ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ


Γράφει ό Κώστας Χαρδαβέλλας

Ωραία η πλάκα πού κάνουμε με τό Εγέρθητι καί τόν Καιάδα τής Χρυσής Αυγής, καλά καί τά γλεντοκόπια στό ΣΥΡΙΖΑ γιά τό αποτέλεσμα.

Τζέρτζελο να γίνεται με τους επωνύμους που μπήκαν – βγήκαν από τη Βουλή (μέσα ο Χαϊκάλης και η Γερασιμίδου, έξω ο Βούρος, Βάνα, γυναίκα Πασχάλη και λοιποί συγγενείς) άλλα είναι ώρα να κοιτάξουμε και την Ελλάδα που όμορφα καίγεται μέσα σε όλα αυτά.

Σε 12 μέρες από τώρα έχουμε τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων (για το όνομα Μακεδονία και την είσοδο στη συμμαχία). Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και ποια μάχη θα δώσει για να μην κλέψουν το όνομα Μακεδονία;

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό Αέριο μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιος από την πλευρά της Ελλάδας θα σταματήσει αυτή την καίρια και αποφασιστική κίνηση των Τούρκων στη Αιγαίο;

Στη Θράκη θέρισαν λέει οι υποψήφιοι των κομμάτων από τους αυτοαποκαλούμενους «Τούρκοι της Θράκης». Η Άγκυρα έχει φυτέψει τα τελευταία χρόνια πολλούς δικούς της ανθρώπους στη Θράκη με τον μανδύα του Έλληνα πολιτικού.

Ποιος κυβερνητικός παράγοντας από την Αθήνα θα πάει να δει τι γίνεται στη Θράκη και να οργανώσει ένα μέτωπο αντιμετώπισης του τούρκικου επεκτατισμού στην ευαίσθητη αυτή περιοχή;

Τουλάχιστον για την Ελλάδα που «όμορφα καίγεται» μέσα στην πολιτική λαίλαπα των ημερών αυτών, οι διάφοροι αρχηγοί και πρόεδροι των κoμμάτων πρέπει να κάνουν μια πατριωτική υπέρβαση και να τα βρουν μεταξύ τους για να μη μείνουν μόνο στάχτες από αυτήν την πανέμορφη χώρα.



ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ


«Η πόλη μας ομολογείται (αναγνωρίζεται) ως η αρχαιότατη, ….Γιατί εμείς κατοικούμε σ’αυτήν την πόλη, χωρίς να διώξουμε από εδώ άλλους, ούτε την βρήκαμε έρημη, ούτε έχουμε συγκεντρωθή μιγάδες από πολλά έθνη, αλλά η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε την γή από την οποία γεννηθήκαμε, την ίδια κατέχουμε χωρίς...
καμία διακοπή(όλον το χρόνο),επειδή είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κάποιος στους πλησιέστερους συγγενείς του». Ισοκράτους Πανηγυρικός, 23-24 (380 π.Χ)
Τα τελευταία χρόνια αμφισβητείται απο πολλούς «διανοούμενους» και πολιτικούς, Έλληνες και μη, η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους Ελληνες. Υπάρχουν θεωρίες, ατεκμηρίωτες πάντοτε, που υποστηρίζουν οτι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από Ινδοευρωπαίους, απο την Αφρική (θεωρία της μαύρης Αθηνάς,η οποία, παρά το ότι δεν στέκεται επιστημονικά, διδάσκεται σε αρκετά Αμερικάνικα πανεπιστήμια), από Σημιτοφοίνικες και άλλα τέτοια φαιδρά.
Και λέμε φαιδρά γιατί κάθε έρευνα, που αποδεικνύει τόσο την αυτοχθονία των αρχαίων προγόνων μας, όσο και το αδιάσπαστο του λαού μας απο τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, αποσιωπάται και δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.
Τις έρευνες αυτές θα παραθέσουμε παρακάτω.
Πρώτα απ’όλα δεν λαμβάνονται υπ’όψην οι αναφορές των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων που στηρίζουν την αυτοχθονία των αρχαίων Ελλήνων.
Αυτό συμβαίνει είτε απο άγνοια των κειμένων αυτών απο τους εκπαιδευτικούς ή από κάποιου είδους εμπάθεια πρός την αρχαία Ελλάδα, πράγμα που οφείλεται στο ότι δέχονται χωρίς έρευνα όσα τους λένε κάποιοι «φωτισμένοι» καθηγητές πανεπιστημίων στα οποία σπούδασαν.
Ταυτόχρονα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί γίνονται θιασώτες ξένων θεωριών, όπως αυτή του Ιακώβ Φαλμεράϋερ, (θεωρία που έχει αποδειχθεί εσφαλμένη εδώ και έναν αιώνα) και υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αλλά είμαστε Σλάβοι, Αλβανοί, Αφρικανοί, Τούρκοι και οτιδήποτε άλλο εκτός απο Έλληνες.
Παρ’ ότι ο Φαλμεράυερ έχει αποδειχθεί εμπαθής και αντιεπιστημονικός συνεχίζει να στηρίζεται από αρκετούς εκπαιδευτικούς και οι έρευνες των Ελλήνων καθηγητών που αποδεικνύουν τα ψεύδη του, αποσιωπούνται πλήρως και δεν διδάσκονται στα παιδιά. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε οτι τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί λαοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τους αρχαίους Έλληνες και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σαν δικό τους και τους εαυτούς τους σαν απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις ημέρες μας, οι Σλάβοι Σκοπιανοί. Πιστεύουν και προπαγανδίζουν σε όλο το κόσμο οτι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Βέβαια δεν τους ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες. Άνθρωποι όπως ο Τζόρτζ Σόρος έχουν χαρίσει πολλά εκατομμύρια δολλάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια στα οποία οι Σκοπιανοί μαθαίνουν οτι πρόγονοί τους ήταν ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης. Χωρίς την συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, τα Σκόπια ίσως να μην υπήρχαν σαν κράτος σήμερα. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων. Είναι κοινό μυστικό οτι τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, υπακούουν και λένε σε όλα «YES SIR», με αντάλλαγμα την επανεκλογή τους. (Οι αναγνώστες μπορούν να ψάξουν στο διαδίκτυο και θα βρουν σωρεία δηλώσεων Ελλήνων βουλευτών πάνω στο θέμα…) ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Σε μια έρευνα στο διαδίκτυο δεν εντοπίσαμε άρθρα που να αμφισβητούν την καταγωγή των σημερινών Αιγυπτίων από τους αρχαίους Αιγύπτιους, των Ιρανών από τους Πέρσες, των Εβραίων από τους αρχαίους Εβραίους. Κανείς δεν τολμά να πεί ότι οι σημερινοί Κινέζοι δεν προέρχονται από τους αρχαίους Κινέζους. Οι Ινδοί από τους αρχαίους Ινδούς.
Όλα τα παράξενα και όλα τα απίστευτα στην Ελλάδα συμβαίνουν.
Όλοι οι «αναθεωρητές» της ιστορίας αμφισβητούν το αδιάσπαστο των Ελλήνων και τον πολιτισμό τους. Λένε ότι δεν είμαστε Έλληνες.
Τι κοινό έχουν οι οι αναθεωρητές αυτοί;
Συνεργάζονται με το State Department των ΗΠΑ και τον Τζόρτζ Σόρος και η πλειοψηφία τους προέρχεται από την νεοταξίτικη αριστερά όπως ο κ. Λιάκος, ο κ. Βερέμης, η Ρεπούση κ.λ.π.
Είναι αξιοπερίεργο το πώς συνεργάζονται με το State Department, το Foreign Office και δεξιές κυβερνήσεις.
Οι ιστορικοί τύπου Ρεπούση(στο διαδίκτυο θα βρείτε απίστευτες καταγγελίες για το πώς έχουν πάρει τα πτυχία τους όλοι αυτοί-η κ. Ρεπούση δεν είναι ιστορικός, είναι φιλολογος Γαλλικής γλώσσας και όμως έγραψε τα σχολικά βιβλία ιστορίας), αλλάζουν την ιστορία λέγοντας οτι είναι γραμμένη «μονόπλευρα και εθνικιστικά». Η συγγραφή των βιβλίων τους βασίζεται σε παράξενες πηγές. Αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικών, αναρχικές ιστοσελίδες όπως το Indymedia Athens, τουρκικές ιστορικές πηγές, Αλβανικές πηγές, βουλγαρικές πηγές.
Τις ελληνικές πηγές τις πετάνε στα άχρηστα, παρ’ όλο που είναι πολύ πιο παλιές και πιο αξιόπιστες.
Το φαιδρό είναι ότι σε ένα σύγγραμα τους αναφέρουν σαν πηγή ένα Βούλγαρο συγγραφέα.
Ο Βούλγαρος συγγραφέας χρησιμοποιεί σαν βιβλιογραφία του επιλεγμένους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρχαίοι Βούλγαροι συγγραφείς, ούτε αρχαίοι Τούρκοι συγγραφείς (όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι εμφανίστηκαν στην περιοχή 1000 περίπου χρόνια μετά Χριστό).
Για αυτό άλλωστε στις πανεπιστημιακές εκδόσεις της Τουρκίας, οι προ- Σωκρατικοί φιλόσοφοι εμφανίζονται ως Τούρκοι.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμες προοδεύουν. Σήμερα οι έρευνες πάνω στην ιστορία των λαών δεν περιορίζονται μόνο στα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Πολλές επιστήμες επιστρατεύονται για την εξαγωγή ακριβέστερων και πιο αντικειμενικών συμπερασμάτων πάνω στην ανθρώπινη ιστορία.
Μια απο αυτές τις επιστήμες είναι και η γενετική, η οποία είναι και η ακριβεστέρα όλων. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μελέτη του DNA, αποκαλύπτει την καταγωγή και χρησιμοποιείται από την παλαιοντολογία μέχρι την αστυνομία.
Εχουν γίνει τέτοιου είδους έρευνες που να αποδεικνύουν οτι είμαστε πάντα Έλληνες; Βεβαίως έχουν γίνει και μάλιστα επίσημες πανεπιστημιακές αλλά δεν έχουν προβληθεί παρά ελάχιστα.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Τα ελληνικά ΜΜΕ στη χώρα μας πρόβαλλαν τη Σκοπιανή έρευνα, η οποία «αποδεικνύει» ότι οι Έλληνες καταγόμαστε από την Αφρική.
Για μέρες ακούγαμε την Σκοπιανή έρευνα…
