ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ.....



Είναι από τις περιπτώσεις που η οργή ξεχειλίζει. Την ώρα που όλη η Ελλάδα άκουγε με προσοχή τους Ντομινίκ Στρος Καν και Όλι Ρεν να ζητούν νέες περικοπές μισθών, οι βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής «τσέπωναν» 500 ευρώ έκαστος!
Ένα… μίνι δώρο Χριστουγέννων για τους βουλευτές από το ΔΝΤ ή αποζημίωση για τους 79 βουλευτές που ήρθαν στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους έθεσαν; Αστεία πράγματα…
Οι Έλληνες πολίτες μετρούν κάθε ευρώ που ξοδεύουν αλλά ο Στρος-Καν, ο Ρεν και η ελληνική παρέα τους έβαλαν στην τσέπη χρήματα που στερείται καθημερινά ο απλός φορολογούμενος. Χρήματα που περικόπηκαν από το μισθό ή τη σύνταξή του.
Συνολικά, οι 79 βουλευτές που έδωσαν το «παρών», θα εισπράξουν 30.345 ευρώ ως… «ηθική βλάβη» (;) για αυτά που άκουσαν από τους Ντομινίκ και Όλι. Απίστευτα πράγματα…
Το κόστος των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομική Υποθέσεων μόνο για τις δύο συνεδριάσεις ανήλθε σε 22.950 (όπως διαβάσατε και παραπάνω περίπου 500 ευρώ ο καθένας) ενώ 7.395 στοίχισαν οι βουλευτές της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (255 έκαστος…)
Μάλιστα, ο ερχομός του επικεφαλής του ΔΝΤ, έφερε αρκετές συνεδριάσεις για την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Οι βουλευτές συνεδρίασαν τρεις φορές μόνο την Τρίτη! Η πρώτη ξεκίνησε στις 10:00, η δεύτερη στις 14:00 και η τρίτη στις 18:30. Γι’αυτές τις συμμετοχές τους πήραν τριπλό… μεροκάματο, ήτοι 765 ευρώ το κεφάλι (συνολικά 36.975 ζεστά και μετρητά)
Ας ελπίσουμε πως ο Πρόεδρος της Βουλής θα φιλοτιμηθεί να κόψει κάποια από τα υπέρογκα ποσά που αναμένεται να εισπράξουν οι βουλευτές. Έχει αυτό το δικαίωμα αν κρίνει πως ο αριθμός των συνεδριάσεων ήταν ιδιαιτέρως μεγάλος. Ας ελπίσουμε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ


ΚΟΙΤΑ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ Ο ΜΑΝΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ
ΣΗΜΕΡΑ 180 ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΟΝΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ( ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ)
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ
Η ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Το κακό κατά την γνώμη μας δεν είναι οι δηλώσεις του Θεοδωράκη (που να αγιάσει το στόμα του) , αλλά το ότι παρόμοιες δηλώσεις (για κλείσιμο προξενείου) δεν έχουν κάνει ακόμη πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί.

B.T.T.A.D.K. : ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μετά τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ήρθε γραπτή ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με κατάπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη -που είναι από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας- σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τονίσουμε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με ανησυχία και έκπληξη είδαν τον κύριο Θεοδωράκη να δείχνει την μειονότητα μας ως εθνικό κίνδυνο. Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει με ανησυχία και απογοήτευση τέτοιου είδους δηλώσεις που στοχοποιούνε και εντάσσουν στους κινδύνους την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία σέβεται απόλυτα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.


Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύριος Θεοδωράκης είναι ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης ο οποίος προσπαθεί να δείξει τον δρόμο στον κόσμο, συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες και σύμφωνα, και θα έπρεπε με βάση τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να στηριχθούνε στο θέμα της ελευθερίας έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι καθώς και στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του πολιτισμού τους. Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο για δημοκρατία και ομαλή συμβίωση στην περιοχή μας και στην χώρα μας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΙΡΛΙΚ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


Τρεις Αμερικανοί, αρμενικής καταγωγής, προέβησαν σε προσφυγή σε δικαστήριο του Λος Αντζελες για διεκδίκηση περιουσιών των προγόνων τους... που κατασχέθηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915, αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Η προσφυγή των Αρμενοαμερικανών στρέφεται κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και της κρατικής τράπεζας Ziraat. Oι ενάγοντες αξιώνουν αποζημίωση ύψους 63,9 εκ. δολάρια για τις κατασχεμένες από το 1915 εκτάσεις των προγόνων τους σε περιοχή της ΝΑ Τουρκίας, εκτάσεις που περιλαμβάνουν και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ...ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...ΝΑ ΔΕΙ

ΜΙΛΑ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑ ΜΑΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΔΕΛΦΗ ΘΕΙΑ ΓΙΑΓΙΑ
ΜΙΛΑ ΕΣΥ ΨΥΧΗ ΑΓΑΠΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ
ΜΙΛΑ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ έλληνες (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΠΡΟ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ;

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΑΠΛΑ ΑΡΓΗΣΑΜΕ
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ Η....

