ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τελικά φαίνεται πως δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που ζητούν μερίδιο από το Αιγαίο και την ελληνική εν δυνάμει ΑΟΖ, αλλά η τραγική κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα, «άνοιξε την όρεξη» και στους ... Αλβανούς!
 «Φιλέτο» από το Ιόνιο θέλει η γειτονική χώρα όπως έγινε γνωστό από αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενοι στις έρευνες που ξεκινά σήμερα το νορβηγικό σκάφος "Nordic Explorer" της εταιρείας Petrolium -Geo-Services (PGS).
 Οι Αλβανοί αξιωματούχοι σε παρασκηνιακές συνομιλίες που έχουν με Ελληνες ομολόγους τους υποστηρίζουν ότι "Οι έρευνες στο βόρειο Ιόνιο του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους γίονται σε περιοχή με αμφισβητούμενο καθεστώς αναφορικά με τη χάραξη της ΑΟΖ καθώς το σύμφωνο που καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας –Ελλάδας υπεγράφη μεν από τις δύο κυβερνήσεις, αλλά απορρίφθηκε από το ανώτατο αλβανικό συνταγματικό δικαστήριο ως ετεροβαρές ως προς τα συμφέροντα της Αλβανίας.
 Σχετό ρεπορτάζ παίχθηκε και στο αλβανικό κανάλι «Top Channel» στο οποίο μάλιστα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρει ότι «Ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Ελλάδα αυτά, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Αλβανία για αυτό το νέο σύμφωνο στην ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών»! 
Με λίγα λόγια η θέση της Αλβανίας είναι ότι εάν δεν βρείτε πετρέλαιο μπορούμε να υπογράψουμε και την παλαιά συμφωνία, εάν όμως βρείτε τότε θέλουμε και εμείς μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες του βόρειου Ιονίου αλλιώς δεν υπογράφουμε τίποτα.
 Ο καιροσκοπισμός αυτός των Τιράνων παρακάμπτει την αρχή της "μέσης γραμμής", αλλά γενικότερα μόνο στην Ελλάδα που διοικείται από μια φοβισμένη ή διαφθαρμένη πολιτική ελιτ, ακόμα και η Αλβανία θα μπορούσε να εγείρει τέτοιες αξιώσεις. 
Στο σημείο της κατρακύλας που έχουμε φτάσει μόνο το Κονγκό δεν έχει εγείρει ακόμη αξιώσεις στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο, αλλά μην παραξενευτούμε εάν γίνει και αυτό κάποια ημέρα. 
Να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης και σε ανάλυση , εμπειρογνωμόνων, στο Ιόνιο πέλαγος και την Κρήτη υπάρχουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου οι οποίες εκτιμώνται από 250 εκατ. μέχρι άνω του 1 δισ. βαρελιών.

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Μπροστά σε μια εκπληκτική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές σε ένα Θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία! 
Τα εκπληκτικά ευρήματα χρονολογούνται στα τέλη του 4ου και τις αρχές του 3ου αιώνα προ Χριστού και βρέθηκαν στον μεγαλύτερο από τους περίπου 150 αρχαίους τάφους μιας Θρακικής φυλής που την ονομάζουν Γέτες (Getae), και που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είχαν δεσμούς με τους αρχαίους Έλληνες.
 Στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται ένα χρυσό στέμμα με μοτίβα από ζώα ένα χρυσό κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, εκατό χρυσά κουμπιά και 44 γυναικείες φιγούρες.
 Αυτά μαζί με πολλά ακόμα κομμάτια ενός αμύθητου θησαυρού βρέθηκαν σε ένα αχανές νεκροταφείο που όπως πιστεύουν οι ειδικοί ανήκουν πιθανώς σε έναν από τους προγόνους του Φίλιππου της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Νέο σύστημα διακυβέρνησης, με γερμανική σφραγίδα,  συνιστούν τα μέτρα που ή Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, ενσωματωμένα στον προϋπολογισμό.
