ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Δηλώσεις για την 37η επετείου της τούρκικης εισβολής από τον Αττίλα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην οδύνη που έχει η σημερινή μέρα για τον λαό της Κύπρου, αλλά και τις συναντήσεις που είχαν Χριστόφιας και Έρογλου για την επίλυση του Κυπριακού, στην Γενεύη.

Όμως ο τόσο υπουργός Εξωτερικών, αλλά και ο πρωθυπουργός της γείτονας χώρας, Ταγίπ Ερντογάν δεν ενθάρρυνε αυτήν την προσπάθεια για την επίλυση αυτού του μεγάλου ζητήματος που ταλανίζει τόσο της Κύπρο, αλλά και την Τουρκία (καθώς αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και με ένα τελεσίγραφο, «κατέβασε ρολά» για όποια συζήτηση.

Παρόλα αυτά ο Παπανδρέου είναι στο πλευρό του κυπριακού λαού, τονίζοντας πως ότι πρέπει να σταματήσει η τούρκικη κατοχή στην Μεγαλόνησο.

Αναλυτικά:

Με αίσθημα οδύνης για τη σημερινή ημέρα μνήμης της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974, απευθύνω χαιρετισμό στον Κυπριακό Ελληνισμό, ολόκληρο τον Κυπριακό λαό και την νόμιμη κυβέρνησή του, επαναδιατυπώνοντας την πίστη μου για αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο σύντομα.

Η πολυδοκιμασμένη αντοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποφασιστικότητά της, εδώ και τριάντα επτά χρόνια, να μην υποκύψει στην απειλή της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, εγγυώνται την αίσια έκβαση της μακρόχρονης και δίκαιης προσπάθειάς της.

Στις 7 Ιουλίου στη Γενεύη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. ΄Ερογλου να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες εξεύρεσης συνολικής συμφωνίας αλλά και προετοιμασίας της κοινής τους γνώμης για τους αμοιβαίους συμβιβασμούς που αυτή προϋποθέτει.

Θα περίμενε κανείς, ο Τούρκος Πρωθυπουργός να ενθαρρύνει τους Τουρκοκυπρίους σε αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, στις 19 Ιουλίου επέλεξε να τους αποθαρρύνει, με δηλώσεις εν είδει τελεσιγράφου.

Δηλώσεις που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ουσία του Κυπριακού προβλήματος είναι η τουρκική εισβολή, η κατοχή και ο εποικισμός. Υπονομεύουν επίσης την πολιτική αξιοπιστία διακηρύξεων της τουρκικής ηγεσίας περί βούλησής της για μετάβαση σε μια νέα εποχή «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές της.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις της, την Κυπριακή Δημοκρατία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Προέδρου της Δημήτρη Χριστόφια για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, στο πλαίσιο μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα και με εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου και προς όφελος όλων των νομίμων πολιτών της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ


Επιτέλους μετά από 537 χρόνια βρέθηκε ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου να ανακαινίσει το θέμα της λειτουργίας του ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Τουρκικού κράτος η πολιτική Ερντογάν θα καθίσει στο σκαμνί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου ήταν ξεκάθαρος: “ Στο σκαμνί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης θα δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Να δικαιολογήσει γιατί η θεία λειτουργιά στην Αγία Σοφία αποτελεί προκλητική ενέργεια που υπονομεύει το δημόσιο νόμο και τη δημόσια τάξη στην Τουρκία”.
Αφορμή να οδηγηθούν τα πράγματα σε αυτό το σημείο ήταν όταν στις 22 Δεκεμβρίου του 2005 ανακοινώθηκε στην Αμερική η δημιουργία της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας .

Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να επανέλθει η μεγάλη εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας στην αρχική της υπόσταση ως ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ,όπως ακριβώς καθαγιάσθηκε το 537 μ.χ , πριν από 1474 χρόνια .

Εκθέτουν είδη υγιεινής οι Τούρκοι

Δηλαδή τι το ποιο αυτονόητο η συγκεκριμένη εκκλησία να λειτουργείται , να αγιάζεται από τους πιστούς και να σταματήσει να είναι οίκος εμπορίου.
Ο κ. Σπύρου στη σημερινή συνέντευξη τύπου κατήγγειλε τις τουρκικές αρχές λέγοντας : “ Έχουν μετατρέψει τη Μητέρα Εκκλησία των Εκκλησιών από χώρο λατρείας σε πασαρέλα μόδας, σε τόπο λαϊκού παζαριού και σε εκθετήριο ειδών υγιεινής”.

