ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...


ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΟΙ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕΝΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΚΑΙ 3 ΑΜΑΞΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ . ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 14 ΙΝΤΣΕΣ. ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΙΔΙΚΑ ΑΚΟΜΑ. ΟΙ ΓΑΡΔΕΝΙΕΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΧΡΙΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΡΟΥΦΑΤΕ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΤΕ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΕΙΣ 5 ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΕΤΣΙ. ΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΤΟ ΦΟΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΑΓΑΝΕ. ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΙΛΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ....

Εθνικές διαστάσεις έχει πάρει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα , διότι λιγοστεύουμε επικίνδυνα. Η αυξανόμενη υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την μεγεθυνομένη γήρανση του πληθυσμού απειλούν τα θεμέλια του έθνους.
Το 1975 ο δείκτης γονιμότητας ήταν 2,34 και έπεσε στο 2,1 το 1980 και στο 1,4 το 1990. Για να διατηρηθεί ο πληθυσμός σε σταθερά επίπεδα θα πρέπει σε κάθε γυναίκα να αντιστοιχούν 2,1 παιδιά. Δηλαδή οι 100 γυναίκες να γεννούν 210 παιδιά. Σε μελέτη της ακαδημίας Αθηνών τονίστηκε: "Η Ελλάς γηράσκει" διότι 50.000 κάθε χρόνο (1987) λιγότεροι νέοι υπάρχουν και 1.012.000 περισσότεροι ηλικιωμένοι (1951-1987). Γι' αυτό η Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη υπογεννητικότητα και δημογραφική γήρανση από την Ιταλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο. Γενικά όμως, ενώ η Ευρώπη λιώνει σαν το χιόνι στον ήλιο δημογραφικά, ο αραβομουσουλμανικός γίγαντας της Ασίας και της Αφρικής διπλασιάζεται κάθε τριάντα χρόνια. Ετσι ενώ κάθε χρόνο στην Τουρκία γεννιούνται 1.600.000 παιδιά, στην Ελλάδα μόνο 98.000 παιδιά, από τις 140.953 που ήσαν το 1981 δηλαδή πτώση κατά 30%.
Η υπογεννητικότητα είναι πιο έντονη στην Αθήνα (ιδιαίτερα στους βορειοανατολικούς δήμους π.χ. Παπάγου - Κηφισιά), στη Θεσσαλία, νησιά και Στερεά Ελλάδα. Από έρευνες υπολογίζεται ότι το 2030 η χώρα μας θα έχει πληθυσμό 8.000.000 περίπου, ενώ η Αλβανία 16.000.000 και η Τουρκία 100.000.000. Γίνεται απόλυτα κατανοητό τί σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, που ως γνωστό περιβάλλεται από εχθρικές χώρες, που διεκδικούν εδάφη μας και δίοδο στη θάλασσα. Πολύ δε μάλλον αφού το 2010 θα έχουμε περίπου τους μισούς στρατεύσιμους από αυτούς που είχαμε στα μέσα της 10ετίας του 1950. Η σταδιακή μείωση της γεννητικότητας - γονιμότητας του ελληνικού πληθυσμού άρχισε κυρίως από το 1981 και μετά. Ενώ σε όλη την μεταπολεμική περίοδο στην Ελλάδα ο αριθμός των γεννήσεων ανέρχονταν στις 148.000 περίπου το 1990 μειώθηκαν σε 103.000 (μείωση κατά 30%).