Σε δεκάδες Αλβανούς πολίτες δεν επιτράπηκε η διέλευση από το μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, από τις πρώτες πρωινές ώρες της έναρξης της ισχύος της απόφασης για την κατάργηση των θεωρήσεων και της ελεύθερης διακίνησης των Αλβανών στο χώρο «Σένγκεν».Η άρνηση της διέλευσης στο σημείο ελέγχου της Κακαβιάς, ήταν ίδια από τις πρώτες ώρες της ημερομηνίας που ίσχυσε η ελεύθερη διέλευση μέχρι το απόγευμα χθες. Αποδείχθηκε έτσι ότι ορισμένα τμήματα της συνοριακής διοίκησης της ελληνικής αστυνομίας ‘δεν μασάνε’ για την ελεύθερη διακίνηση των Αλβανών.Παρότι ο αριθμός των αλβανών πολιτών που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω Κακαβιάς ήταν πολύ μικρός, η συμπεριφορά των Ελλήνων ελεγκτών δεν είχε κανένα στοιχείο καλωσορίσματος και ευρωπαϊκής εθιμοτυπίας (…).
Όταν σήμανε η ώρα 00:01,(μεσάνυκτα), ότι μπήκε η 15η Δεκεμβρίου, περίπου 20 Αλβανοί πολίτες με βιομετρικά διαβατήρια ξεκίνησαν κάτω από το φως των πυροτεχνημάτων από το αλβανικό έδαφος προς το ελληνικό. Αλλά δεν παρέμειναn για πολύ και γύρισαν πάλι πίσω.

Τα κίνητρα της επιστροφής τους ήταν διαφορετικά και ζητήθηκαν μια σειρά εγγράφων από την ελληνική αστυνομία για να μπουν στην άλλη πλευρά των συνόρων.


«Ένα από τα έγγραφα που μου ζήτησαν ήταν το βιβλιάριο υγείας, αλλά άκουσα ότι οι Έλληνες ελεγκτές εκτός από τα διαβατήρια ζητούσαν και όνομα του προσώπου που προέβλεπαν να φιλοξενηθούνε, τις ημέρες διαμονής στην Ελλάδα και τα εισιτήρια επιστροφής του ταξιδιού.Εκείνο που προσέλκυσε περισσότερο την προσοχή ήταν όταν ακόμη παρουσίαζε ο Αλβανός, τα έγγραφα που ζητούσε η ελληνική αστυνομία, η συμπεριφορά τους δεν θύμισε τίποτε από την ευρωπαϊκή συμπεριφορά και φροντίδα», είπε ένας από τους πρώτους πολίτες που πήγε στα ελληνικά σύνορα.Οι Αλβανοί αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την ελληνική πλευρά, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε από τους ομολόγους τους, οι οποίοι συνέχιζαν να επιμένουν στα αιτήματά τους για τα συμπληρωματικά έγγραφα διαμονής, τα οποία έπρεπε να έχουν τη σφραγίδα της τοπικής ελληνικής αστυνομίας στον τόπο προορισμού τους.Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, από τις 00:00 της 15ης Δεκεμβρίου μέχρι τις 0800 χθες το πρωί μόνο τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι κατάφεραν να περάσουν το «τείχος» των συνόρων, ενώ περίπου 30 Αλβανοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ....ΑΙΓΑΙΟ


Αίσθηση και ερωτηματικά δημιουργεί προφανώς η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου ως προς το... ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνεργασίας για εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο.Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων...
απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι έτοιμος να κάνει μπίζνες ("ready to do business") με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, υποστήριξε ότι «βεβαίως, ήδη το κάνουμε!», δημιουργώντας αίσθηση και τροφοδοτώντας και πάλι τα γνωστά σενάρια τα οποία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Η δήλωση έγινε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, στο Ίδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάση", με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου.

Στην δεξίωση παρέστησαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, αντιπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και δεκάδων άλλων χωρών, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων.

Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από το μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας του στον ΟΗΕ, Ερτογρούλ Απακάν, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Μητσιάλη και είχε παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο της έκθεσης «Ήρωες: Θνητοί και μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» από τον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, πρέσβη Λουκά Τσίλα και εκπρόσωπο του Μουσείου Γουόλτερς στη Βαλτιμόρη, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η έκθεση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε: «Με μεγάλη μου ευχαρίστηση επισκέπτομαι την έκθεση και βρίσκομαι μαζί με φίλους από την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η κοινή μας κληρονομιά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα μείνω στη Νέα Υόρκη για 24 ώρες και ήρθα για την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ. Αλλά, αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία (να επισκεφθώ την έκθεση). Ένιωσα σα να βρίσκομαι στη Μεσόγειο, στην Τροία ή στην Αθήνα, στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου. Είδα έργα από την Τροία, από την ελληνική παράδοση και ως ακαδημαϊκός απόλαυσα την έκθεση και ως γείτονας της Ελλάδας είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ».

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αντάλλαξε χειραψίες με τους προσκεκλημένους, ανάμεσά τους και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ και αρκετοί ομογενείς.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Υπάρχουν πολλά κοινά ζητήματα. Συζητήσαμε για το κυπριακό πρόβλημα, το Ιράκ, τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, το Σουδάν και αρκετά άλλα. Αυτά είναι στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Τουρκία ως μέλος (η διετής θητεία της στο Σώμα λήγει στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς) μοιράζεται τις απόψεις της γι' αυτά τα διεθνή θέματα».

