ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ


ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ.
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΕΚΕΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ.
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΙ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
ΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΟΜΟΛΟΓΑ,ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ)ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ Η ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΠΧ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 0.50 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΔΡΑΧΜΕΣ,Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 100 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 1,00 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΔΡΑΧΜΕΣ).ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΓΙΝΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ 100 ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΓΙΝΕ 1,00 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ Η ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ Η ΟΧΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΜΕ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ Η ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

Ο Άγγλος ευρωβουλευτής Nigel Farage προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις που ωστόσο, περιγράφουν την αλήθεια για τους πολιτικούς μας.

Αναφερόμενος στον Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά:
«Αν ήταν ειλικρινής ο κ. Παπανδρέου, θα έλεγε για δημοψήφισμα προ των εκλογών ή έστω προ της από Καστελόριζου αναγγελίας της προαποφασισθείσης από τον ίδιον υποτελούς ένταξης μας στο ΔΝΤ.»

Δείτε τι λέει ο Άγγλος ευρωβουλευτής Nigel Farage και για τον νυν Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο:


ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Η γνωστή ρήση για «DNA των Ελλήνων» έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον... Πόσο κοντά είναι, όμως, σε αυτό των Ελληνοκυπρίων; Η επιστημονική προσέγγιση του θέματος έρχεται να καταρρίψει ορισμένα στερεότυπα...

Οι γενετικές ομοιότητες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι περισσότερες από ό,τι με τους Έλληνες ή τους Τούρκους, αντίστοιχα. Αυτό προκύπτει από τη συστηματική 20ετή έρευνα του διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής και Ιατρικής Γενετικής, στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ερευνητικού Κέντρου Μοριακής Ιατρικής, Κωνσταντίνου Δέλτα.

Τα νεότερα ευρήματα της μοριακής γενετικής παρουσιάστηκαν στην έδρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της διάλεξης με τίτλο ''Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων υπό το φως 20 ετών έρευνας''.

Ο καθηγητής Δέλτας δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά μεταξύ γονιδίων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από ό,τι Ελληνοκυπρίων - Ελλήνων ή Τουρκοκυπρίων - Τούρκων.

Η γενετική, όπως σημείωσε, ενισχύει την ιστορική μαρτυρία, υπενθυμίζοντας ότι αρκετοί Ελληνοκύπριοι εξισλαμίσθηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λόγω της καταπίεσης και της φτώχειας. Μέσα από τα χρόνια και τους κατακτητές, που πέρασαν από το νησί, ο βασικός ελληνικός κορμός των γονιδίων των Ελληνοκυπρίων έχει εμβολιαστεί με γονίδια πολλών άλλων λαών, σημείωσε ο Κύπριος καθηγητής.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ''μέσα από την έρευνα, η οποία συνεχίζεται, ανακαλύψαμε τη σπειραματοπάθεια C3, που ονομάσαμε και νεφροπάθεια του Τροόδους, γιατί εντοπίστηκε σε αρκετά χωριά του Τροόδους και φαίνεται ότι ξεκίνησε από την περιοχή Μαραθάσας''.

Ο κ. Δέλτας σημείωσε ότι για τους ερευνητές ήταν μια αποκάλυψη, καθώς κανείς δεν μιλούσε γι' αυτή την ασθένεια.

ΟΚΤΑΔΡΑΧΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Την επιστροφή σπάνιου αρχαίου νομίσματος στην Ελλάδα αποφάσισε ελβετικό δικαστήριο που έκρινε ότι η εκσκαφή και η πώληση του ήταν παράνομες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας που εξήχθη παράνομα από την Ελλάδα και πωλήθηκε παράνομα στο εξωτερικό, εξηγεί ο δικηγόρος της ελληνικής πλευράς στο Associated Press.

Η απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του νομίσματος, προσθέτει.

Το νόμισμα, ένα ασημένιο οκτάδραχμο που βρέθηκε στη βόρεια Ελλάδα, υπολογίζεται ότι κυκλοφόρησε το 480 π.Χ από Θράκα ηγεμόνα.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, το οκτάδραχμο άλλαξε χέρια μέσα από εταιρείες off shore και τελικά πωλήθηκε το 2009 για 100.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 82.000 ευρώ)

Το νόμισμα κατασχέθηκε από τις ελβετικές Αρχές με ελληνικό αίτημα και στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε στη ελβετική δικαιοσύνη.

