ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.....

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΝ ΚΟΜΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ... ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ(ΙΜΙΑ)

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.(ΣΙΣΜΙΚ)
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ? ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ <<ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>>? Ή ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΕΩΤΕΡΕ ΕΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ... ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ..

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΛΜΑΝΑΚ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ BRITANNICA. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? Η ΘΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ?

ΤΟ ΑΛΜΑΝΑΚ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ BRITANNICA ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕ 1.4% ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕ 1.8% ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΑΓΙΑΔΩΝ? ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ? ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ? Η ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑ ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ? ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΟΙΜΗΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ 200.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑBΟΥΣ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ , ΛΕΦΤΑ , ΛΕΦΤΑ... ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙ Η ΟΛΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ?ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More