Η κρίση φέρνει ύφεση στις σεξουαλικές επιδόσεις των Ελλήνων ανδρών, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης της Σεξουαλικότητας. Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και η συχνότητα των επαφών είναι μόνο η αρχή, καθώς οι διαπιστώσεις των επιστημόνων έχουν να κάνουν για πρώτη φορά και με την εμφάνιση δυσκολιών στο σεξ, οι οποίες στο παρελθόν ήταν σπάνιες.
Αυτές αποδίδονται στο γεγονός ότι έχει τραυματισθεί η συνολική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων ανδρών, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε ποσοστά προκύπτει ότι η αναστολή εκσπερμάτωσης έφθασε από το 4% στο 13% τους τελευταίους έξι μήνες.
Ο αυνανισμός λειτουργεί ως κύρια διέξοδος της οργασμικής ολοκλήρωσης για το 49% των ανδρών, ενώ αυτή "η καθημερινή ενασχόληση" αφορούσε μόνο το 26% τα προηγούμενα χρόνια.
Η εξήγηση των επιστημόνων για το γεγονός αυτό έχει να κάνει με την έντονη ενοχή προς τη σύζυγο, αλλά και το φόβο της απόδοσης σε μία κοινωνία η οποία βάλλεται από κάθε πλευρά, με αποτέλεσμα τα υλικά αγαθά, αλλά και οι απολαβές να μειώνονται συνεχώς.
Η έρευνα που έγινε σε ερωτηματολόγιο, το οποίο απάντησαν 1100 παντρεμένοι άνδρες ηλικίας 30 έως 45 ετών έδειξε καθαρά και τη μεγάλη τάση για απιστία, η οποία είναι ολοφάνερη κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Το 49% δηλώνουν ότι απατούν τις συζύγους τους από τους οποίους το 35% περιστασιακά και το 13% βρίσκονται σε μόνιμη εξωσυζυγική σχέση. Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν ικανοποίηση στον "πληρωμένο έρωτα".
Οι ειδικοί εκτιμούν αν στον έρωτα αντικατοπτρίζεται η κοινωνία, τότε τα συμπεράσματα της έρευνας είναι άκρως απογοητευτικά, επισημαίνει ο επικεφαλής αυτής της μελέτης, ουρολόγος-ανδρολόγος Κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποδίδει την απιστία στην αντίδραση του ατόμου σε μια θεσμοθετημένη, αλλά καταρρέουσα αξία, όπως είναι ο γάμος, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου οι πιέσεις προς το ζευγάρι εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΧΩΡΩ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.



Το ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που στηλιτεύει τα παρακμιακά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας . Έχει την καλύτερη ιστοσελίδα .
Παρ΄ όλα αυτά δεν προσχωρώ στο ΛΑΟΣ . Γιατί ;

1) Ακούγονται πολλές φήμες οτι ο κ. Καρατζαφέρης είναι δημιούργημα του Μητσοτάκη . Ακούω ειδήσεις για επισκέψεις του κ. Καρατζαφέρη στο σπίτι του Μητσοτάκη . Κατόπιν τούτων θα ήθελα να ακούσω μια σαφή δήλωση του κ. Καρατζαφέρη οτι "Όσοι υπεστήριξαν το σχέδιο Ανάν είναι προδότες" . Θα ήθελα να ακούσω μια σαφή δήλωση του κ. Κατατζαφέρη εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη .

2) Ο κ. Καρατζαφέρης ουδέποτε μίλησε για τα στραβά της ελληνικής Εκκλησίας . Ονόμασε το κόμμα του "Ορθόδοξο" . Ασφαλώς περίμενε θερμή συμπαράσταση του κλήρου . Δεν την είχε όμως . Ο κλήρος κράτησε ουδέτερη στάση και ίσως συνέχισε να ψηφίζει Ν. Δημοκρατία .
Θα ήθελα ο κ. Καρατζαφέρης να περάσει στην αντεπίθεση και να προκαλέσει αυτόν τον "αθόρυβο" αρχιεπίσκοπο : "Δώστε μου προτάσεις για εξυγίανση της Εκκλησίας !" να του πεί . Να δούμε πως θα αντιδράσει ο αρχιεπίσκοπος . Αν δώσει τις προτάσεις του δεσμεύεται να τις εφαρμόσει . Αν δεν δώσει ομολογεί οτι είναι συνένοχος .


3) Θα ήθελα να ακούσω απο τον κ. Καρατζαφέρη οτι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας θα τεθούν σε λαϊκό δημοψήφισμα εάν και όταν γίνει κυβέρνηση .


