ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ


«Η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι πληθυσμιακά μεγάλη δύναμη. Δεν είναι στρατιωτική και δυστυχώς τώρα πλέον δεν είναι και οικονομική. Η Ελλάδα είναι όμως μια πολιτιστική υπερδύναμη. Και αυτό δεν το εκμεταλλεύεται διαχρονικά η ελληνική πολιτεία. Μέσω αυτής η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια “ήπια ισχύ” για να τη μετουσιώσει στη συνέχεια σε μια αποτελεσματική πολιτική.


Με τον τρόπο αυτό θα απαντήσουμε στη θεωρία του δόγματος του “στρατηγικού βάθους” του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, στην οποία κυριαρχούν δύο στοιχεία: η Ιστορία και ο πολιτισμός. Οι Οθωμανοί διαχρονικά περισσότερο κατανάλωσαν παρά παρήγαγαν πολιτισμό. Και τώρα προσπαθούν από τη μια να αναδείξουν τα ανύπαρκτα δικά τους επιτεύγματα και από την άλλη όπου μπορούν να εξαλείφουν τις δικές τους σκοτεινές πτυχές».

Δεν πρόκειται για ανάλυση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών αλλά για τη χθεσινή διάλεξη – ποταμό του Σάββα Καλεντερίδη, αντισυνταγματάρχη ε.α. -«συνδέσμου», κατά το παρελθόν, της ΕΥΠ και του Αμπντουλάχ Οτσαλάν -, στην κατάμεστη αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός», όπου με τις εκδόσεις Ινφογνώμων παρουσίασε ένα οδοιπορικό στις «Αλησμόνητες πατρίδες», με θέμα «Η Ελλάδα ως πολιτισμική υπερδύναμη. Η Ιστορία και ο πολιτισμός ως εργαλεία άσκησης πολιτικής και διπλωματίας».

Ο κ. Καλεντερίδης παρουσίασε μια πολύτιμη συλλογή περισσότερων από 200 διαφανειών από τις ελληνικές περιοχές και μνημεία περιοχών της Μικράς Ασίας, που τράβηξε στα ατέλειωτα οδοιπορικά του. Αποδείξεις και ατράνταχτα στοιχεία που το καθένα αποδείκνυε όλο και περισσότερο τη διαχρονική ελληνικότητα των περιοχών αυτών σε πείσμα του χρόνου και σε πείσμα των ποικίλων κατακτητών τους.

Έπειτα μίλησε και ήταν πραγματικός ποταμός. Για το πολύτιμο έργο ζωής με τους 12 ταξιδιωτικούς χάρτες και τα μνημεία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου, και τις άλλες εκδόσεις του εκδοτικού του οίκου, που «τυγχάνουν της επιμελούς, διαχρονικής και διακομματικής από όλους τους υπουργούς Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων αγνοήσεως». Χθες όμως το Δ.Σ. του ιστορικού συλλόγου «Παρνασσός» τον τίμησε με την ανώτατη διάκριση του για το εθνικό του έργο, τον «Χρυσό Ηνίοχο».

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΤΕ


ΜΕΡΙΚΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΗΜΙ Κ.Α
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ


Τι πουλάει το δημόσιο:

Συμμετοχές στις τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ, Αττικής)
Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Συμμετοχή σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Συμμετοχή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ακίνητη περιουσία του ομίλου ΟΣΕ
Επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό
Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ
Αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και Ψηφιακού Μερίσματος
Συμμετοχή στο Αττικό λιμενικό σύστημα
Μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για λιμάνια
(11 περιφερειακοί οργανισμοί λιμένων και 850 μαρίνες)
Συμμετοχή στην ΛΑΡΚΟ
Συμμετοχή σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ
Στρατηγικός επενδυτής στον ΟΔΙΕ
Συμμετοχή στο καζίνο της Πάρνηθας
Στρατηγικός επενδυτής στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό)


Ενώ το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά.
Ας δούμε όμως μέχρι τώρα και στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές της εκποίησης και περιγράφοντας το ξεπούλημα με όλους τους δυνατούς ευφημισμούς (ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, μισθώσεις παραχώρησης κ.λπ.):

Ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά.Αλλά αυτό σε τι «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
Ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ. Αλλά αυτό σε τι «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ. Αλλά αυτό σε τι απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
Ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα. Αλλά αυτό σε τι «έσωσε» την οικονομία;
Ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά. Αλλά αυτό σε τι «βελτίωσε» τα ελλείμματα;
Ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή». Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε την «εντατική»;
Ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου. Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;
Ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας. Αλλά αυτό σε τι συνέβαλε για τον «κατευνασμό των αγορών»;
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2004, δηλαδή μια ολόκληρη πενταετία πριν από την εκδήλωση της κρίσης, χρόνια πριν από την προσχηματική επίκληση του χρέους, το ΠΑΣΟΚ είχε διαπράξει τα εξής:
Ξεπούλησε το 48,5% της ΔΕΗ.
Ξεπούλησε το 38% της ΕΥΔΑΠ.
Ξεπούλησε το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια».
Ξεπούλησε το 49% του ΟΠΑΠ.
Ξεπούλησε το 92% της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι το ίδια κόμμα, που παρέδωσε
το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς,
τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους,
την Αττική Οδό στον Μπόμπολα, κ.ο.κ.
Πως γίνεται λοιπόν να παρουσιάζουν σαν «φάρμακο» την ίδια εκείνη δηλητηριώδη πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα και κανείς να μην το αντιλαμβάνετε;;

ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.....ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ


