ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;


Le Monde: «Non» στα φάρμακα από την Ινδία!

Η μεγάλη γαλλική εφημερίδα δημοσιεύει

παγκόσμια έρευνα που μιλά για αμφιβόλου

ποιότητας σκευάσματα από τον Τρίτο Κόσμο,

καθώς και για τις ανησυχίες της Ακαδημίας

Ιατρικής της Γαλλίας..
Για πρώτη χρονιά πέρσι, οι πωλήσεις γενοσήμων στη Γαλλία σημείωσαν πτώση. Όχι επειδή οι Γάλλοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα γενόσημα φάρμακα γενικά (αφού υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας τέτοια φάρμακα: όσα παράγονται στο δυτικό κόσμο, κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές και ελέγχους).
Αλλά –όπως εξηγεί η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde- επειδή εντείνεται διαρκώς η ανησυχία των Γάλλων γιατρών και, βεβαίως, των ασθενών για την ποιότητα των αντιγράφων φαρμάκων που εισάγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Στη Γαλλία δεν ισχύει παρόμοιος νόμος με αυτόν που πέρασε τήν περασμένη Τετάρτη από τό ελληνικό κοινοβούλιο και θεσμοθετεί τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας.
Στη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, ο κάθε γιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο που θεωρεί ως ιδανικό για τον ασθενή του.
Από την πλευρά του, ο ...
φαρμακοποιός έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει το φάρμακο αυτό με κάποιο άλλο, όμοιας δραστικής ουσίας. Αν, όμως, ο ασθενής αρνηθεί, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει αυτό ακριβώς που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός.
Επίσης, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να χορηγήσει άλλο φάρμακο σε περίπτωση που ο γιατρός σημειώσει πάνω στη συνταγή το χαρακτηρισμό «non substitutable» («αναντικατάστατο»). Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, αυτές οι δύο λέξεις αναγράφονται όλο και συχνότερα στις συνταγές από τους Γάλλους γιατρούς, ενώ όλο και περισσότεροι Γάλλοι ασθενείς επιμένουν να μην παίρνουν τα γενόσημα που τούς προτείνουν οι φαρμακοποιοί.
Γιατί; Το εξηγεί η εφημερίδα, αναφερόμενη σε παγκόσμια έρευνα που διενήργησαν τρεις επιστήμονες του American Enterprise Institute, οι οποίοι μελέτησαν τη σύνθεση συνολικά 2.121 γενοσήμων και εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για φάρμακα που παρασκευάζονται στην Ινδία, τη μεγαλύτερη παραγωγό γενοσήμων στον κόσμο. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν μεγάλες ποιοτικές διακυμάνσεις στα made in Indiaσκευάσματα, με ορισμένες –κυρίως τις μεγαλύτερες- εταιρείες να επιδεικνύουν ποιοτική παραγωγή και άλλες, όμως, να βρίσκονται στον αντίποδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν συχνά απαγορεύσει την εισαγωγή φαρμάκων από συγκεκριμένες ινδικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια.
Η Le Monde αναφέρεται, επίσης, στις ανησυχίες της Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας για τη μετατόπιση της παραγωγής φαρμάκων σε χώρες όπου δέν εφαρμόζονται σοβαροί έλεγχοι.Σύμφωνα με τον επιστημονικό φορέα, στις χώρες αυτές, αρκεί η απόδειξη ότι περιέχει την ίδια δραστική ουσία με το πρωτότυπο, για να περάσει τον έλεγχο ένα γενόσημο φάρμακο. Με άλλα λόγια, η Ακαδημία εκφράζει ακριβώς τους ίδιους φόβους με την ελληνική κοινωνία μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη Υγεία: ότι θα εισάγονται στη χώρα μας φάρμακα που δε θα έχουν ελεγχθεί επαρκώς ως προς την ποιότητά τους.
Η Le Monde μάλιστα αναλύει περαιτέρω το θέμα, επισημαίνοντας ότι ειδικά στα αντι-επιληπτικά φάρμακα έχουν παρουσιασθεί πάρα πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια: Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα όχι μόνο δε θεραπεύουν την ασθένεια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις την επιδεινώνουν κιόλας. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι, στον Καναδά, μελέτες έχουν δείξει ότι τελικά ορισμένες φορές η θεραπεία της επιληψίας φτάνει να κοστίζει περισσότερο σε χρόνο και χρήμα.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη βαθιά ανησυχία των Γάλλων γιατρών, που όλο και πιο συχνά χαρακτηρίζουν «non substitutable» τα φάρμακα που συνταγογραφούν. Αλλά και οι Γάλλοι ασθενείς, ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι, έχουν πάψει να εμπιστεύονται τα γενόσημα φάρμακα πού παράγονται σέ χώρες του Τρίτου Κόσμου.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ


Αν ανατρέξουμε στην Αρχαία Ελλάδα βλέπουμε ότι Ο Θαλής το 500 π.χ. είχε ανακαλύψει το στατικό Ηλεκτρισμό.
Ο Λεύκιππος και Ο Δημόκριτος το 400 π. χ. διατυπώνουν την Ατομική θεωρεία, που είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια υλιστικής εξήγησης του κόσμου, χωρίς παρέμβαση καμιάς υπερφυσικής δύναμης.



Ο Αρίσταρχος το 300 π.χ. διατύπωνε πρώτος την Ηλιοκεντρική θεωρία.
Ο Ερατοσθένης το 250 π.χ. αποδεικνύει την σφαιρικότητα της Γης, και υπολογίζει τη περίμετρο της, με αρκετή ακρίβεια, σε 252.000 στάδια.
700 δε πλέον χρόνια αργότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, η Εκκλησία μας λέει ότι η Γη επιπλέει των υδάτων, όπως σαφώς ψέλνεται την Μ. πέμπτη «ο εν ύδασι την γην κρεμάσας». Χαίρε σκότος ...; ...;.. ( Βλέπεις προτιμούσαν το σκοτάδι και τα χοντροκομμένα ψέματα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, διότι δεν ήθελαν να ακούν καν για Έλληνες Φυσικούς, και Αστρονόμους).


Ο Πυθαγόρας έβαζε τις βάσεις των Μαθηματικών, ο Ευκλείδης της Γεωμετρίας, ο Αρχιμήδης της Μηχανικής, και ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή, (Ατμοστρόβιλος), το 150 π. χ. Μια κατασκευή που είχαν εφαρμοσθεί δύο τρομερές εφευρέσεις. Η δύναμη του ατμού, που ακόμη και σήμερα κινεί πλοία και Ατμοηλεκτρικά εργοστάσια, και η δύναμη των αερίων, που σήμερα είναι η τελευταία λέξη για την κίνηση των πυραύλων, των αεροπλάνων, και των διαστημοπλοίων.