Του Περικλή Καπετανόπουλου από την Ελλάδα Αύριο
Ο δημόσιος πλούτος, η περιουσία του ελληνικού λαού, εκποιείται στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους,   κοινωνικά αγαθά περνούν σε χέρια ιδιωτών(νερό, ρεύμα,  κ.λ.π), και η επέλαση των εργολάβων  κλιμακώνεται, καταλύοντας κάθε έννοια δημόσιου αγαθού.  Η υπερψήφιση των νέων- σαρωτικών για τα λαϊκά εισοδήματα- μέτρων, συνιστά ολομέτωπη επίθεση στην πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Αλλά όλα αυτά, τα κάνουν, ο Φούχτελ, και ο  Ραινχεμπάχ, δηλαδή  οι Γερμανοί μόνοι τους;  Η επίθεση ενάντια στην αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή του ελληνικού λαού, είναι πολύπλευρη και μεθοδικά σχεδιασμένη. Από πλευράς της   ελληνικής πολιτείας, προτεραιότητα για κατεδάφιση έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι Γερμανοί έχουν εισβάλλει στους Δήμους και τα θέλουν όλα: οικόπεδα, ιαματικές πηγές, δημοτικά κτίρια, σχολεία, παραλίες, κ.λ.π. Και μάλιστα, όπου αυτό είναι δυνατόν, επιθυμούν  τα παραπάνω, χωρίς τους ιθαγενείς, π.χ στα μικρά νησιά!
Από καιρό  είναι γνωστό, ότι ο χερ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, πληρεξούσιος υπουργός της γερμανικής  Καγκελαρίας  στην Ελλάδα,  περιοδεύει ως αντιπρόσωπος  γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων  από δήμο σε δήμο, με πρωτοβουλία  της  γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας και το γενικού γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Στις 15  και 16 Νοεμβρίου, όλοι οι δήμαρχοι που έχουν δεχτεί να συνεργαστούν με τους Γερμανούς, έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος, σε ένα συνέδριο « ελληνο-γερμανικής συνεργασίας», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό Κέντρο “Ν-Γερμανός”, Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, περίπτερο 8.
Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) υπάρχει « κρυφή συμφωνία κυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων, για την εκχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες».   Η ΠΟΕ ΟΤΑ τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί αιχμηρές επικοινωνιακές ενέργειες και σκληρή γλώσσα ενάντια στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ», αναφέρει η  ΠΟΕ-ΟΤΑ,  «αλλά και ο “ποταμός” συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι “αιρετοί” εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα τους».
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί , ότι όλες οι εκτιμήσεις της στήλης,  πως,  δηλαδή μεθοδεύεται, από Κυβέρνηση και Γερμανούς  η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνονται πλέον και από τον «μαρτυριάρη» Χανς Φούχτελ. Είναι τόση η χαρά του που θα βάλει τους Έλληνες εργαζόμενους να δουλεύουν σαν σκλάβοι για ψίχουλα, που του ξεφεύγουν κουβέντες στον  «ποταμό» συνεντεύξεων που δίνει στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ίδιος ο χερ Φουχτελ, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δημάρχων που τον συναντούσαν  κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα των  βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.
Ελληνο-γερμανική συνεργασία με ονοματεπώνυμο
Σήμερα η «Ε» δημοσιεύει την λίστα των δημάρχων και λοιπών αιρετών που συναντήθηκαν, με  τον  Γερμανό ανθύπατο χερ Φούχτελ:
 δήμαρχος Πάτρας Ιωάννης Δημαράς, δήμαρχος Βέροιας Χαρά Ουσουλτζόγλου, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Νάξου  Εμμανουήλ Μαργαρίτης, δήμαρχος Λάρισας  Κώστας Τζανακούλης, δήμαρχος Περιστερίου  Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, δήμαρχος Κοζάνης  Λάζαρος Μαλούτας, δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Χιωτάκης, δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Κέρκυρας  Ιωάννης Τρεπεκλής, δήμαρχος  Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας. Επίσης  Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Μπότση Σταυρούλα δήμαρχος Σουλίου,  Βρυζίδου Παρασκευή δήμαρχος Εορδαίας,  Δανιηλίδης Σίμος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων, Λαμπάκης Ευάγγελος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Μουζάς Δημήτρης δήμαρχος Ορεστιάδας,  Σαραμάντος Δημήτρης δήμαρχος Ωραιόκαστρου, και  Βαφειάδης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
Οι πρακτικές του 1941
Οι «μεταρρυθμίσεις» επι κατοχής
Όταν εγκαταστάθηκαν οι γερμανικές αρχές κατοχής, στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941, το πρώτο μέλημα τους ήταν να «μεταρρυθμίσουν» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα  την Δημόσια Διοίκηση.  Όσοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες, διορισμένοι από την εποχή του δικτάτορα Μεταξά, δέχτηκαν να συνεργαστούν με τους καταχτητές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους. Κάποιοι παραιτήθηκαν, και στην θέση τους οι Γερμανοί διόρισαν δημοσίους υπαλλήλους. Οι κατοχικοί δήμαρχοι, είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του καταχτητή.
Αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες, ημι-κατεργασμένα βιομηχανικά προϊόντα, αξιόλογες μηχανές, μεταφορικά μέσα και μέσα έλξης, με επίταξη ή εξαγορά με κατοχικό πληθωριστικό χρήμα, ήταν δουλειά των δημάρχων να τα εξασφαλίσουν  σε συνεργασία με τις γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες.
Εφαρμόστηκε μεθοδικά, με εντολή, του Χέρμαν Νοιμπάχερ,(ο ανάλογος Φούχτελ της κατοχής) η διαδικασία «Ντεγκρίγκες». Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία, οι τιμές των προϊόντων που εισάγονταν στην Ελλάδα από την Γερμανία, για τις ανάγκες του πληθυσμού ανέβαιναν. Οι τιμές όμως των εμπορευμάτων που εξάγονταν από την Ελλάδα στη Γερμανία (κυρίως αγροτικά προϊόντα και πρώτες ύλες) ήταν σημαντικά μειωμένες. Με τον τρόπο αυτό, στις αρχές του 1943 δημιουργήθηκε  στο διακρατικό κλήριγκ, ένα ενεργητικό υπέρ των Γερμανών  που ενίσχυε την  πίεση για εξαγωγές πρώτων υλών που είχε ανάγκη η Γερμανία.
Μήπως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο και σήμερα;
Υστερόγραφο. Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το πρωί των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποδοχής και καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» – Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.
 Η Ολομέλεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε στο ίδιο σκεπτικό που είχε διατυπώσει το περασμένο έτος το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ , το οποίοι είχε αποφανθεί ότι είναι παράνομες και αντισυνταγματικέ οι εν λόγω διατάξεις κρίνοντας ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο Έλληνες πολίτες.
 Άλλωστε, η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.
 Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
 Τώρα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια σε διάσκεψη ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές.
 Και αυτό γιατί το δικαίωμα δε του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας ελήφθη κατά πλειοψηφία.
 Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δικαστών έκρινε ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. 
 Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος. Αντίθετα, η μειοψηφία έκρινε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή για να δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.
 H απόφαση του Τμήματος «Μόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό είχε πραγματοποιηθεί αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών (χορήγηση ιθαγένειας) χωρίς εξατομικευμένη κρίση, αλλά βάση γενικών αρχών που προσδιορίστηκαν με νόμο». 
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με αυτή την ιστορική αναδρομή – απάντηση στους εμπνευστές του νόμου Ραγκούση αλλά και με πληθώρα νομικών επιχειρημάτων για την νομιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010.
 Τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ εξετάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -βάση του οποίου ιθαγενοποιήθηκαν χιλιάδες αλλοδαποί -υπό το «πρίσμα» του Συντάγματος, έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος.
 Και αυτό γιατί, δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto της ουσιαστικής προϋποθέσεις γνησίου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές διατάξεις (π.χ. Ν.3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως». 
 Με απλά λόγια το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφαίνεται ότι η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας έγινε αθρόα χωρίς να κριθούν συγκεκριμένες και εξατομικευμένες προϋποθέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους που για να διαφυλάξουν την εθνική ομοιογένεια του κράτους αναφέρονται, μεταξύ των άλλων και στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» (jus sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από έλληνες γονείς». 
 Πέρα όμως από τα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ είχε κάνει στην απόφαση που εξέδωσαν και μια ιστορική αναδρομή που ξεκινάει από τα χρόνια της απελευθέρωσης της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και φτάνει μέχρι την κατάρρευση των καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης και τη διάλυση της Ενώσεως των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). «Αθρόα πολιτογράφηση, δηλαδή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας από ομάδες αλλοδαπών χωρίς εξατομικευμένη κρίση αλλά ευθέως βάση γενικών διατάξεων ουσιαστικού νόμου, το ελληνικό δίκαιο εγνώρισε μόνο κατά τις περιόδους ανακατατάξεων του νέου εθνικού κράτους που προέκυψε με τη σταδιακή απελευθέρωση της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και τις προσθήκες νέων εδαφών με διεθνείς συνθήκες», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ για να επισημάνει ότι μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα καταρτίστηκαν νόμοι που έθεταν συγκεκριμένα κριτήρια για τη διαμονή και την εργασία αλλοδαπών στη χώρα.
