ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ – Gazprom: «Ὁ South Stream δὲν περνᾷ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα γιατὶ δὲν μᾶς θέλουν στὴν Ἑλλάδα!» 
Η Ελλάδα βρίσκεται οριστικά εκτός σχεδιασμού, για την διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South stream, όπως παραδέχθηκαν επίσημα οι υπεύθυνοι της GAZPROM. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Μόσχα οι υπεύθυνοι της Gazprom απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και οι ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών από το 2009 και μετά πρέπει να αναζητηθούν και να τεθούν επιτακτικά. 
Δεν μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός να έχει μερίδιο στην χρεοκοπία του τόπου και μετά να σφυρίζει αδιάφορα. 
Ειδικά ο Γ.Παπανδρέου θα πρέπει να λογοδητήσει για την προδοτική συμπεριφορά του, αφού σε αυτόν οφείλεται κατά κύριο λόγο ο ενταφιασμός του έργου. 
Αλλά και ο νυν πρωθυπουργός Α.Σαμαράς από πέρσι τέτοια εποχή που “είχε λόγο” στα κυβερνητικά τεκταινόμενα, δεν θέλησε να πιέσει για να δημιουργηθεί το έργο που θα άλλαζε την πορεία της χώρας…. 
Τα ηγετικά στελέχη της Gazprom είπαν χαρακτηριστικά ότι «Δεν πάμε στη Νότιο Ιταλία» (μέσω Ελλάδος)», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Leonid Chugonov. «Γιατί να πάμε εκεί; Δεν μας περιμένει κανείς εκεί, (σ.σ.: στην Ελλάδα)» εννοώντας την πολιτική ηγεσία, είπε ο κ. Chugonov, ανώτατο στέλεχος της GAZPROM o οποίος πρόσθεσε ότι, «Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσουμε ένα άδειο αγωγό.» 
Ο ίδιος, αλλά και το στέλεχος της Gazprom Sergey Kyprianov ρωτήθηκαν και για την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και για τον ανταγωνιστικό αγωγό ΤΑP, αν δηλαδή συνδέουν την ΔΕΠΑ με τον αγωγό South Stream ή την πιθανή κατασκευή του αγωγού του TAP. Και στις δυο ερωτήσεις, η απάντηση τους ήταν η τυπική, ότι δηλαδή “Δεν υπάρχουν συμβόλαια πελατών στην Ιταλία, ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για την κατασκευή του αγωγού από την Κομοτηνή προς το Οτράντο της Ιταλίας“. 
Και πως να υπάρξουν αφού ήταν γνωστό από το 2010 ότι ο αγωγός δεν θα πέρναγε από την Ελλάδα λόγω “αλλεργίας” σε οτιδήποτε ρωσικό της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μάλιστα η Gazprom χθες κατέδειξε ότι η συμφωνία του 2007 μεταξύ Καραμανλή-Πούτιν, ήταν οικονομική “θυσία” για την Ρωσία, αφού ήδη το ρωσικό αέριο που περνά προς την Ιταλία (Βόρειος Ιταλία) είναι 17 δισ. κυβικά για τις βιομηχανίες στην Βόρειο Ιταλία, ενώ η κατανάλωση στην Ελλάδα συνολικά είναι 2,9 δισ. κυβικά μέτρα. Έτσι, όπως παρουσιάστηκε επισήμως η γραμμή του αγωγού θα είναι από την Αnapa (Μαύρη Θάλασσα) προς την Βάρνα της Βουλγαρίας. Από εκεί θα συνεχιστεί προς Σερβία- Κροατία- Ουγγαρία- Σλοβενία- Αυστρία- Ιταλία. Η σχεδιασμένη δυναμικότητα του αγωγού φυσικού αερίου θα είναι 63 δις. κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 και το πρώτο αέριο υπολογίζεται ότι, θα ξεκινήσει από την περιοχή Anapa τον Δεκέμβριο του 2015. Η κοινή εταιρεία που κατασκευάζει τον αγωγό σε Βουλγαρία- Σερβία- Κροατία- Ουγγαρία- Σλοβενία- Αυστρία- Ιταλία Παρόντες στην συνέντευξη ήταν και εκπρόσωποι της κοινής εταιρείας που θα κατασκευάσει τον αγωγό South Stream, την South stream Transport AG με τα εξής ποσοστά GAZPROM 50%, ENI (Italia 20%)- και η γερμανική Wintershall και η γαλλική EDF από 15% αντιστοίχως. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της GAZPROM απάντησαν για τα χρηματοδοτικά σχήματα του αγωγού, όπως λ.χ σε Ουγγαρία με 70% δανεικά κεφάλαια και 30% ίδια κεφάλαια ή στην Βουλγαρία, όπου επίσης τα δανειακά κεφάλαια θα είναι περισσότερα. 
Το ξεκαθάρισμα από ρωσικής πλευράς, ότι δηλαδή δεν θα ακολουθηθεί η διαδρομή μέσω Ελλάδος – Ιταλίας στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία καθώς θέλει να πωλεί αέριο σε όλες τις προαναφερόμενες χώρες (Σερβία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Αυστρία, Ιταλία), ωστόσο η διεκδίκηση της ΔΕΠΑ από την Gazprom με μεγάλες πιθανότητες κάνει πολλούς να θεωρούν ότι αν αποκτηθεί η ΔΕΠΑ, τότε πιθανότατα να αλλάξει και η στρατηγική της ρωσικής εταιρείας. 
Όπως είναι γνωστό για την ΔΕΠΑ υπέβαλλαν προσφορές oι Ρωσικές Gazprom, Negusneft και η Αζέρικη Socar, η κοινοπραξία Μότορ Όιλ-Βαρδινογιάννη κλπ.
 Όπως δήλωσε ο Α.Μεντβέντεφ και ”Είναι ανοικτή η συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream αν αποκτηθεί η ΔΕΠΑ“. 
Βέβαια, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από την Μόσχα 
“Η υπόθεση του αγωγού έχει κλείσει για την Ελλάδα ακόμα και αν αποκτηθεί η ΔΕΠΑ. 
Αλλά στην περίπτωση που η Gazprom πάρει την ΔΕΠΑ, τότε θα υπάρξουν άλλα αντισταθμιστικά οφέλη, όπως σταθμοί υγροποίησης φυσικού αερίου, αποθήκευσής του και χαμηλού κόστους ενέργεια για τα νησιά“. 
Η ρωσική εταιρεία Gazprom διαθέτει τέτοια οικονομική δύναμη ώστε να μην χρειάζεται να πιέζει κανέναν. 
Αντίθετα, όπως συνέβη το 2007, όταν ο Κ.Καραμανλής συμφώνησε με τον Β.Πούτιν να περάσει από την χώρα μας ο South Stream μέσω της γραμμής Βουλγαρίας- Ελλάδας- Ιταλίας, αυτή η συμφωνία στηρίχθηκε καθαρά σε γεωστρατηγικούς και πολιτικούς λόγους για να βοηθηθεί η Ελλάδα από την Ρωσία. 
Αν η Ελλάδα ξαναβρεθεί για αυτούς τους λόγους στον σχεδιασμό, ίσως να ενταχθεί σε μια διεθνή διαδρομή αγωγών. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΠΑ..........ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Η ΡΩΣΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.......