Ο πολύπλοκος μηχανισμός (υπολογιστής) των Αντικυθήρων που ανασύρθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο αιώνα, το 1901, κατασκευασμένος το 100 π.χ. πιθανόν από τον μαθηματικό, αστρονόμο, και γεωγράφο Ίππαρχο τον Ρόδιο, μαρτυρεί και αυτός το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων. Μια γνώση που δεν θα αργούσε να δώσει τους καρπούς της που δεν ήταν άλλοι από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Προσφέροντας τα πολύτιμα αγαθά της στην ανθρωπότητα. Δυστυχώς όμως για την ανθρωπότητα, η επανάσταση που βήμα - βήμα ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν οι Έλληνες, δεν πραγματοποιήθηκε διότι με την υποταγή τους στους Ρωμαίους, αλλά κυρίως στον Χριστιανισμό, η επιστημονική τους γνώση οδηγήθηκε σε διαπόμπευση, κατασυκοφάντηση, και τελικώς στον ενταφιασμό της, από τους ( Άγιους) πατέρες της Εκκλησίας, για πάνω από 15 αιώνες.

Όλα αυτά τα ανωτέρω επιτεύγματα της τότε επιστήμης και τεχνολογίας τα σκέπασε το σκοτάδι της Χριστιανικής θρησκοληψίας για 1500 χρόνια, μέχρι που η βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση έγινε τον 18ον αιώνα. Μια επανάσταση που έφερε όχι μόνο υλικά αγαθά, αλλά και αλματώδη πρόοδο στην Ιατρική και την Φαρμακευτική, εξαλείφοντας τις τρομερές ασθένειες, χολέρα, ευλογιά. τύφο, πανώλης, φυματίωση, που είχαν θερίσει εκατομμύρια ανθρώπους, εξαφανίζοντας πολλές φορές πόλεις ολόκληρες. Όπως η πνευμονική πανώλης που ενέσκηψε στην Ευρώπη το 1346 είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 25.000.000 ανθρώπων.

Εάν οι Ρωμαίοι δεν διέπρατταν το ολέθριο λάθος να επιβάλουν δια της βίας τον Χριστιανισμό στους Έλληνες, και τους άφηναν ελεύθερους, οι Έλληνες θα προχωρούσαν στη τεχνολογική επανάσταση περί το 1000μ.χ. και όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, στα νέα επιτεύγματα οι πολεμικές βιομηχανίες θα είχαν το πρώτο λόγο, κατασκευάζοντας ποιο ισχυρά και ποιο αποτελεσματικά όπλα. Έτσι με λιγότερο στρατό και μικρότερες πολεμικές δαπάνες και με εγνωσμένη την πολεμική υπεροχή οι Αυτοκράτορες θα μπορούσαν να αποτρέπουν οιονδήποτε εχθρικό κίνδυνο. Με αυτό τον τρόπο η ακεραιότητα της Αυτοκρατορίας θα ήταν δεδομένη.

Βέβαια οι Ρωμαίοι δεν εναντιώθηκαν στη τεχνολογία των σοφών της Ελλάδος ίσα ίσα που την ήθελαν, να την χρησιμοποιήσουν. Υποδουλόθηκαν όμως και οι ίδιοι στην θρησκευτική τους επιλογή. Αλλά και πώς να το κάνουμε το αηδόνι δεν κελαηδά στο κλουβί. Έτσι και οι σοφοί μας, υπόδουλοι, από δάσκαλοι της γνώσης, έγιναν φροντιστές στα παιδιά των πλούσιων Ρωμαίων. Καθώς επίσης και με απογοήτευση έβλεπαν την απογύμνωση της πατρίδος τους από τα αριστουργήματα του πολιτισμού τους.

Η Χριστιανική θρησκοληψία είχε και έχει ρίξει τον κόσμο στην αναμονή ενός θαύματος, ενώ εκατομμύρια θαύματα έχει κάνει η επιστήμη και με αποδείξεις. Μήπως έχει αναλογισθεί κανείς ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκαν από τις τρομερές ασθένειες, λόγω μη υπάρξεως των σύγχρονων φαρμάκων. Καθ' ότι η τεχνολογική και βιομηχανική επανάσταση εικάζετε ότι έπρεπε να είχε γίνει 1000 χρόνια νωρίτερα. Χωρίς καμία αμφιβολία οι ηθικοί αυτουργοί, για αυτό το μεγάλο έγκλημα εις βάρος της Ανθρωπότητας, είναι ο Χριστιανικός σκοταδισμός, αλλά κυρίως οι ( Άγιοι ) πατέρες, για τον τρόπο που τον εφάρμοσαν. Νόμισαν μέσα στη μικρότητα τους αυτοί οι νανίσκοι, ότι είναι οι εκλεκτοί που είδαν το Φως το αληθινό, και μη δυνάμενοι να συγκριθούν με το εκθαμβωτικό φως που εξέπεμπαν οι γίγαντες της Ελληνικής διανόησης, συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά Αυτοκρατορικά διατάγματα, επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου Γκεμπελίστικη μέθοδο συκοφαντίας. Επί πλέον δε οργάνωσαν ορδές καλογέρων ισοπεδώνοντας Ναούς και καταστρέφοντας έργα τέχνης πραγματικά αριστουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού. Αλλά το χειρότερο ήταν ο ενταφιασμός της Ελληνικής επιστημονικής γνώσης για 15 αιώνες, με τραγικές συνέπειες γιά την ανθρωπότητα.p;

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ; ΑΣ ΕΙΜΑΙ


Πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο τότε πρόξενος στην Κορυτσά κ. Οικονόμου είχε ανακληθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως «επικίνδυνος εθνικιστής». Ποίο ήταν το αμάρτημά του; Ότι μιλώντας σε εκδήλωση Βορειοηπειρωτών είπε: «Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας»...
Σε προχθεσινή συνέντευξή του ο κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων:
«Ο ανθελληνισμός από τον οποίον διακατέχονται οι Αλβανοί είναι ΜΗ αναστρέψιμος. Μάς μισούν θανάσιμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία… ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.

»Καθημερινά κυκλοφορούν στην Αλβανία πολυτελείς εκδόσεις ιστορικών βιβλίων που στάζουν μίσος για την Ελλάδα, ενώ στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν ότι η Μεγάλη Αλβανία φθάνει μέχρι την… Πάτρα!» Επίσης: «Ο Αλβανός δολοφόνος του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα (Χιμάρα, Αύγουστος 2010) έφαγε μόνο έναν χρόνο φυλακή και έχει ήδη αποφυλακισθεί. Ο Αλβανός εισαγγελεύς έκρινε πως ο λυντσαρισθείς Αριστοτέλης Γκούμας έκανε μανούβρες με το αμάξι του και ενοχλούσε τους Αλβανούς που τον λυντσάρισαν, άρα το έγκλημα έγινε εν αμύνη!..