Την ώρα που το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας μάλιστα πολιτικές παρεμβάσεις, ένα νέο κίνημα πολιτών κάνει την εμφάνισή του, κινούμενο κυρίως σε διαδικτυακούς χώρους: "Δεν πληρώνω ΕΡΤ".
Η αγανάκτηση μεμονωμένων πολιτών εξελίχθηκε σε οργανωμένο κίνημα καταναλωτών που μέσω του facebook εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στη πληρωμή της ΕΡΤ μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ.
Η σκέψη ξεκίνησε αυθόρμητα πριν μερικούς μήνες από χρήστες του γνωστού κοινωνικού ιστότοπου, οι οποίοι δημιούργησαν σελίδες με τίτλο "Δε πληρώνω ΕΡΤ". Η αύξηση των "φίλων" ήταν ραγδαία και αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα group αριθμούν περισσότερους από 120.000 υποστηρικτές. Κάποιοι όμως δεν έμειναν εκεί… Σηκώθηκαν από το καναπέ και τον υπολογιστή τους και έκαναν το αίτημα πράξη.
Το "καπέλο" της ΕΡΤ- όπως και τα δημοτικά τέλη- στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος είναι παλιά "αμαρτία" στη τσέπη των καταναλωτών. Ωστόσο, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμόυς της ΔΕΗ προκαλούν αγανάκτηση και οδηγούν εκ νέου τους πολίτες σε ξεσηκωμό.
Ίσως να έχει περάσει στα ψιλά γράμματα της ιστορίας αλλά τη κατάργηση του ποσοστού που αναλογεί στην ΕΡΤ είχε θέσει επί τάπητος πολλά χρόνια πριν η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και ήταν η πρώτη που αρνήθηκε να πληρώσει την κρατική τηλεόραση. Ωστόσο, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και η ίδια το υπουργείο Πολιτισμού, το αίτημα, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχάστηκε και η ίδια αναγκάστηκε να πληρώσει αναδρομικά το ποσό που δεν είχε καταβάλλει, όπως άρμοζε στη νέα της θέση.
Απλή αλλά επίφοβη η νομική διαδικασία
Με συνθήματα όπως "Τα λεφτά μας πίσω", "Βαρέθηκα να συντηρώ το δημόσιο" και άλλα αντίστοιχα, πολλοί Έλληνες bloggers και χρήστες του Ίντερνετ, διέδωσαν την ιδέα ότι μπορεί κάποιος να πληρώσει τη ΔΕΗ αλλά όχι την ΕΡΤ καταφεύγοντας στο Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών.
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να αποφύγει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: Αν κάποιος σου χρεώνει μία υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δε θες να χρησιμοποιήσεις(όπως το τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μία υπηρεσία που εσύ αποδέχεσαι και χρειάζεσαι(για παράδειγμα ηλεκτρικό ρεύμα), σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή άλλο, μπορείς να απαιτήσεις να πληρώσεις μόνο το δεύτερο.
Σε περίπτωση που ο πιστωτής δε δεχτεί τη πληρωμή, πηγαίνεις στο Παρακαταθηκών και Δανείων και καταθέτεις μόνο το ποσό της υπηρεσίας που αποδέχεσαι και όχι το υπόλοιπο. Το γραμμάτιο που παίρνεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών πρέπει στη συνέχεια να κατατεθεί στη ΔΕΗ.
Αρκετοί από όσους προβαίνουν στην παραπάνω διαδικασία, ισχυρίζονται πως δεν έχουν τηλεόραση και άλλοι επισημαίνουν απλά πως η συγκεκριμένη χρέωση είναι απαράδεκτη.
Αν και το ποσοστό των πολιτών που έκαναν το αίτημα αυτό στάση ζωής στην καθημερινότητα τους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα-150 άτομα τη περσινή χρονιά-και η αύξηση που παρατηρείται το τρέχον έτος είναι 2%, τα νούμερα δεν είναι αντιπροσωπευτικά του κοινωνικού παλμού που γίνεται εντονότερος με το πέρασμα του χρόνου.
Παρόλο που η διαδικασία δε χρειάζεται χρόνο, οι πολίτες στη πλειοψηφία τους διστάζουν να αρνηθούν την καταβολή του αντίστοιχου ποσού της ΕΡΤ και δικαιολογημένα αφού η κρατική τηλεόραση είναι νομικά κατοχυρωμένη και οι πολίτες υποχρεούνται να καταβάλουν το ανταποδοτικό τέλος.
Όπως δήλωσε άλλωστε μόνο στο newpost, η διευθύντρια του τμήματος Συστάσεων Παρακαταθηκών, κ. Χανιωτάκη, ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς είναι η πιθανότητα να έρθει αναδρομικά το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στην ΕΡΤ σε επόμενους λογαριασμούς αλλά και το συχνό φαινόμενο να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το εν λόγω ποσό.
Οι πολίτες καταφεύγουν στο Ινστιτούτο Καταναλωτών
Έντονη δραστηριότητα από πολλούς πολίτες και στο ΙΝΚΑ το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Λεχουρίτη, ο οποίος δήλωσε μόνο στο newpost:
"Υπάρχει αυξητική τάση στις καταγγελίες των πολιτών σχετικά με τις πληρωμές της ΕΡΤ. Αν και η κοινωνική δυσαρέσκεια υπήρχε ανέκαθεν, τα νέα κινήματα σε διόδια και μέσα μεταφοράς παρασύρουν του πολίτες και στο θέμα αυτό με συνέπεια πολλοί να επικοινωνούν με το ΙΝΚΑ προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Οι δαπάνες για την ΕΡΤ, περίπου 50,88 ευρώ ετησίως για κάθε καταναλωτή, έχουν οδηγήσει σε έντονη διαμαρτυρία τους πολίτες και αναζητείται άμεσα διέξοδος".
Ο κ. Λεχουρίτης παρουσιάστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι "το ΙΝΚΑ προτίθεται να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στο 2011 για το πρόβλημα που βλέπει να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές".
Ο ίδιος τόνισε πάντως πως τροχοπέδη στη διαδικασία προσφυγής είναι το οικονομικό πρόβλημα αφού για μια τέτοια πρωτοβουλία χρειάζονται χρήματα και σε πρώτη φάση το Ινστιτούτο αδυνατεί να ανταπεξέλθει.
Σε ερώτησή μας για το πώς θα ήταν δυνατόν η κρατική τηλεόρασή να συντηρηθεί και να κρατηθεί "ζωντανη" στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά κανάλια, ο κ.Λεχουρίτης τάχθηκε υπέρ της διαφήμισης με τους όρους που επικρατούν στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως "όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς τη συνδρομή των απλών πολιτών".
Τέλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών σημείωσε πως "ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ πληρώνουν όχι μόνο σπίτια και μαγαζιά που ως επί το πλείστον έχουν τηλεόραση αλλά ακόμα και απόθηκες ή στάβλοι με ηλεκτρικό ρεύμα".

