ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (VARDRASKA)


Οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών και δυο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στα επεισόδια ανάμεσα σε Σλαβομακεδόνες και Αλβανούς στα Σκόπια, με αφορμή την ανέγερση μίας εκκλησίας-μουσείου στο κάστρο της πόλης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 100 νεαρών Σλαβομακεδόνων μετέβησαν στο κάστρο των Σκοπίων, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, για να εκφράσουν την υποστήριξη τους για την ανέγερση εκκλησίας-μουσείου στο χώρο του κάστρου, ενώ τοποθέτησαν και μία σημαία με το αστέρι της Βεργίνας.

Αμέσως μετά, στο ίδιο σημείο, μετέβησαν περίπου 300 Αλβανοί, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα τη συγκέντρωση τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανέγερση της εκκλησίας-μουσείου .

Κατά την συνάντηση των δύο αυτών ομάδων ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια τα οποία διήρκησαν περίπου μισή ώρα. Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν με πέτρες και ξύλα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Η ανέγερση της εκκλησίας-μουσείου στο χώρο του κάστρου των Σκοπίων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ και κυρίως από την μεριά των Αλβανών οι οποίοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι μεροληπτεί υπέρ των Σλαβομακεδόνων.

Πριν μερικές ημέρες είχε γνωστοποιηθεί ότι η ανέγερση της εκκλησίας-μουσείου αναστέλλεται προσωρινά, ωστόσο η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε και την Πέμπτη το βράδυ, ομάδα 100 Αλβανών, μεταξύ αυτών και ηγετικά στελέχη του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, μετέβησαν στο χώρο του κάστρου και κατεδάφισαν ένα μέρος της κατασκευής.

Τις τελευταίες δύο ημέρες ομάδες Σλαβομακεδόνων και Αλβανών έχουν ανοίξει «πόλεμο» μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, με υβριστικά συνθήματα σε εθνοτική και θρησκευτική βάση.

ΠΟΛΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την "ομπρέλα" ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον "δικό της δρόμο", απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα);

Τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση 30 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα. Και δεν μιλάμε μόνο για φυσικό αέριο. Μιλάμε για πετρέλαιο, όπου πραγματικά οι αριθμοί που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δίνουν στην δημοσιότητα, "ζαλίζουν":

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις για την ύπαρξη από 54 έως 170 δισ. βαρελιών! Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή τα εναπομείναντα απολήψιμα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 250 δισ. βαρέλια, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο η Βενεζουέλα μετράει 275 δισ. βαρέλια! Δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι στιγμής (προσέξτε το "μεχρι στιγμής") έχουν εντοπιστεί σε πετρέλαιο το 75% των κοιτασμάτων της Σαουδικής Αραβίας!

Οι δύο μελέτες του USGS αφορούν στις λεκάνες του Λεβαντινίου στην περιοχή στα ανοιχτά του Ισραήλ , ανατολικά και νοτίως της Κύπρου και του ευρέως Δέλτα του Νείλου που εκτείνεται από την Αίγυπτο μέχρι την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου. Για όσους απορούν γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν ολόκληρο στόλο στα ανοιχτά του Σουέζ μέχρι να υπάρξει "soft landing" του Χ.Μουμπάρακ και του καθεστώτος του.

Με τη μέθοδο των Αμερικανών υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα: Το ελάχιστο, το μέσο και το μέγιστο πιθανό απόθεμα, με συγκεκριμένες πιθανότητες επαλήθευσης.

Για την Ανατολική Μεσόγειο λοιπόν οι δύο μελέτες του USCG λένε ότι:

• Το ελάχιστο απόθεμα, με υψηλότατη πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 95% υπολογίζεται στα 34 δισ. βαρέλια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 20 δισ. βαρέλια που έχουν ήδη ανακαλυφθεί. Το «συντηρητικό» σενάριο λοιπόν θεωρεί ότι στις συγκεκριμένες λεκάνες βρίσκονται 54 δισ. βαρέλια

• Το μέσο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 50% υπολογίζεται στα 70 δισ. βαρέλια, συν τα 20 δισ. που έχουν ήδη εντοπιστεί, 90 δισ. βαρέλια συνολικά.