» Φαντάζεστε κάποιον Έλληνα εισαγγελέα να έριχνε μόνο έναν χρόνο φυλακή σε κάποιον Έλληνα που θα σκότωνε Αλβανό στην Ελλάδα; Όχι, βέβαια: Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι άτεγκτη στον «Ρατσισμό»! Και κλείνοντας τη συνέντευξή του ο π. Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κατήγγειλε το Ελληνικό Κράτος πως εδώ και 20 χρόνια στηρίζει την «Ομόνοια» με άφθονο χρήμα, χωρίς να ελέγχει πού πάει αυτό το Χρήμα!..

ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

Φτιάχνω σαπούνι από λάδι ελιάς και στάχτη

Παλιά στα χωριά έφτιαχναν μόνοι τους σπιτικό σαπούνι από ελαιόλαδο για να έχουν όλο το χρόνο. Συνήθως το έφτιαχναν το Σεπτέμβριο μήνα που ο καιρός ήταν ακόμα καλός και η θερμοκρασία ιδανική για να γίνει.
Τότε επίσης μάζευαν και το λάδι από τον πυθμένα των βαρελιών που είχε και μούργα για να μην πάει χαμένο και το χρησιμοποιούσαν για το σαπούνι τους.
Ας δούμε μερικούς μεθόδους παρασκευής σαπουνιού.
Α) Στο 1ο Ελληνικό βιβλίο φαρμακοποιίας βρίσκουμε την ακόλουθη συνταγή για σαπούνι:

Σαπώνιον
Ένωσε ένα μέρος κοπανισμένης σόδας της αγοράς , με 2 μέρη της ζωντανής ασβέστου σε μία αρκετή ποσότητα νερού. Ανακάτωσε τα πάντα καλά ώστε να γίνει σαν γάλα και άστα να κατακαθίσει η ύλη μέχρι την επόμενη ημέρα.
Έπειτα στράγγισε το επιπλέον εκείνο δριμύ ρευστό, εξάτμισέ το λίγο για να γίνει πιο ενεργητικό.
Μετά από αυτά ένωσε ένα μέρος από αυτό και ένα από λάδι ελιών ή και περισσότερο, βράσε το ανακατεύοντας συνεχώς τη μάζα τόσο έως ότου να πήξει αρκετά, η πήξης του οποίου γνωρίζεται ευθύς, αφότου βγάλεις λίγο έξω και κρυώσει.
Όταν γίνει αυτό, στρώνεις λίγο ασβέστη ή στάχτη σε ένα μέρος και χύνεις την ύλη αυτή και την απλώνεις όλη ομαλώς, μετά την κόβεις και την διαιρείς σε όσα κομμάτια θέλεις.
Το σαπούνι αυτό είναι πολύ χρειαζούμενο στους ανθρώπους, μάλιστα πολλές φορές και στην ιατρική και σε άλλες τέχνες.

Πηγή: Νέα Φαρμακοποιία Διονύσιου Πύρρου του Θετταλού σελ.209

Β’) Συνταγή της κ Χρυσάνθης Κασιανού, από το Περαχώρι της Ιθάκης.

Υλικά:
8 κιλά λάδι. Συνήθως χρησιμοποιούμε τη μούργα του λαδιού, το κατακάθι ή τηγανολάδα
3 κιλά καυστική σόδα (ποτάσσα)
10 κιλά νερό
1 ποτήρι χοντρό αλάτι
ένα καζάνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό μέσα στο καζάνι. Όταν το νερό είναι χλιαρό ρίχνουμε σιγά, σιγά το λάδι. Λίγο πριν βράσουν το νερό με το λάδι προσθέτουμε την ποτάσσα, σιγά, σιγά.
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι χοντρό αλάτι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ως τον πάτο του καζανιού. Τα υλικά θα πρέπει να ανακατευτούν πολύ καλά. Η ποτάσσα φουσκώνει και θέλει πολύ προσοχή στο ανακάτεμα.
Όταν είναι έτοιμο το σαπούνι «ξεκολλάει». Θα καταλάβετε στην πράξη τί σημαίνει αυτό. Το σαπούνι ανεβαίνει στην επιφάνεια και με μεγάλη τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το σαπούνι και το βάζουμε στα καλούπια μας, που μπορεί να είναι και παλιά συρτάρια ή τελάρα. Πρώτα στρώνουμε χαρτί στα καλούπια μας και μετά βάζουμε το σαπούνι.
Αν θέλουμε να κάνουμε και άλλη δόση σαπούνι, χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό με λιγότερη ποτάσσα.
Όταν το λάδι είναι καθαρό, θέλει περισσότερη ποτάσσα, όταν είναι μούργκα, θέλει λιγότερο. Όταν είναι τηγανολάδο, βάζουμε λιγότερο αλάτι.
Στο Περαχώρι της Ιθάκης σχεδόν όλες οι γυναίκες κάνουν σαπούνι στο σπίτι τους.

Πηγή: http://peliti.gr/pages/sapouni.htm
Γ’)Υλικά:
2,5 κιλά λάδι
2,5 κιλά νερό
1 κιλό καυστική ποτάσα
175 γραμμάρια αλάτι

Κατά την παρασκευή του σαπουνιού μας, πρέπει να παίρνουμε τα ανάλογα μέτρα και προφυλάξεις, δηλαδή να φοράμε γάντια, να μην ερχόμαστε σε επαφή με τα υλικά και να μην εισπνέουμε τα αέρια που δημιουργούνται κατά την διάρκεια του βρασμού του.
Προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.

Πως το φτιάχνουμε:
Το βράδυ ζεσταίνουμε το νερό μας και την καυστική ποτάσα σε ένα μεγάλο καζάνι ανοξείδωτο, για να μην τρυπήσει από την καυστική ποτάσα. Όταν το μείγμα μας ζεστάνει ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε λίγο και μετά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε όλη νύχτα να ηρεμίσει. Το πρωί ανάβουμε δυνατή φωτιά να βράσει το σαπούνι μας και προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια. Η φωτιά δεν χρειάζεται να είναι πάρα πολύ δυνατή αλλά να σιγοβράζει. Θέλει περίπου μια ώρα για να δέση. Αν το μίγμα μας είναι καθαρό και δεν έχει καντήλες με λάδι σημαίνει ότι το σαπούνι μας πέτυχε.
Όταν είμαστε σίγουροι ότι το σαπούνι μας έπηξε το βγάζουμε με προσοχή από την φωτιά για να μην καούμε και το τοποθετούμε σε καλούπια όχι πολύ ψηλά για να μπορούμε να το κόψουμε μετά. Όταν είναι χλιαρό ακόμα μπορούμε να το χαράξουμε για να το κόψουμε πιο εύκολα στο μέγεθος που θέλουμε όταν κρυώσει. Το αφήνουμε 2-3 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος να στεγνώσει και μετά το κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Το σαπούνι μας είναι έτοιμο αλλά όσο περισσότερο το αφήσουμε να ξεραθεί τόσο καλύτερο θα γίνει.

