ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΧΥΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν εχθές το απόγευμα στα τοπικά ΜΜΕ μέλη της εθελοντικής ομάδας δράσης Πιερίας για το θέμα όπως τόνισαν : "της ανεξέλεγκτης διαρροής τοξικών αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Κατερίνης". Τα μέλη της ομάδας με επικεφαλής τον κ. Τσολακίδη έκαναν εκτενή αναφορά στο θέμα και παρουσίασαν από την οθόνη φορητού υπολογιστή εικόνες της περιοχής ΧΥΤΑ και κάλεσαν τη δημοτική αρχή να απαντήσει σε δέκα ερωτήσεις που έθεσαν εδώ και καιρό σχετικά με το πρόβλημα :"Πέρασαν πάνω από τρεις εβδομάδες από την καταγγελία της ομάδας μας σχετικά με τη διαρροή τοξικών αποβλήτων από τον ΧΥΤΑ Κατερίνης. Παρ’ όλη τη σοβαρότητα του θέματος και τις τραγικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, η διεύθυνση της ΔΕΥΑ Κατερίνης, αλλά και η δημοτική μας αρχή, δεν θεώρησαν απαραίτητο να προβούν, έστω, σε μια στοιχειώδη ενημέρωση των πολιτών".

ΕΘΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ


«Θα υπάρξουν εθνικές πτωχεύσεις στην ευρωζώνη, με την πτώχευση της Ελλάδας να είναι τώρα αναπόφευκτη», τονίζει ο οικονομικός συντάκτης του Ιντιπέντεντ Χάμις ΜακΡέι. Επισημαίνει ότι μια χώρα είναι ικανή όταν συλλέγει φόρους αρκετούς, στον βαθμό που καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της .

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα το καταφέρει αυτό.Πιστευει ότι η εικόνα του ευρώ δε θα αλλάξει και ότι αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα την απάντηση στο εάν μία εθνική πτώχευση θα συνεπαγόταν και έξοδο από την ευρωζώνη, ωστόσο αυτό θα ήταν ο λιγότερος οδυνηρός τρόπος εξόδου από την κρίση.

Ο Χάμις ΜακΡέι εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη πιστωτική αξιοπιστία τους. Αντίθετα θεωρεί ότι η Ιρλανδία θα πιεστεί, αλλά πιθανότατα θα το επιτύχει.

ΑΠΛΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΝΤΟΥΤΙΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ



« Ο ελληνικό-σκοπιανός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί παρά τις διάφορες δηλώσεις από την ελληνική πλευρά που ομοιάζουν με παλιομοδίτικο εθνικισμό» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα Προέδρου ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα παραμείνουν κλειστές αν δεν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Νομίζω ότι ο ‘σκοπιανο-ελληνικός’ διάλογος πρέπει να συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά ακούμε διάφορες δηλώσεις που συχνά θυμίζουν παλιομοδίτικο εθνικισμό.

» Ο έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας ας μας απαντήσει αν είναι ο ίδιος άνθρωπος που με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών υπέγραψε την ενδιάμεση συμφωνία το Σεπτέμβριο του 1995.

»Αν και έχουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, ας μας απαντήσει σχετικά με τη συνάφεια και τη σημασία του εγγράφου αυτού, τότε θα έχουμε την απάντηση για την αξιοπιστία των δηλώσεων των Ελλήνων αξιωματούχων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκας (Σκοπίων), Αντόνιο Μιλόσοσκι, σημειώνει χαρακτηριστικά το σκοπιανό Α1.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ


Του Παναγιώτη Hφαιστου
Με ιστορικούς όρους η παρούσα οικονομική κρίση είναι ασήμαντη. Δεν δικαιολογεί την παραμικρή ολιγωρία, ενδοτισμό, κατευνασμό και αδιαφορία μπροστά στο ενδεχόμενο εκχώρησης εθνικής ανεξαρτησίας, που η Ιστορία και η διεθνής νομιμότητα κατοχυρώνουν στους Ελληνες τον ελλαδικό και τον κυπριακό χώρο. Η Εθνική Ανεξαρτησία, κοντολογίς, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Εντούτοις, πολλοί εκτιμούν πλέον ότι προ των θυρών τίθενται ως ενδεχόμενα: ...
α)κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δημιουργηθεί ένα προβληματικό κρατίδιο εγγενώς συγκρουσιακό και υπό τουρκική επικυριαρχία, β) «κυπροποίηση» της Θράκης με εξωγενώς υποκινούμενες δραστηριότητες, γ) απώλεια πλούτου και κυριαρχίας στο Αιγαίο, όπου η αποτρεπτική ισχύς μας μπορεί εντούτοις να διασφαλιστεί αδιατάραχτα. Για να παραφράσω τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρόκειται για πλούτο και κυριαρχία που ανήκουν στα παιδιά και στα εγγόνια των σημερινών Ελλήνων και που δεν δικαιούμαστε να εκχωρήσουμε κάτω από θλιβερέςμεταμφιέσεις, όπως«συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο ή «συνομοσπονδία» στην Κύπρο. Κυριαρχία χάνεται μόνον όταν ένα κράτος ηττηθεί έπειτα από έναν επιθετικό πόλεμο. Οι Ελληνες, όμως, δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανέναν.

Η πίστη-νομιμοφροσύνη στο ελληνικό εθνικό συμφέρον αποτελεί, εξάλλου, νομική και ηθική υποχρέωση όλων. Ακόμη και πάμπτωχη να είναι μια χώρα, επιπλέον, οι ηγέτες και ο λαός αντιτάσσουν πάντοτε «ΟΧΙ» κατά όσων απειλούν την επικράτειά της και την εθνική ανεξαρτησία τους. Απώλεια του Αιγαίου, της Θράκης και της Κύπρου θα είναι η αρχή του τέλους της εθνικής ανεξαρτησίας μας. Η οικονομική κρίση σίγουρα δεν δικαιολογεί την παραμικρή βιασύνη.

Είναι λοιπόν καιρός οι Ελληνες να εκσυγχρονιστούν ως προς τουλάχιστον ένα ζήτημα: Οπως και στον υπόλοιπο κόσμο, να σταθεροποιήσουν κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις για το εθνικό συμφέρον, που θα οριοθετούν θέσφατα, έσχατες λογικές και αδιαπραγμάτευτες στάσεις. Χωρίς ορισμό και οριοθέτηση του εθνικού συμφέροντος, εξάλλου, εθνική στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει.

Τελειώνω λοιπόν αναφέροντας τους ορισμούς και τις ιεραρχήσεις εθνικού συμφέροντος, σύμφωνα με την τυπολογία που όλα τα υπόλοιπα κράτη ρητά θεωρούν αυτονόητη. Οι ακριβείς ορισμοί και οριοθετήσεις, ασφαλώς, εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες περιστάσεις κάθε κράτους.

Τα ιεραρχημένα μεν, αλλά αλληλένδετα δε εθνικά συμφέροντα είναι τα εξής:
Συμφέρον επιβίωσης: Ακεραιότητα της επικράτειας και όταν υπάρχει απειλή, αποτρεπτική στρατηγική που αντιμετωπίζεται με επαρκή στρατιωτική-διπλωματική ισχύ.
Ζωτικό συμφέρον: Ισορροπία δυνάμεων, διασφάλιση κατά εξωγενών διαβρώσεων που ροκανίζουν την οικεία πολιτεία, οικονομική ισχύς, συμμετοχή σε διεθνείς θεσμούς, συμμαχίες, ομογενείς του εξωτερικού.
Μείζον συμφέρον: Διαφύλαξη των πνευματικών αγαθών, του πολιτισμού, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Δευτερογενή συμφέροντα: δραστηριότητες ιδιωτών, εξωτερικό εμπόριο και επενδύσεις.

O Παναγιώτης Hφαιστος είναι καθηγη τής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

ΕΜΕΝΑ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ


Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει'… μας διεμήνυσε η κυρία Ελλη Στάη από την ραδιοφωνική εκπομπή της.

Τα μεγάλα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την .....
ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια». Το πρώτο, αλλά όχι ιδιαιτέρως σημαντικό «λαυράκι» της κυρίας Στάη, ήταν από ... ...τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος «αναγκάστηκε» να ομολογήσει πως «κάποια στιγμή γίνονται ανασχηματισμοί και πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο θα γίνει ανασχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης». Ομολογώ, πως η «είδηση» ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό τρόπο εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία προειδοποίηση προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, σε όλους εκείνους που δυσανασχετούν (με οποιοδήποτε τρόπο) από την μέχρι τώρα «πορεία» του κυβερνητικού έργου.

Το δεύτερο και μεγάλο «λαυράκι» της συγκεκριμένης εκπομπής, ήταν... από την ίδια την κυρία Στάη, η οποία στις 1.55 σε μία στιγμή όπου «ανακεφαλαίωνε» τα πολιτικά μηνύματα της ημέρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε «να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!! Πραγματικά βόμβα μεγατόνων, που ίσως θα έπρεπε η κυρία Στάη να εξηγήσει άμεσα τι ακριβώς εννοούσε ή τι ακριβώς γνωρίζει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα της τοποθέτησής της.

Μήπως, κάποιοι γνωρίζουν τραγικά γεγονότα που έρχονται; Μήπως κάποιοι γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα και στους πολίτες της; Μήπως κάποιοι θα πρέπει, τελικά, να καθήσουν με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους που την απειλούν;

ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα θέµατα στο Αιγαίο, τότε στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών», προτείνει ο Εγκεµέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο κ. Μπαγίς ερωτηθείς από την εφημερίδα Τα Νέα πώς αισθάνεται ως υπουργός επί των ευρωπαϊκών θεµάτων για το γεγονός ότι το casus belli έναντι της Ελλάδας αναφέρεται στα κοινοτικά κείµενα. Προσθέτει ότι «μπορούµε να µετατρέψουµε τα προβλήµατα σε ευκαιρίες. Είναι σηµαντικό που έχουµε οµάδες που ασχολούνται µε τεχνικά ζητήµατα, αλλά το 99% των προβληµάτων θα λυνόταν τη µέρα που η Τουρκία θα γινόταν µέλος της ΕΕ».

∆ηλώνει, πάντως, αισιόδοξος, γιατί -όπως σηµειώνει- από την εποχή του Ατατούρκ και του Βενιζέλου είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν στις δύο χώρες δύο ηγέτες «που καταλαβαίνει και σέβεται ο ένας τον άλλο». Προηγουµένως, λέει, «είτε δεν υπήρχαν ταυτοχρόνως, είτε δεν είχαν την απαραίτητη λαϊκή υποστήριξη. Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο. Τώρα είµαστε δύο και ήδη χορεύουµε».

Πιστεύει πως αν λυθούν τα προβλήµατα, το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος µπορούν να γίνουν «ένας παράδεισος τουρισµού και εισοδήµατος για όλες τις εµπλεκόµενες χώρες».

Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα πήγαινε στη Χάγη σε περίπτωση που δεν υπήρχε λύση των προβλημάτων σε εύλογο χρονικό διάστηµα, απαντά: «Πρέπει να υποστηρίξουµε τους δύο πρωθυπουργούς σε αυτή τη διαδικασία, αλλά πρέπει επίσης να τους αφήσουµε να επιλέξουν την πλατφόρµα επίλυσης. Η Τουρκία είναι πάντα έτοιµη για τη µεγάλη λύση. Αλλά ίσως πρέπει πρώτα να επιλύσουµε κάτι µικρό που θα οδηγήσει στη µεγαλύτερη λύση, σε µια φόρµουλα πακέτου επίλυσης».