4) Ο κ. Καρατζαφέρης είχε δεχθεί σαν βουλευτή κάποτε έναν μουσουλμάνο της Θράκης ( Ιλχάν Ιλχάν ) . Αυτό το θεωρώ βαρύτατο ατόπημα . Ο Σαμαράς δεν έκανε το ίδιο λάθος όταν είχε δικό του κόμμα . Περιμένω να ακούσω κάποια ευθεία παραδοχή του λάθους .

5) Θέλω να ακούσω κάτι περί ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . Αλλιώς θα πρέπει να μου αποδείξει ο κ. Καρατζαφέρης οτι είναι εξυπνότερος απο 10.000.000 Ελλήνων !!!


6) Οι εξαγελλίες του ΛΑΟΣ για το περιβάλλον μοιάζουν να έχουν γραφτεί απο Υπουργό της Ν. Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ ! Ασάφειες και γενικόλογα . Περιμένω σαφείς τοποθετήσεις :
# Αποδέχεται το ΛΑΟΣ την εξάρτησή μας απο το εισαγόμενο πετρέλαιο ; Θα κάνει κάτι για να την καταργήσει ;
# Τί θα κάνει για τα σκουπίδια ; Θα μειώσει την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ή απλώς θα προωθήσει την ανακύκλωση ; Θεωρεί σωστό να κληροδοτούμε στις επόμενες γενεές βουνά σκουπιδιών ;
# Το οτι ο μισός και πλέον πληθυσμός μας είναι φυλακισμένος σε τσιμεντουπόλεις χαροποιεί το ΛΑΟΣ ; Τί θα κάνει για να το αλλάξει ;
# Τί θα κάνει για εξασφαλίσει την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μας σε τροφή ;
# Τί μέτρα θα λάβει για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση ανόδου της στάθμης των ωκεανών ;


7) Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δίνουν ένα μέρος του μισθού τους για υποστήριξη φτωχών οικογενειών . Αναρωτιέμαι : Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να βοηθά τους εξαθλιωμένους ή να τους δίνει ένα όραμα για το μέλλον ; Μάλλον το δεύτερο . Θα περίμενα απο το ΛΑΟΣ ένα δείγμα γραφής . Κάτι που να με πείθει οτι καταλαμβάνοντας την εξουσία θα κάνει πολλά και θαυμαστά . Να ένα τέτοιο δείγμα γραφής : Οι βουλευτές να έδιναν ένα μέρος του μισθού τους και να πλήρωναν τα έξοδα σπουδών ενός αριστούχου που μπήκε στο πανεπιστήμιο ( απο φτωχή οικογένεια ) . Έτσι θα κέρδιζε την πνευματική αφρόκρεμα της νεολαίας και πιθανόν την ψήφο όλων των νέων .

8) Βλέπω το ΛΑΟΣ να υποστηρίζει τα σκληρά οικονομικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ ( αρχές του 2010 ) . Αν ήμουν στη θέση του θα ζητούσα πρώτα ΚΡΕΜΑΣΜΑ όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα . Έπειτα θα ζητούσα ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ τους . Έπειτα θα ζητούσα όμοιες περικοπές και για τον λαό ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ . Και στο τέλος ( αν αυτά δεν έλυναν το πρόβλημα ) θα υποστήριζα τα σκληρά οικονομικά μέτρα . Γιατί ο κ. Καρατζαφέρης σπεύδει να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ . Δεν αντιλαμβάνεται οτι στο τέλος ( αν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα ) το ΠΑΣΟΚ θα καυχηθεί "ΕΜΕΙΣ ( το ΠΑΣΟΚ ) τα καταφέραμε " ; Δεν πρόκειται να πεί "Το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑΟΣ τα καταφέραμε " !

"Γνώθι σαθρόν"



"Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν επί Σημίτη κάθε...
λέξη που άρχιζε από -εθν. και -ελλ. 'εγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα τι σημαίνουν για 'κείνους "επενδύσεις"; Με δημόσιο χρήμα, σε δημόσιο χώρο, με κρατικές επιδοτήσεις φτιάχνουν έργα που σε βάζουν να τα πληρώνεις για τρεις ζωές σ΄αυτούς που το παίζουν εργολάβοι. Τους έφτιαξες καινούριο αεροδρόμιο ενώ είχες, τους χάρισες και τον εθνικό σου αερομεταφορέα επειδή ήταν "μορφονιοί" και 'ξέραν καλύτερα να στήνουν σιδεριές και να στρώνουν άσφαλτο από τη ΜΟΜΑ.
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Θυμηθήτε το, κάνουν γενοκτονία και το ξέρουν.
Συμπληρώστε τον κατάλογο. Ελεύθερα παρακαλώ."