Δ’)Ένα ακόμη τρόπο παρασκευής σαπουμιού μπορείτε να δείτε εδώ:




ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ


Αυτά που συμβαίνουν στο χώρο του φαρμάκου από την ανελέητη σύγκρουση συμφερόντων και τη διαπλοκή απειλούν να τινάξουν τον αέρα κατακτήσεις δεκαετιών και να γυρίσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών 30-40 χρόνια πίσω!



Γύρω από την πίτα των περίπου 5-6 δισ. ευρώ που είναι πλέον οι φαρμακευτικές πωλήσεις, μαίνεται η μάχη της διεκδίκησης, δήθεν στο όνομα των επιταγών της Τρόικας, διά μέσου των ελιγμών που πραγματοποιεί ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να αποφύγει το μοιραίο και να βγει αλώβητος από την κόλαση στην οποία μόνος του μπήκε.
Πέντε ξένες μεγάλες εταιρίες γενοσήμων, η Actavis από την Ισλανδία, η Μylan και η Watson από τις ΗΠΑ, η Teva από το Ισραήλ και η Ranbaxy από την Ινδία, με την αμέριστη συμπαράσταση της Τρόικας και μερίδας των ΜΜΕ, αναμένουν ως μάννα εξ ουρανού την περίφημη «συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία» και την «επιλογή του φθηνότερου φαρμάκου», για να πάρουν όλη την αγορά γενοσήμων εν μια νυκτί! Από την άλλη, μεγάλες και ιστορικές ελληνικές εταιρίες, με αιχμή του δόρατος την Demo, την Elpen και τη Pharmathen, προσπαθούν να εκλογικεύσουν τις αποφάσεις και να διατηρήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και τα είκοσι ελληνικά εργοστάσια παραγωγής. Παράλληλα, οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα παρακολουθούν αποσβολωμένες την πρωτοφανή σφαγή: συνεχείς μειώσεις τιμών, καθυστερήσεις στην εισαγωγή νέων φαρμάκων, διαρκώς αυξανόμενες υποχρεωτικές εκπτώσεις, χρέη δισεκατομμυρίων από τα νοσοκομεία και κούρεμα των ομολόγων. Πολλές από αυτές ετοιμάζουν τις βαλίτσες αναχώρησης από την Ελλάδα.
Και όλα αυτά την ώρα που η όποια μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μεταφέρεται εντέχνως στην πλάτη των ασφαλισμένων και, ιδιαιτέρως, των συνταξιούχων που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Στην απελπισία και την άγνοιά του το υπουργείο Υγείας δημιούργησε εκ του μηδενός ένα θέμα: τα γενόσημα φάρμακα. Εκεί αποφάσισε να δώσει τη μάχη, στα φάρμακα που αντιστοιχούν σε μόλις 3,6% των δαπανών Υγείας…
Η πίτα επιχειρείται να μοιραστεί βίαια. Η θεαματική είσοδος μεγάλων παικτών στην Ελλάδα φαίνεται να εξαρτάται πλέον από τη διατύπωση που θα χρησιμοποιηθεί στις αναμενόμενες υπουργικές αποφάσεις…
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

1. Τι είναι τα γενόσημα φάρμακα; Είναι νέα κατηγορία;
Γενόσημα είναι τα φάρμακα που περιέχουν δραστική ουσία η οποία δεν καλύπτεται πλέον από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα). Παλαιότερα, πριν κατακτήσουν μεγάλο μέρος της αγοράς αλλά και την εκτίμηση των γιατρών, τα έλεγαν, υποτιμητικά, «αντίγραφα». Κάθε νέο φάρμακο, πρωτότυπο, κυκλοφορεί για ορισμένα χρόνια προστατευόμενο, χωρίς δηλαδή να μπορεί άλλη εταιρία να κυκλοφορήσει όμοιο. Οταν λήξει η πατέντα, πολλές εταιρίες κυκλοφορούν τα δικά τους φάρμακα, ίδια με το πρωτότυπο, που λέγονται γενόσημα (generics). Επομένως δεν πρόκειται για κάτι νέο αφού ήδη, δεκαετίες τώρα, τα γενόσημα κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.


2. Γιατί τα γενόσημα είναι φθηνότερα έως πολύ φθηνότερα από τα πρωτότυπα; Είναι θέμα ποιότητας;
Οχι. Στην τιμή των πρωτοτύπων ενσωματώνονται και οι δαπάνες έρευνας. Στις μεγάλες εταιρίες, το ποσόν που απαιτείται να επενδυθεί για να ανακαλυφθεί μια νέα φαρμακευτική ουσία και να φτάσει στα ράφια των φαρμακείων είναι της τάξης του 1 δισ. δολαρίων. Στατιστικά, σε κάθε 4 νέα φάρμακα, 1 είναι κερδοφόρο, 1 ζημιογόνο και 2 βγάζουν τα έξοδά τους. Οταν λήξει η πατέντα, αφενός, θεωρείται πως όλα αυτά έχουν αποσβεστεί και, αφετέρου, αρχίζει να λειτουργεί ο σκληρός ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών.


3. Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά για επικίνδυνα φάρμακα που θα γεμίσουν την αγορά και για την υγεία μας που κινδυνεύει από τα γενόσημα. Πού βρίσκεται η αλήθεια;
Οπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα, φωνές που αντιπροσωπεύουν συμφέροντα διατυμπανίζουν η καθεμία την «αλήθεια» της. Τα επώνυμα γενόσημα φάρμακα, συγκεκριμένων και γνωστών παραγωγών, είναι εξίσου ασφαλή, ποιοτικά και πιστοποιημένα με τα πρωτότυπα, όπως αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ευρύτατα και σε πολύ μεγάλο βαθμό σε όλες τις χώρες του κόσμου. Οι κίνδυνοι δεν αφορούν το δίπολο «γενόσημο - πρωτότυπο», αλλά π.χ. τη δυνατότητα να παρεισφρήσουν στην αγορά πλαστά φάρμακα, όπως συμβαίνει με τις αγορές από το Ιντερνέτ ή όταν άσχετες ή απελπισμένες κυβερνήσεις προωθούν αποκλειστικά το πιο φθηνό, όπως συμβαίνει π.χ. στην Πολωνία, την Ουγγαρία ή τη Λιθουανία και είναι ενδεχόμενο πλέον να συμβεί και στην Ελλάδα αν επιμείνουμε στο «φθηνότερο».


4. Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τακτικά αποτελέσματα ηλεκτρονικών διαγωνισμών, μέσω των οποίων προσφέρονται γενόσημα φάρμακα π.χ. με τιμή 1 ευρώ η συσκευασία, όταν η τιμή του ίδιου πρωτότυπου είναι 24 ευρώ. Πώς δικαιολογείται αυτό; Κάποιος κλέβει πολύ ή κάποιος πουλάει σκουπίδια αντί για φάρμακα;
Ο κ. Λοβέρδος χρειάζεται την κατανόησή μας... Αυτές οι καταπληκτικές εκπτώσεις αφορούσαν την περίοδο που διεκδικούσε την αρχηγία του ΠαΣοΚ. Οι διαγωνισμοί έχουν μείνει στα χαρτιά, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί, η διάρκεια ισχύος των «προσφορών» παρέρχεται ή έχει παρέλθει ήδη και οι καταπληκτικές εκπτώσεις του 95% (!!!) μένουν στα χαρτιά. Οπωσδήποτε, όμως, όταν πρόκειται για μαζικές ή και αποκλειστικές πωλήσεις, διεθνώς επιτυγχάνονται σημαντικές εκπτώσεις, της τάξης 30-50%. Στην Ελλάδα της προχειρότητας, οι εκπτώσεις φαίνονται μεγαλύτερες απλώς επειδή υπολογίζονται πάνω σε υψηλότερες αρχικές τιμές! Αν δηλαδή εσείς αγοράσετε κάτι π.χ. με 48 ευρώ από έναν που το πουλούσε 60 και από έναν που το πουλούσε 96, ο πρώτος σας έκανε έκπτωση 20% κι ο δεύτερος 50%, αλλά τι σημασία έχει; Στα φάρμακα χρειάζεται γνώση και εμπειρία, γιατί συχνά οι μεγάλες εκπτώσεις χρησιμοποιούνται από ξένους φαρμακευτικούς κολοσσούς ως πολιορκητικός κριός για την είσοδο στην αγορά και την εξουδετέρωση της ντόπιας βιομηχανίας. Κι αυτό πάει να γίνει στην Ελλάδα, εξαιτίας της ασχετοσύνης των πολιτικών, της διαφθοράς των παρατρεχάμενων, αλλά και της πίεσης που ασκούν τα θλιβερά «παπαγαλάκια»…


5. Τα φτηνά γενόσημα φάρμακα κατέχουν τεράστια ποσοστά πωλήσεων στις πλούσιες χώρες, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Πρέπει να πληρώνουμε εμείς ακριβά αυτό που ο Γερμανός πληρώνει φθηνά;
Στα δήθεν ποσοστά χρήσης των γενοσήμων, η εξαπάτηση πάει σύννεφο! Στις ξένες χώρες μετράνε τα κουτιά, ενώ στην Ελλάδα τη δαπάνη! Ετσι, τα «παπαγαλάκια» μάς «πληροφορούν» ότι στην Ελλάδα έχουμε 18% κατανάλωση γενόσημων ενώ στη Γερμανία έχουν 60% και στην Αγγλία 65%. Ακούγονται και μεγαλύτερα ποσοστά. Στην Ελλάδα, όμως, μετράμε ευρώ, ενώ τα ποσοστά αυτά στις ξένες χώρες αφορούν κουτιά! Κι όχι μόνον αυτό αλλά στις άλλες χώρες οι μετρήσεις αφορούν την εκτός πρωτοτύπων, την μη προστατευόμενη δηλαδή αγορά (unprotected market). Πράγματι, στην αγορά αυτή, στις ΗΠΑ των 40 εκατομμυρίων ανασφάλιστων ανθρώπων το 90% των συνταγών είναι πάμφθηνα γενόσημα, στη Γαλλία 52%, στη Γερμανία 75% κοκ. Με αυτό τον τρόπο μέτρησης, όμως, τα γενόσημα στην Ελλάδα πλησιάζουν ήδη το 40% την ώρα που ο κ. Λοβέρδος βάζει στόχο να… ανέβουμε στο 30%!!!
Σε γενικές γραμμές αυτό που αποτελεί στόχο σε όλες τις υγειονομικά, επιστημονικά και βιομηχανικά προηγμένες χώρες είναι, στο σύνολο της αγοράς, η αναλογία 30-70 να είναι ως εξής: τα γενόσημα θα έχουν το 70% των συνταγών αλλά θα απορροφούν το 30% της δαπάνης, ενώ τα πρωτότυπα θα έχουν το 30% των συνταγών αλλά το 70% της δαπάνης. Το σύνολο και στις δυο περιπτώσεις παραμένει 100. Στην Ευρώπη το 2009 τα γενόσημα είχαν μερίδιο περίπου 50% στην κατανάλωση και 20% στη δαπάνη. Υπάρχει, λοιπόν, δρόμος ακόμα…


6. Είναι καλό για τους ασφαλισμένους να χορηγούνται τα φάρμακα με τη δραστική ουσία ή απλώς το κράτος μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη, εις βάρος της δημόσιας υγείας;
Το μέτρο από μόνο του δεν είναι καλό ή κακό. Αν έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου είναι απλώς περιττό. Εξαρτάται από τον τρόπο εφαρμογής. Αρχικά ο κ. Λοβέρδος είχε προτείνει, με το γνωστό του βερμπαλισμό και μαξιμαλισμό, ο φαρμακοποιός να δίνει υποχρεωτικά το πιο φθηνό (!!!) φάρμακο και ο γιατρός να γράφει μόνο το δραστικό συστατικό και όχι συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο. Η λύση αυτή δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο, εκτός των άλλων και γιατί καταπατάει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα των ασφαλισμένων, ενώ θα μετατρέψει τάχιστα τους φαρμακοποιούς σε… «φαρμακοβιομήχανους» φαρμάκων δικής τους εισαγωγής!
Το σωστό, όπως γράφτηκε για πρώτη φορά στον Ελεύθερο Τύπο πριν από δύο εβδομάδες και τελικά θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, είναι ο ασφαλισμένος να μην πληρώνει συμμετοχή αν επιλέγει το φθηνότερο και να πληρώνει τη διαφορά αν θέλει να διαλέξει κάποιο ακριβότερο ή αυτό που του προτείνει ο γιατρός του. Τελικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην ουσία ορίζεται μια ασφαλιστική τιμή και από εκεί και πέρα να επιβαρύνεται ο ασθενής, όπως συμβαίνει π.χ. με τα γυαλιά: το ταμείο δίνει ορισμένο ποσόν και από εκεί και πέρα τη δαπάνη καλύπτει ο ασφαλισμένος…



ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ;
Δυστυχώς ναι! Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα δεν θα ξεπερνάει τα 23 ευρώ το μήνα κατά κεφαλήν, δηλαδή τα 276 ευρώ το χρόνο ή 367 δολάρια. Το ποσό αυτό αποσπά τη χώρα μας από την ομάδα των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης τα 80+ χρόνια και μας φέρνει στην ομάδα των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης τα 70-75 χρόνια, μαζί με Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, και Ουγγαρία και λίγο πάνω από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία. Ετσι, μειώνοντας αρκετά τη διάρκεια ζωής των Ελλήνων, εξοικονομούνται χρήματα όχι μόνο από τα φάρμακα αλλά και από τις συντάξεις…
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ειδική μελέτη LifeExpectancy των Ηνωμένων Εθνών που συνδέει τη φαρμακευτική κατανάλωση με το προσδόκιμο επιβίωσης. Βλέπε σελ. 2 στην (http://www.imshealth.com/imshealth/Global/Content/Document/Market_Measurement_TL/Generic_Medicines_GA.pdf)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τι (θα έπρεπε) να κάνουμε;
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ό,τι αφορά τις δαπάνες Υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ στην τέταρτη θέση παγκοσμίως (!)
Εντέχνως ο κ. Λοβέρδος και τα «παπαγαλάκια» έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στα φάρμακα και μάλιστα τα γενόσημα ενώ, βεβαίως, το ζητούμενο είναι η μείωση των δαπανών Υγείας γενικά, αφού η Ελλάδα βρίσκεται σε ό,τι αφορά τις δαπάνες Υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ στην τέταρτη θέση παγκοσμίως (!) μετά το Πουέρτο Ρίκο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά (2008).
Τα γενόσημα φάρμακα αποτελούν μόλις το 18% της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία αποτελεί με τη σειρά της το 20% των δαπανών Υγείας. Επομένως τα γενόσημα αποτελούν το… 3,6% (!) των δαπανών Υγείας και πάνω σ’ αυτό το 3,6% «χτυπιέται» για «σπατάλη» ο κ. Λοβέρδος, αδιαφορώντας (ή μήπως προστατεύοντας;) για το όργιο που συμβαίνει στα διαγνωστικά κέντρα, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τη διαφθορά του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα χωρίς να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της περίθαλψης θα έπρεπε απλά
(α) να κοστολογεί τα νέα φάρμακα με βάση το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρωζώνης και να τα χορηγεί χωρίς καθυστερήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία,
(β) να καθιερώσει rebate 0-15% επί των πωλήσεων των ταμείων στα πρωτότυπα, αναλόγως του τζίρου,
(γ) να μειώνει κατά 50% την τιμή των πρωτότυπων μόλις λήγει η πατέντα και να αφήνει στην ίδια τιμή και τα γενόσημα, για να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία,
(δ) να υποχρεώσει σε 50% ποσοστό αναγραφής γενοσήμων τους ταμειακούς γιατρούς,
(ε) να εξορθολογήσει τα ποσοστά κέρδους των φαρμακείων και
(στ) να επανεξετάσει το ζήτημα της συμμετοχής των ασφαλισμένων. Είναι ντροπή που σήμερα π.χ. ο συνταξιούχος του ΙΚΑ πληρώνει για συμμετοχή όσα και ο μισθωτός των 5 ή 10 χιλιάδων το μήνα…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ


Μ.Ροκάρ: Στην Ελλάδα θα γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, o Ροκάρ εκτίμησε ότι η λιτότητα που επιβάλλουν οι δανειστές θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

«Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα» εκτίμησε ο Ροκάρ, επισημαίνοντας ότι ένας λαός «δεν γίνεται να κυβερνηθεί δημοκρατικά, όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματός του».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μόνη λύση για το δημοσιονομικό αδιέξοδο των φτωχών χωρών του ευρωπαϊκού νότου είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρος του χρέους τους.

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Εσείς γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Αυτός είναι ο τίτλος του mail που κυκλοφορεί από λογαριασμό σε λογαριασμό και αποτελεί μια προσπάθεια να διαδοθεί πόση δύναμη και πόσα αγαθά παράγει η χώρα μας.

Διαβάστε το:

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που «τάχα» πάει για φούντο….

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε –

10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !

όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δισ.;

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ


Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;

Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!

Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!

Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!! Το ποιοι είναι αυτοί οι … κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !

Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ

CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου

Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!

Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!

Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.

Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:

GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)

Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)

Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:

2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.

● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.

● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:

(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.

(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.

(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P

NEUBERGER BERMAN

Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:

● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!

Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;

Τζόρτζ Σόρος

Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

● Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Τζον Πόλσον

Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

Στίβεν Κοέν

O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

Ντέιβιντ Αϊνχορν

Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;

● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.

● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

● Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!

● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.

● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.

● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).

● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.

● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν

Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!

Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:

Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;

▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;

▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!

▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;

Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!

Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!

Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!

Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !

Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!

Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»

Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!

Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!







Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ
Ε Ξ Ε Γ Ε Ρ Θ Ε Ι Τ Ε

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 5 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, το ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ οργανώνει ειρινική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αποκρατικοποιήσεις. Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της χώρας. Δίπλα από την Παλιά Βουλή, γωνία Κολοκοτρώνη και Σταδίου, υπάρχει το γραφείο Αποκρατικοποιήσεων. Το αποκαλούνε, οι προδότες, Αξιοποιήσεως της Κρατικής Περιουσίας.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ: ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΥΓΡΑΕΡΙΟ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Θα τους επισκεφτούμε.
Για να πληρώσουν οι κλέφτες πολιτικοί τα χρέη τους, μας δένουν με βαριές αλυσίδες.
Καταργούνε την εθνική κυριαρχία. Επιτρέπουν την λεηλασία της χώρας μας …

Καθόμαστε στον καναπέ και βλέπουμε τούρκικα σήριαλ. Στην Αθήνα του Κλεισθένη και του Περικλή όποιος έμενε αμέτοχος στα κοινά καταδικάζονταν σε Ατιμία. Έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα.

Είναι ντροπή να μας εξευτελίζουνε και εμείς να διστάζουμε να βγούμε στους δρόμους. Οι ανίκανοι πολιτικοί που καταστρέψανε την πατρίδα μας δεν μπορούν να τη σώσουνε.

Αντισταθήκαμε στους Γερμανούς του Χίτλερ. Οφείλουμε να αντισταθούμε στους Γερμανούς της Μέρκελ. Στους διεθνείς τοκογλύφους.
Οι πολιτικοί δεν ντρέπονται. Φοβούνται όμως.

Η παρουσία μας θα τους θυμίσει ότι ο ελληνικός λαός ξέρει να τιμωρεί.
Οι δωσίλογοι πρωθυπουργοί της πρώτης κατοχής, Τσολάκογλου και Ράλλης. Καταδικάστηκαν εις θάνατον και πέθαναν στη φυλακή.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, θα πεθάνουν και Αυτοί στη ΦΥΛΑΚΗ.

Σας περιμένω
Δημήτρης Κολλάτος

Υ. Γ: Έκαψαν την Αθήνα για να μας φοβίσουν, να κλειστούμε σπίτι μας. Αυτοί που κυβερνάνε είναι οι υπεύθυνοι.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΙ ΩΡΑ 5 μ.μ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2111849027 & 6951749212

http://www.dkollatos.gr

Facebook: Dimitris Kollatos B
Email: d.kollatos5634@tellas.gr

Η ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η ανακάλυψη αυτής της μεθόδου εμφάνισης των κειμένων μπορεί να αυξήσει κατά 20% το υλικό της αρχαίας γραμματείας, να μας γνωρίσει τα χαμένα έργα, να συμπληρώσει πολλά κενά.

