστική βολή, η Ελλάδα ή οι εταίροι. Το θέμα είναι το πότε”!
Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο Reuters, η φετινή ύφεση θα είναι ακόμα βαθύτερη από τους αρχικούς υπολογισμούς (4,5%-5% και οδεύει προς το 7%) και οι περικοπές των 13,5 δις που προωθεί η κυβέρνηση, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος από τη μείωση των εσόδων από φόρους.

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ


Τα ελληνικά ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά καί ή κρατικη τηλεόραση έπνιξαν την είδηση φυσικά όπου και είναι η είδηση της Χρονιάς φυσικά, χωρίς να δώσουν καθόλου σημασία στις δηλώσεις του ομογενή προέδρου της οργάνωσης “End National Debt”, κ. Μανώλη Λαμπράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης CRETA...
όμως φιλοξένησαν τον κ. Λαμπράκη, αν όμως τα όσα λέει ισχύουν, σύγουρα μιλάμε για την μεγαλύτερη προδοσία του Έθνους !
Ο επικεφαλής της οργάνωσης “End National Debt” που έχει φτιαχτεί εδώ και δύο χρόνια από Έλληνες της διασποράς, με σκοπό…..
την αντιμετώπιση του Ελληνικού χρέους, δηλώνει πως οι Έλληνες της ομογένειας είναι έτοιμοι να εξαγοράσουν όλο το δημόσιο χρέος της χώρας.
Δείτε το βίντεο γιά να




ακούσετε να λέει ότι οι ομογενείς με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα δε θα αποπληρώσουν το χρέος της Ελλάδος αλλά θα το εξαγοράσουν έχοντας στα χέρια τους ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου τα οποία λήγουν άμεσα .
Ο κύριος Λαμπράκης έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή σε 14 ημέρες .Επίσης στο βίντεο θα ακούσετε να καταγγέλλει πως προσέφεραν στον κ. Χριστόφια 11δίς, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση της Κύπρου παλινδρομεί με Κινέζους, με Ρώσους και με ΔΝΤ, χωρίς να προχωρεί στην λύση που της δίνει η ομογένεια.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ


Tο κλειδί για να ερευνήσουν οι επιστήμονες την εμφάνιση νόσων όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος κι άλλες οι οποίες είναι δύσκολο να προβλεφθούν και πολλές φορές να θεραπευτούν, φαίνεται ότι εντοπίστηκε. Και μάλιστα, σε τμήματα του ανθρώπινου γονιδιώματος που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ότι δεν προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες!

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν 440 επιστήμονες από 32 χώρες του προγράμματος Encode (ENCyclopedia Of DNA Elements). Οι ίδιοι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει το 2000 τη σημαντικότερη ανακάλυψη γύρω από το DNA, δηλαδή, την αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Όπως ανέφεραν, τα αποκαλούμενα «σκουπίδια» του DNA, δηλαδή εκτεταμένα τμήματα ανάμεσα στα περίπου 20.000 γονίδια που περιέχουν οδηγίες για τις πρωτεΐνες, παίζουν βασικό ρόλο ελέγχοντας τη συμπεριφορά κυττάρων, οργάνων κι άλλων ιστών.

Στα «σκουπίδια» αυτά, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, εντοπίζονται τέσσερα εκατομμύρια διακόπτες γονιδίων και ελέγχουν ποια και πότε χρησιμοποιούνται από τα κύτταρα, ενώ, όταν συμβαίνει αυτό, σπεύδουν να καθορίσουν τη χρήση. Δηλαδή αν θα μετατραπεί για παράδειγμα σε κύτταρο ήπατος ή νευρώνα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων θα οδηγήσουν στην κατανόηση της διαδικασίας με την οποία οι μεταβολές στα μη γονιδιακά τμήματα του DNA συμβάλλουν στην πρόκληση σύνθετων ασθενειών και κατ΄επέκταση στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Ενδεικτικό είναι, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές στο «Nature», ότι οι διακόπτες γονιδίων στα «σκουπίδια» συνδέονται με την εμφάνιση νόσων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η Νόσος του Κρον.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More