Το αποκορύφωμα όμως από τις τουρκικές αρχές ήρθε όταν ο κ. Σπύρου ζήτησε να επισκεφθεί πέρυσι στις 16 Σεπτεμβρίου με ορθοδόξους χριστιανούς την Αγία Σοφία και να τελέσουν τη θεία λειτουργία.

Η προκλητική απάντηση του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς που ενήργησε κατόπιν εντολών -από ότι μάθαμε -του κ. Ερντογάν θα μείνει ιστορική : « Θα επιθυμούσα να σας επιστήσω τη προσοχή στο γεγονός ότι η πρόθεση σας να τελέσετε θεία λειτουργία στο Μουσείο της Αγίας Σοφίας θεωρείται προκλητική ενέργεια που υπονομεύει το δημόσιο νόμο και τη δημόσια τάξη στην Τουρκία , και όπως ισχύει σε κάθε δημοκρατική χώρα , τέτοιες ενέργειες δεν θα επιτραπούν».

Αυτή είναι η δημοκρατία σήμερα στην Τουρκία .

Τελικά η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία και η απαγόρευση τέλεσης θείας λειτουργιάς στον ιερό ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας από την τουρκική κυβέρνηση αποτέλεσαν το κύριο αίτιο προσφυγής της παγκόσμιας ενορίας της Αγίας Σοφίας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Στις 10 Μαρτίου του 2011 οι νομικοί σύμβουλοι της Παγκόσμιας Ενορίας Αχιλλέας Δημητριάδης και Κώστας Παρασκευάς γνωστοί από τις επιτυχίες τους ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στις υποθέσεις της κυρίας Τίνας Λοϊζίδου στα κατεχόμενα της Κύπρου και της οικογένειας Φωκά στην Κωνσταντινούπολη κατέθεσαν την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο που η Τουρκία είναι μέλος

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σημερινή συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες και οι δύο δικηγόροι όπου ο κ. Δημητριάδης κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση των τουρκικών άρχων και σε συγκεκριμένα πρόσφατο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη – ενώ πηγαινοερχότανε παλιότερα χωρίς πρόβλημα- μετά τη προσφυγή που έκανε του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.

Αυτή είναι η Δημοκρατία του Ερντογάν που επιθυμεί με την πολιτική του να μας καθορίζει τα θρησκευτικά μας δικαιώματα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ


H Ελλάδα που ανθίσταται, η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που νικά και μάλιστα στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας με συστήματα τεχνολογιών αιχμής: Τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιτυχίες της αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία έτη, σημείωσε η ελληνική εταιρεία «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» με την υπογραφή τριών εξαγωγικών συμφωνιών στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών και των αισθητήρων μικροηλεκτρονικής (MEMs), συνολικής αξίας 25 εκατ. δολαρίων ή 17.611.00 ευρώ!


Είναι τα μεγαλύτερα συμβόλαια που έχει πετύχει ελληνική εταιρεία και μάλιστα για τεχνολογίες αιχμής τα τελευταίθα χρόνια. Στην κατηγορία των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αξιόλογα εξαγωγικά συμβόλαια είχε πετύχει μέχρι στιγμής μόνο η INTRACOM Defense. Για την ακρίβεια σε όλες τις κατηγορίες αμυντικών συστημάτων, με εξαίρεση την INTRACOM Defense και τώρα την «ΘΕΩΝ Αισθητήρες», σημαντικά εξαγωγικά συμβόλαια υψηλής οικονομικής αξίας, δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί, παρά τα καλά προϊόντα που έχουν να επιδείξουν ορισμένες από αυτές...

Η επιτυχία μιας δεύτερης ελληνική εταιρείας να πουλήσει σε ιδιαίτερα δύσκολες αγορές, όπως της Σουηδίας και της Γαλλίας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας με συμβόλαια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, πέρα από την εταιρική επιτυχία, δείχνει και κάτι άλλο: Υπάρχει ελληνική υψηλής τεχνολογία στο χώρο της Άμυνας (διαβάστε την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί και θα πραγματικά θα νιώσετε εθνικά υπερήφανοι από το επίπεδο ορισμένων μόνο από αυτές τις τεχνολογίες), εκτιμάται από το εξωτερικό και πάνω απ’όλα μπορεί και πουλάει.