Το όνομα του προσώπου που πούλησε το νόμισμα στον συλλέκτη αλλά και του συλλέκτη δεν έγιναν γνωστά. Διώξεις έχουν ασκηθεί και από τις ελληνικές Αρχές.

Οι ελβετικές Αρχές περιμένουν τώρα μία νομικά δεσμευτική απόφαση από την Ελλάδα για τις περιστάσεις της ανακάλυψης του νομίσματος, σημειώνει ακόμη το Associated Press

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ;


Ομόφωνα δεκτή έγινε χθες το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, η πρόταση που ετοιμάστηκε από τον Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον Όλυμπο, και που πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, στην αρμόδια Υποεπιτροπή της Βουλής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθαν. Παιδής, εισηγητής του θέματος ήταν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, που ενημέρωσε το σώμα για τη διαμόρφωση της προς υποβολή πρότασης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Ο κ. Πασχόπουλος στάθηκε στη σοβαρή δουλειά που έκανε η επιτροπή που ορίστηκε για τη διαμόρφωση της συνολικής πρότασης, τονίζοντας, χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η θέληση να προχωρήσουμε στην επέκταση του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και θα το παλέψουμε. Ξεκινάμε από την αρχή για τον Όλυμπο. Η πρότασή μας θα είναι συγκεκριμένη, εμπεριστατωμένη, ξεκάθαρη...», δίνοντας τον λόγο στον πανεπιστημιακό κ. Θεοχάρη Ζιάγκα εκ μέρους της επιτροπής δουλειάς.

Ο κ. Ζιάγκας αναφέρθηκε σε μια καινούργια πολιτική στο θέμα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, ενώ μιλώντας για την επέκταση του Δρυμού τόνισε πως η πρόταση της περιοχής έχει και τη μεγάλη καινοτομία της Δ’ Ζώνης (πάνω από 100.000 στρέμματα), που δίνει πολλά πλεονεκτήματα. Ο γνωστός πανεπιστημιακός υπογράμμισε: «Για τα όρια της Δ’ Ζώνης χρησιμοποιήθηκαν οι δρόμοι, τα ρέματα, οι οριογραμμές. Το βουνό μπαίνει σε ένα καθεστώς προστασίας και εποπτείας...».

Παίρνοντας το λόγο, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα:

«Έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά για τον Όλυμπο. Υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας. Θα κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα, για τον Όλυμπο, για την προστιθέμενη αξία της περιοχής και των κατοίκων της. Ο Όλυμπος δεν διασπάται, πρέπει ενιαία να αντιμετωπιστεί. Η συζήτηση στην Υποεπιτροπή της Βουλής αφορά την ανάπτυξη του Ολύμπου. Το όχημα είναι ο Εθνικός Δρυμός. Έχω τις επιφυλάξεις μου για το εάν ο σημερινός Φορέας Διαχείρισης προστατεύει πραγματικά τον Όλυμπο. Δεν μπορεί αποσπασματικά ο καθένας να ενεργεί για τον Όλυμπο, που είναι εθνικό προϊόν. Πρότυπο για εμάς είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ενδυνάμωση της Ελασσόνας, η διασύνδεση τουριστικού προϊόντος με τα τοπικά προϊόντα και η ενίσχυση του τοπικού πληθυσμού. Απαιτείται ένα σχέδιο ανάπτυξης, στα πλαίσια του αντίστοιχου προγράμματος Πίνδος, απαιτείται να γίνει μορφή διαπεριφερειακής εταιρικότητας. Δεν έχουμε τίποτε με την άλλη πλευρά. Πρέπει να παντρέψουμε τις δυο περιοχές...».

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ! Το σχέδιο προχωράει! Το πρωί μιλάτε για ανικανότητα των κυβερνήσεων που υπηρετήσατε και υπηρετείτε και το μεσημέρι εκτελείτε στο ακέραιο τις εντολές και τις υποσχέσεις προς τη νέα τάξη πραγμάτων: να μη μείνει τίποτε που να θυμίζει τη Μακεδονία! Ταυτόχρονα, υποβαθμίζετε ακόμη περισσότερο την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη.

