ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Γυρίστηκε για λογαριασμό του National Geographic

Το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού που γυρίστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου National Geographic αναμένεται να προβληθεί σήμερα, στην Κρήτη.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12:00 και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού, ενώ συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που προβάλλεται το εν λόγω ντοκιμαντέρ στη χώρα μας. Στη σπουδαιότητα προβολής και προώθησης του πολιτισμού του δήμου Φαιστού, αναφέρθηκε, η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. Η κ. Ανυφαντάκη έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Φαιστός έγινε παγκόσμια γνωστή μέσα από τη σειρά των ντοκιμαντέρ «Ancient X - Files» του National Geographic, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα γενικότερης προβολής του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής.

«O δήμος Φαιστού έχει ένα σημαντικότατο πολιτισμικό απόθεμα, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό καθώς και μια κληρονομιά που έχει υποχρέωση να αναδείξει» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο πολιτισμός μας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και αξιακό όχημα προόδου. Για αυτό άλλωστε και τον θέτουμε σε υψηλή προτεραιότητα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More