ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Υλοποιείται το δόγμα του Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»! Τα τελευταία τρία χρόνια εισέρχονται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παράλια και τα σύνορά μας με την Τουρκία περίπου 350.000 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες τον χρόνο, προερχόμενοι από την Αφρική και την Ασία.

Σε είκοσι χρόνια θα ανέρχονται σε 7 εκατ. άτομα. Κι αν προστεθούν οι εδώ κατοικούντες και οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και την υψηλή τους γεννητικότητα, θα έχουν ισοσκελίσει, αν δεν ξεπεράσουν, τα 9 εκατ. του υπογεννητικού και γηράσκοντος ελληνογενούς πληθυσμού. Αλλά και σε 8-10 χρόνια θα έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. άτομα, αποκτώντας τόσο μεγάλη πολιτική ισχύ, που θα είναι αδύνατο να αποτραπεί η συνέχιση και διεύρυνση της εισβολής. Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από τους κουκουλοφόρους που συνελήφθηκαν στις πρόσφατες ταραχές η πλειονότητα ήταν μετανάστες. Και αυτά σημειώνονται με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό στη μουσουλμανική θρησκεία και τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των Ελλήνων με τον αραβικό κόσμο.

Σε αντίθεση με τους μέχρι σήμερα μετανάστες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται ομαλά στην ελληνική κοινωνία, οι νεόφερτοι πολυπληθείς μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, λόγω της ισχυρής πολιτισμικής και θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας, δεν είναι ενσωματώσιμοι σε διαφορετικές κοινωνίες, όπως είναι γνωστό από πολλά παρόμοια φαινόμενα (Βοσνία, Μαυροβούνιο, Λίβανος κ.λπ.). Η τεράστια αριθμητική παρουσία τους θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες, εκρηκτικές καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μουσουλμάνων γαλλόφωνων, γάλλων υπηκόων της Αλγερίας, που πριν από πολλές γενιές μετανάστευσαν στη μητροπολιτική Γαλλία και ουδέποτε ενσωματώθηκαν στην εκεί κοινωνία. Η Γαλλία είναι μια χώρα με 65 εκατ. ομοιογενείς κατοίκους, που μπορούν εύκολα να υπερκεράσουν μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες. Το ίδιο ισχύει με την Ιταλία των 60 εκατ. και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Μικρότερα πληθυσμιακά κράτη έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα αποτροπής του φαινομένου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εκκολάπτεται το αποτρόπαιο «αυγό του φιδιού».

Οι δουλέμποροι διακινητές έχουν έδρα τους την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι. Λειτουργούν υπό την αιγίδα του επίσημου ή του βαθέως τουρκικού κράτους και έχουν γνωστή διεύθυνση και τηλέφωνα για τον κάθε ενδιαφερόμενο! Στην Κωνσταντινούπολη πολλοί λαθρομετανάστες συγκεντρώνονται στις περιοχές Κουμ Καπί και Γελσικόι και ένα από τα «ξενοδοχεία» όπου μένουν ονομάζεται Μερβέ. Στη Σμύρνη συγκεντρώνονται κυρίως στην περιοχή Μπασμάν, κοντά στον ζωολογικό κήπο, και εγκαθίστανται προσωρινά μεταξύ άλλων και στα «ξενοδοχεία» Χοριγιάτ και Όνκα.

Με τους εδώ συνεργάτες τους οι δουλέμποροι μεταφέρουν το «εμπόρευμα» μέσα από τα θαλάσσια και εδαφικά μας σύνορα, χρησιμοποιώντας ακόμα και κρατικά πλοιάρια. Τους προωθούν επίσης με ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά ή φορτηγίδες, αποβιβάζοντάς τους στη μητροπολιτική χώρα, σε νησιά του Αιγαίου, στην Εύβοια, στο Λαύριο, στον Πόρο, μέχρι και στα λιμανάκια της Βάρκιζας! Επίσης τους μεταφέρουν και αεροπορικώς από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με πλαστά έγγραφα. Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ' αυτούς». Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις.

Και εδώ πρόκειται για μια απλοϊκή, σατανική και αποτελεσματική σύγχρονη πρακτική. Βέβαια η Τουρκία έχει υπογράψει τη διεθνή σύμβαση όπου υποχρεούται να δέχεται τους λαθρομετανάστες που προωθούνται από το έδαφός της, την οποία βέβαια τη γράφει στα «παλαιά της υποδήματα». Ενώ η Ελλάδα τηρεί καθ' υπερβολήν τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, που έχει υπογράψει το 2003, σύμφωνα με τον οποίο η υποχρέωση για τη διαχείριση των λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους. Έτσι, σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη συλληφθεί ένας λαθρομετανάστης, προωθείται στην Ελλάδα, η οποία έχει μεταβληθεί σε «τοξικό υποδοχέα» του προβλήματος από τους «κουτόφραγκους».

Η πολυπολιτισμική ή διαπολιτισμική κοινωνία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί ομαλά σε μεγάλες χώρες όπως η ΗΠΑ, όπου έχει διαφυλαχθεί η υπεροχή των Αγγλοσαξόνων με το σύστημα της εθνολογικής ποσόστωσης της εισροής μεταναστών.

Στην περιφέρεια της Γης, παρόμοιες πρακτικές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των εθνών-κρατών, όπως έχει συμβεί με πολλά ιστορικά προηγούμενα. Αν δεν προβληματιστούμε σχετικά, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής. Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς» φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει το 1 δισ. των λιμοκτονούντων παγκοσμίως, των αποβλήτων του παγκόσμιου καπιταλισμού που επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή.

Η παγκόσμια φτώχεια δεν λύνεται με τη φιλανθρωπία Οι δουλέμποροι διακινητές των λαθρομεταναστών εισπράττουν 3.000-6.000 δολάρια το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, που αναλογούν σε 20-60.000 ευρώ τον μήνα, και οι έμποροι ναρκωτικών και πορνείας τούς εντάσσουν στο εγκληματικό τους κύκλωμα στο κέντρο της χώρας, που έχει μεταβληθεί σε γκέτο του εγκλήματος και της ντροπής. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές!

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ?

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!

Ε,ναι λοιπόν φταίω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;

Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.

Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις $. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις $ να φάμε παντεσπάνι.

Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1300 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις $ την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις θα απέφεραν

1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση

8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!!!



ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ) ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΜΥΝΑ(ΟΤΕ-ΔΕΗ)ΜΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΝΕΡΟ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ)ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ(ΟΣΕ ΟΛΥΝΠΙΑΚΗ) ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑ 49% ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ 51% ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΜΑΝΟΥΝ!!! ΝΟΜΙΣΩ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΕΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 1000% ΟΠΟΤΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ.
ΚΑΤ ΕΜΕ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ

Νερό, εθνικός πλούτος ή εμπόρευμα;
Το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ όλο και πληθαίνουν, αξιοσημείωτο είναι ότι αναφέρουν το πώς θα γίνει η αποκρατικοποίηση (ποσοστό Δημοσίου, κλπ), και όχι στο αν θα γίνει. Θεωρείται πλέον δεδομένο από όλους ότι η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ θα προχωρήσει! Επικαλούμενοι λοιπόν οι πάντες την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να ξεπουληθούν τα πάντα, ακόμη και το νερό!
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την στάση που τήρησε η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, όταν τον περασμένο Μάρτη η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αρμόδιοι τομεάρχες είχαν ταχθεί εναντίον της ιδιωτικοποίησης, στη συνέχεια το επίσημο ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του πήρε θέση προεκλογικά, ότι σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, με αποκορύφωμα την δήλωση του σημερινού πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ (όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την ΕΥΑΘ), ότι οι υδάτινοι πόροι δεν είναι προς πώληση.
Αποτελεί λοιπόν προεκλογική δέσμευση η μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Να τονίσουμε ακόμη την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι με την παρούσα οικονομική κατάσταση κινδυνεύουμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Το ζήτημα του νερού με βάση τις διεθνείς εξελίξεις ως προς την καταστροφή του περιβάλλοντος και την εξάντληση των υδάτινων πόρων, θα έπρεπε να μπει σε εθνικό επίπεδο, και αποτελεί ήδη ως μοναδικό στοιχείο της φύσης, εθνικό πλούτο. Οι ξένες πολυεθνικές σχηματίζουν ουρές για την διαχείριση του νερού, και καθώς βρισκόμαστε σε αυτή την οικονομική κατάσταση τρίβουν τα χέρια τους. Θα τους παραχωρήσουμε τελικά τον εθνικό μας πλούτο; Μήπως έχουμε ήδη χάσει την εθνική μας κυριαρχία;

ΥΓ: Και για να μην παίζουμε με τις λέξεις μετοχοποίηση-ιδιωτικοποίηση – αποκρατικοποίηση οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.
Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΑΓΙΟΙ


Η βιομηχανία αγιοποιήσεων και προστασιών της Εκκλησίας, κάνει τον κατάλογο των προστατών αγίων και οσίων, εξαιρετικά μακρύ (σχεδόν όλοι, έχουν αναλάβει και μια «εργολαβία», ενώ αρκετοί, περισσότερες της μιας! σε άλλες περιπτώσεις δε, μία προστασία την αναλαμβάνουν πολλοί «προστάτες» άγιοι), γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την αναφορά σε όλους αυτούς που μας «φυλάνε» και μας προστατεύουν σε κάθε τομέα της ζωής μας. Οι περισσότεροι «προστάτες» άγιοι οφείλουν την ιδιότητα αυτή -του προστάτου- που τους έχει προσάψει η Εκκλησία, σε κάποια ενασχόληση ή επάγγελμα που άσκησαν κατά την διάρκεια του βίου τους, ή και σε άσχετα γεγονότα που συνδέθηκαν με την «αγιότητά» τους και τα οποία επί τα πλείστα υπερβαίνουν τα όρια της φαιδρότητας και της ακατάσχετης τερατ
Όσιος Αγάπιος – Προστάτης των δραπετών
Ήταν μοναχός από το Άγιο Όρος, της περιοχής Βατοπεδίου. Ο όσιος ασκήτευε όταν Αγαρηνοί πειρατές τον συνέλαβαν και τον πούλησαν σκλάβο σε έναν πλούσιο συμπατριώτη τους. Ο Όσιος πέρασε πολύ άσχημα στην σκλαβιά του. Ήταν αλυσοδεμένος συνεχώς και ο κύριός του τον χρησιμοποιούσε σε πολύ βαριές δουλειές. Κάποια στιγμή ο Όσιος κατάφερε να δραπετεύσει. Επέστρεψε στο Άγιο Όρος και πήγε να βρει τον Γέροντα που είχε για Πνευματικό. Ο Γέροντας τον μάλωσε που δραπέτευσε και του είπε πως πρέπει να επιστρέψει στον κύριό του. Ο Αγάπιος ξαναγύρισε στον Αγαρηνό, του διηγήθηκε τα πάντα και του ζήτησε συγγνώμη που δραπέτευσε. Ο Αγαρηνός και οι δύο υιοί του θαύμασαν την υπακοή του Αγάπιου και αφού του έδωσαν την ελευθερία του, του ζήτησαν να τους πάρει μαζί του στο Άγιο Όρος ως συνοδεία. Οι Αγαρηνοί βαπτίσθηκαν και μόνασαν μαζί με τον Αγάπιο.

Απόστολος Ονήσιμος – Προστάτης των φυλακισμένων
Ο Ονήσιμος ήταν δούλος ενός χριστιανού άρχοντα, του Φιλήμονα. Απέδρασε όμως από αυτόν και πήγε στην Ρώμη. Εκεί συνάντησε τον Απόστολο Παύλο, που τον δίδαξε, τον βάπτισε χριστιανό και τον έστειλε πίσω στον Φιλήμονα όχι σαν δούλο, αλλά ως φίλο και αδελφό.

Ιερομάρτυρας Πέτρος – Προστάτης των δεσμοφυλάκων
Όταν συνελήφθη ο ιερέας Ανανίας και επειδή ομολόγησε τον Χριστό και γκρέμισε δια της προσευχής τα είδωλα, ο Μάξιμος διέταξε και τον μαστίγωσαν ανελέητα και έκαψαν τις πλευρές του με πυρωμένα σουβλιά. Έπειτα επάνω στα κομμένα μέλη του, έριξαν ξύδι και αλάτι. Μετά από αυτά τον έβαλαν στη φυλακή, όπου δια θαύματος, μέρες ολόκληρες, τρεφόταν από τον Θεό. Το θαύμα αυτό είλκυσε στην πίστη του Χριστού, τον δεσμοφύλακα Πέτρο και άλλους επτά στρατιώτες, τους οποίους, μαζί με τον Ανανία, ο ηγεμόνας έπνιξε στη θάλασσα.

Άγιος Στυλιανός – Για να «στυλώσεις»…
Τιμάται και ως γιατρός ανίατων ασθενειών. Όταν πέθαινε το παιδί ενός ζευγαριού, οι μητέρες ζωγράφιζαν την εικόνα του αγίου να κρατά ένα βρέφος και τον επικαλούνταν. Αμέσως οι μητέρες «στυλώνονταν», συλλάμβαναν και γεννούσαν άλλο παιδί. Αλλά και άρρωστα παιδιά μετά την επίκληση του αγίου γίνονται καλά (στυλώνονται). Ιδιαίτερα προστατεύει τα νόθα παιδιά λόγω σχετικού θαύματος: Κάποτε οι χωριανοί κυνηγούσαν να πάρουν το παιδί που γέννησε παράνομα μία γυναίκα. Ο άγιος έκρυψε το βρέφος μέσα στη μακριά γενειάδα του και έτσι γλίτωσε από τους διώκτες του.

