ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ


Μια αποκάλυψη που ξεγυμνώνει την κυβέρνηση κι όσους βάζουν εκβιαστικά διλήμματα για σενάρια χρεοκοπίας και τανκς στους δρόμους, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, αποκαλύπτει το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο, η Ευρώπη επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης ή Plan B σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν ψηφίσει την Τετάρτη το μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση που θα καλύπτει τα 12 δις που χρειάζεται η χώρα για να αποφύγει την άμεση χρεοκοπία. Αφού απορρίφθηκε η λύση χρηματοδότησης-γέφυρας (bridging loan) από την ΕΕ, η πιθανότερη επιλογή θα είναι η παροχή ρευστότητας από μία απροσδιόριστη “τρίτη πλευρά”, ανέφερε πηγή στο Reuters, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το βρίσκω δύσκολο να μη βρεθεί τράπεζα ή οργανισμός για να δώσει ακόμα ένα δάνειο στην Ελλάδα. Με τους σωστούς όρους, θα συμβεί».

Από την άλλη, πώς είναι δυνατόν να μιλούν ακόμη στην κυβέρνηση για χρεοκοπία όταν βγήκε και επίσημα στο φως το γαλλικό σχέδιο για εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους από τις τράπεζες.Σύμφωνα με την πρόταση, το σχέδιο καλύπτει τα ομόλογα που λήγουν την περίοδο 2011-2014. Oι τράπεζες που μπαίνουν στη ρύθμιση δεν θα εμφανίζουν τα νέα ελληνικά ομόλογα στον ισολογισμό τους αλλά θα αποκτούν μερίδιο σε εταιρία ειδικού σκοπού που θα ιδρυθεί για την περίσταση. Για κάθε ευρώ ελληνικού χρέους που θα μετακυλίεται, οι τράπεζες θα λαμβάνουν 30 σεντς σε ρευστό. Από τα υπόλοιπα 70 σεντς, η εταιρία ειδικού σκοπού θα επενδύει τα 50 σε νέα 30ετή ελληνικά ομόλογα και 20 σε χρεόγραφα μηδενικού τοκομεριδίου (zero coupons) ανάλογης διάρκειας.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι η Ευρώπη φοβάται μια ελληνική χρεοκοπία κι έχει στα συρτάρια της έτοιμα σχέδια για να διασώσει την Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την 5η δόση του δανείου. Αν και δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, απλά μπαίνει μπροστά σαν μπαμπούλας για να τρομάξει ο κόσμος και να μείνουν στο μαντρί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κι όλο αυτό το εκφοβιστικό κλίμα μας θυμίσει ότι έγινε και με το σχέδιο Ανάν και τους Κύπριους.

Τους εκβίαζαν με αποβολή από την Ευρώπη, με απομόνωση, με διάλυση της οικονομίας σε περίπτωση που πουν όχι στο σχέδιο υποτέλειας. Είπαν όχι πάνω από 7 στους 10 Κύπριους. Εγινε τίποτε;

Το ίδιο συμβαίνει και με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση φαίνεται να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία και να μην εκμεταλλεύεται τον τρόμο των ξένων για μια ελληνική χρεοκοπία.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ


Άθλια συμπεριφορά, το λες και κατάχρηση εξουσίας, επέδειξε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος προς τους μάγειρες και τους σερβιτόρους της Βουλής επειδή δεν τον εξυπηρέτησαν σε χρόνο dt, ως όφειλαν, όπως φρόντισε να τους υπενθυμίσει. Ο γαλάζιος βουλευτής , εκτός εαυτού λόγω πείνας, τόλμησε μάλιστα να τους απειλήσει, μέσες άκρες ότι αυτή η καθυστέρηση θα τους κοστίσει, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, την ίδια τους τη θέση. «Είστε εδώ για να εξυπηρετείτε πρωτίστως εμάς τους βουλευτές και μετά όλους τους άλλους. Ακούσατε; Εμείς εδώ έχουμε δουλειά, δεν ερχόμαστε για να κάνουμε πλάκα και δημόσιες σχέσεις. Κι αυτό να το κρατήσετε , είναι επίσημο και θα υπάρχει και συνέχεια«.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα, με το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας, είχαν προσέλθει στο εστιατόριο τουλάχιστον εκατό βουλευτές και ήθελαν ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν όλοι, πράγμα εκ των πραγμάτων αδύνατο για τους τέσσερις μάγειρες και τους δύο σερβιτόρους που έτρεχαν σαν τον Βέγγο για να προλάβουν όλες τις παραγγελίες. Ο λαός τρώει ξύλο στην πλατεία και τα ζώα ήθελαν να φάνε τον περίδρομο, οι προδότες!

Η δε βουλευτική προειδοποίηση προς σκληρά εργαζόμενους, με το χέρι υψωμένο παρακαλώ, έγινε ενώπιον «όλων των άλλων» που έρχονται δεύτεροι. Θα μπορούσε βέβαια, αν ήταν τόση η πείνα του κ. Μαρκόπουλου να πεταχτεί στα εστιατόρια πέριξ της πλατείας Συντάγματος

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ

ΔΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ


Τη λογική που οδήγησε στην απόφαση “αφοπλισμού” των Εθνοφυλάκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας,επιχείρησε να εξηγήσει απαντώντας σε δύο διαφορετικές ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ ,ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην απάντησή του ,πρόκειται για απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που οδήγησε στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η παράδοση του οπλισμού των Εθνοφυλάκων σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ είναι:

α. Δεν υφίσταται επιχειρησιακό έργο στην ειρήνη, λόγω της χωροταξικής κατανομής των συγκεκριμένων Μονάδων.

β. Δεν επιτυγχάνεται σημαντικό κέρδος χρόνου, από επιχειρησιακής άποψης, με την τήρηση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες των συγκεκριμένων Μονάδων.

γ. Σε ότι αφορά στους Εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού-φρούρησης, την οποία εκτελούν με το ατομικό τους τυφέκιο, είναι δυνατή η εκτέλεση αυτής με ατομικό οπλισμό που θα παρέχεται από τις Μονάδες πρόσληψης αυτών.

Οι Μονάδες Εθνοφυλακής παραμένουν ενταγμένες στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και η παράδοση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και απενεργοποίηση ή κατάργησή τους.

Τέλος, η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στις Μονάδες αυτές, θα συνεχίσει να διεξάγεται με οπλισμό της Μονάδας, που θα τους χορηγείται για την προγραμματισμένη ημέρα εκπαίδευσης.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο Πράσινος πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε δηλώσεις του στην HANDELSBLATT τόνισε πως επιβάλλεται ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας και για να γλιτώσει η ίδια τη χρεωκοπία αλλά και για να μην μας τελειώσει το …ευρώ.

Όπως επισήμανε, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν στη προοπτική μιας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή στην εγκατάλειψη του ευρώ.

Ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση (στην εγκατάλειψη του ευρώ) προειδοποίησε πως η Ευρώπη θα χάσει μονομιάς όλα όσα πέτυχε εδώ και πάνω από μισό αιώνα και θα επιστρέψει σε μια Ευρώπη επανεθνικοποίησης.

Και ολοκληρώνει λέγοντας…Αυτό, θα ήταν τραγωδία και καταστροφή για τη «νέα τάξη πραγμάτων»
ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ Ε.Ε Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ.
ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More