Αλλά παραβιάσατε ανοιχτές θύρες, κ. Υπουργέ. Είχαμε καταλάβει τις προθέσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή. Ήμασταν βέβαιοι όταν υποβαθμίζατε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε Γενική Γραμματεία, ότι στόχος σας ήταν πριν φύγετε να το καταργήσετε. Γι’ αυτό και αντιδράσαμε τότε.

Σας πήρε χαμπάρι όλος ο λαός, κ. Χρυσοχοΐδη. Πάρτε το κι εσείς χαμπάρι. Λέει όχι στην κοροϊδία, όχι στην εξαθλίωση, όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Και απαιτεί επανασύσταση τώρα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης!»

ΡΩΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ;ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ


Ρώτησαν τα δικαιώματά τους και απολύθηκαν, δύο εργαζόμενοι στην ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Την καταγγελία κάνει το Εργατικό Κέντρο Χίου που σημειώνει ότι οι απολύσεις έγιναν παραμονές Χριστουγέννων, ενώ οι ιδιωτικοί φύλακες δεν θέλησαν να υπογράψουν ψεύτικα χαρτιά για το μισθό που έπαιρναν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ειδικά στο εργοστάσιο της Χίου, από τον τρόπο που λειτούργησε ιδιωτικός φύλακας μία δημοσιογράφος μητέρα 2 παιδιών βρίσκεται σε ολική αναπηρία από το 2006, γεγονός που θα έπρεπε να οδηγήσει τη διεύθυνση της ΔΕΗ να είναι περισσότερο προσεκτική στο ποιοι ασκούν αυτό τον έλεγχο και κάτω από ποιες συνθήκες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεχτη και αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας MEGA SPRINT GUARD Α.Ε. η οποία απέλυσε παραμονές Χριστουγέννων δύο εργαζομένους από τη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ γιατί τόλμησαν να ρωτήσουν τα δικαιώματά τους και να μην υπογράψουν ψεύτικα χαρτιά για το μισθό που έπαιρναν.

Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει ξανά τις βάρδιες των εργαζομένων και τους μισθούς που εισπράττουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε ότι η διεύθυνση της ΔΕΗ ΧΙΟΥ πρέπει να ελέγχει ποιοι υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι φύλαξης σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις και ποιοι τελικά βρίσκονται στον ευαίσθητο χώρο του εργοστασίου κάθε στιγμή.

Άραγε η αστυνομία ποιόν εργαζόμενο έπρεπε να βγάλει έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στις 23/12/2011.

Ως εδώ, δε θα επιτρέψουμε και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα εκμεταλλευόμενες την κρίση να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Θα μας βρουν απέναντί τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 75! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΑΝΤΕ ΣΤΑ 55 ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 60 ΚΑΠΩΣ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ,ΜΕΤΑ ΤΑ 63 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ;

Συνταξη στα 75! Αυτό προκύπτει από την έκθεση του γερμανικού Πανεπιστημίου Φράιμπουργκ, κατά παραγγελία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία 19 χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν υπέρογκες υποχρεώσεις σε κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία, ύψους 30 τρισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό υπερβαίνει κατά πέντε φορές (!) το ΑΕΠ αυτών των χωρών, με συνέπεια να μη «βγαίνουν» με τίποτα οι συντάξεις.

Δρομολογείται έτσι το εφιαλτικό σενάριο που πρότεινε πέρυσι τον Ιούλιο το Public Service Europe για αύξηση του ορίου ηλικίας «τουλάχιστον ως τα 70, ίσως ακόμη και στα 75», ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παίρνουν συντάξεις – όχι απαραίτητα πλήρεις.

«Πρόκειται για απολύτως μη βιώσιμη κατάσταση», τόνισε στο πρακτορείο Bloomberg ο Αμερικανός ερευνητής, Τζ. Κίρκεγκαρντ, του Διεθνούς Οικονομικού Ινστιτούτου Πίτερσον.