Σχολιάζοντας την έκθεση προόδου της Κοµισιόν για την Τουρκία, η οποία δόθηκε στη δηµοσιότητα την περασµένη εβδοµάδα, λέει ότι οι εκθέσεις δεν είναι και τόσο σηµαντικές -«είναι µεν η ακτινογραφία µιας χώρας, αλλά πρέπει να τη συγκρίνεις µε τις προηγούµενες για να έχεις εικόνα». Αυτό που δεν γράφει η έκθεση προόδου είναι ότι, όπως υποστηρίζει, «στοιχηµατίζω πως αν συγκρίναµε την Τουρκία µε µια σειρά κρατών - µελών της ΕΕ θα αποδεικνυόταν πολύ καλύτερη µε πολλές έννοιες».

Και διευκρινίζει: «Για παράδειγµα, στον τοµέα των ανθρωπίνων δικαιωµάτων είµαστε πολύ καλύτεροι από χώρες που στέλνουν τους Ροµά στην εξορία (σσ: προφανώς η αιχµή αφορά τη Γαλλία). Πρόσφατα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τούς ζήτησε συγγνώµη που δεν είχε ανταποκριθεί στις ανάγκες τους... Αλλά και στον τοµέα της οικονοµίας, έχουµε υψηλότατο ποσοστό ανάπτυξης, 11% στο πρώτο εξάµηνο του έτους, το οποίο είναι υψηλότερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», απαντά.
Έχει δίκιο και σπουδαίες μαντικές ικανότητες ο Εγκεµέν Μπαγίς γιά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου στηριζόμενος πάντα στις ενδοτικές προθέσεις του Γ. Παπανδρέου προς τους φίλους του,κουμπάρους και ζεϊμπεκοσυγχορευτές του, Τούρκους.

Οι όποιες “συμφωνίες” του Γ. Παπανδρέου με την Τουρκία, δεν έχουν καμμία σχέση, με τις εκατέρωθεν αγαθές διαθέσεις αλλά μόνον με την διαφορά του γεωπολιτικού δυναμικού μεταξύ των δύο χωρών , το οποίο σήμερα εμφανίζεται εξαιρετικά αρνητικό γιά την Ελλάδα. Δεν έχει κανέναν λόγο η Ελλάδα να “συμφωνήσει” γιά ο,τιδήποτε με την γείτονα Τουρκία αυτήν την εποχή, μεσούσης της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης που πλήττει την Πατρίδα μας.

Όσο για τη παραπομπή του συνόλου των ελληνοτουρκικών διαφορών στην Χάγη, προφανώς δεν είναι γνωστό ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές και αντιθέσεις, ιστορικές και στρατηγικές, χρονολογούνται από τον 11ον αιώνα και δεν μπορούν να λυθούν από κάποιο σύγχρονο ,πολιτικά ελεγχόμενο, διεθνές δικαστήριο. Άλλωστε, γιά ποιόν λόγο πρέπει να πάμε στην Χάγη, όλες τις “διαφορές” που η Τουρκία εγείρει σε βάρος μας. Αναρωτιέμαι εσείς κύριε πρωθυπουργέ και μέλη της κυβερνήσεως, θα θέτατε στην κρίση κάποιου δικαστηρίου τους τίτλους ιδιοκτησίας του σπιτιού σας ή του αυτοκινήτου σας ;

Ξαναδιαβάστε φίλτατε πρωθυπουργέ και υπουργέ των εξωτερικών μας λιγάκι τον μεγάλο μας πολιτικό και ιστορικό Θουκυδίδη . Κάπου γράφει : “…ευθύς δε μείζον τι επιταχθήσεσθε, ως φόβω και τούτο υπακούσαντες”.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει σύντομα πριν είναι πολύ αργά να το πάρουμε απόφαση, και να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

Δυστυχώς, η διπλωματία φαίνεται ότι δεν έχει ως στόχο μόνο την προάσπιση του Εθνικού συμφέροντος και της Εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και το προσωπικό συμφέρον, όπως αυτό εννοείται, από την κάθε πλευρά…

Ας πούμε κάποτε την αλήθεια και στους εαυτούς μας και σε εκείνους ενδεχομένως που μας ζητούν να κάνουμε συνεχώς υποχωρήσεις…

Ας αναγνωρίσουμε επιτέλους την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Οι δήθεν υποχωρήσεις της, δεν είναι παρά κινήσεις τακτικής. Έτσι, τυχόν αναμόρφωσις της πολιτικής μας, προς μία μόνον κατεύθυνση επιτρέπεται να γίνη:

Όχι άλλες υποχωρήσεις.

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ


Ν. Λυγερός
- Η εμμονή μας να λύσουμε όλα τα προβλήματά μας με την Τουρκία, για να καθορίσουμε εκ των υστέρων τα όρια της ελληνικής Α.Ο.Ζ. δεν είναι μόνο μη αποτελεσματική, αλλά κι επικίνδυνη σε βάθος χρόνου. Το Casus belli, τα 12 ναυτικά μίλια και το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας δεν είναι παρά μόνο λεπτομέρειες σε σχέση με το γενικό πλαίσιο της Α.Ο.Ζ. Η στρατηγική μας αποκτά ένα απλοϊκό χαρακτήρα, όπως το απέδειξαν οι συμφωνίες της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Λίβανο. Το θέμα μας δεν είναι να επικεντρωθούμε πάνω στην Τουρκία κι ειδικά με ένα αποκλειστικό τρόπο. Αλλιώς οι καθυστερήσεις κι οι πλάγιες επιθέσεις στο χώρο των διαπραγματεύσεων δεν δίνουν μόνο ιδέες στους άλλους παίκτες της θεωρίας παιγνίων, αλλά δημιουργούν και δεδικασμένα τουλάχιστον στο de facto επίπεδο.

Έχουμε το παράδειγμα της Γαύδου με τη Λιβύη. Στην πραγματικότητα, ο καθορισμός της ελληνικής Α.Ο.Ζ. δεν έχει λόγο ν' αρχίσει με την Τουρκία. Θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με την Ιταλία, η οποία είναι η μόνη χώρα που συνορεύει μαζί μας κι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως προβλήματα με την Τουρκία, με την οποία έχουμε ήδη υπογράψει μια σύμβαση όσον αφορά στο F.I.R. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει με την Αλβανία κι αυτό με ένα δίκαιο τρόπο. Το τρίτο βήμα αφορά την Λιβύη και την επίλυση του προβλήματος της Γαύδου. Το τέταρτο βήμα πρέπει να γίνει με την Κύπρο, έτσι ώστε να ενισχυθεί το όλο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Και μόνο το πέμπτο βήμα θα αγγίξει την Τουρκία. Έτσι αυτή η τελική διαπραγμάτευση, που θα γίνεται βέβαια σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, δεν θα είναι σε πρωτογενές επίπεδο, αφού θα έχουν προηγηθεί όλες οι άλλες συμφωνίες κι σε ευρωπαϊκό πεδίο και σε ευρωμεσογειακό πεδίο. Το θέμα της Α.Ο.Ζ. δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα, αλλά ένας ολόκληρος προβληματισμός που πρέπει να έχει απαραίτητα η πατρίδα μας, αν θέλει να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα που καθορίζουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε τη συγκρότηση μιας επιτροπής με ειδικές αρμοδιότητες όσον αφορά στην Α.Ο.Ζ. Στην πραγματικότητα, η Α.Ο.Ζ. πρέπει να συμπεριληφθεί ως ένας παράγοντας στη νοητική μας στρατηγική. Δεν είναι ούτε μία εξαίρεση, ούτε μία ειδική περίπτωση. Ανήκει στα δεδομένα της γεωστρατηγικής μας μέσω της τοποστρατηγικής. Κατά συνέπεια, είναι δική μας ευθύνη να περάσουμε το μήνυμα σε όλο το πολιτικό-διπλωματικό-στρατιωτικό επίπεδο, αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε απόδοση σε εθνικά θέματα. Εκτός αν λέμε ότι ασχολούμαστε με τα τελευταία, δίχως να πιστεύουμε στο βάθος ότι μπορούμε να τα λύσουμε. Ο προβληματισμός της Α.Ο.Ζ. ξεκαθαρίζει πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται πρακτικά μόνο σε μεγάλες αποστάσεις. Η εικόνα που έχουμε του Αιγαίου με τα 6 ναυτικά μίλια, δεν έχει καμιά σχέση με την επόμενη πραγματικότητα. Ας εμπλουτίσουμε τα δεδομένα μας κι ας αναδείξουμε τα νοητικά σχήματα που θα μπορέσουν ν' αντέξουν τις αλλαγές δίχως να υποστούν εκφυλισμούς.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ;



Πολύ συχνά διαβάζω σε διάφορα κείμενα που αναφέρονται στα Σκόπια για τους "Σλαβομακεδόνες" που κατοικούν εκεί, για την "Σλαβομακεδονική" γλώσσα που ομιλούν, αποδεχόμενοι έτσι τα προπαγανδιστικά κατασκευάσματα συγκεκριμένων κύκλων, όχι μόνον του παρελθόντος, αλλά και προσφάτων περιόδων. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε, μια και το θεωρούμε αρκετά σοβαρό, με τεκμηριωμένες θέσεις. Προς το παρόν δημοσιεύουμε ένα παλαιότερο (12-8-2010) άρθρο της γνωστής και εγκυρότατης γαλλικής εφημερίδας "Φιγκαρό".

«Le Figaro»: οι Σκοπιανοί είναι εθνικά Βούλγαροι.

Παράκαμψη των συνόρων της Ε.Ε. διαβλέπει σε άρθρο της, τής περασμένης εβδομάδας (12-8-2010), η μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», με αφορμή τις υπαρκτές ομάδες πληθυσμών, που ενώ διαμένουν σε μη ενταγμένες στην Ε.Ε. χώρες, εν τούτοις κατάγονται από χώρες-μέλη της Ένωσης και δικαιούνται Ευρωπαϊκό Διαβατήριο, από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή χώρα καταγωγής τους, τους χορηγήσει υπηκοότητα, κάνοντάς τους έτσι αυτόματα Ευρωπαίους Πολίτες!
Με άλλα λόγια, μπορεί μια χώρα μέλος της Ε.Ε. να χορηγεί διαβατήρια κατά πολύ περισσότερα των κατοίκων της, σε τρίτους, που αν και δε διαμένουν στο έδαφός της, κατάγονται όμως από αυτό (διπλές υπηκοότητες). Έτσι υπολογίζεται πως μπορεί να προστεθούν στον πληθυσμό της Ε.Ε. άλλα 5.000.000 ατόμων, που μέσω του διαβατήριου της χώρας μέλους, θα μπορούν να είναι Ευρωπαίοι Πολίτες, αν και δεν θα διαμένουν σε έδαφος χώρας ενταγμένης στην Ένωση!
Ειδικότερα θα μπορούν – σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα – να γίνουν ευρωπαίοι πολίτες 3.500.000 Ούγγροι, που βρίσκονται στη Σερβία (Βοϊβοντίνα), στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στη Ρουμανία (1.400.000) και στη Σλοβακία (520.000), από τον ερχόμενο Ιανουάριο (2011), βάση σχετικής αποφάσεως της Ουγγρικής Κυβερνήσεως για χορήγηση ουγγρικής υπηκοότητας!
Επίσης έχουν γίνει ήδη Ευρωπαίοι πολίτες 120.000 Μολδαβοί που πήραν Ρουμανικό Διαβατήριο, ενώ εκκρεμούν άλλες 800.000 αιτήσεις Μολδαβών προς το Βουκουρέστι! Και αναμένεται περαιτέρω αύξηση των αιτήσεων…
Τέλος η Φιγκαρό κάνει λόγο για ακόμη 2.500.000 Βούλγαρους που ζουν σε διάφορες χώρες, μη ενταγμένες στην Ε.Ε. και κυρίως στα Σκόπια και στην Τουρκία (350.000 εξισλαμισμένοι Πομάκοι της πίσω πλευράς της Ροδόπης).