Την απάντηση όμως του Έλληνα καθηγητή Γενετικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την παρουσίασαν μόνο τα μικρά κανάλια. Δείτε γιατί. Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε τους Σκοπιανούς καθηγητές σαν κοινούς απατεώνες. Η έρευνά τους ήταν μισθωμένη και είχε πολιτική σκοπιμότητα. Το ανθρώπινο DNA αποτελείται από τμήματα που επιμολύνονται όταν πάθει ο άνθρωπος μια ίωση ή όταν τσιμπηθεί από ένα κουνούπι. Τότε το DNA του ιού μεταφέρεται(τμήμα του) στο ανθρώπινο DNA.
Έτσι άλλωστε οι επιστήμονες καταλαβαίνουν τι αρρώστιες έχει περάσει ένας λαός. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τριανταφυλλίδη μελέτησαν οι Σκοπιανοί αυτό το μέρος του DNA. Αν το κουνούπι που σε τσίμπησε προέρχεται από την Αφρική, σου μεταφέρει γονότυπο από την Αφρική.
Είπε ακόμη ότι σε διεθνές επίπεδο, για έρευνες ανακάλυψης της καταγωγής λαών, όλα τα πανεπιστήμια ερευνούν το μιτοχονδριακό DNA, το οποίο μεταβιβάζεται από την μητέρα στο παιδί και δεν «επιμολύνεται» με ξένα DNA.
Επι πολλά έτη λοιπόν γενετιστές απο ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα μελέτησαν το μιτοχονδριακό DNA των σημερινών πληθυσμών της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής και ανακάλυψαν τις σχέσεις που τους συνέδεαν πρίν απο 75.000 χρόνια.
Συγκεκριμένα: Εικοσι οκτώ(28) πανεπιστήμια της Ευρώπης ξεκίνησαν το 1990, υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Συμμετείχαν οι χώρες:
Αγγλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Εσθονία, Ιράκ, Συρία.
Εκαναν έρευνες DNA για τους κατοίκους της Ευρώπης.
Απο πλευράς Ελλάδας συμμετείχει το Τμήμα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε οτι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι σε ποσοστό 70% οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο DNA, με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής.
Το υπόλοιπο 30% από περιοχές της Εγγύς Ανατολής και προσδιορίζονται χρονικά στα νεολιθικά χρόνια. οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι κατοικούνταν ελληνικά φύλα. Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA. Σε ποσοστό που αγγίζει το 99,5%.
Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται; Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 8ης Δεκεμβρίου του 2000. Επίσης στον «Ταχυδρόμο» της 2ας Απριλίου 2005.
Αλλη μια έρευνα έγινε απο το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» της 6ης Νοεμβρίου 2005.
Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Καθαρο το DNA των Ελλήνων».
Το δημοσίευμα απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράϋερ(υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη θεωρία του Φαλμεράϋερ οι Έλληνες του 19ου αιώνα, άρα και οι σημερινοί ήταν Σλάβοι και Αλβανοί και ότι δεν είχαν καμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες).
Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν και ο κ. Τριανταφυλλίδης με την ερευνητική του ομάδα, απο το ΑΠΘ. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η έρευνα απέδειξε ότι η θεωρία του Φαλμεράϋερ είναι λανθασμένη.
Συγκεκριμένα απέδειξε ότι οι Έλληνες παρ΄’ όλα τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, δεν αλλοιώθηκαν γενετικά.
Όποιοι θέλουν να δούν περισσότερα στοιχεία, πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη
«Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» από τις εκδόσεις «Γαληνος».
Υπάρχει όμως ένα ακόμη βιβλίο, πιο εκλαϊκευμένο, το «ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ» των εκδόσεων «Κάδμος».
Υ.Γ: Γράψαμε αυτό το άρθρο, από καθαρή αντίδραση προς το Υπουργείο Παιδείας και προς όλους τους θολοκουλτουριάρηδες, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ


Μια επιεικώς περίεργη ανακοίνωση εκδόθηκε πριν από λίγο από την Πολεμική Aεροπορία, με την οποία επιχειρείται να διαψευσθεί η φημολογία, αλλά και οι μαρτυρίες που υπάρχουν περί "ψεκασμού του πληθυσμού από αεροσκάφη με νευροκαταπραϋντικές ουσίες". Η ανακοίνωση δεν απαντά σε κανένα δημοσίευμα, ούτε σε κάποια ερώτηση βουλευτών, ούτε έχει τεθεί επίσημα και πρακτικά περισσότερο δίνει βάση στην φημολογία, παρά την διαψεύδει, όπως υποθέτουμε ότι είναι ο στόχος της.

Απαντά, απλώς, στις παρατηρήσεις πολλών πολιτών οι οποίοι όντως είχαν δει αεροσκάφη σε μεγάλο υψόμετρο να αφήνουν πίσω τους κάτι σαν αέριες ουσίες και ευλόγως ανησύχησαν, αφού οι ημέρες είναι πονηρές.


Στην ανακοίνωση με τίτλο "Ίχνη Συμπύκνωσης (Contrails) Αεροσκαφών" αναφέρεται ότι:

"Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής :

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα".

Σας έπεισε η ανακοίνωση;


ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ


Οι Επτά Σοφοί οι οποίοι έζησαν και χάρισαν τη γνώση και την εμπειρία τους κατά τον 6ο και τον 7ο αιώνα π.Χ.,σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

Ο μέν Κλεόβουλος ο Ρόδιος ειπεν οτι κάθε τι που γίνεται με μέτρο ειναι το καλύτερο .(Μέτρον άριστον)

Ο Χείλων δε εις την κοίλην Λακεδαίμονα, το Γνώθι σαυτόν.(Γνώθι σεαυτόν)

Ο Περίανδρος που εδόξασε την Κόρινθο, οτι πρέπει να συγκρατείς το θυμό σου.(Χόλου κρατέειν)

Ο Πιτακός που καταγόταν απο τη Μυτιλήνη, να μην εισαι σε τίποτα υπερβολικός.(Ουδέν άγαν)

Ο Σόλων απο την ιερή Αθήνα, οτι πρέπει πάντοτε να βλέπεις πού θα ειναι το τέλος της ζωής σου.(Τέρμα δ' οράν βιότοιο)

Οι περισσότεροι άνθρωποι ειναι κακοί, ειπε ο Βίας ο Πριηνεύς.(Τους πλέονας κακίους)

Να αποφεύγεις την εγγύηση, ο Θαλής ο Μιλήσιος.(Εγγύην φεύγειν)


ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΧΕΙΑΖΟΝΤΑΙ


Ο ιδανικός χυμός φρούτων είναι εκείνος που σε γεμίζει ενέργεια και σε βοηθά να κάψεις λίπος...

Δοκίμασε τις συνταγές για τους αδυνατιστικούς χυμούς φρούτων που σου προτείνουμε και θα τους λατρέψεις (εσύ και η γραμμή σου).

Συνταγή Νο 1: Αδυνάτισμα και Δροσιά

1 μικρό τσαμπί σταφύλια

1 μήλο

1/2 λεμόνι

1/2 κ.σ. τριμμένο ginger

Γιατί να τον δοκιμάσεις: Το σταφύλι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (50) και ενεργοποιεί το μεταβολισμό του σώματος βοηθώντας να κάψεις παραπάνω φαγητό. Το μήλο έχει λίγες θερμίδες και τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία για να εξομαλύνουν τη λειτουργία του παχέος εντέρου, που είναι σημαντικό για ασφαλές αδυνάτισμα. Το λεμόνι και το ginger δίνουν ένταση στη γεύση, ενώ καταπολεμούν το λίπος και έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σου. Στο τέλος πρόσθεσε και κρύο νερό κατά βούληση.

Εναλλακτικά Ακτινίδιο, φράουλες, ροδάκινο, 1 κ.σ. άπαχο γιαούρτι

Συνταγή Νο 2: Αδυνάτισμα και Γλύκα

1/2 φλιτζάνι σμέουρα

1/2 φλιτζάνι φράουλες

1-2 πορτοκάλια

1 μήλο

Γιατί να τον δοκιμάσεις: Το σμέουρο και η φράουλα είναι φυσικά αδυνατιστικά φρούτα. Όχι μόνο δίνουν στους χυμούς πλούσια γεύση, αλλά βοηθούν και την υγεία σου, ενώ μειώνουν και τις λιγούρες για λιπαρά γλυκά. Η βιταμίνη C στο πορτοκάλι και σε άλλα εσπεριδοειδή είναι απαραίτητη στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος, αφού συμβάλλει στη ρευστοποίηση του λίπους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Πριν από τρία χρόνια ο Bear ήταν ένας μεγαλόσωμος γερμανικός ποιμενικός που κανένας δεν ήθελε σε καταφύγιο ζώων στο Τέξας. Από τη μοναξιά του τον έσωσε η Debbie Zeisler κι εκείνος με τη σειρά του της σώζει κάθε μέρα τη ζωή…

Χθες ο Bear τιμήθηκε ως Σκύλος-Εθνικός Ήρωας από την Ένωση για την προστασία των ζώων στο Λος Άντζελες.