Γι' αυτό και σύμφωνα με το εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά θέματα ελβετικό κέντρο Mercer, μόνη λύση είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των συντάξεων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του γερμανικού πανεπιστημίου, οι συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις της Γερμανίας εκτινάχθηκαν στα 7,6 τρισ. ευρώ και της Γαλλίας στα 6,7 τρισ. Η Ελλάδα ανήκει σε μια μέση κατηγορία των 450 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, ο ΟΗΕ προβλέπει ότι το 2050 περισσότεροι από 1 στους 3 Ευρωπαίους θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών (συγκεκριμένα το 35%) έναντι 22% το 2009. Το ίδιο διάστημα στις αναπτυγμένες χώρες το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί από 75 σε 83 έτη.

Έτσι, η περαιτέρω μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας θεωρούνται δεδομένες σε Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Βρετανία.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ


Στατιστικά στοιχεία που ανατρέπουν τις ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις περί των «τεμπέληδων του Νότου» έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το γαλλικό κέντρο οικονομικών ερευνών COE Rexecode σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Σύμφωνα με....

την έρευνα που τιτλοφορείται «Πραγματική διάρκεια εργασίας στην Ευρώπη και τη Γαλλία» διαπιστώνεται ότι η ετήσια διάρκεια εργασίας στην Ελλάδα για όσους εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ανήλθε στις 1971 ώρες ανά εργαζόμενο το 2010. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ο πραγματικός χρόνος απασχόλησης των μισθωτών (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην ευρωζώνη μετά τη Μάλτα και ο έκτος κατά σειρά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενδεικτικά το αντίστοιχο μέγεθος στη Γερμανία ανήλθε στις 1904 ώρες ανά εργαζόμενο, στην Ιταλία στις 1813 ώρες, στην Ιρλανδία στις 1798 ώρες και στη Γαλλία (το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία) στις 1679 ώρες εργασίας ετησίως.

Ως «πραγματικός χρόνος» υπολογίζεται ο συνολικός χρόνος εργασίας ενός μισθωτού ανεξαρτήτως του νόμιμου χρόνου πλήρους εργασίας, δηλαδή συνυπολογίζονται και οι υπερωρίες.

Στην έκτη θέση στις 27 χώρες της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα και στο χρόνο εργασίας των ελεύθερων επαγγελματιών (μη μισθωτών) με 2344 ώρες ετησίως. Ωστόσο σε αυτήν την κατηγορία τόσο η Γαλλία (2453 ώρες) όσο και η Γερμανία (2459 ώρες) βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφεται σημαντική μείωση του πραγματικού χρόνου εργασίας την τελευταία δεκαετία ενώ οι ερευνητές σημειώνουν ότι ελεύθεροι επαγγελματίες απασχολούνται έως και κατά 50% περισσότερες ώρες ετησίως σε σχέση με τους μισθωτούς.

Το ερευνητικό κέντρο COE Rexecode σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται ο πραγματικός και όχι ο ονομαστικός χρόνος εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο χάρις στην ενδελεχή επεξεργασία υφιστάμενων δεδομένων της Eurostat. Το κέντρο ερευνών COE Rexecode συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισιού.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Καμπάνια υπέρ του ελληνικού τουρισμού ξεκίνησαν τρεις φίλοι μέσω Facebook και Twitter. Στόχος να διαφημιστεί η χώρα μας σε κεντρικό δρόμο στη Νέα Υόρκη. Διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Τη δύναμη της παρέας και τα κοινωνικά δίκτυα επιστράτευσαν τρεις φίλοι για να ενισχύσουν τον ελληνικό τουρισμό!

Στόχος τους μέσα από μια καμπάνια, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος Έλληνας θέλει, να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε είτε να στηθεί μια υπαίθρια διαφήμιση (billboard), σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης, είτε να γίνει καταχώρηση στους New York Times.

Η διαφήμιση θα αναγράφει: "Οι Έλληνες σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Ελλάδα".

Πρόκειται για τους Γιώργο Κλειβοκιώτη, ο οποίος το 2009 είχε αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία, καλώντας μέσω Facebook ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, τον επικοινωνιολόγο και μπλόγκερ Στάθη Χαϊκάλη και τον αρμενικής καταγωγής επιχειρηματία Ονίκ Παλαντζιάν.

