ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ


Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Γεώργιο Παυλάκο και προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» όχι απλώς να διατηρήσουν, αλλά και να διαδώσουν στα πέρατα της οικουμένης το ωραιότερο μνημείο, που «κατασκεύασε» ο άνθρωπος πάνω στη γη, όπως είναι η ελληνική γλώσσα!...

ΟΥΔΕΙΣ αναμάρτητος!... Πίσω απ’ αυτή τη φράση θα επιχειρήσω κι εγώ να «καλυφθώ» από μια εξομολογούμενη αμαρτία μου, αφού επί τόσο καιρό αδίκησα ορισμένους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να διασώσουν την «γλώσσα των θεών», όπως είναι η ελληνική γλώσσα!..

Και θέλω μ’ αυτή την εξομολόγηση να εξιλεωθώ από τα πάσης φύσεως «ανομήματά» μου, αφού τουλάχιστον ένα στα δέκα άρθρα ή σχόλιά μου θα έπρεπε να ήταν αφιερωμένο στην διάδοση της ελληνικής γλώσσης!

Ποτέ δεν είναι αργά!.. (Να, που βρήκα και άλλο φραστικό καταφύγιο)!..Και πώς μπορείς να αντιδράσεις διαφορετικά όταν ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών, δεν είναι τωρινός. Ιδρύθηκε το 1985!..

Είχε προηγηθεί, βεβαίως, η ίδρυση ομοίου Οργανισμού στην Καβάλα το 1984 και ακολούθησε η ίδρυση αντιστοίχων Ομίλων στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στα Χάνια, στο Ρέθυμνο, στη Λάρισα, στην Λευκωσία (Κύπρος), στην Μελβούρνη και στην Αδελαΐδα (Αυστραλία).

Ωστόσο, το 1999 ιδρύθηκε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Διάδοση - Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ ο Σύλλογος σήμερα έχει περισσότερα από 1.100 Μέλη, τα οποία έχουν διαφορετικά επαγγέλματα και ηλικίες αλλά συνδέονται μέσω της αγάπης για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και για ό,τι σχετίζεται με αυτήν (Λογοτεχνία, Πολιτισμό, Ιστορία κ.λ.π.).

Υπάρχει και ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.odeg.gr.

Πέραν, όμως, όλων αυτών, υπάρχει και η ψυχή τής όλης αυτής κινήσεως!.. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Παυλάκο, που βλέπουμε στην κάτω φωτογραφία, τον άνθρωπο που μέρα-νύχτα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο από την ελληνική γλώσσα!.. Είναι αυτός ο οποίος σαν ένας άλλος Διονύσιος Σολωμός στοχάζεται εκείνο που είχε πει ο εθνικός μας ποιητής: «Μήγαρις άλλο έχω στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα»!..

Φίλε Γιώργο, θέλω "ο Θεός της Ελλάδος", που έλεγε ο γερο-Θοδωρής Κολοκοτρώνης, να σε κρατάει γερό και δυνατό και να μας προσφέρεις πάντα τις πολύτιμες γνώσεις σου για ένα θέμα που όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να προσέξουμε!.. Κι όπως λέμε πάντα όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε: «Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει»!

Και η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο δικαίωμα στην Ιστορία, διότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στην Οικουμένη!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More