Oι επιστήμονες περιμένουν να διαβάσουν με την ίδια μέθοδο συνολικά 5.000.000 λέξεις.
Σβησμένους στίχους άγνωστων έργων τών Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αρχιλόχου και Ησιόδου από τους Παπύρους της Oξυρρύγχου κατάφεραν να διαβάσουν...

οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανοίγοντας το δρόμο για να γνωρίσουμε χαμένα έργα της Αρχαίας Ελλάδας, της Ρώμης και άγνωστα Ευαγγέλια. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, πάνω από 400.000 αποσπάσματα σβησμένων παπύρων που είχαν βρεθεί κουρελιασμένα, μαυρισμένα και σκοροφαγωμένα από τον περασμένο αιώνα (το 1897) στη λάσπη της αρχαίας πόλης Oξύρρυγχος της Αιγύπτου και φυλάσσονταν σε 800 κούτες στη Βιβλιοθήκη Σάκλερ στο Πανεπιστήμιο της Oξφόρδης μπορούν τώρα να διαβαστούν χάρη σε μια επαναστατική φωτογραφική μέθοδο. Συγκεκριμένα, με τη χρήση υπέρυθρων ακτίνων, το σβησμένο μελάνι φωτίζεται και βγαίνει στο φως και ταυτόχρονα τα κείμενα φωτογραφίζονται βάσει μιας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σε δορυφορικές φωτογραφίσεις και εφαρμόσθηκε από ειδικούς του Νέου Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.
Κατά τις τέσσερις πρώτες ημέρες εφαρμογής αυτής της μεθόδου, οι κλασικοί φιλόλογοι και ιστορικοί του Πανεπιστημίου της Oξφόρδης έκαναν καταπληκτικές ανακαλύψεις, αφού κατάφεραν να διαβάσουν αποσπάσματα διαλόγων του Σοφοκλή, όπως αποδείχθηκε, από την τραγωδία του «Επίγονοι», το έργο που έγραψε για την τύχη των παιδιών τών «Επτά επί Θήβας», τριάντα ολόκληρους στίχους από τις Ελεγείες του ποιητή Αρχιλόχου του 7ου αι. π.Χ., αποσπάσματα ενός χαμένου μυθιστορήματος του Λουκιανού του 2ου αιώνα, ενός μυθολογικού ποιήματος του Παρθενίου του 1ου αι. π.Χ. και σπαράγματα έργων του Ησιόδου (επίσης του 7ου αι. π.Χ.).
Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσαν επίσης η ανακάλυψη μιας ωδής του Πινδάρου και ενός αποσπάσματος από το βιβλίο της Αποκαλύψεως, όπου μιλά το Κτήνος.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η ανακάλυψη αυτής της μεθόδου εμφάνισης των κειμένων μπορεί να αυξήσει κατά 20% το υλικό της αρχαίας γραμματείας, να μας γνωρίσει τα χαμένα έργα, να συμπληρώσει πολλά κενά. Oι επιστήμονες περιμένουν να διαβάσουν με την ίδια μέθοδο συνολικά 5.000.000 λέξεις.

Υπολογίζεται όμως ότι θα χρειασθεί μία δεκαετία για να διαβασθεί και να αποδοθεί ο μεγαλύτερος θησαυρός αρχαίων κλασικών χειρογράφων του κόσμου, τα οποία σώζονται σε αποσπασματική μορφή και συνθέτουν ένα τεράστιο παζλ.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των παπύρων είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα. Υπάρχουν όμως κείμενα στις γλώσσες λατινική, εβραϊκή, κοπτική, συριακή, αραμαϊκή, αραβική, νουβιανή και πρώιμη περσική. ...

ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα αμφισβήτησε και πάλι σήμερα την αποτελεσματικότητα των δανειακών συμβάσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

«Ας το πούμε ευθέως: Αυτή δεν είναι βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον προς τις τράπεζες στις οποίες οφείλει η Ελλάδα», δήλωσε η κ. Ραντιτσόβα στην εφημερίδα «Sme». Το 2010 η κ. Ραντιτσόβα είχε αρνηθεί να συμβάλει η Σλοβακία στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της, αλλά εξοργίζοντας τους εταίρους της στην ΕΕ.

«Και άλλες χώρες θα έπρεπε να είχαν αρνηθεί διότι τα χρήματα δεν βοήθησαν την Ελλάδα καθ' οιονδήποτε τρόπο», είπε η πρωθυπουργός στην εφημερίδα.

Τον Οκτώβριο πάντως η κ. Ραντιτσόβα διακινδύνευσε την πολιτική της καριέρα, καθώς υποστήριξε τα σχέδια της ΕΕ για τη μεγέθυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), συνδέοντας την έγκριση της απόφασης αυτής με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείτο: η πρόταση καταψηφίστηκε.

Παρότι το σλοβακικό κοινοβούλιο, σε νέα ψηφοφορία, ενέκρινε τελικά τη μεγέθυνση του EFSF, η ήττα τής κ. Ραντιτσόβα ώθησε τους βουλευτές να συμφωνήσουν να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές τη 10η Μαρτίου, δύο -και πλέον- χρόνια πριν από το πέρας της τετραετούς εντολής του Κοινοβουλίου.

Η κ. Ραντιτσόβα έχει πει ότι θέλει να αποχωρήσει από την πολιτική μετά τις εκλογές.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ


Την διεκδίκηση της περιουσίας που έχει δημευθεί από το δημόσιο προαναγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε περίπτωση που η Πολιτεία διακόψει τη μισθοδοσία του κλήρου.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από το βιβλίο του με τίτλο "Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου", που προδημοσιεύε η εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Ιερώνυμος υποστηρίζει ότι η Εκκλησία όχι μόνο δεν έχει μεγάλη περιουσία, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της.

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για "επιδρομή κατά της εκκλησιαστικής περιουσίας" και υποστηρίζει ότι από την Παλιγγενεσία και ύστερα, η περιουσία αυτή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από το κράτος.

Παραθέτει μάλιστα παραδείγματα από τέσσερα μοναστήρια της Βοιωτίας, όπου έγιναν απαλλοτριώσεις χωρίς να δοθεί αποζημίωση..

Ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί και τα ΜΜΕ για την εικόνα που υπάρχει στον κόσμο σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία.

"Πολλοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ επιδίδονται στο άθλημα της καχυποψίας και της ανειλικρίνειας και κάνουν λόγο για θησαυρούς και πακτωλούς χρημάτων που δήθεν κρύπτονται αυτάρεσκα και εγωιστικά σε εκκλησιαστικά θησαυροφυλάκια" γράφει ο κ. Ιερώνυμος.