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ


ΕΝΩ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΛΥΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Μιχάλη Χάλαρη, για όσους εργοδότες... δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.

Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».
Απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Μιχάλη Χάλαρη, για όσους εργοδότες... δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.

Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ,ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΞΙΑ


Η δικαίωση των παραδοσιακών αξιών

Μερικοί συμπατριώτες μας –μεταξύ αυτών πολλοί διανοητές και πολιτευόμενοι- μού δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν παν το δυνατόν για να φανούν «προοδευτικοί», μοντέρνοι και εκσυγχρονιστές. Χαρακτηρίζουν ξεπερασμένες τις αξίες που ανάγονται στο παρελθόν και στις ρίζες του λαού μας και νομίζουν ότι θα γίνουν καλοί Ευρωπαίοι αν μιλούν συνεχώς για πολυπολιτισμικότητα, και παγκοσμιοποίηση.
Όσοι από μας επιμένουμε σε έννοιες όπως η πατρίδα, η πολιτιστική ταυτότητα, η ελληνορθόδοξη παράδοση, η δυναμική εξωτερική πολιτική κ.α χαρακτηριζόμαστε «συντηρητικοί», «αντιδραστικοί» , «εθνικιστές» και τα συναφή. Ὀμως μία σύντομη περιήγηση στη διεθνή επικαιρότητα μάς δείχνει ότι απόψεις «συντηρητικές» και παραδοσιακές δικαιώνονται καθημερινά, ενώ καταρρέουν οι μύθοι των ψευδοπροοδευτικών.

Θυμίζω ορισμένες σχετικές περιπτώσεις.

Πρώτον. Στη χώρα μας για να είσαι της μόδας πρέπει να μιλάς υπέρ της πολυπολιτισμικότητας. Δηλαδή να υποχωρήσει η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα του λαού μας για να νιώσουν καλύτερα οι αλλοδαποί που ζουν είτε νόμιμα είτε παράνομα στη χώρα μας. Στην Ευρώπη ήδη η πολυπολιτισμικότητα αμφισβητείται και απορρίπτεται ενώ προωθείται η ιδέα της ένταξης-ενσωμάτωσης των μεταναστών. Όχι όλων φυσικά, αλλά του αριθμού εκείνου που μπορεί να αντέξει κάθε κοινωνία. Αντί να χάνει μία κοινωνία τα εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά της καλούνται οι μετανάστες να αποδεχθούν τις αξίες της χώρας που τους φιλοξενεί.

Τη κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας παραδέχθηκε προσφάτως σε ομιλία της η Γερμανίδα Καγκελλάριος Άγκελα Μέρκελ. Αλλά και ο Άγγλος κοινωνιολόγος Άντριου Γκέντενς έγραψε χαρακτηριστικά: «Στην Ολλανδία σήμερα κηδεύεται η πολυπολιτισμικότητα. Πολλοί από αυτούς που παρίστανται στην κηδεία της είναι εκείνοι που την χειροκροτούσαν πριν από δέκα χρόνια»!

Δεύτερον. Καθήκον κάθε καλού «προοδευτικού» στη χώρα μας είναι η επίθεση κατά της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία. Κι όμως εδώ και δέκα περίπου χρόνια ομάδα ψυχολόγων και ιατρών έχει καταλήξει με πειραματική μέθοδο ότι η διδασκαλία των Αρχαίων και του πολυτονικού από το Δημοτικό σχολείο βοηθά τα παιδιά να αποφύγουν τις δυσλεξίες και τις μαθησιακές δυσχέρειες. ¨Ολα αυτά ΤΑ καταγράφει ο Ιωάννης Τσέγκος στο βιβλίο του «Η εκδίκηση των τόνων» . Τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα εξήγαγε και η καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Αυστραλία Κέϊτ Τσάνοκ, η οποία θεραπεύει τη δυσλεξία διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά σε αγγλόφωνα παιδιά. Εξ άλλου από φέτος σε πολλά δημοτικά της Βρετανίας άρχισε πειραματικά η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών με στόχο να διαδοθεί σε περισσότερα σχολεία του χρόνου. Την ώρα που σε άλλες προηγμένες χώρες κερδίζουν έδαφος τα Αρχαία Ελληνικά, οι εγχώριοι «προοδευτικοί» μάς καλούν να αποκόψουμε τα ελληνόπουλα από τις ρίζες της γλώσσας μας.