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσπασαν κωδικό 250 χρονών και ανακάλυψαν μέσα μία μυστική κοινωνία 
Ο διδάσκαλος φοράει ένα φυλακτό με ένα μπλε μάτι στο κέντρο.
 Ενώπιον του, ένας υποψήφιος γονατίζει στο δωμάτιο υπο το φως των κεριών, και περιβάλλεται από μικροσκόπια και χειρουργικά εργαλεία. 
Το έτος είναι περίπου 1746. 
Η μύηση έχει ξεκινήσει. 
Ο διδάσκαλος δίνει ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από τον υποψήφιο και τον διατάζει να βάλει ένα ζευγάρι γυαλιά. "Διαβάσε," τις εντολές. 
Ο υποψήφιος στραβίζει, γιατί αυτό είναι μια αδύνατη αποστολή. Η σελίδα είναι κενή. 
Ο υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να μην πανικοβληθεί. Υπάρχει ελπίδα για το όραμά του και για τη βελτίωση του. 
Ο δάσκαλος σκουπίζει τα μάτια του υποψηφίου με ένα πανί και διατάζει να αρχίσει την προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση. 
Αυτός επιλέγει ένα τσιμπιδάκι από τον πίνακα. 
Τα άλλα μέλη παρόντες ανάβουν τα κεριά τους. 
Ο διδάσκαλος ξεκινά να μαδάει τις τρίχες από τα φρύδια του υποψηφίου. 
Αυτή είναι μια τελετουργική διαδικασία, και καμία σάρκα δεν κόβεται. 
Αυτά όλα είναι «συμβολικές ενέργειες, εκ των οποίων καμία δεν είναι χωρίς νόημα," ο διδάσκαλος εξασφαλίζει τον υποψήφιο. 
Ο υποψήφιος τοποθετεί το χέρι του στο φυλαχτό του διδάσκαλου. 
Προσπάθησε πάλι, λέει ο δάσκαλος , αντικαθιστώντας την πρώτη σελίδα με μια άλλη. 
Αυτή η σελίδα είναι γεμάτη με χειρόγραφο κείμενο. Συγχαρητήρια αδελφέ, λένε τα μέλη. Τώρα μπορείς να δείς. 
Για περισσότερα από 260 χρόνια, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας και οι λεπτομέρειες αυτής της τελετουργίας, παρέμειναν ένα μυστικό. 
Ηταν κρυμμένα σε ένα κωδικοποιημένο χειρόγραφο, ένας από τα χιλιάδες που παρήχθησαν από τις μυστικές κοινωνίες του 18ου και 19ου αιώνα. 
Στο απόγειο της δύναμής τους, οι μυστικές οργανώσεις, κυρίως οι Ελευθεροτέκτονες, είχαν εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, από την αποικιακή Νέα Υόρκη ως στην αυτοκρατορική Αγία Πετρούπολη. 
Η απόρριψη τους σήμερα γίνεται τροφή για τους θεωρητικούς της συνωμοσίας, και τα αφιερώματα του History Channel που εξυπηρέτησαν κάποτε ένα σημαντικό σκοπό. 
Τα σπιτάκια τους ήταν ασφαλή σπίτια όπου ελεύθεροι στοχαστές θα μπορούσαν να διερευνήσουν τα πάντα, από τους νόμους της φυσικής για τα δικαιώματα του ανθρώπου με τη φύση του Θεού, όλα κρυμμένα από την καταπιεστική, και αυταρχική μάτια της εκκλησίας και του κράτους. 
Αλλά κυρίως επειδή ήταν τόσο μυστικοπαθής, και έτσι λίγα είναι γνωστά για τις περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις. 
Ολα τα μέλη έχασαν τη ζωή τους πάνω από έναν αιώνα πριν, και πολλά από τα κρυπτογραφημένα κείμενα τους έχουν απορριφθεί από τους ιστορικούς ως αδιαπέραστες καινοτομίες.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2004

Δείτε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Ελλάδα Στοιχεία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων, αν έγιναν, είχαν ζητήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας προκύπτει ότι το κόστος ανήλθε σε 8.486 εκατομμύρια ευρώ. 
Όπως ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο ποσό των 8.486 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004». 
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι βουλευτές που είχαν συνυπογράψει την ερώτηση ανέφεραν ότι αποτελεί κοινή πίστη πως τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.
 Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημερώνει ότι οι δαπάνες που έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. 
Σε ό,τι αφορά όμως στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο υφυπουργός τονίζει ότι δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου από το ελεγκτικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διότι το προαναφερόμενο συμβούλιο ασκεί διαχειριστικό έλεγχο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού. 
Ο κ. Ιωαννίδης παραθέτει στην απάντησή του στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο για τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έως την 1.2.2007 δαπανήθηκαν 4,8 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τη συντήρησή τους έχουν δαπανηθεί 28,7 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ

ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
 Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. 
Γιατί βρε άθλιε;
 Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! 
Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την.... στρατιωτική ΜΟΜΑ! 
Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; 
Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο;
 Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι. 
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα; 
Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… 
Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο; 
Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; 
Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! 
Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; 
Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!
 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες. 
Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! 
Βρε μανία! 
Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! 
Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!
 Τι κατάφερες ρε; 
Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 1973 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη πισω σου; 
Δεν ντράπηκες να ταπεινώνεις το δολάριο επί τόσα χρόνια; 
Ακούς εκεί! 
Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο! 
Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη; Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. 
Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου! 
Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν! 
Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους; 
Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; 
Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες; 
Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες; 
Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο!
 Βρε μανία.
 Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. 
Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! 
Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες; 
Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο; 
Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… 
Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;
 Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν.
 Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.
 Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά; Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε! Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας; 
Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; 
Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τ
ραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη! 
Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα 
ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!
 Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα. 
Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας.
 Ούστ Φασισταριά! 
Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά; 
Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση! 
Λίγο το έχεις αυτό; 
Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ

