ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΙΕΡΙΑ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Α΄Μαθητικό συνέδριο τοπικής ιστορίας.
 Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης,η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. της Πιερίας, το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων και τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, διοργανώνει Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, με θέμα:
 Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας. 100 χρόνια ελεύθερης Πιερίας.
 Στόχος μας είναι να προωθηθεί η ενεργός και βιωματική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών της Πιερίας στον εορτασμό της απελευθέρωσης. 
Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψουν το παρελθόν της περιοχής που ζουν και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την τοπική κοινωνία, ώστε να οραματιστούν το μέλλον της, αλλά φυσικά, πρώτιστα, θα ενεργοποιηθούν στο παρόν ως πολίτες αυτού του τόπου, με όσο το δυνατόν περισσότερο βιωματικό, ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο. 
Στοχεύουμε ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή των ανθρώπων του κοντινού τους περιβάλλοντος, και επομένως και τη δική τους, στη δημιουργία της ιστορίας, αλλά και να συσχετίσουν τα τοπικά συμβάντα με τα σημαντικότερα γεγονότα της εθνικής μας ιστορίας, εντάσσοντας την ιστορική πορεία της τοπικής κοινωνίας στη Γενική Ιστορία της Ελλάδας. 
Ευελπιστούμε, μέσα από αυτή την ερευνητική εργασία και παρουσίαση οι μαθητές μας να ξεχωρίζουν από τα δημιουργήματα της προηγούμενης γενιάς αυτά που έχουν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να υιοθετήσουν μεθόδους με τις οποίες θα τα προστατεύουν και θα τα διασφαλίζουν για τις επόμενες γενιές.
 Τελικά, ανοίγουμε το σχολείο στην τοπική κοινωνία, ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή στα θέματα που απασχολούν την Πιερία.
 Πάνω απ΄όλα, προσδοκούμε να αγαπήσουν οι μαθητές τον τόπο τους! 
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν δεκαεφτά (17) ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών , οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας.
 Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 με ώρα έναρξης 8:30 π.μ., ενώ εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες της Πιερίας!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More