• Τέλος το μέγιστο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 5% υπολογίζεται στα 150 δισ. βαρέλια, που μαζί με τα ήδη εντοπισμένα 20 δισ. φτάνει τα 170 δισ. βαρέλια.

Οι μελέτες του USGS έχουν λάβει υπόψη σεισμικές καταγραφές που έχουν γίνει σε μήκος 1500 χιλιομέτρων στη λεγόμενη λεκάνη του Ηροδότου, δηλαδή στη λεκάνη νοτίως και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σαφώς εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ή στα σύνορα με την κυπριακή και την αιγυπτιακή.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου (50-80 δισ. δολάρια υπολογίζουν οι Κύπριοι τα έσοδα από τα μέχρι στιγμής εντοπισθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου) και θα γίνει άμεσα αντιληπτό γιατί οι ΗΠΑ έχουν δώσει την ευλογία τους στον άξονα Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου και βέβαια και την εταιρεία που κάνει τις γεωτρήσεις και θα πάρει την μερδία του λέοντος...

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η μοίρα της Ελλάδας μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να αλλάξει. Ισχυρή και έξυπνη ηγεσία χρειάζεται και σωστά προετοιμασμένες Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορέσουν όχι να πολεμήσουν, αλλά να αποτρέψουν αυτούς που έχουν διάθεση να απαγορεύσουν στην χώρα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΕΜΕΙΣ;


Όταν τα συμφέροντα των ισχυρών και οι σχεδιασμοί τους εξυπηρετούνται, αίφνης όλα γίνονται σύννομα και απολύτως ξεκάθαρα...Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η οποία καθορίζεται από τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, και του Δικαίου της Θαλάσσης. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ αποφασίστηκε πως για την ώρα δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επισήμως, αφού το μέγα ζήτημα πλέον είναι η «διαχείριση» του παράγοντα Τουρκία.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η Δύση αναγνωρίζει πως τα νησιά του Αρχιπελάγους του Αιγαίου, το Καστελόριζο και η Κύπρος διαθέτουν ΑΟΖ, άρα οι ζώνες Ελλάδας και Κύπρου έχουν κοινό σύνορο, ενώ η αντίστοιχη ζώνη του Ισραήλ εφάπτεται με αυτήν της Λευκωσία και της Αθήνας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΣΙ&Γ» και του www.defencepoint.gr, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο ελληνισμός βρίσκεται πολύ κοντά σε μία εθνική επιτυχία άνευ προηγουμένου, αφού στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε ότι οι Βρυξέλλες έχοντας αντιληφθεί τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή τους ασφάλεια, αναγνωρίζουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία το δικαίωμα να εξασκήσουν πλήρως και χωρίς καμία έκπτωση τα δικαιώματά τους στο θέμα της ΑΟΖ. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, οι αρχηγοί κρατών επιβεβαίωσαν το δικαίωμα της Αθήνας, τόσο στο Αιγαίο όσο και το Ιόνιο Πέλαγος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Γερμανία, διά της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο είχε διαβεβαιώσει τη Λευκωσία, πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα να ανακηρύξουν ΑΟΖ στις περιοχές ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας.
Το μυστικό της επίσκεψης του Δημήτρη Χριστόφια στην Αθήνα ήταν η ενημέρωση της Αθήνας για το εν λόγω θέμα αλλά και ο περαιτέρω συντονισμός των κέντρων του Ελληνισμού για την διαχείριση του θέματος τους επόμενους μήνες οι οποίοι αναμένεται να αποβούν καθοριστικοί.
Η παρούσα είδηση κάθε άλλο παρά εφησυχασμό επιτρέπει. Αντιθέτως, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η τόσο ρευστή περίοδος που διανύουμε έχει πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας. Διότι καλό θα ήταν να μην «πειστούμε» ότι η Τουρκία θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.
Δεδομένου μάλιστα ότι πλησιάζουν οι εκλογές, ενώ ο Ερντογάν παρουσιάζει μεγάλη νευρικότητα, αποξενώνοντας τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν, δηλαδή το «φιλελεύθερο κέντρο» που τον εμπιστεύθηκε, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα ισλαμικά νάματα, απλώς θεώρησαν ότι θα προωθήσει μεγαλύτερες ελευθερίες για τους πολίτες. Η στάση όμως του Ερντογάν, ο οποίος υπερ-αντιδρά στην παραμικρή αντιπολίτευση, αναδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ αρκούντως αυταρχικό.
Η έκβαση των εκλογών στην Τουρκία θα κρίνει πολλά. Σε κάθε περίπτωση, ότι και να γίνει, η τουρκική κοινωνία φαίνεται ότι είναι βαθύτατα διχασμένη. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα οφείλει να επαγρυπνεί, διότι η συνταγή της πρόκλησης «εξωτερικών περιπετειών» με σκοπό τη συσπείρωση του εσωτερικού μετώπου, είναι μια «συνταγή» την οποία έχει δει η περιοχή μας ουκ ολίγες φορές...