Γιατί πέρα από κομμάτι της έρευνας/σχεδίασης/ανάπτυξης, υπάρχει το ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι της κατάλληλης προώθησης των ελληνικών αμυντικών προϊόντων και εν τέλει της πώλησής τους σε ξένες αγορές και εκεί είναι που χωλαίνουν οι ελληνικές εταιρείες με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες τα τρία συμβόλαια που υπέγραψε η «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» αφορούν:

-Νέο Μονόκυαλο Νυκτερινής Όρασης με την ενεργοποίηση από το Σουηδικό υπουργείο Άμυνας του πρώτου μέρους της παραγγελίας που προβλέπει η Συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με την «ΘΕΩΝ Αισθητήρες». Σημειώνεται ότι το καινούριο Μονόκυαλο που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία θεωρείται το πιο προηγμένο προϊόν στον κόσμο στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του, της εξαιρετικής διακριτικής ικανότητας, της δυνατότητας του χρήστη να μεταφέρεται άμεσα από το ένα μάτι στο άλλο κλπ.

−Το δεύτερο συμβόλαιο ήρθε από το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το οποίο επίσης προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης από την εταιρεία.

−Το δεύτερο ευρωπαϊκό συμβόλαιο το κέρδισε ο τομές Αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής, της εταιρείας καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανέθεσε στη «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.

Η Θέων συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε 8 διαφορετικές χώρες και στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι σε τουλάχιστον σε έξι από αυτές τις χώρες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποσπάσουν συμβόλαια, έναντι εταιρειών που αναπτύσσουν ανάλογα προϊόντα από χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;


Τις επιπτώσεις των πιθανών αποφάσεων των ευρωπαίων ηγετών στις οικονομίες...
και το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης αναλύει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου οι ηγέτες της ευρωζώνης εξετάζουν τρεις λύσεις εκ των οποίων οι δύο συνεπάγονται υποβάθμιση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» από τους διεθνείς οίκους.

Συγκεκριμένα συζητείται η λύση της επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, η εθελοντική μετακύλιση χρέους (rollover) στη βάση της γαλλικής πρότασης καθώς και η εφαρμογή φόρου στις τράπεζες για την άντληση κεφαλαίων που θα διατεθούν στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που υιοθετηθούν λύσεις με βάση τις δύο πρώτες επιλογές το Reuters εκτιμά ότι το κόστος δανεισμού των υπολοίπων χωρών θα εκτιναχθεί στα ύψη. Πορτογαλία και Ιρλανδία θα βρεθούν αντιμέτωπες με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας ενώ οι τράπεζές τους θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα δανεισμού από τη διατραπεζική αγορά.

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας θα άγγιζε τα επίπεδα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας πριν προσφύγουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Οι ισπανικές τράπεζες θα είχαν το πρόσθετο πρόβλημα της έκθεσης στο πορτογαλικό χρέος το οποίο θα είχε φτάσει πιθανότατα στο επίπεδο «junk» σύμφωνα με την αξιολόγηση των οίκων.

Η απειλή της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της τέταρτης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης θα ανάγκαζε την Ισπανία να προσφύγει σε εξωτερικό δανεισμό από τα κεφάλαια της ΕΕ. Η Ιταλία με τη σειρά της θα περιπλεκόταν σε έναν φαύλο κύκλο καθώς θα επωμιζόταν το κόστος διάσωσης της Ισπανίας. Αυτό θα επιδείνωνε τη δημοσιονομική της κατάσταση ανοίγοντας νέο κύκλο υποβαθμίσεων από τους αξιολογητές της πιστοληπτικής ικανότητας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι τράπεζες θα χρειάζονταν (σε περίπτωση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» του δημόσιου χρέους) επιπλέον χρηματοδότηση. Αυτή θα μπορούσε να προέλθει μόνο από την ΕΚΤ η οποία δηλώνει προς το παρόν ότι δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο που θα παραβίαζε τις καταστατικές της υποχρεώσεις.

Πιθανότατα η ΕΚΤ θα επέτρεπε στην Τράπεζα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει κεφάλαια από το μηχανισμό (ΕLA) στον οποίο έχει ήδη πρόσβαση η Ιρλανδία. Όμως η ζημιά θα είχε πλέον περάσει τα στενά ελληνικά σύνορα καθώς όπως σημειώνουν αναλυτές της Fitch οι 10 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες υπολογίζεται ότι είναι εκτεθειμένες σε χρέη ευρωπαϊκών χωρών έχοντας επενδύσει κεφάλαια άνω των 300 δισ. ευρώ.

Και μόνο η υποψία ότι αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί διατηρούν κεφάλαια που συνδέονται με προβληματικές τράπεζες της Ευρώπης θα ήταν αρκετή για να θέσει στο στόχαστρο των οίκων και τους τραπεζικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.


ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More