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ....


Προς συμφωνία για «Μακεδονία του Βαρδάρη»
Κοινά αποδεκτή λύση για την ονομασία


Κοντά σε συμφωνία στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» βρίσκονται η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ, υπό την πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η συγκεκριμένη ονομασία καλύπτει την ελληνική απαίτηση περί γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από τους πολίτες της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο της διαφοροποίησης από τη Μακεδονία του Αιγαίου (Ελλάδα) και τη Μακεδονία του Πιρίν (Βουλγαρία). Αλλωστε, πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο σύμβουλος του προέδρου της ΠΓΔΜ, Ρίστο Νίκοβσκι, είχε δημόσια ταχθεί υπέρ του «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βαρδάρη)». Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και η ακριβής μορφή που θα έχει η αναγραφή της ονομασίας.

Η χρήση γεωγραφικών περιοχών ή ποταμών ως συστατικό της επίσημης ονομασίας βρέθηκε επανειλημμένα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, τόνισε στην «Κ» άριστα ενημερωμένη δυτική διπλωματική πηγή που περιέγραψε ως καθοριστικό παράγοντα της πορείας προς τη λύση την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να εγκαινιάσει απ’ ευθείας συναντήσεις με τον Νίκολα Γκρούεφσκι, οι οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έσπασαν τον πάγο», και πρόσθεσε: «Οι κινήσεις του κ. Παπανδρέου είχαν μεγάλη συμβολική σημασία. Ξαφνικά, οι γείτονές σας δεν αισθάνονταν ούτε αποκλεισμένοι ούτε ταπεινωμένοι». Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι συχνές επαφές των κ. Δρούτσα και Μιλόσοσκι.

Ο ρόλος του Στάινμπεργκ

Οι εντατικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχουν αποδώσει καρπούς. Από αμερικανικής πλευράς με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς ο δεύτερος στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο επισκέφθηκε επανειλημμένα τις δύο χώρες. Στην Ελλάδα βρέθηκε τρεις φορές: τον Μάιο, τον Ιούνιο, και τον Δεκέμβριο του 2009 και συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Στάινμπεργκ, που τιμήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες από την «Ελληνική και Κυπριακή Ηγεσία» στην Ουάσιγκτον, δήλωσε πρόσφατα ότι «επίκειται η λήψη δύσκολων αποφάσεων» από τον κ. Γκρούεφσκι, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τα Σκόπια στη σημερινή περίοδο αβεβαιότητας η ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, ενώ χαιρέτισε τη θετική στάση του κ. Παπανδρέου και το όραμά του για πλήρη ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. έως το 2014. Η ελληνική πλευρά υπογραμμίζει την ανάγκη η νέα, σύνθετη ονομασία να χρησιμοποιείται έναντι όλων, ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση των πολλαπλών ονομάτων, θέση στην οποία προσχωρούν σταδιακά και σημαντικές χώρες που επηρεάζουν. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη» παρουσιάζει τα λιγότερα εμπόδια, και θα μπορούσε να κατοχυρωθεί συνταγματικά αφού αποτελεί οικεία περιγραφή της χώρας για τους ίδιους τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, τον Μάρτιο, η αμερικανική πλευρά διεμήνυσε την πρόθεσή της να υιοθετήσει τόσο στα διεθνή φόρουμ όσο και στις διμερείς σχέσεις τη συμβιβαστική ονομασία, είτε το «Βόρεια Μακεδονία», που είχε προτείνει πέρυσι ο κ. Νίμιτς, είτε το «Μακεδονία του Βαρδάρη», που φαίνεται να είναι η ονομασία στην οποία πιθανώς να καταλήξουν οι δύο χώρες.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More