Τον περασμένο Μάιο η Zeisler έπαθε επιληπτική κρίση, έπεσε στα σκαλιά, χτύπησε το κεφάλι της κι έχασε τις αισθήσεις της. Ο Bear βγήκε από το σπίτι κι άρχισε να ξύνει τις πόρτες όλων των γειτονικών σπιτιών καλώντας ουσιαστικά σε βοήθεια. Κανείς όμως δεν του έδινε σημασία. Κανείς εκτός από έναν υπάλληλο της υπηρεσίας παρακολούθησης ζώων που κατάλαβε την ένταση στη συμπεριφορά του σκύλου και πήγε να δει τη θέλει. Ο Bear τον οδήγησε στη Zeisler.Καθώς μεταφερόταν στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο νοσοκομείο, ο Bear πήδηξε δίπλα της και στάθηκε στο πλευρό της.

Ο σκύλος έμαθε χωρίς εκπαίδευση να αναγνωρίζει τα συμπτώματα επικείμενων κρίσεων και ακουμπά στα πόδια της Debbie ώστε εκείνη να καθίσει πριν αρχίσει η κρίση, ούτως ώστε να μην τραυματιστεί πέφτοντας. «Δεν τον εκπαιδεύσαμε, κάπως το κατάλαβε μόνος του», λέει η υπεύθυνη του καταφυγίου.

Η Zeisler αφηγείται πως απευθύνθηκε στο καταφύγιο για να πάρει έναν γερμανικό ποιμενικό για τη μητέρα της. Της είπαν πως είχαν μόνο ένα κι επειδή δεν τον ήθελε κανείς τον είχαν στο πίσω μέρος. Όταν έφεραν τον Bear να τον δει, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΦΙΜΩΣΗ


Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη στον αγώνα για ένα Internet χωρίς ασφυκτικούς κανόνες copyright.

Η συνθήκη ACTA προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο. Ωστόσο, οι πολέμιοι της συνθήκης έκαναν λόγο για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

Η Kroes είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: "είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα", είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.

Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Kroes.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ


    • Κυριακή, 13 Μαΐου 2012
    • 12:00 μ.μ.

  • Πλατεία Ελευθερίας, Κατερίνη

  • Διαδρομή: Πλ. Ελευθερίας - Παραλία - Πλ. Ελευθερίας

    Κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συντονιζόμαστε και ενώνουμε τις φωνές μας προβάλλοντας το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο αστικής και περιαστικής μετακίνησης και ως την λύση για να αλλάξει πρόσωπο η πόλη μας, λύνοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα και όχι μόνο.

    Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια ποδηλατοβόλτα . Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό με τα μέσα μαζικής μετακίνησης, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

    Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.

    Διεκδικούμε την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους Δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης, τον σεβασμό και την προστασία του μέσω υποδομών όπως Ποδηλατοδρόμοι – Ποδηλατολωρίδες, Δρόμοι Ήπιας Κυκλοφορίας, Χώροι Στάθμευσης και την διευκόλυνση μεταφοράς των ποδηλάτων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ζητούμε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα το θέμα της βιώσιμης κινητικότητας με επίκεντρο το ποδήλατο στην πόλη μας.

    Η επιλογή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης δείχνει την επιθυμία μας για:

    - καλύτερη ποιότητα ζωής,

    - υγιές περιβάλλον,

    - ασφαλέστερες μετακινήσεις και σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας.

    Με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ζητάμε:

    - Προτεραιότητα στον πεζό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο ποδήλατο.

    - Σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας

    - Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη και τα προάστια της (Παραλία, Κορινός, Κατερινόσκαλα κ.α)

    - Μεταφορά των ποδηλάτων με τα ΑΣΤΙΚΑ λεωφορεία, τα ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ.

    - Ένταξη του ποδηλάτου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε έργου υποδομής

    - Οικονομικά κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτου

    - Αναθεώρηση του κ.ο.κ. υπέρ της ασφαλούς αλλά και της ευχάριστης κίνησης των ποδηλατών
    (περιορίζοντας την κυριαρχία των αυτοκινήτων μόνο)

    - Χώροι ασφαλούς στάθμευσης ποδηλάτων παντού

    - Προνομιακή αντιμετώπιση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης

    - Διαφήμιση και εκπαίδευση για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου αντί του αυτοκινήτου

    - Αποτελεσματική αντιμετώπιση των ποδηλατοκλοπών

    Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του και οι ανήλικοι συμμετέχουν μόνο με συνοδεία ενηλίκου.
    Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε καπέλο για τον ήλιο και ό,τι ο καθένας θεωρεί απαραίτητο.
    Παρακαλούμε να είστε στον χώρο συνάντησης 15-30 λεπτά πριν την έναρξη.

