ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΡΟΖΟ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΟΛΙ ΡΕΝ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ? ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΓΛΟΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ. ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ.

Έτσι γίνονται οι χρυσοί οι αιώνες........





Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ...Ελλάδας μας.
Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά. Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:



1) Να είναι Έλλην πολίτης

2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία

3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και

4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.



Εάν τηρούνταν όλα αυτά ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.
Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα,τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο
που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την
Αθήνα η ποινή ήταν :

AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!

5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟYΣ ΑΙΩΝ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More