Ο κ. Κλειβοκιώτης περιγράφει την προσπάθειά τους ως ένα μη-κερδοσκοπικό πρότζεκτ για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Άλλωστε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Νέα Υόρκη μας χρωστάει έναν "χώρο" στη δημόσια σφαίρα της,αν σκεφτούμε πόσες φορές έχει διαφημιστεί το Μήλο στήν Ελλάδα

Σε ανεξάρτητη πλατφόρμα τα χρήματα

Υπολογίζει να συγκεντρωθούν περίπου 15.000 δολάρια από 700 ανθρώπους, δηλαδή περίπου 25 δολάρια το άτομο.

Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης, μέσω των χρημάτων που θα δώσουν πολίτες δηλαδή, ενώ τα χρήματα δεν θα περάσουν από τα χέρια των διοργανωτών, αλλά θα συγκεντρωθούν στην ανεξάρτητη πλατφόρμα www. loudsauce.com, η οποία θα αγοράσει και τον διαφημιστικό χώρο στη Νέα Υόρκη.

Όσο διαρκεί η καμπάνια, τα χρήματα που προσφέρονται θα λειτουργούν ως υπόσχεση (pledge) και η χρέωση των πιστωτικών καρτών θα γίνεται μόνον εφόσον συμπληρωθεί το ποσό–στόχος.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Η εκστρατεία διεξάγεται μέσω του Twiiter (@UP_greektourism) μέσω της σελίδας http://www.facebook.com/UPGreekTourism, στην οποία μπορούν να κάνουν like όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ή απλώς να διαδώσουν το μήνυμα των τριών φίλων.

"Ελπίζω στην υποστήριξή σας, χρηματική (για όσους μπορούν), αλλά πολύ περισσότερο στη διάδωση του μηνύματος. Υπολογίζω ότι για κάθε 100 ανθρώπους που θα μάθουν για το πρότζεκτ ένας θα συμβάλλει" σημειώνει ο κ. Κλειβοκιώτης.

ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ;


Όπως αναφέρει σε χθεσινή του παρέμβαση, "υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι ο "δικαιούμενος αποζημίωσης", όπως προκύψει από τη χάρτα παράδοσης της χώρας μας που προμοτάρουν οι δανειστές και τα ντόπια ενεργούμενά τους, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία κατά του δανειζόμενου".

Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει την δανειακή σύμβαση και το PSI "επιτρέπει στους τοκογλύφους βάσει του αγγλικού δικαίου που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου στις 7/6 με τη συμφωνία EFSF άρθρα 15,16 και προσπαθεί να επικυρώσει η νέα δανειακή, να κάνει χρήση όπλων κατά της Ελλάδας και των παιδιών μας".

Ο ανεξάρτητος βουλευτής παραπέμπει τέλος στην υπόθεση Πατσίφικο.

Παρκερικά ή Πατσιφικά ή Υπόθεση Πατσίφικο (όρος που δόθηκε από την γαλλική διπλωματία) ονομάσθηκαν, από τους Έλληνες, τα υπέρογκα ενάντια της Ελλάδας πιεστικά εκ μέρους της Αγγλίας μέτρα, (ναυτικός αποκλεισμός, απαγόρευση καταπόπλων πλοίων, με κίνδυνο κατάσχεσης αυτών κ.λπ.) που λήφθηκαν τον Ιανουάριο του 1850, εξ αφορμής επεισοδίου που σημειώθηκε στην Αθήνα σε βάρος του Ισπανοεβραίου και Άγγλου υπηκόου, Δαυίδ Πατσίφικο, πρώην Προξένου της Πορτογαλίας και στη συνέχεια τοκογλύφου.

Η ονομασία προήλθε από το όνομα του Άγγλου ναυάρχου Ουΐλιαμ Πάρκερ που εφάρμοσε τα μέτρα αυτά, κατά διαταγή του τότε υπουργού των εξωτερικών της Αγγλίας Πάλμερστον, ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να καταβάλει την εξαιρετικά υπέρογκη αποζημίωση.

Τα μέτρα δε εκείνα αποτέλεσαν πρωτοφανή στην ιστορία των διεθνών σχέσεων αναίτια επίδειξη ισχύος και αμφισβήτηση της κυριαρχίας κυρίαρχου κράτους και έχει παραμείνει κλασικό παράδειγμα στρατηγικής καταναγκασμού μέσω της "διπλωματίας της κανονιοφόρου".