Άγιος Ευστράτιος – Για καλή στράτα…
Γεννήθηκε στην Ταρσία και στα είκοσι χρόνια του έγινε μοναχός στη μονή των Αυγάρων, στον Όλυμπο. Χάριν του ονόματός του, ο άγιος Ευστράτιος, είναι εκείνος στον οποίο απευθύνονται για να βοηθήσει στη στράτα, δηλαδή στο έγκαιρο και σωστό περπάτημα των μωρών.

Βλάσιος ο Ιερομάρτυρας – Για τα ψαροκόκκαλα…
Ήταν Επίσκοπος Σεβαστείας τον 4ο αιώνα. Ο άγιος Βλάσιος θεωρείται θεραπευτής των ασθενειών που σχετίζονται με το λαιμό εξ αιτίας του τρόπου που θανατώθηκε αλλά και επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, είχε σώσει ένα παιδί που κόντευε να πνιγεί από ψαροκόκαλο που είχε σφηνωθεί στο λαρύγγι του. Ο άγιος έκανε το σημείο του σταυρού πάνω στον λαιμό του παιδιού και αμέσως το κόκκαλο βγήκε, γι’ αυτό και στην ημέρα της εορτής του, όσοι έχουν πρόβλημα στον λάρυγγα σταυρώνονται με δυο κεριά σε σχήμα «Χ».

Άγιος Ακίνδυνος – Για κάθε κίνδυνο…
Έζησε στην Περσία επί εποχής Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου μαζί με τον Πηγάσιο και τον Ανεμπόδιστο δίδασκαν τον Χριστιανισμό στους Πέρσες. Συνελήφθησαν από τον ηγεμόνα Σαβώριο, τους έριξαν στην θάλασσα μέσα σε ένα σάκο από όπου βγήκαν σώοι και το γεγονός προκάλεσε τον προσηλυτισμό του συγκλητικού Ελπιδοφόρου και άλλων. Τελικά τους έκαψαν σε καμίνι, μαζί με άλλους πιστούς και η μνήμη των τεσσάρων, μαζί με του Αφθόνιο οποίος επίσης προσηλυτίσθηκε, γιορτάζεται την ίδια ημέρα (2 Νοεμβρίου). Ο άγιος Ακίνδυνος πιστεύεται ότι προφυλάσσει τα παιδιά από κινδύνους.

Άγιος Μάμας – Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών και…γονέων
Οι χριστιανοί γονείς του πέθαναν στη φυλακή. Αυτός είχε την τύχη και υιοθετήθηκε από μια πλούσια χριστιανή. Επειδή ο άγιος τη φώναζε συνέχεια «μάμα – μάμα», τον ονόμασε Μάμα. Θεωρείται προστάτης των υιοθετημένων παιδιών αλλά και των θετών γονέων. Είναι προστάτης επίσης των Βυζαντινών Απελατών, των φρουρών των συνόρων, των παλικαριών, των κλεφτών και των γενναίων, ενώ θεωρείται και προστάτης των τσοπάνηδων και των κοπαδιών.

Άγιος Αρτέμιος – Προστάτης της Αστυνομίας, της κοίλης και των…όρχεων
Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν τον Άγιο Αρτέμιο, λόγω του ότι είναι ο «προστάτης» της Ελληνικής Αστυνομίας. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι είναι «προστάτης» της κοίλης και (κρατηθείτε!) των…όρχεων! Ο Αρτέμιος είχε ειδικότητα στη θαυματουργή θεραπεία νόσων που αφορούσαν τα «δίδυμα»!
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στον Συναξαριστή του Άγιου Νικόδημου του Αγιορείτου:
«Άξιον δε είναι να προσθέσωμεν εδώ και μερικών θαυ¬μάτων τού αγίου διήγησιν άνθρωπος τις έχων τα δίδυμά του πολλά εξογκωμένα από το σπάσημον, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου κλαίων και ζητών την ιατρείαν. Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω είς στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τόν άγιον Άρτέμιον εις τόν ύπνον του λέγοντα αύτο, δείξον μου το πάθος σου, ό δε έδει¬ξε τόν τόπον, όπου είχε τό πάθος. Τότε ό άγιος κύφας (έσκυψε) και πιάσας επιτήδεια μέ τάς δύο του χείρας τό σπάσιμον τών διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον έδύνατο, ό δέ ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας τό, ούαί μοι, έξύπνησε και εύρε τόν ε¬αυτόν του υγιή δοξάζων τόν θεόν και τόν άγιον».

Άγιος Θεόδωρος ο Συκεώτης – Προστάτης των εξώγαμων παιδιών και των ανύπανδρων μητέρων
Καρπός αμαρτωλής σχέσης ενός βασιλικού ταχυδρόμου και μιας νεαρής κοπέλας, της Μαρίας. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την μητέρα του και ο Θεόδωρος μεγάλωσε σαν νόθο. Ευτυχώς η μητέρα του συνήλθε, συνειδητοποίησε την αμαρτία της, ανέλαβε την υποχρέωσή της και αφιερώθηκε αποκλειστικά στη σωστή ανατροφή του μικρού Θεοδώρου. Αξιώθηκε να δει τον υιό της μεγάλο πνευματικό άνδρα, στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

Άγιος Χριστόφορος – Προστάτης των ταξιδιωτών, των οδηγών και της «ταρίφας»
Ο άγιος παρουσιάζεται να μεταφέρει στους ώμους του παιδιά όπου τους περνά έναν χείμαρρο. Γι’ αυτό προστατεύει τους αυτοκινητιστές (ταξί κ.λπ.) αλλά και κάθε είδους ταξιδευτές, επιβάτες και μη. Και οι μεταφορείς επικαλούνται συχνά την προστασία του. Λέγεται πως ο άγιος (που ήταν άσχημος και σωματώδης) κάποτε ρώτησε έναν ερημίτη, πώς να αγιάσει! Αυτός του είπε να κάνει νηστεία και προσευχή. «Εγώ δεν ξέρω από προσευχές και να νηστέψω μου είναι δύσκολο», απάντησε ο Χριστόφορος. «Τότε διάθεσε την δύναμή σου στον Χριστό και σε όποιον τη χρειάζεται», του απάντησε ο σοφός ερημίτης. Ο Χριστόφορος διάλεξε ένα ορμητικό ποτάμι, εγκαταστάθηκε στην όχθη του και όποιος διαβάτης ήθελε να περάσει το ποτάμι, τον έπαιρνε στον ώμο του και τον περνούσε απέναντι. Κάποτε εμφανίστηκε στην όχθη του αγριεμένου ποταμού ένα μοναχικό παιδί. Ο μετέπειτα άγιος προσφέρθηκε να το περάσει απέναντι. Το ανέβασε στον ώμο του, όμως με έκπληξη διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν πολύ βαρύ. «Όλο τον κόσμο να κουβαλούσα δεν θα ήταν τόσο βαρύς», είπε ο άγιος. «Δεν κουβαλάς μόνο όλον τον κόσμο, αλλά και τον Πλάστη του!», απάντησε το παιδί, που δεν ήταν άλλο από τον ίδιο τον Κύριο. Ο άγιος μπορεί να θεωρηθεί και προστάτης των «άσχημων», γι’ αυτό και παρουσιάζεται πολλές φορές σκυλόμορφος.