 Πλην όμως τα κριτήρια αυτά- σύμφωνα με την απόφαση- «παραβιάστηκαν στην πράξη λόγω της παράνομης εισόδου μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, και είχε ως περαιτέρω συνέπεια την θέσπιση αλλεπάλληλων διατάξεων, οι οποίες «νομιμοποιούσαν» την παράνομη είσοδο, διαμονή και εργασία των αλλοδαπών».

ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΙΧΩΣ ΠΕΡΙΚΛΗ

Αίσχος!! Αφαίρεσαν τον Περικλή από τον Δήμο Χολαργού!!
 Αφού βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας, πως να μην μας κλέβουν την ιστορία οι γυφτοσκοπιανοί και οι άλλοι ανιστόρητοι;;;
 Σημεία των καιρών; 
Τι να πούμε! 
Εκτιμούμε αφάνταστα τον σπουδαίο ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη και την ιστορία του στο χώρο της τέχνης. 
Eίναι ο καλλιτέχνης που κλήθηκε από την Δημοτική Αρχή να φιλοτεχνήσει το νέο σήμα του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όμως... η αφαίρεση του Περικλή από σήμα- κατατεθέν του Χολαργού, με τον οποίο έχει ταυτιστεί για 2500 χρόνια, αποτελεί ιστορικό ατόπημα! 
Άραγε, ποιες ανάγκες ήταν αυτές που επέβαλαν την εξαφάνιση της προτομής Περικλή από το σήμα του Δήμου και την αντικατάστασή του με ενωμένα κλαδιά ελιάς με δάφνη και έναν δωρικό κίονα πίσω από αυτά; 
Όπως εξήγησε ο ζωγράφος, ο δωρικός κίονας παραπέμπει εμμέσως στον Περικλή!
 Αδιανόητο! 
Αντικατάσταση του Περικλή, μόνον με την απεικόνιση ολόκληρου του Παρθενώνα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή.
 Σε διαφορετική περίπτωση, αποτελεί ιστορική παρέκκλιση.
 Το έργο αυτό καθ' αυτό, μπορεί να δείχνει τις αρετές του καλλιτέχνη, όμως βρίσκεται εκτός θέματος αναφορικά με τον Χολαργό.
 Ο Χολαργός έχει ταυτιστεί με τον Περικλή, πώς να το κάνουμε; 
Ο Δήμος επίσης από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έχει για σήμα του τον Περικλή, η οδός Περικλέους είναι η πιο γνωστή σε όλη την Αττική λεωφόρος προαστίου, πώς είναι δυνατόν να αφαιρείται ο Περικλής από την ταυτότητα του Χολαργού;
 Η παρουσίαση του...νέου σήματος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προκάλεσε αντιδράσεις, παρ'όλα αυτά ψηφίστηκε ως νέο σήμα από την πλειοψηφία του Δ.Σ.!!! 
Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος, στην προσπάθειά του να πείσει για το αποτέλεσμα του καλλιτέχνη: "Εάν ζούσε ο Περικλής σήμερα, θα έδινε την συγκατάθεσή του σε αυτό το δημιούργημα για για το νέο σήμα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού". 
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικολάου, ανταπαντώντας στον κ. Δασκαλόπουλο, είπε: "Ο Περικλής ήταν στρατηγός και εάν ζούσε σήμερα, θα σου ξήλωνε τα γαλόνια και θα σε έκανε απλό επιλοχία" (Σημ. ο κ. Δασκαλόπουλος είναι απόστρατος αξιωματικός του πυροβολικού). Πάντως, είναι βέβαιον ότι το συγκεκριμένο σήμα θα προκαλέσει αντιδράσεις.

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας ευχαριστεί πάρα πολύ τους Βουλευτές του Νομού μας για την τόσο σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν στην Βουλή των Ελλήνων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της πολύτεκνης και κατ επέκταση της Ελληνικής Οικογένειας ψηφίζοντας τόσο το μεσοπρόθεσμο όσο και τον προϋπολογισμό του 2013 συμβάλλοντας έτσι στην πλήρη εξαθλίωση της κάθε πολύτεκνης οικογένειας και όχι μόνο.
 Ο σύλλογος θέλει να υπενθυμίσει στους Βουλευτές του Νομού ότι θα έρθει και η σειρά της πολύτεκνης οικογένειας να αποφασίσει με την σειρά της για το ποιον θα επιλέξει για την επόμενη Βουλή μιας και μόνο αυτό τους ενδιαφέρει. 
Θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι μην κάνεις στους άλλους αυτά που δεν θέλεις να κάνουν σε εσένα.
 Δυστυχώς για ακόμα μία φορά οι Βουλευτές του Νομού Πιερίας συμπεριφέρθηκαν ως ανθρώπινα όντα που δεν έχουν άποψη στα οποία επιβάλουν οι άλλοι τι πρέπει να κάνουν και για το πως πρέπει να συμπεριφερθούν στην κοινωνία μας.
 Επίσης ο Σύλλογος υπενθυμίζει στους Βουλευτές μας ότι λαός που ξεχνάει την καταγωγή του και το πώς μεγάλωσε είναι καταδικασμένος να πεθάνει. 
Δυστυχώς οι Βουλευτές μας την έχουν ξεχάσει με το που ανέλαβαν την εξουσία.
 -ΤΟ- Δ.Σ.

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Σε δημοπρασία βγαίνουν στις 21 Νοεμβρίου επτά επιστολές του αρχιστράτηγου του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη που απευθύνονται στην επιτροπή των ψαριανών προσφύγων της Αίγινας, μια επιστολή προς τη Διοίκηση της Ελλάδος και μια προς τον άγγλο στρατηγό Ρίτσαρντ Τσέρτς.
 Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο «Π. Βέργος».
 Σε μια από τις επιστολές προς τους Ψαριανούς, ο Καραϊσκάκης περιγράφει τη μάχη της Αράχωβας, που μόλις είχε ολοκληρωθεί με νικηφόρα για τους Έλληνες έκβαση (24 Νοεμβρίου 1826): «... εις τας 18 του παρόντος εφθάσαμεν ενταύθα, επολεμήσαμεν την αυτήν ημέραν, περίπου 5 ώρες, και αφού εφονεύσαμεν αρκετούς, τους περιωρίσαμεν εις ένα τσουγκρί (βραχώδη πλαγιά), χωρίς ψωμί, χωρίς νερόν, και χωρίς να έχουν κανένα φυσέκι, ούτω λοιπόν έμειναν πολιορκημένοι επτά ημέρας, και σήμερον προς τας 10 ώρας της ημέρας έκαμαν γιουρούσι. » 
Όθεν αφού επιάσαμεν τας προσδιορισμένας θέσεις εφονεύσαμεν περίπου χιλίους τριακοσίους, εφονεύσαμεν τον Κιαχαγιάμπεην, τον Μουστάμπεην, τον Καργιοφίλμπεην, τον αδελφόν του Μπανούση Σέβρανη, καθώς με δεύτερον κατόπιν θέλω σας στείλει τα κεφάλια τους, επιάσαμεν και ζωντανούς μερικούς σημαντικούς.
 Εθησαύρισαν όλοι εξίσου οι Έλληνες από λάφυρα, χρήματα, ασημένια άρματα, χρυσά φορέματα και περίπου χίλια άλογα...».
 Στην επιστολή προς τη διοίκηση διαφαίνεται η πικρία του ήρωα για τον παραμερισμό του (4 Μαρτίου 1826), ενώ η επιστολή προς τον Τσέρτς είναι μια από τις τελευταίες που έστειλε (18 Απριλίου 1827), αφού πέντε μέρες αργότερα θα πέθαινε μετά από τραυματισμό του στο πεδίο της μάχης. 
Οι επιστολές του Καραϊσκάκη είναι εξαιρετικά σπάνιες, ενώ ελάχιστες έχουν βγει μέχρι σήμερα σε δημοπρασία.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Τα ονόματα έχουν ενέργεια και μια ιδιαίτερη δόνηση και αυτό ισχύει και για το δικό σας όνομα.

Μπορεί να νομίζετε ότι ένα όνομα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κάποιες λέξεις. Η αριθμολογία όμως βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Τα ονόματα έχουν ενέργεια και μια ιδιαίτερη δόνηση και αυτό ισχύει και για το δικό σας όνομα.
Μπορείτε να δείτε το όνομα σας σαν ένα ενεργειακό δυναμικό πεδίο που μεταφέρει την οικογενειακή σας κληρονομιά, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας, το δυναμικό σας για πνευματική εξέλιξη, το πεπρωμένο σας, και την ψυχική σας δόνηση.
Το όνομα που σας δόθηκε δίνει πληροφορίες για τα έμφυτα δυνατά και αδύνατα σημεία σας. Αν δούμε το όνομα σας αριθμολογικά, μπορούμε να εξετάσουμε τη μορφή και το βαθμό που σας ταιριάζει. Αυτό είναι τόσο σημαντικό όσο το να κάνουμε σχέση με το σωστό άτομο ή να μας εφαρμόζει σωστά ένα ζευγάρι παπούτσια.