Η πρόταση για αξιοποίηση της περιουσίας

Ο Αρχιεπίσκοπος, καταθέτει και πρόταση για την αξιοποίηση του 4% της περιουσίας που απέμεινε, με τον όρο να μην διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου.

"Όπως είδαμε μέχρι τώρα, το 96% αυτής της περιουσίας σχεδόν λεηλατήθηκε ή εξυπηρέτησε μερικούς 'καταφερτζήδες' και 'τσαρλατάνους' που δυστυχώς καπηλεύθηκαν τα ιερά. Διασώζεται μόνο το 4% αυτής της περιουσίας. Αυτό το υπόλοιπον της περιουσίας μας να αξιοποιηθεί καταλλήλως, ευπρεπώς και με διαφάνεια. Τα προϊόντα από αυτή την αξιοποίηση θα προορίζονται σε έργα διακονίας και φροντίδος των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και την εξυπηρέτηση του ανθρώπινου προσώπου. Ως Αρχιεπίσκοπος αυτής της χώρας, αυτήν την δεύτερη πρόταση έχω να παρουσιάσω" αναφέρει ο Αρχισπίσκόπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", ο Αρχιεπίσκοπος χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το βιβλίο του και για να τεκμηριώσει τα όσα υποστηρίζει για την εκκλησιαστική περιουσία, παραθέτει "χοτζέτια", δηλαδή τουρκικά συμβόλαια που επικύρωναν την εποχή της Τουρκοκρατίας, τις μεταβιβάσεις ακινήτων μεταξύ ιδιωτών.

ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ


Πονοκέφαλος, στρες, φούσκωμα: η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας

1. Μπανάνα κατά του στρες

Όταν νιώθετε το άγχος να σας παίρνει από κάτω, μια μέτρια μπανάνα
μπορεί να βοηθήσει καθώς βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και
παράλληλα προσφέρει το 30% της ημερίσιας ποσότητας Βιταμίνης Β6, η οποία
συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης (γνωστής και ως ορμόνη της
ευτυχίας).

2. Τόνος σε κονσέρβα για καλύτερη διάθεση

100 γραμμάτια τόνου σε κονσέρβα προσφέρει περίπου 800 mg ευεργετικών
Ωμέγα-3, που σύμφωνα με έρευνες βελτιώνουν τη διάθεση. Μάλιστα, τα
λιπαρά οξέα που περιέχουν κάποια ψάρια, θεωρούνται από την Αμερικανική
Εταιρεία Ψυχιατρικής σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία κατά της κατάθλιψης.

3. Γαλοπούλα κατά της αϋπνίας

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει σχεδόν όλη την τριπτοφάνη που
χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά. Αυτό το πολύτιμο αμινοξύ, συμβάλλει
στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, των ορμονών που ρυθμίζουν τον
ύπνο.

4. Πατάτες για τον πονοκέφαλο

Μια μέτρια πατάτα περιέχει 37 γραμμάρια υδατανθράκων, που μπορούν να
αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, αυξάνοντας τα
επίπεδα της σεροτονίνης. Φροντίστε, όμως, να μην τη συνδυάσετε με
περισσότερα από 2 γραμμάτια λίπους και πρωτείνης.

5.Πορτοκαλάδα κατά της κόπωσης

Η φρουκτόζη που υπάρχει σε ένα ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού είναι
αρκούντως τονωτική για τον οργανισμό. Επιπλέον, η βιταμίνη C που
περιέχει, καταπολεμά το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες
ρίζες, με αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερη ευεξία- σύμφωνα με έρευνες.

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ: ΣΤΗΜΕΝΕΣ,ΨΕΥΤΙΚΕΣ,ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ.

Η αγωνία του συστήματος να επιβιώσει είναι πρωτοφανής. Με δημοσκοπήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα προσπαθούν να χειραγωγήσουν την έτοιμη να εκραγεί ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, στην επόμενη Βουλή αναμένεται να εκπροσωπηθούν εννέα κόμματα χωρίς κανένα να έχει την αυτοδυναμία. Αυτό δεν είναι νέο φυσικά και δεν χρειαζόμαστε καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων να μας το πει. Έχουν όμως ενδιαφέρον τα ποσοστά που «μοιράζουν».

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας απώλειες μόνο τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μας λένε δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός «συμφωνεί» με το Μνημόνιο 2.

Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, της οποίας στελέχη -όπως ο Ψαριανός- φλερτάρουν φιλομνημονιακά και δεν το κρύβουν.

Μας λένε δηλαδή, ότι 1.000.000 Έλληνες που έχουν κατέβει στο Σύνταγμα απλώς δεν υπάρχουν και οι φιλομνημονιακές δυνάμεις δεξιάς και εκσυγχρονιστών – ανανεωτικών (Ν.Δ. – Δημοκρατική Αριστερά) αθροίζουν 44%. Αυτά μας λένε…

Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%.

Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστά μικρότερα της μονάδας.

Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία και φανερώνει την πονηριά των δημοσκόπων, οι οποίοι μετράνε τη ΣΠΙΘΑ, που δεν είναι κόμμα και δεν έχει ποτέ δηλώσει συμμετοχή σε εκλογές και αγνοούν το νέο κινηματικό σχηματισμό ΕΛΑΔΑ των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου. Επίσης, δεν μας εξηγούν οι κύριοι της Public Issue πώς είναι δυνατόν το αντιμνημονιακό μπλοκ να μειοψηφεί, την ώρα που μπορεί να κατεβάζει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών στους δρόμους!

Καλή η προσπάθειά τους και αυτήν την Κυριακή να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν θα πάρουμε.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ


Περισσότερα από 35 άτομα μεταξύ των οποίων αγρότες, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εξάρθρωσης... του μεγαλύτερου σε έκταση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που δρούσε σε ολόκληρη τη χώρα! Ως τώρα έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον 30 σπίτια σε 13 νομούς, όπου ανακαλύφθηκαν πλήθος πολύτιμων αρχαίων κειμηλίων, ανιχνευτές μετάλλων και βιβλία αρχαιοτήτων.

Η Αστυνομία ερευνούσε επί τέσσερις μήνες τη δράση του κυκλώματος που φέρεται να είχε έδρα την Κεντρική Μακεδονία, αλλά δρούσε και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς αναζητώντας πολύτιμες αρχαιότητες. Στην κατοχή των αρχαιοκαπήλων έχουν βρεθεί 4.800 αρχαία νομίσματα, μεταξύ των οποίων ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό και υπολογίζεται πως αξίζει τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ!

Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν κατάσχει και μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν στα χέρια τους μέλη τους κυκλώματος, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες που έχουν επεκταθεί από την Φθιώτιδα ως την Καβάλα και εκτιμούν ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα αυξηθεί.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More