Όσιος Άμμωνας – Προστάτης των «ελευθέρων ηθών» γυναικών
Ο Όσιος Άμμωνας έζησε και έδρασε την εποχή του Μεγάλου Αντωνίου. Λέγεται ότι έφθασε σε τέτοια ύψη αγιότητας και απάθειας, που όχι μόνο δεν απαντούσε στους υβριστές τους, αλλά προσευχόταν γι’ αυτούς. Τους ευλογούσε και πολλές φορές τους βοηθούσε κιόλας. Οι υβριστές και οι συκοφάντες του ήταν πολλοί, γιατί ο Άμμωνας είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του να βοηθά τις παραστρατημένες γυναίκες, τις αμαρτωλές και τις πόρνες να επανέρχονται στο σωστό δρόμο.

Οσία Ξένη της Πετρουπόλεως – Προστάτιδα των αλκοολικών
Βοηθάει τους αλκοολικούς, ενώ είναι και προστάτις κατά των συζυγικών ερίδων που προκαλεί το αλκοόλ

Μεγαλομάρτυρας Τρύφων – Ο προστάτης των αμπελιών
Προστατεύει αγροκτήματα, κήπους, αμπέλια, θεραπεύει νόσους και αποδιώκει δαιμόνια. Έχει διασωθεί ξορκισμός στο όνομά του αγίου, όπου στρέφεται κατά των εντόμων που καταστρέφουν τα αμπέλια, τους κήπους, τα μποστάνια και γενικότερα τα χωράφια. Σε αυτόν τον ξορκισμό, φέρεται ο άγιος να διατάζει τα έντομα να πάνε σε τόπο άνυδρο και ακαλλιέργητο, γιατί διαφορετικά, με την επίκληση του Θεού, θα στείλει στρουθιά (σπουργίτια) να τα αφανίσουν. Την ημέρα της εορτής του, κανείς αμπελουργός δεν πάει στο αμπέλι του, ούτε κάνει αγροτικές δουλειές, γιατί πιστεύεται ότι μεγάλο κακό θα βρει αυτόν, τα αμπέλια του και τα παιδιά του

Όσιος Σεραφείμ, ο εν Λειβαδεία – Ο «οικολόγος» προστάτης
Προστάτης των κήπων, των αγρών, των σπαρτών, των σταφιδαμπέλων και εν γένει των δένδρων και των φυτών

Αγία Βαρβάρα – Η προστάτιδα του Πυροβολικού
Η αγία Βαρβάρα ήταν το μοναδικό παιδί του πλούσιου Έλληνα εθνικού Διόσκουρου, Σατράπη της Νικομήδειας και γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Συρίας το 218 μ.Χ. Μέσω του Ωριγένη και του Βαλεντινιανού ασπάστηκε το Χριστιανισμό σε νεαρή ηλικία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του πατέρα της, ο οποίος μετήλθε κάθε διαθέσιμου μέσου, συμπεριλαμβανομένων και των βασανισμών, για να τη μεταπείσει. Βρισκόμενος μπροστά στην υπερήφανη και άτσαλη στάση της, την παράδωσε στο διοικητή της Επαρχίας, Μαρκιανό, για να την τιμωρήσει. Ο τελευταίος την υπέβαλλε σε βασανιστήρια και μαρτύρια, γι’ αυτό το λόγο και ονομάστηκε Μεγαλομάρτυρας. Τελικά, την αποκεφάλισε ο ίδιος της ο πατέρας (235 μ.Χ) «ταις πατρικαίς χειρσίν τω πατρικώ ξίφει τελειώσιν δέχεται», όπως λέει ο βιογράφος Συμεών. Κατά την παράδοση, ενώ απομακρυνόταν από τη σφαγμένη κόρη του, η Θεία Δίκη, με τη μορφή κεραυνού, κατέκαψε το δήμιο-πατέρα. Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού. Η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού το 1829 και στις 4 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους γιορτάστηκε το γεγονός στο νεοσύστατο στρατόπεδο του Πυροβολικού, οπότε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες οι από τότε πατροπαράδοτοι λουκουμάδες με κονιάκ.

Προστάτες άγιοι με «ειδικές» ικανότητες και «προστασίες»
Φανούριος μεγαλομάρτυς: Βοηθάει για την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων.
Θεόδωρος μεγαλομάρτυς, ο Τήρων: Προστάτης κατά των εκζεμάτων, βοηθάει για την ανεύρεση απολεσθέντων προσώπων.
Σώζων μάρτυς: Διασώζει από δεινών και συμφορών.
Όσιοι Ανδρόνικος και Αθανασία: Προστάτες της συζυγικής εγκράτειας.
Παύλος οσιομάρτυς, ο εκ Καλαβρύτων: Προστάτης ενοικιαστών.
Οσία Δωροθέα: Προστάτιδα της μη…παραμόρφωσης του προσώπου.
Μαρκιανός όσιος, ο πρεσβύτερος: Προστάτης πασχόντων και πτωχών, βοηθάει κατά την ανοικοδόμηση ναών.
Ιωάννης όσιος, ο Δαμασκηνός: Προστάτης κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών.
Ελευθέριος ιερομάρτυς:

Άγιοι «πολυπροστάτες»
Άγιος Νικόλαος: Κάποτε ο άγιος αναχώρησε με ένα αιγυπτιακό καράβι για να επισκεφτεί τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο. Στη μέση του ταξιδιού ξέσπασε φουρτούνα και το καράβι ήταν έτοιμο να βουλιάξει. Ο άγιος τότε προσευχήθηκε στον Κύριο και ο άνεμος σταμάτησε, ενώ ένας ναύτης που έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε αναστήθηκε μετά από τις προσευχές του αγίου. Επιστρέφοντας από τα Ιεροσόλυμα, ο κόσμος του επιφύλαξε θερμή υποδοχή και μετά από θεϊκό όραμα έγινε Μητροπολίτης των Μύρων. Είναι ο προστάτης άγιος των θαλασσινών, των αρτοποιών, των ταξιδιωτών, των παιδιών, των θυμάτων δικαστικών πλανών και των ενεχυροδανειστών και εμπόρων.
Απόστολος Ιωάννης, ο Θεολόγος: Προστάτης κατά των παθήσεων της γλώσσας και της καρδιάς, προστάτης κατά της βραδυγλωσσίας και της τραυλότητας, των οιδημάτων, των αϋπνιών, των εγκαυμάτων, του χαλαζιού, προστάτης της καλλιέργειας τριανταφυλλιών.
Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος: Προστάτης κατά των στομαχικών και δυσεντερικών ενοχλήσεων, λοιμωδών νόσων, κατά των λυπηρών σκέψεων και διαλογισμών, πανούκλας, προστάτης κοπαδιών και βοσκών, δένδρων και προστάτης των μαρμαράδων.

