ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΡΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ.ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ.ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ..............

"Απλοποίηση ελληνικής γλώσσας."


"Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης,
με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ...

ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ

Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot,
ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντίErbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γινει

ΞΑΝΑΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Από το στενάκι της Περιάνδρου κάθε ημέρα περνάνε εκατοντάδες. Λίγοι αν όχι ελάχιστοι γνωρίζουν για το σπίτι του Παλαμά. Ένα από τα πολλά παρατημένα νεοκλασικά της πόλης μας που περιμένει να γίνει πολυκατοικία ή πολυκατάστημα.
Σε αυτό το παρατημένο, σχεδόν ετοιμόρροπο σπίτι αποφασίσαμε να δώσουμε ζωή. Τις εβδομάδες που πέρασαν, εργαστήκαμε πολύ σκληρά. Με καθημερινή εργασία και κάθε είδους δυσκολίες προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε τον χώρο. Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίσαμε και προβλήματα. Η χειρότερη ίσως στιγμή ήταν, όταν ένα από τα παιδιά, έκοψε το χέρι του μαζεύοντας σκουπίδια, και όλοι φοβηθήκαμε ότι μπορεί να είχε τρυπηθεί από κάποιες από τις δεκάδες βελόνες που είχαν χρησιμοποιήσει και παρατήσει εκεί οι τοξικομανείς που χρησιμοποιούσαν το σπίτι του Κωστή Παλαμά ως... στέκι. Εντάξει, πέρασε η πρώτη τρομάρα, είδαμε ότι δεν τρυπήθηκε από βελόνα, αλλά εν τω μεταξύ «η ψυχή πήγε στην Κούλουρη».
Σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου μάθαμε ότι βγαίνει η εκπομπή του “Αθέατου Κόσμου” για την προσπάθεια μας. Αν κάποιος μετά την εκπομπή κάνει τον κόπο να περάσει από το σπίτι θα δει ότι τα πλάνα του τότε, (σχεδόν δύο μήνες πριν) δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση του σήμερα. Έχουμε ρίξει μπόλικη δουλειά μέσα στο σπίτι. Και πλέον μοιάζει «σχεδόν ανθρώπινο». Δηλαδή μπορούμε και να κάτσουμε να συζητήσουμε ακόμη να πιούμε και έναν καφέ, αν χρειαστεί εκεί μέσα! Το καλό είναι ότι έχουμε γνωρίσει πλέον και κάποιους γείτονες, οι οποίοι μας βοηθάνε και αυτοί όσο τους επιτρέπει ο ελεύθερος τους χρόνος. Καταφέραμε από ότι φαίνεται να βρούμε τα χρώματα που χρειαζόμαστε για να βάψουμε το σπίτι και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε τις εργασίες. Το δύσκολο είναι ότι δεν έχουμε ρεύμα και νερό. Αλλά δεν τα παρατάμε, δουλεύουμε με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο και στο τέλος κάθε “εργασίας” καθόμαστε και σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα.
Σε πρώτη φάση σκοπός μας είναι, όσο και αν ακούγεται πολύ κοινό, να μπορέσουμε να βρούμε κάποια χρήματα, να αγοράσουμε τα πιο απαραίτητα δηλαδή μερικά τραπέζια και καρέκλες για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το σπίτι στους γείτονες να μας γνωρίσουν καλύτερα να τους γνωρίσουμε και εμείς και όλοι μαζί να μετατρέψουμε έναν «σκουπιδότοπο» σε αυτό που πραγματικά έπρεπε να είναι:ένα ζωντανό κομμάτι του κοινωνικού και πολιτιστικού ιστού της πόλης.

Η μικρή βρώμικη ταμπέλα που υπάρχει στην είσοδο γράφει: «Στο σπίτι αυτό πέθανε ο Εθνικός μας Ποιητής Κωστής Παλαμάς». Στο χέρι μας είναι στο Σπίτι αυτό να αναβιώσουμε το πνεύμα του.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΗΡΙΤΕΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Γύριζε, μὴ σταθής ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ὁ ψεύτης εἴδωλο εἶν᾿ ἐδώ, το προσκυνά ἡ πλεμπάγια,
ἡ Ἀλήθεια τόπο νὰ σταθή μιά σπιθαμὴ δὲ θἄβρῃ
Ἀλάργα. Μόρα της ψυχής της χώρας τὰ μουράγια.




ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More