ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ



« Ο ελληνικό-σκοπιανός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί παρά τις διάφορες δηλώσεις από την ελληνική πλευρά που ομοιάζουν με παλιομοδίτικο εθνικισμό» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα Προέδρου ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα παραμείνουν κλειστές αν δεν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Νομίζω ότι ο ‘σκοπιανο-ελληνικός’ διάλογος πρέπει να συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά ακούμε διάφορες δηλώσεις που συχνά θυμίζουν παλιομοδίτικο εθνικισμό.

» Ο έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας ας μας απαντήσει αν είναι ο ίδιος άνθρωπος που με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών υπέγραψε την ενδιάμεση συμφωνία το Σεπτέμβριο του 1995.

»Αν και έχουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, ας μας απαντήσει σχετικά με τη συνάφεια και τη σημασία του εγγράφου αυτού, τότε θα έχουμε την απάντηση για την αξιοπιστία των δηλώσεων των Ελλήνων αξιωματούχων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκας (Σκοπίων), Αντόνιο Μιλόσοσκι, σημειώνει χαρακτηριστικά το σκοπιανό Α1.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More