Γεγονός όμως υπήρξε ότι έναντι των μέτρων εκείνων πάντες οι Έλληνες από του Βασιλέως μέχρι και του τελευταίου εργάτη επέδειξαν γενναία ψυχραιμία και οι δε πληγέντες από τα μέτρα αυτά κυρίως έμποροι και ναυτιλλόμενοι στον Πειραιά τάχθηκαν όλοι στο πλευρό της ελληνικής Κυβέρνησης επιδοκιμάζοντας την στάση της.

Τελικά μετά από διπλωματικά επεισόδια μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας και της παρέμβασης της Ρωσίας ο ναυτικός αποκλεισμός ήρθη στις 15 Απριλίου του 1850 όπου και το ζήτημα της αποζημίωσης του Πατσίφικο παραπέμφθηκε σε διεθνή διαιτησία.

ΟΛΟ ΤΥΧΑΙΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Έβγαλαν την Κρήτη από τον χάρτη

Εξηγήσεις των διοργανωτών της συναυλίας για το ατόπημα


Ως διαφορετική χώρα παρουσίασαν την Κρήτη σε φυλλάδιο συναυλίας που διοργανώθηκε στο Ναύπλιο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σάλος στην πόλη.

Με σειρά επιστολών το θέμα επιχειρείται να υποβαθμιστεί.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Χορωδίας Ναυπλίου, Μέλος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου Κώστας Λούμος έδωσε στην δημοσιότητα την δική του επιστολή, καθώς και την απάντηση που έλαβε:

« Αγαπητέ κύριε Τζιώρα,

Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία!

Κατόπιν σχετικής μας συζήτησης, σε σχέση με τη συναυλία που διοργανώθηκε στο Βουλευτικό, στις 30 Δεκεμβρίου 2010, με τη χορωδία Εau Claire από το πανεπιστήμιο του Wisconsin των Η.Π.Α., θα ήθελα εκ νέου να επισημάνω το σοβαρότατο ατόπημα όποιου συνέταξε το ενημερωτικό φυλλάδιο για την αμερικάνικη χορωδία, που στη πρώτη του σελίδα ανέφερε πως οι συναυλίες της χορωδίας θα δοθούν στην Ελλάδα και τη Κρήτη! Απευθύνομαι σε σας καθώς είστε ο συνδετικός κρίκος με τη χορωδία Εau Claire και τους εκπροσώπους της και σας παρακαλώ να με πληροφορήσετε για τα εξής, εκτιμώντας αφάνταστα την άμεση απάντησή σας.

1.Ποιος συνέταξε το εν λόγω έντυπο.

2.Ποιος όφειλε να με ενημερώσει για την ύπαρξη του εντύπου, όπως πολύ σωστά εσείς είχατε κάνει ενημερώνοντας με για την αφίσα της εκδήλωσης, που με τη σειρά μου την κοινοποίησα στον τοπικό τύπο.

Παρακαλώ, διαβιβάστε την έντονη δυσφορία ολόκληρης της κοινωνίας του Ναυπλίου για το θέμα αυτό και γνωρίστε τους πως το λιγότερο που αναμένουμε είναι μία σαφή εξήγηση για το όλο θέμα.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που έχουμε και που έχει ως αποτέλεσμα η πόλη του Ναυπλίου να απολαμβάνει χορωδιακό τραγούδι υψηλής ποιότητας φιλοξενώντας χορωδίες υψηλού επιπέδου. Παράλληλα θα ήθελα να σας παρακαλέσω, προς αποφυγή ανάλογων δυσάρεστων καταστάσεων, οτιδήποτε πρόκειται να συνοδεύει την οποιαδήποτε εμφάνιση χορωδίας που θα συνεργαστεί μαζί μας στο μέλλον (έντυπα κλπ.) θα πρέπει απαραίτητα να μας τίθεται υπ’ όψιν εγκαίρως και εφόσον λαμβάνει την αποδοχή μας, να κοινοποιείται.

Με εκτίμηση,

Κώστας Λούμος

Πρόεδρος Επιτροπής Χορωδίας

Μέλος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου

Η απάντηση με τις εξηγήσεις

Αγαπητε κυριε Λουμο

Τις θερμοτερες ευχες μας για το 2012.