Τρίτον. Το 2000, όταν αναιτίως η κυβέρνηση Σημίτη με την υποστήριξη δήθεν ανεξαρτήτων Αρχών κατήργησε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, η Εκκλησία της Ελλάδος αντιπρότεινε την προαιρετική αναγραφή. Αυτό που τότε απορρίφθηκε στο όνομα των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» σήμερα επιβραβεύεται από την Ευρ. Ένωση. Συγκεκριμένα η Αλβανία ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει τον Απρίλιο του 2011 απογραφή πληθυσμού και θα ζητά προαιρετικά την αναγραφή της εθνικής καταγωγής και του θρησκεύματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( Κομμισσιόν) ενέκρινε αυτή την μέθοδο και μάλιστα θα χρηματοδοτήσει την απογραφή. Οι Ευρωπαίοι είπαν κάτι απλό που οι εδώ «ανεξάρτητες Αρχές» δεν ήθελαν αν καταλάβουν. Ότι τις μειονότητες τις προστατεύεις όταν τις αναδεικνύεις και όχι όταν τις κρύβεις!

Τέταρτον. Όσοι ζητούμε να μην υποχωρήσει η Ελλάς απέναντι στις προκλήσεις των Σκοπίων και όσοι γράφουτμε ότι το «μακεδονικό ἐθνος» είναι κατασκεύασμα ολοκληρωτισμών και του Τίτο, χλευαζόμαστε από τους δήθεν προοδευτικούς ως υπερπατριώτες κ.λπ. Και όμως προ μηνός περίπου εμφανίσθηκε στην τηλεόραση των Σκοπίων ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του κόμματος ΒΜΡΟ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και είπε στους συμπατριώτες του: « Ας το πάρουμε απόφαση, Δεν έχουμε καμμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδτο. Οι ιδεολογικοί μας πρόγονοι το 1903-1908 εφόνευαν όποιον δήλωνε ότι είναι απόγονος του Αλεξάνδρου»! Εξάλλου ο αλβανικός εθνικισμός ξεσηκώνει το 30% του πληθυσμού της ΦΥΡΟΜ που θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου. Το νέο κόμμα της Αλβανικής Λίγκας ζητεί επισήμως να χωρισθεί η χώρα σε καντόνια, αλβανικό, σλαβικό και μικτό.

Είναι προφανές ότι μέσα στο γειτονικό μας κράτος αρχίζουν τα διαλυτικά φαινόμενα και διερωτώμαι: Αξίζει αν παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας σε μία χώρα, η οποία μεθύριο ίσως και να μην υπάρχει;

Πέμπτον. Όταν μιλάς για Θεό και πατρίδα, ως απαραίτητα εφόδια για την παιδεία των νέων, οι ψευδοπροοδευτικοί σού αντιτείνουν ότι αυτές οι αξίες υποστηρίχθηκαν από αυταρχικά καθεστώτα. Κι όμως προ ολίγων μηνών είδαμε τους Χιλιανούς μεταλλωρύχους να ζητούν κάτω στα έγκατα της γης τα αγάλματα των Καθολικών Αγίων και μία σημαία της χώρας τους. Η πίστη στον Θεό και στην πατρίδα χαρίζουν δύναμη επιβιώσεως και σε ανθρώπους και σε λαούς. Μήπως ήσαν οπαδοί του αυταρχισμού αυτοί οι εργάτες; Όχι, βέβαια. Άλλωστε και η Αθηναϊκή Δημοκρατία αγωνίσθηκε στη Σαλαμίνα κατά των Περσών με τα ιδανικά που καταγράφει ο Αισχύλος στο περίφημο «Παίδες Ελλήνων, ίτε». Δηλαδή για την πατρίδα, τα θρησκευτικά καθιδρύματα, τους τάφους των προγόνων.

Με αυτές τις αξίες επιβιώσαμε ως Έλληνες και με αυτές θα πορευθούμε, χωρίς να παραβλέπουμε τις εξελίξεις της εποχής, τις προόδους της τεχνολογίας, την οικονομική κρίση. Οι παραδοσιακές αξίες δικαιώνονται καθημερινά. Στην Ελλάδα, άραγε, το καταλάβαμε;

ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΡΥΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