Μια από τις γνωστές ειδήσεις που ανακυκλώνονται κατά καιρούς είναι και αυτή της ίδρυσης κόμματος αλβανόφωνων στην Ελλάδα το οποίο θα αγκαλιάσει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη.
του Στρατή Μαζίδη
 Έχω παρατηρήσει την ανακύκλωση του θέματος τουλάχιστον τρεις φορές με τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας. 
Ως επικεφαλής του ακούγεται είτε ο “συμπαθέστατος” πρόεδρος του Σωματείου των αλβανών Ταχίρ Μίτσι είτε ο πρωταγωνιστής σημαιοφόρος του 2003 κατά την 28η Οκτωβρίου Οδυσσέας Τσενάι. 
Ήταν τότε που ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μετέτρεπε σε θέμα των ημερών ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε παραμείνει εντός των θυρών του σχολείου. 
Ας όψεται όμως ο ντόρος που εξασφαλίζει η σύγκρουση ανάμεσα σε πατριώτες και απελευθερωμένους. 
Μάλιστα όπως διαβάζουμε σε διάφορες αναρτήσεις, ο Τσενάι έχει επιλεγεί από χρόνια για την αποστολή του, ενώ εστάλη στις ΗΠΑ για συγκεκριμένο είδος σπουδών με σκοπό να επανέλθει.
Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω ποιος και γιατί τσινάει με το κόμμα του Τσενάι.
Όταν οι αλβανοί άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έβρισκαν δουλειές (στην πλειοψηφία τους στυγνής εκμετάλλευσης) και καλούσαν περισσότερους να έρθουν εδώ με πιθανή την απώτερη δημιουργία ενός ισχυρού αλβανικού στοιχείου, αντέδρασε κανείς;
Προβληματίστηκε κάποιος όταν οι εχθρικοί μας γείτονες, αυτοί που καταδυναστεύουν τους συμπατριώτες μας στη Βόρειο Ηπειρο και πάντα καλόβλεπαν τα Ιωάννινα με την Ηγουμενίτσα, άρχισαν να μετοικούν στη χώρα μας;
Το γεγονός ότι έξυπνοι ελληναράδες τους έβαζαν να δουλεύουν έναντι πινακίου φακής σε σπίτια, κτήματα και όπου υπήρχε εργασία αφήνοντας εκτός παραγωγικής διαδικασίας τους συμπατριώτες τους ενώ παράλληλα γιγάντωναν την όποια έχθρα των γειτόνων μας ακριβώς λόγω της εκμετάλλευσης που υφίσταντο, επιχειρήθηκε από κανένα να ανασχεθεί;
Όταν κατάφερναν να διάγουν έναν ανέξοδο βίο αφού καταδέχονταν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο, να αναμείνουν στωικά τη σειρά τους στο ΙΚΑ, να γεννούν στο “Ελενα” και το “Αλεξάνδρα”, να αρκούνται στα δικά μας δεύτερα ρούχα και παπούτσια, να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα δίχως να σκάνε 50ρια, στέλνοντας σημαντικά ποσά καταθέσεων στην Αλβανία αλλά και δημιουργώντας σιγά σιγά εδώ τις δικές τους δουλειές και περιουσίες, αντέδρασε κανείς; 
Την ίδια δε ώρα οι Ελληνες δεν καταδέχονταν και υπερχρεώνονταν.
Οι αλβανοί επίσης γεννούσαν ενώ εμείς σφάζαμε στα δεύτερα υπόγεια των ιδιωτικών κλινικών.
Είναι λογικό λοιπόν μετά από 20-22 χρόνια παρουσίας και προκοπής στη χώρα μας να σκέπτονται το αυτονόητο, τη δημιουργία κόμματος.
Είναι λογικό όταν εμείς γηράσκουμε, μεταναστεύουμε και περιοριζόμαστε, ενώ αυτοί εργάζονται, αποταμιεύουν, αποκτούν και πληθύνονται, να επιχειρήσουν το αυτονόητο, δηλαδή τη δημιουργία κόμματος.
Είναι λογικό όταν κάποιοι επιδιώκουν την καταστροφή της Ελλάδας να σιγοντάρουν αυτές τις πρωτοβουλίες ασχέτως του πως θα ονοματιστούν ή ποιος θα τεθεί επικεφαλής.
Καμιά λοιπόν συνωμοσία και πονηρό σχέδιο δε θα μπορούσε όχι απλά να υλοποιηθεί αλλά ούτε καν να συλληφθεί ως ιδέα, αν διαθέταμε ένα σοβαρό και οργανωμένο κράτος.
Ας ήμασταν μια χώρα των 20.000.000 με σταθερές αρχές και πολιτικές ώστε να διεισδύουμε εμείς στις άλλες χώρες και όχι το αντίθετο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: δέχθηκα ένα σχόλιο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που λέει:
απο που απορρεει οτι ειναι λογικο να εχουν κομμα οι οποιας εθνικοτητας νομιμοι/παρανομοι ερχονται στην Ελλαδα?Δηλαδη στις αλλες χωρες της ΕΕ που ζουν εκει αλλοδαποι υπαρχουν αλβανικα/πακιστανικα/σομαλικα κομματα? Και επιπλεον σε βρισkω ανηνεμερωτο γιατι ο εθνοκτονος νομος που Ελληνοποιούσε τον νομιμοποιηθέντα παράνομο μετανάστη χωρίς καν να εξετάζει την εθνική συνειδητότητά του, οριστικά κρίθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ “”"το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.”"”"
Ο καθένας μπορεί να μου απευθύνει ότι χαρακτηρισμό επιθυμεί. Καλό όμως είναι να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Δε μίλησα για λογικό ούτε για νόμιμο. Συνήθως είμαι πολύ ξεκάθαρος σε ότι αναφέρω. Μίλησα για φυσικό επόμενο. Για λογική συνέπεια της στάσης μας των τελευταίων 20 ετών.  Λογικό για αυτόν που ήρθε, χόρτασε, ξεδίψασε, αναπτύχθηκε, απλώθηκε ενώ εμείς μαζευόμαστε. Στα άλλα κράτη της Ε.Ε., π.χ. στη Γαλλία υπάρχουν 50.000.000 γάλλοι, στη Γερμανία 80.000.000 γερμανοί, στην Ιταλία 40.000.000 ιταλοί. Εδώ σε λίγα χρόνια θα είμαστε μια χούφτα Έλληνες με 5.000.000 αλλοδαπούς είτε απογόνους τους.  Όταν λοιπόν θα είμαστε 50-50 σε λίγα χρόνια ή ακόμη και μειοψηφία, ένας νόμος θα μας σώσει… Είναι κι αυτή μια άποψη.


ΑΣΧΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Να γιατί ήθελαν απο παλιά την ανεξαρτησία της Κρήτης
Το θέμα είναι τι θ' αποφάσιζαν οι Βρετανοί. 

Η επιδεκτικότητα του Μεταξά στις γερμανικές προτάσεις μας αποκαλύπτει πως συμφωνούσαν για έναν διακανονισμό. 
Κι αυτό γιατί δε θα ήταν αναγκασμένοι ν΄αποσπάσουν στρατεύματα απ” το Αφρικανικό μέτωπο ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα σε περίπτωση γερμανικής επίθεσης. 
Στα πλαίσιο της επιθυμίας των Γερμανών για μη ολοκληρωτική ήττα των Ιταλών, ματαιώνεται και η επίθεση στην Αυλώνα.... 
Αν οι πιο πάνω τέσσερις ενδιαφερόμενοι, αντιμετώπιζαν τα πράγματα μέσα απ' αυτό το πρίσμα, κάποιοι άλλοι τ' αντιμετώπιζαν από 'να διαφορετικό. 
Κι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τις ΗΠΑ και το Βατικανό. 
Τόσο η Ουάσινγκτον όσο κι η "Αγία Έδρα" είχαν ήδη κάνει τις επιλογές τους.
 Κι αυτές απέβλεπαν στην εκτόπιση των Βρετανών απ” τα νευραλγικοτερα σημεία του κόσμου. Η Ελλάδα συνδεόταν γεωγραφικά με τον χώρο που εποφθαλμιούσαν όσο τίποτα άλλο: Δηλ. τη Μ. Ανατολή και τα πετρέλαια της. 
Το σταυροδρόμι των τεσσάρων ηπείρων τ” οποίο μέχρι τώρα σκύλευαν περίπου μονοπωλιακά οι 'Αγγλοι. 
Όλα τα διαθέσιμα στοιχειά με τις λογικές προεκτάσεις τους, βοούν για ένα πράγμα. 
Οι ΗΠΑ επιθυμούσαν να δουν το ελληνικό έδαφος πλην της Κρήτης, υπό γερμανική κατοχή. Και τούτο γιατί απ” τη μια θ' άνοιγαν άλλη μια πληγή στη Βρετανική σφαίρα επιρροής. 
Απ' την άλλη θα διάθεταν μέσω Κρήτης το πιο καίριο αβύθιστο αεροπλανοφόρο. 
Πράγματι η Κρήτη καλούταν να προστατέψει το "σιδερένιο έμβολο" προς τα πετρέλαια του ιρανικού κόλπου, τ' οποίο σκόπευαν να στήσουν μετά το μακελειό: Δηλ. το Ισραήλ. 
Τη βεβαιότητα του κυνηγημένου φτωχοεβραιου ότι έφτασε η ώρα να "χτιστεί εκ νέου ο ναός, τη συμμερίζονται και κάποιοι άλλοι. 
Κι αυτοί είναι τα μέλη των μυστικών θεοσοφικών εταιριών της Ευρώπης.
 Η αίσθηση ότι "υπηρετούν έναν πανανθρώπινο σχεδιασμό τους κάνει να νιώθουν περήφανοι. Εξάλλου, η ματαιοδοξία τους ικανοποιείται στο έπακρο όταν αναλογίζονται ότι αυτοί ειν' οι "εκλεκτοί που κλήθηκαν μυστικά απ'το Θεό" -δηλ. απ' τους των... αμερικανικών πολυεθνικών να στηρίξουν "το κοσμοϊστορικό” αυτό έργο. 
Το ότι η υποστήριξη τους αποσπάστηκε μέσω μιας κάθε άλλο παρά θεάρεστης συνδιαλλαγής -διάβαζε: δωροδοκία- αποτελεί γι' αυτούς λεπτομέρεια.
 Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως στα θεοσκότεινα ιερά”, οπού οι "εκλεκτοί” "επικοινωνούν" με το "θεία", πέφτει άγριο δούλεμα.
 Ο ένας δουλεύει τον άλλο κι οι δυο μαζί τον εαυτό τους. 
Έτσι κι αλλιώς τα ζητούμενα Αγγλίας-ΗΠΑ 'αποκρυσταλλώνονται ως προς τη τύχη της Ελλάδας στο εξής σχήμα –οι μεν βρετανοί επιθυμούν ν αποτραπεί η κατοχή της απ” τους Γερμανούς αν αυτό καταστεί αδύνατο, να φροντίσουν τουλάχιστον, όπως διασωθεὶ η μισή χωρά. 
Και τούτο προκειμένου να διαθέτουν μια βάση επιχειρήσεων εναντία στους Ναζἱ της βαλκανικής. 
Οι ΗΠΑ και το Βατικανό αντίθετα επιθυμούν την εξ ολοκλήρου υποδούλωση της Ελλάδας, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μεταφερθεἰ στην Κρήτη. 
Ελπίζουν πως έτσι θα υποδαυλίσουν ένα” αυτονομιστικό όσο κι αντιμοναρχικό κλίμα στη μεγαλόνησο. Αυτό δε θα ήταν και τόσο δύσκολο με τους δυνάμει αντιμοναρχικούς Κρητικούς. 
Καθοδηγούμενοι κατάλληλα -σε περίπτωση λιγόχρονης υποδούλωσης της Ελλάδας απ' τους Ναζί- θα προχωρούσαν σ” εκθρόνιση του αντιβενιζελικου-Γλυξμπουργκ ,θα σχηματιζόταν κυβέρνηση από βέρους Κρητικούς στη συνεχεία και όταν θ' απελευθερωνόταν η Ελλάδα οι Άγγλοι θα επεδίωκαν την επιστροφή του υποτακτικού τους μονάρχη στον ελληνικό θρόνο. 
Οι Κρητικοἱ θ' αντιτίθονταν σφοδρά, όντας δημοκρατικοί από πεποίθηση. Και καθώς οι Άγγλοι δε θα υποχωρούσαν στο θέμα του βασιλιά, θ” ανακήρυτταν το νησί τους ανεξάρτητη δημοκρατία.
Στη περίπτωση αυτή θα ζητούσαν προστασία απ' τη μονή δύναμη που θα ήταν διατεθειμένη να τους τη δώσει. Δηλ. τις ΗΠΑ.Με λίγα λόγια επρόκειτο για ένα σατανικό όσο και πολυδιάστατο σενάριο. 
'Ένα σενάριο βασισμένο σ” όλο το οικονομικοπολιτικό και ψυχολογικό πλέγμα της εποχής. Τελικός του στόχος η επαρκής γεωγραφική θωράκιση του Ισραήλ. 
Αν η Κρήτη παράμενε ενωμένη με την Ελλάδα τότε οι ΗΠΑ θα ήταν υποχρεωμένες να εκλιπαρούν κάθε τόσο τη Βρετανία όπως ευδοκήσει να συγκατανευσει στον εκάστοτε ανεφοδιασμό του Ισραήλ. 
Το θέμα όμως ήταν πως οι ΗΠΑ επιζητούσαν να πλήξουν τη Βρετανία κι όχι να την εκλιπαρούν.

ΞΕΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ

Τι προβλέπoυν οι διατάξεις του περιβόητου πια Άρθρου (2); 
Σύμφωνα και με το επίσημο κείμενο, την «Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας». 
Το ελληνικό κράτος ξεπουλιέται άνευ όρων με πρώτο σταθμό το τέλος του έτους (και έπεται συνέχεια). Αυτό απαιτούν οι δανειστές, αυτό ορίζουν οι συμφωνίες -φανερές και κρυφές- μεταξύ των… αφεντικών και της ελληνικής κυβέρνησης. 
Ο στόχος σαφής και οι οδηγίες αυστηρές: η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει 8,8 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη του 2015 και συνολικά 50 δισ. ευρώ έως το 2020.
 Παραδίδουν τα μελλοντικά δημόσια έσοδα
 Τι βγάζουν, όμως, στο σφυρί; 
Τις προβληματικές επιχειρήσεις που «πνίγουν» το Ελληνικό Δημόσιο και θα ήταν καλύτερα -κατά τα καθεστωτικά ΜΜΕ- να ξεφορτωθούμε; 
Η αλήθεια είναι πως εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι συμμετοχές τους, δηλαδή όλες οι επικαρπίες -ουσιαστικά- του Δημοσίου.
 Υπάρχει, δε, ρητός όρος στο καταστατικό λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στόχος του είναι «η διαμόρφωση νέων εθνικών πολιτικών καθώς και η δημιουργία νέων ρυθμιστικών αρχών, για τη μεταφορά μονοπωλιακών δραστηριοτήτων από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα»(!). 
Μέγιστη ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι μία μόλις ημέρα πριν από τις επίμαχες ονομαστικές ψηφοφορίες που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή την Τρίτη) είδε το φως της δημοσιότητας η πιο πρόσφατη μελέτη της ICAP, αναφορικά με τις 10 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μερικές από τις οποίες είναι ΔΕΚΟ, που η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει! Αυτό ήταν και η καλύτερη απάντηση στον υπ. Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που προσπαθεί να πείσει το λαό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες γιατί θα φέρουν «ζεστό δημόσιο χρήμα» που θα χρησιμεύσει βέβαια για να «μαγειρευτεί» λογιστικά η μείωση του χρέους. 
Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, καθώς πρακτικά χαρίζονται σε εξευτελιστικά ποσά τα φιλέτα του Δημοσίου, με το τελευταίο να απεμπολεί τα έσοδά του από κερδοφόρες επιχειρήσεις και να χάνει κάθε δικαίωμα μελλοντικής διαχείρισής τους. Στο σφυρί υποδομές εθνικής σημασίας Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό. 
Είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και αυτάρκειας του ελληνικού λαού. 
Τι πωλείται; 
Ο βασικός πυλώνας ενέργειας της χώρας
 -ΔΕΗ- με όλη την περιουσία της (ακόμη και ο ορυκτός πλούτος), και στο επόμενο «πακέτο» οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. 
Οι δύο βασικές δημόσιες (και λογικά μονοπωλιακές) επιχειρήσεις διαχείρισης υδάτων (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ). Τα Ελληνικά Πετρέλαια με όλες τις επενδύσεις τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και όλα τα βασικά λιμάνια της χώρας! 
Οι υποδομές της χώρας, που διασφαλίζουν την εθνική της κυριαρχία βγαίνουν στο σφυρί. 
Η πιο απλή μελέτη αναφορικά με τα «φιλέτα» που σχεδιάζεται να δοθούν πραγματικά έναντι πινακίου φακής, δείχνει ξεκάθαρα ότι παραδίδονται άνευ όρων όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Σταχυολογούμε μερικά από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα των υπό ιδιωτικοποίηση:
 • Πάγια στοιχεία ΔΕΗ, μαζί με ορυχεία και δίκτυα και γραμμές μεταφοράς, περίπου 14 δισ. ευρώ.
 Αντιστοίχως, στο σύνολο του τομέα ενέργειας, η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ την τελευταία 5ετία έχει δώσει 500 εκατ. ευρώ για φόρους, χωρίς να χρηματοδοτείται από το κράτος. Με συνολικό δίκτυο αξίας 900 εκατ. ευρώ, θέλουν να τις πουλήσουν για λιγότερο από 600 εκατ. ευρώ (όταν ο ετήσιος τζίρος του ’11 της ΔΕΣΦΑ μόνο ξεπέρασε τα 125 εκατ. ευρώ).
 • ΕΛΠΕ: Φόρος 11,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στο κράτος. Θέλουν να τα πουλήσουν για 700 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο η πιο πρόσφατη επένδυση, στο διυλιστήριο Diesel στην Ελευσίνα, κόστισε 2 δισ. ευρώ και η αξία των παγίων του αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ. 
Η ίδια η εταιρία δηλώνει ότι το κράτος θα ζημιωθεί από την ιδιωτικοποίηση.
 • ΟΠΑΠ: Τι να πει κανείς για μια εταιρία που ανήκει στην 25άδα των πιο κερδοφόρων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και που μόλις πριν από μερικούς μήνες έβγαλε από τα Ταμεία του «ζεστά» 849 εκατ. ευρώ και τα έδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο, με αντάλλαγμα την επέκταση της άδειας εκμετάλλευσης των 11 τυχερών παιχνιδιών του για 10 επιπλέον έτη έως το 2030 σε μια μονοπωλιακή αγορά; Με ποια λογική πωλείται ο ΟΠΑΠ από τον οποίο το Δημόσιο έχει σταθερό και σίγουρο έσοδο (από φορολογία, μερίσματα κ.λπ.); 
• ΕΥΔΑΠ / ΕΥΑΘ: 
Το απόλυτο μονοπώλιο στην Ελλάδα, με τεράστια χρέη του Δημοσίου και των ΟΤΑ από απλήρωτα τιμολόγια, που ωστόσο επιμένουν να δηλώνουν αύξηση κερδών που αγγίζει (και ξεπερνά) το 100% τα τελευταία χρόνια. 
Με ένα δίκτυο ανυπολόγιστης αξίας και βεβαίως αντιστοίχως ανομολόγητης σημασίας για το λαό, καθώς το νερό δεν μπορεί να αποτελεί παρά μόνον δημόσιο αγαθό. 
Η κερδοφορία της ΕΥΑΘ μόνο, ανέρχεται για την τελευταία πενταετία στα 77,5 δισ. ευρώ μετά φόρους και οι εμπορικές απαιτήσεις (ανείσπρακτες οφειλές από τρίτους) στα 55,329 δισ. ευρώ!
 • Ελληνικά Ταχυδρομεία: Κερδοφόρα έως και σήμερα. 
Τζίρος 485 εκατ. ευρώ και 3 εκατ. ετήσιο κέρδος. Ακίνητη περιουσία στα 130 εκατ. ευρώ.
 Έχει υποστεί μειώσεις προσωπικού έως και 30% και 100 καταστημάτων πανελλαδικά. Τα ξεπουλάνε για 80 εκατ. ευρώ, παραδίδοντας σε ιδιώτες ακόμη και τις τραπεζικές πράξεις ταμιευτηρίου που εξυπηρετούσε το δίκτυο σε συνεργασία με το ΤΤ. 
Τα παραπάνω παραδείγματα, είναι ελάχιστα σε σχέση με τον τεράστιο κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων ή ΝΠΙΔ. Έως σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο έχει περίπου 60 Α.Ε. και 300 ΝΠΙΔ. 
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει σκοπό να έχει ενσωματώσει τα πάντα (και να τα έχει ξεπουλήσει) έως το 2020. 
Η συμμετοχή των εμπλεκομένων κυβερνήσεων στο έγκλημα αυτό είναι ενσυνείδητη, καθώς το Δημόσιο δεν χάνει μόνο έσοδα αλλά παραδίδει σε ιδιώτες ζωτικούς τομείς όπως ενέργεια, ύδρευση, ταχυδρομεία, πόροι, χάνοντας το δικαίωμα να ελέγχει και να επιβάλλει πρακτικές σε όσους θα μπορούσαν να ενεργήσουν βλαπτικά για το δημόσιο συμφέρον. 
Το ζήτημα είναι, ο λαός θα τους αφήσει;