«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»
Ειδικά για τα Σκόπια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να πάρουν Βουλγαρικό Διαβατήριο 1.400.000 Σκοπιανοί, δηλαδή τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού του κρατιδίου, αφού όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η “Μακεδονία” είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους. Η σλαβο“μακεδονική” γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο από μια βουλγαρική διάλεκτος»!
Επομένως σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται απόψεις Ιστορικών Επιστημόνων, οι Σκοπιανοί δεν είναι εθνικά «Μακεδόνες» όπως ισχυρίζονται, αλλά είναι εθνικά Βούλγαροι! Ομοίως και η γλώσσα τους δεν είναι «Μακεδονική» όπως προπαγανδίζουν, αλλά είναι καθαρά Βουλγαρική!

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
► Η «επανάσταση» του Ίλιντεν (20 Ιουλίου 1903), που εορτάζουν σαν «εθνική εορτή» τα Σκόπια, δεν ήταν παρά μια καθαρά βουλγαρική «επανάσταση», βουλγαρικών Οργανώσεων, με βουλγαρικά στελέχη, που έπαιρναν εντολές από τη Σόφια και ανήκαν στη Σχισματική Βουλγαρική Εξαρχία! Ακόμα δηλαδή και οι «ήρωες» των Σκοπίων είναι Βούλγαροι! (Πρόκειται για την Ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν –Προφήτη Ηλία, την οποία σκηνοθέτησαν ένοπλες βουλγαρικές ομάδες, υποχρεώνοντας με βία και τρόμο, πολλά ελληνικά χωριά να κρατήσουν όπλα ή να βγουν στα βουνά, προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που ξέσπασαν στους ελληνικούς πληθυσμούς με όλη τους τη μανία – Ολοκαύτωμα του Κρουσόβου)
► Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του κόμματος VMRO-DPMNE (σημερινό κόμμα Γκρούεφσκι) και πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι (1998-2002), ζήτησε και έλαβε το 2006 βουλγαρική υπηκοότητα και διαβατήριο, διακηρύσσοντας πως είναι Βούλγαρος και αλλάζοντας το επώνυμό του σε Γκεοργκίεβ! Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες άλλοι Σκοπιανοί!
► Ακόμη, σημειώνουμε πως η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει πρώτη τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», με τη ρητή διευκρίνηση πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», επειδή ακριβώς οι αυτοαποκαλούμενοι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους βουλγαρική!
► Μάλιστα όταν το 1941, η Βουλγαρία σαν σύμμαχος των Ναζί, μπήκε στα Σκόπια, όχι μόνο δε συνάντησε καμμία αντίσταση, αλλά έγινε πανηγυρικά και με ενθουσιασμό δεκτή, επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Βούλγαροι, τους οποίους ο Τίτο τρία χρόνια μετά (1944), για να τους αποκόψει από τη Βουλγαρία, τους μετονόμασε αυθαίρετα «Μακεδόνες», πλάθοντας το παραμύθι του δήθεν ξεχωριστού «μακεδονικού έθνους», διεκδικώντας έτσι ταυτόχρονα και τη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή την αληθινή Μακεδονία! Δηλαδή «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»
Στην παραπάνω φωτογραφία ντοκουμέντο – που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν η εφημερίδα Απογευματινή 15-3-2008, οι Βούλγαροι κάτοικοι των Σκοπίων, φαίνονται να υποδέχονται με ενθουσιασμό και τιμές Γερμανούς και Βουλγάρους, κρατώντας εκτός από το πορτραίτο του μισητού Χίτλερ, το πορτραίτο του τότε βασιλιά της Βουλγαρίας, το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που ποθούσε ανέκαθεν η Βουλγαρία από τον καιρό των Κομιτατζήδων, αλλά και ένα πανό που έγραφε με νόημα «ένα έθνος, ένας βασιλιάς, ένα βασίλειο»! Το Βουλγαρικό!…
Τότε μάλιστα η Βουλγαρία ενσωμάτωσε τα Σκόπια στην Επικράτειά της, ενώ το 1942, όταν ο βασιλιάς της Βουλγαρίας επισκέφθηκε το κρατίδιο, του επιφυλάχθηκε παλλαϊκή υποδοχή!
► Αξίζει επίσης να καταγραφεί η δήλωση του ίδιου του Προέδρου της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ, όταν επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία. Τότε – όπως καταγράφει ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης – ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dagbladet για «Μακεδονικό Έθνος» και απάντησε κατηγορηματικά:
«Το “Μακεδονικό” Έθνος το δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν και είναι Έγκλημα του Τιτοϊσμού και του Σταλινισμού»!

ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”»!
► Την πλέον κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν ήταν, δεν υπήρξαν και δεν είναι «Μακεδόνες» και πως δεν υπήρξε ή υπάρχει κανένα «Μακεδονικό Έθνος», έδωσε ο ίδιος ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ, όπως αποκαλύπτει ο Νικόλαος Μάρτης:
«Το χαρακτηριστικό περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο του «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κίρο Γκλιγκόρωφ (σελ. 259), ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: “Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας”. Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: “Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων”»!
► Αλλά καταγράφει ο Μάρτης και άλλη, δήλωση ντοκουμέντο του Κίρο Γκλιγκόρωφ, στην Εφημερίδα TORONTO STAR του Καναδά, στις 15 Μαρτίου 1992: «Δεν είμαστε “Μακεδόνες” αλλά Σλάβοι. Δεν έχουμε συγγένεια με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και με την Μακεδονία του»!
Τρεις μήνες αργότερα, επαναλαμβάνει τη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, στις 3 Ιουνίου 1992, λέγοντας: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμιά σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα»!
► Στις 25 Οκτωβρίου 2009, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνει απόλυτα τα παραπάνω:
«Ερώτηση: Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ. Γκλιγκόροφ: Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.
Ερώτηση: Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επίσημα πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;
Γκλιγκόροφ: Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτό που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό – αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή…
Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας…»!!!

ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Όπως και να έχει, οι παλαιότεροι κάτοικοι των σημερινών Σκοπίων είναι οι Έλληνες και οι Αλβανοί. Οι υπόλοιποι, ήρθαν δεκάδες αιώνες μετά και γι΄ αυτό δεν μπορεί να είναι «Μακεδόνες» ούτε γεωγραφικά, αφού η Μακεδονία έφτανε ως Αχρίδα, Μοναστήρι, Κρούσοβο, Περλεπέ, Γευγελή, ενώ από εκεί και πάνω η περιοχή ονομαζόταν γεωγραφικά Παιονία και οι κάτοικοι Παίονες (Στρώμνιτσα, Στόβοι, Βελεσσά, Στιπ) και τέλος πιο πάνω η περιοχή της πόλεως των Σκοπίων, του Κουμάνοβου και του Τετόβου ονομαζόταν Δαρδανία και οι κάτοικοι Δάρδανοι, σφοδροί πολέμιοι ανέκαθεν των Μακεδόνων! Άρα τουλάχιστον τα 2/3 του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων, είναι εκτός της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας! Και επομένως ούτε γεωγραφικά – όπως υποστηρίζουν προπαγανδιστές – δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Μακεδονία»!
Σημειώνεται πως τα Σκόπια κάνουν εθνική-εθνολογική-ιστορική χρήση του όρου και όχι γεωγραφική. Ισχυρίζονται ότι αποτελούν «έθνος» Μακεδόνων και θα είναι εγκληματική εκείνη η Κυβέρνηση που τυχόν θα τους παραδώσει τον ελληνικό ιστορικό όρο «Μακεδονία»!

Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τέλος, αναφέρουμε τη σύνθεση του σημερινού πληθυσμού του κρατιδίου που περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές: περίπου 240.000 – 300.000 Έλληνες (ελληνόφωνους, σλαβόφωνους ή βλαχόφωνους), περίπου 600.000 Αλβανούς, 100.000-200.000 Ρομά και περίπου 1.000.000 λοιπούς Σκοπιανούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι βουλγαρικής καταγωγής, ενώ λιγότεροι είναι οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι, οι Τουρκόφωνοι και άλλες μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες!

ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ …«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ»;
Κάποιοι πολιτικοί, για να δικαιολογήσουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και για να διευκολύνουν κερδοφόρες επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στα Σκόπια δισεκατομμυρίων δραχμών τότε, προέβαλαν από νωρίς τον ισχυρισμό ότι τάχα «δε συμφέρει να χαρίσουμε τα Σκόπια στη Βουλγαρία», παραβλέποντας τις μεγάλες Αλβανικές και Ελληνικές πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν εκεί ως τώρα, και αποτελούν το κλειδί των δυναμικών μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή.
Φαίνεται για κάποιους πως είναι πιο βολικό αντί «να χαρίσουν τα Σκόπια στη Βουλγαρία», να χαρίσουν τελικά την ίδια τη Μακεδονία μας στα Σκόπια (που έχουν πίσω τους Τούρκους, Σόρος, Πολυεθνικές Εταιρείες και Αμερικανικές Υπηρεσίες), μαζί με τους Έλληνες των Σκοπίων…
Εξ άλλου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ολοκληρωτική ενσωμάτωση των Σκοπίων στη Βουλγαρία. Ίσα-ίσα, διαφαίνεται βάση των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων της γείτονος, ως πιο πιθανή και δημοκρατική εξέλιξη, η τριχοτόμηση της περιοχής… (Αλβανικός, Ελληνοσερβικός, Βουλγαρικός τομέας).
Αλβανία και Βουλγαρία, έχουν σπεύσει ήδη να θεμελιώσουν μελλοντικά δικαιώματα. Η Ελλάδα;

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ;

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΝΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΑΡΓΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ,ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΝΑΖΙΣΤΕΣ
ΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ( ΒΙΝΤΕΟ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ


Τον ξυλοκόπησαν οι ισλαμοφασίστες επειδή αρνείτο να κάνει ψεύτικη καταγγελία στις αρχές ότι δήθεν του έσκισαν το κοράνι!
Αποκαλύφθηκε το καθεστώς τρόμου στο οποίο Έλληνες και ξένοι δουλέμποροι θησαυρίζουν με την βοήθεια βέβαια κρατικών λειτουργών, δημοσιογράφων και κομμάτων. Μιλάμε για το περιστατικό που οδήγησε στην “αυθόρμητη” τρομοκρατική εκδήλωση των ισλαμοφασιστών στην πλατεία Κοτζιά. Έκθετοι η δημοσιογράφοι – βαποράκια που μετέδωσαν το γεγονός ως δήθεν “σκίσιμο Κορανίου από μπάτσους”, προκαλώντας την χλεύη τουλάχιστον τον κόσμο του διαδικτύου που ξεσκέπασε τόσο το περυσινό φιάσκο του πρεζέμπορου με το δήθεν κοράνι όπως και το εγκληματικό φιάσκο με τον βιαστή ανηλίκου μετανάστη που …τιμήθηκε μέχρι και στο κοινοβούλιο.