«Βαρύ» είναι το πρόγραμμα των επόμενων δύο εβδομάδων, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει 33 μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης. Πρόκειται για δράσεις που έχουν να κάνουν...
κυρίως με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τις αποκρατικοποιήσεις (που παρουσιάστηκαν προχθές), αλλά και την.......
αγορά ενέργειας, το ασφαλιστικό, τα νοσοκομεία, το ΕΣΠΑ, τον «Καλλικράτη», το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις ΔΕΚΟ και τη διαχείριση του προσωπικού του δημόσιου τομέα.
Θεωρητικά, από την υλοποίηση ή μη των δράσεων αυτών θα εξαρτηθεί και η εκταμίευση της τέταρτης δόσης, τον Μάρτιο του 2011, ύψους 15 δισ. ευρώ. Πάντως, η τρόικα δείχνει ότι είναι ελαστική σε ό,τι αφορά την κατά γράμμα εκτέλεση του Μνημονίου. Και αυτό φαίνεται από το πως ενέκρινε την τρίτη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι από τις 27 μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει, δεν είχαν ολοκληρωθεί οι 12 εξ αυτών (σύμφωνα με την έκθεση προόδου της οικονομίας, που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών).
Η κυβέρνηση, πάντως, πρέπει να δείξει ότι συνεχίζει να έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να προωθεί μεταρρυθμίσεις που «πονάνε», αλλά πρέπει να γίνουν για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, με το οποίο αναμένεται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στο ισχύον καθεστώς. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περί τα 150-160 επαγγέλματα που θεωρούνται «κλειστά» και σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω νομοσχέδιο θα τα «απελευθερώνει» όλα. Εκτός, δηλαδή, από τα έξι γνωστά (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ορκωτοί λογιστές), θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο οριζόντια παρέμβαση και για τα άλλα επαγγέλματα, όπως ταξί, εκσκαφείς, αρτοποιοί, ηχολήπτες, κομμωτές κ.ά.
Οπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε νέα τροπή στην κατάρτιση του νομοσχεδίου. Μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας, πλέον η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν θα είναι να άρει τους περιορισμούς από κάποια επαγγέλματα. Το αντίθετο. Θα θεωρεί ότι όλα τα επαγγέλματα είναι «ανοιχτά» και θα ακολουθήσουν σε ελάχιστες περιπτώσεις υπουργικές αποφάσεις που θα δικαιολογούν ορισμένους περιορισμούς σε επιλεγμένα επαγγέλματα. Και αυτό μόνον αν προκύπτει λόγος δημοσίου συμφέροντος.
Στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου με διαδικασίες fast track. Μάλιστα, καταρτίστηκε λίστα με 14 μεγάλα ακίνητα του Δημοσίου, με τα «βαριά χαρτιά» να είναι το Ελληνικό, η έκταση της Αφάντου Ρόδου, το Πρασονήσι Ρόδου (έκτασης 80.000 στρεμμάτων), οι Αλυκές Αναβύσσου, ενώ περιλαμβάνονται και εκτάσεις σε Πελοπόννησο, Χαλκίδα, Αντίρριο, Ξάνθη κ.α. Για τα ακίνητα αυτά εισέρχονται διαδικασίες αξιοποίησης «εξπρές», με την εγκατάσταση τεχνικών συμβούλων για τον λόγο αυτό και τη δημιουργία μιας νέας γραμματείας που θα εποπτεύει όλα τα κρατικά ακίνητα. Επίσης, θα δημιουργηθεί και ένας φορέας χρηματοοικονομικής διαχείρισης των ώριμων προς αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου και σε επόμενη φάση θα διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Χ.A. Από το project των ακινήτων εκτιμάται ότι θα προέλθει και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα 7 δισ. ευρώ, που είναι ο στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων έως το 2013.
Ταυτόχρονα, ορίστηκαν σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενώ αποφασίστηκε η αναζήτηση συμβούλων για όλα τα άλλα projects.
Στα υπόλοιπα projects περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αξιοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλλι Κρήτης και του αεροδρομίου του Ηρακλείου, η μετοχοποίηση ή είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό), η πώληση της ΛΑΡΚΟ, η αξιοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ο διαχωρισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και όλων των λιμένων της χώρας

ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.....


Μην ψάχνετε να βρείτε τις ρίζες της φιλοσοφίας «Κάν’ το μόνος σου» στο DNA γνωστής σουηδικής εταιρίας επίπλων και αντικειμένων για το σπίτι. Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη Νότιο Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα, όπως κάποτε αποκαλούνταν. Τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο της Βασιλικής στο Τόρε Σατριάνο κοντά στην Ποτέντσα, αποδεικνύουν ότι...

... ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. η φιλοσοφία του «Κάν’ το μόνος σου», όσον αφορά στην κατασκευή ναών και μνημείων, ήταν ευρύτατα διαδεδομένη. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα μοντέλο ναού στο οποίο ήταν χαραγμένα οι οδηγίες κατασκευής του και ο τρόπος ένωσης των διαφορετικών μελών του. Ο επικεφαλής της έρευνας, Μάσιμο Οσάνα, εξηγεί:

Eκείνη την εποχή καθετί ελληνικό λατρευόταν με μανία. Προφανώς κάποιοι κτίστες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα δίνοντας στους κατοίκους της περιοχής απλές οδηγίες κατασκευής κτισμάτων με μπούσουλα φυσικά τα αρχαιοελληνικά κτίσματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν έρθει στο φως εκατοντάδες μέλη που πάνω τους αναγράφουν με κάθε λεπτομέρεια οδηγίες και τρόπους κατασκευής κτισμάτων και ναών. Είναι σαν να έχεις στα χέρια σου το μάνιουαλ».

Ο διευθυντής της Βρετανικής Σχολής στη Ρώμη, Κρίστοφερ Σμιθ, ενδυναμώνει τους ισχυρισμούς: «Πρόκειται για το αρχαιότερο στίγμα που έχουν αφήσει πίσω τους οι κτίστες της εποχής. Φαίνεται σαν κάποιος να δίνει οδηγίες για το πώς θα γίνεται μαζική παραγωγή τέτοιου τύπου οικοδομημάτων», διαπιστώνει.

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ


-Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

-Tι να πεις για τους Έλληνες... Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!

-Aκρίβεια σου λέει μετά... Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε!


- Mε δύο ρολόγια στο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ώρα είναι.

-Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.

- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

- O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο ευρώ στην τσέπη του.

-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.


-Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.

