ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


«Κατάληψη» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας έκαναν οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου. Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και πραγματοποίησαν μια εικονική συνεδρίαση με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του δημάρχου Αθανάσιου Λαπόδρα και του δασκάλου τους και δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Ίγγιλη.
Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στην επιστολή που του έστειλαν οι μικροί «δημοτικοί σύμβουλοι» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου και ξενάγησε τους μαθητές στο δημαρχείο και τους εξήγησε τη λειτουργία και τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου, η δραστηριότητα του οποίου διασφαλίζει τις δημοκρατικές αξίες της δημοτικής διοίκησης.
Οι μαθητές συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν το σχολείο τους και την περιοχή τους και πήραν «αποφάσεις» για το τι θέλουν να αλλάξουν στο Πολύκαστρο και τις «κοινοποίησαν» στον δήμαρχο, ο οποίος τις αποδέχτηκε με χαρά.
«Ο δήμος Παιονίας και οι διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο για τους νεαρούς δημότες μας που ενδιαφέρονται να μάθουν πως λειτουργεί ο δήμος τους και πως μπορούν οι ίδιοι να τον κάνουν ακόμη καλύτερο», τόνισε ο κ. Λαπόρδας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More