ΑΛΒΑΝΟΠΟΙΗΣΗ


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
-
Ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Πριν από μερικές μέρες μιλώντας εκεί σε εκδήλωση για τα εικοσάχρονα της «Ομόνοιας» είπε μεταξύ άλλων ότι: - Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας. - Τους κάλεσε δε να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού. - Έκανε και την απλή και επιστημονικά ορθή διαπίστωση ότι οι Βλάχοι, που υπάρχουν αρκετοί και στην Αλβανία, έχουν ελληνική συνείδηση. Ο κ. Γενικός Πρόξενος εκτελώντας ευόρκως τα καθήκοντα του, είπε τα αυτονόητα. Δεν κάλεσε την 8η Μεραρχία να εξορμήσει από το Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Γιάννενα και να καταλάβει την Βόρειο Ήπειρο. Δεν αμφισβήτησε τα σύνορα. Δεν έβρισε κανέναν. Είπε απλώς και μετ’ επιτάσεως αυτά που πρέπει να θέτει η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διπλωματία. Ξεσηκώθηκαν τα ΜΜΕ των αλβανών κατσαπλιάδων σωβινιστών και του επιτέθηκαν. Ο Γ.Γ. του αλβανικού ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα και διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας εξηγήσεις κλπ. Ο Πρέσβης τί νομίζετε ότι έκανε; Του είπε να πάει για φρέσκα; Του είπε ότι αυτά που είπε ο Πρόξενος είναι η απλή αλήθεια, στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες, εξ αυτών οι πλείστοι Βλάχοι και η Αλβανία οφείλει να επιτρέψει στους Έλληνες αυτούς να δηλώσουν ελεύθεροι την εθνική τους καταγωγή στην απογραφή κι ότι η Ελλάδα θα επιτηρήσει άγρυπνα την διασφάλιση της διαδικασίας, ζητώντας και διεθνείς παρατηρητές; Του είπε ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας των λαών μας, η Ελλάδα την προστατεύει και συμφέρει και την Αλβανία, που ζει από την Ελλάδα να την προστατεύει; Λοιπόν αδέρφια, ο εξοχότατος κ. Πρέσβης είπε ότι αυτά που είπε ο κ. Καμαρινός είναι προσωπικές του απόψεις! Στην συνέχεια, την παρελθούσα Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο κ. Καμαρινός ανεκλήθη στην Αθήνα και Χάρης Δημητρίου τις τον επιτίμησε για τον «υπερεθνικισμό» του και του ανακοίνωσε ότι ανεκλήθη από την θέση του, ότι είναι σε διάθεση του Υπουργού και μελετώνται και περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα. Υποθέτω βεβαίως ότι ο κ. Δημητρίου επικεφαλής, διευθυντής ή κάτι τέτοιο της αρμοδίας βαλκανικής διευθύνσεως «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει», δεν κάνει ότι του καπνίσει. Έτσι του είπαν οι από πάνω, έτσι είπε. Εν πάση δε περιπτώσει το μαγαζί έχει πολιτικό προϊστάμενο τον πολύ κ. Δρούτσα, ο οποίος και φέρει ακεραία την πολιτική ευθύνη για ότι κακό ή καλό λαμβάνει χώρα στους από κάτω ορόφους ή τι λένε οι Πρέσβεις του, όταν μιλάνε με Γ.Γ. ξένων ΥΠΕΞ. Κάτι ξέρει κι ο Γ.Γ. του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Ζέππος το όνομα του, αν δεν απατώμαι. Το μήνυμα βέβαια που εκπέμπεται στους σωβινιστικούς κύκλους των Τιράνων με τα παραπάνω αλλά και την επιρροή πάνω στο ηθικό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν χρειάζεται να σας το αναλύσω. Όποιος έχει τελειώσει την πρώτη την μικρή και αντιλαμβάνεται την στοιχειώδη έννοια του καλώς εννοούμενου εθνικού συμφέροντος, καταλαβαίνει. Πήγε βέβαια στην Κορυτσά κι ένα συνεργείο του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ALSAT, το οποίο βρήκε εκεί πολυάριθμα παράξενα όντα, τα οποία, ώ του θαύματος, ομιλούσαν την ελληνική και δήλωσαν και Έλληνες. Ο αλβανικός λοιπόν τηλεοπτικός σταθμός έδειξε κάποια πράγματα και μετέδωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή, ναι, υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά και πρέπει να έχουν κι αυτοί δικαιώματα. Δηλαδή ότι είπε, αυτονοήτως, και ο ανακληθείς Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Φαντάζομαι ότι όταν ο κ. Δρούτσας πάρει χαμπάρι τις συνέπειες όλων αυτών, θα φροντίσει να στείλει τον άνθρωπο πίσω στη θέση του για να συνεχίσει το έργο του και θα βάλει τον Πρέσβη και το Υπουργείο του να ασχοληθούν με το σημαντικότερο, που είναι η διασφάλιση του κύρους της απογραφής, αφού γίνεται για πρώτη φορά μετά από 80 τόσα χρόνια και θα αποτυπώσει την πραγματική και σημαντική εικόνα και παρουσία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και την υπόλοιπη Αλβανία. Αν δεν απατώμαι, δουλειά του ΥΠΕΞ, κυρίως, είναι η με συνέπεια και σταθερότητα προαγωγή των εθνικών συμφερόντων και η υπεράσπιση των Ελλήνων όπου γης κι όχι να κρατάνε το χέρι του αλβανικού ή όποιου άλλου σωβινισμού.

ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.....ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ


Εγκύκλιο “προς το λαό” αναμένεται να εκδώσει η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή τον αντίκτυπο της προβολής του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, για την Επανάσταση του 1821. “Η προσπάθεια από κάποιους να σπιλώσουν πρόσωπα, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των εθνικών μας πραγμάτων και έδωσαν το αίμα τους για την πίστη μας και την πατρίδα μας, προδίδει μάλλον εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων”, ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.
Η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με το “Βήμα” (17/02) δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, η σύνταξή της όμως έχει ανατεθεί σε Συνοδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και καθηγητές.

“Το κείμενο θα συνταχθεί με βάσει τις παλαιότερες εγκυκλίους που είχε εκδώσει για το θέμα η Σύνοδος. Θα εγκριθεί από την 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και στη συνέχεια, αφού τυπωθεί, θα διανεμηθεί στους Ναούς των Μητροπόλεων, που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, πιθανότατα την 25η Μαρτίου, ημέρα, κατά την οποία ο ελληνισμός εορτάζει την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου”, δήλωσε Ιεράρχης.

Στην ανακοίνωση, που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό ο κ. Χρυσόστομος και αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας, αναφέρει:

“Λυπούμεθα βαθύτατα διότι, ενώ πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25 Μαρτίου, κάποιοι ανιστόρητοι, δυστυχώς ανενόχλητοι, χαρακτηρίζουν ως μύθο την ευλογία του ξεσηκωμού των Ελλήνων στην Αγία Λαύρα και τον Εθνεργέτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και υβρίζουν τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και της Ελλάδος απάσης. Φτάνει πια η ασύστολη προσβολή των Ιερών και των Οσίων της φυλής μας και η παραχάραξη της ιστορίας”.

Υπενθυμίζεται, πως λίγες ημέρες πριν, κατά του ντοκιμαντέρ “1821” στράφηκε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, χαρακτηρίζοντας τα όσα παρουσιάζονται στην τηλεοπτική παραγωγή, “κατάλυση της Ιστορίας, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα”.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΦΤΑΣΕΝ


Είχαμε από προχθές το βράδυ την πληροφορία ότι ασυνήθιστος αριθμός αρμάτων μάχης (Ελληνικών) επιχειρούσαν στην περιοχή της Ορεστειάδας.

Επικοινωνήσαμε με βουλευτές και παράγοντες της περιοχής οι οποίοι διερεύνησαν το θέμα και έλαβαν την απάντηση ότι επρόκειτο για άσκηση.

Ο αριθμός των αρμάτων όμως ήταν πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άσκηση, ίσως μεγαλύτερος και από την επιφυλακή των Ιμίων.


Διαβάστε τώρα το άρθρο που ακολουθεί, ίσως δίνει μία πιό λογική εξήγηση:

Υπάρχουν κάποια "μηνύματα" που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν, ως προς την τουρκική Στρατιά έναντι του Έβρου. Πρόσφατα είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο, που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς και δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Σήμερα παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις τουρκικών Μονάδων, οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο.

Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των τουρκικών στρατευμάτων, υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο, με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη, σε συνδυασμό με εκτεταμένες εσωτερικές αναταραχές στην Ελλάδα.

Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει τα περί του σχεδίου «Βαριά», εκ του οποίου φαίνεται ότι οι Τούρκοι διαπίστωσαν την αναγκαιότητα αλλαγής…

…διάταξης των στρατευμάτων τους για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής αιφνιδιαστικής επίθεσης.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητος περίεργες επιθέσεις σε μουσουλμανικά νεκροταφεία, στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε τζαμί. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις συνεχείς αμφισβητήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, το casus belli και τις έρευνες για πετρέλαιο εκ μέρους των Τούρκων. Να αναμένουμε λοιπόν την υποκίνηση των εσωτερικών αναταραχών, λόγω δολοφονίας ενός αλλοδαπού π.χ. όπως πρόσφατα δήλωσε η Άφρα Αλ Σαλέχ; Θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο εύκολα μπορούν να στήσουν οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία βλέπουν την επιρροή τους στα τεκταινόμενα της Τουρκίας να μειώνεται, με ταυτόχρονες προβοκάτσιες σε μουσουλμανικές περιοχές;

Συγκεκριμένες τουρκικές ενέργειες αναβάθμισης της απειλής στη Θράκη:

1. Το 102 ΣΠ/2ου ΣΣ μετακινήθηκε πριν 1 χρόνο από ΚΕΣΑΝΗ προς ΟΥΖΟΥΝΚΙΟΠΡΟΥ (πιθανός χώρος τελικού προορισμού). Αυτό δίνει την δυνατότητα ( ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ) να έχει τα 2/3 του βεληνεκούς μέσα στην φίλια παράταξη αλλά και να μπορεί να προσβάλει το σύνολο της ελληνικής παράταξης.

2. Η 2η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ μετακινήθηκε πριν ένα χρόνο από ΜΑΛΤΕΠΕ (ασιατική τουρκία) προς ΚΑΡΤΑΛΤΕΠΕ ΒΔ της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ. Αποτελεί προώθηση κατά 52 χλμ.

3. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ (καινούργια μονάδα) στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ για να αναλάβει την εσωτερική ασφάλεια.

4. Αυτό το χρόνο άλλαξε διοικητική υπαγωγή η 1η ΤΘΤ/52ης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ και έγινε 1η ΤΘΤ/5ου ΣΣ και μετακινήθηκε κατά 250 χλμ από ΚΩΝ/ΠΟΛΗ προς ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ 40 χλμ από ορεστιάδα. Επίσης μετακινήθηκε το ΣΜΧ ΑΠΌ ΜΠΑΜΠΑΕΣΚΙ ΠΡΟΣ ΠΙΝΑΧΙΣΑΡ.