-ΓΑΠ: Έχει ύψος 1.95 και ασχετοσύνη 2.20!

-Όσο κακό κάνανε τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα από τότε που έγινε ελεύθερο κράτος, δεν το έκαναν οι Τούρκοι σε 400 χρ. υποδούλωσης!

-Μην τραβάτε περισσότερα από τρία καζανάκια την ημέρα, θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης!

-Έχετε δει τις καινούργιες φωτογραφίες του ΓΑΠ; Νομίζω ότι δεν τον αντιπροσωπεύουν καθόλου… Τον δείχνουν με τα χέρια στις δικές του τσέπες!

-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι!

-Όποιος είναι σε θέση να πληρώνει τα σημερινά τραπεζικά επιτόκια, μάλλον δεν του χρειάζεται το δάνειο!

Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.


«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων… Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει… Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης…»

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ..ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ


ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ"
 
Ο Δ.Σ.Α. με την παρούσα καλεί την Κυβέρνηση να διαγραφεί διά παντός το άρθρο 14 παρ.5 της Συνθήκης του Μνημονίου βάσει του οποίου η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων των ασυλιών προστασίας των Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Επειδή το κείμενο του Δ.Σ.Α. προβλέπεται ότι θα έχει..συλλεκτική αξία, το δημοσιεύουμε στην πρωτογεννή του μορφή γιά την βιβλιοθήκη σας...
Κάντε κλικ επάνω στη φωτο.

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Στη θέση των «Χριστουγέννων», οι πρόγονοί μας εόρταζαν το λεγόμενο «Τριέσπερον», μία εορτή η οποία γενικεύεται από τους ελληνιστικούς χρόνους κι εντεύθεν, προς τιμήν των πυρφόρων και ηλιακών θεοτήτων Ηρακλέους (ο οποίος κατά τον Κορνούτο ορίζεται ως «ο εν τοίς όλοις Λόγος καθ'όν η Φύσις ισχυρά και κραταιά εστί και απεριγένητος ούσα, μεταδοτικός ισχύος και τοίς κατά μέρος και αλκής υπάρχων») και Ηλίου.

Το «Τριέσπερον» ξεκινούσε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (τη νύκτα της 21ης προς την 22α του Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη δηλαδή νύκτα του έτους) και κορυφωνόταν με την αναγέννηση του φωτοδότη Ηλίου (τη νύκτα της 24ης προς 25η, όταν η ημέρα έχει ήδη μείνει «στάσιμη» επί 3 ημέρες μετά το Ηλιοστάσιο και αρχίζει πλέον να μεγαλώνει).

Αργότερα, με την επιβολή της κρατικής ηλιολατρίας από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρηλιανό, το ελληνικό «Τριέσπερον» επισκιάσθηκε (κατά μίμηση της περσικής λατρείας του Θεού Μίθρα που εώρταζε και αυτή την γέννηση του Θεού στις 25 Δεκεμβρίου) από την «επίσημη» ρωμαϊκή εορτή του «Ανίκητου Ήλιου» («Sol Invictus»).

Η «Ημέρα της Γεννήσεως του Ανίκητου Ηλίου» («Dies Natalis Solis Invicti»), η στιγμή δηλαδή που ο ακατάβλητος Ήλιος, έχοντας θριαμβεύσει επάνω στο σκοτάδι της «bruma» (βλέπε κατωτέρω), αρχίζει να ανέρχεται δυναμικά και υπερήφανα στον ουράνιο θόλο, είχε, φυσικά, ως προεόρτιο τη νύκτα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, όταν ετιμάτο σιωπηρώς η Θεά του Κάτω Κόσμου Αντζερόνα (Angerona, Dea Tacita), προστάτις των νεκρών και προσωποποίηση της Θελήσεως, της Εσωτερικής Φωνής, της Ενοράσεως και της Σιωπής, στα λεγόμενα «Ντιβάλια» ή «Αντζερονάλια» («Divalia» ή «Angeronalia», βλ. Claudio Rutilio, «Η Θεολογία των Ρωμαίων»).

Τα «Divalia» έκλειναν τις λεγόμενες «σύντομες ημέρες» («brevissimi dies», «bruma») που σηματοδοτούσαν την ολοκλήρωση της ηλιακής διαδρομής μέσα στον ενιαυτό.

Ο Sol «Invictus» συνέχισε να λατρεύεται ως Ανώτατος Θεός και καθοδηγητής της οργανωμένης κοινωνίας και των Ρωμαίων αυτοκρατόρων μέχρι την εποχή του Κωνσταντίνου, ο οποίος άρχισε την βασιλεία του ως τυπικός ηλιολάτρης. Υπάρχουν νομίσματα ως το 324 μ.α.χ.χ. που εμφανίζουν τον Κωνσταντίνο να δοξάζει τον Sol ως «Πηγή της Αυτοκρατορικής Δυνάμεως», μόνον δε κατά τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του οι αναφορές στον Sol και τις άλλες εθνικές θεότητες εξαφανίσθησαν από τα νομίσματα.