    Για την συμμετοχή σας στην ποδηλατοπορεία όπως και σε κάθε άλλη δράση του συλλόγου δεν χρειάζεται να είστε μέλος. Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει.

    Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη και σε άλλες 29 πόλεις Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ


Μετά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που έπλεξαν εχθές, Κυριακή, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να προκληθεί πανικός, οι Γερμανοί «ξαναχτυπούν» μετά από λίγες ώρες και προτείνουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο!

Συγκεκριμένα, την πρόταση αυτή, προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση, εισηγείται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ που κάνει λόγο για ένα «αποτυχημένο κράτος», του οποίου το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά θεσμών.

Ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει, ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών».

Προτείνει δε σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ


Πάμε χρόνια πίσω…Πολλοί ήταν εκείνοι που προφήτευαν το σήμερα. Ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός, ήταν ένας από εκείνους που επιβεβαιώθηκαν κατά την γνώμη αρκετών.

Σας παρουσιάζουμε το αυθεντικό κείμενο γραφής , με την γλώσσα και την γραμματική την σωστή ελληνική.

«Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα!

200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς
κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος», τό….
ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:
α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ· θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!
δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί….
ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους… Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν… Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ


Ποια θα ήταν η δύναμη των κομμάτων αν ίσχυε η απλή αναλογική και δεν υπήρχε ο φραγμός του 3%; Ιδού...

ΝΔ 58 έδρες (109 με τον ισχύοντα νόμο)

ΣΥΡΙΖΑ 50 έδρες (51)

ΠΑΣΟΚ 40 έδρες (41)

Ανεξάρτητοι Ελληνες 31 έδρες (33)

ΚΚΕ 25 έδρες (26)

Χρυσή Αυγή 21 έδρες (21)

Δημοκρατική Αριστερά 18 έδρες (19)

Οικολόγοι Πράσινοι 9 έδρες (0)

ΛΑΟΣ 9 έδρες (0)

Δημοκρατική Συμμαχία 8 έδρες (0)

Δημουργία Ξανά 6 έδρες (0)

Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία 5 έδρες (0)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4 έδρες (0)

Κοινωνική Συμφωνία 3 έδρες (0)

ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση-ΕΠΑΜ) 3 έδρες (0)

Κίνημα Δεν Πληρώνω 3 έδρες (0)

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 2 έδρες (0)

Ενωση Κεντρώων 2 έδρες (0)

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 1 έδρες (0)

Κοινωνία 1 έδρα (0)

ΚΚΕ (μ-λ)- Μ-Λ ΚΚΕ 1 έδρα (0)

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ


Ο Έλληνας προχθες βροντοφώναξε ό, τι δε θέλω άλλο την πολιτική σας! Αυτό είναι ξεκάθαρο…

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης προχθεσινής νύχτας μία 16χρονη μας έστειλε μία επιστολή που αναφέρεται στην αφύπνιση του ελληνικού λαού…

«Σήμερα 6 Μαϊου 2012 ο ελληνικός λαός επικαλέστηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας μας, της Ελλάδας που…

