ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩ


Στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσής του στις διεθνείς αγορές το ευρώ καταγράφει σημαντικές απώλειες. Η εξήγηση είναι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και κυρίως στη Γαλλία.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου οριακά ξεπερνά το 1,30, επίπεδο που θεωρείται κομβικό για τη μελλοντική του πορεία, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,5% σε λίγα μόλις λεπτά διαπραγμάτευσης.

Οι διεθνείς αναλυτές λένε ότι το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ είναι ικανοί παράγοντες για να σπρώξουν το ενιαίο νόμισμα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.Το πού θα πάει η κατάσταση θα φανεί το πρωί της Δευτέρας, με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων – με εξαίρεση το Λονδίνο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας.Οι αναλυτές περιμένουν αρνητικό άνοιγμα στις χρηματαγορές και αναταραχή τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο και ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ. Ολάντ στη Γαλλία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More