Κρατήστε αρχείο για το ποιοί δημοσιογράφοι μετέδωσαν την είδηση ψευδώς, διασπείροντας φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Θα χρειαστεί για μία έρευνα που γίνεται σε διεθνές επίπεδο και αφορά και την Ελλάδα. Στείλτε τα αποσπάσματα εφημερίδων, ραδιοφώνων και βίντεο με email, Μην ξεχνάτε να αναφέρετε το όνομα του δημοσιογράφου και του σταθμού στο αρχείο.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ

ΓΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Η Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ,ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ,ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ,ΔΟΛΟΦΩΝΗΘΗΚΑΝ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ


Κατάργηση θρησκευτικών, Αγιασμού και φυσικά αποκαθήλωση των εικόνων...!
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε πριν απο λίγες εβδομάδες να φορολογήσει ουσιαστικά πλέον και όχι τύποις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλούς απο τους Ιεράρχες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, όπως είχαμε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα πριν απο μερικές ημέρες.
Κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο επιμένουν οτι "το σχέδιο περιθωριοποίησης της εκκλησίας-όπως αποκαλούν τα νέα μέτρα- είναι έτοιμο και βρίσκεται στα χέρια κορυφαίου Υπουργού που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα το μελετήσει ενδελεχώς και θα συντάξει την τελική εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό".
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για τις αλλαγές τις οποίες θα προτείνει η Κυβέρνηση και φαίνεται ως προς την κατεύθυνση αυτή να έχει σιωπηρώς συμφωνήσει και ο Μακαριότατος.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε στην διαδικτυακή του συνέντευξη μεταξύ άλλων οτι: "Ο ρόλος και των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι πιο σωστός, θα υπάρχει στο μέλλον μεγαλύτερη αυτονομία έτσι θα πετύχουμε και οι δυο πλευρές πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες. Έτσι θα καταφέρουμε να εξυγιάνουμε τους ρόλους μας".
Η ξεκάθαρη προεκλογική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού -όπως άλλωστε αναμενόταν- άναψε φωτιές στους κόλπους της Ιεραρχίας. Μάλιστα τονίζεται επιμόνως οτι ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει σε γενικές γραμμές τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού όπως επίσης οτι ο φάκελλος βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο εξέτασης.
Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ερωτηθείς σχετικά ήταν κατηγορηματικός: "Δεν έχω καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση για αλλαγές που ενδεχομένως προωθεί η Κυβέρνηση και αφορούν την Εκκλησία".
Στο μεταξύ έχει διαρρεύσει οτι μεταξύ των αλλαγών που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση και θα κληθεί η κ. Διαμαντόπουλου να υλοποιήσει είναι:
Η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών.
Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου ο οποίος ορίζει οτι εντός 8 ημερών θα δηλώνεται στο Ληξιαρχείο το όνομα του νεογέννητου, που σημαίνει για τους ανθρώπους της Εκκλησίας έμμεση κατάργηση του βαπτίσματος.
Επίσημη αποκαθήλωση των εικόνων και των ιερών συμβόλων απο όλους τους δημόσιους χώρους.
Κατάργηση των θρησκευτικών υπηρεσιών στον Ελληνικό Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας.
Κατάργηση του αγιασμού σε σχολεία και την Βουλή των Ελλήνων

ΙΧΩΡ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ


Η λέξη ΙΧΩΡ εξηγείται ως εξής :
Ι = σταθερό
Χ = γήινο (σταθερό)
Ω = αιώνιο
Ρ = ροή χωρίς τέλος

Η ουσία αυτή ύπάρχει μόνο στην Ελληνική φυλή γιατί οι Έλληνες διαφέρουν από όλους τους άλλους ανθρώπους. Δεν έχουν καμμιά σχέση με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, όπως την περιγράφη ο Δαρβίνος ή ο,τιδήποτε άλλο σχετικό, για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελληνική φυλή είναι εξέλιξη των Ανδρομέδειων, που πριν μερικά εκκατομύρια χρόνια, μαζί με τους εξελιγμένους κατοίκους του Αστερισμού του Λαγού και του Κυνός, κατοίκησαν στη Γη. Η περιοχή που διάλεξαν για να μείνουν τότε ονομάσθηκε ΣΕΛΛΑΣ ή ΗΕΛΛΑΣ ή ΕΛΛΑΣ (σύμφωνα με τον συγγραφέα Κεραμυδά Ανέστη) και οι απόγονοί τους, οι Έλληνες κατάφεραν να αναγεννήσουν τον πλανήτη υλικά και πνευματικά.



Δυστυχώς όμως διάφοροι σεισμοί και καταποντισμοί έπληξαν το "ξανθό" Ελληνικό γένος με αποτέλεσμα ο πολιτιμός αυτός να διακόπτεται. Το σίγουρο όμως είναι ότι πάντα σωζόταν ο Ελληνισμός και οι Ε-λληνες, με το ΙΧΩΡ στο αίμα τους, πάντα θα αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια εκείνων που θέλουν να δαμάσουν το ανθρώπινο γένος και να το υποτάξουν στη θέλησή τους. Η Ελληνική φυλή είναι ιερή και αυτό μπορεί να το αποδείξει εύκολα η ιστορία.

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ


Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 έβαλε χώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Westminster του Λονδίνου συζήτηση για το Κυπριακό στην οποία παρευρέθηκαν ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης David Lidington και ο Ύπ. Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Αλέξανδρος Ζήνων. Η συζήτηση κράτησε μίαμιση ώρα και είχε μια ιδιαιτερότητα. Όλοι όσοι μίλησαν, Εργατικοί και Συντηρητικοί, ήσαν όλοι ομόφωνοι στις θέσεις τους. Έθεσαν τις πραγματικότητες του......
Κυπριακού σε απίστευτο σημείο και λεπτομέρεια, κατηγόρησαν αναφανδόν την Τουρκία για την συνεχιζόμενη κατοχή, τον εποικισμό, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την άρνηση της να δώσει στοιχεία για τους αγνοούμενους, απαίτησαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων την επιστροφή όλων των νομίμων ιδιοκτητών περιουσιών, και επέκριναν έντονα τον πρώην Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Εργατικό βουλευτή Τζάκ Στρο για το κατάπτυστο άρθρο του στους Τάιμς του Λονδίνου, όπου απαίτησε λύση διχοτόμησης. Ένας βουλευτής μάλιστα τόνισε ότι ίσως να πληρώθηκε κιόλας για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Μίλησαν αρκετοί βουλευτές, και παρακάτω παραθέτουμε εν συντομία αποσπάσματα από την έντονη συζήτηση. Εργατικός Βουλευτής Jim Sheridan: «Δεν υπάρχει απομόνωση…» Το θέμα ενέγραψε ο Εργατικός Βουλευτής Τζίμ Σιέριταν ο οποίος και άνοιξε την συζήτηση με μια πλήρης και λεπτομερή αναφορά στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων: » Η υπομονή των Κυπρίων για 36 χρόνια πρέπει να αναγνωριστεί και να μην θεωρηθεί ως αδυναμία να ξανααποκτήσουν τη νήσο τους… Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αποσύρει τα στρατεύματά της παρόλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, Μάλιστα η Τουρκία δήλωσε ότι αν έχει να διαλέξει μεταξύ της ΕΕ και της Κύπρου θα επιλέξει την Κύπρο. Αντί να υλοποιήσει τα όσα συμφώνησε με τις κατευθυντήριες γραμμές Μακαρίου-Ντενκτάς και Κυπριανού Ντενκτάς στις 15 Νοεμβρίου 1983 προχώρησαν σε αποσχιστικές ενέργειες με μια παράνομη μονομερή ανακήρυξη που καταδικάστηκε από το ψήφισμα 541 του 1983 και το 550 του 1984. Η αδιαλλαξία των Τούρκων συνεχίζεται και φέτος στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Έρογλου συνεχίζει την ίδια αποσχιστική πολιτική, όταν μίλησε για δύο λαούς, δύο κράτη, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και ότι μετά το 1974 υπήρξε νέα γεωγραφία


… Ο κ. Σιέριταν κατηγόρησε την Τουρκία ότι αντί να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας με τις υποχρεώσεις αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία επανηλλειμένα χρησιμοποίησε την ούτω καλούμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων για πολιτική αναβάθμιση των κατεχομένων και της μη αναγνωρισμένης οντότητας. » Έχω δει από πρώτο χέρι ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι καθόλου απομονωμένοι, είπε. Πέραν των 60,000 Τουρκοκυπρίων έχουν διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας επομένως και της Ε.Ε., ταξιδεύουν όπου θέλουν ελεύθερα και απολαμβάνουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και κοινωνικές παροχές και πέραν των 10,000 περνούν την διαχωριστική γραμμή και δουλεύουν καθημερινά στην Κυπριακή Δημοκρατία, και είναι ελεύθεροι να εμπορεύονται τα προιόντα τους στην Κυπριακή Δημοκρατία και μέσω των αναγνωρισμένων λιμανιών και αεροδρομίων της Δημοκρατίας αλλά είναι οι αρχές των Τουρκοκυπρίων που δεν τους το επιτρέπουν. » Είναι ατυχές που η Τουρκία επιβραβεύθηκε με θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχοντας υπόψη τις δραστηριότητές της… »Το 1965 η Τουρκία επικύρωσε την Συνθήκη της Χάγης του 1954 για την πολιτιστική κληρονομιά αλλά μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου είναι υπεύθυνη για την καταστροφή 500 τόσων εκκλησιών, συλήσεις και βανδαλισμούς της πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου σε επίπεδο ανάξιο για μια πολιτισμένη χώρα πόσο μάλλον μια υποψήφιας χώρας της Ε.Ε. » Στην πορεία των Μορφιτών, είπε ο κ. Σιέριταν, τα είδαμε με τα μάτια μας…


Η εισβολή άφησε 200,000 πρόσφυγες, άστεγους… και μετέφερε 180,000 έποικους για να επιβάλει την δική της ιδεολογία με τους… έκτισαν 160 σχολεία στα κατεχόμενα και 181 τεμένη… Ο στόχος της Τουρκίας και όλων εκείνων που προωθούν την τουρκική ένταξη είναι η νομιμοποίηση της παράνομης εισβολής… Κάκισε το σχέδιο Ανάν και για σε όσους ισχυρίζονται ότι το Κυπριακό έχει κουράσει και μόνο οι ηλικιωμένοι ασχολούνται στην Κύπρο με το Κυπριακό, ο κ. Σιέριταν είπε ότι έχει στα χέρια του εκτενή επιστολή με στοιχεία για το Κυπριακό, από τον πρόεδρο της ΝΕΟ-ΠΟΜΑΚ, Αλέξη Σταύρου, που αντιπροσωπεύει την νεολαία των αποδήμων Ελληνοκυπρίων που αντικρούει αυτόν τον ισχυρισμό και όποιος συνάδελφός του θέλει αντίγραφο να του δώσει. Συντηρητικός Βουλευτής David Burrows: «Παράνομη η εισήγηση Στρό» Ο κ. Μπάρροους μίλησε στην ίδια γραμμή, για τα ανθρώπινα δικαιώματα των συγγενών αγνοουμένων, επέκρινε τον Τζάκ Στρό για την εισήγηση του για διχοτόμηση. Για το άρθρο του Τζάκ Στρο, ο κ. Μπάρροους είπε εκείνο που κατάφερε ήταν να συσπειρώσει υποστήριξη για το Κυπριακό αλλά όχι για διχοτόμηση…