5. Η 3η ΤΘΤ/5ου ΣΣ άλλαξε διοικητική υπαγωγή και έγινε 3η ΤΘΤ/52 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ. Ουσιαστικά αποτελεί προώθηση της 52 τεθωρακισμένης μεραρχίας κατά 50 χλμ.

6. Η 3η ΤΘΤ ασκήθηκε τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2010 στην περιοχή της ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.

7. Η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ είχε αποστολή μέχρι τώρα την εσωτερική ασφάλεια. Δημιουργήθηκε η 23η ΜΠ για αυτήν την αποστολή και η 52η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΈΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ αποτελεί καθαρή στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία έχει προωθηθεί 2 φορές κατά 50 χλμ προς τα δυτικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ


Prime Minister Julia Gillard - Australia

Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks..

Separately, Gillard angered some Australian Muslims on Wednesday by saying she supported spy agencies monitoring the nation's mosques. Quote:

'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT.. Take It Or Leave It.
I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali, we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians. '

'This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom'

'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Ther efore, if you wish to become part of our society. Learn the language!'

'Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.'

'We will accept your beliefs, and will not question why All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'

'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you to take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.'
'If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.'

Ουσιαστικά, η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, λέει πως αν οι Μουσουλμάνοι που πάνε στην Αυστραλία δεν προσαρμοστούν με τον πολιτισμό της Αυστραλίας, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!
Δεν θα επιτρέψουν (οι Αυστραλοί) σε κανένα λαό και σε καμμιά κουλτούρα να τους αλλάξει τον τρόπο ζωής.

Αυτή είναι υπεύθυνη πολιτική.

Αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουν και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, οι οποίοι βλέπουν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό να πεθαίνει και δεν κάνουν τίποτε για να μην τους κατηγορήσουν ότι περιορίζουν τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών.

ΑΝΤΙΟ ΘΡΑΚΗ


Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!
Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!
Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!
Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε "τουρκοχώρι" και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!
Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την "ελληνική σημαία", αλλά την "τουρκική"! Μιλώντας όχι για "Ελλάδα", αλλά για "Τουρκία"!

Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου "μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν"...
Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι "Τούρκοι"!!!
Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγεί η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή...
Όπως λέει και το ρητό "οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές"... Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει...
Η Θράκη οφείλει να ξεσηκωθεί, γιατι με τα μυαλά αυτά, αύριο θα είναι "Κόσσοβο"...

ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;


Η Ρωσία φέρεται έτοιμη να εγκαταλείψει το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Vedemosti, επικαλούμενη πηγές από την κοινοπραξία του αγωγού και τους μετόχους της.

Οι ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline, οι OAO Transneft, OAO Rosneft and OAO Gazprom Neft, θα ανακοινώσουν επισήμως την Πέμπτη στη Ρώμη σε συνάντηση των μετόχων ότι σταματούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η ρωσική καθημερινή οικονομική εφημερίδα.

Έτσι, ουσιαστικά με αυτή τους την απόφαση «θάβουν» το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού, επισημαίνει η Vedemosti.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία είχαν συμφωνήσει το 2007 στην κατασκευή του αγωγού, μήκους 285 χιλιομέτρων, που θα μετέφερε πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη.

Το σχέδιο, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα είχε μεταφορική ικανότητα 35 εκατ. μετρικών τόνων πετρελαίου τον χρόνο και θα παρέκαμπτε τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση του υψηλού κόστους που συνεπάγεται η μεταφορά πετρελαίου μέσω δεξαμενόπλοιων.


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το περιοδικό Economist σε χθεσινή του δημοσίευση αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ με την συνεχή εισροή λαθρομεταναστών μέσω της Ελλάδας, ενώ χαρακτηρίζει την κρίση της Ελλάδας στο θέμα της μετανάστευσης, «πρόβλημα της Ευρώπης», σημειώνοντας τις δράσεις του Frontex στα ελληνικά σύνορα.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα , οι μετανάστες που κάποτε προτιμούσαν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία , τώρα στρέφονται στην Ελλάδα σαν ποτάμι που «ψάχνει τον πιο εύκολο δρόμο προς την θάλασσα».

Η Ελλάδα αναφέρει ο Economist αν και παραδοσιακά δέχεται μετανάστες, δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο αριθμό , ενώ ορίζει ως νέα πύλη εισόδου των μεταναστών στην χώρα τα σύνορα μέσω του ποταμού Έβρου.

Το ευρώ και η συνθήκη Schengen, είναι σε κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα και για να λειτουργήσουν, υπογραμμίζει ο Economist, απαιτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη, ωστόσο αυτή έχει διαβρωθεί από τα προβληματικά δημόσια οικονομικά και τώρα από τα συνοριακά προβλήματα. Μάλιστα αυτό που προτείνει ο ECONOMIST για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί είναι «συμβιβασμός» που θα διευκόλυνε και την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη: «Η Ελλάδα να αναστείλει την εφαρμογή του Δουβλίνου II αλλά ΚΑΙ της Συνθήκης του Schengen και να επιστρέψει στους συνοριακούς ελέγχους»

Το περιοδικό επισκέπτεται το χώρο υποδοχής μεταναστών έξω από το χωριό Φυλάκιο στον Έβρο και περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν. Για τις συνθήκες «εξαθλίωσης» όπως τις χαρακτηρίζει ευθύνεται η Ελλάδα, ωστόσο τονίζει ο Economist ότι αυτό αντανακλά επίσης τις πιέσεις που δέχεται η χώρα από τον υπερβολικό αριθμό μεταναστών που αντιμετωπίζει. Όπως αναφέρει το περιοδικό οι συνοριακοί έλεγχοι ήταν χαλαροί και το σύστημα υποδοχής και ασύλου αργό και αμφιλεγόμενο καθώς ο αριθμός των εγκρίσεων στις αιτήσεις για άσυλο είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε.

