ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ



ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΑΝ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!!!!

Επιτολή ενός μαθητή από τη Λάρισα για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σχολεία

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.. ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ....
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΧΝΟΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΝΕ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ..

ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ!!! ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ… ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΚΟ ΒΑΘΜΟ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΑΝ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ…ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ… ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ!!!

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ…. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ… ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΩ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ Η ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ..

ΕΓΩ ΘΑ ΦΥΓΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!! !ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ!!! ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ…ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ… .Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ… ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!!

ΜΕ ΛΥΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΗΣΕ;
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ( ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ......ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΠΟΥ ΟΠΟΥ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΛΑΘΗ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ;ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΕΛΥΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ; ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,ΚΡΑΤΟΣ ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΦΤΑΙΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ;( ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΤΩΝ 3,60 )
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ,ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΗΤΑΝ Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ( ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ)
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΕΦΥΓΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ,ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ,ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΓΩ; ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ
ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ .
ΚΑΙ ΝΑΙ ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΕΜΙΖΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ,ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ
ΑΡΑ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....... Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 30-35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ,ΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΗΤΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 10.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ 100.000.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ(ΛΗΣΤΕΣ) ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ; ΝΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΟΧΙ ΕΤΣΙ .ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ .
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΕΒΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ,ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ,Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ .
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ........ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΗΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
( ΙΑΤΡΙΚΗ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,ΧΗΜΕΙΑ,ΦΥΣΙΚΗ,ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ,ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ)
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΛΛΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 2011 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΑΙΓΑΙΟ.ΚΥΠΡΟ.ΘΡΑΚΗ)
ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ( ΡΕΜΠΟΥΣΗ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΔΡΑΓΩΝΑ)
ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΟΥΝ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΙΣΜΟ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ



Την επιλογή ελληνικών αντί για αλλοδαπών προϊόντων προτείνει ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δρος Μ. Γκλεζάκου αποκαλύπτοντας ότι αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, τότε θα πέφτουν κάθε χρόνο στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η παρουσίαση αυτών των στοιχείων μπορεί να προκάλεσε την έκπληξη των παρευρισκόμενων στην 36η τακτική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), όμως αποτελεί μία αδιάψευστη πραγματικότητα αφού ενδεικτικά το 1999 το εμπορικό έλλειμμα της χώρας ήταν 9 δις ευρώ ενώ το 2008 στην εποχή του ευρώ έφτασε τα… 42 δις ευρώ.

Με απλά λόγια το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μετά την είσοδο της στο ευρώ πενταπλασιάστηκε με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ελληνική οικονομία, η οποία ουσιαστικά και με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια σταμάτησε να παράγει και στράφηκε προς τις υπηρεσίες και το εμπόριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον καθηγητή θα πρέπει να υιοθετήσει το δόγμα "παράγω και εξάγω", αφού, σήμερα, ακόμη και οι πλέον εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας είναι καθαρά εισαγωγικοί. Συμπληρώνοντας ο Γκλεζάκος δήλωσε ότι «Ο ανταγωνισμός από τις ξένες αγορές εκτόπισε την ελληνική παραγωγή και στο εξωτερικό η ελληνική παραγωγή δεν είχε τη δυναμική να αναπτυχθεί και να κατακτήσει μερίδιο αγοράς».

Όπως αποκάλυψε κάποια στιγμή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ αποφασίσε πριν από αρκετά χρόνια, βασιζόμενη σε λανθασμένες εκτιμήσεις όπως φάνηκε, να στρέψει την ελληνική οικονομία προς τον τομέα των υπηρεσιών και του εμπορίου, αποβιομηχανίζοντας την οικονομία της χώρας. Ακολούθησε δε η δεκαετία του 2000 που οδήγησε στην αποβιοτεχνοποίηση της οικονομίας της Ελλάδας.