Η εορτή πάντως του «Sol Invictus» επικαλύφθηκε με τη σειρά της αμέσως μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού (4ος αιώνας, με απόφαση του Πάπα Ιουλίου) από τα γνωστά μας «Χριστούγεννα» (που έως τότε υπολογίζονταν στις 6 Ιανουαρίου -ημερομηνία που στην Ανατολή παρέμεινε μέχρι τουλάχιστον τη βασιλεία του αυτοκράτορα Γιουτπράβδα, ελληνιστί Ιουστινιανού-, ή στις 19 Απριλίου, ή στις 20 Μαϊου κατ'άλλους, ενώ στο «Pascha Compustus» του 243 μ.α.χ.χ. η «γέννηση» του Τζεσουά ορίζεται στις 28 Μαρτίου).

Η μετέπειτα χυδαία ιδιοποίηση του ελληνικού «Τριεσπέρου» δεν εμπόδισε φυσικά τους πιο σκληροπυρηνικούς απολογητές της νέας Θρησκείας να περιγελούν τους Εθνικούς, κατά την προσφιλή τους πρακτική, ακόμη και κατά τον 3ο αιώνα μ.α.χ.χ. (!!), ως τάχα... ανόητους που εώρταζαν γενέθλια Θεών (Αρνόβιος, περίπου 296 μ.α.χ.χ.).

Προχριστιανικές θεογεννήσεις (ηλιακών ή / και σωτηριακών Θεών):

25 Δεκεμβρίου

* Άδωνις (κυπριακός, συριακός και ελληνορωμαϊκός Θεός. Στη λεγόμενη «Βηθλεέμ» που σημαίνει «Οίκος του Άρτου» υπήρχε πανάρχαιος Ναός του Αδώνιδος που λειτουργούσε ακόμη και την εποχή των Αντωνίνων, δηλαδή τον 2ο μ.α.χ.χ. αιώνα)
* Ταμμούζ (βαβυλωνιακός Θεός)
* Ντουμούζι (σουμεριακός Θεός)
* Μίθρας (παρσικός Θεός)
* Βέλλενος (κελτικός ηλιακός Θεός που οι Ρωμαίοι εταύτισαν με τον Απόλλωνα)
* Έρκλε (ετρουσκικός ηλιακός Θεός)
* Άττις (φρυγικός και ευρύτερα μικρασιατικός Θεός)
* Ηρακλής (Έλλην ηλιακός Θεός)
* Όντιν (ο ύπατος, εκπολιτιστής και φιλάνθρωπος σκανδιναβο-γερμανικός Θεός, από τις εορτές του οποίου προέρχονται τα υποτιθέμενα «χριστιανικά» έθιμα του στολισμένου ελάτου και του «Αγιοβασίλη»)
* Μπάλντερ (σκανδιναβο-γερμανικός ηλιακός, θνήσκων και ανασταινόμενος Θεός)

. Λουπέρκους (ιταλιώτικος, ηλιακός Θεός)

. Ντάζμπογκ (σλαβονικός Θεός)

. Γιαρίλο (σλαβονικός ηλιακός Θεός της χαράς της ζωής και της νεότητος -«jaru» = «νεότης»)

. Σάουλε (λιθουανή, ηλιακή Θεά)

Πηγές:

Claudio Rutilio «Θεολογία των Ρωμαίων», Αθήναι 1997
Βλάσης Γ. Ρασσιάς «Εορτές και Ιεροπραξίες των Ελλήνων», Αθήναι 2000 (β έκδοση)
Robertson John M. «Pagan Christs», Λονδίνο 1903
Otto Walter F. «Διόνυσος. Μύθος και Λατρεία», Αθήναι 1991
Λεκατσάς Παναγής «Η Καταγωγή Των Θεσμών, Των Εθίμων, Και Των Δοξασιών», Αθήναι 1951
Jackson G. John «Pagan Origins Of The Christ Myth», Τέξας 1991 (γ έκδοση)
Steve Wyler «Ηλιακά Σύμβολα», Αθήναι 1998
Λέτσας Ν. Αλέξανδρος «Μυθολογία Της Γεωργίας», τόμοι 1-3, Θεσσαλονίκη 1957

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ


ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΓ ΟΗΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΣΤΟΝ.....

Ο ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ


Έχει ειπωθεί κατ' επανάληψιν, ότι όπου ανοίγει ένα κενό στην ανθρώπινη λογική και στην ανθρώπινη φύση για την αναζήτηση του Δημιουργού, τείνει να καλυφθεί από την αίρεση ή τον ανορθολογισμό. Έτσι, η εύστοχη παρατήρηση του σεβ. Αναστασίου εκθέτει τους αληθινούς ΕΝΟΧΟΥΣ για την έξαρση ανορθολογικών θρησκειών στην Ευρώπη, από Ισλάμ ως Νεοπαγανισμό. Γιατί όταν ο Αθεϊσμός βάζει στην άκρη τη Χριστιανική πίστη, το κενό τείνει να καλυφθεί με θρησκείες που στο τέλος καταστρέφουν και τον ίδιο τον Αθεϊσμό.
Στην εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει απειλή «από ένα τρομοκρατικό Ισλάμ», αλλά ότι η επιρροή του Ισλάμ στους κόλπους της Γηραιάς Ηπείρου αυξάνεται από την αδιαφορία και εκκοσμίκευση, από τις οποίες έχει διαβρωθεί η χριστιανική συνείδηση και ζωή, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με θέμα «οι χριστιανοί στην πολυθρησκευτική Ενωμένη Ευρώπη» στις χθεσινές εργασίες του ελληνο-γερμανικού συμποσίου για τις «προοπτικές της Ευρώπης».

