ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα αμφισβήτησε και πάλι σήμερα την αποτελεσματικότητα των δανειακών συμβάσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

«Ας το πούμε ευθέως: Αυτή δεν είναι βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον προς τις τράπεζες στις οποίες οφείλει η Ελλάδα», δήλωσε η κ. Ραντιτσόβα στην εφημερίδα «Sme». Το 2010 η κ. Ραντιτσόβα είχε αρνηθεί να συμβάλει η Σλοβακία στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της, αλλά εξοργίζοντας τους εταίρους της στην ΕΕ.

«Και άλλες χώρες θα έπρεπε να είχαν αρνηθεί διότι τα χρήματα δεν βοήθησαν την Ελλάδα καθ' οιονδήποτε τρόπο», είπε η πρωθυπουργός στην εφημερίδα.

Τον Οκτώβριο πάντως η κ. Ραντιτσόβα διακινδύνευσε την πολιτική της καριέρα, καθώς υποστήριξε τα σχέδια της ΕΕ για τη μεγέθυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), συνδέοντας την έγκριση της απόφασης αυτής με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείτο: η πρόταση καταψηφίστηκε.

Παρότι το σλοβακικό κοινοβούλιο, σε νέα ψηφοφορία, ενέκρινε τελικά τη μεγέθυνση του EFSF, η ήττα τής κ. Ραντιτσόβα ώθησε τους βουλευτές να συμφωνήσουν να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές τη 10η Μαρτίου, δύο -και πλέον- χρόνια πριν από το πέρας της τετραετούς εντολής του Κοινοβουλίου.

Η κ. Ραντιτσόβα έχει πει ότι θέλει να αποχωρήσει από την πολιτική μετά τις εκλογές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More