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ

Απίστευτα φάρμακα στό σπίτι μας.
Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται... 
1. Γαρύφαλλο. 
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα... 
Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση. 
2. Ζάχαρη. 
Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! 
Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. 
Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα. 
3. Ελαιόλαδο.
 Αντιμετωπίζει τα εκζέματα! Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.
 «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που βρίσκεις στο εμπόριο. 
Και όχι μόνο.
 Το ελαιόλαδο βοηθά και στην επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ «λεκέδων». 
Με ένα κομμάτι βαμβάκι τρίψε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο επίμαχο σημείο.
 Σε σοβαρά περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι τύλιξε το σημείο με πλαστική μεμβράνη και άσε την σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.
 4. Βότκα. 
Αντιμετωπίζει την κακοσμία των ποδιών! 
Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις θεαματικά και... μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψεις με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα.
 Γρήγορα θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. 
Κάνει την ίδια δουλειά με το οινόπνευμα για εντριβές (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν προτιμάς να απολαύσεις το ποτάκι σου). 
Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που ευθύνονται γι' αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους. 
5. iPod. 
Αντιμετωπίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση! 
Τριάντα λεπτά κατάλληλης μουσικής κάθε μέρα μπορούν να κατεβάσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παν/μίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή για την πίεση, την έριξαν ακόμα περισσότερο ακούγοντας απαλή μουσική και αναπνέοντας αργά.
 Η συστολική πίεση (το πρώτο νούμερο που εμφανίζεται στη μέτρηση) έπεσε κατά 3,2 μονάδες σε μία εβδομάδα, ενώ ένα μήνα μετά είχε μειωθεί κατά 4,4. 
6. Κυδώνι. 
Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων! 
Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ' το σε λευκό κρασί. Άφησε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις πλύσεις. 
Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
 7. Φυτικό λάδι.
 Αντιμετωπίζει το συχνό σπάσιμο των νυχιών!
 Μήπως τα εύθραυστα νύχια σου σε ταλαιπωρούν και σε κάνουν να ντρέπεσαι για την εμφάνισή τους; Υπάρχει λύση! 
Για να αποκτήσεις μακριά και γερά νύχια, πρέπει να λύσεις το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από μια καλή ενυδατική κρέμα για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, δοκίμασε και μια θεραπεία νυκτός με σίγουρα αποτελέσματα: 
Πριν πέσεις για ύπνο, άλειψε τα χέρια σου με φυτικό λάδι και μετά φόρεσε πλαστικά γάντια μίας χρήσης. 
Ενώ εσύ κοιμάσαι, τα γάντια θα βοηθήσουν το λάδι να εισχωρήσει στο δέρμα σου, προσφέροντας στις ταλαιπωρημένες παλάμες και τα νύχια σου έξτρα ενυδάτωση. 
8. Παγωτό. 
Αντιμετωπίζει το κάψιμο στη γλώσσα! 
Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές: ήπιες την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό καφέ σου ή δάγκωσες την καυτή πίτσα και κατακάηκες... 
Ο ιστός στο επάνω εσωτερικό του στόματος είναι εξαιρετικά λεπτός γι' αυτό και πολύ ευαίσθητος στις καυτές τροφές. 
Αν δεν είχες υπομονή να κρυώσει λίγο το τυρί στην πίτσα σου, ανακουφίσου στη στιγμή με μια κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. 
Ένα παγωμένο αναψυκτικό ή ένα παγάκι στο στόμα θα σε σώσουν επίσης, αρκεί να βγάλεις το παγάκι πριν αρχίσεις να πονάς για τον αντίθετο λόγο! 
9. Μέντα ή κανέλα. 
Αντιμετωπίζει το άγχος από το κυκλοφοριακό! 
Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες οδήγησης. 
Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. 
Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. 
Αντιπαθείς τις τσίχλες; Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου. 
10. Πατάτα. 
Αντιμετωπίζει τα εξανθήματα!
 Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα είναι αρκετές - από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα απορρυπαντικά ή τα φυτά. 
Είτε προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα και κνησμό είτε πυορροούν. 
Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά.
 Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό πατάτας. 
Πώς; Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό. 
11. Μπαλάκι του τένις. 
Αντιμετωπίζει πονεμένα πόδια! 
Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις ή του γκολφ.
 Για έξτρα ανακούφιση χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό. 
12. Λεμόνια ή ελιές. 
Αντιμετωπίζουν την ταξιδιωτική ναυτία!
 Η ταξιδιωτική ναυτία αυξάνει την έκκριση σάλιου, που εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας. 
Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα οποία στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. 
Μόλις νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά, ρίξτε 2 ελιές στο στόμα σου ή πιείτε το χυμό από ένα κομμάτι λεμόνι! 
13. Μολύβι. 
Αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο! 
Όταν αγχώνεστε ή έχετε νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια σας, σωστά;
 Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει πονοκέφαλο. 
Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε στα πρόθυρα της κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώνετε. 
Μ' αυτό τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση και γλιτώνετε τον πονοκέφαλο. 
14. Γιαούρτι. 
Αντιμετωπίζει τη δυσάρεστη αναπνοή! 
Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή - η οποία προκαλείται από βακτήρια! 
Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα μας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος. 
15. Listerine. 
Αντιμετωπίζει τις φουσκάλες! 
Το κλασικό συστατικό για δροσερή αναπνοή -και ένα πολύ δυνατό αντισηπτικό- κάνει και για τις φουσκάλες. 
Πότισε με το στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι βαμβάκι και πίεσέ το ελαφρά πάνω στο σημείο τρεις φορές τη μέρα μέχρι η φουσκάλα να ξεραθεί και να μη σε πονάει πια.
 16. Μελισσόχορτο. 
Αντιμετωπίζει τον έρπη ζωστήρα! 
Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα (έναν τύπο ιού του έρπητα, που όμως δεν έχει σχέση με το συνώνυμο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), αφού διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες που δρουν κατά του ιού. 
Βράστε 2 με 4 κουταλιές μελισσόχορτο, άστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα. 
17. Γλυκόριζα. 
Αντιμετωπίζει τους κάλους και τα κότσια! 
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους και τα κότσια, που μας ταλαιπωρούν. 
Διαβάστε τη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι σας τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά: Θα αλέσετε μερικά κομμάτια γλυκόριζας, θα τα ανακατέψετε με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και, τέλος, θα τρίψετε το μίγμα στα προβληματικά σημεία.
 18. Μήλο. 
Αντιμετωπίζει το κιτρίνισμα των δοντιών! 
Ποια ήταν η πρώτη παροιμία που μάθαμε όταν ήμασταν μαθητές στο σχολείο; «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». 
Σωστά! Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν... μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάμε. 
Ο λόγος, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι ότι διαθέτουν μια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.
 19. Μονωτική ταινία.
 Αντιμετωπίζει τις μυρμηγκιές! 
Κι όμως πιάνει! 
Αν καλύψετε τη μυρμηγκιά σας με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα! 
Για να το κάνετε σωστά, καθαρίστε πρώτα την περιοχή. 
Μετά κόψτε ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. 
Ανά 3 μέρες βγάζετε την ταινία και απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα ή λίμα. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστεί. 
Τα χημικά της ταινίας σκοτώνουν τη μυρμηγκιά. 
20. Μαγειρική σόδα.
 Αντιμετωπίζει την ουρολοίμωξη! 
Με τα πρώτα συμπτώματα, διαλύστε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Συνέχιστε να το πίνετε μία φορά τη μέρα μέχρι να καταφέρετε να πατε στο γιατρό για να σας γράψει αντιβίωση.
 Η μαγειρική σόδα αυξάνει την αλκαλικότητα στο περιβάλλον της ουροδόχου κύστης, εμποδίζοντας έτσι τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

