ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;
ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΙ.
ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΚ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΡΡΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΕΤ3 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΕΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ (ΜΑΧΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ).
Εδώ και λίγες μέρες ο ΑΝΤ1 προβάλλει την τούρκικη σειρά «Ezel» που καταφέρνει μάλιστα να...
σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Φαίνεται όμως, ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προβολή της σειράς.

Απόψε μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του σταθμού του Αμαρουσίου από τα μέλη της ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ που αντιδρούν στην προβολή της συγκεκριμένης τούρκικης σειράς καθώς σε αυτήν προβάλλονται μέρη από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, που αναφέρονται ως τούρκικες.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

«Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του φιλοτουρκικού σταθμού ΑΝΤ-1 δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας.

Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ" έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων. Και όλα αυτά όχι σε κάποιο τούρκικο κανάλι, αλλά σε «Eλληνόφωνο», αφού πλέον μας κάνει να διερωτόμαστε αν είναι Ελληνικό.

Με λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, τους "Εφιάλτες" της εποχής μας, τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας και την αλλοίωση της περήφανης Ελληνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την προβολή των κατεχομένων ως τούρκικων περιοχών από το εν λόγω σίριαλ.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια βλέπαμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλμάκια αφιερωμένα στα κατεχόμενα χωριά μας, με κύριο σύνθημα το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ". Σήμερα τα φιλμάκια αυτά έχουν εξαφανιστεί και την θέση τους έχουν πάρει οι επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις, και τα τούρκικα σίριαλ με σκοπό να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

ΌΧΙ κύριοι δεν θα ξεχάσουμε. Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. αρνείται να ξεχάσει. Δεν ξεχνούμε πόσα δεινά υπόφερε και υποφέρει ο τόπος μας από την ελληνοτουρκική φιλία. Καταδικάζουμε την νέα πρόκληση του ΑΝΤ-1 και απαιτούμε τον τερματισμό προβολής της τούρκικης σειράς όπως και κάθε τούρκικής παραγωγής. Δεν γινόμαστε συμμέτοχοι στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους και του τούρκικου στρατού. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Για αυτό, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούμε σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία τους. Προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7 και ώρα 19:00.»

Να δούμε λοιπόν αν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για τη σειρά και για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει από την προβολή της.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More