Πρώτα από όλα η εισήγηση του Στρό, είπε ο κ. Μπάρροους, είναι παράνομη γιατί οι υποχρεώσεις της Βρετανίας που ανέλαβε το 1960 είναι να μην υποστηρίξει την διχοτόμηση του νησιού. Η διχοτόμηση δεν είναι προοπτική για την Βρετανία, ούτε για τα Ηνωμένα Έθνη ή την Ε.Ε η οποία δεν μπορεί να δεχθεί μια διχοτομημένη χώρα μέλος, ως επίσης δεν είναι ηθικά σωστό… Όσο για τη θέση της αριθμητικής υπεροχής της Τουρκίας έναντι των Κυπρίων «σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει, ειδικά εμείς εδώ στη Βουλή αυτή, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το Νόμο και το Δίκαιο και να πούμε δεν μας ενδιαφέρουν αν είσαι μεγάλος και δυνατός», οι καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο είναι ογκοδέστατες… Εργατικός Βουλευτής Andy Love: «Άδικο να κατηγορύνται Κύπρος και Ελλάδα» Και αυτός επέκρινε τον Τζάκ Στρο για το άρθρο και εισήγησή του και είπε ότι είναι άδικο να κατηγορούνται η Κύπρος και η Ελλάδα για τα προβλήματα που έχει η ενταξιακή της Τουρκίας αυτό οφείλεται σε πολλές άλλες χώρες που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαική Ένωση… Συντηρητικός Βουλευτής Mike Freer: «Να τερματιστεί η κατοχή» Ο Συντηρητικός βουλευτής Mike Freer είπε ότι δεν είναι αρκετό η Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας για να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία. Πρέπει να της τονιστεί ότι δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. ενώ στρατεύματά της κατέχουν μέρος της Κύπρου. Δεν είναι αρκετό ν’ ανοίξει τα λιμάνια της στην Κύπρο. Όλα τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από το νησί, προτού προχωρήσουν άλλες διαδικασίες. Συντηρητικός Βουλευτής Matthew Offord: «Δεν είναι πολιτισμένη χώρα…»

Ο Μάθιου Όφφορτ μίλησε στις ίδιες καυστικές γραμμές και είπε ότι η Κύπρος πολλούς κατακτητές αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετική η περίπτωση γιατί το 40% βρίσκεται υπο τουρκική κατοχή με βάση τις καταβολές, την θρησκεία, τη εθνικότητα, με την εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων από τα σπίτια και περιουσίες τους στα κατεχόμενα μετακομίζοντας Τουρκοκύπριους στις κατεχόμενες περιουσίες. «Η διεθνής κοινότητα, κατηγορηματικά καταδίκασε την μονομερή ανακήρυξη με τα ψηφίσματά της γι΄αυτό και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος εκτός την κατοχική δύναμη την ίδια, την Τουρκία», είπε ο κ. Όφφορτ. Ο κ. Όφφορτ τόνισε την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κατοχική δύναμη στο βορρά φαίνεται να δουλεύει εργολαβικά να διαγράψει οποιαδήποτε αναφορά στην ελληνικότητα και ενδεικτικά στην χριστιανοσύνη στα κατεχόμενα και έχει αντικαταστήσει όλα τα ελληνικά ονόματα, χωριών, πόλεων και δρόμων με τουρκικά, είπε.

Μίλησε για την επίσκεψη του στη κατεχόμενη Μόρφου στην πορεία των Μορφιτών και ότι είδε με τα μάτια του την αδιαμφισβήτητη καταστροφή των Εκκλησιών, όταν εκκλησίες χρησιμοποιούνται για στούντιο για χορούς και αποθήκες… Τον σόκαρε, είπε, ακόμα περισσότερο η καταστροφή κοιμητηρίων, ένα τέτοιο μάλιστα χρησιμοποιείται ως στρατώνας… «Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια κατοχική δύναμη επιτρέπει στο στρατό της να κάνει κάτι τέτοιο.. Αυτό που είδα δεν είναι πράξεις πολιτισμένης χώρας…», είπε. Ο κ. Όφφορτ τόνισε στην νυν κυβέρνηση της Βρετανίας ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην ενταξιακή της Τουρκίας στις οποίες πρέπει να επιμένει. Καθαρά ότι η κλεμμένη γη πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες της δίχως αποζημίωση σε εκείνους που την εκμεταλλεύθηκαν…και όπως η Βρετανική κυβέρνηση εξασφαλίσει μια λύση που να είναι αποδεκτή απ’ όλους τους κατοίκους… Εργατικός Βουλευτής Alan Meale: «Πιθανόν να πληρώθηκε…»

Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Μίλ, και ο λόγος που έγινε μέλος της Ε.Ε. η Κύπρος είναι γιατί εκπληρούσε όλα τα κριτήρια και είχε σχέσεις πολύ καλές σχέσεις με πολλές χώρες και εμπορικές μέχρι και την Κίνα κάτι που δεν είχαν χώρες μέλη της Ε.Ε. ΄Εχει άριστη τεχνολογία και δορυφορικά και όποιος αμφιβάλει ας θυμηθεί ότι η Βρετανία ακόμα διατηρεί τους κατασκοπευτικούς σταθμούς της στην Κύπρο. Ο κ. Μίλ μίλησε και για την σπουδαιότητα της Κύπρου για πετρέλαιο και αέριο όπου αγωγοί θα φθάσουν μέχρι τη Λεμεσό είπε. Η Κύπρος σύντομα θα καταστεί ο σταθμός αερίου της Ευρώπης ίσως και του κόσμου. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό η Κύπρος να περιληφθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια… Αναφερόμενος στον συνάδελφο του Τζάκ Στρό είπε ότι δεν γνωρίζει ΚΑΝΕΝΑ, μα κανένα που συμφωνεί μαζί του για διχοτόμηση. Και ότι όταν πριν δύο εβδομάδες ο ίδιος (Στρό) είχε ανακοινώσει ότι θα άρπαζε την ευκαιρία να μιλήσει σ’ ολο το κόσμο ελεύθερα και πιθανόν να πληρωνόταν για την ευκαιρία εκείνη, ίσως αυτό ήταν που είχε υπόψη του.

«Αλλά ελπίζω όχι», είπε, «η Κύπρος είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται…» Αναφέρθηκε και στους ηλίθιους Βρετανούς που αγοράζουν περιουσίες στα κατεχόμενα και ότι κάτι πρέπει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση για το θέμα. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτή η κυβέρνηση η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της Βρετανίας που θα υποστηρίξει διχοτόμηση… Δεν μπορεί να λένε 180,000 έποικοι που κατοικούν σε ξένες περιουσίες ότι είναι δικές τους. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν. Τέλος οι δεκάδες χιλιάδες των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται παράνομα στην κατεχόμενη Κύπρο πρέπει να αποχωρήσουν στην Τουρκία. Δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρηνική λύση στην Ευρώπη ενόσω στρατεύματα χώρας που δεν είναι μέλος της Ε.Ε. βρίσκονται σε ευρωπαικές ακτές. Αυτή είναι πραγματικότητα. Πρέπει να επιστρέψουν. Και καλώ την Τουρκία να αρχίσει αυτή την διαδικασία», είπε κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Μίλ. Υφυπουργός Ευρώπης David Lidington

Ο Υφυπουργός Ευρώπης καλωσόρισε την δέσμευση αμφοτέρων των ηγετών των δύο κοινοτήτων για διαπραγματεύσεις, ότι η συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπάν Κι Μούν είναι θετικό βήμα, όμως ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει, και η ευκαιρία που υπάρχει, μια σημαντική ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί για να βρεθεί μια διαρκή ειρήνη που είναι διαφορετική, είναι στα χέρια των ιδίων των ηγετών, δίχως επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα. Κάλεσε όλες τις πλευρές να δουλέψουν θετικά και με ευελιξία. Τι θα πράξουμε; Οι παραπάνω δηλώσεις Εργατικών και Συντηρητικών Βουλευτών αξίζουν πολλά. Θα τις εκμεταλλευτεί η κυπριακή κυβέρνηση και η Ομογένεια στην Βρετανία, ή και πάλι θα αφήσει τους Τούρκους να αλωνίζουν; * Η Φανούλα Αργυρού είναι ερευνήτρια-δημοσιογράφος, πρόσφυγας από την κατεχόμενη Λευκωσία και ζει στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων “Από την Ένωση στην Κατοχή” και “Top Secret:

Η βρετανική κηδεμόνευση του Κυπριακού” (εκδόσεις Γερμανός, 2004). Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8243

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων όπως είχε στα αγγλικά στο πιο κάτω link. http://www.parliamentlive.tv/Main/Player.aspx?meetingId=6910&st=11:00:30 Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε και στην ομογενειακή εφημερίδα Λονδίνου Ελευθερία www.eleftheria.co.uk (pdf) η οποία καλύπτει πρωτοσέλιδα το θέμα, ακολουθεί κύριο άρθρο και άλλες σελίδες με αντίγραφα επιστολών που στάλθηκαν τόσο στον Τζάκ Στρό όσο και τις βρετανικές εφημερίδες. Ακολουθεί επιστολή του Υπ. Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο που δημοσιεύθηκε στους Φαινάνσιαλ Τάιμς σχετικά με δημοσίευμα. Financial Times FT.com COMMENT Letters Cyprus constructive over Turkish bid to join EU Published: November 18 2010 02:55 | Last updated: November 18 2010 02:55 From Mr Alexandros N. Zenon. Sir, While you are absolutely right in concluding that the two-state solution is not the ideal one for Cyprus and that it would be an additional – I say insurmountable – obstacle in Turkey’s European course (“Cyprus endgame”, Editorial, November 13), your analysis, in a rather simplistic way, fails to identify the reasons behind the lack of progress in the negotiations. Let me remind you that, while the proposals made by President Demetris Christofias are within the framework for a solution, agreed by the two communities and the UN Security Council resolutions, the same cannot be said for the Turkish Cypriot side and the proposals of its leader, Dervis Eroglu, who, as you correctly note, is in favour of a two-state solution. Interestingly enough, as Turkish Cypriot leaders have admitted in the recent past, these proposals are drafted in Ankara. Yes, “it is easy to sound in favour of a solution ... you can train a parrot in a pet shop to say that”; you do not seem, however, in this case, to realise who the parrots are. Contrary to your claims, Cyprus has always adopted a constructive attitude on Turkey’s accession to the European Union. And this despite the fact that Turkey still does not recognise the Republic of Cyprus and maintains a 40,000-strong occupation army on its territory. The decision though to freeze a number of chapters in Turkey’s accession negotiations, taken unanimously by all member states, including the UK, is due to Turkey’s refusal to fulfil its obligations vis à vis the EU and its member states. For much less, other applicant countries were not given even candidate status. In other words, no one is blocking Turkey’s path to the EU but itself; but, instead of calling on Turkey to implement its European obligations, in order to advance its accession prospects, you present the Greek Cypriots as the ones who have stalled the process. That is simply not only untrue but also counter-productive. Regrettably, but not unsurprisingly, your publication once more demonstrates a dubious consistency when dealing with Cyprus which, finally, pays lip service to the cause of the reunification of Cyprus and, consequently, to that of Turkey’s European aspirations. Alexandros N. Zenon, High Commissioner for the Republic of Cyprus, London SW1, UK

Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΕΛΛΑΣ


Ο Θ. Κολοκοτρώνης διηγείται τον παρακάτω διάλογο με το στρατηγό Χάμιλτον:
Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτων να με ιδή. Μου είπε ότι: “Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσιτεύση”. Εγώ του αποκρίθηκα ότι: “Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τον Τούρκο. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα”. Με είπε: “Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;”. “Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά”. Έτσι δεν με ομίλησε πλέον. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ “ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ”
Ο Δρόσος Κόκκινος, αγωνιστής του ‘21, αφηγείται την παρακάτω σκηνή: Ήμην εις την σκηνήν του Καραϊσκάκη και υπηρέτουν αυτόν συντρώγοντα μετά του Γενναίου -του υιού του Θ. Κολοκοτρώνη- ότε ήκουσα τον εξής διάλογον: “Γενναίε, του λέγει ο Καραϊσκάκης, να μου κάνης την χάριν να μην εκτίθεσαι εις τας μάχας”. “Συ, γιατί εκτίθεσαι;” του λέγει ο Γενναίος. “Έτσι το λέω κι έτσι είναι, απήντησεν ο Καραϊσκάκης. Αν πας εσύ, πάει ο Γέρος. Και αν πάη ο Γέρος πάει η Ελλάς, ενώ σαν εμένα έχει και άλλους το έθνος”. “Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ” Εκδόσεις ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ
Ο Κολοκοτρώνης πρωτοπάτησε το πόδι του στη Μάνη, αρχίζοντας η Επανάσταση. Από εκεί τράβηξε με Μανιάτες και Μεσσήνιους για την Τριπολιτσά, με σκοπό να την πολιορκήσει. Στο δρόμο, με το πρώτο τουφέκι που κάνανε με τους Τούρκους, ο κόσμος άμαχος κι άπειρος φοβήθηκε και σκόρπισε. Οι άλλοι καπετάνιοι είπανε στον Κολοκοτρώνη:
-Τι θα κάνουμε πια εδώ; Να πάμε κατά το Λιοντάρι, να δούμε τι γίνεται κι εκείνος ο κόσμος.
- Εγώ δεν πάω πουθενά! είπε ο Κολοκοτρώνης. Αν θέλετε εσείς τραβάτε. Εγώ θα μείνω εδώ, να με φάνε τα πουλιά της πατρίδας μου, που με ξέρουνε. (Ο Γέρων Κολοκοτρώνης, Φιλήμονος Δοκίμιον Ιστορικόν) συλλογή Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ από το βιβλίο “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ” Εκδόσεις ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΟΨΤΕ


Το Υπουργείο Παιδείας κόβει τη δαπάνη μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στα ΤΑΔ – ΕΤΑΔ λέγοντας στις οικογένειες των μαθητών ότι έχουν δυο επιλογές : ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά !!!!!!
Το σχετικό έγγραφο αναφέρει : Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας ____( γι΄αυτό βρε η καθυστέρηση)_____, το Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών____( αυτά τα τμήματα είναι ελάχιστα στην χώρα μας γιατί έχουμε σχολεία με πισίνες, γήπεδα ποδοσφαίρου, σκοπευτήρια κ.λ.π.)____ ( την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ).........

Αγαπητοί γονείς πρέπει να πληρώσετε αν το παιδί σας είναι μαθητής -αθλητής σε Τ.Α.Δ- Ε.Τ.Α.Δ τις μετακινήσεις του. Δημόσια δωρεάν Παιδεία στο μεγαλείο της.!!!
Αν σε κάποιο τμήμα υπάρχουν μαθητές που οι γονείς δεν θα μπορούν να πληρώσουν ,το τμήμα θα παύει να λειτουργεί.Αλλά αυτό πως είναι δυνατό να συμβεί_____ αφού λεφτά υπάρχουν_____ .!!!!!!!!!!!!!

Περικοπές στην Παιδεία .........ή καλύτερα στο μέλλον των παιδιών.

Φανταστείτε ένα γονέα να λέει στο παιδί του : δέν έχουμε λεφτά για να συνεχίσεις την φοίτηση σου στο Τ.Α.Δ - Ε.Τ.Α.Δ, στο "δημόσιο σχολείο".

Αυτές οι γενιές των πολιτικών έχουν καταφέρει το εξής τρομερό επίτευγμα : σε περίοδο ειρήνης να "σκοτώνουν" το μέλλον και τα όνειρα των επόμενων γενεών, λέγοντας πως κάνουν "αποταμίευση ".!!!!!!!!!!

Σιαμάγκας Γ. Θεόδωρος
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Πιερίας

ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΑ 1916: Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ


Πριν από 94 χρόνια, το Νοέμβριο του 1916 η Ελλάδα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στο κράτος των Αθηνών με επικεφαλής το βασιλιά Κωνσταντίνο και το κράτος της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο. Αφορμή αποτέλεσε η στάση ουδετερότητας της χώρας κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία οδήγησε σε....... στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και Αγγλογαλλικών δυνάμεων. Στις 18 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα η απόβαση των συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και ακολουθούν συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό.

Ο Βενιζέλος ακολουθούσε πολιτική συμπαράταξης με τους συμμάχους εναντίον των Κεντρικών Δυνάμεων, ενώ ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πολιτική ουδετερότητας που ευνοούσε τη Γερμανία και την Αυστροουγγαρία. Οι δυνάμεις της Αντάντ, που ήταν στο πλευρό του Βενιζέλο, στις 3 Νοεμβρίου αξιώνουν την παράδοση τεράστιων ποσοτήτων πολεμικού υλικού από την κυβέρνηση των Αθηνών. Παρά την αρχική συμφωνία, μετά από τέσσερις μέρες το αίτημά τους απορρίπτεται, όταν στρατιωτικοί παράγοντες με την υποστήριξη 20.000 επίστρατων πείθουν τον Κωνσταντίνο να την παραβιάσει με το επιχείρημα, ότι η κοινή γνώμη έβλεπε αυτή την απαίτηση ως επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο συμμαχικός στόλος με επικεφαλής τον ναύαρχο Φουρνιέ αποβιβάζεται στις 18 Νοεμβρίου στο Φάληρο. Περίπου 3.000 Γάλλοι και Βρετανοί κατευθύνονται στην Αθήνα όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός επίστρατων ενόπλων. Ακολουθούν συγκρούσεις σύμμαχων με τον ελληνικό στρατό ενώ η πόλη δέχεται τα μαζικά πυρά του συμμαχικού στόλου. Το ίδιο βράδυ, ο Κωνσταντίνος έρχεται σε συμφωνία με τους πρεσβευτές της Αντάντ και ο βομβαρδισμός σταματά. Ο απολογισμός εκείνης της βραδιάς ήταν δεκάδες νεκροί και τραυματίες που προέρχονταν και από τις δύο πλευρές.

Τις επόμενες μέρες οι συμμαχικές δυνάμεις αποσύρονται ενώ οι «βενιζελικοί» δέχονται επιθέσεις από τους υποστηρικτές του βασιλιά. Ακολουθούν λεηλασίες σε καταστήματα, σπίτια και καταστροφές σε εγκαταστάσεις εφημερίδων. Χαρακτηριστική η δήλωση του πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου «τακτοποιούμε τα του οίκου μας».

Στις 25 Νοεμβρίου, η προσωρινή κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης («Τριανδρία») κηρύσσει με ειδικό διάγγελμα έκπτωτο το βασιλιά Κωνσταντίνο. Παράλληλα, ως απάντηση στα γεγονότα τις 18ης Νοεμβρίου οι δυνάμεις της Αντάντ επιβάλλουν γενικό αποκλεισμό που παραλύει την αγορά.

Google Earth ΚΑΙ ΤΑΙΝΑΡΟΣ

Η Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από παράδοξα, μυστήρια, και ανεξιχνίαστα γεγονότα που συμβαίνουν σε πρόσωπα, θεούς, ανθρώπους και τέρατα.

Αποτελεί το πλέον γαργαλιστικό θέμα και οι καταστάσεις που παραδίδονται μας εξάπτουν την φαντασία.

Στο νοτιότερο άκρο της στεριανής Ελλάδος το ακρωτήριο Ταίναρο τοποθετούνται οι πύλες που οδηγούν στον κάτω κόσμο. Και ενώ μπορούμε σχετικά εύκολα να κατανοήσουμε τι είναι Πύλες, δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα του κάτω κόσμου, τουλάχιστον πριν από την μοιραία στιγμή που θα τον επισκεφθούμε δυστυχώς ανεπιστρεπτί.

Κάποιοι όμως πήγαν στο κάτω κόσμο και ξαναγύρισαν, και αυτή την μαγεία μας παραδίδει η μυθολογία.

Πρώτος και καλύτερος ο Ηρακλής, ο μυθικός γιός του Δία και ημίθεος, κατέβηκε στον Άδη από τα σκαλιά του Ταινάρου, και άρπαξε την Άλκηστη, και σε άλλη στιγμή σκοτώνοντας τον Κέρβερο αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Και ο Ορφέας κατέβηκε νομίζω για να φέρει πίσω την Ευρυδίκη.

Γνώριζαν λοιπόν καλά τον δρόμο τα πολύ παλιά χρόνια, αλλά με τον καιρό οι μνήμες έσβησαν και το τοπίο πιθανόν να άλλαξε.
Προσπάθησε να βρει την σπηλιά ο Παυσανίας, κατά την περιήγηση του στην Λακωνία, όπως λεπτομερώς περιγράφει στα Λακωνικά.
Προσπάθησε και ο Κυριάκος ο Αγκωνίτης, να μάθει σχετικά με την είσοδο στην σπηλιά του Άδη, και γράφει εκείνα που του μετέφεραν, και τις εντυπώσεις του από την περιήγηση του στο Ταίναρο.
Είναι σίγουρο πώς προσπάθησαν και προσπαθούν μέχρι σήμερα να βρουν την είσοδο πάρα πολλοί. Αντί της εισόδου βρίσκουν τον ναό των Ασωμάτων, που τα θεμέλια του είναι απομεινάρια του ναού του Ποσειδώνα, ένα μικρό σε βάθος σπήλαιο, και ένα υπέροχο μωσαϊκό δάπεδο στο πόρτο Στέρνες, που απεικονίζει έναν ρόδακα.
Και εδώ θα βγάλουμε το καπέλο όλοι στην τεχνολογία, διότι ότι δεν κατόρθωσε ο άνθρωπος το κατόρθωσαν οι δορυφόροι, του Google Earth.
Ναι είναι απίστευτο, μυστήριο και σας καλώ να το δείτε μόνοι σας.
Αυτό που χρειάζεται είναι να κατευθυνθείτε με όργανο το Google Earth στην θαλάσσια περιοχή ΝΔ του Ταινάρου, πολύ κοντά στην ακτή.
Μια μικρή μαύρη κουκίδα μέσα στην θάλασσα, με παραξένεψε, και ζούμαρα για να ανακαλύψω τι μπορεί να είναι.
Η μαύρη κουκίδα μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη τρύπα, κάτι σαν πηγάδι.
Συνέχιζα να πλησιάζω και μπροστά στα μάτια μου εμφανίστηκε ένα κομμάτι στεριάς κάτι σαν νησί, ή μάλλον νησιά όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, και να το επιβεβαιώσετε σερφάροντας με το Google Earth.

Δεν ισχυρίζομαι πώς βρήκα την είσοδο στο κάτω κόσμο, πώς θα μπορούσα άλλωστε αφού γράφω, και διαβάζετε.

Την βρήκε όμως όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το Google Earth, και εάν δεν έχει παρέμβει κάποιος δαίμων της ηλεκτρονικής εποχής…..πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα είναι οι σχέσεις μας με τους δαίμονες του κάτω κόσμου τώρα που βρέθηκε μια πύλη εισόδου.

Με τους δαίμονες του πάνω κόσμου οι περισσότεροι...τα έχουμε βρει.

