ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΝ...

ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ. ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΧΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More