Παρουσίαση των χιλιάδων ελληνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα Η συγγραφέας Άννα Στεφανίδου με το σκεπτικό να φέρει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στη γλώσσα μας και να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της από τις εκδόσεις Ιανός με τίτλο: «You speak Greek, you just don’t know it» («Μιλάς Εληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»). 
Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση χιλιάδων ελληνικών λέξεων που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα, χωρισμένες αλφαβητικά και θεματικά σε 3 στήλες, με την αγγλική λέξη, την αντίστοιχη ελληνική λέξη και την ελληνική λέξη με λατινικούς χαρακτήρες για να διαβάζεται εύκολα από τους ξένους.
 Από το εξώφυλλο ακόμη, η συγγραφέας μας ενημερώνει για 6.000 λέξεις που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά. 
Μια έξυπνη ιδέα προβολής της ελληνικής γλώσσας που προτρέπει τους αγγλόφωνους να κατανοήσουν πόσο καλά γνωρίζουν τα Ελληνικά, αν και δεν το ξέρουν!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΑΔΑ

Να που και ο σοσιαλιστής Γκεοργκιέφσκι μας βάζει "κόκκινες" γραμμές ως προς την "γλώσσα" και το"έθνος" δηλαδή στα πάντα. 
"Τα Σκόπια οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση και στα τρία ή τέσσερα βασικά στοιχεία της ύπαρξης μιας χώρας.
Αυτά είναι η δημοκρατία, η εξωτερική πολιτική, η οικονομική κατάσταση και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και ως προς την πολυεθνικότητα της χώρας." 
Αυτά δήλωσε ο ηγέτης του BMRO-NP, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του στο ‘Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα’, προσθέτοντας ότι το κόμμα του Γκρούεφσκι οδηγεί λανθασμένα τη χώρα με καταστροφική πολιτική. 
«Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του, οδηγεί τη χώρα όχι μόνο σε λανθασμένη πολιτική, αλλά ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή της και αυτοί είναι οι λόγοι για τη δημιουργία ενός συνασπισμού κομμάτων», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πΓΔΜ δε έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλα 20 χρόνια ή ακόμη και 40 για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα. 
«Πιστεύω ότι ένας πολιτικός που κυβερνά υπεύθυνα τη χώρα του πρέπει να επιλύσει με τόλμη αυτό το πρόβλημα και ο χειρισμός στο όνομα βαθμολογείται περισσότερο από μια κυβερνητική περίοδο», είπε ο Γκεοργκιέφσκι. 
Ερωτηθείς σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» των Σκοπίων κατά τις διαπραγματεύσεις, είπε ότι πιστεύει ότι οι «κόκκινες γραμμές» είναι ήδη γνωστές- η ‘μακεδονική’ γλώσσα και η ύπαρξη του ‘μακεδονικού’ έθνους. 
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων αυτά τα δύο πράγματα είναι απολύτως σαφή και δεν υπάρχει διένεξη σε αυτά, γράφει το δημοσίευμα. 
Μην περιμένουμε καμμιά ουσιαστική αλλαγή επομένως σε περίπτωση που κυβερνήσει κάποιος άλλος από τον Γκρουέφσκι.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΠΤΟ

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ! 
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - 
Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου 
 Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης. Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. 
Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού. 
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες. Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα. 
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση). 
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. 
Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%. 
 Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει; 
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών; 
Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;
Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.; 
 Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :( ΦΩΤΟ)
 Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς. 
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής. 
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι. 
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
 Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1871