JOHN PERKINS:ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΔΑΝΙΖΕΙ.....ΑΡΠΑΖΕΙ


* Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν…


Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».Είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα.
Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα.
John Perkins: « Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς (ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή . Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ αυτήν τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια.
Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας.
Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος.
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες.
Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».
«Τίποτα δεν είναι τσάμπα» σ αυτή τη ζωή και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με δοσατζήδες και τοκογλύφους. Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς.
Το κόστος όλων αυτών των κινήσεων:Απολύσεων,αποζημιώσεων, ανεργίας, υποτίμηση της ζωής και της δράσης μας, διάχυση φόβου σε έναν ολόκληρο λαό,θα το επωμιστούμε εμείς τώρα, για να…«απολαύσουν» τα δεδομένα που τώρα συμφωνούν στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των πιστωτών μας, οι «μεγάλοι».
Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους.
Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει έρμαιο των διαθέσεων αυτών που μας δανείζουν… ούτε που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια.
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όσα χρειαζόμαστε ετησίως, για αποπληρώσουμε τους τόκους και τα δάνειά μας, αλλά και για επιβιώσουμε, δεν φτάνουν. Η συνέχιση του δανεισμού, είναι αυτονόητη…

Η ΕΛΛΑΣ ......ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ξαφνικά είχαμε μια απίστευτα ΔΥΝΑΜΙΚΗ «αντιδικία» ανάμεσα στους 3 εκπροσώπους της τρόικα τον κ Πεταλωτή και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην οποία, παραδόξως, δεν «μπλέχτηκε» ο κ Παπακωνσταντίνου αλλά ο κ Παπανδρέου.
Δεν θα μείνω στα όσα είπε ο κ Πεταλωτής και άλλοι Υπουργοί του κυβερνώντος Κόμματος ούτε και στην ένσταση του ίδιου του κ Πρωθυπουργού η οποία προκάλεσε – όπως μας πληροφόρησαν τα ΜΜΕ – και κάποιου είδους «απολογία-συγνώμη» για την «άκομψη» τοποθέτηση των 3 της τρόικα που αφορούσε στο χτεσινό κρέμασμα της αναπάντεχης πινακίδας:
«ΕΛΛΑΣ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ σε…τιμή ευκαιρίας»
Αφήνω ασχολίαστα τα «Εκλογικά και Πολεμικά Ανακοινωθέντα» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλων Κομμάτων της Βουλής που τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ…
Καταθέτω, όμως, την «ερμηνεία» που μου έδωσε ένα ζεύγος άγνωστων «θαυμαστών» μου στο ΣΕΑ Olympus Plaza καθώς μετρούσα τις αποδείξεις από τα διόδια Θεσσαλονίκης-Αθηνών-Θεσσαλονίκης που όπως διαπιστώνω έφτασαν τα 46.40 ευρώ (και ήδη, μου λένε, προσαρτήθηκε στον ΚΟΚ πρόστιμο 200 ευρώ για όσους «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ» και προβλέπεται αφαίρεση αδείας οδήγησης και…πινακίδων! Αυτό θα το δεχόντουσαν οι Έλληνες κκ Ρέππα & Μαγκριώτη εάν επιστρέφατε το κόστος διοδίων Θεσσαλονίκης-Αθήνας-Θεσσαλονίκης στα παλιά μας 27 ευρώ!..)
«Δεν μου λες δάσκαλε»
με ρώτησε ο άγνωστος, κατά δήλωσή του «θαυμαστής» μου,
«Θυμάσαι την περίπτωση του Ολυμπιακού ακίνητου, τον π. Εφραίμ και την Ιερά Μονή Βατοπεδίου το οποίο αγοράστηκε και πουλήθηκε ΑΜΕΣΑ δίνοντας στην Ι. Μ. Β. κέρδος κάπου 10 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες μόνο ώρες;»
«Μήπως, λοιπόν, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η ανακοίνωση ότι η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ αλλά ότι στην προκείμενη ΠΩΛΗΣΗ, λόγω τρόικα, τα ακίνητα από τη μια μεριά ΔΕΝ μπορεί να δοθούν «τζάμπα» σε «ημετέρους» και την άλλη κανείς δεν θα μπορέσει να εισπράξει την θεσμοθετημένη…ΜΙΖΑ;;;»
Μπήκε στο αμάξι του και έφυγε το ζευγάρι των άγνωστων «θαυμαστών» μου πριν προλάβω να ρωτήσω το ονόματά τους, αλλά να που πρόλαβε η κυρία να «καρφώσει» την έλλειψη αυτού που αποκαλείται «λαϊκό» αίσθημα:
«Μήπως κ Πιπερόπουλε κ Κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι παρά τα όσα γίνονται και τα όσα μας…κάνει η τρόικα εμείς μακαρίως ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ τον ύπνο του δικαίου λησμονώντας ότι…ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό ΔΕΝ υποφέρει…ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να…ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ για εμάς;»
Λέτε;

ΣΑΠΙΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, επισημαίνουν ότι, απειλούνται από την υγρασία οι εξωτερικοί και κυρίως οι εσωτερικοί τοίχοι του Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, κάτι που προκαλεί εντονότατη ανησυχία, σε πολλές ομάδες επιστημόνων.


Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες των τουρκικών δημοσιευμάτων, η αυξημένη υγρασία στον Ναό, συντόμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρές φθορές στα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες. Ηδη έγινε επίσημη έκθεση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων που μεταξύ άλλων ζητούν από τους υπευθύνους(;), να ληφθούν άμεσα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία του μοναδικού αυτού μνημείου της Ορθοδοξίας και της παγκοσμίου πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ποια θα είναι η τοποθέτηση και η στάση, που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, στο σοβαρό ζήτημα, που προκύπτει με την Αγία Σοφία;

ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Γνώστες των πολιτικών πραγμάτων στην πΓΔΜ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα για τις εντάσεις στις διεθνικές σχέσεις καθώς και στις εθνοτικές διαιρέσεις στη χώρα τους, αφού αυτές παρουσιάζονται πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό. Ο Περιφερειακός Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, εκτιμά ότι οι κυβερνητικές πολιτικές με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ενδέχεται να αυξήσει το χάσμα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων που αποτελούν τις δύο μεγάλες κοινότητες της χώρας.


«Οι προκλητικές πολιτικές του Πρωθυπουργού έναντι του αλβανικού στοιχείου, και σε συνδυασμό με τις διαφωνίες που υπάρχουν με τους γείτονες Έλληνες και Βουλγάρους, ωθούν την χώρα σε αδιέξοδο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαμελισμό της πΓΔΜ, ένα γεγονός το οποίο θα ήταν μοιραίο για ολόκληρη την περιοχή αλλά και πέραν αυτής. Ο Γκρούεφσκι αγνοεί τις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας και δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της χώρας που είναι η ένταξή της στις ευρωατλαντικές δομές και όλες οι ενέργειες του συνηγορούν ότι αδιαφορεί για το μέλλον της πΓΔΜ», εκτιμά ο πρόεδρος του πιο πάνω αναφερόμενου Οργανισμού, Μουχαμέρ Παγιάζιτι.Απαισιόδοξες είναι και οι προβλέψεις του γνωστού αρθρογράφου Surroi, που έγραψε ότι η πΓΔΜ και η Βοσνία Ερζεγοβίνη μπορεί να χαθούν.Επίσης οι γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα, με την εύθραυστη κατάσταση της πΓΔΜ, αύξησαν τις ορέξεις τους, θέτοντας ανοικτά ζητήματα τα οποία προβληματίζουν τους Σκοπιανούς αξιωματούχους.Τέλος, μια ομάδα διανοουμένων της Βουλγαρίας, έχει υποβάλλει αίτηση στην UNESCO, με την οποία ζητούν να σταματήσει η πΓΔΜ, την κλοπή της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Βουλγαρίας.Επίσης, η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της εμμένοντας στις κόκκινες γραμμές και απαιτεί την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ.Οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι οι Σλάβοι επιμένουν να μην προωθούν τις συνταγματικές αλλαγές, εκφράζοντας έτσι ανοικτά εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.Στην περίοδο της σύγκρουσης του 2001, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι, είχε προτείνει την εθνοτική διαίρεση της πΓΔΜ και την αλλαγή των συνόρων. Οι ιδέες όμως αυτές εμποδίστηκαν από την διεθνή κοινότητα, η οποία ήταν αρνητική σε μια ενδεχόμενη αλλαγή των συνόρων στην περιοχή.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ...........