Έτσι η χώρα κατέληξε να στηρίζεται στα χρήματα της ΕΕ, στα δάνεια και σε ότι μπορούσε να αποκομίσει από την ναυτιλία (περίπου 8-9 δις ευρώ καθαρά παραμένουν στην Ελλάδα από τα 14 δις που εισρέουν το χρόνο, λόγω διαρθρωτικών αδυναμιών), τον τουρισμό και τις υπηρεσίες, ενώ οι εξαγωγές κινιόντουσαν σε χαμηλό επίπεδο, χαμηλότερο και από αυτό της Πορτογαλίας.

Με απλά λόγια οι «φωστήρες» της ελληνικής ελίτ αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Βρετανία όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποτυχημένα και εκεί αποτελέσματα αν κρίνει κανείς την επίσης δυσμενή θέση της βρετανικής οικονομίας λόγω της επίσης καταναλωτικής της επέκτασης και της πολιτικής των δανείων.

Με μία διαφορά όμως ότι το Λονδίνο είναι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και ναυτιλιακό κέντρο κάτι που η Αθήνα δεν ήταν και δεν είναι.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα .

Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου. Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις.

Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).

Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα, νόημα οι λέξεις) της ομάδας “Πόντος” ήταν καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του κολεγίου Ανατολία της Μερζιφούντας . Οι μαθητές αποφασίσαν να τιμήσουν τη φανέλα τους και γι αυτό, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές των Κεμαλικών, αγωνίστηκαν με εμφάνιση που θυμίζει τη γαλανόλευκη (άσπρες και γαλάζιες ρίγες) και στη μέση το γράμμα Π. Αυτό θα αποτελέσει τη βασική κατηγορία των Κεμαλικών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τους Έλληνες αθλητές στο “δικαστήριο” με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (12 Φεβρουαρίου 1921) και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου θα απαγχονιστούν στην Αμάσεια .

Η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους με ρωτάει απεγνωσμένα αν μιλάνε για αυτούς τους ήρωες του ποδοσφαίρου και της πατρίδας στις δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μήπως αναφέρουν ένα μονόστηλο οι δεκάδες αθλητικές εφημερίδες ή τους μνημονεύουν όλα εκείνα τα τέρατα της μνήμης, που θυμούνται ακόμα και το δευτερόλεπτο που σημειώθηκε κάποιο γκολ, σε κάποιον αγώνα, πριν τριάντα χρόνια (ήταν, βλέπετε, πολύ σοβαρό γεγονός για τη μετέπειτα ζωή τους). Μήπως κάποια κινηματογραφική ταινία; κάποιο βιβλίο; ή έστω κάποιο τραγουδάκι τους αναφέρει;
Κατεβάζω ντροπιασμένος το κεφάλι μου.

Μου λέει και μου ξαναλέει τα ονόματα, μήπως και τα έχω ακούσει σε κάποια ιαχή των φιλάθλων
Γ. Θεοχαρίδης,
Χ. Γεωργίου,
Α. Συμεών,
Α. Παυλίδης,
Σ. Ανανιάδης

Κατεβάζω ακόμα πιο ντροπιασμένος το κεφάλι μου.

Τότε εκείνη ανεβάζει το τόνο της φωνή της και ωρύεται: “Τι ηρωικότερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο απ αυτούς τους ήρωες; Καλά οι ξένοι, αλλά τι θα πείραζε, όλες τις ελληνικές ομάδες, να αγωνιστούν για μία μόνο αγωνιστική, με ένα περιβραχιόνιο με το γράμμα Π
Κατεβάζω και άλλο το κεφάλι μου.

Κάθε 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, θα ξανάρθει η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους και με τον αλαφροήσκιωτο τρόπο της θα με ξαναρωτήσει: “γιατί κλαιν τα ματοπήγαδα;” και ακόμα δεν έχω βρει απάντηση. Μήπως κανένας από σας γνωρίζει;

Τι είδανε και κλαίνε αυτά τα πεγαδομάτε;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More