Τον περασμένο μήνα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι οι συνθήκες στα ελληνικά κέντρα κράτησης μεταναστών είναι τόσο άθλιες που συνίσταται παραβίαση της απαγόρευσης «των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»

KATI ETOIMAZETAI


Φαίνεται πως τελικά μετά τη Vodafone, κάποιος άλλος το έχει πάρει απόφαση να "ξυθεί στην γκλίτσα του τσομπάνη"... Δεν εξηγείται διαφορετικά...
Μετά την τελευταία πρόκληση με την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης, από τη Vodafone η οποία κινείται στο γνωστό κλίμα του φιλο-νεο-οθωμανισμού για να προκαλέσει με την διαφημιστική της καμπάνια μέσα στην Θράκη, και άλλη εταιρεία μπαίνει στον κόσμο των...
εθνικών προκλήσεων... Ποιά; H Forthnet!!
Έτσι, απο 18.2.2011, στα δρομάκια της... παραδοσιακής παλιάς πόλης της Ξάνθης (όπου σιγά σιγά αρχίζει να γεννιέται το πνεύμα του Καρναβαλιού με πλήθος κόσμου να έρχεται από τις γειτονικές πόλεις) βρέθηκαν πάρα πολλές διαφημιστικές αφίσες της εταιρείας σκάνδαλο, μέσω των οποίων ψάχνει για... συνδρομητές.
Φυσικά δεν είναι κακό αυτό.
Αλλά, το να ψάχνει για συνδρομητές σε μία πόλη της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τουρκική γλώσσα, τότε αν μη τι άλλο γίνεται προκλητική...!
Φαίνεται πως ο χώρος της διαφήμισης είναι σαν τα λεφτά. Δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε σεβασμό... απέναντι στους ανθρώπους που -υποτίθεται- απευθύνεται...
Μήπως πρέπει να θυμίσουμε στην τηλεφωνική εταιρεία πως η Θράκη είναι Ελληνική περιοχή, πως οι κάτοικοί της μιλάνε και γράφουν στην Ελληνική γλώσσα και πως καμία σχέση δεν έχει με την Τουρκία, πέρα από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου που προσπαθούν να την κάνουν τουρκική;
Τελικά, μήπως και η Forthnet έχει τα χαρακτηριστικά των τούρκων προπαγανδιστών που αποσκοπούν στην σμίκρυνση και την εν γένει μείωση της Ελλάδας;
Μπορεί να είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μήπως θα έπρεπε να πάψουν τις συνδέσεις τους όλοι οι πολίτες της Θράκης από την εν λόγω εταιρεία, για να της δείξουν ότι "πρέπει να σέβεται τα χέρια που της δίνουν ψωμί";
Εκτός και αν η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει περισσότερα χρήματα από άλλες πηγές, χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τις προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες... που θυμίζουν να έχουν άλλου τύπου 2play περιεχόμενο...!
Το μέγεθος της πρόκλησης γίνεται τεράστιο, όταν προσέξουμε πως ο χάρτης της χώρας που διαφημίζεται η Forthnet, είναι η... Τουρκία!!! Με μία μικρή λεπτομέρεια, που προδίδει σκοπιμότητα... Στο κάτω μέρος του διαφημιστικού φυλλαδίου, χρησιμοποιούνται Ελληνικά!!!

ΜΟΝΟ VADRASKA ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η διαφορά του ονόματος πρέπει να επιλυθεί από την πΓΔΜ και την Ελλάδα από κοινού και να μην προσμένουν οποιαδήποτε βοήθεια από αυτήν». Αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο έλαβε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ από τις επαφές που είχε με τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της Ουάσιγκτον.

Σε ξεχωριστές, 40λεπτες, συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων με τον Μπάιντεν και την Κλίντον, τονίστηκε από την... αμερικανική πλευρά ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ, εφ’ όσον υπάρχει η ανάλογη θέληση Σκοπίων και Αθήνας.

Χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έκανε σαφές ότι η λύση θα προέλθει από την βούληση του ιδίου και του Παπανδρέου.

«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην λύση της ονομασίας», είπε ο Γκρούεφσκι.

Εκτός όμως από το όνομα, στις συζητήσεις αναφέρθηκαν και άλλα θέματα, όπως η κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση – αν και μέχρι χθες η κυβερνητική αντιπροσωπεία απέφυγε να δηλώσει ότι εξετάστηκε λεπτομερώς η εσωτερική κατάσταση της χώρας.

Στα ανοικτά σοβαρά θέματα, όπως είναι η πολιτική κρίση και οι σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων, ο Γκρούεφσκι απέφυγε να απαντήσει αν τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών, δηλώνοντας γενικόλογα ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα.

Ωστόσο, ούτε ο Μπάιντεν, ούτε η Κλίντον δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις, αν και εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, που είναι πρωθυπουργός ο Γκρούεφσκι, είναι η πρώτη φορά που έγινε δεκτός από κορυφαίους πολιτικούς της Ουάσιγκτον, δηλώνει χαρακτηριστικά το σκοπιανό δημοσίευμα.
Είχε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, από τις συναντήσεις ‘υψηλού επιπέδου’ που είχε να ακούσει απ’ ευθείας τις θέσεις της μεγάλης συμμάχου σε βασικά θέματα των Σκοπίων, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Ουάσιγκτον.

Έτσι, κυρίαρχο ήταν το ενδιαφέρον για την προώθηση της επίλυσης της ονομασίας, όχι τόσο, για το ευρωατλαντικό μέλλον της πΓΔΜ, όσο για τον ευρύτερο σχεδιασμό σταθεροποίησης της περιοχής.
Κατέστη, επίσης, σαφές ότι η επίλυση της ονομασίας επαφίεται, αποκλειστικά, στη βούληση των Σκοπίων και της Αθήνας.

ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Kαίνε, ανά τακτά διαστήματα, εθνικιστές Αλβανοί την Ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα!!! Το κατήγγειλε επίσημα ο τέως Πρόξενος της χώρας μας στην Κορυτσά Θ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του . Και κανείς δεν αντιδρά.... Γιατί;;; Είπε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου: "Δεν ανακαλώ όσα είπα για τους Έλληνες Μειονοτικούς και τη Βόρειο Ήπειρο. Δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι Έλληνες; Δεν είναι Βόρεια Ήπειρος η περιοχή;
Είναι προσωπικές απόψεις αυτά; Γιατί δεν μιλάει ο Πρέσβης στα Τίρανα Νίκος Πάζιος; Κάθε τόσο καίνε την Ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία και δεν μιλάει!». Και πρόσθεσε: "Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο! Εάν ήμουν στην Καμπέρα ή κάπου αλλού, θα λειτουργούσα υπό άλλες συνθήκες. Αλλά ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο»…

ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ Β.ΗΠΕΙΡΟΣ


Ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, υποστηρίζει ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τον ανακάλεσε αιφνιδιαστικά γιατί "τόλμησε" να χρησιμοποίησει τους όρους "Έλληνες" και "Βόρεια Ήπειρος"!

Ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου- Καμαρινός, σε εκδήλωση της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ", μιλώντας σε μέλη της ελληνικής μειονότητας χρησιμοποίησε φράσεις όπως "την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο", " και "οι παππούδες σας ήταν Έλληνες", που -κατά τον ίδιο- ενόχλησαν το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και οδήγησαν στην άμεση ανάκλησή του στην Αθήνα.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι με τα λόγια αυτά δεν εννοούσε τίποτε περισότερο από αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 και ότι σε καμμία περίπτωση δεν παρακίνησε την μειονότητα να διεκδικήσει εδάφη, αλλά μόνο τα δικαιώματα της. Κάλεσε μάλιστα όλους τους Ελληνες να σπεύσουν ομαδικά στην Απογραφή και να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους.

Αμέσως υπήρξε αντίδραση του 'Ελληνα Πρέσβη στα Τίρανα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο κ.Καμαρινός "εκφράζει προσωπικές απόψεις". Επίσημες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Πρόξενου, ενώ ήδη οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κων/νος Γκιουλέκας κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δρούτσα, στην οποία αναφέρουν:

1) Αν ασκείται, υπό οιανδήποτε μορφή, υπηρεσιακός ή πειθαρχικός έλεγχος στον εν λόγω διπλωμάτη για πράξεις ή παραλείψεις και συμπεριφορές, που αφορούν στην αποστολή του.

2) Αν, όντως, υπήρξε επίπληξη και παρατήρηση προς τον ανωτέρω από ιεραρχικά προϊσταμένους του κατ’ εντολήν της ηγεσίας του ΥΠΕΞ. Και αν, πράγματι, υπήρξε ενόχληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τις δηλώσεις του.

3) Αν υπήρξε - ή αν υπάρχει ακόμη - θέμα ανακλήσεως του κ.Οικονόμου-Καμαρινού στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Ἡ ὑπόθεσις τοῦ ὀνόματος ποὺ «καθυστερεῖ» τὰ Σκόπια ἀπό πολλὲς ἐντάξεις καὶ κινήσεις σὲ παγκόσμιον ἐπίπεδον, ἔχει ἐπισύρει ἀφ’ ἑνὸς τὴν μήνιν τῶν Σκοπίων κατὰ Ἑλλάδος ἀφ’ ἑτέρου δικαστικὲς ὑποθέσεις ποὺ γιὰ νὰ ἀντιμετωπιστοῦν ἀπαιτοῦνται ἄξιοι νομικοὶ κατέχοντες ἄριστα τὴν Ἑλληνικὴ Ἱστορία.

Θὰ καταφέρῃ ἡ κυβέρνησις νὰ ἀνταπεξέλθῃ ἐπί τοὺ προκειμένου ἤ θὰ βιώσουμε κάτι ἀπὸ τὰ ὅσα βιώνουμε τὶς τελευταῖες δεκαετίες;

Φιλονόη.

Εκδικάζεται στις 21 -30 Μαρτίου τ.ε. η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της χώρας μας

Μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι στις 2-4 Απριλίου του 2008 , όπου η Συμμαχία αποφάσισε ομόφωνα να αναβάλει την αποστολή πρόσκλησης προς την ΠΓΔΜ για την ένταξή της στη Συμμαχία μέχρις ότου λυθεί το ζήτημα γύρω από το όνομα με την Ελλάδα, τα Σκόπια αντιδρώντας στο γεγονός αυτό , προέβησαν, τις ημέρες που ακολούθησαν, σε διάφορες πολιτικές ενέργειες που είχαν ως βασικό στόχο να αποδείξουν ότι η χώρα μας παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και ειδικότερα το άρθρο 11 αυτής( *1 ). Ενδεικτικά , ο τότε Υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προέβη , σε γραπτό και προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Πρέσβη της χώρας μας στα Σκόπια , ενώ ο τότε Πρόεδρός της απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για παραβίαση της ως άνω Συμφωνίας από την Ελλάδα. Ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός απέστειλε και αυτός επιστολή απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Σκοπιανού Προέδρου.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων συνέστησε ταυτόχρονα μία επιτροπή νομικών για να εξετάσει την δυνατότητα προσφυγής κατά της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης . Οι συζητήσεις αυτές, μετά οκτάμηνο περίπου, οδήγησαν στην κατάθεση προσφυγής στις 13 Νοεμβρίου 2008 κατά της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για «κατάφωρη παραβίαση» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο μερών.