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ


Στον κήπο των Εσπερίδων είχε φυτέψει η θεά Ήρα το δέντρο με τα Χρυσά Μήλα, που ήταν δώρο της μητέρας-Γης στο γάμο της με το Δία. Ήταν Ιερό Δέντρο, το Δέντρο της Σοφίας, φύλακάς του ήταν ο Λάδωνας, ένα πελώριο φίδι με εκατό κεφάλια, ενώ τρεις παρθένες ήταν υπεύθυνες για τη φροντίδα του. Ο Ηρακλής εκτελώντας την εντολή του Ευρυσθέα, ξεκίνησε το ταξίδι απόκτησης των τριών Χρυσών Μήλων από τον κήπο τον Εσπερίδων, ο οποίος τον προειδοποίησε, πως για την ολοκλήρωσή του θα αντιμετώπιζε πέντε δοκιμασίες. Αρχικά, θα έπρεπε να βρει το σωστό δρόμο που θα τον οδηγούσε στον κήπο των Εσπερίδων. Σ' αυτή του την προσπάθεια συνάντησε τον πολύμορφο Νηρέα, όπου του απέσπασε κάποια πληροφορία, χωρίς όμως να την εκμεταλλευτεί με τη γνώση που άρμοζε. Συνεχίζοντας για την αναζήτηση του κήπου συνάντησε τον αλυσοδεμένο Προμηθέα και απελευθερώνοντάς τον εκείνος τον συμβούλευσε, πως έπρεπε να συναντήσει στην άκρη του κόσμου τον Άτλαντα για να φτάσει πιο κοντά στο στόχο του. Το πρόσωπό του ήταν χαραγμένο από τον πόνο, καθώς σήκωνε τόσο καιρό τώρα στους ώμους του το βάρος του κόσμου. Ο Ηρακλής θέλοντας να τον βοηθήσει σήκωσε το φορτίο του για λίγο, με κάποιο αντάλλαγμα, να του φέρει ο Άτλαντας τα Χρυσά Μήλα από τον κήπο των Εσπερίδων. Πράγματι με αυτή τη συνεργασία τα Μήλα προσφέρθηκαν με αγάπη από τον Άτλαντα στον ήρωά μας ολοκληρώνοντας τον τρίτο του άθλο. Στον συγκεκριμένο άθλο, εκφράζεται το θετικό έργο του ζηλωτή στο φυσικό πεδίο, καθώς αρχίζει να κατανοεί τον εαυτό του, εδώ αρχίζει το έργο "ενοποίησης" στο φυσικό πεδίο της ψυχής και του σώματος. Εκφράζεται η βαθιά επιθυμία για την απόκτηση των χρυσών μήλων της Σοφίας, για να περάσει ο άνθρωπος στη δράση-εκδήλωση, όπου η γνώση μετατρέπεται σε Σοφία. Στον άθλο αυτό, ο Ηρακλής αντιμετωπίζει το τεράστιο έργο να συνενώσει τους δύο πόλους της ύπαρξης και να συντονίσει-ενοποιήσει ψυχή και σώμα, ώστε, η δυαδικότητα να δώσει θέση στην ενότητα και να συγχωνευθούν τα ζεύγη των αντιθέτων. Να αφυπνίσει τη συνείδησή του και να αποκαταστήσει την επαφή με την ψυχή αναγνωρίζοντας αρχικά τις ιδιότητές της. Ο Ηρακλής απελευθέρωσε τον εαυτό του, σαν ένας ειλικρινής ερευνητής, ξέφυγε από το κόσμο της αυταπάτης συνεχίζει απελευθερώνοντας τον Προμηθέα, από τα βασανιστήρια του παρελθόντος, τις επιθυμίες που τον βασάνιζαν. Και στη συνέχεια εγκαταλείπει την προσπάθειά του για να βοηθήσει τον κόσμο, μέσω του Άτλαντα, για να ανταμειφθεί με τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων. Στην αρχή του άθλου έρχεται σε επαφή με την ψυχή του, σαν το Νηρέα ενώ στο τέλος έχοντας ξεπεράσει την θυμική αυταπάτη, κατορθώνει να δει τις τρεις όψεις τη ψυχής του, τρεις παρθένες, κερδίζοντας τα έργα της αγάπης και της σοφίας για την ολοκλήρωση μέσω της υπηρεσίας. Εφόδια για να βαδίσει το Δρόμο του ώστε, Σώμα Ψυχή και Πνεύμα Νους, Αγάπη και Θέληση να εκφραστούν μέσα από την Υπηρεσία για τον Κόσμο.

Η ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Την παρουσίαση του ρόλου που έπαιξε στη διεθνή ιστορία και στη διαμόρφωση του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού, η Μάχη του Μαραθώνα, ως ένα ορόσημο της Ελληνικής Ιστορίας, στοχεύει η έκθεση αρχειακού υλικού με την ευκαιρία της φετινής επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη, που εγκαινιάστηκε στο περιστύλιο του Δημαρχείου Βιέννης και θα
διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Η έκθεση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, εγκαινιάστηκε από τον επικεφαλής της επιτροπής πολιτισμού της τοπικής Βουλής Ερνστ Βόλερ, παρουσία της Ελληνίδας νέας αντιδημάρχου Βιέννης και αναπληρώτριας τοπικής κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, αρχηγοί αρκετών διπλωματικών αποστολών, οι ηγεσίες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας και άλλων ομογενειακών οργανώσεων καθώς και η γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Ολγα Σαραντοπούλου.
Τη σημασία της φετινής επετείου των 2.500 χρόνων της Μάχης του Μαραθώνα, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, Παναγιώτης Ζωγράφος, ενώ σε διάλεξή της, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Βιέννης, Μάριον Μάγιερ, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές συνθήκες της εποχής της Μάχης και τη σημασία της στην παγκόσμια ιστορία. Παραπέμποντας στους αρχαίους Έλληνες ιστορικούς, η κ. Μάγιερ αναφέρθηκε στους Περσικούς Πολέμους, την ίδια τη Μάχη που συμβολίζει μια νίκη που έγινε θρύλος και λειτούργησε πάντα ως πηγή δύναμης για τους Έλληνες, στον τόπο με τη σημαντική κληρονομιά και παγκόσμια ακτινοβολία, αλλά και στη διαδρομή του Μαραθωνομάχου Φειδιππίδη που εμπνέει μέχρι σήμερα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η ίδια τόνισε την ιστορικότητα της Μάχης που σηματοδότησε τη μεταλαμπάδευση του Ελληνικού Κλασικού Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας αλλά και της Φιλοσοφίας και του Ανθρωπισμού στην Ευρώπη.
Το θέμα της έκθεσης στο Δημαρχείο της Βιέννης, εστιάζεται στο γεγονός ότι τα διεθνή ιδεολογικά κινήματα του 18ου και 19ου αιώνα και εκπρόσωποί τους όπως ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, εμπνεύστηκαν διαχρονικά από τη Μάχη του Μαραθώνα, όπως παρουσιάζεται σε βιβλία της εποχής.
Στην έκθεση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό, σελίδων βιβλίων, χαρακτικών του 18 ου αιώνα από τη Συλλογή του μελετητή και συγγραφέα Γιώργου Δολιανίτη, κατόχου μιας μιας των μεγαλυτέρων συλλογών παλαιών και σπανίων εκδόσεων στην Ελλάδα.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ


O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Είναι κυνική η αναίδεια με την οποία η Γερμανίδα Καγκελάριος συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία οδηγώντας μια σειρά από κράτη σε «ελεγχόμενη πτώχευση».

Η Γερμανία:

α) Οφείλει στην Ελλάδα: - από το λεγόμενο κατοχικό δάνειο το ισόποσο της αγοραστικής του αξίας 54 δις € - για τις καταστροφές των υποδομών το ισόποσο της αποπληρωμής τους 108 δις € - και απροσδιόριστα ποσά για τα άπειρα θύματα της θηριωδίας των στρατευμάτων κατοχής. Επ’ ευκαιρία πότε επί τέλους οι ημέτεροι θα αξιώσουν την εξόφληση του χρέους;

β) Πρέπει να αισχύνεται με την κατά σύστημα ηθική εκπόρνευση του δημόσιου βίου της Ελλάδας με τα σκάνδαλα της Siemens και τίς οίδε πόσων άλλων γερμανικών εταιρειών και την προκλητική συγκάλυψή τους.

γ) Πρέπει να είναι ευγνώμων γιατί η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της πολεμικής της βιομηχανίας και ανέχεται να παραλαμβάνει ελαττωματικά συστήματα όπως π.χ. υποβρύχια που γέρνουν.

δ) Οι αποδοκιμαζόμενοι από μας νεόπλουτοι συμπατριώτες μας ξοδεύουν απίστευτα ποσά για πολυτελή γερμανικά προϊόντα όπως π.χ. Πόρσε Καγιέν κ.λ.π.

Η Γερμανία μόνον οφείλει στην Ελλάδα και μέχρις ότου εξοφλήσει τα οφειλόμενα πρέπει τουλάχιστον να σιωπά.

ΦΑΕΘΩΝ 64:Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ


Ε Δ Ω ΥΠΑΡΧΕΙ μια μεγάλη παρανόηση. Δημοσίευση και διάδοση ενός αναληθέστατου ισχυρισμού. Οφείλεται, προφανώς, σε άγνοια γεγονότων. Και στην έλλειψη στοιχειώδους επιμέλειας για τη διασταύρωση πληροφοριών, διαπίστωση γεγονότων και επαλήθευση ή τη διάψευση ισχυρισμών. Είναι ψέμα και δεν είναι -δεν ήταν ποτέ- αλήθεια, ο ισχυρισμός που δημοσιεύτηκε, ότι, δήθεν οι Ελλαδίτες ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού, που θυσιάστηκαν στη μάχη της Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 1964, στη βομβαρδισμένη από την τουρκική αεροπορία Ακταιωρό «Φαέθων» της ΕΦ, είναι δήθεν «μυστικό θαμμένο στα συρτάρια για 46 χρόνια»!!! Αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου παραμύθι. Ούτε ποτέ κανένας απέκρυψε, ή δοκίμασε να αποκρύψει ότι, στο Έπος της Τηλλυρίας το ’64, θυσιάστηκαν, μαζί με δεκάδες Έλληνες Κυπρίους - μαχίμους και αμάχους - ΚΑΙ τα εκ της μητρός Ελλάδος αδέλφια μας:


1. Ο εξ Αθηνών έφεδρος σημαιοφόρος Παναγιώτης Χρυσούλης, 26χρ.,
2. ο υποκελευστής Σπύρος Αγάθος 29χρ. από τη Σαλαμίνα Ελλάδος,
3. ο υποκελευστής Νικόλας Πανάγος 28χρ. από τον Πειραιά,
4. ο ναύτης Παναγιώτης Θεοδωράτος 21χρ. από την Κεφαλλονιά,
5. ο ναύτης Νικόλας Νιάφας 22χρ. από τη Λαμία και
6. ο ναύτης Νικόλας Καπαλούκας 22χρ. από τη Σκόπελο.

Αυτό το ψέμα της δήθεν απόκρυψης της ελλαδικής προέλευσης των Ελλαδιτών μας ηρώων του «Φαέθων», προέκυψε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πριν από τρία χρόνια, θέρος του 2007 και ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κυβερνήτης του ΦΑΕΘΩΝ, που έχασε και το χέρι του στον βομβαρδισμό, από το 1964 μέχρι το 2007, ουδέποτε ήρθε στην Κύπρο και για 43 χρόνια αγνοούσε όσα ξέραμε εδώ, Κύπριοι και Ελλαδίτες, για τις τιμές στους ήρωες Ελλαδίτες άνδρες του σκάφους του, που ονομαστικά κάθε χρόνο αποδίδει επισήμως, επισημότατα η Κυπριακή Δημοκρατία, η Εθνική Φρουρά και ο κυπριακός Ελληνισμός.

Η ΚΥΠΡΟΣ ουδέποτε απέκρυψε τη θυσία του «Φαέθων». Το αντίθετο. Και είναι όχι μόνο γελοίο, αλλά και προσβλητικό ψεύδος ακόμα και να το σκέφτεται κανείς.

Όπως ουδέποτε η Κύπρος απέκρυψε τη θυσία του επίσης Ελλαδίτη, 29χρονου ήρωα υπολοχαγού Νίκου Παπαγεωργίου, από τη Φωκίδα της μητρός Ελλάδος, που έπεσε πολεμώντας επικεφαλής του λόχου του, της 31 Μοίρας Καταδρομών, στον Λωρόβουνο της Τηλλυρίας, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 1964, μαζί με τους Κύπριους ήρωες συμπολεμιστές του: Τον 21χρονο καταδρομέα, μέλος της ΕΔΟΝ του ΑΚΕΛ, Μιχαλάκη Κουσουλίδη από το Καϊμακλί και τον 21χρονο Γιώργο Απληκιώτη, γεννημένο στην Αλεξάνδρεια.