χρόνια τώρα ανεύθυνες κυβερνήσεις ξεζουμούν σαν βρικόλακες στην αναζήτηση δείπνου, τα θύματά τους είμαστε εμείς οι Έλληνες πολίτες που καθημερινά μαχόμαστε για να επιβιώσουμε, κάθε μέρα ζούμε με το φόβο, μας βουλώσανε τα στόματα ,μας βαράσανε, μας πετάξανε χημικά, προσπάθησαν να σβήσουν την φωνή του Έλληνα πολίτη το κατάφεραν όμως; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Σήμερα εμείς θα διοικήσουμε την χώρα μας,σήμερα θα πάρουν πόδι οι δήθεν και θα λάμψει ο λαός θα λάμψει η αλήθεια και οι ανεύθυνοι θα πάρουν αυτό που πάντα τους άξιζε την πόρτα για τον αγύριστο.Η Ελλάδα κέντρο πολίτισμου και λάτρειας για εκατοντάδες χρόνια θα δείξει σε όλους ποιά στα πραγματικά είναι και δεν θα αφήσει αλλό να την καταπατούν. Σήμερα θα πάρει τη σκυτάλη στα χέρια της και θα αναδείξει την δυναμή της,οι Έλληνες πολίτες παίρνουν την ευθύνη, οι Έλληνες πολίτες σώζουν την Ελλάδα. Ναι κύριοι υπουργοί σας φαίνεται παράξενο που σταματήσαμε να παίρνουμε στα σοβαρά τις ψεύτικες υποσχέσεις σας; τι σας παραξενεύει που ξυπνήσαμε; που τιμάμε όπως πρέπει τη χώρα μας; Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να κρεμαστείτε που οδηγήσατε την χώρα εδώ. Ελλάδα για σένα ζούμε Ελλάδα σήμερα οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι ψεύτικοι άνθρωποι θα παρούν πόδι και θα λάμψει η δημοκρατία για αυτό το λόγο άντε και … πουλημένοι, αλήτες, υπουργοί!

Φέρατε σε εξευτελιστική θέση τους Έλληνες τους οδηγήσατε σε αυτοκτονίες, οικογένειες πεινούν, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία κι εσείς σαν αθώες περιστέρες λέτε οτι σώσατε την Ελλάδα,που είναι η σωτήρια; Σωτηρία θεωρείται τις αυτοκτονίες; την πείνα; τις λυποθυμίες; τι ακριβώς; μια απάντηση που δεν πρόκειται να πάρω ζηταώ!

Ξέρετε δοκιμάστε να ρίξετε ένα ποτήρι κάτω θα σπάσει με ένα συγνώμη που του ζητάτε πιστεύετε οτι θα ξαναγίνει όπως πρώτα; Μπορεί να είμαι 16 χρονών αλλά πλέον ξέρω να ξεχωρίζω το καλό απο το κακό, την ανευθυνότητα απο την υπευθυνότητα,επίσης ξέρω ότι εδώ ,σήμερα, είναι το τέλος σας, σήμερα δύει ο ήλιος της εκμετάλλευσης του Έλληνα πολίτη, σήμερα ο Έλληνας πολίτης παίρνει τα ηνία στα χέρια του κι εσείς παίρνετε δρόμο. Είμαι γνήσια Πειραιώτισα για αυτό θα σας το πω Πειραιώτικα, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!»

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩ


Στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσής του στις διεθνείς αγορές το ευρώ καταγράφει σημαντικές απώλειες. Η εξήγηση είναι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και κυρίως στη Γαλλία.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου οριακά ξεπερνά το 1,30, επίπεδο που θεωρείται κομβικό για τη μελλοντική του πορεία, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,5% σε λίγα μόλις λεπτά διαπραγμάτευσης.

Οι διεθνείς αναλυτές λένε ότι το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ είναι ικανοί παράγοντες για να σπρώξουν το ενιαίο νόμισμα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.Το πού θα πάει η κατάσταση θα φανεί το πρωί της Δευτέρας, με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων – με εξαίρεση το Λονδίνο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας.Οι αναλυτές περιμένουν αρνητικό άνοιγμα στις χρηματαγορές και αναταραχή τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο και ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ. Ολάντ στη Γαλλία.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΕΡΙΑ


Σε τουρκική εταιρεία ενοικιάστηκε το τουριστικό λιμάνι της Λέσβου με σύμβαση που έχει διάρκεια 40 ετών...
Όπως επισημαίνεται από στρατιωτικούς κύκλους, η κίνηση αυτή είναι εις βάρος της ασφάλειας της Λέσβου αλλά και της άμυνας των νησιών του Αν. Αιγαίου αφού νότια της Λέσβου βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας στην Foca.

Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group & Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο Πρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης.

Ο Π. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια.

Όπως δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More