ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΡΩΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ;ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ


Ρώτησαν τα δικαιώματά τους και απολύθηκαν, δύο εργαζόμενοι στην ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Την καταγγελία κάνει το Εργατικό Κέντρο Χίου που σημειώνει ότι οι απολύσεις έγιναν παραμονές Χριστουγέννων, ενώ οι ιδιωτικοί φύλακες δεν θέλησαν να υπογράψουν ψεύτικα χαρτιά για το μισθό που έπαιρναν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ειδικά στο εργοστάσιο της Χίου, από τον τρόπο που λειτούργησε ιδιωτικός φύλακας μία δημοσιογράφος μητέρα 2 παιδιών βρίσκεται σε ολική αναπηρία από το 2006, γεγονός που θα έπρεπε να οδηγήσει τη διεύθυνση της ΔΕΗ να είναι περισσότερο προσεκτική στο ποιοι ασκούν αυτό τον έλεγχο και κάτω από ποιες συνθήκες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεχτη και αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας MEGA SPRINT GUARD Α.Ε. η οποία απέλυσε παραμονές Χριστουγέννων δύο εργαζομένους από τη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ γιατί τόλμησαν να ρωτήσουν τα δικαιώματά τους και να μην υπογράψουν ψεύτικα χαρτιά για το μισθό που έπαιρναν.

Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει ξανά τις βάρδιες των εργαζομένων και τους μισθούς που εισπράττουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε ότι η διεύθυνση της ΔΕΗ ΧΙΟΥ πρέπει να ελέγχει ποιοι υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι φύλαξης σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις και ποιοι τελικά βρίσκονται στον ευαίσθητο χώρο του εργοστασίου κάθε στιγμή.

Άραγε η αστυνομία ποιόν εργαζόμενο έπρεπε να βγάλει έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στις 23/12/2011.

Ως εδώ, δε θα επιτρέψουμε και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα εκμεταλλευόμενες την κρίση να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Θα μας βρουν απέναντί τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More