Προστάτες άγιοι «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»
Ακολουθεί ένας κατάλογος, με ονόματα αγίων που θεωρούνται προστάτες–θεραπευτές. Τι να τι κάνεις την επιστήμη, όταν η Εκκλησία διαθέτει ένα τέτοιο «βαρύ πυροβολικό»; (αφήστε που καλύπτει όλα τα «ταμεία»)…
1. Ανίατες ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών.
2. Αρθριτικά – Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός.
3. Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός.
4. Γυναικολογικά προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα.
5. Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Συμεών, Άγιος Τιμόθεος.
6. Δηλητηριάσεις: Αγία Αναστασία, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος.
7. Εγκυμοσύνη: Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Σαράντα, Όσιος Στυλιανός, Άγιος Συμεών, Άγιος Τρύφων.
8. Εγχειρήσεις – Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.
9. Ενίσχυση – Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός.
10. Επιδημίες: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα).
11. Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος.
12. Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος.
13. Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας, Άγιος Παρθένιος.
14. Κήλη: Άγιος Αρτέμιος
15. Λοιμώδη νοσήματα: Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός (λέπρα), Προφήτης Ηλίας (λέπρα), Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα).
16. Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.
17. Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης, Άγιος Κήρυκος (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).
18. Προστασία σε ταξίδια: Όσιος Ευστράτιος (οδοιπόρους), Άγιος Νικόλαος (ναυτικούς), Άγιος Χριστόφορος (οδηγούς).
19. Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.
20. Σωματικές αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος.
21. Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος.
22. Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.
23. Ωτορινολαρυγγολογικά: Άγιος Βλάσσιος (λαιμό), Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης (λαιμό), Άγιος Σπυρίδων (αυτιά), Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία).

Ε ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ!!!



ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έλεγχοι αγροτικών προϊόντων και τροφίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ στα σημεία εισόδου της χώρας, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και της Δημόσιας Υγείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα απαγορεύτηκε η εισαγωγή των παρακάτω φορτίων:



· Βιολογικοί χυμοί προέλευσης Τουρκίας, 2665 χαρτοκιβώτια, βάρους 14.370 κιλών , καθώς ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε δείγματα χυμών πορτοκαλιού, μήλου-βύσσινου και ροδάκινου-μήλου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται μηδενική ανοχή στα υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε όλα τα βιολογικά προϊόντα.

Πέραν της ύπαρξης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, απαγορεύτηκε η εισαγωγή του συνολικού φορτίου εξαιτίας της επισήμανσης για λόγους παραπλάνησης του καταναλωτή (μη αναγραφή της χώρας προέλευσης και του Κωδικού Αριθμού του Φορέα Ελέγχου της τούρκικης επιχείρησης, προσθήκη σήματος ελληνικού φορέα πιστοποίησης χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια χρήσης του σήματός του και χωρίς την έγκριση των ετικετών, αναγραφή του όρου «φυσικός χυμός» σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία αλλά και την άδεια εισαγωγής), έλλειψη πιστοποιητικού προϊόντος και λήξη ισχύος της άδειας εισαγωγής.

· 12.500 κιλά κουκουνάρι, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας της παρουσίας σαλμονέλλας.

· 1.000 κιλά μαχλέπι και 1.000 κιλά γλυκάνισο, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας μακροχρόνιας αποθήκευσης των φορτίων σε συνθήκες επικίνδυνες για τη διατήρηση τροφίμων, οι οποίες επηρέασαν την υγιεινή κατάσταση και ασφάλειά τους.

· 13.000 κιλά ρεβυθάλευρο, προέλευσης Ινδίας, λόγω ύπαρξης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

· 38.578 κιλά αραχίδες χωρίς κέλυφος, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας της ύπαρξης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

· 19.051 κιλά αμύγδαλα χωρίς κέλυφος, προέλευσης Η.Π.Α., εξαιτίας της ύπαρξης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

· 3.286 κιλά κονσέρβες ψαριών (τόνοι και παλαμίδες), προέλευσης Ταϋλάνδης, λόγω χημικής μόλυνσης (ισταμίνη πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια).

· 8.000 κιλά αθερίνα καταψυγμένη, προέλευσης Τουρκίας, λόγω απουσίας κτηνιατρικού υγειονομικού πιστοποιητικού

· 2.360 κιλών σιροπιού καλαμποκιού, προέλευσης ΗΠΑ, λόγω μη εγκεκριμένων γενετικών τροποποιήσεων.

· 15.560 κιλά ρυζιού, προέλευσης Πακιστάν, λόγω ύπαρξης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Τα προαναφερθέντα φορτία είτε θα επιστραφούν στη χώρα αποστολής τους είτε θα καταστραφούν παρουσία και σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων του ΥΠΑΑΤ.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ


«Μπλόκο» στις επιδιώξεις της Άγκυρας και των Σκοπίων για ένταξη στην ΕΕ χωρίς να συμμορφωθούν με τις οδηγίες για βελτίωση των σχέσεών τους με τη χώρα μας έκανε η Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.Ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ

«Μπλόκο» στις επιδιώξεις της Άγκυρας και των Σκοπίων για ένταξη στην ΕΕ χωρίς να συμμορφωθούν με τις οδηγίες για βελτίωση των σχέσεών τους με τη χώρα μας έκανε η Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, κατέθεσε προς ψήφιση σχέδιο γνωμοδότησης με θέμα «Στρατηγική για τη διεύρυνση της ΕΕ, υποψήφιες χώρες, προκλήσεις 2009-2010».

Οι χώρες που προκρίθηκαν ως πλέον έτοιμες για ένταξη ήταν η Κροατία, τα Σκόπια και η Τουρκία.Ο εισηγητής Γ. Παπαστεργίου, ως ώφειλε, συνάντησε τις μόνιμες αντιπροσωπείες των 3 χωρών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και τις ενημέρωσε για την εισήγησή του προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, μη γνωρίζοντας τον ρόλο της Επιτροπής Περιφερειών, αντέδρασε και ο τούρκος πρέσβης στις Βρυξέλλες Σελίμ Κουναραλί επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών ΕΕ Βαν ντεν Μπραντ για να διαμαρτυρηθεί, ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί ή να διαφοροποιηθεί η εισήγηση του έλληνα νομάρχη. Βέβαια οι αιτιάσεις του τούρκου πρέσβη απερρίφθησαν καθώς η ηγεσία της Ένωσης Περιφερειών θεώρησε πρωτοφανές το γεγονός χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ να επιδιώκει να τροποποιήσει τη διαδικασία κάποιου οργάνου της. Έτσι η εισήγηση αποφασίσθηκε ότι θα πρέπει να συζητηθεί.

Πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε σύσκεψη με τα μέλη της αντιπροσωπείας Ανδρέα Φούρα, Θ. Γκοτόπουλο, Γ. Παπαστεργίου, τον σύμβουλο υποστήριξης Δ. Παπαγγελόπουλο και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας Λουκαΐδου και Χατζηκάμπα, στην οποία συμφωνήθηκε να πιέσουν τις πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν να ψηφίσουν το σχέδιο γνωμοδότησης που κατατέθηκε.