Κάθε μέρος ενός ονόματος μας δίνει διαφορετικές πληροφορίες.
Το μικρό ή βαφτιστικό όνομα δείχνει τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες.
Το μεσαίο ή δεύτερο όνομα δείχνει τη συναισθηματική σας πλευρά.
Το επώνυμο δείχνει την πνευματική σας φύση.
Στην περίπτωση που δεν έχετε μεσαίο ή δεύτερο όνομα, το επώνυμο μεταφέρει τη συνδυασμένη συναισθηματική και πνευματική σας φύση.
Αν έχετε δύο ή περισσότερα επώνυμα, ενώστε τα όλα μαζί.
Το βασικό είναι να εξετάσετε κάθε όνομα χωριστά, για να βρείτε τη δική του ιδιαίτερη ενέργεια.
Για να υπολογίσετε την αριθμολογική δόνηση του ονοματεπώνυμου σας, μετατρέπετε κάθε γράμμα του αλφαβήτου στην αντίστοιχη αριθμητική του αξία. Το Α είναι το 1, το Β το 2 και ούτω κάθε εξής. Κατόπιν προσθέτετε όλους τους αριθμούς μέχρι να βγει ένας μονοψήφιος αριθμός. Αυτός ο Αριθμός ονομάζετε Αριθμός Πεπρωμένου ή Ονομαστικός Αριθμός (μιλάμε για το πλήρες ονοματεπώνυμο που εμφανίζετε στο πιστοποιητικό γεννήσεως σας, ακόμα και αν δεν σας αρέσει ή δεν το χρησιμοποιείτε ποτέ).
Επίσης, μπορείτε να δείτε κάθε μέρος του ονόματός σας ξεχωριστά, δηλαδή την αντίστοιχη αριθμολογική αξία των γραμμάτων του βαπτιστικού, του μεσαίου (αν υπάρχει) και του επιθέτου σας.
Στην συνέχεια θα δοθούν οι αναλυτικές ερμηνείες των αριθμών αλλά για να έχετε μια εικόνα παραθέτουμε λέξεις κλειδιά για κάθε αριθμό.
Ο Αριθμός 1 είναι ανεξάρτητος και θέλει να ηγείται
Ο Αριθμός 2 είναι υπομονετικός και συμπαραστέκεται στους άλλους
Ο Αριθμός 3 είναι δημιουργικός και αισιόδοξος
Ο Αριθμός 4 είναι πρακτικός και σταθερός
Ο Αριθμός 5 είναι αντισυμβατικός και βαριέται εύκολα
Ο Αριθμός 6 είναι υπεύθυνος και φροντίζει όσους αγαπά
Ο Αριθμός 7 είναι εκκεντρικός και σκεπτικιστής
Ο Αριθμός 8 είναι υλιστής και κυριαρχικός
Ο Αριθμός 9 είναι διαισθητικός και ακραίος
Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν την αριθμητική αξία κάθε γράμματος του Ελληνικού και Λατινικού αλφαβήτου.
Οι αντιστοιχίες των αριθμών για την Ελληνική και την Λατινική αρίθμηση
pinakas1
pinakas2

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγική PGS (Petroleum Geo-Services) ξεκίνησε τις έρευνες για τη χαρτογράφηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου του Πατραϊκού και στην περιοχή νότια της Κρήτης.
 Σύμφωνα με την εταιρία, οι συγκεκριμένες εργασίες λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της διενέργειας ενός γύρου αδειοδοτήσεων το 2014. 
Η εταιρία εκτιμά πως μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2013 θα έχει εκτελέσει εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη τη περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία την Ιταλία καθώς και στο Λιβυκό πέλαγος, με την ελπίδα να μπορέσει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα την οδηγήσουν στο να πουλήσει ακριβά το αποτέλεσμα των ερευνών σε μεγάλες εταιρίες οι οποίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους σχεδιαζόμενους γύρους αδειοδοτήσεων οι οποίοι θα διενεργηθούν από το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014.
 Ο χάρτης από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας είναι αποκαλυπτικός τόσο για το εκτεταμένο πεδίο των ερευνών, όσο όμως και για τη μη διενέργεια ερευνών σε ολόκληρη της περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου μέχρι και τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Γιατί άραγε;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More