Οι μισοί Έλληνες υπέρ του «δεν πληρώνω» σύμφωνα με δημοσκόπηση στο «Πρώτο Θέμα»
Στους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Μοσχοχωρίου, Λεπτοκαρυάς, Μακρυχωρίου και Πυργετού συγκεντρώθηκαν σήμερα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», προκειμένου να ανοίξουν τις μπάρες για τη δωρεάν διέλευση των αυτοκινήτων.
Περίπου 200 μέλη του κινήματος συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στο σταθμό των Αφιδνών. Η κινητοποίηση έληξε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.
Στις 14.00 έγινε συγκέντρωση στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, ενώ μέλη του κινήματος στη Λάρισα έχουν απευθύνει κάλεσμα για άνοιγμα των διοδίων και στους σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού.
«Δεν συζητάμε τίποτε παρά την κατάργηση των διοδίων σε έναν δρόμο, που έχουμε πληρώσει εδώ και 40 χρόνια» δήλωσαν μέλη του κινήματος στις Αφίδνες, λίγες μέρες μετά την τροπολογία που μετατρέπει την άρνηση πληρωμής σε παράβαση του ΚΟΚ, με πρόστιμο 200 ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του, το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο του κινήματος καταγγέλλει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης» και δηλώνει την απόφασή του να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.
Στόχος η «οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους».

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ.....


Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ Δεν βλέπω ελπίδα από κανένα κόμμα. Την ελπίδα τη βλέπω μόνο στο λαό...
εάν ξυπνήσει και αποποιηθεί τα κόμματα, αυτά τα εντός μεγάλων εισαγωγικών προπύργια της Δημοκρατίας, που δεν είναι καθόλου προπύργια Δημοκρατίας, αλλά προπύργια κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Ο λαός πρέπει να εξεγερθεί, αλλά όχι καθοδηγούμενος από κομματικά συμφέροντα. Αν αισθανθεί την ανάγκη να εξεγερθεί, ας το κάνει.
Εγώ ντρέπομαι που ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου και φτύνω τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω κάτι να αποτρέψω πράγματα. Το ότι συμμετείχα σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν το έχω καρπωθεί και ούτε βγήκα ποτέ να το βροντοφωνάξω. Το γνωρίζουν λίγοι. Μέμφομαι, όμως, αυτή τη γενιά που αγωνίστηκε για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δικαιοσύνη και τελικά δεν υπάρχει τίποτα από αυτά γιατί κανείς από όσους αγωνίστηκαν τότε, δεν ενδιαφέρθηκε να τα κάνει πράξη. Είναι ντροπή και αίσχος. Δεν έκαναν τίποτα όλοι αυτοί. Βολεύτηκαν και άραξαν στα αβγά τους. Η γενιά της αντίστασης και της κατοχής μένει πιο καλά στη συνείδησή μου από αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν στα Μέσα, έγιναν «γιαπάκια» του κερατά, ζούνε σε βίλες εκατομμυρίων, οδηγούν Πόρσε και νομίζουν ότι εκεί είναι η ζωή.