Ο κ. Αναστάσιος επισήμανε ιδιαίτερα τους κινδύνους που απορρέουν «από το ρεύμα της θρησκευτικής αδιαφορίας», που αυξάνεται στην Ευρώπη και «γίνεται πιο ορμητικό με την επίμονη παρέμβαση κύκλων, που επιμένουν να εξοβελίσουν τη θρησκεία από την κοινωνική ζωή.

«Υπάρχει», πρόσθεσε, «μια τάση να εξελιχθεί η μαχητική εκκοσμίκευση σε ένα είδος ψευδοθρησκείας. Με επιδίωξη να σπρώξει στο περιθώριο τις παραδοσιακές θρησκείες και ιδιαίτερα τον χριστιανισμό σε γκέτο, όπου θα επιτρέπεται να ζει, όχι όμως και να δρα κοινωνικά. Εμμεσα ζητεί να προωθήσει το παλαιό σοβιετικό πρότυπο για τον περιορισμό της θρησκείας. Οπως φάνηκε στη διαδικασία της συντάξεως του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, οι φονταμενταλιστές της γαλλικής laicite πέτυχαν να έχουν αποφασιστική επιρροή».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στις «αόριστες θρησκευτικές μεταφυσικές ιδέες», με τις οποίες επηρεάζεται τελευταίως το κοινό της Ευρώπης, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κυκλοφοριακή επιτυχία των περιπετειών του Χάρι Πότερ. «Παράλληλα», συνέχισε, «παρατηρείται σε παγκόσμια κλίμακα μια αναζωπύρωση του θρησκευτικού ενδιαφέροντος για το Υπερβατικό, όπου διαφαίνονται δύο κίνδυνοι: η αλλοίωση της θρησκευτικής εμπειρίας με μεταλλαγμένα προϊόντα διαφόρων θρησκευτικών θεωριών ποικίλης προελεύσεως που προτείνουν μια αόριστη μεταφυσική και πνευματικότητα, που τελικά οδηγεί σε ένα απροσδιόριστο κενό και η στρέβλωση του θρησκευτικού συναισθήματος, με προσανατολισμό την περιφρόνηση των αντιφρονούντων και το μίσος».

Αναφερόμενος στους μουσουλμάνους, που ζουν στην Ευρώπη, έκανε αρχικά μνεία στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του δυτικού κόσμου και του Ισλάμ με αφορμή την τρομοκρατία: «Με την έναρξη του 21ου αιώνα, κεντρική θέση στην παγκόσμια δημόσια σκηνή πήρε μια έντονη αντιπαράθεση δυτικού κόσμου και Ισλάμ, γεγονός που επηρεάζει πολύτροπα την Ευρώπη. Οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες άρχισαν με την 11η Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκαν στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και αλλού, εγκαινίασαν τη σύγκρουση μεταξύ ορισμένης μερίδος του Ισλάμ και της Δύσεως. Διάφορες ενέργειες των Μεγάλων Δυνάμεων, όσο και παραλείψεις, έχουν συμβάλει στο να φαίνεται ότι κινούμεθα προς “σύγκορυση πολιτισμών”».

Σε αντιδιαστολή υπογράμμισε ότι «πολλοί χριστιανοί της Ευρώπης επιμένουμε στον διάλογο και τη σύμπραξη των πολιτισμών, στον σεβασμό της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των άλλων και την αποφυγή δαιμονοποιήσεως του διαφορετικού».

Ο κ. Αναστάσιος εκτίμησε ότι «η Ευρώπη δεν απειλείται από ένα τρομοκρατικό Ισλάμ. Το πιο ουσιαστικό πρόβλημα είναι η μουσουλμανική διείσδυση και ανάπτυξη. Το κρίσιμιο σημείο σήμερα είναι ότι το Ισλάμ, αραβικό ή τουρκικό, εισέρχεται σε μια Ευρώπη στην οποία η χριστιανική συνείδηση και ζωή είναι διαβρωμένες από την αδιαφορία και την εκκοσμίκευση. Με λαούς που λέγονται μεν χριστιανικοί, αλλά δεν εμπνέονται από τις χριστιανικές αξίες, δεν ζουν τη χριστιανική πίστη. Αυτό το έλλειμμα πίστεως, με τα πολυποίκιλα κενά που αφήνει, μπορεί να στοχίσει πολλαπλά στη νέα συνύπαρξη που επιχειρείται, διευκολύνοντας την ευρύτερη επιρροή του Ισλάμ. Ενα θρήσκευμα με πίστη και ενθουσιασμό διαθέτει σφρίγος επιδράσεως, πράγμα το οποίο στερείται μια χαλαρή θρησκευτική κοινωνία, που στηρίζει την ισχύ της πρωτίστως στον τεχνολογικό εξοπλισμό».

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More