ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΧΩΡΩ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.



Το ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που στηλιτεύει τα παρακμιακά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας . Έχει την καλύτερη ιστοσελίδα .
Παρ΄ όλα αυτά δεν προσχωρώ στο ΛΑΟΣ . Γιατί ;

1) Ακούγονται πολλές φήμες οτι ο κ. Καρατζαφέρης είναι δημιούργημα του Μητσοτάκη . Ακούω ειδήσεις για επισκέψεις του κ. Καρατζαφέρη στο σπίτι του Μητσοτάκη . Κατόπιν τούτων θα ήθελα να ακούσω μια σαφή δήλωση του κ. Καρατζαφέρη οτι "Όσοι υπεστήριξαν το σχέδιο Ανάν είναι προδότες" . Θα ήθελα να ακούσω μια σαφή δήλωση του κ. Κατατζαφέρη εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη .

2) Ο κ. Καρατζαφέρης ουδέποτε μίλησε για τα στραβά της ελληνικής Εκκλησίας . Ονόμασε το κόμμα του "Ορθόδοξο" . Ασφαλώς περίμενε θερμή συμπαράσταση του κλήρου . Δεν την είχε όμως . Ο κλήρος κράτησε ουδέτερη στάση και ίσως συνέχισε να ψηφίζει Ν. Δημοκρατία .
Θα ήθελα ο κ. Καρατζαφέρης να περάσει στην αντεπίθεση και να προκαλέσει αυτόν τον "αθόρυβο" αρχιεπίσκοπο : "Δώστε μου προτάσεις για εξυγίανση της Εκκλησίας !" να του πεί . Να δούμε πως θα αντιδράσει ο αρχιεπίσκοπος . Αν δώσει τις προτάσεις του δεσμεύεται να τις εφαρμόσει . Αν δεν δώσει ομολογεί οτι είναι συνένοχος .


3) Θα ήθελα να ακούσω απο τον κ. Καρατζαφέρη οτι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας θα τεθούν σε λαϊκό δημοψήφισμα εάν και όταν γίνει κυβέρνηση .


4) Ο κ. Καρατζαφέρης είχε δεχθεί σαν βουλευτή κάποτε έναν μουσουλμάνο της Θράκης ( Ιλχάν Ιλχάν ) . Αυτό το θεωρώ βαρύτατο ατόπημα . Ο Σαμαράς δεν έκανε το ίδιο λάθος όταν είχε δικό του κόμμα . Περιμένω να ακούσω κάποια ευθεία παραδοχή του λάθους .

5) Θέλω να ακούσω κάτι περί ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . Αλλιώς θα πρέπει να μου αποδείξει ο κ. Καρατζαφέρης οτι είναι εξυπνότερος απο 10.000.000 Ελλήνων !!!


6) Οι εξαγελλίες του ΛΑΟΣ για το περιβάλλον μοιάζουν να έχουν γραφτεί απο Υπουργό της Ν. Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ ! Ασάφειες και γενικόλογα . Περιμένω σαφείς τοποθετήσεις :
# Αποδέχεται το ΛΑΟΣ την εξάρτησή μας απο το εισαγόμενο πετρέλαιο ; Θα κάνει κάτι για να την καταργήσει ;
# Τί θα κάνει για τα σκουπίδια ; Θα μειώσει την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ή απλώς θα προωθήσει την ανακύκλωση ; Θεωρεί σωστό να κληροδοτούμε στις επόμενες γενεές βουνά σκουπιδιών ;
# Το οτι ο μισός και πλέον πληθυσμός μας είναι φυλακισμένος σε τσιμεντουπόλεις χαροποιεί το ΛΑΟΣ ; Τί θα κάνει για να το αλλάξει ;
# Τί θα κάνει για εξασφαλίσει την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μας σε τροφή ;
# Τί μέτρα θα λάβει για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση ανόδου της στάθμης των ωκεανών ;


7) Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δίνουν ένα μέρος του μισθού τους για υποστήριξη φτωχών οικογενειών . Αναρωτιέμαι : Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να βοηθά τους εξαθλιωμένους ή να τους δίνει ένα όραμα για το μέλλον ; Μάλλον το δεύτερο . Θα περίμενα απο το ΛΑΟΣ ένα δείγμα γραφής . Κάτι που να με πείθει οτι καταλαμβάνοντας την εξουσία θα κάνει πολλά και θαυμαστά . Να ένα τέτοιο δείγμα γραφής : Οι βουλευτές να έδιναν ένα μέρος του μισθού τους και να πλήρωναν τα έξοδα σπουδών ενός αριστούχου που μπήκε στο πανεπιστήμιο ( απο φτωχή οικογένεια ) . Έτσι θα κέρδιζε την πνευματική αφρόκρεμα της νεολαίας και πιθανόν την ψήφο όλων των νέων .

8) Βλέπω το ΛΑΟΣ να υποστηρίζει τα σκληρά οικονομικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ ( αρχές του 2010 ) . Αν ήμουν στη θέση του θα ζητούσα πρώτα ΚΡΕΜΑΣΜΑ όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα . Έπειτα θα ζητούσα ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ τους . Έπειτα θα ζητούσα όμοιες περικοπές και για τον λαό ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ . Και στο τέλος ( αν αυτά δεν έλυναν το πρόβλημα ) θα υποστήριζα τα σκληρά οικονομικά μέτρα . Γιατί ο κ. Καρατζαφέρης σπεύδει να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ . Δεν αντιλαμβάνεται οτι στο τέλος ( αν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα ) το ΠΑΣΟΚ θα καυχηθεί "ΕΜΕΙΣ ( το ΠΑΣΟΚ ) τα καταφέραμε " ; Δεν πρόκειται να πεί "Το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑΟΣ τα καταφέραμε " !

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More