Επί του σχεδίου οι βόρειες χώρες κατέθεσαν τροπολογίες, αλλά εντύπωση έκανε η στάση των Σοσιαλιστών, οι οποίοι εμφανίσθηκαν εντελώς αρνητικοί στην ψήφισή του! Εκεί έκανε παρέμβαση ο Ανδρέας Φούρας, ο οποίος σε έντονο ύφος τούς υπενθύμισε ότι πριν από λίγο καιρό είχαν ψηφίσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανέφερε για την ένταξη της Τουρκίας και των Σκοπίων ακριβώς αυτά που προέβλεπε και η γνωμοδότηση.

Κατά τη συνεδρίαση επί του σχεδίου από ελληνικής πλευράς μίλησε ο πρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας Δημ. Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το σχέδιο γνωμοδότησης κινείται στο πλαίσιο του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 10/2/2010, σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας όσον αφορά τους όρους που της έχουν τεθεί για την ένταξή της στην ΕΕ. Αντί λοιπόν η Άγκυρα να προσπαθεί να διαπιστώσει τις αρμοδιότητες και τις διαδικασίες της Επιτροπής Περιφερειών, τόνισε, ας φροντίσει να συμμορφωθεί με τους όρους της έκθεσης της ΕΕ και ιδίως σ' αυτά που αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τους γείτονές της που ανήκουν στην ΕΕ και να ακολουθεί τις προδιαγραφές της καλής γειτονίας.

Υπέρ του σχεδίου τοποθετήθηκαν και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Τελικά το σχέδιο ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και σχεδόν όπως το είχε θέσει η ελληνική πλευρά, με 6 μόνο διορθώσεις, εκ των οποίων οι 4 έγιναν από την ελληνική αντιπροσωπεία! Να σημειώσουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης παρευρίσκοντο και την παρακολουθούσαν προσεκτικά δύο μέλη της τουρκικής πρεσβείας!

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα άρθρα της γνωμοδότησης της Επιτροπής που αφορούν την Τουρκία.
Η Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ όσον αφορά την πρόοδο της Τουρκίας στη διαδικασία προσχώρησης:
• Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως αυτά κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο. Καλεί, συνεπώς, την τουρκική κυβέρνηση να ευθυγραμμίσει την πολιτική της με τα διεθνή πρότυπα στον τομέα αυτό και τα πολιτικά κόμματα να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η ελληνική μειονότητα στα νησιά Gokceada (Ίμβρος) και Bozcaada (Τένεδος) συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με την απόλαυση των περιουσιακών της δικαιωμάτων και την εκπαίδευση και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις στη βάση του συναφούς ψηφίσματος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

• Επαναλαμβάνει την ανησυχία της για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως προς το νομικό καθεστώς, την εκπαίδευση των κληρικών και την εκλογή Οικουμενικού Πατριάρχη. Επιμένει δε στην έκκλησή του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

• Ως προς τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, επισημαίνει την περιορισμένη πρόοδο ως προς τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων και επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί στην τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας σύμφωνα και με το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο. Συνεπώς, αναμένει ότι η Τουρκία θα αποφύγει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, καλεί την Τουρκική Εθνοσυνέλευση να άρει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας και επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις ελληνικών νησιών δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος καλής γειτονίας.

• Καλεί όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να υποστηρίξουν ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και να συμβάλουν με συγκεκριμένο τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος, με βάση μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με μία διεθνή νομική προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ και καλεί να διευκολύνουν τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις με την απόσυρση των δυνάμεων της Τουρκίας από την Κύπρο, κράτος μέλος της ΕΕ.

• Επικροτεί τις προσπάθειας του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και πιστεύει ότι θα πρέπει να λυθεί με συμφωνία και των δύο μερών. Καλεί δε τα Σκόπια να αποφεύγουν τις προσκλήσεις και να διατηρούν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ 1941-44




Η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα στην σύγχρονη ιστορία της, ήταν αυτή της πολεμικής περιόδου 1941-1944. Και αν υπολογίσουμε και τα ανθρώπινα θύματα έως το 1949, η χώρα μας υπέστη τέτοια καταστροφή και συρρίκνωση, που όμοιά της δεν έχει υποστεί άλλο ευρωπαϊκό κράτος.…


