ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγική PGS (Petroleum Geo-Services) ξεκίνησε τις έρευνες για τη χαρτογράφηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου του Πατραϊκού και στην περιοχή νότια της Κρήτης.
 Σύμφωνα με την εταιρία, οι συγκεκριμένες εργασίες λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της διενέργειας ενός γύρου αδειοδοτήσεων το 2014. 
Η εταιρία εκτιμά πως μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2013 θα έχει εκτελέσει εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη τη περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία την Ιταλία καθώς και στο Λιβυκό πέλαγος, με την ελπίδα να μπορέσει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα την οδηγήσουν στο να πουλήσει ακριβά το αποτέλεσμα των ερευνών σε μεγάλες εταιρίες οι οποίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους σχεδιαζόμενους γύρους αδειοδοτήσεων οι οποίοι θα διενεργηθούν από το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014.
 Ο χάρτης από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας είναι αποκαλυπτικός τόσο για το εκτεταμένο πεδίο των ερευνών, όσο όμως και για τη μη διενέργεια ερευνών σε ολόκληρη της περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου μέχρι και τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Γιατί άραγε;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More