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ


ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ,ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ( ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ)ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΡΩΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ( ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ)
Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΑΛΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ έλληνες ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Η ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;


Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Τατσόπουλου, που ήλθε στην επικαιρότητα τόσο λόγω της συμμετοχής του στο ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ "1821" όσο και λόγω του κακόγουστου "αστείου" του, σύμφωνα με το οποίο ο Κολοκοτρώνης όχι απλά ήταν gay αλλά και ... αρραβωνιασμένος!

Ο κύριος λοιπόν αυτός από ότι φαίνεται από την ερώτηση που καταθέτουν οι δύο βουλευτές, ως ένα σωστό μέλος της θολοκουλτουριάρικης ελίτ, που κυριαρχεί στον κρατικό μηχανισμό, ο κ. Τατσόπουλος διορίστηκε από τον κ. Γερουλάνο, τον Μάρτιο του 2010 στην θέση του αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ με την ιδιότητα του συγγραφέα. Όπως όμως σημειώνουν στην ερώτησή τους: η εν λόγω θέση αφορά την άσκηση διοίκησης στο παραπάνω ΝΠΙΔ του δημοσίου που εποπτεύεται από το ΥΠΠΟΤ και άρα απαιτεί αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες πέραν των συγγραφικών θεμάτων.

Η έλλειψη αυτών των προσόντων φάνηκε σχεδόν αμέσως στην περίπτωση του κ. Τατσόπουλου όταν στις 20-5-2010 «αποφάσισε να παραιτηθεί» από την θέση αυτή αποκηρύσσοντας απόφαση του ΕΚΕΒΙ την οποία ο ίδιος στήριξε ως μέλος του Δ.Σ του και παράλληλα κατήγγειλε το ΥΠΠΟΤ για υποκρισία!
Στην επίσημη ιστοσελίδα (http://1821.skai.gr/main/team) του καναλιού ΣΚΑΪ, η οποία περιέχει τα βιογραφικά των συντελεστών της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς αναφέρεται ότι: «Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες».Όμως στο υπ'αριθμ. πρωτ. 195/14-1-10 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται για τον ίδιο συγγραφέα ότι «γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 1959. Φοίτησε στη Βιομηχανική και στην Πάντειο, δίχως να ολοκληρώσει τις σπουδές του.»

Δημιουργείται λοιπόν ένα ερωτηματικό ως προς το έαν ο κ. Τατσόπουλος έχει τα τυπικά προσόντα (πτυχίο ΑΕΙ, γνώσεις διοίκησης) για να ασκήσει καθήκοντα αντιπροέδρου ενός οργανισμού, ή εάν μέτρησε κάτι άλλο στην επιλογή του. Και ρωτούν σχετικά τον κ. Γερουλάνο με ποια διαδικασία επελέγη ο κ. Τατσόπουλος ως αντιπρόεδρος του ΕΚΕΒΙ; Έγινε κάποια δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος π.χ. μέσω Opengov; Δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι απόφοιτοι ΑΕΙ για την ίδια θέση;

Μια παραίτηση, δίχως παραίτηση

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια ερώτηση, ο κ. Τατσόπουλος στις 20-5-2010 «αποφάσισε να παραιτηθεί» από την θέση αυτή αποκηρύσσοντας απόφαση του ΕΚΕΒΙ την οποία ο ίδιος στήριξε ως μέλος του Δ.Σ του και παράλληλα κατήγγειλε το ΥΠΠΟΤ για υποκρισία! Ο κ. Γερουλάνος όμως δεν έχει εκδώσει απόφαση αποδοχής της παραίτησης του κ. Τατσόπουλου ούτε έχει ανασυγκροτήσει το Δ.Σ του ΕΚΕΒΙ αντικαθιστώντας τον! Καμία τροποποίηση της υπ'αριθμ.ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/29335 Απόφασης δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» (22-5-10), ο υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι παρά τα σχετικά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, «γραπτή παραίτηση από μέρους του κ. Τατσόπουλου ουδέποτε υπεβλήθη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού»!

Θα αναμένουμε την απάντηση του υπουργού, τόσο για το ένα όσο και για το άλλο σκέλος της ερώτησης των δύο βουλευτών. Νομίζουμε όμως ότι και μόνο η ερώτηση είναι αρκούντως διδακτική για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άνθρωποι γίνονται μέρος του "πνευματικού στάρ σύστεμ".

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More