Και τα υποστήκαμε όλα από Ευρωπαίους, εχθρούς και συμμάχους της περιόδου εκείνης …
Είδαμε στο προηγούμενο φύλλο τα κατοχικά δάνεια των Ιταλών και Γερμανών και σήμερα θα δούμε την περιπέτεια των ελληνικών αποθεμάτων σε χρυσό, που πήραν υπό την «προστασία» τους οι σύμμαχοί μας Άγγλοι…
Στην Αθήνα, στις 17 Απριλίου 1941, και ενώ οι Γερμανοί είχαν εισβάλει στη Μακεδονία, ο πρωθυπουργός Αλέξ. Κορυζής μια μέρα πριν αυτοκτονήσει κάλεσε στο γραφείο του τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Κυριάκο Βαρβαρέσσο. Του έδωσε εντολή να πακετάρει τα αποθέματα χρυσού για να αποσταλούν προς εξασφάλιση στα χρηματοκιβώτια της Αγγλίας και των ΗΠΑ, ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Γερμανών.
Όταν οι πρώτες πληροφορίες περί διασπάσεως της γραμμής του Ολύμπου έφτασαν στην Αθήνα, ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του θησαυρού. ΄Ηταν 23 Απριλίου, ανήμερα του Αηγιώργη. Το πρωί ο εορτάζων βασιλιάς Γεώργιος Β΄ με τον πρωθυπουργό Εμμ. Τσουδερό έφυγαν αεροπορικώς για τα Χανιά. Και τα ξημερώματα, παρουσία του διοικητή και υποδιοικητή Κυρ. Βαρβαρέσσο και Ιω. Μαντζαβίνο και τών διευθυντών Λαζαρίδη και Κοσμίδη, κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα οι φύλακες των χρηματοκιβωτίων μετέφεραν από τα υπόγεια της Τραπέζης Ελλάδος και φόρτωσαν σε δυο καμιόνια με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις μεγάλα κιβώτια με το χρυσό σε ράβδους και λίρες, αξίας 7,5 δίς. δρχ και όλο το συνάλλαγμα, για να φυγαδευτούν στην Κρήτη. Στην Τράπεζα αφέθηκαν μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δρχ για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών (πληρωμές δημοσίων υπαλλήλων κ.λ.π)
Την προηγουμένη μεταφέρθηκε ο βασιλικός θησαυρός ( χρυσές κορώνες - στέμματα γάμων, χρυσαφικά, κειμήλια στολές και ρουχισμός). Ξένος ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι 24 κιβώτια με τον βασιλικό θησαυρό του στέμματος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Κάιρο… Ο Αγώνας κατά των Γερμανών στην Κρήτη κράτησε ένα μήνα και η κατάρρευση τους ανάγκασε να φύγουν για την Αίγυπτο.
Το ίδιο έγινε και με τον κρατικό θησαυρό που φορτώθηκε στο Ηράκλειο σ’ ένα μικρό αγγλικό πλοίο, το «Slavia» με προορισμό τη Σούδα. Μόλις όμως απέπλευσε βομβαρδίστηκε από γερμανικά στούκας με αποτέλεσμα το χρυσάφι να σκορπιστεί στο κατάστρωμα. Το πλήρωμα έδωσε σκληρό αγώνα αμυνόμενο με τα πολυβόλα του και κατόρθωσε να φτάσει στη Σούδα. Εκεί, αφού συγκέντρωσαν το χρυσό τον μεταφόρτωσαν στο αγγλικό πολεμικό σκάφος «Διδώ» και το αποθήκευσαν. Ένα μέρος του πολύτιμου φορτίου καθώς μεταφερόταν σκορπίστηκε και πάλι με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα αμπάρια λίρες. Ο Άγγλος κυβερνήτης διέταξε τους ναύτες να τις συγκεντρώσουν. Οι σκόρπιες λίρες μαζεύτηκαν, μετρήθηκαν και έλειπε μόνο μία!
Το «Διδώ» με συνοδεία αντιτορπιλικού έφυγε από τη Σούδα στις 22 Μαΐου και αυθημερόν έπιασε στην Αλεξάνδρεια, όπου ο χρυσός μεταφέρθηκε κι αποθηκεύτηκε στο θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης Αιγύπτου. Όταν αργότερα οι ελληνικές αρχές έπρεπε να φύγουν από την Αίγυπτο, η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής δέχτηκε να φιλοξενήσει τον ελληνικό χρυσό στα θησαυροφυλάκια της.
Πριν την αναχώρηση, μετέβησαν στην Αιγυπτιακή τράπεζα για να πάρουν τον χρυσό. Έκπληκτοι όμως άκουσαν από τον αιγύπτιο διοικητή να τους ζητεί εντολή από την Αθήνα για να επιτρέψει την εξαγωγή του. Ο Βαρβαρέσος και ο Μαντζαβίνος έμειναν άναυδοι από αυτά που άκουγαν. Χρειάστηκαν να γίνουν διαβήματα επί διαβημάτων της ελληνικής κυβερνήσεως για να φορτωθεί τελικώς ο χρυσός σε καμιόνια και με συνοδεία αρμάτων δια μέσου της ερήμου να μεταφερθεί στο Σουέζ. Εκεί παρελήφθη από επιταγμένο εμπορικό πλοίο και μεταφέρθηκε στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Ειδική, φρουρούμενη αμαξοστοιχία που διέθεσε ο πρωθυπουργός στρατηγός Γιάν Σμάτς (ο οποίος βάφτισε την πριγκίπισσα Ειρήνη) μετέφερε τον θησαυρό, μετά από πολλές περιπέτειες, στο Γκέρμιστον. Ελέχθη ότι οι χρυσές λίρες θα μετατρέπονταν σε ράβδους και θα αποθηκεύονταν στο θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης στην Πραιτόρια. Μεταπολεμικά διατυπώθηκαν δικαιολογημένες απορίες κάποιων που έλεγαν: « Άραγε οι ρίψεις λιρών που έκαναν οι Εγγλέζοι στους αντάρτες, να προέρχονται από τον ελληνικό θησαυρό; Ποιος ξέρει…»
Αξιοπερίεργο είναι, πως οι υπεύθυνοι για την φρούρηση και την μεταφορά του χρυσού από πλοίο σε πλοίο και από χώρα σε χώρα, εμπιστεύτηκαν την… τύχη και δεν τον ασφάλισαν για τους κινδύνους μεταφοράς! Ο Μαντζαβίνος ήταν ο.. «δράστης» γιατί έπρεπε να καταβάλει 500.000 λίρες για ασφάλιστρα, που γλύτωσε τελικά το Δημόσιο! Ο ίδιος μάλιστα και ο Βαρβαρέσος ήταν εκείνοι που φρόντισαν μετά τη λήξη του πολέμου να επιστρέψει ο χρυσός στα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης Ελλάδος.

ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Η Θράκη εκτουρκίζεται αλλά και εξισλαμίζεται!

* Δράσεις προσηλυτισμού ανέλαβαν ιμάμης και εξισλαμισμένη κυρία από την Αθήνα
* Προσπάθησαν να εξισλαμίσουν και ορθόδοξους μοναχούς στο Πόρτο Λάγος!!!

Γνωστό σε όλους είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν και λειτουργούν πλήθος ομάδων που εκφράζουν ή εκπροσωπούν αιρέσεις,θρησκείες και κάθε είδους «καταστροφικές λατρείες», οι οποίες επιβουλεύονται την μετάλλαξη των ελλήνων πολιτών και την καθοδήγηση μικρών ή μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων προς το δρόμο του «φωτός» και της «σωτηρίας».