Απίστευτη επιστολή από το 1871
 - Ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει από τη Μ.Ανατολή ανάμεσα σε μουσουλμάνους και Εβραίους Το 1871 ο Άλμπερτ Πάικ, ηγέτης της αμερικανικής μασονίας, προβλέποντας με ακρίβεια τους δύο πρώτους παγκοσμίους πολέμους, είχε γράψει πως «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους Εβραίους και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδώνα…» 
Εκατόν σαράντα (περίπου) χρόνια μετά, τα γραφόμενα του μασόνου ηγέτη αποδεικνύονται σχεδόν προφητικά(!), αφού η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης που υπάρχει μεταξύ Ανατολής και Δύσης φαίνεται να οδηγεί σε μία ολική σύγκρουση, η οποία θα σημάνει το τέλος των παραδοσιακών θρησκειών και την τελική εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων… Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχει μία επιστολή στη βιβλιοθήκη του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, η οποία κάνει λόγο για τρεις παγκόσμιους πολέμους, το τέλος των οποίων θα εγκαθιδρύσει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. 
Την επιστολή είχε γράψει ο Άλμπερτ Πάϊκ, ηγέτης της αμερικανικής Μασονίας, στον Τζουζέπε Ματσίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής Μασονίας, στις 15 Αυγούστου του 1871. Ο Πάικ, πέρα από τέκτοντας ήταν ιλλουμινάτι, αλλά και δημιουργός μίας σέκτας που πίστευε στον Εωσφόρο, με το όνομα «Τάγμα του Παλλάδιου»… 
Σχετικά με την αυθεντικότητα της επιστολής, έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ συγγραφέων και ιστορικών, η οποία έχει μεταφερθεί και στο αμερικανικό διαδίκτυο, σε πολλά site και forum.
 Το περιεχόμενο όμως της επιστολής ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο Α’ παγκόσμιος πόλεμος πρέπει να έρθει προκειμένου να επιτρέψει στους ιλλουμινάτους να ανατρέψουν τους Τσάρους στην Ρωσία και να καταστήσουν την χώρα ένα φρούριο του αθεϊστικού κομμουνισμού… 
Ο Β’ Παγκόσμιος θα επιτρέψει στους Σιωνιστές να οικοδομήσουν το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και, ταυτόχρονα, θα ισχυροποιήσει τους κομμουνιστές τόσο, ώστε να καταλάβουν την Ευρώπη (τελικά κατέλαβαν την μισή)… 
Ο Γ’ Παγκόσμιος θα γίνει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και στους εβραίους και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδώνα…» 
Ο Πάικ θεωρεί τις συνέπειες του Γ’ παγκοσμίου Πολέμου καταλυτικές, ενώ οι άνθρωποι που θα γλυτώσουν από την αιματοχυσία που θα προκαλέσουν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι και οι αθεϊστές, θα αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις θρησκείες και ιδεολογίες. 
Θα είναι έτοιμοι τότε να δεχτούν την παγκόσμια εκδήλωση της θρησκείας του Εωσφόρου. 
Θα εγκαθιδρυθεί η Νέα Παγκόσμια Τάξη και θα επικρατήσει η θρησκεία του Εωσφόρου και της λογικής. 
Μία σειρά από συγγραφείς, όπως η Κονστάνς Κάμπεϋ, ο Τεξ Μαρς, ο Ταλ Μπρουκ, ο Γουίλιαμ Στιλ, ο Ράνταλ Μπαέρ, ο Γουίλιαμ Γκάι Καρ,, αλλά και ο Ντέιβιντ Άικ, υποστηρίζουν πως οι Ελίτ, ήδη από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης και παλαιότερα, επεξεργάζονται ένα σχέδιο κυριαρχίας στον πλανήτη, δημιουργώντας την δική τους παγκόσμια κυβέρνηση, με τον κωδικό όρο Νέα Παγκόσμια Τάξη. 
Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, καθώς μία άλλη μερίδα –κυρίως αποκρυφιστών- συγγραφέων θεωρεί ότι ως τελικό αποτέλεσμα της επερχόμενης παγκόσμιας σύγκρουσης δεν θα είναι η ζοφερή επικράτηση των Ελίτ, αλλά η καθιέρωση μίας Νέας Εποχής που θα σηματοδοτεί την πνευματική ανάπτυξη και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας, το περίφημο New Age. 
Πρόκειται για ένα ακμάζον κίνημα, που όμως οι επικριτές του –κυρίως χριστιανοί φονταμενταλιστές- θεωρούν με τη σειρά τους ως «θρησκεία του Εωσφόρου»,αυτήν ακριβώς που ο Πάικ είχε πει πως θα κυριαρχήσει μετά τη λήξη ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως και να έχει όμως, όλοι συμφωνούν πως μία μεγάλη παγκόσμια κρίση θα φέρει την ανθρωπότητα στα όρια της απόγνωσης –ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος ενδέχεται να καταλήξει σε έναν πυρηνικό Αρμαγεδώνα. 
Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι ότι, αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ ακμάζει και μία χριστιανική σέκτα παίζοντας σημαντικότατο ρόλο. 
Στην Αμερική του σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού –περίπου 40 με 50 εκατομμύρια- δηλώνουν αναγεννημένοι (newborn) χριστιανοί… 
Αυτοί οι φονταμενταλιστές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, παρουσιάζονται να έχουν μία εμμονή με την Αποκάλυψη.
 Ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύουν ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει να έρθει, ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν, πριν συμβούν οι μεγάλες δοκιμασίες, να αναληφθούν στα σύννεφα(!) όπου θα τους παραλάβουν άγγελοι(!!!). 
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι νεοεποχίτες ψηφίζουν δημοκρατικούς (θεωρούν «δικό» τους άνθρωπο τον Αλ Γκορ), ενώ οι newborns, ρεμπουμπλικάνους. 
Και πράγματι, ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων πιστεύει στη θεωρία της «Αρπαγής των Πιστών». 
Μία τέτοια αντίληψη, σε συνδυασμό με τα θερμά κηρύγματα των τηλε-ευαγγελιστών που τους κατευθύνουν, τους οδηγεί στην υποστήριξη του Ισραήλ στον αγώνα εναντίον των Αράβων, αφού θεωρούν ότι το Ισραήλ πρέπει να εκδιώξει τους Παλαιστινίους για να εκπληρωθούν οι προφητείες. 
Είναι φανερό ότι η εμφάνιση των τηλε-ευαγγελιστών και η δημιουργία αυτής της μεγάλης ψύχωσης σε ένα σημαντικό κομμάτι του αμερικανικού λαού, δεν είναι διόλου τυχαία. 
Με αυτόν τον τρόπο, έχει εξασφαλιστεί η τυφλή συγκατάθεση ενός μεγάλου μέρους των αμερικανών πολιτών για κάθε ενέργεια εναντίον των Αράβων, για κάθε ενέργεια που μπορεί να φέρει πιο κοντά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!!! 
Και μην μας φανεί καθόλου παράξενο, αν εμφανιστεί σύντομα κάποιο χολυγουντιανό (πικρά ρεαλιστικό για τους κατοίκους του πλανήτη) σενάριο, το οποίο θα παρουσιάζει έναν κατασκευασμένο παγκόσμιο πόλεμο, με έναν κατασκευασμένο Αρμαγεδώνα και με γνωστούς ηθοποιούς για τους ρόλους του Αντιχρίστου, του Ψευδοπροφήτη και του Καβαλάρη του Λευκού Ίππου… God bless us all…! 
Ας κοιτάξουμε όμως γύρω μας, στο σήμερα, στις διαθέσεις του Ισραήλ, στην «ακατανόητη» υποστήριξη των ΗΠΑ προς τις συνεχείς καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων Αράβων και ας σκεφθούμε… 
Λέτε να έχει δίκιο τελικά ο Άλμπερτ Πάϊκ;