Δρατομαι της ευκαιριας να σας ευχαριστησω θερμα για την φιλοξενια της πολης σας στην χορωδια Eau Claire του Πανεπιστημιου του Winsonsin καθως και για την ενταξη της παραστασης στο πολιτιστικο προγραμμα του δημου. Λυπουμαστε βαθυτατα που απο καθαρα τεχνικους λογους στην διαδικασια εκτυπωσης του προγραμματος, δεν εκτυπωθηκε οπως ηταν προγραμματισμενο το “mainland Greece & Crete” παρα δεν εμφανιστηκε η λεξη “mainland” με αποτελεσμα την παρεξηγηση αυτη. Ειναι φανταζομαι ευνοητο οτι αυτο δεν συνεβη επι τουτου και ολοι οι εμπλεκομενοι με την χορωδια ειναι ιδιαιτερως απογοητευμενοι που αυτη την τεχνικη απροσεξια δεν εγινε αντιληπτη εγκαιρως.

Με εκτιμηση

Κωστας Τζιωρας


ΑΠΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε: ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ;
«Για να μπορέσει η ανάπτυξη να ξεκινήσει πρέπει να θεσπιστεί και να ενεργοποιηθεί ένα εξειδικευμένο τμήμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στελεχωμένο με ικανούς, ταχύτατους και "ιδεολογικά προσκείμενους" στην ανάπτυξη δικαστές, το οποίο θα εκδικάζει εντός εβδομάδων τις προσφυγές»….

«Αλλάζει η ζωή του ανθρώπου αν ο Όλυμπος ήταν στην ιδιοκτησία των Γερμανών»;

«(...) αν δίναμε την Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων, να είστε σίγουρη ότι θα λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα (...). Η Ακρόπολη είναι ένα προϊόν που θα έπρεπε να δουλεύει ακόμα και την Πρωτοχρονιά».
-- Μια τέτοια κίνηση δεν θα σας έθιγε ως Έλληνα;
--«Το αντίθετο. Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα (...)».
Τα παραπάνω είναι από συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» της 7-8/1/2012 και συγκεκριμένα στο «Οικονομικό Ένθετο Business Stories», και την έδωσε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των «Jumbo».
Ποια συμπεράσματα θα μπορούσε να βγάλει ένας εργαζόμενος της Πιερίας ,επειδή τον αφορά άμεσα η αναφορά του μεγαλοεπιχειρηματία στο παγκόσμιο μνημείο της φύσης και της ιστορίας, τον Όλυμπο;
1) Ότι ο Όλυμπος κινδυνεύει. Η πλουτοκρατία μπροστά στους κινδύνους και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το σύστημά της δεν θα διστάσει να κόψει και να ράψει νόμους και θεσμούς ακόμη περισσότερο στα μέτρα της, ώστε να λεηλατήσει φύση και ιστορία για να αυξήσει τα πλούτη της.
2) Ότι , αν την αφήσουμε, δεν θα διστάσει να ξεπουλήσει, για ένα κομμάτι ψωμί, το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας ( που πρέπει να είναι περιουσία του λαού) στους ξένους πλουτοκράτες, ώστε να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα.
3) Η πλουτοκρατία είναι ικανή να πουλήσει ακόμη και τη «μάνα» της για να κερδοσκοπήσει. Αντιμετωπίζει την Ακρόπολη σαν επιχείρηση συνεχούς λειτουργίας, με σκλάβους εργαζόμενους, που θα αποφέρει κέρδη στους εκμεταλλευτές της. Δεν ενδιαφέρεται πλέον για παραγωγικές επενδύσεις άλλα για ανέξοδες και εύκολες «αρπαχτες».
4) Και οι δούλοι στις πυραμίδες της Αιγύπτου δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα (...) (και οι πυραμίδες) εγιναν ένα προϊόν που δουλεύει ακόμα και την Πρωτοχρονιά. Όμως το μόνο που έμεινε ήταν τα σκορπισμένα οστά των δούλων στην έρημο, τα πλούτη των βασιλιάδων της Αιγύπτου και τα κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μαζί με τη δυστυχία του Αιγυπτιακού λαού σήμερα.
Ερώτημα : Αυτό που δεν συγκινεί και δεν θίγει τον ιδιοκτήτη των «Jumbo», θα συγκινήσει και θα θίξει τον δικό μας πατριωτισμό, δηλαδή τον πατριωτισμό των λαϊκών στρωμάτων της Πιερίας;
Γραφείο τύπου της Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More