Με την αίτηση τους τα Σκόπια ζητούν από το Δικαστήριο «να προστατεύσει τα δίκαια τους που απορρέουν από την Ε.Σ. ( *2 ) και να διασφαλίσει την δυνατότητα τους να ασκούν τα δικαιώματα τους ως ανεξάρτητο Κράτος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο , συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ένταξης τους στους διεθνείς Οργανισμούς. Ζητούν επίσης, να διαταχθεί η χώρα μας να λάβει αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρο 11 παρ.1 της Ε.Σ. και να παύσει να αντιδρά ,άμεσα ή έμμεσα ,στο αίτημα τους να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και οιουδήποτε άλλου διεθνούς ,πολυμερούς η περιφερειακού Οργανισμού στον οποίον η χώρα μας είναι ήδη μέλος.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η χώρα μας , «βάσει του άρθρου 11 παρ.1 της Ε.Σ. έχει αναλάβει την δέσμευση κατά το Διεθνές Δίκαιον να μη παρεμποδίζει την αίτηση ή την ιδιότητα του μέλους της ΠΓΔΜ στους διεθνείς ,πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς ,στα οποία η ίδια είναι μέλος».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ως άνω άρθρο η χώρα μας διατηρεί παρόλα αυτά το δικαίωμα να φέρει αντίρρηση στην εισδοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς εάν η τελευταία πρόκειται να αναφέρεται σε αυτούς με ονομασία διαφορετική από αυτήν που ορίζεται στην απόφαση 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας (στην οποίαν αποκαλείται πΓΔΜ).

Στην προσφυγή της η ΠΓΔΜ αναφέρει, επίσης, ότι η χώρα μας άσκησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας ( veto ) στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του ΝΑΤΟ διότι έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την ένταξή των Σκοπίων στη Συμμαχία την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ενώ η ίδια εφαρμόζει την Ε.Σ. έχοντας υποβάλλει την αίτησή της ως ΠΓΔΜ. Τονίζει δε ότι η διαφορά ως προς το όνομα δεν αφορά, άμεσα ή έμμεσα, την ένταξή της στην Συμμαχία.

Διευκρινίζεται ότι η προσφυγή των Σκοπίων στο Δ.Δ.Χ. στηρίχθηκε στο άρθρο 21 παρ. 2 της Ε.Σ., σύμφωνα με το οποίο « οιαδήποτε διαφορά ή αμφισβήτηση που ανακύπτει μεταξύ των δύο μερών ως προς την ερμηνεία ή εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας θα δύναται να υποβάλλεται από εκάτερο των μερών στο Διεθνές Δικαστήριο , πλην της διαφοράς που αναφέρεται στο άρθρο 5 παρ.1»( εννοεί την επίλυση του ονόματος, η οποία έτσι εξαιρείται από την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου αυτού) .

Στις 20.1.2009 το Διεθνές Δικαστήριο με απόφασή του (order) έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του Σκοπιανού μνημονίου (memorial) την 20.7.2009 και την 20.1.2010 για την υποβολή από τη χώρα μας του απαντητικού της μνημονίου (counter-memorial). Στη συνέχεια τα Σκόπια ζήτησαν την άδεια του Δικαστηρίου για να απαντήσουν (reply) στο ελληνικό απαντητικό μνημόνιο, και η χώρα μας ζήτησε αντιστοίχως να της δοθεί το δικαίωμα ανταπάντησης (rejoinder). Τα κείμενα αυτά υπεβλήθησαν σύμφωνα με την από 12 Μαρτίου 2010 απόφαση (order) του Διεθνούς Δικαστηρίου στις 9 Ιουνίου και 27 Οκτωβρίου 2010, αντιστοίχως.

Μετά την υποβολή των ανωτέρω κειμένων το Διεθνές Δικαστήριο όρισε την περίοδο από Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 για την ακροαματική δημόσια διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης αυτής, η οποία διαιρείται ως ακολούθως σε δύο φάσεις.

Η πρώτη αρχίζει την 21-22 Μαρτίου όπου θα ακουστούν οι προφορικές απόψεις των Σκοπίων και 24-25 Μαρτίου της χώρας μας. Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον δεύτερο γύρο, στις 28 Μαρτίου για τα Σκόπια και στις 30 Μαρτίου για την χώρα μας.

Τα κείμενα που υποβλήθηκαν από τα δύο Κράτη παραμένουν αδημοσίευτα μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011.

(*1) Άρθρο 11 παρ.1= « Ευθύς ως τεθεί σε ισχύ η παρούσα Ενδιάμεση Συμφωνία το Πρώτο συμβαλλόμενο Μέρος συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην αίτηση εισδοχής ή συμμετοχής του Δεύτερου συμβαλλόμενου Μέρους ως μέλους σε διεθνείς ,πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς στους οποίου το Πρώτο συμβαλλόμενο Μέρος είναι μέλος. Εν τούτοις , το Πρώτο συμβαλλόμενο Μέρος διατηρεί το δικαίωμα να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε συμμετοχή από τις προαναφερθείσες εάν και στο μέτρο που ,το Δεύτερο συμβαλλόμενο Μέρος πρόκειται να αναφέρεται σε τέτοιους οργανισμούς ή θεσμούς διαφορετικά από ό,τι στην παρ.2 της αποφάσεως 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών»

(*2) Ε.Σ =Ενδιάμεση Συμφωνία υπογραφείσα στις 13.9.1995 στην Νέα Υόρκη από τον τότε ΥΠΕΞ κ. Κάρολο Παπούλια, εκ μέρους της χώρας μας και τον Σκοπιανό ομόλογο του κ. Τσερβενκόφσκι.

Την ίδια ημέρα ο κ. Κ Παπούλιας απηύθυνε επιστολή προς τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ και συμπρόεδρο της Διεθνούς Διάσκεψης για την πρώην Γ/σλαβία με την οποίαν αναγνωρίζει «..το Δεύτερο Μέρος εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του με την προσωρινή ονομασία πΓΔΜ εν αναμονή επίλυσης της διαφοράς που ανέκυψε ως προς το όνομα του Κράτους»

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More