Όπως επίσης και τη θυσία του Ελλαδίτη αδελφού μας των μαυροσκούφηδων, του λοχία τεθωρακισμένων Βασίλη Κουκουσούλα από τα Τρίκαλα, της 21ης Επιλαρχίας, που επίσης θυσιάστηκε στην Τηλλυρία.

Διαβάσαμε σε εφημερίδα τον ανυπόστατο ισχυρισμό και μείναμε άφωνοι. Διότι κάθε χρόνο, Αύγουστο μήνα, πλήθος κόσμου προσέρχεται ευλαβικά στον Παχύαμμο της μαρτυρικής Τηλλυρίας, και σε επίσημη τελετή της Πολιτείας και της Εκκλησίας, τιμά τη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων το 1964 στις μάχες Μανσούρας - Τηλλυρίας, Κυπρίων και Ελλαδιτών των μονάδων πεζικού, καταδρομών, τεθωρακισμένων και ναυτικού της ΕΦ, ανάμεσά τους και των έξι Ελλαδιτών και ενός Κυπρίου από τη Μόρφου, του Άντη Φιλίτα, της Ακταιωρού «Φαέθων».

Επίσημη στρατιωτική τελετή, παρόντος ενίοτε και του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Άμυνας, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του πρέσβη της Μητρός Ελλάδος, του Ελλαδίτη Αρχηγού ΓΕΕΦ, του Ελλαδίτη διοικητή της ΕΛΔΥΚ, κάθε Αύγουστο στον Παχύαμμο. Αν κοιτάξει η επιπόλαια δημοσιογραφία στα αρχεία, θα βρει για παράδειγμα τον Επιμνημόσυνο Λόγο που εκφωνεί Αύγουστο στον Παχύαμμο ο εκάστοτε Υπουργός Άμυνας, είτε ήταν ο Ανδρέας Αλωνεύτης, είτε ο Γιαννάκης Ομήρου, είτε ο Σωκράτης Χάσικος και οι έκτοτε υπουργοί. Και θα βρει τις ευλαβικές αναφορές στην ηρωική θυσία ΚΑΙ των έξι Ελλαδιτών αδελφών μας του «Φαέθων».

Ε Κ Ε Ι, στο προαύλιο του ιερού ναού του Αγίου Ραφαήλ, στον Παχύαμμο, είναι και το μεγάλο μαρμάρινο μνημείο, με ένα προς ένα ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ των εξήντα συνολικά θυσιασθέντων τον Αύγουστο του 1964 στη μάχη της Τηλλυρίας:

- Πέντε του 206Τ.Π.
- Δέκα του 216Τ.Π.
- Τριών της 31Μ.Κ.
- Δύο της 21 ΕΑΝ
- Εφτά της Ακταιωρού Φαέθων
- Εφτά του 83 Λόχου Εθνοφρουράς του 8ου Τ.Σ.
- Οκτώ του 85 Λόχου Εθνοφρουράς του 8ου Τ.Σ.
- Πέντε της Νοσοκομειακής Μονάδας του 8ου Τ.Σ.
- Δύο του Λόχου Εθνοφρουράς Παχυάμμου
- Τεσσάρων του Λόχου Εθνοφρουράς Κάτω Πύργου
- Εφτά ιδιωτών.

Σύνολο 60 οι θυσιασθέντες στην Τηλλυρία το 1964, με τα ονόματά τους και τον τόπο καταγωγής τους από την Κύπρο και τη μητέρα Ελλάδα, με ανεξίτηλα γράμματα στο Μνημείο στον Άγιο Ραφαήλ του Παχυάμμου, όπου τελείται επισήμως κάθε Αύγουστο το Μνημόσυνό τους.

Δ Υ Ο ακόμα στοιχεία γνωστά από χρόνια. Για να φανεί πόσο μεγάλη άγνοια μπορεί να παρουσιάζει τον ψευδή ισχυρισμό, ότι για 46 χρόνια η θυσία του «Φαέθων» ήταν, δήθεν, «κρυμμένο σε συρτάρια μυστικό»! Μα, για όνομα του Θεού:

- Από το 1964, αμέσως μετά τη θυσία, το όνομα του ύπαρχου του «Φαέθων», του έφεδρου σημαιοφόρου Παναγιώτη Χρυσούλη δόθηκε στη Ναυτική Βάση της ΕΦ στο Μπογάζι της Καρπασίας. Στη Ναυτική Βάση Χρυσούλη, στο Μπογάζι, μέχρι τον Αύγουστο του 1974, που κατελήφθη από τον Αττίλα, είχαν υπηρετήσει εκατοντάδες Κύπριοι και Ελλαδίτες του Ναυτικού της ΕΦ και όλος ο λαός γνώριζε για τον ήρωα Χρυσούλη και τους ήρωες του «Φαέθων».

- Επίσης, δύο από τα σκάφη ανορθοδόξου πολέμου, που και σήμερα διαθέτει η ΜΥΚ του Ναυτικού της ΕΦ, φέρουν τα ονόματα των ηρώων υποκελευστών του «Φαέθων»: Του Πανάγου από τον Πειραιά και του Αγάθου από τη Σαλαμίνα της μάνας Ελλάδας. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα γεγονότα, που ο καθένας μπορεί να επαληθεύσει ευκολότατα και καταρρίπτουν το παραμύθι, περί δήθεν «κρυμμένου 46 χρόνια στα συρτάρια μυστικού»…

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Για τρίτη χρονιά, Τούρκοι σπεύδουν να μάθουν αρχαία Ελληνικά και μάλιστα δωρεάν. Οι τάξεις αποτελούνται συνήθως από φοιτητές, οι οποίοι θεωρούν μεγάλη τιμή την εκμάθηση των αρχαίων. Η δωρεάν διδασκαλία των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, παραδίδεται κάθε Κυριακή. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα Νέα Ελληνικά διδάσκονται με πρωτοφανή επιτυχία, ενώ ήδη στα Τούρκικα έχει μεταφραστεί ο Ηρόδοτος και ο Αριστοτέλης. Οι μεταφράσεις γίνονται κατευθείαν από τα αρχαία ελληνικά στα τουρκικά, αλλά σε έκτακτη ανάγκη «επιστρατεύονται» και τα αγγλικά. Οι Τούρκοι φοιτητές, θεωρούν μεγάλη τιμή να μάθουν αρχαία Ελληνικά. Τα μαθήματα ξεκίνησαν με 40 άτομα την πρώτη χρονιά ενώ φέτος οι αιτήσεις έφθασαν τις 750 και τελικά χρειάστηκε να γίνει επιλογή των μαθητών. Το Σισμανόγλειο Μέγαρο από το 2003 ανήκει στην κυριότητα του ελληνικού προξενείου.

ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΡΑ


Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του αλβανικού τύπου τα Τίρανα εμφανίζονται να αμφισβητούν τα σύνορα με την Ελλάδα! Συγκεκριμένα, οι Αλβανοί εμφανίζονται να μην αναγνωρίζουν την οροθετική γραμμή Ελλάδας-Αλβανίας αφού φέρονται να ετοιμάζονται να αποστείλουν αντιπρόσωπο στηνΑθήνα για προβάλλει τις απαιτήσεις της χώρας τους για παραχώρηση ελληνικού εδάφους!

Επίσης, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της αλβανικής εφημερίδας Gazeta-Shqip, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει παραλάβει ελληνικό έγγραφο με το ερώτημα εάν «Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Αλβανία»! Δηλαδή, εάν η πληροφορία ισχύει, τότε εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μην γνωρίζει εάν ισχύει το εμπόλεμο στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας ή όχι!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τη συγκεκριμένη πληροφορία την διαρρέουν Αλβανοί διπλωμάτες, καθώς και ένας πρώην υπουργός εξωτερικών της χώρας. Τέλος, αναφέρεται πως η χώρα μας αναμένει απάντηση. Μια πρώτη παρατήρηση θα μπορούσε να είναι η υπενθύμιση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που αφορά στην αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και ότι άλλο μπορεί να συνεπάγεται το συγκεκριμένο νομικό έγγραφο...

Υπενθυμίζεται πως η Αλβανία, μέσω του ανωτάτου δικαστηρίου ακύρωσε την υπογεγραμμένη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), η οποία είχε λάβει χώρα πριν κάποιους μήνες. Τώρα, σύμφωνα με το αλβανικό πρωτοσέλιδο, τα Τίρανα φέρονται να ακυρώνουν και το αντίστοιχο πρωτόκολλο που αφορά τα χερσαία σύνορα μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως τα Τίρανα είναι αποφασισμένα να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδαφικά ζητήματα. Μάλιστα η ταυτότητα του διαπραγματευτή από την αλβανική πλευρά είναι γνωστή αφού σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα της αλβανικής αντιπροσωπίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών Γκαζμέντ.

Η αλβανική πλευρά φαίνεται αποφασισμένη να διαπραγματευθεί σκληρά το κατά πόσο θα ισχύσει με ποιες τροποποιήσεις η υπάρχουσα συμφωνία για τις ΑΟΖ, ενώ επισημαίνεται πως τα περιθώρια ελιγμών είναι μικρά εξαιτίας της πίεσης που ασκούν τα ΜΜΕ της χώρας στο εν λόγω ζήτημα.

Αν το δημοσίευμα ευσταθεί και πράγματι το θράσος των γειτόνων μας έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα, η «στρατηγική ψυχραιμία» της χώρας μας, θα πρέπει να εξαντληθεί στο άκουσμα της πρώτης πρότασης του συγκεκριμένου «αιτήματος» και να τους «πετάξει από το παράθυρο της Βασιλίσσης Σοφίας». Ωστόσο, πως να εφαρμόσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέτρα σοβαρού κράτους, εάν αληθεύει η πληροφορία που δημοσιεύεται περί της προαναφερθείσας διευκρινιστικής επιστολής;

Είναι επίσης σαφές πως στο παιχνίδι του καθορισμού των ΑΟΖ στο Ιόνιο εμπλέκονται και άλλοι «άμεσα ενδιαφερόμενοι» τόσο από τα απέναντι στενά του Οτράντο, οι οποίοι θεωρούσαν από την εποχή των σταυροφοριών την Ιλλυρία ως τσιφλίκι τους, όσο και «έμμεσα ενδιαφερόμενοι», οι γνωστοί «φίλοι και σύμμαχοι» από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την Αλβανία πρώτον ως βάση για την στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας, όσο και ως πλατφόρμα για την καταστρατήγηση του Δικαίου της Θαλάσσης, αφού ότι συμβεί στο Ιόνιο αποτελεί πρόκριμα και νομικό προηγούμενο για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό έχει και «ανάποδη» ανάγνωση που οφείλει να προσέξει πολύ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:

Όποια «ρύθμιση» συμφωνήσουν με την Τουρκία, θα πρέπει να θυμούνται ότι θα τη βρουν μπροστά τους ως διπλωματικό τετελεσμένο και στο Ιόνιο!

Ας σημειωθεί ότι η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ σε ένα «προφητικό»
δημοσίευμα στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2010 με τον τίτλο Ελλάδα-Αλβανία: Γιά πόσο ακόμα τά Τίρανα θά παίζουν μέ τά νεύρα τής Αθήνας αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2007 με το οποίο υπογραμμίζεται πως το «εμπόλεμο» με την Αλβανία ισχύει!

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More