Ομάδες πνευματισμού, αυτογνωσίας και άλλων διαφόρων «τάσεων» έχουν ήδη αναπτυχθεί και πολλαπλασιάζονται ραγδαία, αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα στην περιφέρεια… Και η «μόδα» αυτή μερικές φορές δεν είναι επικίνδυνη μόνο γι αυτούς που ακολουθούν τους «πνευματικούς ηγέτες-μέντορές» τους και για τις οικογένειές τους, αλλά αποδεικνύεται πως ο κίνδυνος που εμπεριέχουν ενίοτε γίνεται και εθνικός…
Στην Θράκη κινείται το τελευταίο διάστημα ένα παράξενο μα ταυτόχρονα και πολύ αγαπημένο δίδυμο, αποτελούμενο από έναν ιμάμη του κεντρικού τζαμιού της Κομοτηνής και μία γυναίκα η οποία έχει μετακομίσει προσφάτως στην πόλη της Κομοτηνής. Στην κάρτα που μοιράζει ο ιμάμης δηλώνει πως είναι ο Σαδουλάχ Μεχμέτ, ο οποίος μάλιστα κάτω από το όνομά του και μέσα σε παρένθεση δηλώνεται ως «πράσινος» (αυτοχαρακτηρισμός, ο οποίος δεν ανήκει στην πολιτική και αποτελεί μυστήριο το τι μπορεί να σημαίνει… μήπως όμως είναι ένα «συνθηματικό» που αναφέρεται στην τουρκικής κατασκευής σημαία της Δ.Θράκης η οποία είναι επίσης πράσινη;). Τα στοιχεία της γυναίκας παραμένουν άγνωστα, ενώ η ίδια δηλώνει πως ήταν πρώην κάτοικος Αθηνών, εξισλαμίσθηκε και βρέθηκε στην πόλη της Κομοτηνής για να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της (ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής και εκτίει ποινή για εμπόριο λαθρομεταναστών)…
Η δράση του «ζευγαριού» είναι πολύ συγκεκριμένη προδήλως παράνομη αφού έχει να κάνει με ενέργειες προσηλυτισμού στο Ισλάμ!!! Αν και με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, απαγορεύεται ρητώς και διώκεται με αυστηρές ποινές ο προσηλυτισμός, ο ιμάμης και η εξισλαμισθείσα εκ των Αθηνών κυρία, αδιαφορούν εμπράκτως για το τι ορίζει ο νόμος και έχουν εξαπολύσει ένα κυνήγι προς ανεύρεση νέων πιστών…!
Η δράση των δύο γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε παλιννοστούντες, τους οποίους πλησιάζουν και τους προσφέρουν το Κοράνι (μεταφρασμένο φυσικά) για να το διαβάσουν και συζητούν μαζί τους για την κοινωνία αγάπης που μπορούν να συναντήσουν στους «κόλπους» της ισλαμικής θρησκείας. Πολλοί παλιννοστούντες «πέφτουν» στα δίχτυα του προσηλυτισμού, αφού εξασφαλίσουν σειρά «παροχών», κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος…!
Όμως, η δράση του ιμάμη και της φανατικής νέο-μουσουλμάνας (πρώην χριστιανή κατά δήλωση της ιδίας) εξ Αθηνών, συνεχίζεται και γίνονται πολλές προσεγγίσεις κυρίως σε νεαρές κοπέλες, όπου τίθενται ζητήματα αγάπης, Χριστού, προφήτη και του προφήτη Μωάμεθ… Και μέχρι στιγμής, υπάρχουν αποτελέσματα που μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά (οι πληροφορίες αναφέρουν περίπου 25 εξισλαμισμούς), όμως η ένταση, το πάθος, αλλά ιδιαίτερα το θράσος του «ζευγαριού», όπως και η μεγάλη οικονομική στήριξη που υπάρχει, δείχνουν πως η «προσπάθεια» αυτή θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον.
Το θράσος, μάλιστα, αυτών των δύο, έφτασε να τους οδηγήσει στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Ξάνθης (στο Πόρτο Λάγος), όπου άφησαν το Κοράνι σε Αγιορίτες μοναχούς, προκειμένου να το μελετήσουν και να το συζητήσουν με το «ζευγάρι» όταν αυτό θα τους ξανα-επισκεφθεί…! Σίγουρα οι πανθρησκειακές κινήσεις του οικουμενικού Πατριάρχη, όπως αυτές τουλάχιστον εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμερική (βλέπε coca-cola, συναγωγή, τζαμί) έχουν αποθρασύνει κάθε έναν που θέλει να δημιουργήσει συνθήκες τουρκικής ιεραποστολής σε μια χώρα που έχει ποτιστεί εδώ και χρόνια από το αίμα μαρτύρων και ομολογητών. Το λέμε αυτό γιατί αν σήμερα οι διάφοροι ιμάμηδες μοιράζουν στα ελληνικά καφενεία κοράνια και ευρώ, κάποτε έσερναν από τα μαλλιά γυναίκες και παιδιά, που αν δεν εξισλαμίζονταν έστω και εικονικά, τους εξόντωναν με φρικτούς τρόπους.
Φυσικά, η πολιτεία «αγρόν αγοράζει» (ως συνήθως) για την παράνομη αυτή δραστηριότητα, η οποία αγγίζει και ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, αφού εάν αλλοιωθεί ο πληθυσμός των χριστιανών παλιννοστούντων, τότε αρχίζει η Συνθήκη της Λοζάνης να γίνεται απειλητική για την ελληνική πλευρά (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ύπαρξη της Ελληνικής Θράκης βασίστηκε στην ύπαρξη χριστιανικού πληθυσμού και στην κατοχή γης που ο πληθυσμός αυτός είχε…). Η αύξηση μουσουλμάνων που θα κατέχουν ελληνική γη (η εξαγορά γης από την πλευρά των μουσουλμάνων οι οποίοι επιχορηγούνται από τουρκικά κεφάλαια που δίνει αφειδώς η Ziraat Bank έχει καταγγελθεί και έχει αποδειχθεί πολλές φορές) ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα αίτησης αυτοδυναμίας ή ιδιότυπης ανεξαρτησίας μέσα στα πλαίσια του ελληνικού κράτους και αργότερα ίσως και τη δυνατότητα αίτησης πλήρους ανεξαρτησίας και την ίδρυση νέου κρατιδίου…
Λόγος για την ελληνική πολιτεία δεν γίνεται κανείς, αφού εδώ και καιρό (ίσως εδώ και χρόνια) φαίνεται πως η Θράκη αποτελεί πεδίο κενό ενδιαφέροντος για τους «άρχοντες» της χώρας, ενώ ταυτοχρόνως πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε είδους τουρκική «πρωτοβουλία».
Όμως, την ίδια ψυχρή αδιαφορία δείχνει και η εκκλησία της Ελλάδος, αφού δεν έχει φροντίσει να υπερασπίσει τους έλληνες πολίτες από την επίθεση που δέχονται από τα μίσθαρνα του Ισλάμ, πως άλλωστε να κάνει κάτι τέτοιο όταν σε άλλα θέματα όπως αυτό του ΑΜΚΑ και γενικώτερα του ηλεκτρονικού φακελώματος όλων των Ελλήνων, ανέλαβε εργολαβικά τον σκόπιμο εφησυχασμό και το νανούρισμα του πομνίου της.
Παραδόξως, η κυρία αυτή που ήρθε εξισλαμισμένη από την Αθήνα να συμπαρασταθεί στον φυλακισμένο -για εμπόριο λαθρομεταναστών- σύζυγό της, βρήκε πεδίο λαμπρό για «ενασχόληση». Εδώ όμως προκύπτει κι ένα ερώτημα, λόγω της σύμπτωσης της εμπορίας λαθρομεταναστών με τον ρόλο της Τουρκίας στην προς την Ελλάδα λαθρομετανάστευση… Μία σχέση που «δένει» το Ισλάμ και την έμπρακτη λατρεία αυτής της κυρίας με τον εξισλαμισμό της Θράκης…
Αλήθεια, πού πήγαν οι εισαγγελείς στην χώρα αυτή; Θα μπορούσε άραγε κάποιος χριστιανός να κάνει κάποια προσπάθεια προσηλυτισμού σε κάποια ισλαμική χώρα; Η απάντηση είναι μία και φυσικά αρνητική. Όχι, απαγορεύεται διά φυλακίσεως (στην καλύτερη περίπτωση) ο προσηλυτισμός στις ισλαμικές χώρες...
Ποιός θα προστατεύσει, λοιπόν, τους έλληνες από τους πολιορκητές τους;
Ποιός θα αποφασίσει να θωρακίσει την σύγχρονη «κερκόπορτα» που λέγεται Θράκη και έμπρακτα να στηρίξει τον ελληνισμό και τους έλληνες που συνεχίζουν να παραμένουν στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας;
Η Ελλάδα ακούει ή πρέπει πρώτα να χαθεί κάτι για να συνειδητοποιήσουν οι έλληνες πως κάποιοι έχουν εντείνει τις μεθόδους και τις πρακτικές τους, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα ως χώρα;

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More