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο.
 Το περιοδικό «Επίκαιρα» αποκαλύπτει τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και τους οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή. 
Πρόκειται για έναν πυρήνα 50 χιλιάδων και πλέον ανθρώπων που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σε ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. 
Ο μηχανισμός προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Αγκυρας βρίσκει τώρα αρωγό -γράφει το άρθρο του περιοδικού- τη γερμανική task forse, η οποία έχει αναλάβει την επιτόπια υλοποίηση του σχεδιασμού του Βερολίνου, που είναι σε πλήρη γνώση της Αγκυρας. 
Οπως έχουν αναφέρει κατ’ επανάληψη τα «Επίκαιρα», Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες αναμένουν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη. 
Οταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες –αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και την Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη.
 Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, αλλά όπως προαναφέρθηκε και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.
 Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών δεν διαθέτει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό» και προσέθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα υπουργεία. 
Υπενθύμισε, δε, ότι «σε κάθε περίπτωση, υπάρχει νομοθεσία για τα θέματα ιθαγένειας, που εφαρμόζεται». 
Μιλώντας με αφορμή το ζήτημα αυτό, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα 50.000 απελαθέντων Μουσουλμάνων πολιτών. 
Ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ η Ελλάδα δεν έλαβε τέτοια μέτρα», ενώ επισήμανε την ανάγκη «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντος».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΑΝΤΙ

Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση γιατί κατασκεύασε ένα τεχνητό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.
 Η ευαισθησία του για το πρόβλημα της γιαγιάς του τον οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού τεχνητού γαντιού που θα βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα. Ο 17χρονος μαθητής πρόσφατα πήρε το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο μηχανικής στην Σλοβακία. Μια ακόμη διάκριση έρχεται για τον Έλληνα που μας κάνει περήφανους.
 Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση από τη «Unicef» σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά του Βιβλίου με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού. 
Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης συνέλαβε την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. 
Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους. 
Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς.
 Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. 
Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι.
 Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.
 "Το γάντι είναι ακόμα ακατάλληλο για καθημερινή χρήση γιατί βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν κάποια σφάλματα αλλά τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά", λέει ο ίδιος και προσθέτει: "Από μικρό παιδί ενδιαφερόμουν γι'αυτά τα πράγματα. 
Έχω κάνει μετατροπές αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα και έχω αποπειραθεί να φτιάξω ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να ανοιγοκλείνουν οι διακόπτες του σπιτιού μέσω internet. 
Το δοκίμασα στη πόρτα του γκαράζ, την κατέστρεψα και το πάθημα μου έγινε μάθημα.

ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ;

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΕΤΟΥΣΕ Ο ΟΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ.

ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΖΩΗΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΧΕΡΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ.

ΜΕΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΚΟΣΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ

Με εταιρείες όπως η Google να σχεδιάζουν ήδη τα πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα και τις πρώτες συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, ήδη οι προβλέψεις αρκετών προσώπων του χώρου για την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν επαληθευτεί. 
Τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως στο μέλλον; Μιλώντας στο συνέδριο Techonomy με τον David Kirkpatrick σχετικά με το νέο του βιβλίο «How to Create a Mind», ο εφευρέτης και συγγραφέας Ray Kurzweil αναφέρθηκε με υπερβολική ίσως αισιοδοξία στους τρόπους με τους οποίους προβλέπει την τεχνολογία να εξελίσσεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. 
Κρατώντας ένα τηλέφωνο Android, είπε πως «αυτά θα έχουν το μέγεθος κυττάρου μέχρι το 2030» και πως θα μπορούμε να τα συνδέουμε στον εγκέφαλο μας χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. 
Υποστήριξε πως μέχρι το 2030 μικροσκοπικά «nanobots» θα μπορούν να επιδιορθώνουν και να διατηρούν τα ανθρώπινα όργανα, διατηρώντας μας υγιείς και έξυπνους και παράλληλα θα μπορούμε να διαγράφουμε επιλεκτικά «κομμάτια» της μνήμης μας. 
Τα αυτόνομα οχήματα θα ενσωματωθούν πλήρως στην ζωή μας. 
Η τρισδιάστατη εκτύπωση θα είναι αρκετά πιο κοινή, με δημόσια καταστήματα στα οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να εκτυπώνουν ρούχα, παιχνίδια και γενικά οτιδήποτε θέλουν, ενώ μέχρι το 2045 η κοινωνία μας θα φτάσει σε μια κατάσταση «τεχνολογικής ιδιομορφίας, με την κατασκευή των πρώτων υπεράνθρωπων και ιδιοφυιών μηχανών». 
Τέτοιου είδους μηχανές «θα μπορούσαν να θεωρηθούν ‘ανθρώπινες’ μόλις γράψουν ένα μυθιστόρημα» είπε ο Kurzweil, εξηγώντας πως θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πράγματα ακριβώς όπως οι άνθρωποι.
 Σε ερώτηση για το αν θα μπορούν όμως να έχουν χιούμορ ή να είναι «σέξι», ο μελλοντολόγος είπε πως «αυτά δεν είναι απλά στοιχεία της ανθρώπινης νοημοσύνης. Αυτά είναι η αιχμή του δόρατος της ανθρώπινης νοημοσύνης».
 Την ίδια στιγμή όμως εξέφρασε την πεποίθηση του πως δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το μέλλον, συγκεκριμένα την πρόοδο της τεχνολογίας. «Είμαστε ένας πολιτισμός ανθρώπου-μηχανής» είπε, «οι υπολογιστές κάνουν συνέχεια όσα δεν μπορούμε να κάνουμε». 
Πρόσθεσε επίσης πως «ένα παιδί στην Αφρική έχει σήμερα την διάθεση του περισσότερη τεχνολογία από όση είχε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από 15 χρόνια». 
Εξήγησε πως «η τεχνολογία θα μας ωθήσει να γίνουμε περισσότερο ανθρώπινοι, όχι λιγότερο» αφού «θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία για να γίνουμε πιο εκφραστικοί και πιο έξυπνοι». 
Ο Ray Kurzweil είναι ερευνητής, συγγραφέας και συνιδρυτής του μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος Singularity University. 
Έγινε διάσημος για τη δημιουργία του πρώτου λογισμικού μετατροπής κειμένου σε ομιλία, ενώ το Forbes τον χαρακτήρισε πρόσφατα ως «την απόλυτη μηχανή σκέψης».

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΙΕΡΙΑ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Α΄Μαθητικό συνέδριο τοπικής ιστορίας.
 Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης,η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. της Πιερίας, το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων και τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, διοργανώνει Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, με θέμα:
 Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας. 100 χρόνια ελεύθερης Πιερίας.
 Στόχος μας είναι να προωθηθεί η ενεργός και βιωματική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών της Πιερίας στον εορτασμό της απελευθέρωσης. 
Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψουν το παρελθόν της περιοχής που ζουν και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την τοπική κοινωνία, ώστε να οραματιστούν το μέλλον της, αλλά φυσικά, πρώτιστα, θα ενεργοποιηθούν στο παρόν ως πολίτες αυτού του τόπου, με όσο το δυνατόν περισσότερο βιωματικό, ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο. 
Στοχεύουμε ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή των ανθρώπων του κοντινού τους περιβάλλοντος, και επομένως και τη δική τους, στη δημιουργία της ιστορίας, αλλά και να συσχετίσουν τα τοπικά συμβάντα με τα σημαντικότερα γεγονότα της εθνικής μας ιστορίας, εντάσσοντας την ιστορική πορεία της τοπικής κοινωνίας στη Γενική Ιστορία της Ελλάδας. 
Ευελπιστούμε, μέσα από αυτή την ερευνητική εργασία και παρουσίαση οι μαθητές μας να ξεχωρίζουν από τα δημιουργήματα της προηγούμενης γενιάς αυτά που έχουν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να υιοθετήσουν μεθόδους με τις οποίες θα τα προστατεύουν και θα τα διασφαλίζουν για τις επόμενες γενιές.
 Τελικά, ανοίγουμε το σχολείο στην τοπική κοινωνία, ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή στα θέματα που απασχολούν την Πιερία.
 Πάνω απ΄όλα, προσδοκούμε να αγαπήσουν οι μαθητές τον τόπο τους! 
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν δεκαεφτά (17) ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών , οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας.
 Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 με ώρα έναρξης 8:30 π.μ., ενώ εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες της Πιερίας!

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More